-
Golf R @Maranello
-
'Τυπικό' αμάξι πόλης για τα εκεί (οικονομικά μόνο?) δεδομένα....
ΥΓ: τι τρελό σκάσιμο κάνει η εξάτμιση του scirocco R όταν το πιέζεις και ζεσταθεί (η εξάτμιση)??? Αν δεν το ήξερα το αμάξι του vell, θα έλεγα με σιγουριά ότι έχει αλλάξει εξάτμιση!!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
'Τυπικό' αμάξι πόλης για τα εκεί (οικονομικά μόνο?) δεδομένα....ΥΓ: τι τρελό σκάσιμο κάνει η εξάτμιση του scirocco R όταν το πιέζεις και ζεσταθεί (η εξάτμιση)??? Αν δεν το ήξερα το αμάξι του vell, θα έλεγα με σιγουριά ότι έχει αλλάξει εξάτμιση!!
άσε, έχει μπει η καγκουριά για τα καλά μέσα μου αφού περνάω απτα καφέ της γειτονιάς μου και επιτηδες αφήνω πατάω μετά τέρμα το γκάζι και ρίχνει κανά δυο σκασίματα οπότε γυρίζει ο κόσμος να δει... κατά τα άλλα το μπλέ χρωματάκι του είναι καμουφλέ...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
αφού περνάω απτα καφέ της γειτονιάς μου και επιτηδες αφήνω πατάω μετά τέρμα το γκάζι και ρίχνει κανά δυο σκασίματα οπότε γυρίζει ο κόσμος να δει...:
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αφού περνάω απτα καφέ της γειτονιάς μου και επιτηδες αφήνω πατάω μετά τέρμα το γκάζι και ρίχνει κανά δυο σκασίματα οπότε γυρίζει ο κόσμος να δει...
:
τι να κάνομε φίλτατε, μπήκε στο αίμα μου το τουτούδι, είναι πολύ ωραίο και σε επηρεάζει... εκτός από κάτι εκνευριστηκά τριξήματα του παραθύρου με το ελαστικό frame του σασσί που ακούγεται πια σχεδόν πάντοτε όταν περνάει από λακούβες... και να φανταστείς, ούτε καν μπορώ να δω το παράθυρο να κινείται αλλά ο ήχος βγαίνει με αυτά τα χιλιοστά του κίνησης... είπαμε, Audi ΔΕΝ είναι. Αλλά είναι πολύ γεμάτη η εμπειρία του από ότι με το προηγούμενό μου αυτοκίνητο άρα και καλύτερη συνολικά...
-
ρίξε λίγο σπρει σιλικόνης στα παράθυρα...
προτείνει και η φαουβε ένα δικός της...
-
-
-
'Τυπικό' αμάξι πόλης για τα εκεί (οικονομικά μόνο?) δεδομένα....
ΥΓ: τι τρελό σκάσιμο κάνει η εξάτμιση του scirocco R όταν το πιέζεις και ζεσταθεί (η εξάτμιση)??? Αν δεν το ήξερα το αμάξι του vell, θα έλεγα με σιγουριά ότι έχει αλλάξει εξάτμιση!!
άσε, έχει μπει η καγκουριά για τα καλά μέσα μου αφού περνάω απτα καφέ της γειτονιάς μου και επιτηδες αφήνω πατάω μετά τέρμα το γκάζι και ρίχνει κανά δυο σκασίματα οπότε γυρίζει ο κόσμος να δει... κατά τα άλλα το μπλέ χρωματάκι του είναι καμουφλέ...
Προτείνεται το πάνω (bold)
συν το παρακάτω τραγούδι με το 'κασετόφωνο' (όπως λένε οι κάγκουρες ) στο 'τέρμα'!!:shifty:
-
Oταν λες σκασιμο εννοεις πανω στην αλλαγη πχ απο 2α σε 3η με το που αφηνεις συμπλεκτη και δινεις γκαζι ή τα σκασιματακια που κανουν συνηθως αφτερμαρκετ εξατμισεις καθως αφηνεις το γκαζι? Το δευτερο κυριως μου συνεβαινε σε ενα rallye που ειχα παλια και κατεβαινοντας πχ μια κατηφορα 2ας με το που αφηνες εκανε ωραια σκασιματακια σαν ποπ κορν
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Oταν λες σκασιμο εννοεις πανω στην αλλαγη πχ απο 2α σε 3η με το που αφηνεις συμπλεκτη και δινεις γκαζιDSG έχει ο Vel.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Oταν λες σκασιμο εννοεις πανω στην αλλαγη πχ απο 2α σε 3η με το που αφηνεις συμπλεκτη και δινεις γκαζι ή τα σκασιματακια που κανουν συνηθως αφτερμαρκετ εξατμισεις καθως αφηνεις το γκαζι? Το δευτερο κυριως μου συνεβαινε σε ενα rallye που ειχα παλια και κατεβαινοντας πχ μια κατηφορα 2ας με το που αφηνες εκανε ωραια σκασιματακια σαν ποπ κορν
βασικά όντως δεν το περιέγραψα σωστά.
