-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Χωρίς να θέλω να γίνω μηδενιστής η VW αποφασίζει αντί να εξελίξει τον νέο κινητήρα TSI με τα 211 άλογα, να βάλει επάνω στα καινούρια R ( Scirocco και Golf) τον σε πολλά σημεία προβληματικό (Camfollower με αντλία υψηλής, που με την τριβή με τον εκκεντροφόρο σπάει και παίρνεις το μοτέρ στο χέρι, ακόμα και σε αυτοκίνητα μαμά χωρίς πρόγραμμα, προβληματική PCV με αναστροφή αναθυμιάσεων που καταστρέφει τις βαλβίδες δημιουργώντας απίστευτες επικαθήσεις, προβλήματα ουσιώδη που δυστηχώς φαίνονται μετά τα 80000 χιλιόμετρα) προηγούμενο TFSI και να πουλήσει το αυτόκινητο σαν εξέλιξη του υπάρχοντως.
Άτιμο μάρκετινκ, οι τύποι έκαναν ουσιαστικά Downgrade στο πιο ουσιώδες πράγμα ενός αυτοκινήτου που είναι ο κινητήρας γιατί το στόκ που έχουν είναι θηρίωδες και οι δικοί μας πανυγηρήζουν για το 'νέο' αυτοκίνητο, με τισ καλές τιμές και το γ@μ@το Body kit, α ξέχασα έχει άλλα φρένα.Μπραβο ρε JDL, ετσι... γιατι καποια πραγματα (που αποκρυπτονται επιμελώς) πρεπει να λέγονται.
Το πρόβλημα με το CF το ξέρω αυτό για τις βαλβίδες και την PCV παλι μου είναι καινούριο μενω καγκελο
...και μετα ο καθε λ@λ@κας κατηγορεί την τογιοτα επειδη εκανε ανακληση (οπως και ορθα επρεπε να κανει) για ενα απλουστερότερο προβλημα με την επαναφορα του πενταλ !!! Εδω σπανε μοτερ και ολοκληρο γκρουπ δε βαραει πενια. Λες και δε δημιουργειται κινδυνος...
Για να μην πουμε για τα reflash με τα updated εργοστασιακά προγραμματα στα σερβις!!! Τι περνάνε ξερει κανενας ακριβώς;;; Εγω οταν εβαλα το 'update' στο ΜΑΜΑ TFSI μου είχα 1.5 λιτρο/100 παραπανω καταναλωση μετρημένο απο αντλια σε αντλια και οχι το σπιουνο το τριπ κομπιουτερ. Σταματαω εδω γιατι δεν ειναι σωστο να συνεχισω και με αλλα θεματα γιατι σεβομαι τα λ7 που εδωσαν οσοι τα πηραν και εγω δεν ειμαι πια ιδιοκτήτης αρα δεν εχω λογο... ας ψαχτεί ο καθενας καλυτερα οπως κρινει σκοπιμο... αν ομως υπηρχαν και αλλοι που τα ελεγαν σαν τον JDL και μαζευονταν κοσμος τοτε η αντιπροσωπεια θα την εκανε την ανακληση σωστα;;
ποιος είναι ο κάθε λ@λ@κας? κάτσε γιατί πήρες φόρα!
πρώτον:
το να κολλάει το γκάζι και να έχει ως αποτέλεσμα πολλά καταμετρημένα επίσημα ατυχήματα μέχρι και δυστυχήματα δεν είναι το ίδιο......με ένα πλαστικό βαρελάκι το οποίο βγαίνει off (τον εκκεντροφόρο αν φθείρει το πολύ) ΕΑΝ ο ιδιοκτήτης ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΕΙ παντελώς και παρά το γεγονός ότι του βγάζει σφάλμα και έχει κάνει και αλλαγή τρόμπας και αλλαγή προγράμματος διαχείρισης κινητήρα! Μη τρελαθούμε κιόλας! Ούτε καν καταγεγραμμένο ως σφάλμα ή ελλάτωμα δεν υπάρχει στις αντιπροσωπίες παγκοσμίως!!! Πολλά διαβάζετε εδώ μέσα και μετά τα αναπαράγετε όπως σας βολεύει!
Δεύτερον:
τα reflash που λες τα κάνουν όλοι οι κατασκευαστές παγκοσμίως σε αυτοκίνητα που μπορούν να δεχτούν έτσι αναβάθμιση και χαίρομαι πολύ που το κάνουν και συνεχώς βελτιώνουν το μοντέλο που εγώ χρησιμοποιώ καθημερινά! Τι δηλαδή θα προτιμούσες, τις παλιές καλές εποχές που περίμενες το σερβις και τον καλό μηχανικό να μυριστεί την δουλειά!? ¨Η να χαλάσει το αυτοκίνητο εντελώς λόγο του κακού λογισμικού και να το πας φορετό στην αντιπροσωπεία?Τρίτον:
δηλαδή εσύ έχεις καταγράψει διαφορά στην κατανάλωση μετά τον αναπρογραμματισμό του εγκεφάλου του αυτοκινήτου σου χωρίς να αλλάξεις εσύ τρόπο οδήγησης??? Απίθανο μου ακούγεται... Αλλά πες μου λεπτομέρειες γιατί με ενδιαφέρει αφού εγώ τόση διαφορά είδα δεν είδα με την αναβάθμιση που του έκανα! -
Ο χρήστης JDL έγραψε:
- Δεν είμαστε off topic γιατί αυτό το μοτέρ το φοράει το νέο SCIROCCO R και το GOLF R.
είσαστε αφού εξηγήτε κι εδώ ότι τα νέα μοντέλα δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα
- @ QusisVTS : To CF επιρεάζει και τα μαμά δεν κάνει εξαιρέσεις αν και όχι τόσο γρήγορα εκτός και αν βοηθάς με τον τρόπο οδήγησης, αυτό που επιμένεις να μην καταλαβαίνεις είναι ποιός θα πληρώσει στο τέλος την ζημιά στόν εκκεντροφόρο.
δεν υπάρχει καταγεγραμμένο αυτοκίνητο στην Ελλάδα που να άλλαξε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό και να μην ήταν αναβαθμισμένο ή με άλλη τρόμπα, οι περισσότεροι δε επισκευαστές δεν το έχουν αντιμετωπίσει καν...
- @ Αstanapan : Πολλά από τα update είναι για να κλείνουν δικλείδες ασφαλείας για μικρο-προβληματάκια, το τελευταίο είναι μια βλάβη που παρουσιάζεται στο μοτέρ των flaps, περνούν το update σταματάει να βγάζει λάθος και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Αν ήξερες τα βελτιωτικά προγράμματα πόσες δικλείδες κλείνουν θα έχανες το φώς σου.
επιμένω, αλλά, ρε φίλε, καλό δεν είναι να βελτιώνουν το λογισμικό? Τώρα για αυτό που ισχυρίζεσαι, το ότι θάβουν με αναβάθμιση λογισμικού ολόκληρο ελλάτωμα, αληθεύει, υπάρχουν κάπου αντικειμενικά στοιχεία να τα δούμε όλοι? Η απλά το συμπέρανε κάποιος κάπου και μπορεί να λύσανε το πρόβλημα με την αναβάθμιση κι εμείς να συζητάμε αν το θάβουν???
παρακαλώ πείτε μου να γνωρίζω κι εγώ ο άπειρος, άσχετος και ελλατωματικός κάτοχος ελλατωματικών γερμανικών αυτοκινήτων!
-
Vele δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα θα τα πούμε όμως καλύτερα από κοντά, ψάξε όμως αν γουστάρεις και έχεις χρόνο τι συνέβει στο μεγάλο update των Golf GT, αυτών που φορούσαν τον 1.4 TSI με τα 170 άλογα και θα καταλάβεις πολλά για την νοοτροπία των Γερμανών.
-
...και μετα ο καθε λ@λ@κας κατηγορεί την τογιοτα επειδη εκανε ανακληση (οπως και ορθα επρεπε να κανει) για ενα απλουστερότερο προβλημα με την επαναφορα του πενταλ !!!νωρίς θυμήθηκε να την κάνει την ανάκληση η toyota
μήπως αν δεν τους πίεζαν κάποια ηλίθια αμερικανάκια θα κάνανε γαργάρα το θέμα?φαντάσου αυτό μονο: 120 χλμ + στροφή+κόλλημα γκαζιού...
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Vele δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα θα τα πούμε όμως καλύτερα από κοντά, ψάξε όμως αν γουστάρεις και έχεις χρόνο τι συνέβει στο μεγάλο update των Golf GT, αυτών που φορούσαν τον 1.4 TSI με τα 170 άλογα και θα καταλάβεις πολλά για την νοοτροπία των Γερμανών.δεν αμφιβάλλω...
μιλούσα για την παρούσα περίπτωση όμως.
Οι Γερμανοί όπως όλοι οι λαοί έχουν κι αυτοί τα κουσούρια τους, είμαι σίγουρος. Γενικά δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις, να πιστεύω ότι ο ένας ή ο άλλος λαός είναι αυτομάτως καλύτερος σε κάτι αλλά να είμαστε ειλικρινείς!
...γιατί αυτό με τις αναβαθμίσεις στα Toyota μέσα στο service, που πέρναγαν ακόμη κι ανακλήσεις στη μούγκα επί χρόνια, όταν ο Μέγιστος διευθυντής της Τ.Ε. (πρόσφατα και της ΔΕΗ) έκανε τα κόλπα του με τα περιοδικά, τις παροχές και τα κόλπα του στην συντήρηση (με εντολές εκ των άνωθεν της Ιαπωνίας) κι όλοι κάτοχοι της μάρκας πίστευαν ακράδαντα ότι έχουν τα πιο αξιόπιστα και αντικειμενικά κρινόμενα αυτοκίνητα της υφηλίου! ΤΟΛΜΟΥΣΑ να το ισχυριστώ σε παρέες με παίρνανε με το... με το συμπάθιο...
εννοείται ότι έχουμε επαναληπτικό καφέ - μάθημα και μετά θα με περάσετε όλοι εδώ μέσα από εξετάσεις να δείτε αν είμαι καλός μαθητής γιατί φαίνεται τα πολλά που νόμιζα ότι ξέρω είναι πολύ λίγα εδώ πέρα!
βέβαια για να σου είμαι απόλυτα ειλικρινείς τα έχω όλα αυτά ψιλοχ...σμένα αφού το μόνο που με απασχολεί είναι να βρω κανά κοριτσάκι να ερωτευτώ τώρα που το προστάζουν κι μέρες γιορτής!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
βέβαια για να σου είμαι απόλυτα ειλικρινείς τα έχω όλα αυτά ψιλοχ...σμένα αφού το μόνο που με απασχολεί είναι να βρω κανά κοριτσάκι να ερωτευτώ τώρα που το προστάζουν κι μέρες γιορτής!
Tι να σε κάνω που οι αδερφές μου παντρεύτηκαν
-
Τελικά τα R έχουν αυτό το θέμα με το 'ποτηράκι' ή όχι;
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
τι συνέβει στο μεγάλο update των Golf GT, αυτών που φορούσαν τον 1.4 TSI με τα 170 άλογα και θα καταλάβεις πολλά για την νοοτροπία των Γερμανών.για πες επιγραμματικά γιατί με ενδιαφέρει...
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Tι να σε κάνω που οι αδερφές μου παντρεύτηκαν
εεε! πες κάτι ντεε! τώρα.... πάνε... πετάξανε!
μην ανησυχείς όμως, δεν ξέρω γιατί αλλά, δόξα τον θεό, με προτιμάνε... οπότε δεν χρειάζεται και να προσπαθήσω πολύ!
( και μετά μου λένε μερικοί ότι είμαι ψώνιο, άκου να δεις τώρα! )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μα τι ανακληση να γινει? ειναι θεμα σχεδιασμουεπισης σε απειραχτα αυτοκινητα ειναι σχεδον απιθανο να εμφανιστει το προβλημα
εμφανιζεται κυριως σε αυτοκινητα που εχουν αλλαξει την αντλια βενζινης
παρε κι εσυ ενα λινκ
http://www.carsinspections.com/gr/techn ... index.htmlΥΓ αυτο με το 1.5 λιτρο πανω , μαλλον εγινε επειδη εσκιζες το αυτοκινητο σου να δεις αν εχασε σε γκαζι πραγμα που εχω κανει κι εγω μετα απο update
ουτε και αυτοι στη vw ξερουν τι σου περνουν στο update, εντολη απο τη γερμανια παιρνουν να αναβαθμισουν και το update ερχεται απο κει
Σορι, εισαι σε ολα λαθος
- Ανακληση μπορει να γινει ακομα και για αλλαγη μοτερ
- Το αυτοκινητο μου ηταν καρα-μαμα και μαλιστα Λεον ΤΦΣΙ με τη βασικοτερη εκδοση - 185 αλογα - του bwa μοτερ.
- Η αυτονομία που άνετα εφτανε τα 520-550 χλμ με ενα τεποζιτο μετα το update δεν πηγε ποτε μα ποτε πανω απο 460-470χλμ. Μιλαμε για την βελτιστη οικονομικη οδηγηση χωρις να σερνεσαι. Μικροτερη αυτονομια απο 400χλμ επεσε και στα 340 χλμ. Βαλε τα κομπιουτερακια τωρα.
..μονο στο τελευταίο εχεις δικιο οτι οντως δεν ξερουν τι τους γινεται. Οταν σπασει η παθει ζημια το αμαξι σου ομως θα ξερουν να πουν οτι ηταν απο κακη χρηση...
Τελος να βαλω και το million dollar question: γινεται ενα προγραμμα η ενα update να προξενει μακροπροθεσμες φθορες στο μοτερ και/η στα περιφερειακά αυτού; Οποιος απαντησει ναι ας σκεφτει και λιγο περαιτερω...
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Vele δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα θα τα πούμε όμως καλύτερα από κοντά, ψάξε όμως αν γουστάρεις και έχεις χρόνο τι συνέβει στο μεγάλο update των Golf GT, αυτών που φορούσαν τον 1.4 TSI με τα 170 άλογα και θα καταλάβεις πολλά για την νοοτροπία των Γερμανών.JDL μπορουμε να μαθουμε τι συνεβει δηλαδη με 2 λογια με αυτο και τι γινεται με τα PCV;
Αγαπητοι ο καθενας εχει τις εμπειριες του και κρινει κατα το δοκουν. Και η Τουοτα σκατα τα εκανε και υποχρεωθηκε να κανει τις ανακλησεις δε διαφωνω εγω και πιστευω κανενας.
Διαφωνω με αυτο που ειπωθηκε οτι με 15 η 50ε ξεμπερδεύεις. Γιατι δεν ειναι στο προγραμμα σερβις του εργοστασιου ο ελεγχος; Γιατι πρεπει να το ζηταω εγω απο την αντιπροσωπεία αν δεν προλαβω να το μαθω the hard way; Γιατι πρεπει να το πληρωνω ενω ειναι σχεδιαστικο ή κατασκευαστικό λαθος; Και αν σπασει το μοτερ ποιος λεει οτι ο κινδυνος ειναι μικροτερος η μεγαλυτερος απο αυτον του κολλημενου γκαζιου (που στο κατω κατω εχεις συμπλεκτη και φρενο ενω στο μοτερ τι κανεις χωρις τιμονι και υποβοηθηση στα φρενα);;;
-
JDL μπορουμε να μαθουμε τι συνεβει δηλαδη με 2 λογια με αυτο και τι γινεται με τα PCV;
Θα ετοιμάσω λεπτομερή απάντηση με φωτογραφίες για τις αιτίες και τις επιπτώσεις, αλλά και τις υπάρχουσες λύσεις.
Μέχρι αύριο δώστε μου λίγο χρόνο και θα μάθετε αρκετά για την PCV.
Stay tuned.......... -
Άργησα λίγο αλλά τα κατάφερα (δεν με άφηνε σε ησυχία ο Κάβουρας με τα τηλέφωνα για τα φρένα του ),
Αποφάσισα να μην κάνω τεχνικό άρθρο αλλά να τα πω απλά για να γίνουν κατανοητά από όλους, η PCV που είναι το κύκλωμα ανακύκλωσης των αναθυμιάσεων λαδιού φαίνεται να είναι** ο αργός θάνατος του 2.0.TFS****I**, αυτό αφορά όλες τις εκδόσεις του κινητήρα από τα 200 άλογα ΑΧΧ των πρώτων Audi και Golf GTi μέχρι αυτούς που θα εξοπλίζονται τα νέα SCIROCCO R και GOLF R.
Η PCV λειτουργεί με δύο τρόπους, Α) Όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί όπου και οι δυό βαλβίδες πίεσης η εμπρός κι η πίσω παραμένουν ανοικτές και διοχετεύουν τις αναθυμιάσεις των λαδιών πίσω στην μηχανή κατευθείαν πάνω στις βαλβίδες εισαγωγής και Β) Όταν πατάμε γκάζι οπότε κλείνει η μπροστινή βαλβίδα για να μπορεί το αυτοκίνητο να διατηρεί την πίεση, στέλνοντας τις αναθυμιάσεις των λαδιών μέσα από το Intercooler πρίν καταλήξουν πάλι πίσω στον κινητήρα και πάνω στις βαλβίδες εισαγωγής.
Η ζημιά που γίνεται όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί χωρίς γκάζι είναι και η μεγαλύτερη, αφού η αναθυμιάσεις στερεοποιούνται ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΠΙΚΑΘΗΣΕΙΣ.
Το πρόβλημα αρχίζει να εμφανίζεται από τα μόλις 30000 χιλιόμετρα, η πρώτη φωτογραφία είναι από Golf GTi με κινητήρα BWA μοντέλο 2007 (εντελώς μαμά) και έχει 30000, η κατάσταση του κινητήρα στα 100000 είναι απλώς τραγική, μπορείτε να δείτε τις επικαθήσεις και σε τι κατάσταση είναι οι βαλβίδες εισαγωγής.
Ένας άλλος κίνδυνος που δημιουργείται είναι η πρόωρη ανάφλεξη όσο μεγαλώνει η ζημιά στίς βαλβίδες και φυσικά ο αργός και σταδιακός θάνατος του κινητήρα, ακούγεται μελό αλλά δυστηχώς έτσι ακριβώς συμβαίνει.
Για να δείτε σε τι κατάσταση είναι οι βαλβίδες σας θα πρέπει να βγεί η πολλαπλή.
Η λύση που φαίνεται να δουλεύει καλύτερα από τις διάφορες πατέντες που υπάρχουν (δεν συνηστώνται γιατί λύνουν το πρόβλημα αλλά δημιουργούν άλλα) είναι αυτή της BSH η οποία καταργεί την PCV και μαζεύει τις αναθυμιάσεις σε ειδικό ξεχωριστό δοχείο.
http://dubtek.co.uk/index.php?main_page ... cts_id=252
Για να κατανοήσετε πλήρως τι ποσότητα λαδιού περνάει στις βαλβίδες εισαγωγής του κινητήρα κοιτάξτε την τελευταία φωτογραφία, σε αυτό το δοχείο είναι υγροποιημένες αναθυμιάσεις λαδιού μετά από μόλις 1500 χιλιόμετρα.
Μπρόστά σε αυτό το CF είναι απλή ιστορία για παιδάκια, αλοίμονο από αυτούς που θα αγοράσουν μεταχειρησμένα TFSI με πάνω από 80000 χιλιόμετρα.You do not want this oil making its way back into your engine! Short term oil vapors being ingested result in a greater chance for pre ignition, over time however this oil will cake the intake valves shortening the life of the engine.
-
καλα μη σπερνουμε και πανικο με το ποτηρακι της αντλιας υψηλης στα διλιτρα 200αρια και 265 μοτερ.
κατ αρχην λογω σχεδιασης του λοβου στον εκκεντροφορο τα 265 το τρωνε ποιο αργα.
μεγαλη σημασια στην φθορα του παντα βεβαια για μαμα μοτερ , γιατι τα πειραγμενα ειναι σε αλλο ανεκδοτο , παιζει το λαδι και οι τακτικες αλλαγες του κατα πρωτο λογο, και κατα δευτερο το ποσο το κυνηγας στον κοφτη.
εγω εχω το διλιτρο 200αρη BWA , τροπος οδηγησης Δευτερα - Παρασκευη γραφειο σπιτι νορμαλ δηλαδη , δεν επιτρεπει κατι διαφορετικο και ο δρομος αλλωστε , και σαββατοκυριακα ομως του δινω και καταλαβαινει...
αλλαγες λαδιων καθε 5000 χιλ.
τωρα εγω το αλλαξα προληπτικα και για να δω και την κατασταση του συμφωνα και με τον τροπο οδηγησης μου στα 27000 χιλ. δεν εφερε κανενα ραγισμα κτυπημα , περαν οτι ειχε ξεκινησει να φθειρεται η προστατευτικη επιστρωση τεφλον που εχει πανω, οποτε σαν συμπερασμα οτι με τις δικες μου συνηθειες, και διαστηματα αλλαγης λαδιων , τα 30000 χιλ . ειναι ενα καλο διαστημα αλλαγης.
σαν ανταλακτικο κανει 30 ευρω και εργασια σε εξουσιοδοτημενο το πολυ αλλα τοσα και πολυ ειναι για μια εργασια 10 λεπτων το πολυ για καποιον που ξερει τι κανει. -
JDL πωπω εμεινα λ@λ@κ@ς λεμε, να σαι καλα...
Να ρωτησω κατι αν γνωρίζεις να πεις: η PCV ή κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει λογικά και σε άλλα τουρμπο μοτερ, πχ στο 1.8tfsi του γκρουπ; Εκει πως έχει υλοποιηθεί το κυκλωμα ανακύκλωσης λαδιου και των αναθυμιάσεών του και δεν έχει πρόβλημα;;
Επίσης, είναι δυνατόν με καποιο αποτελεσματικό τροπο να καθαριστούν οι βαλβίδες απο τις επικαθήσεις χωρίς άνοιγμα μοτερ;; Η είναι χαμένος κόπος;
Ας μπει καποια μεθοδος αντιμετώπισης εδω μπορεί καποιο παιδι (και ο καβουρας σιγουρα ) να σε μνημονεύει επ'αυτού... κριμα ειναι ρε γμτ τοσα λεφτα για καλα αμαξια και να εχουν τετοια θεματα...
-
Συνεχίζω το off-topic, αλλά φαίνεται ότι η συσσώρευση επικαθήσεων στις βαλβίδες είναι αρκετά κοινή KAI σε κινητήρες Direct Injection (σχετικό forum)
http://forums.motivemag.com/zerothread? ... 707&page=2
Εγώ πάντως ένα καθαρισματάκι το έχω ρίξει στα 20,000 χλμ to be on the safe side (Brera 3.2 JTS)
-
Επίσης, είναι δυνατόν με καποιο αποτελεσματικό τροπο να καθαριστούν οι βαλβίδες απο τις επικαθήσεις χωρίς άνοιγμα μοτερ;; Η είναι χαμένος κόπος;Δεν ανοίγεις μοτέρ για τις βαλβίδες εισαγωγής μιλάμε, βγάζεις την παλλαπλή, δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τα 1.8, θα ενημερωθώ και θα ενημερώσω.
@ GusGus. Δεν είμαστε off topic, αυτό το μοτέρ το φοράνε τα SCIROCCO και GOLF R.
-
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Επίσης, είναι δυνατόν με καποιο αποτελεσματικό τροπο να καθαριστούν οι βαλβίδες απο τις επικαθήσεις χωρίς άνοιγμα μοτερ;; Η είναι χαμένος κόπος;Δεν ανοίγεις μοτέρ για τις βαλβίδες εισαγωγής μιλάμε, βγάζεις την παλλαπλή, δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει με τα 1.8, θα ενημερωθώ και θα ενημερώσω.
@ GusGus. Δεν είμαστε off topic, αυτό το μοτέρ το φοράνε τα SCIROCCO και GOLF R.
Σόρυ, εννοούσα σε Direct Injection κινητήρες ΓΕΝΙΚΑ. Ναι, ok δεν είμαστε τραγικά off topic (αν και τέτοια συζήτηση πιθανώς να είχε περισσότερο θέση σε topic για μοντέλα και κατασκευαστές, από τη στιγμή που ο κινητήρας δεν είναι κάτι νέο). Είμαι πάντως της γνώμης ότι πολλά συνεργεία έχουν σημαντικά κενά σε σχέση με τους κινητήρες Direct Injection
-
όλο το θέμα είναι off topic..............
αφού δεν είναι μελλοντικά αλλά τρέχοντα μοντέλα!
-
μου αρεσει που εμεις (δλδ εγω ) ειχαμε μπερδευτει με τα φρενα του s3 (αρα και του golf R ) και πιστευσαμε οτι οντως ειναι 17'
τελικα και οι 4Τ (το περιοδικο ) εκαναν το ιδιο λαθος οταν εγραψαν για το golf R
(σελ 77, τευχος φεβρουαριου)'το σύστημα πέδησης διαθέτει μεγαλύτερους δίσκους (17 ιντσών) πάχους 345 ΧΛΣΤ εμπρός και 310 ΧΛΣΤ πίσω'
δηλαδη εκτος απο το οτι ειναι 17 ιντσων σε διαμετρο , δηλαδη ισως απο τα πιο μεγαλα παραγωγης εχουν και παχος οσο το λαστιχο
καλα εγω ημουν βλακας και εκανα αυτο το λαθος αυτοι που ειναι και επαγγελματιες δεν το καταλαβαν ?
μηπως να γινω κι εγω συντακτης? εχω αλλωστε την απαραιτητη αντικειμενικοτητα
ή μηπως εννοειται πλεον οτι το 17' σημαινει οτι παιρνει μεχρι και 17αρα ζαντα... ?
GOLF R - SCIROCCO R