-
ο συμπλεκτης ειχε τοποθετιθει λιγο στραβα με αποτελεσμα να πατιναρει και να φθειρετε!! το αλλο θεμα το μεταφερω οπος εχει
iROC έγραψε:θα ηθελα να ρωτησω κατι για το 122 αρι .. τουσ κατοχους .. κατα τιν αλαγη απο 1 σε 2ρα αν τιν ταχυτητα δεν τιν βαλω μεχρι τερμα δεν τιν περνει (δλδ μεχρι τιν 2ερι σκαλα για να φανει οτι κουμποσε)με αποτελεσμα αν δεν το εχεις στο νου σου να μην κουμπονει κ να ακουγετε!!! το φενομαινο αυτο ειναι νορμαλ και θα φτιαξει σιγα σιγα με το στροσημο ή να το προσεξω???
Υ.Γ.
το εχει παρατιρισει κανεις αλλος? ουσιαστικα στιν 2ερα δεν εχω καθολου καλη πληροφοριση απο τον επιλογεα..συγρονιζε ή κατι εχει χαλασει και δεν κουμπωνει?
εγω αμα δε τη κουμπωσω στη 2η σκαλα, την 'τραβαει' μονο του δεν υπαρχει περιπτωση να μου μεινει στη μεση και να γρατζουνισει (αυτο καταλαβα οτι σου κανει)
-
Ο χρήστης n00b έγραψε:
Μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις και για τα κρατήματα του τιμονιού των Golf; Ή και του Α3 αν έχεις άποψη θα ήθελα να ακούσω...Το Golf 'πάσχει';;;
Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να προσέχεις όταν ο πωλητής σου λέει πράγματα του τύπου: το esp ενδέχεται να σου προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση όταν έχεις την τσάντα σου στο πορτ παγκάζ. Γιαυτό να είσαι μαζί με κάποιον/α που έχει εμπειρία.
Κατά τα άλλα και τα 3 αυτοκίνητα θα σε ικανοποιήσουν από οδηγικής άποψης, και το μόνο θέμα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να σε απασχολεί είναι το ποιο σου αρέσει περισσότερο (αν σε ενδιαφέρει και το πουλ-μουρ επίσης). Α και κάτι τελευταίο, σε 1-2 χρόνια το πολύ βγαίνουν καινούργια και Α3 και 316.
Σε ευχαριστώ για την συμβουλή και το έχω στα υπόψιν μου...Μπα το πουλ-μουρ δεν με ενδιαφέρει...Αν η αξιοπιστία των Γκολφ ήταν όση και παλιά(που από ό,τι θυμάμαι σκυλιά τα λέγανε)...δεν θα είχα κοιτάξει καν άλλη μάρκα...Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να περιμένω τόσο καιρό....Αν μπορούσα θα περίμενα και για κανένα γερμανικό υβριδικό....
-
Παρε bmw γτ απλα ειναι συνολικα καλυτερο αυτοκινητο , ισως οχι πιο γρηγορο (δεν εχει τουρμπο) , αλλα τουλαχιστον απροβληματιστο , πολυ καλυτερο στο δρομο κ πολυ πιο ασφαλες (μια ματια στις μετρησεις δοκιμης φρεναρισματος θα σε πεισει.)
-
τι διαφορα εχει στο φρεναρισμα απο τη γκολφω η 1?
-
Και μερικά τελευταία για να κλείσω
τα 80 άλογα είναι πολύ λίγα για το Γκολφ. ΜΗΝ το πάρεις το 80... Πριν από 10-15 χρόνια το Γκολφ ζύγιζε 1000 κιλά και πάλι τα 80 ήταν οριακά (δεν ήταν ακριβώς 80 αλλά...), ενώ σήμερα ζυγίζει γύρω στα 1300 με όλα τα καινούργια καλούδια που βάζουν στα αυτοκίνητα. Οπότε 80 τζιζΚαι επειδή βλέπω ότι σε απασχολεί πάρα πολύ η αξιοπιστία, κοίτα λίγο από ιαπωνία μεριά (τώρα θα γίνει σφαγή...)
Για παράδειγμα το νέο Mazda 3 1.6 έχει γύρω στα 110 άλογα, έχει πάρα πολύ καλά κρατήματα(αυτό θα στο επιβεβαιώσουν όλα τα μέλη του φόρουμ) και κατά πάσα πιθανότητα καλύτερη αξιοπιστία από τα γερμανικά(και κάπου εδώ θα πέσει σφαγή).
Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και το Toyota Auris 1.33 με 101 άλογα κλπ κλπ.Όσο για την BMW αν δεν σε απασχολεί το κόστος αγοράς-συντήρησης( και ότι σε λίγο βγαίνει καινούργια), είναι άριστη επιλογή....
Καλό κουράγιο και υπομονή για την απόφαση... -
Γιατί με τα 80 άλογα απλά το αυτοκίνητο δεν έχει καλή ενεργητική ασφάλεια.Δηλαδή(και ειδικά φορτωμένο όταν είναι)θα πατάς γκάζι στην προσπέραση και απλά θα βλέπεις ότι δεν μπορεί να επιταχύνει....
Όσο για τον προβληματισμό σου επειδή κατανοώ την αγωνία σου θα σου έλεγα πρώτα να αποβάλλεις το άγχος σου!!!Μετά να πας να οδηγήσεις τα αυτοκίνητα και να τα ξεψαχνίσεις όσες φορές χρειαστεί. -
Ο χρήστης 2b2 έγραψε:
Μόνο που είναι σημαντικό για μένα να είναι ασφαλές το αμάξι(τόσο παθητικά όσο και ενεργητικά) και να έχει πολύ καλά κρατήματα....Και δυστυχώς για το Golf διάβασα κάπου ότι είναι ίσως από τα μειονεκτήματα του...Μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις και για τα κρατήματα του τιμονιού των Golf; Ή και του Α3 αν έχεις άποψη θα ήθελα να ακούσω...Το Golf 'πάσχει';;;
αν ''πάσχει'' το golf από κρατήματα τι να πούνε αυτοί που έχουν ακόμα πίσω τους άξονες που φόραγαν τα κάρα των προπαππούδων τους
εμένα το ποστ ''πάσχο'' μου μυρίζει
-
Kαποιο γαλλικο site αναφερει (και) τιμες φρενμαρισματος απο τα 100 χλμ στα 0 , το ειχα δει τις προαλλες , μπορει να τοχες βαλει κ εσυ qsis . K απο τι θυμαμαι εχει συγκριτικα αυτοκινητων , αν το ξερει καποιος ας βοηθησει.
-
Ο χρήστης 2b2 έγραψε:
Μήπως τυχαίνει να γνωρίζεις και για τα κρατήματα του τιμονιού των Golf; Ή και του Α3 αν έχεις άποψη θα ήθελα να ακούσω...Το Golf 'πάσχει';;;
Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να προσέχεις όταν ο πωλητής σου λέει πράγματα του τύπου: το esp ενδέχεται να σου προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση όταν έχεις την τσάντα σου στο πορτ παγκάζ. Γιαυτό να είσαι μαζί με κάποιον/α που έχει εμπειρία.
Κατά τα άλλα και τα 3 αυτοκίνητα θα σε ικανοποιήσουν από οδηγικής άποψης, και το μόνο θέμα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να σε απασχολεί είναι το ποιο σου αρέσει περισσότερο (αν σε ενδιαφέρει και το πουλ-μουρ επίσης). Α και κάτι τελευταίο, σε 1-2 χρόνια το πολύ βγαίνουν καινούργια και Α3 και 316.
Σε ευχαριστώ για την συμβουλή και το έχω στα υπόψιν μου...Μπα το πουλ-μουρ δεν με ενδιαφέρει...Αν η αξιοπιστία των Γκολφ ήταν όση και παλιά(που από ό,τι θυμάμαι σκυλιά τα λέγανε)...δεν θα είχα κοιτάξει καν άλλη μάρκα...Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να περιμένω τόσο καιρό....Αν μπορούσα θα περίμενα και για κανένα γερμανικό υβριδικό....
ακουσε κατι..κυκλοφορουν παρα πολλα golf και πολλοι με golf γραφουν μεσα στο φορουμ, σε αντιθεση πχ με την bmw 1 που απο οσο ξερω την εχει μονο ενας
αρα ειναι λογικο να αναφερονται πιο πολλες ζημιες..δεν πασχει το αυτοκινητο απο αξιοπιστια στο βαθμο που καποιοι θελουν να το παρουσιασουν..αλλωστε αν εχει καποιο σοβαρο προβλημα θα το βγαλει στα 2 πρωτα χρονια της εγγυησης (η στα 4 αν κανεις επεκταση)
εχε και αυτο στο νου σου..τοσα αυτοκινητα κυκλοφορουν δεν ειναι δυνατον να βγαζουν ολα προβληματα..