Καταρχάς η εξάτμιση του SciroccoR όταν ζεσταθεί κάνει μπερδέματα (όχι άγρια ή ξερά, αλλά γλυκά και 'απαλά') όταν αφήνεις το γκάζι με ~3000rpm και 4000rpm.
Επιπλέον το sciroccoR του vell έχει DSG, οπότε κάνει και σκασίματα στις αλλαγές.Γενικά έχει πολύ πλάκα η εξάτμιση. Σε κάνει να χαμογελάς. Έχει διαφέρον...
ΥΓ: κι εγώ έχω dsg, αλλά τέτοια σκασίματα δεν τα κάνει (ή εγώ δεν τα ακούω από μέσα? )
ΥΓ2: ρε...μήπως καγκούρεψα λίγο??? -
(ή εγώ δεν τα ακούω από μέσα? )
ΥΓ2: ρε...μήπως καγκούρεψα λίγο???...στο δικό μου από μέσα ακούγονται περισσότερο καθαρά όταν τα τζάμια είναι ανεβασμένα οπότε δεν νομίζω ότι είναι θέμα μέσα-έξω φίλε...
Μάλιστα είναι το πρώτο αυτοκίνητο με τα εξής δύο παράδοξα(ενώ σε άλλα οχήματα επιλέγεις το αντίθετο αυτών) που όμως βοηθάνε στην όλη θετική εμπειρία:
- ανοίγεις το air condition ώστε να ακούς τον burbly sound που θα λέγανε κι οι βρετανοί ακόμη και στα φανάρια...
- κλείνεις παράθυρα ώστε να διακρίνεις και να ευχαριστιέσαι κάθε είδους ήχο, είτε προέρχεται από την τουρμπίνα και την σκάστρα κλειστού τύπου ή από την εξάτμιση...
δεν ξέρω... πια έχω χάσει τα λογικά μου και όταν μπαίνω σε ένα κανονικό αυτοκίνητο νομίζω ότι έχει χαλάσει...
είναι σαν να είχες μια γκόμενα με τα όλα της (καμπύλες, κουμπιά κλπ) και να πας σε μια που, ναι μεν έχει φοβερό σώμα, αλλά είναι ρε παιδί μου, πως να το πω, καλοζυγισμένη στις καμπύλες οπότε και δεν ενθουσιάζει τόσο... πόσο μάλλον συγκρητικά...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Oταν λες σκασιμο εννοεις πανω στην αλλαγη πχ απο 2α σε 3η με το που αφηνεις συμπλεκτη και δινεις γκαζι
DSG έχει ο Vel.
O,τι και να χει..
Δεν μου απαντησε ομως τι εννοει σκασιματα (απ τις 2 περιπτωσεις που ειπα) εκτος αν δεν το πιασα εγω -
(...)
- ανοίγεις το air condition ώστε να ακούς τον burbly sound που θα λέγανε κι οι βρετανοί ακόμη και στα φανάρια...
(...)
Δεν το κατάλαβα αυτό Κωνσταντίνε...
ΥΓ: κάνω μία μαντεψιά δια της διαίσθησης: μήπως εννοείς το 'γουργουρητό' της εξάτμισης στο φανάρι όταν έχεις το A/C/ ενεργοποιημένο??
@heras
δεν σε ικανοποίησε η απάντησή μου?βασικά όντως δεν το περιέγραψα σωστά.
Καταρχάς η εξάτμιση του SciroccoR όταν ζεσταθεί κάνει μπερδέματα (όχι άγρια ή ξερά, αλλά γλυκά και 'απαλά') όταν αφήνεις το γκάζι με ~3000rpm και 4000rpm.
Επιπλέον το sciroccoR του vell έχει DSG, οπότε κάνει και σκασίματα στις αλλαγές.Γενικά έχει πολύ πλάκα η εξάτμιση. Σε κάνει να χαμογελάς. Έχει διαφέρον...
ΥΓ: κι εγώ έχω dsg, αλλά τέτοια σκασίματα δεν τα κάνει (ή εγώ δεν τα ακούω από μέσα? )
ΥΓ2: ρε...μήπως καγκούρεψα λίγο???(μπορεί εγώ να μην κατάλαβα την ερώτηση σου... )
-
γιατί σε όλα τα S και το R που είχα μέχρι τώρα τα αμορτισέρ αρχίζουν και λυγίζουν γύρω στα 25 χιλιάδες χιλιόμετρα... πάλι μου δίνει την αίσθηση που μου έδωσε και το S3 όταν πέρασα αυτά τα χιλιόμετρα... μου φαίνεται ότι θα αρχήσω να ψάχνω για replacement options...
η OHLINS ζητάει 2500 περίπου, η Bilstein 1800, η Eibach 1000 το πολύ... αλλά βαριέμαι αλύπητα την ρύθμιση τους... πόποοοο, μόνο που το σκέφτομαι καλύτερα να βάλω μια απ'τα ίδια και να κάνω άλλα 25χιλιαρικα στον δρόμο...
-
νομίζω ότι έχει νόημα, να πας σε πιο εξεζητημένη ανάρτηση, ρυθμίσεις κτλ, μόνο αν σκέφτεσαι να πας σε πιο ακραία ελαστικά ...(σεμι)
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
νομίζω ότι έχει νόημα, να πας σε πιο εξεζητημένη ανάρτηση, ρυθμίσεις κτλ, μόνο αν σκέφτεσαι να πας σε πιο ακραία ελαστικά ...(σεμι)μα είδη πήγα σε άλλη κατηγορία επιδόσεων ελαστικών τοποθετόντας πρόσφατα τα Pirelli P Zero... τα έχεις δει τι χρήση έχουν συνήθως, την χάραξή τους και μόνο να δεις είναι εντυπωσιακή/ Αλλά έχεις δίκιο, αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο σε πίστα τι να την κάνεις την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση(γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους, να μπορείς να το ρυθμίζεις για πίστα αν συμμετέχεις σε track days και μετά για δρόμο με ότι αυτό συμεπάγεται...)
θαθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες όμως...
-
νομίζω ότι έχει νόημα, να πας σε πιο εξεζητημένη ανάρτηση, ρυθμίσεις κτλ, μόνο αν σκέφτεσαι να πας σε πιο ακραία ελαστικά ...(σεμι)
μα είδη πήγα σε άλλη κατηγορία επιδόσεων ελαστικών τοποθετόντας πρόσφατα τα Pirelli P Zero... τα έχεις δει τι χρήση έχουν συνήθως, την χάραξή τους και μόνο να δεις είναι εντυπωσιακή/ Αλλά έχεις δίκιο, αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο σε πίστα τι να την κάνεις την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση(γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους, να μπορείς να το ρυθμίζεις για πίστα αν συμμετέχεις σε track days και μετά για δρόμο με ότι αυτό συμεπάγεται...)
ετσι οπως το θετεις, θα εβαζα κατι σε bilstein αμορτισερ σκετα, χωρις να πειραξω ελατηρια, custom για το scirroco R!
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
μα είδη πήγα σε άλλη κατηγορία επιδόσεων ελαστικών τοποθετόντας πρόσφατα τα Pirelli P Zero... τα έχεις δει τι χρήση έχουν συνήθως, την χάραξή τους και μόνο να δεις είναι εντυπωσιακή/ Αλλά έχεις δίκιο, αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητο σε πίστα τι να την κάνεις την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση(γιατί αυτός είναι ο σκοπός τους, να μπορείς να το ρυθμίζεις για πίστα αν συμμετέχεις σε track days και μετά για δρόμο με ότι αυτό συμεπάγεται...)
ετσι οπως το θετεις, θα εβαζα κατι σε bilstein αμορτισερ σκετα, χωρις να πειραξω ελατηρια, custom για το scirroco R!
έλα που όμως όταν έψαξα βαθειά οι άγγλοι και οι ολανδοί μου είπαν ότι αυτό που φταίει στην παράξενη σκληρότητα της ανάρτησης δεν είναι τα αμορτισέρ αλλά τα ελατήρια
μάλλον θα πρέπει να το αφήσω έτσι και να συμβιβαστώ ή να το αλλάξω όλο το set up που σημαίνει τον πονοκέφαλο της ρύθμισης...
Πάντως σίγουρα έχουν αρχήσει και πέφτουν πάλι σε απόδοση και μέσα στον χειμώνα θα ταλαιπωρηθούν αρκετά και μετά στο καλοκαίρι που θα βράσουν θα βγεί η θανατική τους καταδίκη...
GOLF R - SCIROCCO R