-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ποσο δύσκολο είναι να συνδεθούν ολες οι ταμιακές online (δεν ξέρω αν εχει γίνει ήδη) και να γίνουν ηλεκτρονικές οι συναλλαγές με τους προμηθευτές
Θα μου πληρωσει το κρατος το κοστος ταμειακης και ΟΤΕ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ποσο δύσκολο είναι να συνδεθούν ολες οι ταμιακές online (δεν ξέρω αν εχει γίνει ήδη) και να γίνουν ηλεκτρονικές οι συναλλαγές με τους προμηθευτές
Γιατι??
Η μεν ταμειακη ειναι παγιος εξοπλισμος τα δε εξοδα του ΟΤΕ ειναι λειτουργικο κοστος. -
ολο αυτο το χάλι εχει δημιουργηθει με την ανοχη μας, και φυσικα ριχνουμε τις ευθυνες μας στο κρατος, λες και ειναι εφικτο να υπαρχει ενας εφοριακος εξω απο καθε επιχειρηση.
εγω θα παραθεσω ομως ενα παραδειγμα γνωστου μου.
εχει ενα καταστημα και δουλευει αυτος μαζι με αλλους 2 υπαλληλους.οι δουλειες δεν πανε και πολυ καλα παρολη την προσπαθεια του, ενω οι υπαλληλοι του πλρωνωνονται αρκετα καλα, αισθητα πανω απο το βασικο μισθο. Επισης πληρωνει και τις λιγες υπερωριες που κανουν (οταν χρειαστει).
του μενουν στην τσεπη, καθαρα, 1400€, δλδ περιπου 17000€/χρονο. Σχεδον οσα βγαζουν και οι υπαλληλοι του! Το ειδοσημα αυτο το βλεπει να μειωνεται τα τελευταια 3 χρονια.
ο ιδιος ομολογει οτι δεν κοβει ολες τις αποδειξεις. Ισχυριζεται οτι αν το κανει, δε θα του μενουν περισσοτερα απο 1100€ το μηνα, και πιθανοτατα η επιχειρηση δε θα ειναι βιωσιμη.
οι επιλογες του:
- απολυει τον εναν υπαλληλο. Πρακτικα αδυνατο, καθως οντως το μαγαζι χρειαζεται 3 ανθρωπους για να λειτουργησει.
- τους μειωνει τον μισθο. Γινεται, αλλα πιστευει οτι οι υπαλληλοι δε θα δουλευουν με τον ιδιο ζηλο, πραγμα που θα μειωσει το τζιρο του. Οντως τα παιδια σκιζονται στη δουλεια (και φυσικα αμοιβονται καλα).
- κλεινει το μαγαζι.
με βαση τα παραπανω, ο ιδιος λεει, οτι προτιμα να φοροδιαφευγει, παρα να εχει 2 κακοπληρωμενους υπαλληλους ή να βρεθουν και οι 3 χωρις δουλεια.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Γιατι??
Η μεν ταμειακη ειναι παγιος εξοπλισμος τα δε εξοδα του ΟΤΕ ειναι λειτουργικο κοστος.Εγω πριν 3 μηνες αγορασα ταμειακη ,με αυτα που λενε θα πρεπει να αγορασω παλι;Ασε που οπως τις εχουν κανει στα 1700Ζ πρεπει να αγορασω καινουργια και οχι απλα να αλλαξω μνημη.Εδω δεν καταφερνουν τα βενζιναδικα να το κανουν που ειναι λιγοτερα απο το συνολο των καταστηματων.
-
Ωραίος ο γνωστός σου. «Σκάσε» τώρα κ πλήρωνε μισθωτέ επιπλέον φόρους για τα παραπάνω παραδείγματά σας.
-
Καπου ειχα ακουσει το εξης : η μονη οριστικη λυση κατα της φοροδιαφυγης (παγκοσμια) ειναι η καταργηση του χρηματος με τη σημερινη του μορφη και η υπαρξη του πλεον μονο σε πλαστικη μορφη(καρτα). Ολες οι συναλλαγες απο αγορα αυτοκινητου, πληρωμη γιατρων, υδραυλικων, τσιχλων, μεσω τραπεζης. Ολα ελεγχομενα, ολα φορολογισιμα. Ομορφα και ωραια.