ειναι θεμα ατυχιας..αν ειναι να σου κατσει θα σου κατσει..
για αυτο παρε αυτο που γουσταρεις -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Kαποιο γαλλικο site αναφερει (και) τιμες φρενμαρισματος απο τα 100 χλμ στα 0 , το ειχα δει τις προαλλες , μπορει να τοχες βαλει κ εσυ qsis . K απο τι θυμαμαι εχει συγκριτικα αυτοκινητων , αν το ξερει καποιος ας βοηθησει.οχι δεν το χω δει..
παντως γενικα τα vw εχουν καλα φρενα, δεν ξερω αν ειναι τα καλυτερα αλλα ποτε δεν προβληματισαντο 122 μου φανηκε μια χαρα εμενα παντως
-
Αρχιζειιιιιιιι η σφαγη ....ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ
-
Ο χρήστης 2b2 έγραψε:
Ax ρε παιδιά...Σαλάτα έχει γίνει το μυαλό μου με όσα διαβάζω...Τώρα μόλις διάβαζα το τεράστιο θρεντ αφιερωμένο στο Golf TSI 1.4....και πολλοί μιλούσαν για προβλήματα(και μάλιστα λέγανε και για προώθηση στην αγορά εν γνώσει τους, ελαττωματικών κινητήρων, που θα εμφανίσουν μόνο υπό συνθήκη το πρόβλημα...)
Φαντάζομαι ότι την μπάλλα θα έχει πάρει και η ΑUDI όσον αφορά στους turbo κινητήρες...
Δεν είναι μου τρέχουν από τα παντζάκια και βάζω την BMW k AUDI στο παιχνίδι...αλλά φοβάμαι με αυτά που ακούω για μελλοντικά προβλήματα με την VW....kai mazi kai thn AUDI...Για μία συντηρητικότατη οδήγηση ενδιαφέρομαι, που όμως να μπορώ να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο όσον αφορά την σωματική μου ασφάλεια...χωρίς να πέσω θύμα πειραμάτων των εκάστοτε εταιρειών...Μπορώ να πω ότι το Golf-aki ήταν πάντα κάτι που το θεωρούσα σούπερ για την κατηγορία του....Και πανέμορφο και με εκφράζει πολύ σαν αμάξι εξωτερικά...Έχει και μεγάλους χώρους...Αλλά είναι αυτό το ΣΚΑΤΟ-ΡΙΣΚΟ.....που με έβαλε σε σκέψεις για την μπέμπα, εν σχέσει με τον Όμιλο VW-Audi....Oυφ...έχω μπουχτήσει που αυτή τη στιγμή κανένα δεν θέλω....
Όσοι έχετε κάποιο από τα παραπάνω αμάξια, σας παρακαλώ να απαντήσετε αν είναι δυνατόν...Μήπως και με βοηθήσετε.............................................................................................................................................................
Καλησπέρα και από μένα και καλώς ήλθες.
Η ενεργητική ασφάλεια που σου παρέχει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αξίζει 100%. Ο αριθμός των αλόγων δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία - το σημαντικό είναι ότι έχεις διαθέσιμη ισχύ σε πολύ μεγαλύτερο εύρος στροφών, χωρίς να παλεύεις συνέχεια αλλάζοντας ταχύτητες. Το αμάξι 'τραβάει' πιο πολύ, ώστε να μη χρειάζεται να κάνεις το σταυρό σου κάθε φορά που βγαίνεις για προσπέραση. Τα 'πολλά' άλογα δεν θα σου χρειαστούν για τελικές, θα σου χρειαστούν για να μη ζορίζεσαι σε κρίσιμες καταστάσεις. Τα 80 άλογα για αμάξι 1400 κιλών στην εποχή μας είναι τάφος.Περί TSI. Ναι, έχουν υπάρξει προβλήματα. Όμως, δεν είναι περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να τύχουν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Πάρα πολλοί χρήστες έχουν TSI τα οποία δεν έβγαλαν το παραμικρό πρόβλημα σχετικά με τον κινητήρα. Στους τόσους, θα βρεθεί και κάποιος με πρόβλημα. Όπως βρέθηκε κάποιος με Citroen που του έβγαλε χίλια προβλήματα, ή με Opel ή με Renault και ούτω καθεξής, ενώ βρέθηκαν και τόσοι άλλοι που δεν είχαν πρόβλημα.
Συνεπώς, μην σε απασχολεί αυτός ο παράγοντας, το μοτέρ είναι διαμάντι για τα κυβικά του, την ισχύ, τη ροπή και την κατανάλωσή του.
Το δε Golf VI είναι ένα πολύ προσεγμένο και ήσυχο αυτοκίνητο, και απ' ότι διαβάζω, κάτι ηλίθια προβλήματα του Golf V (τριγμοί) έχουν εξαφανιστεί.
Το ΜΟΝΟ που θα μπορούσε να σε ανασχέσει είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα, τα μόνα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της VW είναι αυτά των αντιπροσωπειών της. Συνεπώς το σέρβις και γενικά οποιαδήποτε εργασία ή ανταλλακτικό πάρεις απ' αυτούς, κοστίζει αρκετά. Αλλά αν οι άλλες σου επιλογές είναι Audi ή BMW, τότε σε αυτόν τον τομέα μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το Audi A3 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, απλά σε σχέση με το Golf είναι λιγότερο value-for-money, περισσότερο πολυτελές και ελαφρώς 'πουλάω-μούρη' αυτοκίνητο. Τη BMW θα σου συνιστούσα να αποφύγεις για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, αν και οδηγικά είναι πολύ ενδιαφέρον αμάξι.
Και να ξέρεις ότι το Golf έχει πολύ καλά κρατήματα για την κατηγορία του, ειδικά στη σπορ έκδοση (Highline πλέον νομίζω)
Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα. Φρόντισε ό,τι πάρεις να έχει κινητήρα turbo πάντως
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Μόνο που είναι σημαντικό για μένα να είναι ασφαλές το αμάξι(τόσο παθητικά όσο και ενεργητικά) και να έχει πολύ καλά κρατήματα....Και δυστυχώς για το Golf διάβασα κάπου ότι είναι ίσως από τα μειονεκτήματα του...
Δεν ξέρω τι κατάλαβες...Σόρρυ αν το διατύπωσα λάθος, απλά διάβασα ότι το γκολφ δεν έχει και τόσο καλά κρατήματα στο τιμόνι...Δηλ ότι σε reviews κάποιοι το καταλογίζουν στα μείον του...
-
b2b, κανένα από τα 3 δεν έχει προβλήματα αξιοπιστίας. Μην διαβάζεις αρχαία τόπικ γιατί δεν ξέρεις και ποιοι γράφουν σοβαρά κ ποιοι γράφουν μλκίες. Καινούριο θα ναι, εγγύηση θα έχεις, μην τρελαίνεσαι! Πάρε όποιο σου αρέσει (εκτός από το 80άρι ). Με γεια σου...
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
εμένα το ποστ ''πάσχο'' μου μυρίζειΜπα πιο πιθανο θα ηταν να εγραφα απο 2ο λογαριασμο οτι μετα απο 3500χλμ με το γκολφ εκαψα τουρμπινα..εεε...ΑΣΤΟΧΙΑ υλικου συμπλεκτη.. τερατα αξιοπιστιας αυτα τα γκολφ τελικα..
μα τω θεω εχω βαρεθει να γραφω εδω μεσα μετα απο καθε ποστ ΑΣΤΟΧΙΑΣ υλικου σε γκολφοειδες οτι τα γκολφ ειναι τερατα αξιοπιστιας.. Αν μετρησουμε τις φορες που το εχω γραψει (δλδ τις φορες που καποιος εχει αναφερει οτι καηκε τουρμπο-πολλαπλη,παραθυρα,ξεκολλησε το ταδε αλλαξα συμπλεκτη,μου αναψε λαμπακι,ακουγεται θορυβος απο κατω πανω δεξια αριστερα,40 μοιρες νοτιοδυτικα) θα ειχα γινει πλουσιος.. ΑΛΛΑ και παλι γκολφ θα αγοραζα..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα και καλώς ήλθες.
Η ενεργητική ασφάλεια που σου παρέχει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αξίζει 100%. Ο αριθμός των αλόγων δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία - το σημαντικό είναι ότι έχεις διαθέσιμη ισχύ σε πολύ μεγαλύτερο εύρος στροφών, χωρίς να παλεύεις συνέχεια αλλάζοντας ταχύτητες. Το αμάξι 'τραβάει' πιο πολύ, ώστε να μη χρειάζεται να κάνεις το σταυρό σου κάθε φορά που βγαίνεις για προσπέραση. Τα 'πολλά' άλογα δεν θα σου χρειαστούν για τελικές, θα σου χρειαστούν για να μη ζορίζεσαι σε κρίσιμες καταστάσεις. Τα 80 άλογα για αμάξι 1400 κιλών στην εποχή μας είναι τάφος.Περί TSI. Ναι, έχουν υπάρξει προβλήματα. Όμως, δεν είναι περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να τύχουν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Πάρα πολλοί χρήστες έχουν TSI τα οποία δεν έβγαλαν το παραμικρό πρόβλημα σχετικά με τον κινητήρα. Στους τόσους, θα βρεθεί και κάποιος με πρόβλημα. Όπως βρέθηκε κάποιος με Citroen που του έβγαλε χίλια προβλήματα, ή με Opel ή με Renault και ούτω καθεξής, ενώ βρέθηκαν και τόσοι άλλοι που δεν είχαν πρόβλημα.
Συνεπώς, μην σε απασχολεί αυτός ο παράγοντας, το μοτέρ είναι διαμάντι για τα κυβικά του, την ισχύ, τη ροπή και την κατανάλωσή του.
Το δε Golf VI είναι ένα πολύ προσεγμένο και ήσυχο αυτοκίνητο, και απ' ότι διαβάζω, κάτι ηλίθια προβλήματα του Golf V (τριγμοί) έχουν εξαφανιστεί.
Το ΜΟΝΟ που θα μπορούσε να σε ανασχέσει είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα, τα μόνα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της VW είναι αυτά των αντιπροσωπειών της. Συνεπώς το σέρβις και γενικά οποιαδήποτε εργασία ή ανταλλακτικό πάρεις απ' αυτούς, κοστίζει αρκετά. Αλλά αν οι άλλες σου επιλογές είναι Audi ή BMW, τότε σε αυτόν τον τομέα μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το Audi A3 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, απλά σε σχέση με το Golf είναι λιγότερο value-for-money, περισσότερο πολυτελές και ελαφρώς 'πουλάω-μούρη' αυτοκίνητο. Τη BMW θα σου συνιστούσα να αποφύγεις για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, αν και οδηγικά είναι πολύ ενδιαφέρον αμάξι.
Και να ξέρεις ότι το Golf έχει πολύ καλά κρατήματα για την κατηγορία του, ειδικά στη σπορ έκδοση (Highline πλέον νομίζω)Αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα. Φρόντισε ό,τι πάρεις να έχει κινητήρα turbo πάντως
Μπορείς να μου πεις σε ποιους λόγους αναφέρεσαι? Γιατί πέρα από τα λεφτά δεν έχω κατανήσει το τι είναι τόσο μείον της....Είναι μήπως και αυτή πολύ αργή;;; Άρα και επικίνδυνη;;
Να μην θυμηθώ τώρα και αυτό για τα Γκολφ με τα 1λίτρο λάδια ανά 1000 χιλιόμετρα, γιατί πάλι θα συγχυστώ...Δηλ το έκανα ήδη....Ουφ πια, στα πάντα όλο τεχνολογικά ανεβαίνουμε και όλο πέρυσι και πιο αξιοπίστα είμαστε!!!
-
Αντί για 80άρι Golf θα προτιμούσα τα Polo/Ibiza 1,4.
Για το 122 όμως θα το σκεφτόμουν και εγώ.
Όπως και θα απέκλεια το Α3 για το λόγω ότι το μόνο που προσφέρει είναι prestige σαν μάρκα που και ένα Golf θα μπορούσε ίσως να το προσφέρει ενώ είναι πολύ πιο ακριβό ... ίσως για το καλύτερης ποιότητας εσωτερικό ... ύφασμα.
Αισθητικά η σειρά 1 δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα αλλά την βρίσκω πιο κοντά σε αυτόν που θέλει ένα premium μικρομεσαίο με καλά σχετικά χαρακτηριστικά (τα οποία όμως προσφέρονται και απο φθηνότερα ακόμα και με 10.000€ λιγότερα 1600άρια της αγοράς). Από μια μικρή επαφή που είχα -με 118 όμως- μου φάνηκε καλό, ποιοτικό, με υποχωρήσεις σε χώρους σε σχέση με άλλους - εναλλακτικά προτιμούσα το Mini Clubman.
Aftersales όμως και οι 3 εταιρίες έχουν ακριβό και σε κάποιες περιπτώσεις πάνω απο τον ανταγωνισμό, ενώ καλό είναι να επιλέξεις προσεκτικά αξιόπιστο και 'σοβαρό' αντιπρόσωπο για να μην ακούσεις απαντήσεις του τύπου ... 'έτσι κάνουν όλα', 'δικιά σου υπαιτιότητα είναι 'αυτό' και κοστίζει ακριβά και δεν είναι στην εγγύηση' κλπ ιστορίες απο ... αυτοκινητομπακάλιδες! -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Το ΜΟΝΟ που θα μπορούσε να σε ανασχέσει είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα, τα μόνα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της VW είναι αυτά των αντιπροσωπειών της. Συνεπώς το σέρβις και γενικά οποιαδήποτε εργασία ή ανταλλακτικό πάρεις απ' αυτούς, κοστίζει αρκετά.
δεν ισχυει αυτο υπαρχουν και εξουσιοδοτημενα εκτος αντιπροσωπειων οπου σε καλυπτουν πληρως οι εγγυησεις (και η επεκταση)
το τι χρεωνουν ομως και αν ειναι πιο φθηνα απο τις αντιπροσωπειες δεν ξερω..παντως αν θελει audi στη συντηρηση συμφερει γιατι τα ανταλλακτικα και τα εργατικα εχουν ιδιες ακριβως χρεωσεις με vw
(εχουν μια απειροελαχιστη διαφορα στην εργατωρα , αλλα δε μιλαμε για πανω απο 6 ευρω σε καθε σερβις)αυτο βεβαια ειναι κακο για τους κατοχους vw
γενικα ομως σε σχεση με αλλες πιο φθηνες μαρκες (πχ citroen) δεν παρατηρω τοσο σημαντικες διαφορες εκτος μερικων πραγματων..η bmw που σολαρει μονη της στα premium συνεργεια της (γιατι vw -audi ειναι μαζι στα ιδια ) ισως ειναι πιο ακριβη
εγω επιμενω στο Α3 , ειναι πιο ομορφο και πιο ποιοτικο απο τη γκολφω, εστω και αν η γκολφω αυτη τη στιγμη βρισκεται σε πολυ υψηλο επιπεδο και το κοντραρει στα ισια..
σε βαθος χρονου ομως το Α3 θα δειξει την αξια του (θα τριζει λιγοτερο πχ) -
2b2: Όχι, η BMW αργή δεν είναι. Βγάζει τα ίδια άλογα με τα άλλα δύο. Υστερεί σε ροπή (που μεταφράζεται σε υστέρηση στις επιταχύνσεις κυρίως εν κινήσει π.χ. από 60 στα 100 χλμ ανα ώρα) ΑΛΛΑ δεν είναι 80 άλογα-τάφος. Είναι μια χαρά, απλά τα TSI είναι πιο σβέλτα.
Αν 'γουστάρεις' οδήγηση, εγώ θα σου την πρότεινα. Έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ωραίο και διασκεδαστικό μπορεί να είναι αυτό.
Τα μόνα άλλα μειονεκτήματα είναι η τιμή, και ενδεχομένως, οι χώροι, αλλά αυτό το τελευταίο στο λέω με βάση όσα ειπώθηκαν από άλλους, καθώς προσωπική εμπειρία από το αμάξι δεν έχω. Η τιμή είναι σίγουρα μειονέκτημα, το κόστος σέρβις/ανταλλακτικών πάντως δεν φαντάζομαι να είναι ουσιωδώς χειρότερο από τα VW/Audi.
Τέλος η BMW είναι 1600 κ.εκ, τα άλλα 1.400, αυτό σημαίνει ελαφρώς φτηνότερη ασφάλεια, αλλά το ποσό είναι αμελητέο, οπότε μη σε απασχολεί.
@Qsis: Δεν γνωρίζω ούτε ένα εξουσιοδοτημένο πλήν του επίσημου δικτύου στην Βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον. Αν υπάρχει κάπου κάποια λίστα με τα εξουσιοδοτημένα πες μου, μπας και δούμε άσπρη μέρα..
-
Δεν ειναι κ τοσο αργη οσο λενε , απλα της λειπει η σπιρταδα , αλλα σε ποιοτητα κ αξιοπιστια k πατημα στον δρομο , ειν απλα ανωτερη η bmw .
Golf 1.4 (80 ή 122 ps) vs Audi A3 1.4 vs BMW 116i