-
Ο χρήστης komias nik έγραψε:
παιδες συνελθετε λιγο εχετε ξεφυγειΚαλά αρχηγέ....καλό Πάσχα!!
-
χαχαχαχαχαχα ολίγον τι παλιές αναφορές
-
Χαιρετώ την παρέα .
Σαν κάτοχος ενός Caliber 1.8 SE θα ήθελα να πω και γω δυο λόγια γι'αυτό.
Το αγόρασα το 2008 και έχω διανύσει 29.000 απροβλημάτιστα χλμ. Είμαι ενθουσιασμένος σχεδόν όπως τη πρώτη μέρα που το πήρα. Παιδιά η τιμή είναι αστεία για το αυτοκίνητο.
Καταρχήν έχει το δάπεδο των OUTLANDER MISTUBISHI, JEEP COMPASS - PATRIOT , PEUGEOT 3007, όλα αυτοκίνητα SUV με ότι αυτό συνεπάγεται για το δέσιμό του και την γενικότερη κατασκευή.
Το εσωτερικό είναι κούκλα και δεν ακούγεται τίποτα μέσα. Τι εννοούν κάποιοι ότι η ποιότητα κατασκευής είναι για κλάμματα δεν το έχω καταλάβει. Συναρμογή? τέλεια, αισθητική? υποκειμενική , αντοχή σε δύο μικρά παιδιά που παλέυουν μέσα? - άψογη. Καλά η ηχομόνωση είναι κορυφαία και η αίσθηση στο δρόμο ισοπεδωτική όσον αφορά τις ανωμαλίες και τις λακούβες. Κάθομαι ψηλά και η εκδρομική του φύση με φτιάχνει.
Ο κινητήρας είναι ουσιαστικά της MISTUBISHI και το είχα τσεκάρει επίμονα καθώς είμαι κολλημένος Γιαπωνέζος (αξιοπιστία - τεχνολογία κλπ ) είναι Dual -VVT-i και αν θεωρείται παρωχημένος , ε τότε τί να πώ. Η λειτουργία του υποδειγματική σαν ηλεκρτικός με ροπή χαμηλά και δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα για ένα αυτοκίνητο του μεγέθους του μικρού Dodge, και εξηγώ, με 90χμω καίει 5,8 λίτρα/100 χλμ , με 180χμω καίει 9.8 λίτρα/100χλμ, τα έχω μετρήσει όχι με το κοντέρ μόνο , αλλά με το GPS που επιβεβαίωσε και τις πολύ αληθινές ενδείξεις του πρώτου και του ακριβέστατου υπολογιστή ταξιδίου.
Μίλησε κανείς για 'γκάζια'? ΟΚ αν θέλει GTI ας μη το πάρει αλλά όχι και ότι σέρνεται ρε μάγκες.
0-100 σε 10 δλπ και τελική που στην εγνατία οδό είδα στο κοντέρ 204 χμω και στο GPS 200 χμω. Έλεος !!!
Όσο για τη σύγκριση με το Qasqai ήμουν και γω ανάμεσα αλλά με κέρδισε η δύναμη και η άνεση χώρων του Dodge, έναντι του 2λιτρου Νισσαν (πόσο μάλλον το μικρό 1,6) , και ναι στο κάτω κάτω αγοράζεις και Dodge με 21.500 €, που πραγματικά αξίζει πάνω από 30.000. -
Ο χρήστης corollake35 έγραψε:
Χαιρετώ την παρέα .
SUV με ότι αυτό συνεπάγεται για το δέσιμό του και την γενικότερη κατασκευή.
Το εσωτερικό είναι κούκλα και δεν ακούγεται τίποτα μέσα. Τι εννοούν κάποιοι ότι η ποιότητα κατασκευής είναι για κλάμματα δεν το έχω καταλάβει. Συναρμογή? τέλεια, αισθητική? υποκειμενική , αντοχή σε δύο μικρά παιδιά που παλέυουν μέσα? - άψογη. Καλά η ηχομόνωση είναι κορυφαία και η αίσθηση στο δρόμο ισοπεδωτική όσον αφορά τις ανωμαλίες και τις λακούβες. Κάθομαι ψηλά και η εκδρομική του φύση με φτιάχνει.έχει το κάλιμπερ κορυφαία ηχομόνωση και τέλεια συναρμογή??
Ο κινητήρας είναι ουσιαστικά της MISTUBISHI και το είχα τσεκάρει επίμονα καθώς είμαι κολλημένος Γιαπωνέζος (αξιοπιστία - τεχνολογία κλπ ) είναι Dual -VVT-i και αν θεωρείται παρωχημένος , ε τότε τί να πώ. Η λειτουργία του υποδειγματική σαν ηλεκρτικός με ροπή χαμηλά και δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα για ένα αυτοκίνητο του μεγέθους του μικρού Dodge, και εξηγώ, με 90χμω καίει 5,8 λίτρα/100 χλμ , με 180χμω καίει 9.8 λίτρα/100χλμ, τα έχω μετρήσει όχι με το κοντέρ μόνο , αλλά με το GPS που επιβεβαίωσε και τις πολύ αληθινές ενδείξεις του πρώτου και του ακριβέστατου υπολογιστή ταξιδίου.
Μίλησε κανείς για 'γκάζια'? ΟΚ αν θέλει GTI ας μη το πάρει αλλά όχι και ότι σέρνεται ρε μάγκες.
0-100 σε 10 δλπ και τελική που στην εγνατία οδό είδα στο κοντέρ 204 χμω και στο GPS 200 χμω. Έλεος !!!
Όσο για τη σύγκριση με το Qasqai ήμουν και γω ανάμεσα αλλά με κέρδισε η δύναμη και η άνεση χώρων του Dodge, έναντι του 2λιτρου Νισσαν (πόσο μάλλον το μικρό 1,6) , και ναι στο κάτω κάτω αγοράζεις και Dodge με 21.500 €, που πραγματικά αξίζει πάνω από 30.000.έχεις μέση οριαία ταχύτητα 90km/h και μέση κατανάλωση 5,8????
αν εννοείς οτι εκεί που πήγαινες στην εθνική , έβαλες 5τη με 2500rpm και είδες στιγμιαια 5,8 πάσο αλλά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατανάλωση... -
και ναι στο κάτω κάτω αγοράζεις και Dodge με 21.500 €, που πραγματικά αξίζει πάνω από 30.000.Αυτό από που βγαίνει;
Στις ΗΠΑ πάντως ξεκινάει από 17.000$... -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
και ναι στο κάτω κάτω αγοράζεις και Dodge με 21.500 €, που πραγματικά αξίζει πάνω από 30.000.
Αυτό από που βγαίνει;
Στις ΗΠΑ πάντως ξεκινάει από 17.000$...για ξεκάρφωμα...
η πραγματική του αξία είναι πάνω από 30000 -
Ναι αρχηγέ μου , όσο κι αν κάποιοι που δε το έχουν οδηγήσει ποτέ λένε τα δικά τους εγώ μιλάω μετά από χρήση 30.000 χλμ.
Καίει πιό λίγο από το Toyota Corolla 1,3 που είχα πριν και από ηχομόνωση μία βόλτα θα σε πείσει.
Λόγω δουλειάς ταξιδέυω συχνά στην εθνική και από περιέργεια στην πρώτη περίπτωση δεν ξεπέρασα τα 100 χλμ σε ταξίδι αυθημερόν των 550 χλμ . Παρομοίως στη 2η περίπτωση πήγαινα τάπα συνέχεια αλλά δεν ήταν δυνατόν να μη πέσει κάτω από τα 200 που είναι και η τελική του στην ευθεία.
Μετά από 2 χρόνια ακόμα είμαι ενθουσιασμένος με την αγορά του. Και ευτυχώς δεν έχει κάνει 'τσικ' το παραμικρό πάνω του, γιατί έχω ένα κόλημα με την αξιοπιστία γενικότερα (Γιαπωνεζόφιλος αθεράπευτος)Ο χρήστης red_monster έγραψε:
και ναι στο κάτω κάτω αγοράζεις και Dodge με 21.500 €, που πραγματικά αξίζει πάνω από 30.000.
Αυτό από που βγαίνει;
Στις ΗΠΑ πάντως ξεκινάει από 17.000$...Στις ΗΠΑ όλα τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο φθηνά απότι στην Ευρώπη.
για ξεκάρφωμα...
η πραγματική του αξία είναι πάνω από 30000 -
Διαβάζοντας ξανά το μήνυμα μου σκέφτηκα ότι πολλοί θα πιστέψουν ότι απλά υποστηρίζω την επιλογή μου , άλλωστε και γω αυτό θα σκεφτόμουν.
Κι όμως έχουν περάσει αρκετά αυτοκίνητα από τα χέρια μου (NISSAN MICRA 1,0 1994, TOYOTA COROLLA 1,3 1997, MAZDA 323F 1,6 1991, FORD FUSION 1,6 2003),και έχω οδηγήσει πολλά πολλά περισσότερα καθώς ο αδερφός μου έχει συνεργείο αυτοκινήτων και όλοι μας οι φίλοι είναι λάτρεις του αυτοκινήτου γενικότερα οπότε είχα πολλές ευκαιρίες να οδηγήσω διάφορα αμάξια.
Όσα έγραψα για το Dodge είναι η αλήθεια.
Τώρα όποιος θέλει , δεν έχει παρά να πάει απλώς να το κάνει ένα τεστ ντραιβ και θα δαπιστώσει πολλά . Αντικειμενικά και με στοιχεία το αμάξι είναι κορυφή για τα λεφτά του.
Το τι θα πω εγώ και ο καθένας είναι προσωπικές και υποκειμενικές επομένως κρίσεις . -
Σαν κάτοχος 3.5 χρόνων και 72.000 χλμ πολλά μπορώ να πω. Δεν έχω όμως, καμία όρεξη, ούτε να μπω σε αντιπαραθέσεις, ούτε να υπερασπίσω την αγορά μου.
Ροπές ΔΕΝ έχει από χαμηλά, αλλά από τις 3500 στροφές και πάνω. Στις 5500 βγάζει 146 άλογα (δυναμομετρημένα) στη ρόδα.
Ηχομόνωση: μέχρι 140-150 είσαι κύριος, μετά ενοχλείσαι ελάχιστα, αν δεν ακούς μουσική. Εγώ παράπονο δεν έχω. Μου αρέσει ο ήχος του κινητήρα.
Πλαστικά/συναρμολόγηση: Μετά από 3.5 χρόνια σκληρής χρήσης σε πόλεις, βουνά, ένα τρίξιμο δεν έχω ακούσει. Το μόνο αχρείαστο -για μένα- είναι η θέση του ipod στη κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα. Το φόρτωμα που έχει φάει λόγω προηγούμενης δουλειάς, δεν περιγράφεται. Δεν συζητάω για χώρους και άνεση. Όπως και το ότι έχουμε κοιμηθεί 2 άτομα με πεσμένα (τα πίσω) καθίσματα και είμασταν κομπλέ (εγώ 1.84).
Σε ευθεία χωρίς κλίση, αέρα, κτλ μου έχει βγάλει 195 τελική. Έχω 200αρίσει ουκ ολίγες φορές στην Α.Ο και Ε.Ο αρκετές φορές. Καμία μα καμία φορά, δεν είχα πρόβλημα στην οδήγηση. Είναι τρένο. Αλλά ο σκοπός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ΔΕΝ είναι η ταχύτητα, τα στροφιλίκια και η σούπερ ντούπερ επιτάχυνση. Αυτά που χρειάζεται τα έχει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Φόρτωσε το στην Καλαμάτα και πήγαινε στον Έβρο από βουνά, ανηφόρες, κατηφόρες χωρίς σταματημό, ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ.
Για κατανάλωση θα σας γράψω άυριο, γιατί δε τα θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Είναι περασμένα στο φόρουμ μας http://www.dodgeclub.gr
-
Αυτό από που βγαίνει;
Στις ΗΠΑ πάντως ξεκινάει από 17.000$...εγω αυτο που δεν καταλαβα ειναι η φραση 'αγοραζεις και dodge'
δηλαδη σα να λεμε αγοραζεις bmw σε σχεση με το qasqai οπου θα αγοραζες απλα νισσαν?
(η μια εταιρεια βγαζει gtr και η αλλη αγροτικα, να μην ξεχνιομαστε)και γιατι πραγματικα αξιζει 30? μπαινουν μεσα δηλαδη? για την ψυχη της μανας τους το κανουν κι αυτοι?
-
Εγώ απλώς θα πω πως αυτά που έδωσα για να το αγοράσω, δε τα μετάνιωσα ούτε τα κλαίω. 30 χιλ δεν αξίζει, αλλά ούτε και 10.
Η οικονομική πολιτική της κάθε εταιρίας, έχει πολλές παραμέτρους. Μεγάλη κουβέντα. Ας μην πιανόμαστε με μία ατάκα ενός user.
Όσον αφορά το 'Dodge', 'BMW, 'Nissan', κτλ ας απαντήσει όποιος το είπε.
-
καλα σιγουρα δε θα μπορουσε να ειναι ακριβο και σιγουρα δε θα μπορουσε να ειναι και τοσο κακο απο τη στιγμη που θελει αν εισελθει σε μια αγορα οπου οι αμερικανοι ειναι ανυπαρκτοι και το ευρωπαικο-γιαπωνεζικο κατεστημενο ειναι πανισχυρο
απο πολλες αποψεις θα ειναι τιμιο , αυτο που με προβληματιζει εμενα και σε αλλα αντιστοιχα μοντελα (πχ το κασκαι) ειναι πού ακριβως απευθυνεται ή αν ειναι τελοσπαντων τοσοι πολλοι αυτοι στους οποιους απευθυνεται
γιατι ενα 'εκδρομικο' υπερυψωμενο μικρομεσαιο (σχεδον suv) δεν ξερω κατα ποσο αφορα τον περισσοτερο κοσμο
-
Ως ιδιοκτητης 2 λιτρου Qashqai εδω κι ενα 6μηνο..... και μετα απο οδηγηση του Caliber ενος φίλου προ 1 μηνα σε ανηφορικο δρομο με στροφες και ευθεια επαρχιακη μπορω να σχολιασω πως το αμαξι ειναι πραγματικα ποly καλο για την κατηγορια αυτη..κι αμμεσα συγκρισιμο με το δικο μου Qashqai ( αν και 2λιτρο)
Εμενα μου φανηκε πολυ ησυχο αν και ο κινητηρας ειχε περισσοτερους κραδασμους απο το νισσαν, τιμονι με καλη αισθηση και ανετες αναρτησεις, ομορφο εσωτερικο (μπεζ)που μαλιστα το ζηλεψα σε σχεση με το καταμαυρο πισσα του δικου μου, χωροι σχεδον παρομοιοι με το νισσαν αλλα με λιγο καλυτερη ορατοτητα στο caliber...εκει που δεν μου αρεσε και τοσο ηταν στο τραβηγμα του στις ανηφορες οπου ημουν με δευτερα συνεχεια.....
Για μενα το μονο ερωτηματικο ενος υποψηφιου αγοραστη ειναι η αντιπροσωπεια και οι τιμες της καθως και η επαρκεια σε στοκ ανταλλακτικων σε βαθος χρόνου...
-
@ QsisVTS
Καταλαβαίνω απόλυτα τη σκέψη σου, αλλά... Εγώ δεν είμαι τύπος που θα ψάξω να δω που απευθύνεται το κάθε αυτοκίνητο. Αν κάποιος π.χ. έχει τα φράγκα να πάρει μια πόρσε και να την βάζει στο κτήμα και να οργώνει, εμένα δε μου πέφτει λόγος. Λίγο υπερβολική η αναφορά μου.
Μου άρεσε σαν αυτοκίνητο, το οδήγησα 2 φορές πριν το αγοράσω (μια 40λεπτη βόλτα στο Μαρούσι και μια βόλτα ΟΑΚΑ-αεροδρόμιο-ΟΑΚΑ), είχα (και έχω) ένα κόλλημα με τα Dodge και σε συνδυασμό με τους χώρους, την εμφάνιση -υποκειμενικό- και την τιμή, το πήρα.
Είναι όντως 'εκδρομικό', αλλά και μέσα στην πόλη δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Σε στενά της Αθήνας, μόνο η κατανάλωση ήτο τσιμπημένη (8,5-9lt/100km). Σε ταξίδι είμαι σχεδόν πάντα στα 6,5 με 7. Φίλος έχει κάνει 5,4lt/100km.
Δόξα τω Θεώ, όλα πάνε καλά, υπερευχαριστημένος.
@ lpat2001
Πολλά καλούδια, aftermarket και ανταλλακτικά βρίσκουμε στο internet από Αμερική, Αγγλία, Γερμανία και είμαστε ok. Με τις αντιπροσωπείες δεν υπάρχει κάποιο θέμα, από τιμές σέρβις οι περισσότεροι είμαστε ευχαριστημένοι.
-
καλα 8.5 με 9 δεν ειναι μεγαλη καταναλωση για 150 αλογα αυτοκινητα μην ειμαστε και υπερβολικοι
εγω με 1600αρι ειχα σταθερα πανω απο 10 βεβαια ειναι και θεμα οδηγου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω αυτο που δεν καταλαβα ειναι η φραση 'αγοραζεις και dodge'
δηλαδη σα να λεμε αγοραζεις bmw σε σχεση με το qasqai οπου θα αγοραζες απλα νισσαν?
(η μια εταιρεια βγαζει gtr και η αλλη αγροτικα, να μην ξεχνιομαστε)και γιατι πραγματικα αξιζει 30? μπαινουν μεσα δηλαδη? για την ψυχη της μανας τους το κανουν κι αυτοι?
Καλά ρε μάγκες κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας τώρα?
Ε όσο να πεις μια 'ψιλοδιαφορά' την έχει η Dodge από τη Nissan.
Πώς το είπες αυτό? Η μία βγάζει GTR και η άλλη αγροτικά? Καλά λες το ταχύτερο αυτοκίνητο της πίστας του Νιρμπουργκριν μέχρι και το καλοκαίρι του 2009 , Dodge Viper SRT10 , και μένα για αγροτικό μου κάνει , θα το πάρω για το αμπελάκι του παππού μου... χα χα χα ,
Το μικρότερο Dodge (Caliber) είναι όσο το μεσαίο SUV της Νισσάν , το X-TRAIL.
Δίκιο έχεις , δεν έχει βγάλει ούτε Micra ,ούτε Note, αλλά ούτε Tidda (Παναγία μου !!!). Ας σοβαρευτούμε .
Μη μου πείτε ότι το Badge δε σας νοιάζει , και από τις αντιδράσεις που βλέπω το μικρό Dodge , έχει αυτό το κάτι που με κάνει να νιώθω μερικούς πόντους ψηλότερος (το ότι πολλοί ιδιοκτήτες Skoda αφαιρούν τα σηματάκια από τη μάσκα ή το ότι δε κυκλοφορεί ούτε για πλάκα καπελάκι 'Σκόντα' στις παραλίες δεν είναι ενδεικτικό ότι το Badge μετράει ε?) .
Προς Θεού μη παρεξηγηθώ, δεν έχω κάτι με τη Nissan , ίσα ίσα που είναι από τις πιο αξιόλογες εταιρείες αλλά όπως και νά'χει αλλιώς είναι να κυκλοφορείς με Νισσάν και αλλιώς με Dodge.
Γιατί αξίζει το Dodge 30.000 ? γιατί έχει κατασκευή ενός καλοφτιαγμένου SUV πολύ απλά , με ότι συνεπάγεται αυτό .
Και μη το συγκρίνεται με τα μικρομεσαία , είναι πολύ μεγαλύτερο , και δε το λέω εγώ το λένε οι διαστάσεις του , γιατί μερικοί παρουσίασαν σαν εναλλακτικές αυτοκίνητα σαν το Yeti ή το Fiat sedici (Suzuki SX4). Είναι το Jeep Compass - Patriot σε δικίνητη έκδοση με τα 'ρουχαλάκια' της Dodge που εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ. -
Γιατί αξίζει το Dodge 30.000 ? γιατί έχει κατασκευή ενός καλοφτιαγμένου SUV πολύ απλά , με ότι συνεπάγεται αυτό .
Αν άξιζε 30.000Ε θα το έδιναν 30.000Ε.
Τόσο απλά. -
Αν άξιζε 30.000Ε θα το έδιναν 30.000Ε.
Τόσο απλά.**Μέγα λάθος.!! **
π.χ. Το xbox όταν το έβγαλαν οι Αμερικάνοι κόστιζε κατασκευή 399$ και η τιμή πώλησης ήταν 299$. Ξέρεις γιατί? Για να μπορέσει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και το brand name του Playstation. Ακόμα και τώρα το ΧΒΟΧ 360 πωλείτε 100 δολάρια κάτω του κόστους κατασκευής. Οι Αμερικάνοι δεν μασάνε σε κάτι τέτοια. Όταν μιλάνε για προσφορές, εννοούν προσφορές και όχι κουραφέξαλα...
Σκέψου μόνο ότι το caliber ήταν η πρώτη προσπάθεια της αμερικάνικης εταιρείας να μπει στον 'ευρωπαϊκό' ανταγωνισμό/αγορά που είναι μεγάλος/η και με 'περίεργες' αντιλήψεις του τύπου: 'τα ιταλικά είναι χάλια ηλεκτρικά', 'τα γερμανικά καίνε λάδια', 'τα γιαπωνέζικα είναι σκυλιά' και άλλα τέτοια ωραία των Ελληνάρων που δεν κοιτάνε την δουλειά τους αλλά πως θα θάψουν τους γύρω τους...
Για να μην πω και για όλους αυτούς τους 'μάστορες' που κυκλοφορούν και τα ξέρουν όλα χωρίς καν να έχουν κάνει ένα test drive του κώλου...υγ
Τα caliber που βλέπω πλέον είναι πολλά, πάρα πολλά.... Στη γειτονιά μου μόνο υπάρχουν 3!!! Είναι έξυπνη αγορά και γι'αυτό το προτιμάει ο κόσμος. -
Τότε γιατί στην Αμερική ξεκινάει από $17.000 και όχι από $40.000? Το πουλάνε σε όλο το κόσμο κάτω από το κόστος?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τότε γιατί στην Αμερική ξεκινάει από $17.000 και όχι από $40.000? Το πουλάνε σε όλο το κόσμο κάτω από το κόστος?Και στην Αμερική κάτω του κόστους πουλάνε τα XBOX. Το ίδιο γίνετε και σε άλλα προϊόντα...
Αγορά Dodge Caliber