-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Σεβαστες οι αποψεις σου vell αλλα το θεμα ειναι οτι οσοι εχουν βαλει coilover βλεπουν μεγαλη βελτιωση ,τοσο σε κρατημα οσο και σε ανεση.Και δε μιλαω για Ελλαδα...Ας πουμε οσοι εχουν βαλει σε Α5 εχουν δει μεγαλη διαφορα.
Μηπως τα παραπανω χρηματα εχουν αντικτυπο στα ελατηρια ,στη μελετη αλλα και στα επιμερους εξαρτηματα?τα σειράς coilover είναι λιγότερο μελετημένα για κάθε ξεχωριστό μοντέλο από ότι τα σειράς πρώτης τοποθέτησης... εννοείται ότι έχουν επιμέρους ποιοτικά στοιχεία που είναι καλύτερα αλλά εδώ μιλάμε για καλύτερο πάντρεμα - ρύθμιση από ένα καθημερινό οδηγό που δεν το έχει ξανακάνει σε ένα μοντέλο που απλά οδηγεί στον δρόμο σε συγκεκριμένες τις περισσότερες φορές συνθήκες... αν ήταν οδηγός αγώνων και αναμυγνειώταν συχνά πυκνά με την ρύθμιση του αυτοκινήτου του στους αγώνες που συμμετείχε θα είχε κάποια τύχη παραπάνω αλλά και πάλι δεν θα είχε όλα τα διαθέσιμα εκείνα resources που θα τον βοηθούσανε να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Γιώργο ξεκόλλα, δεν είσαι οδηγός δοκιμών ανάρτησης να κάνεις αυτή την δουλειά χρόνια τώρα και άρα δεν πρόκεται να πετύχεις ούτε κατά τύχη καλύτερο αποτέλεσμα...
απλά το μυαλό σου γράφει κάτι διαφορετικό και το μεταφράζεις εσύ ως καλύτερο...
Δηλαδή αποκλείεις το ενδεχόμενο να ξέρω τι θέλω και πως μπορώ να το πετύχω ώστε το αμάξι να γίνει για μένα και τα δικά μου γούστα και κριτήρια καλύτερο?
ΥΓ: δεν καταλαβαίνω την επίθεση, αλλά οκ....Μπορεί και εγώ απλά να είμαι σε ένταση αυτή τη στιγμή και να μου φαίνεται κάπως επιθετικό το post σου.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μα η PSS10 είναι μια 'αγωνιστική' ανάρτηση με προσανατολισμό στη χρήση δρόμου. Γι' αυτό έχει προοδευτικά ελατήρια.
(δεν ξέρω γιατί τα πιο 'σκληροπυρηνικά'/racing σετ ελατηρίων δεν είναι προοδευτικά - κι εγώ απλά το έχω ακούσει)Δεν είναι αγωνιστική ούτε με '' η PSS (btw καλοτάξιδη)... άνετη δρομίσια ανάρτηση είναι με δυνατότητα να να χαμηλώσει και να σκληρύνει...
Και τα γραμμικά ελατήρια μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά.
Το πρόβλημα με τα προοδευτικά δεν είναι πως είναι πιο soft (άλλωστε στο 2ο μισό της συμπίεσης τους μπορούν να τερματίσουν και να κοπανίσουν πιο εύκολα απο τα γραμμικά) αλλά οτι απο κατασκευής οι αντιδράσεις τους είναι συνεχώς μεταβαλόμενες. Και αυτό στην απαιτητική οδήγηση (που οι μεταβλητές είναι πάντα εχθρός) σε κάνει να οδηγείς 'στο περίπου' και συχνά να μην εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητο σου στις αντιδράσεις του...
Το υπέρ τους είναι η μαλακή απόσβεση στην αρχή της διαδρομής τους που τα κάνει σαφως πιο άνετα σε καθημερινή χρήση.υγ: Busso ποιά αμορτισέρ είναι αυτά που έβαλες?
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
υγ: Busso ποιά αμορτισέρ είναι αυτά που έβαλες?Είχα.
-
Μα η PSS10 είναι μια 'αγωνιστική' ανάρτηση με προσανατολισμό στη χρήση δρόμου. Γι' αυτό έχει προοδευτικά ελατήρια.
(δεν ξέρω γιατί τα πιο 'σκληροπυρηνικά'/racing σετ ελατηρίων δεν είναι προοδευτικά - κι εγώ απλά το έχω ακούσει)Δεν είναι αγωνιστική ούτε με '' η PSS (btw καλοτάξιδη)... άνετη δρομίσια ανάρτηση είναι με δυνατότητα να να χαμηλώσει και να σκληρύνει...
Ευχαριστώ.
Προσωπικά πάντως δεν τη θεωρώ σκληροπυρηνική ανάρτηση την pss10. Για το δρόμο (που τη θέλω εγώ) είναι πάρα πολύ καλή. Αν ήθελα ανάρτηση πίστας, θα κοιτούσα προς άλλη κατεύθυνση (Ohlins).Και τα γραμμικά ελατήρια μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά.
Το πρόβλημα με τα προοδευτικά δεν είναι πως είναι πιο soft (άλλωστε στο 2ο μισό της συμπίεσης τους μπορούν να τερματίσουν και να κοπανίσουν πιο εύκολα απο τα γραμμικά) αλλά οτι απο κατασκευής οι αντιδράσεις τους είναι συνεχώς μεταβαλόμενες. Και αυτό στην απαιτητική οδήγηση (που οι μεταβλητές είναι πάντα εχθρός) σε κάνει να οδηγείς 'στο περίπου' και συχνά να μην εμπιστεύεσαι το αυτοκίνητο σου στις αντιδράσεις του...
Το υπέρ τους είναι η μαλακή απόσβεση στην αρχή της διαδρομής τους που τα κάνει σαφως πιο άνετα σε καθημερινή χρήση.υγ: Busso ποιά αμορτισέρ είναι αυτά που έβαλες?
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι.
-
Ευχαριστώ.
Προσωπικά πάντως δεν τη θεωρώ σκληροπυρηνική ανάρτηση την pss10. Για το δρόμο (που τη θέλω εγώ) είναι πάρα πολύ καλή. Αν ήθελα ανάρτηση πίστας, θα κοιτούσα προς άλλη κατεύθυνση (Ohlins).Αν μιλάμε για την Ohlins Road & Track / DFV, είναι στο δρόμο που δείχνει τις αρετές της ΔΕΝ είναι ανάρτηση πίστας. Για αναρτήσεις πίστας δείτε προς Ιαπωνία μεριά πχ. Tein
-
Γιώργο ξεκόλλα, δεν είσαι οδηγός δοκιμών ανάρτησης να κάνεις αυτή την δουλειά χρόνια τώρα και άρα δεν πρόκεται να πετύχεις ούτε κατά τύχη καλύτερο αποτέλεσμα...
Δηλαδή αποκλείεις το ενδεχόμενο να ξέρω τι θέλω και πως μπορώ να το πετύχω ώστε το αμάξι να γίνει για μένα και τα δικά μου γούστα και κριτήρια καλύτερο?
ΥΓ: δεν καταλαβαίνω την επίθεση, αλλά οκ....Μπορεί και εγώ απλά να είμαι σε ένταση αυτή τη στιγμή και να μου φαίνεται κάπως επιθετικό το post σου.
ναι, το αποκλείω γιατί δεν ξέρεις πως να το πετύχεις αφού δεν έχεις και δεν έχουμε εμείς οι κοινοί οδηγοί τα κατάλληλα γνωστικά εφόδια...
το έγραψα ξεκάθαρα, αλλάζεις κάτι, το αντιλαμβάνεσαι και το βαφτίζεις καλύτερο μες το μυαλό σου, αδυνατόντας να συνυπολογίσεις όλες μα όλες τις διαφορές που έφερες στην όλη ισορροπία της ανάρτησης και τα νέα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου... για να το κάνεις αυτό, πέρα από προσωπική γνώση θα έπρεπε να έχεις μαζί σου και ηλεκτρονικά, ηλεκτρομηχανικά εργαλεία να κάνουν ζωντανές μετρήσεις και να ελέγχουν το αποτέλεσμα, να το ποσοτικοποιούν ώστε εσύ στην συνέχεια να κάνεις τις απαραίτητες(για να μην σκοτωθείς) αλλά και τις επιθυμιτές(για να σου αρέσει) διορθώσεις/ βελτιώσεις...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ευχαριστώ.
Προσωπικά πάντως δεν τη θεωρώ σκληροπυρηνική ανάρτηση την pss10. Για το δρόμο (που τη θέλω εγώ) είναι πάρα πολύ καλή. Αν ήθελα ανάρτηση πίστας, θα κοιτούσα προς άλλη κατεύθυνση (Ohlins).Αν μιλάμε για την Ohlins Road & Track / DFV, είναι στο δρόμο που δείχνει τις αρετές της ΔΕΝ είναι ανάρτηση πίστας. Για αναρτήσεις πίστας δείτε προς Ιαπωνία μεριά πχ. Tein
η Ohlins φίλε φτιάχνει αντίστοιχο πακέτο με τρία διαφορετικά ελατήρια και κοστίζει περί τα 4500ευρώ και είναι πλήρως αγωνιστική και αντίστοιχη της PSS10 μετά την οποία η Bilstein δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει... η Ohlins επίσης, ανάλογα με την ρύθμισή της είναι για πίστα ή για δρόμο για αυτό και η ονομασία της Road & Track... όπως και η PSS που είναι για ακριβώς τον ίδιο σκοπό όπως ξεκάθαρα εξήγησα παραπάνω και φαίνεται από τις συμμετοχές του μοντέλου αυτού σε κάθε λογής επίσημους αγώνες αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο οπότε δεν ξέρω γιατί ο κόσμος νομίζει ότι είναι για τον δρόμο και την πλάκα...
-
Και τα γραμμικά ελατήρια μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά.
αυτό λεώ κι εγώ morpheous... ότι τα γραμμικά είναι καλύτερα στην προοδευτικότητα τους και την ομοιογένεια τους ενώ τα άλλα προσφέρουν μια ελάχιστη άνεση παραπάνω...
-
που βρίσκεις την επιθετικότητα παιδί μου, γράψε μου την φράση που σου διαβάζετε με αυτόν τον τρόπο, μη με τρελένεις ρε Γιώργο, μην βαφτίζουμε όλα ότι μας βολεύει για να μειώσουμε τα επιχειρήματα του άλλου... σε παρακαλώ... απλά γ΄ράφω την αλήθεια, όσο κι να πονάει, ΔΕΝ είμαστε γνώστες οδηγοί για την ιδανική ρύθμιση μιας τέτοιας ανάρτησης και δεν μπορώ να σε ακούω να λες ότι από την πρώτη ρύθμιση που έκανες πέτυχες το ιδανικό... όπως και ισχυρίστηκες στον καφέ που ηπιαμε... εγώ έψαχνα εναν μήνα να καταλάβω και να καταγράψω διαφορές έχοντας κάνει αυτή τη δουλειά προτύτερα σε Subaru και σε EVO σε δύο από τα πιο ξακουστά συνεργεία αγωνιστικών αυτοκινήτων στο λεκανοπέδιο... δηλαδή είχα πάρει κάποια φώτα απτους καλύτερους, τους πήγα το δικό μου αφότου το ρύθμισα, και μετά το βελτίωσα βάση των παρατηρήσεων τους και των εξηγήσεων τους...
θέλει δουλειά, πολύ δουλειά, αν θες, χαρά μου, βοηθάω, αν πάλι όχι, γούστο σου καπέλο σου... δικό σου είναι το αυτοκίνητο και κάνεις ότι γουστάρεις φίλε, μην μου λες όμως ότι είναι εύκολο και ότι το πέτυχες με την πρώτη χωρίς καν να έχεις δοκιμάσει κάτι άλλο...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Ευχαριστώ.
η Ohlins φίλε φτιάχνει αντίστοιχο πακέτο με τρία διαφορετικά ελατήρια και κοστίζει περί τα 4500ευρώ και είναι πλήρως αγωνιστική και αντίστοιχη της PSS10 μετά την οποία η Bilstein δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει... η Ohlins επίσης, ανάλογα με την ρύθμισή της είναι για πίστα ή για δρόμο για αυτό και η ονομασία της Road & Track... όπως και η PSS που είναι για ακριβώς τον ίδιο σκοπό όπως ξεκάθαρα εξήγησα παραπάνω και φαίνεται από τις συμμετοχές του μοντέλου αυτού σε κάθε λογής επίσημους αγώνες αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο οπότε δεν ξέρω γιατί ο κόσμος νομίζει ότι είναι για τον δρόμο και την πλάκα...
Μα ξεκαθάρισα ότι μιλάω για την Ohlins Road & Track (πρώην 'DFV') η οποία είναι περισσότερο Road παρά Track, τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο (για πίστα θέλει ελατήρια 11-9 κιλά ή και σκληρότερα αντί 10-7 που έχει και αντίστοιχο revalving κάτι που λησμονούν να κάνουν πολλοί, που απλά αλλάζουν ελατήρια). Μια χαρά πάει και στην πίστα αλλά θα ήθελε λίγο πιο σκληρό. Εννοείται ότι η Ohlins έχει πλήρως αγωνιστικές πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με ξεχωριστά δοχεία αζώτου κτλ. που κάνουν 5-6-7-... χιλιάρικα.
Θεωρώ αντίστοιχες της R&T την PSS9/PSS10 και την KW v3, καμία εξ΄αυτών δεν είναι ούτε αγωνιστική ούτε πλήρως πίστας, μικτής χρήσης είναι (ασχέτως αν έχουν και άλλα μοντέλα στην γκάμα τους).
Είπα ότι οι Γιαπωνέζικες πχ. Tein είναι για πίστα γιατί έχουν 12άρια+ ελατήρια και στο δρόμο είναι κούτσουρα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ευχαριστώ.
Μα ξεκαθάρισα ότι μιλάω για την Ohlins Road & Track (πρώην 'DFV') η οποία είναι περισσότερο Road παρά Track, τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο (για πίστα θέλει ελατήρια 11-9 κιλά ή και σκληρότερα αντί 10-7 που έχει και αντίστοιχο revalving κάτι που λησμονούν να κάνουν πολλοί, που απλά αλλάζουν ελατήρια). Μια χαρά πάει και στην πίστα αλλά θα ήθελε λίγο πιο σκληρό. Εννοείται ότι η Ohlins έχει πλήρως αγωνιστικές πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με ξεχωριστά δοχεία αζώτου κτλ. που κάνουν 5-6-7-... χιλιάρικα.
Θεωρώ αντίστοιχες της R&T την PSS9/PSS10 και την KW v3, καμία εξ΄αυτών δεν είναι ούτε αγωνιστική ούτε πλήρως πίστας, μικτής χρήσης είναι (ασχέτως αν έχουν και άλλα μοντέλα στην γκάμα τους).
Είπα ότι οι Γιαπωνέζικες πχ. Tein είναι για πίστα γιατί έχουν 12άρια+ ελατήρια και στο δρόμο είναι κούτσουρα.οκ, το κιλό με έφαγε... τα ίδια λέμε με διαφορά ένα κιλό... αλλά η ονομασία ονομασία, road and track...
GOLF R - SCIROCCO R