Ισως για εκει παμε στο μελλον !
-
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Καπου ειχα ακουσει το εξης : η μονη οριστικη λυση κατα της φοροδιαφυγης (παγκοσμια) ειναι η καταργηση του χρηματος με τη σημερινη του μορφη και η υπαρξη του πλεον μονο σε πλαστικη μορφη(καρτα). Ολες οι συναλλαγες απο αγορα αυτοκινητου, πληρωμη γιατρων, υδραυλικων, τσιχλων, μεσω τραπεζης. Ολα ελεγχομενα, ολα φορολογισιμα. Ομορφα και ωραια.Ισως για εκει παμε στο μελλον !
Θα μας ακουσει η εκκλησια και θα εχουμε αλλα!!!!
-
@888888
Εγώ προσωπικά δεν βάζω ταμπέλες. Δεν λεω ότι αυτά τα μέτρα είναι τα καλύτερα απλά είναι προς μια σωστή κατεύθυνση. Τώρα το ότι τα 15 δις της φοροδιαφυγής επειδή δεν φτάνουν για να καλύψουν τη χασούρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αγνοήσουμε... Τόσο large αυτός ο λαός...;Καπου ειχα ακουσει το εξης : ....
Και τα παιδάκια κάθε εβδομάδα θα δίνουν στο μπαμπά το φλασάκι τους για να τους περάσει το χαρτζηλίκι. Πολύ φουτουρίστικ φάση. Γουστάρω...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
θα εισηγηθώ στον iGAP να σου φέρει και δυο 20 χρονες βουλγάρες να χώνεις
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
θα εισηγηθώ στον iGAP να σου φέρει και δυο 20 χρονες βουλγάρες να χώνεις
Ρουμανες.Βουλγαρα εχω
-
οτι θέλει ο Bill
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Απλά δίνεις κίνητρο στον πολίτη που μέχρι τώρα το είχε ελαφρώς γραμμένο το θέμα απόδειξη, να ζητάει απόδειξη και έτσι να μειώνει τη φοροδιαφυγή.
Προχτες ειχα πάει φαρμακειο και μπροστά μου ηταν 3 ατομα, σε κανέναν δεν εκοψε αποδειξη. Οταν ηρθε η σειρα μου, πληρωνω και κανει την παπια η φαρμακοποιος, τότε της ζηταω αποδειξη, ξινιζει τη μουρη της, κοβει την αποδειξη και μου λεει με ενα απαξιωτικό υφος, 'Τί να την κανετε? Απο του χρονου θα ισχυει..'
Της λεω δεν πειραζει, μ'άρεσει να τη σπαω σε οσους δεν κοβουν αποδείξεις...
Καλό!
Και πολύ καλά έκανες. -
Aφού λοιπόν κατακεραυνώσατε οι μισθωτοί τους φοροδιαφεύγοντες ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , γιατρούς κλπ , μπορείτε να μου πείτε πως πρέπει να τιμωρούνται , οι υπάλληλοι μηχανικοί που βγάζουν άδειες , οι υπάλληλοι γιατροί που έχουν ιατρείο , οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα και οι λοιποί αναξιοπαθούντες μισθωτοί .
-
ξεχασες να βαλεις τους ΔΥ που καθονται ολη την ημερα και ,αλλοι δεν πανε στην δουλεια καθολου,ξερεις καρτες που τις χτυπανε αλλοι και διαφορα τετοια.
αυτοι οι ανθρωποι παιρνουν παχια συνταξη στα 59 και βαρβατο εφαπαξ και φυσικα ποιος τους πληρωνει ,ο κακομοιρος ο εργατης ο ελευθερος επαγγελματιας οι οποιοι παιρνουν συνταξη στα 65 .
και φυσικα πολλοι απο τους εργατες δεν συμπληρωνουν καν τα ενσημα για να παρουν μια αξιοπρεπη συνταξη
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Aφού λοιπόν κατακεραυνώσατε οι μισθωτοί τους φοροδιαφεύγοντες ηλεκτρολόγους , υδραυλικούς , γιατρούς κλπ , μπορείτε να μου πείτε πως πρέπει να τιμωρούνται , οι υπάλληλοι μηχανικοί που βγάζουν άδειες ,με απολυση> οι υπάλληλοι γιατροί που έχουν ιατρείο ,
με απολυση και αφαιρεση αδειας εξασκησεως επαγγελματος >οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα
με απολυση και βαρβατο προστιμο στους γονεις που στελνουν τα παιδια τους σε αυτους
Γιατι δεν εγιναν/γινονται/θα γινουν??
ΠΑΣΚΕ+ΔΑΚΕ = 90%. -
criuser:
να απολυθούν όλοιitalakias:
το τεράστιο και άχρηστο κράτος ήταν γέννημα-θρέμμα του κόμματος που υποστηρίζεις.
Πάντως οι συντάξεις των ΔΥ στα 50τόσα είναι παρελθόν, πλέον οι νεότερες φουρνιές οδεύουν σταθερά για τα 65 (προς το παρόν).Επίσης ξεχάσατε να γράψετε ότι ο ΔΥ, όπως και ο Ιδ.Υ και ο συνταξιούχος, πληρώνει φόρους για κάθε δεκάρα που κερδίζει και μάλιστα τους προκαταβάλλει κάθε μήνα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
criuser:
να απολυθούν όλοιitalakias:
το τεράστιο και άχρηστο κράτος ήταν γέννημα-θρέμμα του κόμματος που υποστηρίζεις.
Πάντως οι συντάξεις των ΔΥ στα 50τόσα είναι παρελθόν, πλέον οι νεότερες φουρνιές οδεύουν σταθερά για τα 65 (προς το παρόν).Επίσης ξεχάσατε να γράψετε ότι ο ΔΥ, όπως και ο Ιδ.Υ και ο συνταξιούχος, πληρώνει φόρους για κάθε δεκάρα που κερδίζει και μάλιστα τους προκαταβάλλει κάθε μήνα.
οι ΔΥ υπηρχαν πολυ πριν το πασοκ και περναν το γνωστο 3 και 60 αν θυμασαι καλα και γιαυτο δεν ηθελε κανενας να γινει τοτε ΔΥ.
ο μεγαλος ηγετης ανδρεας παπανδρεου τους ανεβασε τους μισθους πραγμα οχι κακο αλλα προφανως δεν ηξερε οτι θα γινοντουσαν ετσι τα πραγματα στο μελλον.αυτη τη καραμελα δεν την μπορω αλλο.
αν δεν ειχαμε τον ανδρεα και το πασοκ θα ειχαμε μια δεξια κυβερνηση και δεν ξερω σε τι κατασταση θα ειμασταν τωρα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@888888
Εγώ προσωπικά δεν βάζω ταμπέλες. ....8 εις την νιοστή σε είχα για έξυπνο νεοδημοκράτη.
Χωρις διαθεση για προσωπικες αντιπαραθεσεις, ετσι απλα για να υπαρχουν...
Το οτι δε γουσταρω τους πρασινους δε με κανει αυτοματως μπλε.
Δοξα τω 'θεω' μετα απο 26 χρονια εργασιας τους εχω φαει και τους δυο στη μαπα.
Απο το 93 ψηφιζω μικρα κομματα (και στις ευρωεκλογες ... αποκομματα) γιατι ηξερα οτι οι αυτοδυναμες(σε σημειο αυταρχισμου) κυβερνησεις θα μας οδηγουσαν με ακριβεια εκατομμυριοστου του χιλιοστου στο σημειο που ειμαστε σημερα, και εχω την αισθηση οτι ακομα δεν εχουμε φτασει στο πατο. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δηλαδή με το να μπω εγώ σε ένα μαγαζί και να καταγγείλω τον ιδιοκτήτη που δεν κόβει απόδειξη είναι σαν να μου λέει το κράτος είμαι ανίκανο πάρε το νόμο στα χερια σου.
Δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με κάποιον που παίρνει μια καραμπίνα και εκτελεί τον κάθε κλέφτη που μπαίνει στο σπίτι του και στο αυτοκινητό του επειδή το κράτος είναι ανίκανο να τον συλλάβει επανειλλημένως.
Χώρια δηλαδή που ευνοεί την ανάπτυξη της ήδη υπάρχουσας ρουφιανιάς.
Συγγνώμη για την έκφραση αλλά ο παραλληλισμός σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Συγκρίνεις την καταγγελία παρανομίας (μη έκδοση απόδειξης) με την επιβολή ποινής (πυροβολισμός κλέφτη, δηλ. αυτοδικίας εφόσον δεν κινδυνεύει η ζωή σου).
Σωστός παραλληλισμός με την καταγγελία μη έκδοσης απόδειξης, βάσει του σκεπτικού σου, είναι το εξής: Το κράτος έχει και πεζές περιπολίες αστυνομικών. Οπότε την επόμενη φορά που θα δω κάποιον κλέφτη/διαρρήκτη να ανοίγει ένα αυτοκίνητο/σπίτι ΔΕ θα ειδοποιήσω το 100. Είναι δουλειά της αστυνομίας να εντοπίσει την παρανομία εν τη γενέσει της χωρίς να κάνω καταγγελία.
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δηλαδή με το να μπω εγώ σε ένα μαγαζί και να καταγγείλω τον ιδιοκτήτη που δεν κόβει απόδειξη είναι σαν να μου λέει το κράτος είμαι ανίκανο πάρε το νόμο στα χερια σου.
Δηλαδή είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με κάποιον που παίρνει μια καραμπίνα και εκτελεί τον κάθε κλέφτη που μπαίνει στο σπίτι του και στο αυτοκινητό του επειδή το κράτος είναι ανίκανο να τον συλλάβει επανειλλημένως.
Χώρια δηλαδή που ευνοεί την ανάπτυξη της ήδη υπάρχουσας ρουφιανιάς.
Συγγνώμη για την έκφραση αλλά ο παραλληλισμός σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Συγκρίνεις την καταγγελία παρανομίας (μη έκδοση απόδειξης) με την επιβολή ποινής (πυροβολισμός κλέφτη, δηλ. αυτοδικίας εφόσον δεν κινδυνεύει η ζωή σου).
Σωστός παραλληλισμός με την καταγγελία μη έκδοσης απόδειξης, βάσει του σκεπτικού σου, είναι το εξής: Το κράτος έχει και πεζές περιπολίες αστυνομικών. Οπότε την επόμενη φορά που θα δω κάποιον κλέφτη/διαρρήκτη να ανοίγει ένα αυτοκίνητο/σπίτι ΔΕ θα ειδοποιήσω το 100. Είναι δουλειά της αστυνομίας να εντοπίσει την παρανομία εν τη γενέσει της χωρίς να κάνω καταγγελία.
ώπα ρε μεγάλε για περίμενε λίγο...
που είναι λάθος το σκεπτικό μου?όταν το κράτος με βάζει και στις 2 περιπτώσεις να καταγγείλω το αυτονόητο?δλδ γίνοντε σε μια περιοχή ληστείες και επειδή αυτοί δεν μπορούν να συλλάβουν τους κλέφτες φταίω εγώ γιατί δεν τους κατέδωσα?ή επειδή φαίνοντε λίγα στους εφοριακούς τα λεφτά που δηλώνουν οι γιατροί του Κολωνακίου πρέπει να τους τη στήσω εγώ για να τους πιάσουν?
όσους έπιασαν ανακοινώθηκαν επισημως τι πρόστιμο και αν το πλήρωσαν?η απλώς το ανακοίνωσαν και μετά το πήραν πίσω?
