-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι συζητανε τη καταργηση του αφορολογητου σε μισθωτους - συνταξιουχους.
Και γιατι θα πρεπει να μαζευω αποδειξεις ωστε να συμπληρωσω το σημερινο αφορολογητο.
Λες και φοροδιαφευγω ή αποκρυπτω το μισθο μου.
Αλλα οι ανθρωποι ειναι ασσοι στη προπαγανδα.
Να μετρανε οι αποδειξεις απο τα super market...
Γιατι σου λεει ακουει ο αλλος s/m, αρα πολυεθνικη, αρα μεγαλο κεφαλαιο, αρα 'μπραβο στο τρισμεγιστο ηλιθιο διαδοχο του μπουχεσα που τα εβαλε με το...κεφαλαιο!!!'Τι λετε ρε Γκεμπελισκοι της συμφορας??Ποιο μεγαλο s/m δε κοβει αποδειξη??
Πιαστε αν γουσταρετε και εχετε τα @@ ολους αυτους που το παιζουν κακομοιροι 'μικρομεσαιοι' και ζουν σαν Ωνασηδες δηλωνοντας εισοδηματα συνταξιουχου του ΟΓΑ, γραπωστε και τους συναδελφους σας μεγαλο(και μικρο)γιατρους και μεγαλο(και λιγο πιο κατω)δικηγορους, βουτηξτε και τους (χρηματοδοτες σας) λαθρεμπορους και εκδοτες πλαστων και εικονικων τιμολογιων...Εκει να σας δω Χιτλερισκοι με υφος 1000000 καρδιναλιων (συνισταται φωτο του Παπαπακωσταντινου) τι ψαρια πιανετε και αν ειστε λιγοτερο ανικανοι απο αυτους τους γελοιους που σας παρεδωσαν αμαχητι την εξουσια.
καλα ενταξει φιλε .
ειπε η κυβερνηση να το κανει αυτο για να μειωσει λιγο την φοροδιαφυγη ,πας σε καφετερια και υπαρχουν 10 αποδειξεις και τις κανουν βολτα απο τραπεζι σε τραπεζι.
πριν λιγες μερες δεν πηγαν στο κολωνακι και πιασανε κατι γιατρους απαυτους που κανουν χαμηλη δηλωση ,τα ξεχασες;και επειδη το να λες στον αερα ειναι ευκολο αλλα στην πραξη μετραει τι γινεται,για πες μου
οταν εσυ αυριο θα πας στον οδοντιατρο η στον δικηγορο η οταν θα ρθει ο υδραυλικος η ο ηλεκτρολογος σπιτι σου και σου ζητησουν τοσα λεφτα εσυ θα ζητησεις αποδειξη;
και αν σου πει παραπανω με αποδειξη θα συμφωνησεις ΝΑΙ Η ΟΧΙ;και πως θα τον πιασει αυτον το κρατος οταν η συνομιλια σας γινεται στα κρυφα πχ μεστο σπιτι σου;
προφανως αποτι καταλαβαινεις ειναι πολυ δυσκολο το θεμα και δεν σηκωνει μεγαλα λογια
-
Βασικά, ηθικό είναι να βρούμε τους συστηματικούς φοροφυγάδες, να τους πάρουμε ό,τι έχουν κλέψει από το κοινωνικό σύνολο και να τους πετάξουμε στον Καιάδα. Αλλά δεν είναι νόμιμο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι συζητανε τη καταργηση του αφορολογητου σε μισθωτους - συνταξιουχους.
Και γιατι θα πρεπει να μαζευω αποδειξεις ωστε να συμπληρωσω το σημερινο αφορολογητο.
Λες και φοροδιαφευγω ή αποκρυπτω το μισθο μου.
Αλλα οι ανθρωποι ειναι ασσοι στη προπαγανδα.
Να μετρανε οι αποδειξεις απο τα super market...
Γιατι σου λεει ακουει ο αλλος s/m, αρα πολυεθνικη, αρα μεγαλο κεφαλαιο, αρα 'μπραβο στο τρισμεγιστο ηλιθιο διαδοχο του μπουχεσα που τα εβαλε με το...κεφαλαιο!!!'Τι λετε ρε Γκεμπελισκοι της συμφορας??Ποιο μεγαλο s/m δε κοβει αποδειξη??
Πιαστε αν γουσταρετε και εχετε τα @@ ολους αυτους που το παιζουν κακομοιροι 'μικρομεσαιοι' και ζουν σαν Ωνασηδες δηλωνοντας εισοδηματα συνταξιουχου του ΟΓΑ, γραπωστε και τους συναδελφους σας μεγαλο(και μικρο)γιατρους και μεγαλο(και λιγο πιο κατω)δικηγορους, βουτηξτε και τους (χρηματοδοτες σας) λαθρεμπορους και εκδοτες πλαστων και εικονικων τιμολογιων...Εκει να σας δω Χιτλερισκοι με υφος 1000000 καρδιναλιων (συνισταται φωτο του Παπαπακωσταντινου) τι ψαρια πιανετε και αν ειστε λιγοτερο ανικανοι απο αυτους τους γελοιους που σας παρεδωσαν αμαχητι την εξουσια.
καλα ενταξει φιλε .
ειπε η κυβερνηση να το κανει αυτο για να μειωσει λιγο την φοροδιαφυγη ,πας σε καφετερια και υπαρχουν 10 αποδειξεις και τις κανουν βολτα απο τραπεζι σε τραπεζι.
πριν λιγες μερες δεν πηγαν στο κολωνακι και πιασανε κατι γιατρους απαυτους που κανουν χαμηλη δηλωση ,τα ξεχασες;και επειδη το να λες στον αερα ειναι ευκολο αλλα στην πραξη μετραει τι γινεται,για πες μου
οταν εσυ αυριο θα πας στον οδοντιατρο η στον δικηγορο η οταν θα ρθει ο υδραυλικος η ο ηλεκτρολογος σπιτι σου και σου ζητησουν τοσα λεφτα εσυ θα ζητησεις αποδειξη;
και αν σου πει παραπανω με αποδειξη θα συμφωνησεις ΝΑΙ Η ΟΧΙ;και πως θα τον πιασει αυτον το κρατος οταν η συνομιλια σας γινεται στα κρυφα πχ μεστο σπιτι σου;
προφανως αποτι καταλαβαινεις ειναι πολυ δυσκολο το θεμα και δεν σηκωνει μεγαλα λογια
Οι επαγγελματίες, θα σου λένε από δω και πέρα .... 200€
θα λες εσύ .... τόσα πολλλά !!????
και θα σου λένε 160€ χωρίς απόδειξη !!!!
-
που το βλεπεις το αστειο;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Απλά δίνεις κίνητρο στον πολίτη που μέχρι τώρα το είχε ελαφρώς γραμμένο το θέμα απόδειξη, να ζητάει απόδειξη και έτσι να μειώνει τη φοροδιαφυγή.Προχτες ειχα πάει φαρμακειο και μπροστά μου ηταν 3 ατομα, σε κανέναν δεν εκοψε αποδειξη. Οταν ηρθε η σειρα μου, πληρωνω και κανει την παπια η φαρμακοποιος, τότε της ζηταω αποδειξη, ξινιζει τη μουρη της, κοβει την αποδειξη και μου λεει με ενα απαξιωτικό υφος, 'Τί να την κανετε? Απο του χρονου θα ισχυει..'
Της λεω δεν πειραζει, μ'άρεσει να τη σπαω σε οσους δεν κοβουν αποδείξεις...
Και το ποσο ηταν 6 €.
Προσωπικα ζηταω παντα και παντου αποδειξη, και νομιζω οτι ετσι πρεπει να κανουμε ολοι.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Α...
Της λεω δεν πειραζει, μ'άρεσει να τη σπαω σε οσους δεν κοβουν αποδείξεις......
-
Τώρα μου περασε μιά τρελλή σκέψη
Πόσοι από όσους γράφουν αυτή την ώρα , ταυτόχρονα εργάζονται , και που . Πόσοι είναι σε άδεια , η σε ελεύθερο επάγγελμα και περιμένουν κανένα πελάτη να κτυπήσει την πόρτα .
Οποιοι γουστάρουν , ας απαντήσουν .
Στατιστική κάνουμε , δεν κατηγορούμε κανένα .Και χρόνια πολλά σε όλους
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
η σε ελεύθερο επάγγελμα και περιμένουν κανένα πελάτη να κτυπήσει την πόρτα . -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Προχτες ειχα πάει φαρμακειο και μπροστά μου ηταν 3 ατομα, σε κανέναν δεν εκοψε αποδειξη. Οταν ηρθε η σειρα μου, πληρωνω και κανει την παπια η φαρμακοποιος, τότε της ζηταω αποδειξη, ξινιζει τη μουρη της, κοβει την αποδειξη και μου λεει με ενα απαξιωτικό υφος, 'Τί να την κανετε? Απο του χρονου θα ισχυει..'
Της λεω δεν πειραζει, μ'άρεσει να τη σπαω σε οσους δεν κοβουν αποδείξεις...
Και το ποσο ηταν 6 €.
Προσωπικα ζηταω παντα και παντου αποδειξη, και νομιζω οτι ετσι πρεπει να κανουμε ολοι.
Αν δεν κάνω λάθος το κράτος έχει ελεγκτικά όργανα τα οποία πληρώνοντε για αυτό το σκοπό να ελέγχουν δηλαδή αν οι επαγγελματίες κόβουν αποδείξεις ή τιμολόγια.
Δηλαδή με το να μπω εγώ σε ένα μαγαζί και να καταγγείλω τον ιδιοκτήτη που δεν κόβει απόδειξη είναι σαν να μου λέει το κράτος είμαι ανίκανο πάρε το νόμο στα χερια σου.
Δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με κάποιον που παίρνει μια καραμπίνα και εκτελεί τον κάθε κλέφτη που μπαίνει στο σπίτι του και στο αυτοκινητό του επειδή το κράτος είναι ανίκανο να τον συλλάβει επανειλλημένως.
Χώρια δηλαδή που ευνοεί την ανάπτυξη της ήδη υπάρχουσας ρουφιανιάς.
Η λύση είναι μία.Κατηγοροιοποίηση.Κύριε είσαι φαρμακοποιος ή γιατρός στο Κολωνάκι όπου τα ενοίκια είναι τόσα και οι αντικειμενικές αξίες τόσο?Θα μου δίνεις εμένα σαν κράτος το χρόνο 2000 ευρώ για παράδειγμα.Τώρα αν εσύ θες να το παίζεις φτωχαδάκι δηλώνοντας ότι σου κατέβει καρφί δεν μου καίγεται.Δεν μου τα δίνεις δεν ανοίγεις επιχείρηση απλα τα πράγματα.Δεν βγαίνεις?Στο κλείνω...πως συντηρούντε τόσα μαγαζιά όταν όλοι κλαίγοντε ότι δεν εχει δουλειά?μόνο από τις αποδείξεις που δεν κόβοντε?ή όλοι έχουνε και ένα κάρο άλλα εισοδήματα τις οποίες πηγές κρύβουν?
Κατηγοροιοποίηση λοιπόν που κάποιοι το φωνάζουν χρόνια αλλά η υποκρισία σε αυτό το κράτος περισσεύει.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και πως θα τον πιασει αυτον το κρατος οταν η συνομιλια σας γινεται στα κρυφα πχ μεστο σπιτι σου;
Να προτείνω κάτι (και όποιος θέλει, συμπληρώνει-επαυξάνει-βελτιώνει):
- Κάθε επιτηδευματίας (γιατρός-δικηγόρος-υδραυλικός-ηλεκτρολόγος κλπ) υποβάλει τιμοκατάλογο στη ΔΟΥ αρμοδιότητάς του, με πλήρη και αναλυτικό τιμοκατάλογο (π.χ. επίσκεψη τόσο, εκτίμηση τόσο, εγκατάσταση a/c τόσο με τόσο το μέτρο της σωλήνας πάνω από τα 5 μέτρα, εγχείρηση εγκεφάλου τόσο κλπ). Μη μου πείτε πώς, αφού κάποιο αλγόριθμο έχει στο μυαλό και υπολογίζει όταν κόβει το κοστουμάκι. Απλά, θα τον δηλώσει και εγγράφως χωρίς κανένα περιορισμό (π.χ. επισκευή βρύσης στην Εκάλη +30 ευρώ, αν η σπιτονοικοκυρά είναι MILF -30 ευρώ, αν του κάτσει δεν έχει χρέωση).
- Ακόμα καλύτερα, οι τιμοκατάλογοι δημοσιεύονται στο Internet (εκσυγχρονισμό δεν θέλετε;).
- Ο πελάτης αναζητά το μάστορα-γιατρό-δικηγόρο της επιλογής του και συμφωνεί μαζί του για την εργασία (τόπο-χρόνο-κόστος σύμφωνα με τον κατάλογο).
- Η εργασία ολοκληρώνεται, ο πελάτης δεν δίνει χρήματα αλλά υπογράφει σε ειδικό μπλοκάκι θεωρημένο από την ΔΟΥ, με ώρα και ημερομηνία πραγματοποίησης της εργασίας.
- Ο επιτηδευματίας πληρώνεται από τη ΔΟΥ με το μπλοκάκι, όπου παρακρατάται φόρος-εισφορές-ΦΠΑ.
- Ο πελάτης καταβάλει το ποσό στη ΔΟΥ, είτε άμεσα είτε π.χ. μια φορά το μήνα. Ο ΦΠΑ που πληρώνει, αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημά του, άρα έχει κίνητρο να το κάνει.
- Επειδή τα παραπάνω είναι γραφειοκρατικά και χρονοβόρα, βρίσκεις μια ασφαλή τεχνολογική λύση και τα αυτοματοποιείς κατά το δυνατό. Π.χ smartcards και φορητά τερματικά.
- Αν ο επιτηδευματίας ζητά 'μαύρα' πρόσθετα χρήματα, ο πελάτης θα μπορεί να καλεί επιτόπου το 100 για να τον απομακρύνει. Ο επιτηδευματίας δεν θα μπορεί να πει ότι ο πελάτης δεν θέλει να τον πληρώσει και γι αυτό κάνει φασαρία, αφού θα υπάρχει το υπογραμμένο μπλοκάκι/time stamp στη smartcard. Φυσικά, θα διαγράφεται από τις λίστες των διαθέσιμων επιτηδευματιών άνευ ετέρας και θα διώκεται ποινικά. Ίσως θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις περιπτώσεις των γιατρών, όπου γίνεται εκμετάλλευση του 'έτσι είσαι; άμα ξαναπερπατήσεις, να μου πεις!'.
- Εννοείται ότι αν κάποιος επιτηδευματίας παρακάμψει το σύστημα, κλείνοντας ραντεβού απευθείας, θα φανεί να έχει ύποπτα μικρό κύκλο εργασιών, οπότε ελέγχεται από την ΥΕΕ, με υπαλλήλους που υποδύονται τους πελάτες, και τιμωρείται ποινικά με συνοπτικές διαδικασίες.
Σίγουρα δεν είναι τέλειο και δίκαιο για όλους, αλλά το υπάρχον σύστημα είναι απείρως ατελέστερο και άδικο για όλους.
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος το κράτος έχει ελεγκτικά όργανα τα οποία πληρώνοντε για αυτό το σκοπό να ελέγχουν δηλαδή αν οι επαγγελματίες κόβουν αποδείξεις ή τιμολόγια.
Δηλαδή με το να μπω εγώ σε ένα μαγαζί και να καταγγείλω τον ιδιοκτήτη που δεν κόβει απόδειξη είναι σαν να μου λέει το κράτος είμαι ανίκανο πάρε το νόμο στα χερια σου.
Δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με κάποιον που παίρνει μια καραμπίνα και εκτελεί τον κάθε κλέφτη που μπαίνει στο σπίτι του και στο αυτοκινητό του επειδή το κράτος είναι ανίκανο να τον συλλάβει επανειλλημένως.
Κάπου κάνεις λάθος... Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνόμος παντού... Αν δεν σου κόβει απόδειξη ο μαγαζάτορας κάνε καταγγελία. Το να κρυβόμαστε πίσω από την ανεπάρκεια των μηχανισμών (αν και εδώ δεν είναι μόνο θέμα ανεπάρκειας) είναι απλή δικαιολογία. Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνόμος παντού!
Η λύση είναι μία.Κατηγοροιοποίηση.Κύριε είσαι φαρμακοποιος ή γιατρός στο Κολωνάκι όπου τα ενοίκια είναι τόσα και οι αντικειμενικές αξίες τόσο?Θα μου δίνεις εμένα σαν κράτος το χρόνο 2000 ευρώ για παράδειγμα.Τώρα αν εσύ θες να το παίζεις φτωχαδάκι δηλώνοντας ότι σου κατέβει καρφί δεν μου καίγεται.Δεν μου τα δίνεις δεν ανοίγεις επιχείρηση απλα τα πράγματα.Δεν βγαίνεις?Στο κλείνω...πως συντηρούντε τόσα μαγαζιά όταν όλοι κλαίγοντε ότι δεν εχει δουλειά?μόνο από τις αποδείξεις που δεν κόβοντε?ή όλοι έχουνε και ένα κάρο άλλα εισοδήματα τις οποίες πηγές κρύβουν?
Κατηγοροιοποίηση λοιπόν που κάποιοι το φωνάζουν χρόνια αλλά η υποκρισία σε αυτό το κράτος περισσεύει.
Αυτό είναι τσουβάλιασμα... Και γίνεται εδώ και χρόνια με τα αντικειμενικά κριτήρια. Δεν βγάζουν όλοι οι ταξιτζήδες τα ίδια λεφτά, δεν βγάζουν όλα τα μαγαζιά στον ίδιο δρόμο τα ίδια λεφτά / τετραγωνικό μέτρο, δεν βγάζουν όλοι οι γιατροί στο κέντρο τα ίδια λεφτά, κτλ... Και μπερδεύεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα στο συλλογισμό σου. Άλλο το να μην κόβει αποδείξεις ο μαγαζάτορας και άλλο το να έχει εισοδήματα από αδήλωτες πηγές.
Τα αντικειμενικά κριτήρια είναι άδικα.- Θυμάμαι για παράδειγμα τον Ντίνο Χριστιανόπουλο σε συνέντευξή του λίγα χρόνια αφού εφαρμόστηκαν τα αντικειμενικά κριτήρια να λέει ότι αναγκάστηκε να κλείσει την γκαλερί που είχε στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, γιατί με τα αντικειμενικά κριτήρια έπρεπε να πληρώσει φόρο περισσότερο απ' όσα έβγαζε η γκαλερί. Και πριν μιλήσεις για μαύρα λεφτά κτλ, ψάξε να δεις ποιος είναι ο Χριστιανόπουλος. Πέραν αυτού, τα αντικειμενικά κριτήρια ευννοούν σκανδαλωδέστατα όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα! Πχ, αν το κράτος λέει ότι όλοι όσοι έχετε μαγαζιά στην Τσιμισκή θα πληρώνετε ετήσιο φόρο πχ 100 ευρώ/τετ. μέτρο, ποιος θα έκλαιγε; Το μικρό μαγαζί που έχει εισόδημα 150 ευρώ ή το πολυκατάστημα που έχει τα 10πλάσια;;;; Αυτά είναι μέτρα που ευνοούν τους μεγάλους, πάρτε το χαμπάρι...
Απλά, οι μεγάλοι δεν κρύβουν (μέσω μη κοψίματος αποδείξεων - τιμολογίων τουλάχιστον), ενώ οι μικροί το κάνουν πιο εύκολα. Έτσι μπαίνουν αντικειμενικά κριτήρια που γ@μ@νε τους μικρούς και αυτοί κόβουν ακόμα λιγότερες αποδείξεις για να βγουν...
Η λύση είναι μία: Φορολόγηση με βάση το εισόδημα και ανελέητο κυνήγι για να δηλώνονται / καταχωρούνται σωστά όλα τα εισοδήματα. Ένα πολύ καλό βήμα είναι οι αποδείξεις, αν και έχω μία απορία για το πως θα λειτουργήσει, όταν ένα μέσο νοικοκυριό θα πρέπει να δηλώσει τον εξής αριθμό αποδείξεων (κάθε εβδομάδα):
6 αποδείξεις για ψωμί, 2-3 από σούπερ μάρκετ, 5 για καμμιά τυρόπιτα/καφέ το πρωί, ίσως 1 για κανένα ρούχο, 1-2 για βενζίνη, άντε 1 για διασκέδαση - έξοδο, κτλ... μόνο αυτές είναι κοντά 900 για το έτος! Και όσοι δεν κάνουν δήλωση μέσω internet πόσα σεντόνια θα πρέπει να συμπληρώσουν με την φορολογική τους δήλωση;;; (δέχομαι ότι όσοι κάνουν δήλωση μέσω taxis θα κάτσουν μερικά βράδια με μπυρίτσα) Εξαιρετικά καλό το μέτρο, αλλά θέλω να δω πως ακριβώς θα εφαρμοστεί...
Επίσης, θα ήθελα να δω επιτέλους ΚΑΙ τα φυσικά πρόσωπα να φορολογούνται βάσει των καθαρών τους εισοδημάτων και όχι των μικτών...
Γιατί τώρα φορολογούμαστε ΚΑΙ για ποσά που δεν διαθέτουμε...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κάπου κάνεις λάθος... Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνόμος παντού... Αν δεν σου κόβει απόδειξη ο μαγαζάτορας κάνε καταγγελία. Το να κρυβόμαστε πίσω από την ανεπάρκεια των μηχανισμών (αν και εδώ δεν είναι μόνο θέμα ανεπάρκειας) είναι απλή δικαιολογία. Δεν γίνεται να υπάρχει αστυνόμος παντού!
Αυτό είναι τσουβάλιασμα... Και γίνεται εδώ και χρόνια με τα αντικειμενικά κριτήρια. Δεν βγάζουν όλοι οι ταξιτζήδες τα ίδια λεφτά, δεν βγάζουν όλα τα μαγαζιά στον ίδιο δρόμο τα ίδια λεφτά / τετραγωνικό μέτρο, δεν βγάζουν όλοι οι γιατροί στο κέντρο τα ίδια λεφτά, κτλ... Και μπερδεύεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα στο συλλογισμό σου. Άλλο το να μην κόβει αποδείξεις ο μαγαζάτορας και άλλο το να έχει εισοδήματα από αδήλωτες πηγές.
Τα αντικειμενικά κριτήρια είναι άδικα.- Θυμάμαι για παράδειγμα τον Ντίνο Χριστιανόπουλο σε συνέντευξή του λίγα χρόνια αφού εφαρμόστηκαν τα αντικειμενικά κριτήρια να λέει ότι αναγκάστηκε να κλείσει την γκαλερί που είχε στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, γιατί με τα αντικειμενικά κριτήρια έπρεπε να πληρώσει φόρο περισσότερο απ' όσα έβγαζε η γκαλερί. Και πριν μιλήσεις για μαύρα λεφτά κτλ, ψάξε να δεις ποιος είναι ο Χριστιανόπουλος. Πέραν αυτού, τα αντικειμενικά κριτήρια ευννοούν σκανδαλωδέστατα όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα! Πχ, αν το κράτος λέει ότι όλοι όσοι έχετε μαγαζιά στην Τσιμισκή θα πληρώνετε ετήσιο φόρο πχ 100 ευρώ/τετ. μέτρο, ποιος θα έκλαιγε; Το μικρό μαγαζί που έχει εισόδημα 150 ευρώ ή το πολυκατάστημα που έχει τα 10πλάσια;;;; Αυτά είναι μέτρα που ευνοούν τους μεγάλους, πάρτε το χαμπάρι...
Απλά, οι μεγάλοι δεν κρύβουν (μέσω μη κοψίματος αποδείξεων - τιμολογίων τουλάχιστον), ενώ οι μικροί το κάνουν πιο εύκολα. Έτσι μπαίνουν αντικειμενικά κριτήρια που γ@μ@νε τους μικρούς και αυτοί κόβουν ακόμα λιγότερες αποδείξεις για να βγουν...
Η λύση είναι μία: Φορολόγηση με βάση το εισόδημα και ανελέητο κυνήγι για να δηλώνονται / καταχωρούνται σωστά όλα τα εισοδήματα. Ένα πολύ καλό βήμα είναι οι αποδείξεις, αν και έχω μία απορία για το πως θα λειτουργήσει, όταν ένα μέσο νοικοκυριό θα πρέπει να δηλώσει τον εξής αριθμό αποδείξεων (κάθε εβδομάδα):
6 αποδείξεις για ψωμί, 2-3 από σούπερ μάρκετ, 5 για καμμιά τυρόπιτα/καφέ το πρωί, ίσως 1 για κανένα ρούχο, 1-2 για βενζίνη, άντε 1 για διασκέδαση - έξοδο, κτλ... μόνο αυτές είναι κοντά 900 για το έτος! Και όσοι δεν κάνουν δήλωση μέσω internet πόσα σεντόνια θα πρέπει να συμπληρώσουν με την φορολογική τους δήλωση;;; (δέχομαι ότι όσοι κάνουν δήλωση μέσω taxis θα κάτσουν μερικά βράδια με μπυρίτσα) Εξαιρετικά καλό το μέτρο, αλλά θέλω να δω πως ακριβώς θα εφαρμοστεί...
Επίσης, θα ήθελα να δω επιτέλους ΚΑΙ τα φυσικά πρόσωπα να φορολογούνται βάσει των καθαρών τους εισοδημάτων και όχι των μικτών...
Γιατί τώρα φορολογούμαστε ΚΑΙ για ποσά που δεν διαθέτουμε...
Συμφωνείς λοιπόν ότι δεν είναι μόνο θέμα ανεπάρκειας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Δεύτερον όταν είσαι 'φτωχαδάκι' δεν ανοίγεις μαγαζί στην Τσιμισκή φίλε μου.Ούτε μαγαζί στο Κολωνάκι.Δεν ξέρω τον Χριστιανόπουλο αλλά στην Τσιμισκή αυτοί που έχουν μαγαζιά δεν είναι απλοί μισθωτοί.
Φορολόγηση με βάση το εισόδημα θα έχουμε μια ζωή το φαινόμενο της απόκρυψης.Δεν προτείνεις κάτι νέο.
όπως επίσης έχουμε που έχουμε γραφειοκρατία καταλαβαίνεις τώρα τι θα γίνει με τις αποδείξεις.
Για να το θέσω πιο σωστά λοιπόν κατηγοροιοποίηση με βάση την περιοχή τα τετραγωνικά μέτρα (όσο μεγαλύτερα τόσο υψηλότερα) τις αντικειμενικές αξίες.Καλύτερα τώρα?
-
οποιος θελει ανοιγει μαγαζι οπου θελει!
παιρνεις ενα δανειο/επιδοτηση/πουλας το χωραφακι στο χωριο, και ανοιγεις μαγαζι.
απο εκει και επειτα, αναλογα το ποσο καλα παει το μαγαζι, μπορει να βγαζεις απο -5000€ εως +ΧΧΧΧ€. Δε μπορει να σου πει οτι 'βγαζεις τοσα με το ζορι', γιατι πχ ενα νεο μαγαζι μπορει να μπαινει μεσα για 12 μηνες ή να εχει οριακα κερδη. Αμα ηταν ολα κερδοφορα δε θα εκλεινε κανενα!
