-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...σε δυνατό προσθιοκίνητο το μπλοκέ είναι #1 προτεραιότητα ΙΜΗΟ
Μέσα στο μυαλό μου είσαι.
Γιαυτό προτείνω μπλοκέ...αλλά απ'τη άλλη γιαυτό πρότεινα και βόλτα στα Μέγαρα για να δει τι χρειάζεται το αυτοκίνητο.
Νίκο μου είναι ελάχιστα τα αυτοκίνητα που αντέχουν πίστα από παραγωγής των, ας πουμε όλες οι Ferrari, όλες οι GT εκδόσεις των Porsche κλπ... Το δικό μου ταπεινό κουπαχατσμπακ δεν είναι, εντάξει? το κατάλαβες τώρα? Οπότε δεν χρειάζομαι να μπω στην πίστα για να δώ τι χρειάζεται, χρειάζεται με το παραπάνω πολλά λεφτά για να το κάνεις άξιο πίστας, γιατί, , επαναλαμβάνομαι, είναι δρόμου!
Οπότε ξεκόλλα, δεν μπορώ να το κάνω πίστας με μια δοκιμή αλλά πουλώντας κανά οικόπεδο... ΔΕΝ πουλάω οικόπεδο απλά έχω κάποια χρήματα αφιερωμένα για έναν απλό σκοπό, να κάνω το αυτοκίνητο μου λίγο πιο ενδιαφέρον για μένα... και για μερικούς φίλους μου με τους οποίους μοιράζομαι την χαρά αυτή και για μερικούς εδώ μέσα να αλληλοσκοτωνόμαστε στο τι είναι καλό να γίνει και τι όχι...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
...σε δυνατό προσθιοκίνητο το μπλοκέ είναι #1 προτεραιότητα ΙΜΗΟ
Μέσα στο μυαλό μου είσαι.
Γιαυτό προτείνω μπλοκέ...αλλά απ'τη άλλη γιαυτό πρότεινα και βόλτα στα Μέγαρα για να δει τι χρειάζεται το αυτοκίνητο.
Νίκο μου είναι ελάχιστα τα αυτοκίνητα που αντέχουν πίστα από παραγωγής των, ας πουμε όλες οι Ferrari, όλες οι GT εκδόσεις των Porsche κλπ... Το δικό μου ταπεινό κουπαχατσμπακ δεν είναι, εντάξει? το κατάλαβες τώρα? Οπότε δεν χρειάζομαι να μπω στην πίστα για να δώ τι χρειάζεται, χρειάζεται με το παραπάνω πολλά λεφτά για να το κάνεις άξιο πίστας, γιατί, , επαναλαμβάνομαι, είναι δρόμου!
Οπότε ξεκόλλα, δεν μπορώ να το κάνω πίστας με μια δοκιμή αλλά πουλώντας κανά οικόπεδο... ΔΕΝ πουλάω οικόπεδο απλά έχω κάποια χρήματα αφιερωμένα για έναν απλό σκοπό, να κάνω το αυτοκίνητο μου λίγο πιο ενδιαφέρον για μένα... και για μερικούς φίλους μου με τους οποίους μοιράζομαι την χαρά αυτή και για μερικούς εδώ μέσα να αλληλοσκοτωνόμαστε στο τι είναι καλό να γίνει και τι όχι...
Ναι βρε...σωστά όλα αυτά που λες...αλλά εγώ δε σου είπα να το κάνεις πίστας, ούτε να λιώσεις στη πίστα.
Αυτό που εννοώ είναι να μπεις σε έναν χώρο, πλήρως ελεγχόμενο για να δεις υπό πίεση τι ενδεχομένως να χρειάζεται για τα γούστα σου το αυτοκίνητο.
Πχ, το βλέπεις στη Κ9 να βγάζει μούτρα? Το βλέπεις στη Κ1 να γλιστράει? Βλέπεις να τελειώνουν τα φρένα μετά από 1-2 γύρους?
Δεν εννοώ να μπεις μέσα στα Μέγαρα για να κάνεις χρόνο ούτε χρειάζεται να πάρεις κανέναν τρελό εξοπλισμό για ένα απλό track day.
Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.
Τέσπα...εσύ ξέρεις.
-
εγώ ξέρω ότι δεν ξέρω... έτσι λένε οι σοφοί... βέβαια για να φτάσουν σε αυτό το προφανές απόφθεγμα ήξεραν έιδη πάρα πολλά...
καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δεν υπάρχει πίστα 'με μέτρο'... είτε το φτιάχνεις να αντέχει την συγκεκριμένη* πίστα(που όπως είπα μόνο αξιόλογη δεν είναι) είτε πας για πλάκα...''
για πλάκα δεν πάω να σκάσω λάστιχα, τακάκια και αμορτισέρ και ότι άλλο βρέξει ο θεός που έφτιαξε το δικό μου κάρο...
*γιατί ως γνωστόν δεν αξίζει να φτιάχνεις ένα αυτοκίνητο δρόμου πάνω σε μια συγκεκριμένη πίστα αφού μόνο εκεί θα λειτουργεί καλά... εσύ, τώρα, με καταλαβαίνεις?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τέσπα...εσύ ξέρεις.
Το κλου της υπόθεσης είναι ακριβώς αυτή η φράση.
Ένας οδηγός που σύμφωνα με τα λεγόμενά του έχει καταφέρει να εξαντλήσει τα όρια του Scirocco R (οκ, δεν είναι καμιά αμαξάρα αλλά έχει όρια πολύ πάνω από το μέσο οδηγό), δεν θα έπρεπε να μπαίνει καν στον κόπο να ανοίγει τέτοιες ανούσιες συζητήσεις και μάλιστα να τις διαχειρίζεται έτσι. Ένας τέτοιος οδηγός θα ήξερε ακριβώς τι θέλει αυτός και το αμάξι του και θα έκανε τις απαραίτητες αλλαγές χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσκοπήσεις. Είναι δυνατόν να ξέρει καλύτερα ο χ,ψ φορουμικός συνομιλητής να ξέρει καλύτερα από τον ίδιο τον κάτοχο?
Εκτός κι αν κρίνει ο κάτοχος ότι το αμάξι χρειάζεται τα πάντα από τη λίστα και απλά ρωτάει με ποια σειρά να τα βάλει. Εκεί το δέχομαι, απλά σημαίνει ότι 1ον έχουμε να κάνουμε με ένα μέτριο αυτοκίνητο και 2ον ότι έγινε λανθασμένη επιλογή εξ' αρχής.
-
Νίκο μου είναι ελάχιστα τα αυτοκίνητα που αντέχουν πίστα από παραγωγής των, ας πουμε όλες οι Ferrari, όλες οι GT εκδόσεις των Porsche κλπ... Το δικό μου ταπεινό κουπαχατσμπακ δεν είναι, εντάξει? το κατάλαβες τώρα? Οπότε δεν χρειάζομαι να μπω στην πίστα για να δώ τι χρειάζεται, χρειάζεται με το παραπάνω πολλά λεφτά για να το κάνεις άξιο πίστας, γιατί, , επαναλαμβάνομαι, είναι δρόμου! -
μου θυμίζει τη συζήτηση για τα όρια που είχαμε πριν λίγο καιρο
-
εγώ ξέρω ότι δεν ξέρω... έτσι λένε οι σοφοί... βέβαια για να φτάσουν σε αυτό το προφανές απόφθεγμα ήξεραν έιδη πάρα πολλά...καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δεν υπάρχει πίστα 'με μέτρο'... είτε το φτιάχνεις να αντέχει την συγκεκριμένη* πίστα(που όπως είπα μόνο αξιόλογη δεν είναι) είτε πας για πλάκα...''
για πλάκα δεν πάω να σκάσω λάστιχα, τακάκια και αμορτισέρ και ότι άλλο βρέξει ο θεός που έφτιαξε το δικό μου κάρο...
*γιατί ως γνωστόν δεν αξίζει να φτιάχνεις ένα αυτοκίνητο δρόμου πάνω σε μια συγκεκριμένη πίστα αφού μόνο εκεί θα λειτουργεί καλά... εσύ, τώρα, με καταλαβαίνεις?
Κοίτα, κάνοντας 10-15 γύρους δε θα κάψεις το φοβερό λάστιχο, ούτε θα φας τα τακάκια σου.
Κατέβασε και λίγο πιέσεις στα λάστιχα να μην ζεσταθούν και πολύ και είσαι ΟΚ.
Απλά επειδή ρωτάς, γιαυτό στο λέω. Αν δεν είδες τι 'ζητάει' στον δημόσιο δρόμο...ίσως δεις τι θέλει στη πίστα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
εγώ ξέρω ότι δεν ξέρω... έτσι λένε οι σοφοί... βέβαια για να φτάσουν σε αυτό το προφανές απόφθεγμα ήξεραν έιδη πάρα πολλά...
καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δεν υπάρχει πίστα 'με μέτρο'... είτε το φτιάχνεις να αντέχει την συγκεκριμένη* πίστα(που όπως είπα μόνο αξιόλογη δεν είναι) είτε πας για πλάκα...''
Κοίτα, κάνοντας 10-15 γύρους δε θα κάψεις το φοβερό λάστιχο, ούτε θα φας τα τακάκια σου.
Απλά επειδή ρωτάς, γιαυτό στο λέω. Αν δεν είδες τι 'ζητάει' στον δημόσιο δρόμο...ίσως δεις τι θέλει στη πίστα.
νομίζω κάνεις λάθος
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
νομίζω κάνεις λάθος
Ίσως.
Δε ξέρω τι παίζει με τα ελαστικά αυτοκινήτου, αλλά στο καρτ όταν δεν έχει γόμα, όσο υψηλότερες πιέσεις έχω...τόσο πιο γρήγορα ζεσταίνεται το ελαστικό και τόσο πιο γρήγορα θα σαπουνιάσει και θα 'καεί'. Θα κάνει blistering.
Όταν από την άλλη έχει γόμα και κρατάει η πίστα, χαμηλώνω πιέσεις για να κρατήσει περισσότερο το ελαστικό χωρίς να σαπουνιάσει, αλλά θα αργήσει να έρθει σε σωστή θερμοκρασία.
Ίσως στο αυτοκίνητο να είναι αλλιώς...που λογικά είναι, οπότε ζητώ συγνώμη.
-
ουτε στο καρτ ισχυει αυτο που λες...
-
'Στουκέι'
πιο ήταν το στουκέι???
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ουτε στο καρτ ισχυει αυτο που λες...Για πες.
Τι ισχυει;
-
Βαρέθηκα να διαβάζω για το Scirocco R.... για το Golf R θα γράψει κανείς τίποτα αφού είναι και το καλύτερο ''χατς μπακ'' της αγοράς ?
-
τώρα κατάλαβα τί εννοούσε
γιατί ξέκοψε αυτό το μνημείο της αυτοκίνησης απ το φόρουμ?!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
ουτε στο καρτ ισχυει αυτο που λες...
Για πες.
Τι ισχυει;
τι να πω, ισχυει ακριβως το αντιστροφο απο αυτο που εγραψες!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Βαρέθηκα να διαβάζω για το Scirocco R.... για το Golf R θα γράψει κανείς τίποτα αφού είναι και το καλύτερο ''χατς μπακ'' της αγοράς ?Γιατι, προλαβε κανενας να το παρει πριν ο ΓΑΠ αυξησει τους φορους;
-
και ουτε προκειται να το παρει κανενας με 45.000€
-
Με 45.000 παίρνεις πολύ καλύτερα αυτοκίνητα. Άσε που προτιμώ το πιο σπορ Scirrocο any given day (unless it rains ).
-
Είναι vag και τα δύο. Ποιος θα δώσει 45000€ για τέτοιες μπούρδες;
GOLF R - SCIROCCO R