-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Οπωςδηποτε ο καθενας εχει την αποψη του, απλα πιστευω ο οποιοσδηποτε θελει να λεει οτι πχ 'Αυτο στο αμαξι μου το διαλεξα και το εβαλα ΕΓΩ!'Ορέστη αναφέρεις 2 αντικρουόμενες απόψεις. Αποφάσισε ποια ενστερνίζεσαι.
O Sinanai έχει δίκιο, απλά επειδή εδώ λέμε την άποψή μας, δε σημαίνει πως ελπίζουμε ότι θα την επιβάλουμε κιόλας.
Σαφώς και δεν προσπαθεί κανείς να επιβάλει απόψεις, απλώς σε ένα - καλώς ή κακώς - τόσο αποφασισμένο να προβεί σε κάποιες κινήσεις, άνθρωπο, θεωρώ σπατάλη ενέργειας και όγκου ψηφιακών δεδομένων να προσπαθεί κανείς να πείσει για τη μη βελτίωση.
(Τη βελτίωση τη γράφω πλαγίως καθώς θεωρώ αδόκιμο τον όρο βελτίωση, επειδή πάντα με αυτές τις κινήσεις κάπου κερδίζεις αλλά και κάπου χάνεις. Περισσότερο ως παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών λειτουργίας του αυτοκινήτου το βλέπω.)Παιδια μη γενικευουμε με τις βελτιωσεις(?) !
Νταξ ειναι τοις πασοις γνωστο οτι οι μισοι ειναι κατα και οι αλλοι μισοι υπερ.
Ο βελερεφοντης μιας και απο αυτον ξεκινησε η ιστορια, ζητησε την αποψη για συγκεκριμενα parts για το σιροκο του,τα οποια κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετα ψαγμενα σαν βελτιωσεις, δεν ειναι βελτιωσεις του τυπου φιμε και μπουρι για να σκαω μυτη στο μπουρναζι!
Ας μεινουμε λοιπον εντος θεματος και αν εχουμε να προτεινουμε κατι να το κανουμε!Υπάρχει κάποιο θέμα με το Μπουρνάζι Σπύρο; Δεν κατάλαβα! Εγώ που έβαλα μπουρί για να σκάω κύριος, δλδ, μου τη λες;
Εννοείται ότι συμφωνώ με τα λεγόμενά σου. -
Ρε Vele αφου οπως λες εχεις εξαντλήσει εντελώς τα ορια του αυτοκινήτου (!), θα έπρεπε απο μονος σου να ξέρεις τι χρειάζεται αναβάθμιση και τι οχι, και οχι να πετας μια λιστα εν ειδει 'εχω λεφτα τι να τα κανω'
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Για μενα αν δεν εχεις μπει πιστα, ξεκινα με ενα σετ καλυτερα τακακια και ενα σετ ημισλικ 17ρια και μετα το ξανασυζηταμε!Μπραβο S3, η μόνη σωστή άποψη που διαβασα. Βαλε και τα εξοδα πιστας (οχι μπουζουκια ) στο λογαριασμό.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Οπωςδηποτε ο καθενας εχει την αποψη του, απλα πιστευω ο οποιοσδηποτε θελει να λεει οτι πχ 'Αυτο στο αμαξι μου το διαλεξα και το εβαλα ΕΓΩ!'
Ορέστη αναφέρεις 2 αντικρουόμενες απόψεις. Αποφάσισε ποια ενστερνίζεσαι.
Βρε εγω μιλαω γενικα με το να βαλεις κατι στο αυτοκινητο σου δικιας σου επιλογης. Εστω κι αν ειναι πχ λαστιχα ή ξερω γω αποσμητικο χωρου!
Δε νομιζω να θελει καποιος να του διαλεγουν οι εταιριες τα παντα πανω στ' αμαξι του!
Εγω πχ μπορει να θελω να βαλω στο ibiza λαστιχα για λασπη, αρωματικο φραουλα και αυτοκολλητα 'hello kitty'!
Μιλαω τελειως γενικα και δε μιλησα τοσο για βελτιωση επιδοσεων (φιμε, μπουρι απο ιμπρεζα, και αυτοκολλητα NOS 10 αλογα εκαστο.) -
Οπωςδηποτε ο καθενας εχει την αποψη του, απλα πιστευω ο οποιοσδηποτε θελει να λεει οτι πχ 'Αυτο στο αμαξι μου το διαλεξα και το εβαλα ΕΓΩ!'
Βρε εγω μιλαω γενικα με το να βαλεις κατι στο αυτοκινητο σου δικιας σου επιλογης. Εστω κι αν ειναι πχ λαστιχα ή ξερω γω αποσμητικο χωρου!
Δε νομιζω να θελει καποιος να του διαλεγουν οι εταιριες τα παντα πανω στ' αμαξι του!
Εγω πχ μπορει να θελω να βαλω στο ibiza λαστιχα για λασπη, αρωματικο φραουλα και αυτοκολλητα 'hello kitty'!
Μιλαω τελειως γενικα και δε μιλησα τοσο για βελτιωση επιδοσεων (φιμε, μπουρι απο ιμπρεζα, και αυτοκολλητα NOS 10 αλογα εκαστο.)Γιατί τέτοια πρεμούρα για αυτοεπιβεβαίωση;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μιλαω τελειως γενικα και δε μιλησα τοσο για βελτιωση επιδοσεων (φιμε, μπουρι απο ιμπρεζα, και αυτοκολλητα NOS 10 αλογα εκαστο.)Γιατί τέτοια πρεμούρα για αυτοεπιβεβαίωση;
όντως...
-
βελλερεφοντη,δεν εχω τον χρονο ουτε φυσικως την διαθεση να διαβασω ολο το θεμα για το γκολφ ρ-σιροκκο ρ(που εντελει δεν ονομαζεται ''βελτιωσεις βελλερεφοντης'' ωστε να προσπαθεις να λυσεις εκει μεσα τις αποριες σου)
τον χρονο λοιπον που σπαταλησες να γραψεις ενα κειμενο βασισμενο πιθανως σε νευρα(πιθανο συνδρομο παρατεταμενης ξηρασιας ..),θα μπορουσες να τον σπαταλησεις για να μου απαντησεις.
απο εκει κ περα πλεον δεν χρειαζομαι καν να μου απαντησεις,πλεον μου εφυγε κ η απορια.ειμαι καλυμμενος.
για τα οικονομικα ζητω συγνωμη αν εβγαλα αυθαιρετο συμπερασμα,απλως οταν βλεπω οτι οι μισοι ''πεινανε'' κ εσυ ψαχνεσαι για βελτιωσεις χιλιαδων ευρω(κ τελικως καλα κανεις,δικαιωμα σου ειναι),θαρρω πως δεν αντιμετωπιζεις οικονομικο προβλημα κ χαιρομαι για σενα. .αλλα αν αντιμετωπιζεις οικονομικα προβληματα κ παρολα αυτα θες να προβεις στις εν λογω δαπανες,τοτε παλι δικαιωμα σου,με γεια σου με χαρα σου.εγω απλως ειδα ενα μελος,που προσφατως αγορασε αυτοκινητο,ακριβουτσικο για τα ελληνικα πλεον δεδομενα,κ θελει να δωσει κ επιπλεον χιλιαδες ευρω για βελτιωσεις.δεν εκρινα αν ειναι σωστο η λαθος.
εν κατακλειδι,οκ εισαι καταπληκτικος οδηγος.οι ικανοτητες σου ξεπερνουν το μετριο,δεν διαφωνω κ ας μη σε γνωριζω καν,αλλα η απορια μου τι ακριβως σχεση εχει με γνωσεις κτλ?κ εντελει,εσυ που ξερεις,θα μπορουσες να μου απαντησεις,να με διαφωτισεις,απο το να ειρωνευτεις.
ελπιζω να κατανοεις οτι το υφος της απαντησης μου αντικατοπτριζει την διαθεση με την οποια αντιμετωπιζεις αποριες(μη ειρωνικου υφους) αλλων,για δικες σου κινησεις.κ σορρυ που εκανα ερωτηση που εκαναν κ αλλα μελη κ δεν το γνωριζα.δεν θα ξανασυμβει.αλλη φορα θα διαβαζω ολη την διαδικτυακη κοινοτητα κ επειτα θα γραφω οτι μου κατεβει..
καλη συνεχεια.. -
συμφωνω με ρεντ κ με ρεαλ(που εχασε χτες απο την μπαρτσα! )
κ αλλη μια απορια(που ΔΕΝ θελω να μου απαντησει ο βελλερεφοντης ).
οταν βαζετε τις προσωπικες πινελιες,δικαιωμα σας,γουστο σας κ καμαρι σας,αλλα μετα πως(η καλυτερα ποσο ευκολα) μπορει να πωληθει αυτο το προιον σε εναν αλλο για τον οποιο δεν θα αποτελουν προσωπικες πινελιες? -
Μιλαω τελειως γενικα και δε μιλησα τοσο για βελτιωση επιδοσεων (φιμε, μπουρι απο ιμπρεζα, και αυτοκολλητα NOS 10 αλογα εκαστο.)Αν δω αυτοκίνητο με αυτοκόλλητο 'hello kitty', στο επόμενο καρέ θα γράφει goodbye kitty. Just to be clear.
YΓ: δεν έπιασες το αντικρουόμενο του πράγματος
-
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
οταν βαζετε τις προσωπικες πινελιες,δικαιωμα σας,γουστο σας κ καμαρι σας,αλλα μετα πως(η καλυτερα ποσο ευκολα) μπορει να πωληθει αυτο το προιον σε εναν αλλο για τον οποιο δεν θα αποτελουν προσωπικες πινελιες?Δε κατάλαβες.
Κερδισμένος είναι ο επόμενος ιδιοκτήτης που μέσα στη (σκοτωμένη) τιμή παίρνει δώρο και όλα τα mods.
ΆΝΕΤΑ μπορεί να σου πει...'βγάλτα όλα, δε τα θέλω και κόψε μου τη τιμή'...ενώ προφανώς και ΔΕΝ γίνεται.
-
κ αν εμενα δεν μου αρεσουν τα μοντς που εχει βαλει?γιατι να μην παρω ενα απειραχτο κ να του βαλω τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ προσωπικες πινελιες,απο το να αγορασω τις προσωπικες πινελιες αλλου?γιατι αν ειναι προσωπικες πινελιες κ οχι αναγκαια πραγματα,τοτε υπενθυμιζω οτι δεν εχουμε ολοι το ιδιο γουστο.αν απο την αλλη ειναι κατι που θα επελεγαν ολοι,τοτε δεν αποτελει προσωπικη πινελια(αλλα μαλλον προιον μαρκετινγ..).δεν ξερω αν με πιανεις
-
κ αν εμενα δεν μου αρεσουν τα μοντς που εχει βαλει?γιατι αν ειναι προσωπικες πινελιες κ οχι αναγκαια πραγματα,ττε υπενθυμιζω οτι δεν εχουμε ολοι το ιδιο γουστο.αν απο την αλλη ειναι κατι που θα επελεγαν ολοι,τοτε δεν αποτελει προσωπικη πινελια(αλλα μαλλον προιον μαρκετινγ..).δεν ξερω αν με πιανειςΣε πιάνω απολύτως.
Θεωρητικά ο μελλοντικός αγοραστής αν θέλει το αυτοκίνητο, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει από την ιδιοκτήτη να τα βγάλει και να του κόψει από τη τιμή...ενώ στη πραγματικότητα δεν μπορούν να βγούνε. Γιαυτό λέω ότι τα mods τα χαίρεται ο επόμενος ιδιοκτήτης.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
οταν βαζετε τις προσωπικες πινελιες,δικαιωμα σας,γουστο σας κ καμαρι σας,αλλα μετα πως(η καλυτερα ποσο ευκολα) μπορει να πωληθει αυτο το προιον σε εναν αλλο για τον οποιο δεν θα αποτελουν προσωπικες πινελιες?
Δε κατάλαβες.
Κερδισμένος είναι ο επόμενος ιδιοκτήτης που μέσα στη (σκοτωμένη) τιμή παίρνει δώρο και όλα τα mods.
ΆΝΕΤΑ μπορεί να σου πει...'βγάλτα όλα, δε τα θέλω και κόψε μου τη τιμή'...ενώ προφανώς και ΔΕΝ γίνεται.
Δεν θα αγόραζα ποτέ μοντιφα κανενός είδους! Βασικά δεν αγοράζω καν μεταχείρα αλλά αυτό είναι προσωπικό κόλλημα.
-
Άντε και στην έβγαλε την σκληρή ανάρτηση , το τριξιμο που θα έχει φεύγει ;
Άντε και στον έβγαλε τον παράλληλο , η μισοπεθαμενη τουρμπινα αλλάζει ; -
υπαρχουν κ σημαντικοτερα!!αντι κ εβγαλε την σκληρη αναρτηση,την κανονικη την εχει???αντε κ εβγαλε την καπνοδοχο,την νορμαλ(α.κ.α. ''περναω κτεο'') εξατμιση την εχει?αντε κ εβγαλε τους φορτηγοτροχους,τα νορμαλ ροδακια που βρισκονται?κ.ο.κ.
-
Ενας πιο 'σωστος' ιδιοκτητης αυτοκινητου θα κραταγε ολα τα 'μαμα' εξαρτηματα για να τα δωσει προικα στον επομενο που πιθανοτατα δεν θα ηθελε τα πειραγμενα.
Το τριξιμο και τα στραβα μερη που θα του εχει κανει η θεοσκληρη αναρτηση, το 30αρι προφιλ στα ελαστικα κλπ κλπ δεν γυρναει πισω βεβαια.
Το να κανει καποιος στο αμαξι του, με γεια του με χαρα του. Οταν παει να το πουλησει θα αντιμετωπισει τις συνεπειες που αναφερατε. Αν το κανει ενσυνειδητα τοτε πολυ πολυ πολυ καλα κανει ειναι η αποψη μου. Προσωπικα μονο οι τρελες καγκουριες με ξενιζουν.
Ειμαστε off topic επισης.
Ο Vel εχει ενα Scirocco R και γραφει σε αυτο το θεμα για τις ιδεες που εχει για να το βελτιωσει-χαλασει-πειραξει ή οπως θελει ο καθενας ας το πει. Που ειναι το παραξενο; Επρεπε να εχουμε δηλαδη ο καθενας ενα τοπικο που να λεγεται: 'Billopoulos - Citroen C4 1.4 uber - Η ωρα της βελτιωσης' για να ρωτησουμε για ιδεες, αποψεις αλλων στις σκεψεις μας;
Ο Vel λοιπον αραδιασε μια λιστα απο πανακριβες, ακριβες (για την εποχη και για εμας, αλλα μπορει αυτος να βγαζει 5Μ καθε χρονο απο τις επιχειρισεις του αρα δεν μας πεφτει λογος) ή οπως αλλιως θελετε να πειτε και ζητησε απλα να ακουσει γνωμες αλλων ανθρωπων. Δεν σημαινει οτι ειναι αναγκασμενος να ακουσει και να ακολουθησει την αποψη καποιου απο εμας. Ουτε ομως πρεπει να λεμε οτι ειναι λαθος και τι λεει και τι παει να κανει. Αν δεν μας αρεσει, δεν συμμετεχουμε στην ανταλλαγη αποψεων για τα διαφορικα, τα φρενα, τις ζαντες, τα αλογα.
Ας συνεχισουμε λοιπον σε αυτες τις γραμμες.
-
ειπε καποιος οτι ειναι κακο αυτο που κανει ?αφου δικο του ειναι το αυτοκινητο κ δικα του τα χρηματα,δικαιωμα του!!ισα ισα που ο ιδιος νομιζει,κατανοωντας λανθασμενως προφανως,οτι τον κρινω(μιλαω για μενα μονο),ενω εγω απλως προσπαθω να κατανοησω τον δικο του τροπο σκεψης.
απο την αλλη,οταν το θεμα ειναι τα γκολφ-ροκκο ρ,εγω που πιθανως να με ενδιαφερει το γκολφ-ροκκο ρ,θελω να μαθω για τα γκολφ-ροκκο ρ.κ οχι για τις βελτιωσεις του βελ κ καθε βελ.αλλα ΔΕΝ με ενοχλει να γραφονται κ αυτα,μεχρι το σημειο βεβαια που θα με αναγκασεις(λεμε τωρα) να διαβασω χιλια 2 ασχετα πραγματα,μεταξυ αυτων κ το τι βελτιωσεις να κανεις κτλ,για να λαβω την απαντηση μου.
ο ιδιος στην προτελευταια φραση σου ειπες : ''Αν δεν μας αρεσει, δεν συμμετεχουμε στην ανταλλαγη αποψεων για τα διαφορικα, τα φρενα, τις ζαντες, τα αλογα.''
δεν ειναι αυτο το θεμα του τοπικου ομως..
για το οικονομικο θεμα,ουδεποτε εκρινα αν εχει χρηματα η οχι.θεωρησα οτι για να προβει σε τετοιες δαπανες,δεν αντιμετωπιζει οικονομικο προβλημα,οποτε γιατι(εδω κ η ερωτηση κ απορια) να μην παει εξαρχης σε ενα αυτοκινητο που θα πληρει τα χαρακτηριστικα που τον ενδιαφερουν.δεν ειπα κατι κακο εντελει.τεσπα,για να σταματησω εδω την δικη μου παρεμβαση,εγω απλως ΗΘΕΛΑ κ ειλικρινα δεν θελω πλεον,να μαθω γιατι ενω ειχε ενα αυτοκινητο 270 αλογων,το βελτιωσε,το πουλησε,αγορασε παλι ενα 270αλογων κ θελει παλι να το βελτιωσει.δεν ημουν ειρωνικος πουθενα νομιζω κ αν ημουν,η αφησα να φανει ετσι(αν κ το ξεκαθαρισα στην ερωτηση μου),ζητω εκ των προτερων συγνωμη.
καλη συνεχεια. -
συμφωνω με ρεντ κ με ρεαλ(που εχασε χτες απο την μπαρτσα! )
κ αλλη μια απορια(που ΔΕΝ θελω να μου απαντησει ο βελλερεφοντης ).
οταν βαζετε τις προσωπικες πινελιες,δικαιωμα σας,γουστο σας κ καμαρι σας,αλλα μετα πως(η καλυτερα ποσο ευκολα) μπορει να πωληθει αυτο το προιον σε εναν αλλο για τον οποιο δεν θα αποτελουν προσωπικες πινελιες?Ωπ σ αυτο συμφωνω απολυτως! Συγγνωμη δε λειτουργω μ αυτο το σκεπτικο, εχω συνηθισει να μην σκεφτομαι ποτε για τον επομενο ιδιοκτητη γιατι σε κανενα αμαξι της οικογενειας δεν υπηρχε επομενος! Ολα πεθαιναν στα χερια μας με 250 χιλιαδες χιλιομετρα + βαλε...
Οποτε ναι σ αυτο εχετε δικιο.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Θα βάλjει και την Ωχ-Λjινς και θα ρυθμίζει όποτε θέλjει.δεν ρυθμίζεται η φόρτιση των ελατηρίων φίλε με την Ohlins, μόνο τα αμορτισέρ επιδέχονται ρύθμιση... άρα δεν μπορώ να προσθέσω βάρος σε μια κατασκευή που είναι προρυθμισμένη από κατασκευαστή... κάτι ξέρουν κι αυτοί οι μπαγάσιδες που τα φτιάχνουν...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πάντως, άν έχεις τέτοιες βλέψεις, πρέπει να αναβαθμίσεις και τα φρένα.
Απ την άλλη βέβαια σου κάνει καρδιά να πετάξεις τακάκια-δίσκους του κουτιούναι, έχεις δίκιο... αλλά όχι όλο το σύστημα, δεν χρειάζεται, βγάζει η Brembo ακριβώς τον ίδιο δίσκο aftermarket με πιο ενισχυμένο υλικό οπότε και μεγαλύτερη αντοχή σε θερμοκρασιακές καταπονήσεις... Όταν λιώσουν αυτοί και τα τακάκια ούτως ή άλλως θα γίνει αυτή η μικροαναβάθμιση, ασχέτως των υπολοίπων που συζητάω...
GOLF R - SCIROCCO R