-
Μην το λες, έχει ενδιαφέρον!
Χθες βράδυ, ας πούμε, στο καφενείο του χωριού μου η κεντρική συζήτηση ήταν για το πως είναι καλύτερα να φτιαχτεί το εξελόφυλλο. -
Σύντομα θα εμφανιστούν καφενεία με δωρεάν wi-fi για την ηλεκτρονική υποβολή στο taxis.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οπότε, Μάρκο, λες ότι περισσότερους φόρους ανάμεσα σε 2 άτομα που έστω ότι είχαν τα ίδια ακριβώς έσοδα θα πρέπει να πληρώνει αυτός που έκανε το 'λάθος' και δεν ξόδεψε όσο περισσότερα μπορούσε για να περάσει καλά 'σήμερα', ναι? Ο άλλος που προτιμάει να κάνει οικονομία και να τα αποταμιεύσει για να κάνει ΑΡΓΟΤΕΡΑ κάποια αγορά, ή να σπουδάσει τα παιδιά του, κλπ, είναι αυτός που θα πρέπει να πληρώσει.Αυτό λες, in principle?
Είναι άδικο και αδιανόητο να φορολογείται η αποταμίευση και να εκπίπτει η κατανάλωση (και μάλιστα ειδικά των προνομιούχων). Δεν γίνεται και δεν θα γίνει ποτέ πουθενά στον κόσμο, για λόγους που είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει ειδικές γνώσεις μακροοικονομίας.
Κατάλαβα ότι δεν το λες από ειρωνία, απλώς σκέψου λιγάκι και θα σκεφτείς πολλές συνέπειες.Χμμμ.... ναι... Ομολογώ πως δεν το σκέφτηκα καθόλου και έχετε φυσικά δίκιο...
Απλά μου φαίνεται περίεργο που θεωρούμε φυσιολογικό το να φορολογούμαστε ΚΑΙ για λεφτά που έχουμε ξοδέψει. Τεσπα... προφανώς, αυτό που λέω είναι άδικο και λάθος... Θα συσκεφθώ με τον εαυτό μου και θα ανταλλάξω pm με άλλους κατόχους γαλλικών αυτοκινήτων ( ) και μόλις βρούμε το καλύτερο φορολογικό σύστημα θα σας ενημερώσουμε...
τελικα αποτι καταλαβαινω το θεμα με τις αποδειξεις σας πειραξε οχι επειδη μπορει να μην προσφερει και πολλα ,αλλα επειδη οι περισσοτεροι βαριεστε να μαζευεται αποδειξεις και να δικαιολογησετε τ αδικαιολογιτα.
ο τυπικος ο κλασσικος ο τεμπελης ο ελληνας που ξερει μονο να λεει λογια .
τον χαλασε που πρεπει να βρει εξοδα για να κερδισει το αφορολογιτο οριο και τσιναει.
αισθανεται ασχημα που η εφορια θα του χτυπησει την πορτα και θα αναγκαστει κιαυτος καποια στιγμη στην ζωη του να πλερωσει φορο οπως σε ολο το πλανητη γινεται.
και ναι ,οσοι δεν εχουν αποδειξεις θα πλερωσουν φορο,ποσα παιρνεις φιλε μου τον χρονο 13.000 ευρω;ε αμα απαυτα, τα 8000 σου μενουν καθαρα θα πλερωσεις.
ποιος εισαι εσυ που δεν θα πλερωσεις;ο μαγκας;Εσένα δεν σε αγγίζει βέβαια, γιατί σε άλλο θέμα υπερηφανευόσουν ότι δεν κόβεις τιμολόγια για όλες τις δουλειές που κάνεις, λέγοντας ότι αλλιώς δεν βγαίνεις...
Μην το λες, έχει ενδιαφέρον!
