-
Ξύλωμα της στατιστικής υπηρεσίας :
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=94189
και στα περί ελλείματος
Ο χρήστης Προβόπουλος είπε και η Ενετ έγραψε:
Η άνοδος αυτή, είπε, οφείλεται κατά 1/3 στην οικονομική κρίση (πτώση κατά 1,5% του ΑΕΠ, επενδύσεων κατά 20%, τουρισμού κατά 15% και ναυτιλίας κατά 20%), κατά 1/3 στον εκτροχιασμό δαπανών και εσόδων και κατά 1/3 στην απόκρυψη σημαντικών στοιχείων, δηλαδή σε «μαγειρέματα» της προηγούμενης κυβέρνησηςείναι που θα έκανε νέα αρχή ο αλογοσκούφης με την απογραφή
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
εγώ έχω ακόμη απορία ποιος τους διαβάζει τέτοιους καραγκιόζηδες
αν και δεν έχω καμιά αμφιβολία για το ποιον των ελληνέζων
Πουλαει μια χαρα. Τις Κυριακές το Βήμα έρχεται πρώτο σε πωλήσεις και δεύτερο το Θέμα με μιρκή διαφορά. Το καθένα πάνω από 120000 εφημερίδες
-
και καλα ο Αλογοσκουφης και οι προηγουμενοι του Σημιτη...
Αλλα ο Προβοπουλος,που καθεται απλα και παρακολουθει το ελλειμα-ασανσερ?
-
Ξανά λοιπόν στο ίδιο έργο θεατές, όπως και το 2004, με την απογραφή, όπου η ΝΔ τότε ξεμπρόστιασε το ΠΑΣΟΚ ότι έδινε ψεύτικα στοιχεία στους Ευρωπαίους και έβαλε την χώρα στην επιτήρηση ενώ καθιέρωσε, όπως έλεγε τότε, διαφάνεια και εντιμότητα σε όλες τις συναλλαγές της με τις Βρυξέλες.
Νάμαστε ξανά λοιπόν, μετά την τόση διαφάνεια, να λένε ότι το έλλειμα είναι 12,5 και όχι 6,5 και φυσικά να ξαναπάμε σε επιτήρηση και φόρους.
Μάλιστα πολύ γέλιο έχει το σχόλιο για τον Ευρωπαίο επίτροπο που ενώ είχε πεί τότε, ότι θα έχουμε την Ελλάδα υπό στενή παρακολούθηση, την ξαναπάτησε
Η δική μου απορία βέβαια είναι η εξής:
Αν εγώ έλεγα ψέματα για τα έσοδά μου και πλήρωνα λιγότερους φόρους και με πιάνανε τι θα μου έκανε το κράτος;
Αν δεν με έβαζε φυλακή τουλάχιστον θα πλήρωνα πρόστιμο.
Αυτοί που κορόιδεψαν τον Ελληνικό λαό λέγοντάς του ότι το έλλειμα είναι 6,5% και ξαναζητώντας την ψήφο του δεν πρέπει να πληρώσουν. Και αν είναι όντως τόσο και λέει ψέματα η τωρινή κυβέρνηση δεν πρέπει αυτή να πληρώσει;
Τελικά πιστεύω ότι κανείς δεν ξέρει πόσο είναι το έλλειμμα και απλώς παιζουν πολιτικά παιχνίδια -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι ο δημοσιογράφος/εκδότης που εστιάζει στο Jimny? Να ήταν κανένα Hummer να το καταλάβω.....
+100
αλλωστε αυτο ειχε η γυναικα, τι να κανει να το αλλαξει ακομη δεν ανελαβε καθηκοντα?
ελεος δλδ
εγώ έχω ακόμη απορία ποιος τους διαβάζει τέτοιους καραγκιόζηδες
αν και δεν έχω καμιά αμφιβολία για το ποιον των ελληνέζων
Δίνουν τζάμπα cd με τρομερό και φοβερό Ρέμο , Πάριο και λοιπούς καταξιωμένους καλλιτέχνες του παγκοσμίου στερεώματος...τρέμε κακόμοιρε bocelli .
Να δίναν καμιά τσόντα να έπιανε και τόπο τουλάχιστον
-
Από την άλλη κάποιοι λέγανε προεκλογικά ότι οι πρόωρες εκλογές και όλο το άγχος και η προσπάθεια της ΝΔ να χάσει, χωρίς να την πάρουν χαμπάρι, στηριζόταν ακριβώς εκεί, στο να μην αναγκαστεί να πάει στο συμβούλιο με έλλειμμα 12,5%
Τς Τς Τςςςς κακές γλώσσες. -
Ολοι κατι τετοιο υποψιαζονταν.Αφου ο Καραμανλης το λεγε απεριφραστα:'Μην τυχον και με ψηφισετε...Σας μαμησα!'
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Από την άλλη κάποιοι λέγανε προεκλογικά ότι οι πρόωρες εκλογές και όλο το άγχος και η προσπάθεια της ΝΔ να χάσει, χωρίς να την πάρουν χαμπάρι, στηριζόταν ακριβώς εκεί, στο να μην αναγκαστεί να πάει στο συμβούλιο με έλλειμμα 12,5%
Τς Τς Τςςςς κακές γλώσσες.Εξάλλου μια νέα κυβέρνηση θα έπερνε πιο εύκολα 3ετής παράταση με την δικαιολογία 'Ε! τι να κάνουμε είχαμε και τους άλλους τους ανίκανους πριν .... εμείς θα προσπαθήσουμε ... μην πληρώσουμε λάθη αλλων ... δώστε μας μια ευκαιρία και μας .........' αιώνιοι Greecemen .....
-
Κι απο την αλλη οι καινουργιοι?Να τους πιασουν στον υπνο ρε παιδι μου...?Και να τους ξεμπροστιασει ετσι ο Ζαν Κλοντ?
Αυτον τον Παπακωνσταντινου τον λυπηθηκα με το υφος που χε...Σαν να τον σηκωσαν να πει μαθημα και κατεληξε τιμωρια με το να ποδι στον τοιχο. (καλυτερα στην Ευρωβουλη,τελικα )Μα καλα,αστεριξ και οβελιξ διαβαζαν αντι για καμμια οικονομικη εκθεση? Ή δεν μπορουσαν να πιστεψουν οτι σ'αυτη τη χωρα υπαρχουν καποιοι ικανοι να μαγειρεψουν στοιχεια...? Δεν τους ψιθυρισε τπτ κι αυτος ο Προβοπουλος...
-
Εξάλλου μια νέα κυβέρνηση θα έπερνε πιο εύκολα 3ετής παράταση με την δικαιολογία 'Ε! τι να κάνουμε είχαμε και τους άλλους τους ανίκανους πριν .... εμείς θα προσπαθήσουμε ... μην πληρώσουμε λάθη αλλων ... δώστε μας μια ευκαιρία και μας .........' αιώνιοι Greecemen .....
Αυτό μου θυμίζει για πολλοστή φορά το κλασσικό ανέκδοτο με τον απερχόμενο υπουργό εθνικής οικονομίας και τον αντικαταστάτη του, που βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές.
Στην πρώτη ο τέως τον συμβουλεύει να ρίξει όλη την ευθύνη για την άσχημη κατάσταση στην προηγούμενη διοίκηση.
Στην δεύτερη, πάλι ο τέως, τον συμβουλεύει να επικαλεστεί την άσχημη διεθνή συγκυρία, το ανεβασμένο πετρέλαιο, τις δυσμενείς ισοτιμίες νομισμάτων , τα επιτόκια κ.α.
Στην τρίτη και τελευταία του επιστολή, η εντολή του τέως είναι σαφής : Ξεκίνα να συντάξεις τις δικές σου 3 επιστολές!Μου φαίνεται, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, ο νυν υπουργός άνοιξε, διάβασε και εφάρμοσε την πρώτη επιστολή.
-
μα καλα, τοσα χρονια ολες αυτες οι διαθρωτικες αλλαγες στην οικονομια δεν ειχαν κανενα αποτελεσμα?
και ο χοντρος ηθελε να τον ψηφισει ο κοσμος για να συνεχισει αυτη τη πολιτικη
-
Aπο την αλλη βεβαια εχουμε και τον αντιλογο δια στοματος Παπαθανασιου.
Τον παραθετω ετσι για την ιστορια.Βλέπουμε σήμερα μία Κυβέρνηση να μεταθέτει πολιτικές που ενισχύουν τα έσοδα για το επόμενο έτος και να επιταχύνει πολιτικές που αυξάνουν τις δαπάνες φέτος.
-Γιατί να μετατεθεί χρονικά η είσπραξη τουλάχιστον 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ από την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων και μάλιστα σε μία εποχή που το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τα έσοδα;
-Γιατί να μετατεθεί χρονικά ο διαγωνισμός, ή να καθυστερήσει, για το «ΞΥΣΤΟ», όταν πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να εισπράξει το κράτος μέσα στο 2009;
-Γιατί να μετατεθεί χρονικά η είσπραξη του ΕΤΑΚ, ή των νέων τελών κυκλοφορίας;
-Γιατί δεν έχει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα κινητοποιηθεί –μάλιστα μας κατηγορούσατε γι’ αυτό- ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και η ΥΠ.Ε.E, προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδα, τα οποία λόγω της κρίσεως υστερούν;
Και κυρίως, γιατί θα πρέπει μία σειρά από δαπάνες κάθε μορφής να πληρωθούν όλες τώρα, φέτος, τη στιγμή που λόγω της κρίσεως τα έσοδα υστερούν τραγικά και όχι σταδιακά, όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος;Είναι προφανές: Γιατί σας εξυπηρετεί να εμφανίσετε φέτος το έλλειμμα υψηλότερο και για μικροκομματικούς λόγους και για να μας πείτε του χρόνου τάχα ότι πετύχατε μεγάλη μείωση.
Είναι δικαίωμά σας, αλλά είναι και δική σας η ευθύνη.Μυλος δηλαδη...
Οι μεν κατηγορουν τους δε για 'μαγειρεματα' με διαφορετικο καθε φορα λογο και αφορμη.
Και το χειροτερο και οι δυο κατα πως φαινεται εχουν δικιο αν τα πραγματα ειναι τελικως ετσι οπως τα περιγραφουν ο καθενας απο τη πλευρα του.Και κατι αλλο που ακουσα σημερα στις ειδησεις του σκαϊ, με αφορμη ρεπορταζ για τις αδικαιολογητες διαφορες στη τιμη του πετρελαιου Θερμανσης:
Ο Διευθυντης του ΚΕΔΑΚ δε ξερει σε ποιο Υπουργειο να παραδωσει το πορισμα για τους Ελεγχους που διενεργηθηκαν, αφου ακομα δεν εχουν διασαφηνιστει οι αρμοδιοτητες μετα την καταργηση-αλλαγη ονομασιας των Υπουργειων.Να με συμπαθανε οι ταμπελοποιοι του φορουμ αλλα ολο και περισσοτερο ο Οκτωβριος του 2009 μου θυμιζει τον Απριλιο του 2004.
Επικοινωνιακα κολπακια, απογραφες, καταγραφες, συρραφες, αλλα απο ουσια (προς το παρον) η ιδια:
Τιποτα! -
μονο που απ'οτι φαινεται τον Απριλιο του '04 ηταν λιγοτερο μαγειρεμενα τα νουμερα
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Από το 2004 τα προγράμματα Stage πληρώνονται από τον προϋπολογισμό και έχουν χρησιμοποιηθεί για το βόλεμα, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται πριν οι διάφοροι συμβασιούχοι, ωρομίσθιοι κλπ κλπ...
Δεν ισχύει. Ως και το 2006 (τουλάχιστον) τα προγράμματα αυτά ήταν συγχρηματοδοτούμενα. Το ότι με διάφορα κόλπα καταστρατηγούνταν οι όροι τους για να κάτσει το παιδί του τάδε να τα ξύνει με 600τόσα καθαρά σε κάποια υπηρεσία (και ίσως να μονιμοποιηθεί) είναι άλλο θέμα.
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
μονο που απ'οτι φαινεται τον Απριλιο του '04 ηταν λιγοτερο μαγειρεμενα τα νουμεραTα ιδια σκατα ειχανε μαγειρεψει και τοτε.
Και τοτε το ελλειμα 'αποδειχτηκε' διπλασιο του ανακοινωθεντος.
Το προβλημα σου ειναι το μεγεθος του μαγειρεματος ομως??
Η μηπως η κοροϊδια??
Απο τη μια ο Χοντρος να σου λεει χρειαζεται να παρουμε μετρα (λες και κυβερνουσε αλλος) και απο την αλλη ο πρωηνΓιωργακης να σου λεει οτι λεφτα υπαρχουν βουληση χρειαζεται?? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από το 2004 τα προγράμματα Stage πληρώνονται από τον προϋπολογισμό και έχουν χρησιμοποιηθεί για το βόλεμα, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται πριν οι διάφοροι συμβασιούχοι, ωρομίσθιοι κλπ κλπ...
Δεν ισχύει.
Ισχύει,μια χαρά τα λέει.....στην πλειοψηφεία τους κομματόσκυλα μπήκαν μέσα
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Απο τη μια ο Χοντρος να σου λεει χρειαζεται να παρουμε μετρα (λες και κυβερνουσε αλλος) και απο την αλλη ο πρωηνΓιωργακης να σου λεει οτι λεφτα υπαρχουν βουληση χρειαζεται??+1
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν ισχύει.
Δεν ισχύει το ότι καλύπτονται από τον προϋπολογισμό μετά το 2004. Ως και το 2006 ήταν συγχρηματοδούμενα από την ΕΕ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ισχύει.
Δεν ισχύει το ότι καλύπτονται από τον προϋπολογισμό μετά το 2004. Ως και το 2006 ήταν συγχρηματοδούμενα από την ΕΕ.
Δεν το ξέρω αυτό αλλά ούτε αναφέρομαι σ' αυτό αλλά στο γεγονός ότι μπήκαν δεξιά κομματόσκυλα με προοπτική μονιμότητας.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δεν ισχύει.
Και φυσικα δεν ισχυει.Τα χρηματα για τα stage εκταμιευονται απο την ΕΕ και μετα τη προκυρηξη των προγραμματων.Στο μεσοδιαστημα προκυρηξης-εκταμιευσης το κοστος των προγραμματων καλυπτεται απο το προϋπολογισμο.Μολις εκταμιευτουν τα χρηματα ξαναμπαινουν στο προϋπολογισμο.
Οι stagiers ειναι το ιδιο κομματοσκυλα με αυτους που προσληφθηκαν σε διαφορα αλλα προγραμματα της ΕΕ οπως π.χ. το 'βοηθεια στο σπιτι', τα ΚΕΠ κλπ, και θα ειναι το ιδιο κομματοσκυλα με αυτους που θα προσληφθουν στο μελλον σε αντιστοιχα προγραμματα.Δεν το ξέρω αυτό αλλά ούτε αναφέρομαι σ' αυτό αλλά στο γεγονός ότι μπήκαν δεξιά κομματόσκυλα με προοπτική μονιμότητας.
Ενταξει G60 τα δεξια κομματοσκυλα ειναι GermanSheppard ενω τα πρασινα ειναι Dobermann.
Ριξε κι ενα λιβανισμα τωρα στον ΑντρεαΖειςΕσυΜαςΟδηγεις να δεσει το γλυκο.
Αληθεια, εκανες αιτηση στο οπενγκοβ??Με τετοια πλουσια 'πολιτικη και κοινωνικη δραστηριοτητα' εχεις πολλες ελπιδες.Τα λιβανια στον ΑντρεαΠροχωραΣεΘελειΟοοοληΗΧωρα που εχεις ριξει μονο στο 4ΤΦ φτανουν ακομα και για Υφυπουργειο...
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου