-
Εχουμε ξανασυζητησει το θεμα με τον Μαρκο και πραγματικα εχω απεριοριστη κατανοηση αλλωστε παιξαν με τα λεφτα του.. Παντως το δικτυο οπως και παντου εχει τους καλους και τους κακους.. Ας πουμε παντου θα διαβασεις ΜΟΝΟ καλα πραγματα για την Ωμεγα στο ποταμι οπως και κατω του μετριου θεωρω την αντιπροσωπεια της Πατρας και τις 2 μεγαλες τις Θεσσαλονικης.
-
Εγώ ήμουν ευχαριστημένος και από την αντιπροσωπεία των Κυριακοπουλων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης όσο είχα το Saxo. Από εκεί αγόρασα και το Atos ελαφρώς μεταχειρισμένο αργότερα.. Σήμερα νομίζω έχει μόνο μεταχειρισμένα πλέον, αν δεν κάνω λάθος...
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ενταξει ,ευχαριστω.
πιο πανω ειχα γραψει , απαιτω, τωρα μου φαινεται καπως, και δεν βγαζει το χιουμορ που νομιζα(100 χρονια στο φορουμ και δεν ξερω να βαζω φατσουλες)
θαθελα να ρωτησω αρκετα ακομα , αλλα μου φανηκε σαν να σε εκνευριζει ακομα αυτο το θεμα, οποτε ασ το θαψουμε κι ασ παει στο καλο.Ρώτα, ρώτα...
Δεν υπάρχει τίποτα που να μ' ευχαριστεί περισσότερο από το να θάβω τον συγγελίδη σε δημόσιο φόρουμ... Μπορεί να γλιτώσω και κανέναν, που ξέρεις...
@nonos: Ναι, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν πρόβλημα τοπικής αντιπροσωπείας, μιας και μιλούσα αποκλειστικά και μόνο με τον υπεύθυνο ποιότητας του ομίλου συγγελίδη για τη Βόρεια Ελλάδα. Ήταν ξεκάθαρα και αποκλειστικά θέμα κεντρικής αντιπροσωπείας Και φυσικά των Γάλλων που δέχονται να αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από απατεώνες και δεν απαντάνε στα e-mail τους οι παλιοπαπάρες.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ευχαριστώ για τις ευχέςΝαι, το έχω ακόμα το αμάξι (δεν υπήρχε άλλη περίπτωση - μακάρι να είχα την οικονομική άνεση να το αλλάξω άμεσα, αλλά... )
Εν τέλει, βρέθηκε ότι έχει χτυπήσει λίγο η πίσω ανάρτηση και έχει 'πάρει'. Λύση: Νέα ανάρτηση (κανένα 1500άρι...) Επειδή πλέον τραβάει ελάχιστα (πιστεύω ότι αν το οδηγήσουν 9/10 οδηγούς δεν θα το καταλάβουν), δεν πρόκειται να αλλαχτεί τίποτα.
Φυσικά το αμάξι δεν το έχω ξαναπάει στη ψιτροέν...
Τέλος, δυστυχώς είδα ότι ο Συγγελίδης ανέλαβε και την πεζώ στην Ελλάδα, οπότε Χ για εμένα και στην Πεζώ...
Σε απατεώνες (και το εννοώ κυριολεκτικά το απατεώνες) εγώ δεν ξαναδίνω ούτε ευρώ.
α) λοιπον απο ποιους βρεθηκε οτι εχει χτυπησει η πισω αναρτηση; αν καταλαβα καλα δεν φτιαχτηκε τελικα.
αν καταλαβες , ηταν κατασκευαστικο λαθος; η απο ανεβοκατεβασμα σε βαπορια παρκινγκ τελωνεια;
β) φανταζομαι οταν το βρηκες δεν το παραδεχτηκαν, αρα εχουμε και ασχετο συνεργειο εκτος των αλλων
γ) αν καταλαβα καλα τα κεντρικα απο γαλλια δεν σου απαντησαν ποτε; και στην ουσια δεν εχουν μαιλ επικοινωνιας
δ) οπως τα βλεπεις τωρα τα πραγματα , παρελειψες κατι που θα μπορουσε να ειχαν παει καλλιτερα τα πραγματα;
ειμαστε δηλ στο ελεος τους;
ε)αν καταλαβα καλα δεν εχεις ξαναπαει σε εξουσιοδοτημενο, το συγκεκριμενο αυτοκινητο , μπορει να συντηρηθει απο αλλο συνεργειο και για οποιοδηποτε θεμα ; ρωταω γιατι καπου ακουσα οτι ειναι τοσο ρομποκοπ που πρεπει να συνδεθει σε ειδικο προγραμμα ακομα και για αναβαθμισεις η για ελεγχο.και φανταζομαι ανεξαρτητα συνεργεια θα ειναι λιγο δυσκολο
να εχουν αυτες τις κονσολες και τα προγραμματα.