Χθες βράδυ, ας πούμε, στο καφενείο του χωριού μου η κεντρική συζήτηση ήταν για το πως είναι καλύτερα να φτιαχτεί το εξελόφυλλο.+1000000
-
Γι αυτό θα το κόψουμε κι εμεις το ΕΕ και θα κάνουμε ΕΠΕ και ΑΕ με τη γυναίκα μου και τα 2 μου παιδιά
Θα κάνω και μία διαχείρησης ακινήτων. Σιγά μη ξαναπληρώσω φόρο 40% για το ενοίκιο ή μη ξαναπληρώσω μεταβίβαση.
Ετσι για 2 σπίτια θα κάνω εταιρία? Καλύτερα δεν είναι... Και κάθε χρόνο ζημιές. -
οι αποδειξεις απο διοδια καταμετρωνται ;
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
ξερεις ποσοι ειναι αυτοι;
ε εντάξει ωραία λογική.
τότε να αρχίσουμε όλοι από την αρχή ως το τέλος της ζωής μας να είμαστε με το μαμό και το μπαμπα και να μην ξεκολλάμε από το φουστάνι και το παντελόνι τους γιατί έτσι το θες εσύ.
Ποιος είσαι εσυ που θα πεις τον άλλο τεμπέλη ρε φίλε?τι είμαι εγώ λογιστής να κάθομαι να κάνω πράξεις?
τι είμαι εγω εφοριακός να κάθομαι να ελέγχω και να ρουφιανεύω τον καθένα βενζινά γιατρό κτλ κτλ επειδή δεν θέλει/δεν έχει την παιδεία πάρτο όπως θες να κάνει το αυτονόητο?να κόψει απόδειξη?
κάποιος ο οποίος δουλεύει κάθε μέρα για ώρες και γυρνάει σπίτι πτώμα θα κάθεται να μαζεύει αποδείξεις και να κάνει πράξεις για τον κάθε Παπακωνσταντίνου?
και αφού ο κύριος Παπακωνσταντίνου θέλει τόσο πολύ να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή γιατί δεν υποχρεώνει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΕ οτι φοροκλέβουν να έχουν αυτοί ένα ανώτατο όριο αποδείξεων και αν δεν το συγκεντρώνουν να τους βαράει στο κεφάλι?για παράδειγμα να έχει μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο μέτρο αυτό και να τους πει 'αν δεν συγκεντρώνετε ένα ποσό ή έναν αριθμό αποδείξεων το χρόνο τόσο παραπάνω'.
Γιατί έβαλε στο παιχνίδι και τα νοικοκυριά ενώ θα μπορούσε να υποχρεώσει μόνο τους υδραυλικούς ηλεκτρολόγους κτλ να έχουν ένα διπλότυπο ή τριπλότυπο έντυπο το οποίο θα καταθέτουν στην εφορία για διασταύρωση στοιχείων?δηλαδή θα κάθεται ο παππούς 80 ετών να μετράει αποδείξεις ενώ θα μπορούσε να δώσει κίνητρο σε αυτούς να μας δίνουν αποδείξεις και όχι να τσαμπουκαλευόμαστε εμείς και να τους παρακαλάμε.
Για το άλλο που είπες...μας έφτασαν που μας έφτασαν οι πολιτικοί εδώ με την ακρίβεια στα κόκκινα, με 800 ευρω μισθό αν δουλεύεις κάμια υπερωρία παραπάνω ή σε βάρδιες με βραδυνά, αργίες αλλιώς 740 πόσα είναι....να ζήσεις μόνος σου?και να θες τα μισά για το νοίκι και τους λογαριασμούς?και αν δεν βάλεις κάνα φράγκο στην άκρη τώρα που είσαι νέος πως θα κάνεις οικογένεια?ούτε κατά διάνοια να το σκέφτεσαι εκτός αν καθαρίσει ο μπαμπας και η μαμά με δανεικά που πρόλαβαν βολεύτηκαν στο δημόσιο και πήραν και το εφάπαξ και τη σύνταξη την καλή....και έρχεσαι εσύ τώρα να πεις στον άλλο που βγάζει 8000 το χρόνο οσα βγάζει το μήνα ο Παπακωνσταντίνου να πληρώσει φόρο?τι ειναι αυτά ρε?
φόρο να πληρώσουν αυτοί που όλα τα χρόνια έκλεβαν και κλαιγόντουσαν και από πάνω.αν δεν μπορεί να τους πιάσει να πάει σπίτι του ο κύριος.
αν στόχος του είναι να καταργήσει το αφορολόγητο να μας το πει ντόμπρα..αν στόχος όλων αυτών των παλιανθρώπων είναι να μην πάρουμε σύνταξη να μας το πούνε επίσης...και όχι σαν τις ...αντε μην πω τώρα να μου ανεβάζουν όποτε γουστάρουν τα όρια ηλικίας...να βγεις έξω να κυνηγήσεις αυτούς που κλέβουν ασφαλιστικές εισφορές...αλλά άμα δεν μπορούν ας μου αποδώσουν το 16% που μου κρατάνε κάθε μήνα για το χανείο τους το ΙΚΑ..και να τα κάνω κουμαντο εγώ όπως θέλω όχι να τα δίνω σε αυτούς....
νισάφι πια με την υποκρισία...δουλεύουμε σαν τα σκυλιά νυχτερινά αργίες κτλ κτλ να βγάλουμε κάνα φράγκο παραπάνω και πάλι δε μας μένουνε τα μακαρόνια έχουνε πάει 1 ευρώ το πακέτο, κανείς δεν ελέγχει τιποτα από ακρίβεια άμα ο άλλος δεν τύχει να φωνάξει υδραυλικό γιατί δόξα τω Θεώ το σπίτι του είναι καλοφτιαγμένο σημαίνει ότι είναι πιο πλούσιος από κάποιον που θα τον φωνάξει 4-5 φορές το χρόνο.Οι απόδείξεις των super-market δεν μετράνε κάποιος δηλαδή που από ανάγκη ψωνίζει μόνο τα βασικά ή και από επιλογή έρχεται ο άλλος και του λέει τράβα παρε και ρούχα και παππούτσια...τι σαν δεν τα χρειαζεσαι?τσίμπα μωρέ εκεί ένα ΑΡΜΑΝΙ για να κάνεις τη δουλειά σου..ελευθερη οικονομία σου λέει μετά...
και όμως υπάρχουν ακόμα κάποια ζώα που τους ψηφίζουν και τους επιδοκιμάζουν κιόλας!
Italakias ξύπνα ρε φίλε δεν είμαστε στο 1985 Τσοβόλα δώστα όλα.αν εσύ τα έχεις δε σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να την πληρώσουν για μερικούς αλήτες που κλέβουν.αν δεν μπορεί να τους πιάσει να πάει σπίτι του ο κύριος.
και ειλικρινά θέλω να δω πόσο θα κρατήσει ακόμα αυτή η υστερία?υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη και από 30 ευρώ και τώρα που έχουν ανεβάσει τις τιμές και θα αρχίσει πάλι ο κόσμος να ζητάει έκπτωση τότε πάλι θα αρχίσουνε τα χωρίς απόδειξη .Κυριακή κοντή γιορτή.
Συμφωνώ και επαυξάνω.......
Ακουσα και εκείνη την μπούρδα χθές.
Στις αποδείξεις λέει στο supermarket θα μπει πλαφόν. Δεν μπορείς κύριε να τρως συνέχεια.
Τι λες ρε @@@κα καραγκιόζη;;;; Οικογενειάρχης άνθρωπος είμαι με 2 παιδιά, που @@τά λες να ξοδεύω τα λεφτά μου; Στα μπουζούκια και στους υδραυλικούς;;;
Μόνο βενζίνη και φαί μου αφήσατε ΖΩΑ!!!!! Αντε και ένα μαμήσι(όποτε προλαβαίνω δηλαδή) που είναι ακόμη δωρεάν(ποιός ξέρει μετά).
Α και που σαι Παπακωνσταντούλη ακόμα περιμένω το επίδομα φτώχειας που υποσχέθηκες....
Αλλά ούτε και για αυτό το απλό είστε ικανοί.Τα είπα και ησύχασα.
-
Ρε απο το σουπερ μαρκετ στην Αθηνά παιρνουμε κρεμμύδια τηλεόραση παπούτσια και καπότες.
Τι δε θα περνάει?.... -
Σε λίγο θα βάλουν βραδινό πρόγραμμα στον Σκλαβενίτη.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ρε απο το σουπερ μαρκετ στην Αθηνά παιρνουμε κρεμμύδια τηλεόραση παπούτσια και καπότες.
Τι δε θα περνάει?....Ακουσα χθες σε κάποιο δελτίο ειδήσεων(δεν θυμάμαι ποιό-ίσως alpha) ότι ναί μεν θα περνάνε οι αποδείξεις απο τα s/m αλλά θα υπάρχει πλαφόν στο ποσό. Οτι και καλά δεν μπορεί εσύ όλο το μισθό σου να τον καταναλώνεις στο s/m.
Εντάξει όπως και όλα τα υπόλοιπα ακόμα είναι Ράδιο-Αρβύλα. Αν δεν ψηφιστεί νόμος για χαραντάν, απλά μόνο που το άκουσα μου ανέβηκε η τρίχα κάγκελο. -
Εγω θα ήθελα να μου γράψουν τι λάβανε υπόψη από τη διαβούλευση? Για να ξερουμε αν γράφαμε τσάμπα (που γράφαμε δηλαδη...)
-
Ό,τι θυμάται χαίρεται το οικονομικό επιτελείο του Γιωργάκη...
Η γιαγιά μου έχει στην κατοχή της ένα κτίριο γραφείων. Από το 1997 που χτίστηκε μέχρι το 2007 που κατήργησε η ΝΔ το ΦΜΑΚ (φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας) τον πλήρωνε κανονικά ως όφειλε. Προ ημερών της ήρθε ένα χαρτί από την εφορία που της έλεγε να πάει άμεσα να κανονίσει κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες. Πήγε σήμερα το πρωϊ η μητέρα μου στην εφορία και της είπαν ότι η τιμή/τμ με την οποία υπολόγιζαν το φόρο έπρεπε να είναι 10% μεγαλύτερη και άρα χρωστάει αυτό το 10% * 10 χρόνια Ελεος!!! Έρχονται 13 χρόνια μετά να ζητήσουν αναδρομικά χρήματα για κάτι που υπολόγιζαν μόνοι τους και που πληρωνόταν πάντα στην ώρα του. Είναι δυνατόν; Έχουν δικαίωμα να ξυπνάνε μια μέρα και να βγάζουν από το κεφάλι τους ότι η χ περιοχή έπρεπε να πληρώνει 10% περισσότερο/τμ, άρα πρέπει αναδρομικά να πληρωθεί αυτό το 10%;;; Και αν αύριο ξυπνήσουν και ζητάνε αναδρομικά 5% μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος θα μπορούν να τον εισπράξουν και αυτό με το έτσι θέλω;;;
Προσοχή ότι δεν είναι πρόστιμο για παρανομία από την πλευρά της γιαγιάς μου, είναι αναδρομικός φόρος για κάτι που οι ίδιοι είχαν υπολογίσει!!!
Την κάναν και προσφορά πάντως, δε μπορώ να πω... αν τα πληρώσει όλα σε μία δόση θα πληρώσει 5% αντί για 10%
Αι σιχτίρ!
Και φυσικά η γιαγιά μου δε δέχεται που της λέμε ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο αυτό που της ζητάνε και να το κυνηγήσει με το δικηγόρο και το λογιστή της και μιας και θέλει να έχει της ησυχία της μας δήλωσε ότι θα πάει άμεσα να πληρώσει...
Ωραίους τρόπους βρίσκουν για να μπαλώσουν τις τρύπες...
-
Δλδ αποκλείεται να ήταν ένας λάθος τοποθετημένη η αξία ανα τμ και τώρα να βρέθηκε το λάθος Γιατί εγώ αυτό κατάλαβα από τα γραφόμενα σου, ας το ελέγξει και ο λογιστής, ο οποίος μπορεί επίσης να έκανε το λάθος.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δλδ αποκλείεται να ήταν ένας λάθος τοποθετημένη η αξία ανα τμ και τώρα να βρέθηκε το λάθος Γιατί εγώ αυτό κατάλαβα από τα γραφόμενα σου, ας το ελέγξει και ο λογιστής, ο οποίος μπορεί επίσης να έκανε το λάθος.Μα την αξία την προσδιόριζε η εφορία και όχι ο λογιστής, αυτός απλά κατέγραψε τα στοιχεία των ακινήτων (τα οποία και παραμένουν τα ίδια, δεν είναι ότι βρέθηκε σε αυτά κάποιο λάθος-κάποια παρατυπία), άρα και για λάθος να επρόκειτο δεν ήταν λάθος δικό μας. Με ποιό δικαίωμα ζητάς μετά την απομάκρυνση από το ταμείο αναδρομικά 10 ετών 13 χρόνια μετά; Και αν (λέμε αν) δεν είχε να τα πληρώσει τώρα τι θα γινόταν; Είναι άλλο να λες από φέτος + 10% (λογικότατο αν υπάρχει λάθος) και άλλο να ζητάς αυτό το +10% από την ημερομηνία κατασκευής της οικοδομής για κάτι που φταις εσύ (η εφορία)!!! Αυτό είναι απλά γελοιότητα
-
Υποψιάζομαι ότι εσύ ή η γιαγιά σου δεν τα έχεις καταλάβει καλά ...Μάλλον μιλάς για την περαίωση του ΦΜΑΠ.
Είναι άλλο πράγμα από αυτό που περιγράφεις Δες εδώ τι γράφω viewtopic.php?f=13&t=18374&p=1709458&hilitΣτο ΦΜΑΠ δεν σου υπολόγιζε η εφορία τίποτα : εσύ δήλωνες αξία και βάσει αυτής πλήρωνες το ΦΜΑΠ.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ό,τι θυμάται χαίρεται το οικονομικό επιτελείο του Γιωργάκη...Α και να σε ενημερώσω ότι η φαεινή ιδέα της περαίωσης στο ΦΜΑΠ είναι του Κωστάκη και όχι του Γιωργάκη και από την κυβέρνηση της ΝΔ ,πριν τις εκλογές, εφαρμόστηκε.
Έτσι για το αντικειμενικό του πράγματος, επειδή ξέρω ότι δεν είσαι προκατειλημμένος -
Αγαπητέ aserf δεν καταλαβαίνω γιατί απορείς και γιατί εμφανίζεσαι εξοργισμένος.
Αντίθετα θα έπρεπε να είσαι χαρούμενος που οι εισηγήσεις σου εισακούστηκαν και το κράτος δέχτηκε τη προσφορά σου να συνεισφέρεις για το καλό της χώρας.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1716067#p1716067
Μη κοιτάς μόνο την καμπούρα σου. Άλλωστε αυτά έχουν οι δίκαιες αναδιανομές. Αυτοί που έχουν πληρώνουν.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αγαπητέ aserf δεν καταλαβαίνω γιατί απορείς και γιατί εμφανίζεσαι εξοργισμένος.Αντίθετα θα έπρεπε να είσαι χαρούμενος που οι εισηγήσεις σου εισακούστηκαν και το κράτος δέχτηκε τη προσφορά σου να συνεισφέρεις για το καλό της χώρας.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1716067#p1716067
Μη κοιτάς μόνο την καμπούρα σου. Άλλωστε αυτά έχουν οι δίκαιες αναδιανομές. Αυτοί που έχουν πληρώνουν.
Συνεχίζω να υποστηρίζω αυτό που είχα πει και δέχομαι να πληρώσω μεγαλύτερο φόρο, μεγαλύτερο ΦΠΑ, μεγαλύτερα ΟΛΑ, αρκεί να αφορά εισοδήματα από δω και πέρα
Άλλο αυτό και άλλο το να με βάζουν να πληρώσω για κάτι που θυμήθηκαν 3-13 χρόνια μετά. Αυτό είναι απλά κοροϊδία-γελοιότητα, πιστεύω και παρανομία όποιος και αν το σκαρφίστηκε, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Δεν είμαι προκατειλημμένος, ξέρω καλά τι λαλακίες έκανε η ΝΔ και πιστεύω ότι ο Γιωργάκης το πάει γενικά καλά αν υλοποίήσει τα περισσότερα από αυτά που λέει (άσχετα αν με επηρεάζουν ή όχι), άλλο αυτό όμως και άλλο το να σχολιάζω τη που τους δέρνει σε κάποια πράγματα που κάνουν.
Δεν είναι τα λεφτά σα λεφτά που με εξόργισαν, είναι το σκεπτικό: 'ό,τι θυμάμαι χαίρομαι'! Το κράτος έχει ανάγκη από λεφτά και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Ας τα πάρει με νόμιμους-λογικούς τρόπους και όχι όπως να 'ναι και ας είμαι και γω αυτός που θα πληρώσει.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Υποψιάζομαι ότι εσύ ή η γιαγιά σου δεν τα έχεις καταλάβει καλά ...Μάλλον μιλάς για την περαίωση του ΦΜΑΠ.
Είναι άλλο πράγμα από αυτό που περιγράφεις Δες εδώ τι γράφω viewtopic.php?f=13&t=18374&p=1709458&hilitΣτο ΦΜΑΠ δεν σου υπολόγιζε η εφορία τίποτα : εσύ δήλωνες αξία και βάσει αυτής πλήρωνες το ΦΜΑΠ.
Ναι, εμείς το δηλώναμε, ρωτούσαμε όμως στην εφορία και μας έδινε το ποσό και βάση αυτού γίνονταν οι υπολογισμοί. Η όλη διαδικασία της περαιωσης στα μάτια μου (χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είναι και σωστό αυτό που πιστεύω) είναι αστεία εφόσον η εφορία έκανε αποδεκτή όλα αυτά τα χρόνια τη δήλωση, ενώ γνώριζε και πού βρίσκεται το ακίνητο και ποιά είναι η αξία του.
-
Ναι είμαι όμως σχεδόν βέβαιος ότι δεν έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί. Παρανομία δεν υπάρχει, η περαίωση είναι προαιρετική, χυδαία βέβαια είναι όσο δεν παίρνει αλλά όχι παράνομη.
Αν η γιαγιά σου έχει άψογα δηλωμένες όλες τις αξίες, πράγμα καθόλου προφανές το αντίθετο θα έλεγα, δεν έχει κανένα λόγο να δεχτεί την περαίωση, θα κάνουν έλεγχο θα τα βρουν όλα εντάξει και τέλος. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ναι, εμείς το δηλώναμε, ρωτούσαμε όμως στην εφορία και μας έδινε το ποσό και βάση αυτού γίνονταν οι υπολογισμοί. Η όλη διαδικασία της περαιωσης στα μάτια μου (χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είναι και σωστό αυτό που πιστεύω) είναι αστεία εφόσον η εφορία έκανε αποδεκτή όλα αυτά τα χρόνια τη δήλωση, ενώ γνώριζε και πού βρίσκεται το ακίνητο και ποιά είναι η αξία του.
Ρωτούσατε κάποιον υπάλληλο, μπορεί να τον ρωτάγατε και τι φάρμακα για την πίεση να πάρει η γιαγιά σου και να σας έλεγε, αλλά δεν θα είχε καμία ευθύνη αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά...Αυτός που έκανε τη δήλωση έχει ευθύνη για τις αξίες που δήλωνε : αν θα ρώταγε τον υπάλληλο στην εφορία ή το Νοστράδαμο δεν ενδιαφέρει την εφορία αυτή δεχόταν ό,τι της έβαζες...
Απαράδεκτο φυσικά να βάζεις τους φορολογούμενους να κάνουν τόσο περίπλοκους υπολογισμούς αλλά πάντως η εφορία δεν 'αποδεχόταν' ότι αυτό που δήλωνες ήταν και σωστό, αφού δεν είχε επέμβει πουθενά στη διαδικασία.
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου