-
ναι αυτό είνα ι (όχι ότι σε οποιο thread σε έχω πετύχει και αναφέρεται μοντέλο του vag θα το θάψεις μέχρι τελικής πτώσης )
-
K εντελως αδικα ε ...? Θες να παμε μια βολτουλα με το πασσατ μου κ να σου δειξω κ τα σερβις ?
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
K εντελως αδικα ε ...? Θες να παμε μια βολτουλα με το πασσατ μου κ να σου δειξω κ τα σερβις ?Εσυ θαθελες να παμε μια βολτα με το 9ετιας octavia μου με 200.οοο χλμ επανω και να σου δειξω και τα σερβις?
Και να σκεφτεις οτι δεν κανω τιποτα απο αυτα που λενε οτι πρεπει να γινονται( δεν το εστρωσα ποτε,με το που βγηκα απο την αντιπροσωπια χτυπησα 220 στον αυτοκινητοδρομο,ποτε μα ποτε οταν φτανω στον προορισμο μου δεν περιμενω αυτα τα 1-2 λεπτα για να σβησω τον κινητηρα κλπ κλπ)
Α να μην ξεχασω ακομα με την μαμα σκαστρα ειμαι αυτη την αθλια που εχει την πλαστικη χαρτινη ξερω γω τι σκατα ειναι.... -
Ναι φιλε μου αλλα το οκταβια που αναφερεις δεν εχει tsi κινητηρα
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
K εντελως αδικα ε ...? Θες να παμε μια βολτουλα με το πασσατ μου κ να σου δειξω κ τα σερβις ?Φιλε μου αναλυσετο λιγο...O κινητηραs ειναι Tsi ? Τι εννοεις με το ...θες να παμε μια βολτα? Ποσο σου κοστιζουν τα service?
-
οχι κατω απο 300 ευρω , κ εχω το διλιτρο τουρμπο
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
οχι κατω απο 300 ευρω , κ εχω το διλιτρο τουρμποΤα αιτησια σερβις?
-
Για άααααααλλη μια φορά το thread εξελίσσεται σε επικό
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Και να σκεφτεις οτι δεν κανω τιποτα απο αυτα που λενε οτι πρεπει να γινονται( δεν το εστρωσα ποτε,με το που βγηκα απο την αντιπροσωπια χτυπησα 220 στον αυτοκινητοδρομο,ποτε μα ποτε οταν φτανω στον προορισμο μου δεν περιμενω αυτα τα 1-2 λεπτα για να σβησω τον κινητηρα κλπ κλπ)
Δηλαδη σε ολα τα αυτοκινητα αν το κανεις αυτο πιανεις ανετα τα 200.000χιλ ή γινεται μονο σε skoda?
Παντως δεν νομιζω αν 10ατομα κανουν ακριβως το ιδιο σκισιμο και οι 10 δεν θα εχουν προβληματα, μαλλον εσυ εισαι στους τυχερους. -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
K εντελως αδικα ε ...? Θες να παμε μια βολτουλα με το πασσατ μου κ να σου δειξω κ τα σερβις ?ναι ame, και μετά θα πάμε βόλτα με ένα skoda και ένα a4 φίλων μου και θα σου δείξω και εγώ τα service τους
-
Πιο γρηγορο και ειδικα στις προσπερασεις ειναι το Skoda μακραν, ισως και λιγο πιο ενδιαφερον οδηγικα. Απο ποιοτητα και τα δυο θα σε ικανοποιησουν πιστευω, ΑΛΛΑ ισως τα 15 χρονια να ειναι πολλα για turbo και για να μην παρεξηγηθω ως ιταλοφιλος εννοω πως για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ turbo μοτερ θα μου φαινονταν πολλα τα 15 χρονια ειδικα τωρα που τα τσιτωνουν σε ιπποδυναμεις... Βεβαια το μοτερ του Skoda ειναι 1.8 και 160 ιππους οχι πιεσμενο δηλαδη. Αν το θες στα σιγουρα για 15 χρονια το μονο που εχεις να αποφασισεις ειναι το αν θα εμπιστευτεις τους τουρμπατους ιππους για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα, οποτε Skoda απο μενα με λιγο ρισκο.
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
K εντελως αδικα ε ...? Θες να παμε μια βολτουλα με το πασσατ μου κ να σου δειξω κ τα σερβις ?
Εσυ θαθελες να παμε μια βολτα με το 9ετιας octavia μου με 200.οοο χλμ επανω και να σου δειξω και τα σερβις?
Α να μην ξεχασω ακομα με την μαμα σκαστρα ειμαι αυτη την αθλια που εχει την πλαστικη χαρτινη ξερω γω τι σκατα ειναι....επισης ξεχασες οτι με τοσα χλμ θα επρεπε να ειχες αλλαξει τουρμπινα τουλαχιστον 4-5 φορες γιατι ειναι γνωστο οτι στα τουρμπατα ειναι κατι αναλωσιμο και θα σε βαλει σε τρελα εξοδα για να μαθεις που δεν πηρες ατμοσφαιρα
παντως περα απο τη πλακα με τα χρονια και τα χλμ που εχεις εχε το νου σου για φλατζα
να κοιτας τις θερμοκρασιες σου -
Φιλος με το προηγουμενο passat 1.8 turbo αντιμετωπισε πολλα προβληματα μετα τα 160.000χμ. Μην περιμενεις να βγαλει το superb 200.000xm απροβληματιστα (εκτος και αν αλλαζεις τουρμπινα ,ψυγεια κ.τ.λ).
Παντως ακομα και ετσι εγω superb θα σου προτεινα. Το superb ειναι ανωτερο απο το avensis και σε ποιοτητα και σε χωρους και σε οδικη συμπεριφορα και σε γκαζι και σε πολυτελεια.
Με 19.500 ευρο παιρνεις πραγματικα μια λιμουζινα που για μενα ειναι ανωτερη απο την bmw των 30.000 ευρο με τον ελλεινο 1600αρη κινητηρα ή την τρισαθλια αντιστοιχη προβληματικη μερσεντες. Η πλακα ειναι οτι ακομα και στην ποιοτητα το superb δεν υστερει απεναντι σε bmw και μερσεντες.
-
καλα εδω που τα λεμε δεν ειναι και πολλα τα αυτοκινητα που φτανουν αυτα τα χλμ αλλαζοντας μονο λαδια..
την υστερια με τα τουρμπο σχολιαζω που τελικα ειναι το ιδιο αξιοπιστα με τα υπολοιπα (απλα μπορει να σου χαλασει και μια τουρμπινα επιπλεον) και δειχνω οτι υπαρχουν αυτοκινητα που περνανε τα 200Κ απροβληματιστα..
(γιατι μερικοι περιμενουν ακομα να περασει καιρος να δοκιμαστει η τεχνολογια )αλλωστε οσα και να δωσεις για service, τα προηγουμενα χρονια εχεις γλιτωσει πολλα περισσοτερα για τα λιγα σου κυβικα , τις χαμηλες καταναλωσεις και τις 'φθηνες' επιδοσεις που αγορασες
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δικαιωμα του καθενος δεν ειναι να εχει την οποιαδηποτε αποψη θελει , εφοσον δεν προσβαλλει καποιον απο εσας ? Εκτος κ αν εχει καποιος μετοχες στην σκοντα κ θιγεται.Φυσικά δικαίωμα του καθενός είναι, και δεν απαντώ προσβεβλημένος (μέτοχος δεν είμαι ... πιστεψε με!) αλλά η σύγκριση Skoda-Hyundai και VW-Toyota νομίζω είναι θέμα του παρελθόντως. Και ίσως και off topic από την στιγμή που το ζητούμενο (του αρχικού post) δεν ήταν προυπόθεση επιλογής το 'κεφαλογύρισμα' ή η premium εικόνα.
ΥΓ. Σαν ιδιοκτήτης πάντως παλιότερα ενός 1,6 Mpi και νεότερα ενός 3,6 Fsi στο θέμα των τιμών του aftersales δεν είδα διαφορές σε σχέση με τον ανταγωνισμό (ιαπωνικό και ευρωπαικό) ακόμα και απο τα 1,2 ή 1,4 κυβικά!
-
Μου αρέσει που κάποιοι προτάσσετε την αξιοπιστία σαν προσόν της Toyota...
Μα καλά έχετε γνώση τι συμβαίνει γύρω σας; Για κάντε μία βόλτα από ένα συνεργείο Toyota να δείτε τι συμβαίνει. Μπορεί να ίσχυε αυτό κάποτε αλλά εδώ και 3-4 χρόνια δεν υπάρχει. Το κακό άρχισε να φαίνεται δειλά δειλά από την προηγούμενη corolla εμπεδώθηκε στο RAV4 MK3 και ολοένα και γιγαντώνεται.
Όσο για την 6ετή εγγύηση ( ) σε μένα είναι ήδη 3 χρόνια γιατί έχασα ένα service (κάνω λίγα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και κανείς δε με είχε ενημερώσει ότι πρέπει να κάνω και μία φορά το χρόνο, παρόλο που πέρναγα από εκεί και άλλαζα λάδια). Παρόλα αυτά να ενημερώσω ότι μετά τα πρώτα τρία έτη η εγγύηση αφορά αυστηρά μηχανικά μέρη (κινητήρα και κιβώτιο).
Φίλε iphone3gs πάρε το αυτοκίνητο που σου αρέσει και ξέχνα τις 'αξιοπιστίες'. Προσωπικά πιστεύω ότι το superb θα είναι σημαντικά πιο αξιόπιστο από το avensis γιατί φοράει μηχανικά μέρη που υπάρχουν χρόνια στην αγορά αλλά μην αφήσεις αυτό να σε επηρεάσει. Αν σου αρέσει καλύτερα το avensis πάρε το avensis.
Κοίταξε και το octavia. Από ότι κατάλαβα έχεις ένα παιδί οπότε λογικά οι χώροι του octavia θα σας υπερκαλύπτουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως το Skoda είναι καλύτερο από το Toyota. Όταν ήμουν στην ηλικία του γιου σου δεν περίμενα ποτέ ότι θα έρθει μία ημέρα που θα ίσχυε κάτι τέτοιο. -
Kαλως η κακως αυτο ειναι το μεγαλο προσον της τογιοτα , η αξιοπιστεια . Συγκεκριμενα η προηγουμενη κορολλα ειναι απο τα πιο σκυλια αυτοκινητα που κυκλοφορουν, κ εχω παραδειγμα του αδερφου μου με 80 χιλ χλμ μεσα σε 2 χρονια κ της φεροταν με τον χειροτερο τροπο (κινηση στην πολη ολη την ημερα κ ταξιδια κυριως επαγγελματικα) κ δεν ειχε κανενα προβλημα .Τωρα αν ξερετε εσεις απο πριν οτι το σκοντα θα ναι πιο αξιοπιστο απο το τογιοτα, οκ προφανως ετσι θα ναι..
-
Και ο αδελφός μου έχει corolla προηγούμενη μοντέλο 2002 1.4 vvti με 109.000 χλμ. Κροταλίζει το σασμάν και έχει ραγίζει η πολλαπλή εισαγωγής επειδή είναι πλαστική. Πρέπει να πάει για αλλαγή. Επίσης τρίζει πάρα πολύ. Λογικό από τη μία με αυτούς τους δρόμους που έχουμε όλα σχεδόν κάποια στιγμή τρίζουν.
Και τσιμπάει και λίγο λαδάκι όχι τπτ τραγικό αλλά τσιμπάει.Η οικογένεια έχει 2 ιαπωνικά (corolla, sx4) και ένα τσέχικο (superb). Όταν οδηγώ το superb είμαι άλλος άνθρωπος. Ηρεμία, άνεση, δύναμη, απόλαυση. Κάθεσαι αναπαυτικά στη θέση του οδηγού και αφήνεις το turbo και το DSG να κάνουν τα πάντα για σένα. Και αν θες προσέραση την έχεις για πλάκα.
Προχθές γυρνούσα από Αθήνα, σε κάποια στιγμή βαρέθηκα και είπα να τσιτώσω λίγο. Με 3 άτομα μέσα. Στην ΕΟ μου ανάβει φώτα μια 3άρα coupe, μάλλον 18άρα και επειδή άναβε συνέχεια φώτα με έσπασε τα νεύρα και είπα να κάνω πλάκα. Βάζω τον επιλογέα στο s και αρχίζει το παιχνίδι. Δεν κράτησε πολύ γιατί έφυγα για πλάκα. Έπειτα ακολούθησε ένα πολύ καλό κυνηγητό με ένα scirocco. Τάπα και οι δυό μας. Μαζί πηγαίναμε.
-
Ετσι ...το τσεχικο θηριο που κατατροπωνει τα παντα ...τι αλλο θα διαβασουμε ...αν πεσεις κ σε κανα φερραρικο ξερεις dsg k S και θα σε χασει...
-
Ψάχνεσαι να αρπαχτείς φίλε. Δικαίωμά σου. Μα δεν θα σε ακολουθήσω. Μα τί σε πείραξε όμως δεν κατάλαβα ειλικρινά. Ανέφερα το προχθεσινό περιστατικό για να καταδείξω απλά ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας με το turbo σου δίνει πολύ δύναμη που σε ατμόσφαιρα θα ήθελες πολλά κυβικά. Αν έχεις πρόβλημα με μάρκες, σήματα, πράσινα κοκκόρια και άλογα δικό σου θέμα φίλε μου.
Όσο για τα σφυριγματάκια σφύρα όσο ποθείς
superb vs avensis