-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ή μηπως εννοειται πλεον οτι το 17' σημαινει οτι παιρνει μεχρι και 17αρα ζαντα... ?Αυτό σημαίνει. Πρώτη φορά το διάβασα και εγώ το 2000 για την celica. Έγγραφε τότε ο συντάκτης ότι τα φρένα είναι 16 ιντσών, το οποίο σήμαινε ότι απαιτούσαν 16άρες ζάντες το λιγότερο για να χωράνε. Οι Αγγλάρες νομίζω εισήγαγαν και αυτόν τον περίεργο όρο.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ή μηπως εννοειται πλεον οτι το 17' σημαινει οτι παιρνει μεχρι και 17αρα ζαντα... ?
Αυτό σημαίνει. Πρώτη φορά το διάβασα και εγώ το 2000 για την celica. Έγγραφε τότε ο συντάκτης ότι τα φρένα είναι 16 ιντσών, το οποίο σήμαινε ότι απαιτούσαν 16άρες ζάντες το λιγότερο για να χωράνε. Οι Αγγλάρες νομίζω εισήγαγαν και αυτόν τον περίεργο όρο.
έτσι, έτσι για όλα φταίνε οι Άγγλοι... για τα πάντα οι άλλοι γενικώς.
εμείς
εμένα μου φαίνεται πολύ λογικός χαρακτηρισμός.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
εμείς
εμένα μου φαίνεται πολύ λογικός χαρακτηρισμός.Δεν σχολίασα ούτε έκανα κριτική στους Άγγλους. Απλά ανέφερα ένα γεγονός. Το φταίνε που λες δεν κατάλαβα που κολλάει, αλλά τέσπα πάμε παρακάτω.
Λογικός μπορεί να είναι αλλά είναι και λιγάκι μπακαλίστικος. π.χ. υπάρχουν φρένα που σε κάποιες ζάντες με χ διάσταση χωράνε και σε κάποιες άλλες με την ίδια διάσταση χ δεν χωράνε. Αυτά τα φρένα τώρα τι διάσταση θα έλεγες ότι έχουν;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
εμείς
εμένα μου φαίνεται πολύ λογικός χαρακτηρισμός.Δεν σχολίασα ούτε έκανα κριτική στους Άγγλους. Απλά ανέφερα ένα γεγονός. Το φταίνε που λες δεν κατάλαβα που κολλάει, αλλά τέσπα πάμε παρακάτω.
Λογικός μπορεί να είναι αλλά είναι και λιγάκι μπακαλίστικος. π.χ. υπάρχουν φρένα που σε κάποιες ζάντες με χ διάσταση χωράνε και σε κάποιες άλλες με την ίδια διάσταση χ δεν χωράνε. Αυτά τα φρένα τώρα τι διάσταση θα έλεγες ότι έχουν;
Η διάμετρος των δίσκων ναι μεν θέτει κάποια όρια, αλλά το όλο θέμα εξαρτάται ΚΑΙ από το μέγεθος της δαγκάνας αλλά και τη θέση της πλύμνης. Σε 18άρα το όριο (ceteris paribus) είναι γύρω στα 365mm
-
παιδια αυτο σημαινει 17' ζαντα οκ οτι παιρνει μεχρι 17 (για χιονολαστιχα το συγκεκριμενο) και οχι 16αρα, αλλα και παλι αυτο δεν ειναι κατι που μπορει να ξερει ο καθενας
η παραπανω διατυπωση ειναι περα απο ελλιπης και λαθος
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
εμείς
Σωστος... Κατι σχετικα παρομοιο συμβαινει με τα εξτρα φρενα που παρεχονται στα Ibiza Cupra. Eνω με αναβαθμιση αυτων δεν απαιτειται μεγαλυτερη διαμετρος τροχων απο την υπαρχουσα (17ιντσες), εντουτοις αναγκαστικα μπαινουν διαφορετικες ζαντες, με αλλη σχεδιαση (ισως και διαφορετικο offset) ωστε να χωρουν οι πιο ογκωδεις δαγκανες...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
εμείς
τα φρενα του rocco R εχουν διαμετρο 345 χιλιοστα (τα εμπρος, κανε τη μετατροπη σε ιντσες ) εγω σχολιασα το λαθος που ανεφερε ως παχος το 345 και τις 17 ιντσες ως διαμετρο
φαντασου δλδ ενα μεγαλο κυλινδρο -
Ο χρήστης meco έγραψε:
εμείς
δεν είναι μπακαλίστικος, απλά έχει εφαρμογή στο συγκεκριμένο μοντέλο με τις συγκεκριμένες ζάντες που προσφέρεται στάνταρ ή σαν έξτρα... Εάν τώρα πας αφτερμάρκετ, συγχώρεσέ με αλλά καλή τύχη.... μιλάμε για ΤΟ μπλέξιμο, με άλλα αντί άλλων χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι την έχουν πατήσει και μετά έχουν διάφορα προβλήματα... Αλλά για τις μαμά ζάντες του κάθε μοντέλου, όταν σου λέει 17ίντσες φρένα ξέρεις ότι όποια διαλέξεις από τον κατάλογο του επιπλέον εξοπλισμού του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, θα ταιριάζει μέχρι και 17άρα...
και εν τη αύτη περιπτώσει 17ίντσες σύστημα φρένων λένε οι ξένοι όχι ζάντες ούτε δίσκους... εμείς στο ελάντα το μεταφράσαμε λάθος, με πρώτους τους διαφημιστές του γνωστού μικρού καγκουριού της όπελ!
...που χαλιόμαστε εμείς τώρα δηλαδή, στα λίγα λιγότερα χιλιοστά που καταλαμβάνει η δαγκάνα από έναν κύκλο 17ιντσών??? και μας πειράζει η ανακριβής έκφραση/ περιγραφή?
με τι ασχολούμαστε θεέ μου...
-
δεν είναι μπακαλίστικος, απλά έχει εφαρμογή στο συγκεκριμένο μοντέλο με τις συγκεκριμένες ζάντες που προσφέρεται στάνταρ ή σαν έξτρα... Εάν τώρα πας αφτερμάρκετ, συγχώρεσέ με αλλά καλή τύχη.... μιλάμε για ΤΟ μπλέξιμο, με άλλα αντί άλλων χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι την έχουν πατήσει και μετά έχουν διάφορα προβλήματα... Αλλά για τις μαμά ζάντες του κάθε μοντέλου, όταν σου λέει 17ίντσες φρένα ξέρεις ότι όποια διαλέξεις από τον κατάλογο του επιπλέον εξοπλισμού του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, θα ταιριάζει μέχρι και 17άρα...και εν τη αύτη περιπτώσει 17ίντσες σύστημα φρένων λένε οι ξένοι όχι ζάντες ούτε δίσκους... εμείς στο ελάντα το μεταφράσαμε λάθος, με πρώτους τους διαφημιστές του γνωστού μικρού καγκουριού της όπελ!
...που χαλιόμαστε εμείς τώρα δηλαδή, στα λίγα λιγότερα χιλιοστά που καταλαμβάνει η δαγκάνα από έναν κύκλο 17ιντσών??? και μας πειράζει η ανακριβής έκφραση/ περιγραφή?
με τι ασχολούμαστε θεέ μου...
Εγώ το μόνο που έκανα είναι ότι εξήγησα την έκφραση. Από εκεί και μετά εσύ άρχισες το παραμιλητό και δεν φτάνει αυτό, ζητάς και τα ρέστα στο τέλος με το μεγαλειώδες 'με τι ασχολούμαστε θεέ μου'.
Βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη, χαλάρωσε και πάμε παρακάτω. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
...
Εγώ το μόνο που έκανα είναι ότι εξήγησα την έκφραση. Από εκεί και μετά εσύ άρχισες το παραμιλητό και δεν φτάνει αυτό, ζητάς και τα ρέστα στο τέλος με το μεγαλειώδες 'με τι ασχολούμαστε θεέ μου'.
Βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη, χαλάρωσε και πάμε παρακάτω.παραμιλητό? η δική μου εξήγηση? έλα ρε φίλε τώρα υπερβάλλεις!
κι εγώ απλά σου εξήγησα το λάθος του διακοσμητικού επίθετου 'μπακαλίστικο'... ούτε χαλαρός, ούτε νευριασμένος, μια χαρά ήμουν. Επίσης το μυαλό μου μια χαρά λειτουργεί και είναι σε όση τάξη μπορεί ένα μυαλό της ηλικίας μου να βρίσκεται, τουλάχιστον δεν έχω φτάσει σε ψυχιατρείο ακόμη ούτε και έχω διεγνωσμένα γνωστικά προβλήματα στον εγκέφαλο μου...
πάμε λοιπόν παρακάτω...
θύμισέ μου γιατί ξεχνάω, τι λέγαμε πριν?
συγγνώμη για το
-
παραμιλητό? η δική μου εξήγηση? έλα ρε φίλε τώρα υπερβάλλεις!
κι εγώ απλά σου εξήγησα το λάθος του διακοσμητικού επίθετου 'μπακαλίστικο'... ούτε χαλαρός, ούτε νευριασμένος, μια χαρά ήμουν. Επίσης το μυαλό μου μια χαρά λειτουργεί και είναι σε όση τάξη μπορεί ένα μυαλό της ηλικίας μου να βρίσκεται, τουλάχιστον δεν έχω φτάσει σε ψυχιατρείο ακόμη ούτε και έχω διεγνωσμένα γνωστικά προβλήματα στον εγκέφαλο μου...
πάμε λοιπόν παρακάτω...
θύμισέ μου γιατί ξεχνάω, τι λέγαμε πριν?
συγγνώμη για τοΠολύ ωραία. Όλα καλά λοιπόν.
-
με πηγανε βολτα σημερα με scirocco R στο ντραφι-ring
το αυτοκινητο επιταχυνει σαν δαιμονισμενο
το dsg δουλευει αρκετα καλα
το esp κανει υπερωριες, ομως το αυτοκινητο στριβει με μεγαλη αισθηση ασφαλειας εν τελει, αν και δεν μου φανηκε οτι μπαινει με 'οσα', παρ'ολα αυτα η υποστροφη ηταν αρκετα περιορισμενη και καμια φορα γυρναγε και σε στιγμιαια υπερστροφη
εμφανιση εσωτερικού χαλια μαυρα, αλλα ποιότητα φανηκε παρα πολυ καλη, αν και κατι ανεπαισθητα 'τσικ' κατι μου λεει οτι σε κατι χιλιαδες χιλιομετρα θα ακουγονται κανονικα 'τσικ'
το καθισμα δεν ειχε τη στηριξη που περιμενα απο τετοιου ειδους αυτοκινητο
η αναρτηση πολύ σκληρη, αλλά δεν κοπαναγε στις λακουβεςαυτα καταλαβα
η βολτα ηταν και το αυτοκινητο το ιδιο
αν θα το αγοραζα..? οχι, κατι χαλαει τη στοφα, ειδικα οταν υπαρχει το megane RS...
και λεω οτι γενικα δε θα το αγοραζα δεδομενου οτι δεν εχω εμπειρια απο αυτοκινητα της κατηγοριας, και περιμενα να μεινω τελειως μ@#$ας απο ολες τις αποψεις, αυτο που με εντυπωσιασε εν τελει ηταν η δαιμονισμενη επιταχυνση και γενικα η τρομακτικη του δυναμη , στις στροφες το περιμενα πιο πικαντικο
-
[quote='rafi']με πηγανε βολτα σημερα με scirocco R στο ντραφι-ring
αυτα ειναι....καλα η ειδικη εκει ολα τα λεφτα και με τετοιο αμαξι βεβεαι ακομα καλυτερη
-
Φρεσκο video απο **Best Motoring **με το Scirocco R σε μετρηση 400μ μαζι με Golf R,
και σε 'μαχη' με ανταγωνισμο κατω απο 300ps :http://www.youtube.com/watch?v=2bQfNmnq1QQ
0-400m Battlehttp://www.youtube.com/watch?v=XZObYoEjQvo
Tsukuba Battle under 300ps -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Φρεσκο video απο **Best Motoring **με το Scirocco R σε μετρηση 400μ μαζι με Golf R,
και σε 'μαχη' με ανταγωνισμο κατω απο 300ps :http://www.youtube.com/watch?v=2bQfNmnq1QQ
Tsukuba Battle under 300ps -
παρα πολυ καλο
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Tsukuba Battle under 300ps1oν τι σκατα εκκινηση ειναι αυτη του golf? (στο TTRS δε βλεπει τι κανει ο υπολογιστηρας με το launch?)
2oν τι 400αρι ειναι αυτο του evo?
καλα οταν λεω οτι το best motοring ειναι σικε και γτπ , δε με ακουτε
-
Eκτος του Golf στα 400αρια δεν ειχε κατι παραξενο...και το TTRS χαλια επισης
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Tsukuba Battle under 300ps1oν τι σκατα εκκινηση ειναι αυτη του golf? (στο TTRS δε βλεπει τι κανει ο υπολογιστηρας με το launch?)
2oν τι 400αρι ειναι αυτο του evo?
καλα οταν λεω οτι το best motοring ειναι σικε και γτπ , δε με ακουτε
μη μου συγχύζεσαι... all is well... εννοείται ότι δεν είναι σοβαρή πηγή αλλά έχει γέλιο η όλη προσπάθεια...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Eκτος του Golf στα 400αρια δεν ειχε κατι παραξενο...και το TTRS χαλια επισηςτην εκκινηση με χαλντεξ ηθελα να θιξω
GOLF R - SCIROCCO R