-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Οπως ειπε και ο Cosneo για τα ακριβα ανταλλακτικα , να σου δωσω ενα παραδειγμα , συναδελφος με Mitsubishi colt πηγε για σερβις και πληρωσε 80€ τα εμπρος τακακια , 80 € τα πισω και 60€ τοποθέτηση τα μπροστα ,αλλα 60 € τοποθέτηση τα πισω και 20€ το υγρο φρενων !!! 300€ για τακακια ε πες μου λοιπον στην περιπτωση που ειχε ενα οχημα η χοντα ή η μιτσου το οποιο θα σε ενδιεφερε εσυ θα το αγοραζες με τετοιες τιμες στα ανταλλακτικα ?Το τιμολόγιο για το Jazz για ακριβώς τα ίδια είχε ... 280€! κλπ εμότικονς!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οπως ειπε και ο Cosneo για τα ακριβα ανταλλακτικα , να σου δωσω ενα παραδειγμα , συναδελφος με Mitsubishi colt πηγε για σερβις και πληρωσε 80€ τα εμπρος τακακια , 80 € τα πισω και 60€ τοποθέτηση τα μπροστα ,αλλα 60 € τοποθέτηση τα πισω και 20€ το υγρο φρενων !!! 300€ για τακακια ε πες μου λοιπον στην περιπτωση που ειχε ενα οχημα η χοντα ή η μιτσου το οποιο θα σε ενδιεφερε εσυ θα το αγοραζες με τετοιες τιμες στα ανταλλακτικα ?
Το τιμολόγιο για το Jazz για ακριβώς τα ίδια είχε ... 280€! κλπ εμότικονς!!!
για ένα ευρωπαικό θα έδινες 80 + 80 ...160 ευρώ.
εγώ τα αλλάζω μόνος μου.
-
Μετά από όλα αυτά, αντιλαμβάνομαι γιατί δύο - τρεις γνωστοί μου μπήκαν σε μαγαζί, ρώτησαν τιμή για το ASX και έφυγαν τρέχοντας...
-
Πάντως, πετρέλαιο < 2.000cc [ψυχολογικό και αντικειμενικό όριο] , με τράβηγμα εντυπωσιακό [test drive], compact μέγεθος [4,30μ], χαμηλή κατανάλωση και συμπαθητικοί χώροι νομίζω οτι το καθιστούν μοναδικό - και δελεαστικό. Όσον αφορά τις τιμές, υπάρχουν αρκετές αναγνώσεις τους...
-
Για σκεφτειτε και λιγο, που ειταν η Volvo πριν και που ειναι τωρα που εχει φτιαξει δικο της δικτυο.
-
Αν ψάχνεις πετρέλαιο σε λιγότερα από 2000 cc και μάλιστα και τετρακίνητο, τότε υπάρχει και το dacia duster. Και με λιγότερα από 20.000 ευρώ! (εκεί να δεις... ψυχολογικό όριο!)
-
Ο χρήστης fokal έγραψε:
Αν ψάχνεις πετρέλαιο σε λιγότερα από 2000 cc και μάλιστα και τετρακίνητο, τότε υπάρχει και το dacia duster. Και με λιγότερα από 20.000 ευρώ! (εκεί να δεις... ψυχολογικό όριο!)Εγώ Dacia δεν παίρνω που να μου το έδιναν τσάμπα.
Ξαφνικά το αναγάγαμε σαν σούπερ αμάξι.... -
Ο χρήστης fokal έγραψε:
Αν ψάχνεις πετρέλαιο σε λιγότερα από 2000 cc και μάλιστα και τετρακίνητο, τότε υπάρχει και το dacia duster. Και με λιγότερα από 20.000 ευρώ! (εκεί να δεις... ψυχολογικό όριο!)Ε! Καλά! Αυτά τα 10.000€ διαφοράς τιμής με το Ντατσια δικαιολογούνται σε ποιότητα, τεχνολογία, image κλπ! Εντελώς διαφορετικές οι υπάρξεις τους.
Αξιόλογο, προσιτό, καλό και τίμιο το Duster αλλά μην παραγκωνίσει και την ... Cayenne! -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Αν ψάχνεις πετρέλαιο σε λιγότερα από 2000 cc και μάλιστα και τετρακίνητο, τότε υπάρχει και το dacia duster. Και με λιγότερα από 20.000 ευρώ! (εκεί να δεις... ψυχολογικό όριο!)
Εγώ Dacia δεν παίρνω που να μου το έδιναν τσάμπα.
Ξαφνικά το αναγάγαμε σαν σούπερ αμάξι....Γιατί το δικίνητο Qashqai 1600 δεν τον αναγάγαμε σε σουπερ αμάξι ;
-
σωστος καλα ας σου το δινανε τσαμπα και αν δεν το ηθελες εδω ειμαστε
-
Τα σούπερ αμάξια υπάρχουν μόνο στο... Κανένα δεν είναι σούπερ, κανένα δεν είναι και για πέταμα. Όλα έχουν την αξία τους, ανάλογα την χρήση και το γούστο του αγοραστή τους.
Στην εποχή που ζούμε, υπάρχει απλά ένα θέμα με τα ευρώπουλα. Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν πια πάνω από 20 χιλιάρικα για δικίνητα 'κροσοβεράκια' που... παριστάνουν τα 'τζιπάκια'. Γι' αυτό οι πωλήσεις του QQ έχουν πάρει την κατηφόρα, γι' αυτό και το ASX δεν το βλέπω καλά...
Και μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην Ελλάδα: Με άλλη 'διάθεση' τα σκάει ο Έλληνας για 'αουντομερσέντομπέμπες' και με άλλη για 'μιτσουμπισιοπελρενό', κλπ...
-
Λοιπον αν αλλαξουν τα δεδομενα το φθινοπωρο και παμε σε πετρελαιο αθηνα και σαλονικα (φημολογειται οτι ο ΓΑΠ θα το εξαγγειλει στην εκθεση θεσσαλονικης) το
asx θα υπερτερει σε σχεση με τους αντιπαλους του.ASX 1.8 150HP MIVEC οικονομικος με πολυ καλα χαρακτηριστικα QQ 1.5 105HP και μετα 2.0 ix35 tucson νεος 1.7 ντηζελ 117 ιπποι kuga νεος 2.0.Ειναι φανερο οτι το asx υπερτερει στον συνδυσμο κυβικα-ιπποι -τεχνολογια
Απο την σημερινη συμβουλο του χρηματιστηριου δηλωσεις Ρεππα
και για οσους θελουν την απιστευτη οικονομια υπαρχει και το blue motion με τρικιλυνδρο ντηζελ 75 ιππων και 3,3λτ/100χιλ -
Ο χρήστης fokal έγραψε:
Αν ψάχνεις πετρέλαιο σε λιγότερα από 2000 cc και μάλιστα και τετρακίνητο, τότε υπάρχει και το dacia duster. Και με λιγότερα από 20.000 ευρώ! (εκεί να δεις... ψυχολογικό όριο!)Η εμπειρία μου από τον κινητήρα του Duster [σε Renault 1.5dci] με έκανε να αγαπήσω/εκτιμήσω το diesel. Μη νομίζεις λοιπόν οτι υποτιμώ το Dacia [ίσα ίσα... 800 περίπου χιλιόμετρα με ένα Sandero, σε βροχερή Εγνατία παρακαλώ, του απέδωσαν την εκτίμησή μου, σε θέμα κόστους/απόδοσης τουλάχιστον].
Η έκφραση κάτω από το όριο που χρησιμοποίησα αναφέρεται στη αγαθή κατά την άποψη μου συγκυρία να βγάλει η Mitsubishi, από την άλλη ακρη του κόσμου, αξιόλογο κινητήρα, κατα τα γραφόμενα και τη δική μου ελάχιστη εμπειρία [test drive], που σε πρακτική βάση να μας βολεύει στην Ελλάδα! Προτρέχω να πω οτι θα με βόλευε ακόμη περισσότερο αν ήταν 1.920cc...
Από αυτή την οπτική εκτιμώ, όπως και οι άλλοι συνομιλητές, οτι σύγκριση Duster - ASX δεν τίθεται. Μόνο αν συζητήσουμε με βάση την τιμή και θέσουμε όριο αυτής τα €20χιλ οπότε το Duster στα diesel νομίζω παίζει μόνο του. -
Ο χρήστης cynn έγραψε:
Η εμπειρία μου από τον κινητήρα του Duster [σε Renault 1.5dci] με έκανε να αγαπήσω/εκτιμήσω το diesel. Μη νομίζεις λοιπόν οτι υποτιμώ το Dacia [ίσα ίσα... 800 περίπου χιλιόμετρα με ένα Sandero, σε βροχερή Εγνατία παρακαλώ, του απέδωσαν την εκτίμησή μου, σε θέμα κόστους/απόδοσης τουλάχιστον].
Η έκφραση κάτω από το όριο που χρησιμοποίησα αναφέρεται στη αγαθή κατά την άποψη μου συγκυρία να βγάλει η Mitsubishi, από την άλλη ακρη του κόσμου, αξιόλογο κινητήρα, κατα τα γραφόμενα και τη δική μου ελάχιστη εμπειρία [test drive], που σε πρακτική βάση να μας βολεύει στην Ελλάδα! Προτρέχω να πω οτι θα με βόλευε ακόμη περισσότερο αν ήταν 1.920cc...
Από αυτή την οπτική εκτιμώ, όπως και οι άλλοι συνομιλητές, οτι σύγκριση Duster - ASX δεν τίθεται. Μόνο αν συζητήσουμε με βάση την τιμή και θέσουμε όριο αυτής τα €20χιλ οπότε το Duster στα diesel νομίζω παίζει μόνο του.Επέτρεψέ μου λοιπόν, να γίνω και εγώ λίγο πιο αναλυτικός:
Πιστεύω ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα ένα μεγάλο μέρος της αγοράς αυτοκινήτου μάλλον έχει χαθεί η μπάλα, καθώς τα υπερυψωμένα αλλά και 'σαλονάτα' αυτοκίνητα, με πολυμορφικές δυνατότητες, που ενίοτε μπορεί να έχουν και τετρακίνηση (μόνο όμως για το 10% - και πολύ λέω - των καταναλωτών) μοιάζουν με μία σχεδιαστική - τεχνολογική πανσπερμία που ξεπερνάει τον ορισμό, 'crossover' ή 'suv'.
Κάπως έτσι, έχουμε δει ή μπορεί να δούμε σε περιοδικά, σύγκριση μεταξύ Peugeot 3008 και Jeep Compass, μεταξύ Dodge Caliber και Skoda Yeti, κλπ. Πριν κάμποσο καιρό είδα σε ένα περιοδικό να παραθέτουν κάποια 'suv', μεταξύ των οποίων και το... Suzuki sx4!
Δεν φταίνε όμως και τα περιοδικά. Ας σκεφτούμε πως μέσα σε αυτό το γενικό κλίμα των 'all around' (λίγο απ' όλα) αυτοκινήτων έχουν μπει πρώτες οι εταιρείες. H vag group εκτός από touareg και tiguan πουλάει από crosspolo μέχρι crossoturan, η mescedes λανσάρει την a και b class και η fiat το... panda 4x4.
Δεν θα κατηγορήσω κανένα αυτοκίνητο λοιπόν, αλλά ούτε και θα αποθεώσω. Νομίζω ότι ο καταναλωτής σήμερα, έχει να επιλέξει με μοναδικά κριτήρια την χρήση του αυτοκινήτου, την αισθητική και την τσέπη του, ξεχνώντας τις διάφορες «ταμπέλες». Πολύ περισσότερο σε αυτή την εποχή, όπου η τιμή… τιμή δεν έχει και ο καθένας αναζητεί το value for money. Όσο είναι δυνατό να το βρει…
Άρα κι εγώ θα μπω στην διαδικασία να συγκρίνω για παράδειγμα, το asx με το duster και το τετρακίνητο panda με το τετρακίνητο qq.
«Τι χώρους χρειάζομαι; Που θα πάω με το αυτοκίνητο; Έχω οικογένεια; Πόσο αντέχει η τσέπη μου; Γουστάρω γκάζια ή προτιμώ μια πανοραμική να βλέπω το φεγγάρι; Τι κατανάλωση έχει και τι τέλη κυκλοφορίας; Τι είδους ενεργητική και παθητική ασφάλεια μου παρέχει;». Αυτά είναι μερικά από τα ερωτηματικά που θα θέσω στον εαυτό μου προτού καταλήξω στην αγορά ενός “all around” αυτοκινήτου.
Επειδή λοιπόν στο παλιότερο thread αναφερόσουν στο asx ως ένα αυτοκίνητο με πετρέλαιο, χαμηλή κατανάλωση, καλούς χώρους και καλές διαστάσεις, αντιπαρέθεσα το duster, θέτοντας την παράμετρο «τιμή» στη συζήτηση, που κατά την άποψή μου είναι «τσιμπημένη» για το asx, το οποίο έρχεται με χρονική καθυστέρηση να διεμβολίσει μια αγορά που έχει αποκτήσει κάποιες «αγαπημένες συνήθειες» (όπως το QQ).
Σίγουρα, μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω σε εξοπλισμό ή ποιότητα. Αυτό όμως δεν υποκαθιστά τα χρήματα που θα χρειαστεί κάποιος να βγάλει από την τσέπη του για να το αγοράσει, έναντι ενός άλλου αυτοκινήτου.
Υ.Γ.: Έθεσα το όριο των 20.000 ευρώ, γιατί κάπου εκεί γύρω (με 2-3 χιλιάδες περιθώριο πάνω – κάτω ) κινούνται τα “all around” αυτοκίνητα.
Συγνώμη για το «σεντόνι»!
-
Απλώς το σκεπτικό των εταιριών, τα κριτήρια των υποψήφιων κατόχων, οι τιμές και οι διαφορες συνθήκες είναι αυτές που καθορίζουν την αγορά.
Πιστευω ότι οι εταιρίες εξαρχής πήγαν να ξεκαθαρίσουν τις κατηγορίες σε crossover, σε SUV και σε 4wd.
Τα πρώτα δεν προυποθέτουν 4κίνηση, τα δευτερα μπορεί να δίνουν επιλογή 2κίνησης ή 4κίνησης, τα τρίτα -ο λόγος ύπαρξης τους το πρυποθέτει και η χρήση- διαθέτουν απαραίτητα 4κίνηση.
Έτσι ένα Panda 4x4 με ένα Crosspolo (για να συγκριθούν και σε κοντινές κατηγορίες) είναι τόσο διαφορετικά και ασύγκριτα που πιο εύκολα συγκρίνεται το Panda 4x4 με ένα ... LandCruiser.
Αυτό που βλέπω πλέον είναι τα 4wd να έχουν το κοινό τους, τα SUV να αργοπεθαίνουν αφού η αναγκη της πλειοψηφίας ήταν μόνο η ψηλή και πανοραμική θέση οδήγησης και τα Crossover (που την διαθέτουν αυτή τη ψηλή θέση) να καλύπτουν και άλλες αναγκες με υπέρ την καλύτερη πιο προσιτή τιμή. -
Νομιζω πως η ταξινομηση σε κατηγοριες δεν εχει να κανει μονο με το ποσο ψηλη θεση εχουν τα οχηματα,αλλα με την τετρακινηση και τις δυνατοτητες στο offroading.Ετσι ως crossover ειναι αυτα που θα πανε σε πατημενο χωμα πιο ανετα απ'οτι τα απλα 2κινητα,suv ειναι αυτα που θα σε πανε λιγο παραπερα σε λασπες,χιονι κλπ. και 4wd ειναι για πιο αγριες καταστασεις.Με αυτο το σκεπτικο η κατηγορια που μαλλον αργοπεθαινει ειναι η τελευταια.
-
Αν ..όπως λέει ο φίλος παραπάνω , ο Οmama (Γιωργάκης) επιτρέψει το πετρέλαιο στην Αθήνα , τότε το Asx δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του...
Το αντίπαλο δέος (Q.Q 1.5) δεν μπορεί να το φτάσει σε αριθμούς (ροπή , κ.λ.π) ..
Ομολογώ όμως , (δεν έχω γνώσεις από ντιζελοκινητήρες ) , σε τι διαφέρουν από έναν βενζινοκινητήρα σε θέματα συντήρησης , βλαβών κ.λ.π
Με 2 λόγια αν μπορεί κανείς... -
Η περιοδική συντήρηση είναι ίδια περίπου με ένα υπετροφό βενζίνας και συνήθως λίγο ακριβότερη από ένα άτμο. Μιλάμε οι όποιες διαφορές είναι κάποια ψωροευρώ σε κάθε περίπτωση.
Σε βλάβες τώρα, υπάρχει μία βλάβη η οποία είναι να μην σου τύχει. Καταστροφή αντλίας καυσίμου. Μπορεί να να χρειαστεί να ακουμπήσεις και 3.500 ευρά, ανάλογα το μοντέλο. Στα βενζινοκίνητα θα καθαρίσεις με 200-600 εκτός αν έχεις άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης που μπορεί να πας και στα 1.500-1.800 αν δεν κάνω λάθος. -
http://seatbelt-gr.blogspot.com/2009/07 ... _5776.html
Βρήκα ένα post στο δίκτυο που εξηγεί κάποια πράγματα....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η περιοδική συντήρηση είναι ίδια περίπου με ένα υπετροφό βενζίνας και συνήθως λίγο ακριβότερη από ένα άτμο. Μιλάμε οι όποιες διαφορές είναι κάποια ψωροευρώ σε κάθε περίπτωση.
Σε βλάβες τώρα, υπάρχει μία βλάβη η οποία είναι να μην σου τύχει. Καταστροφή αντλίας καυσίμου. Μπορεί να να χρειαστεί να ακουμπήσεις και 3.500 ευρά, ανάλογα το μοντέλο. Στα βενζινοκίνητα θα καθαρίσεις με 200-600 εκτός αν έχεις άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης που μπορεί να πας και στα 1.500-1.800 αν δεν κάνω λάθος.Το Asx εχει μεταβλητό χρονισμό νομίζω? Πρέπει να είναι το 1ο Diesel που κυκλοφορεί έτσι...
Δεν ξέρω πρακτικά τι σημαίνει αυτό στην συντήρηση
Mitsubishi ASX Crossover