-
Συμφωνουμε ολοι εδω μεσα οτι Θα ζηταμε αποδειξη σε καθε περιπτωση απο τον νεο χρονο??? εαν ναι τοτε ειναι μια καλη αρχη..... Ομως σε βαθος χρονου θα φανει η αποτελεσματικοτητα του. Μην ξεχνατε οτι ισως ο 'επιχειρηματιας' να μην αποδιδει τον ΦΠΑ καθε μηνα... και ας τον εχει εισπραξει..... εκει θελει ελεγχο απο τον κρατικο μηχανισμο.... Επισκεψη σε επιχειρησεις και ψαξιμο την ταμειακη... εαν δεν εχει πληρωσει του το κλεινουν!!!!! ειναι ετοιμοι για κατι τετοιο????? Θα δειξει......
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Συμφωνουμε ολοι εδω μεσα οτι Θα ζηταμε αποδειξη σε καθε περιπτωση απο τον νεο χρονο??? εαν ναι τοτε ειναι μια καλη αρχη..... Ομως σε βαθος χρονου θα φανει η αποτελεσματικοτητα του. Μην ξεχνατε οτι ισως ο 'επιχειρηματιας' να μην αποδιδει τον ΦΠΑ καθε μηνα... και ας τον εχει εισπραξει..... εκει θελει ελεγχο απο τον κρατικο μηχανισμο.... Επισκεψη σε επιχειρησεις και ψαξιμο την ταμειακη... εαν δεν εχει πληρωσει του το κλεινουν!!!!! ειναι ετοιμοι για κατι τετοιο????? Θα δειξει......ποσο δύσκολο είναι να συνδεθούν ολες οι ταμιακές online (δεν ξέρω αν εχει γίνει ήδη) και να γίνουν ηλεκτρονικές οι συναλαγές με τους προμυθευτές
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Συμφωνουμε ολοι εδω μεσα οτι Θα ζηταμε αποδειξη σε καθε περιπτωση απο τον νεο χρονο??? εαν ναι τοτε ειναι μια καλη αρχη..... Ομως σε βαθος χρονου θα φανει η αποτελεσματικοτητα του. Μην ξεχνατε οτι ισως ο 'επιχειρηματιας' να μην αποδιδει τον ΦΠΑ καθε μηνα... και ας τον εχει εισπραξει..... εκει θελει ελεγχο απο τον κρατικο μηχανισμο.... Επισκεψη σε επιχειρησεις και ψαξιμο την ταμειακη... εαν δεν εχει πληρωσει του το κλεινουν!!!!! ειναι ετοιμοι για κατι τετοιο????? Θα δειξει......
ποσο δύσκολο είναι να συνδεθούν ολες οι ταμιακές online (δεν ξέρω αν εχει γίνει ήδη) και να γίνουν ηλεκτρονικές οι συναλαγές με τους προμυθευτές
Καθολου δυσκολο αλλα κανενας δεν αποφασιζει να το εφαρμωσει....
Βεβαια ετσι πολλες επιχειρησεις που δεν ειναι βιωσιμες θα κλεισουν κιολας....
Και ολες οι πληρωμες πανω απο καποιο οριο με επιταγες...... -
Η πληρης εφαρμογη της νομιμότητας θα ειναι το τελος των μικρομεσαιων στην Ελλαδα.
Οι περισσοτεροι απο αυτους αγνοουν τι σημαινει φορος εισοδηματος,αντιθετα γνωριζουν τι σημαινει επιστροφη ΦΠΑ,κρατική επιδότηση,υπολογίζουν στο πι και φι το 'χωρις αποδειξη' τίμημα κ.ο.κ.Τα μεγαλα μαγαζιά πολυεθνικών κτλ δεν θα εχουν καποια επιβαρυνση απο το νεο συστημα,τα μικρα μαγαζια που δουλευουν καταπατωντας καθε γνωστο νομο περι φορων,περι υγειονομικης,περι εργατικής ασφαλισης κτλ θα πανε για φουντο αφου το 2010 θα ειναι σκληρο ουτως ή αλλως.
Αυτο δεν το κρινω αρνητικα ή θετικα,ειναι απλως μια προβλεψη-διαπίστωση.
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
Δηλαδή με το να μπω εγώ σε ένα μαγαζί και να καταγγείλω τον ιδιοκτήτη που δεν κόβει απόδειξη είναι σαν να μου λέει το κράτος είμαι ανίκανο πάρε το νόμο στα χερια σου.Δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με κάποιον που παίρνει μια καραμπίνα και εκτελεί τον κάθε κλέφτη που μπαίνει στο σπίτι του και στο αυτοκινητό του επειδή το κράτος είναι ανίκανο να τον συλλάβει επανειλλημένως.
Συγγνώμη για την έκφραση αλλά ο παραλληλισμός σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Συγκρίνεις την καταγγελία παρανομίας (μη έκδοση απόδειξης) με την επιβολή ποινής (πυροβολισμός κλέφτη, δηλ. αυτοδικίας εφόσον δεν κινδυνεύει η ζωή σου).
Σωστός παραλληλισμός με την καταγγελία μη έκδοσης απόδειξης, βάσει του σκεπτικού σου, είναι το εξής: Το κράτος έχει και πεζές περιπολίες αστυνομικών. Οπότε την επόμενη φορά που θα δω κάποιον κλέφτη/διαρρήκτη να ανοίγει ένα αυτοκίνητο/σπίτι ΔΕ θα ειδοποιήσω το 100. Είναι δουλειά της αστυνομίας να εντοπίσει την παρανομία εν τη γενέσει της χωρίς να κάνω καταγγελία.
-
Δυστηχώς αναγκαζόμαστε να ζηταμε αποδείξεις εμεις, ενώ το αυτονόητο ειναι να μας δίνουν αποδείξεις χωρίς να τις ζητάμε. Αλλά προσωπικά νιώθω μ@λ@κας οταν περισυ η εφορία μου κράτησε 4Κ από το μισθό μου, και βλέπω π.χ τον τύπο με το συνεργείο (που δεν κόβει αποδείξεις - και το υπερηφανευεται κιολας) να έχει το S3 και εγω να ειμαι με το ibizaki...
ΓΙα να μην πω για ηλεκτρολογους+υδραυλικους,
Αλλα ολοι αυτοι καλά κανουν αφου κανενας δεν τους ελέγχει, αλλα και εγω καλα κανω, μ'αρεσει να τους τη σπαω
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
8 εις την νιοστή σε είχα για έξυπνο νεοδημοκράτη.
Το να ζητάς σε κάποιον να μαζεύει αποδείξεις δεν έχει να κάνει τόσο με την απόδειξη ότι ξοδεύει λεφτά. Αυτά είναι μπούρδες. Απλά δίνεις κίνητρο στον πολίτη που μέχρι τώρα το είχε ελαφρώς γραμμένο το θέμα απόδειξη, να ζητάει απόδειξη και έτσι να μειώνει τη φοροδιαφυγή.
Το θέμα με τα s/m είναι καθαρά επικοινωνιακό και απλά θέλει να κάνει τον κόσμο να συνηθίσει αυτό ακριβώς. Το να ζητάει δηλαδή αποδείξεις για τα πάντα. Από τα 5 ευρώ που δίνει στο s/m μέχρι τα 50 στον μάστορα ή το γιατρό και τα 500 στον ξενοδόχο.
Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ηλίθιος για να πιστέψει ότι αυτό που καίει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι να χτυπήσει την υποτιθέμενη φοροδιαφυγή των s/m...Εγω απλα ρωταω:
Γιατι μου καταργει το αφορολογητο και ζηταει αποδειξεις ωστε να το ξαναεχω??
Αν θελουν να χτυπησουν τη φοροδιαφυγη ας καταργησουν πρωτα απο ολα τη δυνατοτητα παζαριου αναμεσα στο κρατος και στο φορολογουμενο.Και ας τσακιστουν να κατσουν ολοι γυρω απο ενα τραπεζι και να μη σωσουν να σηκωθουν αν δε δεσμευτουν για ενα φορολογικο συστημα που δε θα το αλλαξει ουτε ο Θεος για μια δεκαετια τουλαχιστον.
Αν θελει να δωσει κινητρα οπως λες ας εκπιπτουν οι δαπανες στο 100% παραλληλα με την υπαρξη του αφορολογητου.
Σημερα π.χ. αν δινεις 1000 ευρω στο φροντιστηριο και εκπιπτει αν δε κανω λαθος το 40% που μεταφραζεται σε καμμια εκατοστη ευρω στην επιστροφη φορου.Αρα ο φροντιστηριας σου λεει 800 μαυρα και ειναι ολοι ευχαριστημενοι.
Αν θελει να πιασει το γιατρο ας του αφαιρει την αδεια εξασκησεως επαγγελματος για ενα χρονο με τη πρωτη κιολας φορολογικη παραβαση.
Το αφορολογητο του μισθωτου ειναι το προβλημα??
Το θεμα με τα s/m ειναι καθαρα οπως το περιεγραψα.Γκαιμπελικη προπαγανδα στη φτηνοτερη και πιο σιχαμερη εκδοχη της.
Κανενα s/m δεν αποφευγει την εκδοση αποδειξης.Οι λογοι ειναι κατι παραπανω απο προφανεις.Αν εσενα και οποιουδηποτε αλλου αυτα σου μοιαζουν ΝΔκρατικα (ή οτιδηποτε -ικα) δε μπορω να κανω κατι εγω απο το να κουβαλαω τις ταμπελες που κολλατε...
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου