-
Superb λόγω:
-χώρων
-πρακτικού χώρου αποσκευών
-κινητήρα
-ποιότητας κατασκευήςυγ. πολλοί λέτε το superb άσχημο και προτείνετε την καλλονή το avensis ;
υγ2 για τα τουρμπίσια ...σίογυρα θέλουν περισσότερη προσοχή και ευλαβική συντήρηση. Αλλά λίγα είναι τα 1800 (παλιότερα κιόλας του vag) που έχουν στην πλάτη τους ανα την ευρώπη 200-250.000 χλμ (με 15Κ/έτος = 13 έως 16 χρόνια) απροβλημάτιστα ή έστω χωρίς την καταστροφή που φέρνετε πολλοί εδώ μέσα; Τα διπλού χρονισμού ώστε να βγάλουν στον θεό 130 άλογα είναι δηλ πιο απλά μοτέρ;
-
μια μικρη παρατηρηση στη λογικη 'θα το παρω για 15 χρονια':
σε 15 χρονια, πιθανοτατα δε θα συμφερει καν να το συντηρεις, για λογους οπως...
-
εφαρμογη αυστηρων κανονων για τη ρυπανση. Ενα αυτοκινητο που σημερα εκπεμπει 160gr CO2, το 2025 ισως να μην επιτρεπεται να κυκλοφορει σε καμια μεγαλη πολη. Ή να κυκλοφορει συγκεκριμενες ωρες καθως θα θεωρειται εξαιρετικα ρυπογονο.
-
εναλλακτικα μπορει να εχει ΤΚ 1500€ σε σημερινες τιμες
και διαφορα αλλα ομορφα οπως τιμες καυσιμων, καταναλωση κτλ κτλ.
αρα για μενα δεν εχει κανενα νοημα να αγορασεις σημερα με προοπτικη 15ετων.
-
-
Φυσικα και 1.8 της toyota ειναι και πιο ροπιαρικος.Εμενα αυτο που μου τη σπαει στα καινουρια skoda ειναι το τιμονι τους.Πως το κανανε ετσι θεε μου.!!!!!
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Φυσικα και 1.8 της toyota ειναι και πιο ροπιαρικος.από τον 1.8 ΤΣΙ ;
1.8 vvti 18.3/4000 (Kgm)/ σ.α.λ.
1.8 tsi 25.5/1500 (Kgm)/ σ.α.λ.
αν επιλέξει την βασική έκδοση και των 2 στα 1800 το Superb θα σου βγει φτηνότερα. (21800 το Σκοντα και 23200 το Τογιοτα)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φυσικα και 1.8 της toyota ειναι και πιο ροπιαρικος.
από τον 1.8 ΤΣΙ ;
αν επιλέξει την βασική έκδοση και των 2 στα 1800 το Superb θα σου βγει φτηνότερα. (21800 το Σκοντα και 23200 το Τογιοτα)
Οχι ρε ειρωνευτικα το ειπα αλλα ξεχασα το .
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Φυσικα και 1.8 της toyota ειναι και πιο ροπιαρικος.Εμενα αυτο που μου τη σπαει στα καινουρια skoda ειναι το τιμονι τους.Πως το κανανε ετσι θεε μου.!!!!!Πιο 'ροπιάρικος' από τον 1.8Τ? Κόψε κάτι......
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Φυσικα και 1.8 της toyota ειναι και πιο ροπιαρικος.Εμενα αυτο που μου τη σπαει στα καινουρια skoda ειναι το τιμονι τους.Πως το κανανε ετσι θεε μου.!!!!!
Πιο 'ροπιάρικος' από τον 1.8Τ? Κόψε κάτι......
One post up pls!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
από τον 1.8 ΤΣΙ ;
To superb έχει βασική τιμή στα 1800 22990 με τις νέες τιμές ενώ το avensis έχει 21910
-
Ο χρήστης iphone3gs έγραψε:
από τον 1.8 ΤΣΙ ;
To superb έχει βασική τιμή στα 1800 22990 με τις νέες τιμές ενώ το avensis έχει 21910
Ναι και το superb εχει 30 αλογα παραπανω + turbo.
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... del_id=709
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... del_id=722και
http://www.autotriti.gr/newcars/times/v ... arka=SKODA
http://www.autotriti.gr/newcars/times/v ... rka=TOYOTAγια κατάλογο μιλάω και για 1800αρια.
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Αυτό που λες δεν είναι σωστό.
Στη δημοσκόπηση που κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο το περιοδικό WhatCar? μαζί με το JdPower,
ο βαθμός που συνυπολογίζεται η αξιοπιστία είναι σταθμισμένος και συγκεκριμένα ανέρχεται σε λιγότερο από 24% για το 2009:J.D. Power and Associates/What Car? 2009 UK Vehicle Ownership Satisfaction Study (VOSS)
four measurements of satisfaction... In order of importance, they are:
■ Vehicle appeal (37%), which includes performance, design, comfort and features;
■ Vehicle quality and reliability (24%);
■ Ownership costs (22%), which includes fuel consumption, insurance and costs of service/repair; and
■ Dealer service satisfaction (17%).http://www.jdpower.com/corporate/news/r ... ID=2009101
Οι παράγοντες που υπεισέρχονται στο τελικό αποτέλεσμα μέτρησης της ικανοποίησης είναι άσχετοι με το θέμα της αξιοπιστίας και άσχετοι με την ελληνική πραγματικότητα μιας και περιλαμβάνουν κόστος χρήσης-ασφάλισης-επισκευής, ικανοποίηση από το δίκτυο αντιπροσώπων στο Ην. Βασίλειο, αλλά και τους παράγοντες ικανοποίησης των Βρετανών που ερωτήθηκαν σε σχέση με την απόδοση, τη σχεδίαση, την άνεση και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του οχήματος.
Αντιθέτως υπάρχουν έρευνες μέτρησης αξιοπιστίας που δεν υπολογίζουν άλλες παραμέτρους πλην της αξιοπιστίας και δείχνουν το αναμενόμενο,
ότι δηλαδή όλα τα brands του VAG είναι αρκετά αξιόπιστα χωρίς σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.Όσο για τον 1.4TSI με τους 125 ίππους πράγματι είναι ο ίδιος κινητήρας CAX - που μπαίνει και στο Octavia - των 122 ίππων.
nice post και ευχαριστώ για τις πληροφορίες
-
superb από μένα γιατι πληρεί όλες τις προδιαγραφες που ανέφερες εκτός της μυθικής αξιοπιστιας της toyota
-
δεν θα είχα ποτέ τι δίλυμα μεταξύ ενός Toyota και Skoda
Προσωπικά θα σύγκρινα το Avensis με ένα Passat αφου θέλεις όμιλο VW ενώ το Μεγάλο Skoda θα το σύγκρινα με ένα μεγάλο huyndai (sonata) ή KiA -
Aξιοπιστια ( ξέρω για την αξιοπιστια της toyota αλλα πειτε μου και τι παίζει με τη skoda) avensis
Αξιοπιστια ηλεκτρικών συστημάτων. avensis
Πολλοί χώροι και άνεση και μεγάλο πορτμπαγκαζ superB
Κατανάλωση μέχρι 12λίτρα avensis
Σχετική φινέτσα avensis (το superB ειναι απλα μια ασχημια με ροδες )
αντοχή στο χρόνο (θα το κρατησω περιπου 15 χρόνια) 15 χρονια αντεχουν ολα τα αυτοκινητα,απλα το avensis δεν θα σου βγαλει τοσα προβληματα
Θέλω να μου πειτε τι γινεται με τους tsi κινητηρες (αν έχουν προβλήματα κλπ) δεν ξερω
Το ίματζ δε με ενδιαφέρει το ενα απλα ειναι μια ασχημια με ροδες
επιδόσεις θέλω αλλά όχι τρελά πράματα (δηλαδη να κάνει μια προσπέραση άνετα με κλιματισμο, 3 άτομα και φορτωμένο. και τα δυο , με το superb πιο ανετα
Τέλος κανονικά σέρβις και εύκολη εύρεση ανταλλακτικων μαλλον avensisΓια να ρωτάς σ' αυτό το φόρουμ, σημαίνει ότι έχεις οδηγικές ανησυχίες
Δηλαδη αυτο το φορουμ ειναι μονο για οδηγικα ανησυχους? Τοτε μην παραπονιεσαι που ολοι αβανταρουν αυτοκινητα με turbo (δηλαδη οχι τα γιαπωνεζικα ).
-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
Προσωπικά θα σύγκρινα το Avensis με ένα Passat αφου θέλεις όμιλο VW ενώ το Μεγάλο Skoda θα το σύγκρινα με ένα μεγάλο huyndai (sonata) ή KiA+1
-
Προσωπικά θα σύγκρινα το Avensis με ένα Passat αφου θέλεις όμιλο VW ενώ το Μεγάλο Skoda θα το σύγκρινα με ένα μεγάλο huyndai (sonata) ή KiA -
Προσωπικά θα σύγκρινα το Avensis με ένα Passat αφου θέλεις όμιλο VW ενώ το Μεγάλο Skoda θα το σύγκρινα με ένα μεγάλο huyndai (sonata) ή KiAΜάλλον θα μπορούσες να πεις κάλιστα ότι ... δεν σου αρέσει το Skoda!
Μερικές φορές οι επιλογές γίνονται και με άλλα κριτήρια (τιμή, εμφάνιση, επιδόσεις) και όχι απαραίτητα με το social status της κάθε εταιρίας! -
Δικαιωμα του καθενος δεν ειναι να εχει την οποιαδηποτε αποψη θελει , εφοσον δεν προσβαλλει καποιον απο εσας ? Εκτος κ αν εχει καποιος μετοχες στην σκοντα κ θιγεται.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δικαιωμα του καθενος δεν ειναι να εχει την οποιαδηποτε αποψη θελει , εφοσον δεν προσβαλλει καποιον απο εσας ? Εκτος κ αν εχει καποιος μετοχες στην σκοντα κ θιγεται.σωστά, αλλα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι μηδενισμοί (ξέρεις εσύ από αυτούς )
-
χμμ οντως ξερω , εχω μαθει απο αντιστοιχα thread , οπου καποιος ζηταει να αγορασει κατι σε σπορ αυτοκινητο (με την πραγματικη εννοια του ορου) κ ως εκ θαυματος ολες οι πιθανες προτασεις απορριπτονται ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ για χαρη του γκρουπ....
superb vs avensis