και κάτι άλλο γιατί το κρατος δεν διδάσκεται από τον ιδιωτικό τομέα σε κάποια θέματα?τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες τηλεπεικοινωνιων σου λένε ότι με 50 ευρώ το μήνα πχ έχεις σταθερό τηλέφωνο συν internet....έτσι και εσύ ξέρεις ποια είναι τα εξοδά σου και η εταιρεία κάνει το κουμάντο της γνωρίζοντας ότι από εσένα έχει κάποια δεδομένα έσοδα βρέξει χιονίσει.έτσι λοιπόν με την κατηγοιοποίηση των επιχειρήσεων το κράτος κάθε χρόνο θα ξέρει πόσα ακριβώς έσοδα έχει.δηλαδή είναι καλύτερο τώρα που ολόκληρες κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων κλέβουνε?και σου είπα όποιος λέει δε βγαίνει κλείστο και τελείωνε.
είδαμε τι αποτέλεσμα έφεραν όλα τα χρόνια τα πρόστιμα και τα ψευτο-δηλωθέντα εισοδήματα σε συνδυασμό με τους νόμους που δεν εφαρμόζοντε για κάποιους φτάσμαε εδώ που φτάσαμε.και σχολιάζω και άλλα αλλά δεν μου είπες πόσες αποδείξεις θα χρειαστεί καθένας από εμάς να έχει για να πείσει ότι δεν είναι απατεώνας?ΠΟΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΚΟΜΑ?ΠΟΣΗ?
στο δικαστήριο άμα πάω πριν με ακούσουν δεν με καταδικάζουν..εδώ σε αυτό το κρατος είμαστε όλοι συλλήβδην απατεώνες μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου...
η κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων είναι η λύση στο πρόβλημα φοροδιαφυγής ώστε να δουν κάποιοι αμόρφωτοι που κυκλοφορύν με s3 το μαύρο χρήμα τους να μειώνεται.
και κάτι τελευταίο μιλούσα πριν λίγα χρόνια με έναν ξενοδόχο ο οποίος
όλως τυχαίως όλα τα χρόνια δήλωνε εισόδημα συνταξιούχου και δεν πλήρωνε ποτέ του εφορία.με την κατηγοριοποίηση θα συνέβαινε ποτέ αυτό?να μην πληρώνει έστω την εφορία?ο ίδιος και ο λογιστής του παραδέχτηκαν ότι η μόιη λύση για να έχει σταθερά εισοδήματα το κρατος είναι η κατηγοριοποίηση.και τελίκά όσο περνάνε τα χρόναι συγκλίνω στο συμπέρασμα ότι τελικά το λάθυος αυτού του κράτους είναι ότι τα φραγκα βρίσκοντε σε λάθος χερια.εκρητκικός συνδυασμός να είσαι αμόρφωτος και εκατομμυρούχος.
δηλαδή ενας που δουλεύει εποχιακός υπάλληλος σε σεζόν κάθε μέρα θα πρέπει μόλις τελειώνει η δουλειά κατάκοπος να τρέχει να μαζεύει αποδείξεις γιατί στο τέλος θα του φορολογήσουν και το ταμείο ανεργίας.άντε παιδιά σιγά σιγά μπείτε και στα σπίτια μας και ελέγξτε και πόσα αυγά τρώω τη μέρα να τα φορολογησετε και αυτά για να δικαιολογήσετε τους άσχετους βολεμένους υπαλλήλους σας.
-
Mανος
Ηξερα οτι για το αχρηστο κρατος ευθυνη εχουν τα δυο μεγαλα κομματα που κυβερνησαν επι δεκαετιες τον τοπο, μολις απαλλαξες το ενα ,ποιο απο τα δυο ???
Αληθεια τι σχεση εχουν οι Ιδ.Υπ με αυτους του Δημοσιου .Οι πρωτοι ειναι παραγωγικοτατοι με συνηθως κακες αμοιβες ,οι δευτεροι στην πλειοψηφια τους 'ιδρυματικοι' αλλα με καλες αποδοχες κ¨' αμετακινητοι'.
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου