-
Φιλε vellerefontis πρεπει να μας πεις και τι χρηση κανεις στο αυτοκινητο.
Δηλαδη αν ξημεροβραδιαζεσαι στα βουνα πανω κατω και εχεις προβλημα υποστροφης στα κλειστα κομματια, τοτε θες μπλοκε.
Αν και δε μπορω κι εγω να καταλαβω πως θα συμπεριφερεται το μπλοκε με τοσα ηλεκτρονικα.
Λογικα δε θα εχεις προβλημα και τα ηλεκτρονικα θα ξυπνανε αρκετα αργοτερα υστερα απο την αναβαθμιση της προσφυσης.
Αν παλι πηγαινεις πολυ πιστα, η ohlins θα ηταν καλο παιχνιδι να πειραματιστεις με ρυθμισεις.
Για μενα οι τοσες πολλες ρυθμισεις οπως της ohlins ειναι μειονεκτημα, οσα παιδια ξερω με τετοιου ειδους ρυθμιζομενες, πιο πολυ πονοκεφαλο ειχαν στη ρυθμιση παρα αποτελεσμα.
Το πλεονεκτημα ειναι στη διαρκεια της αποδοσης, που προσφερουν οι μπουκαλες αζωτου, και τα λαδια που εχει,αλλα και παλι εχεις 'μελωσει' τη μαμα αναρτηση?Για μενα αν δεν εχεις μπει πιστα, ξεκινα με ενα σετ καλυτερα τακακια και ενα σετ ημισλικ 17ρια και μετα το ξανασυζηταμε!
-
Τώρα που ο S3 είπε πίστα, να προτείνω κάτι Βελ?
Το Σάββατο τα Μέγαρα έχουν Open Track Day. Εγώ θα είμαι δίπλα για προπόνηση.
Δεν κατεβαίνεις μια βόλτα, να το βάλεις μέσα να δεις πως συμπεριφέρεται και τι ακριβώς θέλει ώστε να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα?
Μετά έλα δίπλα να πιούμε καφέ.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
ήρθε η ώρα για αναβαθμίσεις μεταξύ των οποίων οι επικρατέστερες είναι οι:- Διαφορικό Quaife
- Εξάμτιση Akrapovic
- Αναρτήσεις Ohlins
- Πρόγραμμα Oettinger
- Ζάντες Works
- Τσιγκουνιά GAS
δεν ξέρω με πια θα ξεκινήσω αλλά θέλω να ακούσω ιδέες... ευπρόσδεκτες κι οι προτάσεις άλλων εταιριών ανά κατηγορία αν συνοδεύονται από επιχείρηματα.
ohlins φυσικα με το ερωτηματικο, ποιος θα σου τι ρυθμισει...
-
Ζευγώλης
Πουπάκης -
Τι θα εκανα στη θεση σου με σειρα προτεραιοτητας:
- προγραμμα
- διαφορικο
- αναρτηση
- εξατμιση αν και δεν ξερω αν χασει το εργοστασιακο χαρακτηρα του το αμαξι και ποσο θορυβωδης ειναι.
Ζαντες και λοιπα για μενα στον πατο της λιστας εκτος αν θες να βαλεις πχ φρενα τερατα που δε χωρανε στις υπαρχουσες ζαντες.
Βεβαια σημασια μεγαλη εχει και του τι εσυ θες. Εγω εβαλα τη σειρα με βαση τα δικα μου λογικα κριτηρια.
ΥΓ: η 'τσιγκουνια GAS' τι ειναι;
-
Υγραέριο εννοεί Γιώργο
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πουπάκης
εχω παει 2 φορες. Δεν μου εκανε σωστη δουλεια και ειναι πανακριβος.
-
Το διαφορικο σε μια προσφατη συζητηση μας με τον εν λογω κυριο το αποκλεισαμε λογω μπλεξιματος με ενα σωρο ηλεκτρονικα...
Απ ο,τι καταλαβα παει για Ωχlins η/και εξατμιση απο την μεση και πισω... -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Υγραέριο εννοεί ΓιώργοSent from my iPad 2 using Tapatalk
Κι έλεγα κι εγώ.... κάτι ψαγμένο θα εννοεί και δεν το κατάλαβα.
Χωρίς πρόγραμμα πάντως 'τσάμπα' θα μπει η εξάτμιση vell, αφού το εργοστασιακό πρόγραμμα είναι φτιαγμένο για να εκμεταλλεύεται την εργοστασιακή εξάτμιση.
Τώρα...αν τη θες για τον ήχο, είναι άλλο θέμα, αλλά προσωπικά η εξάτμιση θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα άλλαζα στο αμάξι.
Εξάλλου θεωρείς η εργοστασική ανάρτηση δε σε καλύπτει? -
μετα απο αυτα που διαβαζω.
1η απορια ενος ανιδεου..γιατι επωληθει το ''βελτιωμενο'' σου σ3,εφοσον θες να κανεις κ το ροκκο μια απο τα ιδια?
2η απορια,γιατι δεν αγορασες εξαρχης ενα συνολικα καλυτερο αυτοκινητο?(εκτος κ αν ηταν θεμα εμφανισης,γιατι θεμα χρηματων δεν νομιζω να ειναι).
ειναι πραγματικες αποριες κ οχι τοποθετηση ειρωνικου χαρακτηρα. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
1η απορια ενος ανιδεου..γιατι επωληθει το ''βελτιωμενο'' σου σ3,εφοσον θες να κανεις κ το ροκκο μια απο τα ιδια?
2η απορια,γιατι δεν αγορασες εξαρχης ενα συνολικα καλυτερο αυτοκινητο?(εκτος κ αν ηταν θεμα εμφανισης,γιατι θεμα χρηματων δεν νομιζω να ειναι).
ειναι πραγματικες αποριες κ οχι τοποθετηση ειρωνικου χαρακτηρα.εύλογες οι απορίες σου αλλά κλασικά άσχετες με το θέμα και την ουσία αφού ως συνήθως κανείς δεν παρακολουθεί τα θέματα σοβαρά αλλά χώνεται και μιλάει ή ρωτάει...
όσο για την ειρωνία, εννοείται ότι μόνο ως ειρωνία μπορώ να εκλάβω μια ερώτηση που έχω απαντήσει μυριάδες φορές εδώ μέσα... (δεν είναι προσωπική μομφή απλά τυγχάνει να την έκανες τώρα, και εσύ)
αλλά δεν το παίρνω βαριά φίλε, τουναντίον, το μόνο που σου ζητάω είναι να διαβάσεις όλο το θέμα και να καταλάβεις το γιατί και το πως. Ακόμη θα σε παρότρυνα να μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για τα οικονομικά των άλλων και το πως αυτοί τα καταμερίζουν στην ζωή τους.
...αλλά έχω κι εγώ μια απορία χωρίς διάθεση ειρωνίας... πως και ακόμη υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που συγκρίνουν το S3 με το Scirocco σαν ιδέα αφού έχουν εντελώς διαφορετική αφετηρία??? γιατί αν κάποιος τα βάζει στο ίδιο καλάθι μάλλον δεν αντιλαμβάνεται τις διαφορές τους οπότε και τι ασχολείται με τον χώρο αν δεν μπορεί να αντιλαμβάνεται διαφορές? ας κάνει συλλογή από γραμματοσημα.
φιλτατε όμως μιλάμε καλύτερα σε μια συνάντηση γιατί δεν αποκρίνετε σε σένα το παρόν μακρύδιο αλλά γενικότερα... Σε σένα θα ήθελα να απαντήσω..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
1η απορια ενος ανιδεου..γιατι επωληθει το ''βελτιωμενο'' σου σ3,εφοσον θες να κανεις κ το ροκκο μια απο τα ιδια?Εγω παντως ειμαι της αποψης οτι σε ολα τ αμαξια που εχουμε στην κατοχη μας πρεπει να βαζουμε μια προσωπικη 'πινελια' ειτε ειναι αισθητικης, ειτε βελτιωσης επιδοσεων.
Δε θα ηθελα να εχω ενα αμαξι το οποιο ειναι 100% ιδιο με του διπλανου. Ακομα και το τι λαστιχο θα βαλεις ειναι μια προσωπικη 'πινελια'.Αλλιως τα βαριεσαι και σου γινονται αδιαφορα... Το μικροβιο της βελτιωσης δε καταπολεμαται ευκολα...
Ολα αυτα ισχυουν ειτε εχεις οικογενειακο ειτε hatch ειτε σαραβαλο ειτε σχεδον supercar οπως ολα αυτα τα σιροκο-εβο-ιμπρεζα-S3 κλπ
Ποσο μαλλον οταν εχεις ενα τετοιο αμαξι που ειναι εξαιρετικη βαση, για οση βελτιωση του χει απομεινει... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
1η απορια ενος ανιδεου..γιατι επωληθει το ''βελτιωμενο'' σου σ3,εφοσον θες να κανεις κ το ροκκο μια απο τα ιδια?Εγω παντως ειμαι της αποψης οτι σε ολα τ αμαξια που εχουμε στην κατοχη μας πρεπει να βαζουμε μια προσωπικη 'πινελια' ειτε ειναι αισθητικης, ειτε βελτιωσης επιδοσεων.
Δε θα ηθελα να εχω ενα αμαξι το οποιο ειναι 100% ιδιο με του διπλανου. Ακομα και το τι λαστιχο θα βαλεις ειναι μια προσωπικη 'πινελια'.Αλλιως τα βαριεσαι και σου γινονται αδιαφορα... Το μικροβιο της βελτιωσης δε καταπολεμαται ευκολα...
Ολα αυτα ισχυουν ειτε εχεις οικογενειακο ειτε hatch ειτε σαραβαλο ειτε σχεδον supercar οπως ολα αυτα τα σιροκο-εβο-ιμπρεζα-S3 κλπ
Ποσο μαλλον οταν εχεις ενα τετοιο αμαξι που ειναι εξαιρετικη βαση, για οση βελτιωση του χει απομεινει...Φυσικά πολύς κόσμος πιστεύει ακριβώς το αντίθετο κι εγώ συμφωνώ μαζί του.
-
Κι εγώ.
Μισώ τις βελτιώσεις.
Αν ήθελα κάτι βελτιωμένο θα έψαχνα να το πάρω έτσι από την αρχή.
-
Mια αρχαία θιβετιανη παροιμία λέει: αφησε το μαμά και ο Βούδας θα σε ανταμείψει.
Δεν ξέρουν οι θιβετιανοι ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Mια αρχαία θιβετιανη παροιμία λέει: αφησε το μαμά και ο Βούδας θα σε ανταμείψει.Δεν ξέρουν οι θιβετιανοι ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Τι να ξέρουν αυτοί ρε.
Οδηγούν αυτοκίνητα?
-
Καθένας έχει την άποψή του. Πιστεύετε ειλικρινά ότι όταν ένας άνθρωπος (όχι 20χρονος, αλλά κατά τι μεγαλύτερος) ρωτά την άποψη κάποιων ανθρώπων για 5-6 'αλλαγές' που 'χει κατά νου, και κάποιοι τάσσονται κατά αυτών θα αλλάξει γνώμη και θα ταχθεί κατά της βελτίωσης;
-
Οπωςδηποτε ο καθενας εχει την αποψη του, απλα πιστευω ο οποιοσδηποτε θελει να λεει οτι πχ 'Αυτο στο αμαξι μου το διαλεξα και το εβαλα ΕΓΩ!'
-
Οτιδήποτε αλλοιώνει την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου είναι άκυρο για μένα. Ακόμα και ένα τελικό το οποίο θα αυξήσει το θόρυβο. Ειλικρινά νιώθω λύπη για αυτούς που έχουν ξοδέψει μία μικρή περιουσία για να πάρουν ένα καλό αυτοκίνητο το οποίο κάνει άνετα και ήσυχα ταξίδια (π.χ. BMW ή Mercedes) και στη συνέχεια το χαμηλώνουν, βάζουν ελαστικά (πολύ) χαμηλού προφίλ πετάνε και μία εξάτμιση και καταλήγουν με ένα κουβά . Μεγάλε ας έπαιρνες ένα κορεάτικο ή γιαπωνέζικο από την αρχή να γλίτωνες και τα έξοδα.
O Sinanai έχει δίκιο, απλά επειδή εδώ λέμε την άποψή μας, δε σημαίνει πως ελπίζουμε ότι θα την επιβάλουμε κιόλας. -
Παιδια μη γενικευουμε με τις βελτιωσεις(?) !
Νταξ ειναι τοις πασοις γνωστο οτι οι μισοι ειναι κατα και οι αλλοι μισοι υπερ.
Ο βελερεφοντης μιας και απο αυτον ξεκινησε η ιστορια, ζητησε την αποψη για συγκεκριμενα parts για το σιροκο του,τα οποια κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετα ψαγμενα σαν βελτιωσεις, δεν ειναι βελτιωσεις του τυπου φιμε και μπουρι για να σκαω μυτη στο μπουρναζι!
Ας μεινουμε λοιπον εντος θεματος και αν εχουμε να προτεινουμε κατι να το κανουμε!
GOLF R - SCIROCCO R