ζ)αν κανουμε οτι ξεχναμε αυτη την πρωτη ασχημη εμπειρια , μετα εβγαλε αλλες βλαβες το αμαξι;
η)το αμαξι αυτο σε εναν οικογενειαρχη (οχι τον κλασσικο ελληνα )φαινεται απιστευτο , το χαρηκες καθολου;
τωρα γιατι σε ρωταω ολα αυτα
πριν μερικα χρονια ειχα το xantia 2000κ οχι το activa αλλα και αυτο πολυ καλο και μπροστα απο την εποχη του
το ειχα παρει μεταχειρο και αμεσως ημουν τυχερος βρηκα και το μανιουαλ των μηχανικων , ετσι ηξερα τα παντα για το αμαξι μου , το πρωτο δε που μου ειχε κανει εντυπωση ηταν οταν παραγκειλα σφαιρες στο εξουσιοδοτημενο και μου εφεραν οτι ναναι βεβαια επεστραφησαν μαζι με φωτοτυπια ποιες επρεπε να φερουν.
μενω επαρχια και μετα απ αυτο επρεπε να πηγαινω αθηνα αν ηταν να κανω κατι που δεν μπορουσα εγω, και ανταλλακτικα παραγκελνα εγω μονος μου.
τωρα το σκεφτομαι για το γκραν πικασο , μεταχειρο βεβαια , και το σιγουρο ειναι οτι εξουσιοδοτημενα δεν θα παιζουν
δεν ξερω ομως τι γινεται με αλλα συνεργεια , θα βρω καποιον να εμπιστευτω;
ευχαριστω μαρκο , ας μας πει τι γνωμη του και ο νονος -
Ενα αμαξι σαν ολα τ αλλα ειναι η c4 picasso σα του μαρκου στο θεμα συντηρηση καμια σχεση με υδροενεργητικη μαλιστα xantia.
-
δηλ nonos θα βρουμε κανενα σωστο συνεργειο στην αθηνα; οχι σαν το παρακμιακο του καρυαδη; μου το ειχε συστησει ο σιργκους (ειδα οτι μπαινει ακομα αλλα καμμια σχεση με σιτροεν ποια, τι να εγινε το ami;)
-
Μια σοβαρη αντιπροσωπεια οπως η Ωμεγα στο Κηφισο δε θα χει κανενα προβλημα με το αμαξι. Ο υπολειτουργων Καρυαδης ειναι για extreme υδροπνευματικες καταστασεις απο 20ετια και πισω αν το σηκωνει και η τσεπη σου...
-
...η Ωμεγα στο Κηφισο...
Όποιος μένει κάπου εκεί κοντά, και εφόσον ισχύει ότι είναι καλό το εξουσιοδοτημένο, είναι τυχερός.
Οι υπόλοιποι στον κουβά...
-
ο ίδιος έχει και την Ω στην κηφισίας για τους βόρειους
-
μη εξουσιοδοτημενο ξερουμε κανενα ; με νορμαλ τιμες, να αναπτησεις προσωπικη σχεση, να μπορεις να εισαι απο πανω και να συζητας να ρωτας και να σου εξηγει , και να αφηνει να τραβηξεις βιντεο την εργασια ; και ας ειναι και μεσ την μπιχλα .
εγω δεν παω τα κυριλε του στυλ ,κυριος στο σαλονι και πινει τον καφε του.
τον τελευταιο καιρο που ειχα την ξανθια ειχα γνωρισει ενα πολυ καλο παιδι και αριστο μηχανικο , γεννημα θρεμμα της σιτροεν που ειχε και εχει φανταζομαι συνεργειο στην ηρως κωνσταντοπουλου 30 στην ηλιουπολη. αλλα σε μενα τωρα πεφτει λιγο αναποδα να ερχομαι απο τηνεθνικη λαμιας και να περναω απεναντι ολη την αθηνα. οποιος μενει απο εκεινη την πλευρα μπορει να τον τσεκαρει στην αρχη με μικροδουλειες. -
Εχεις πμ
Κι ομως για Ω στη Κηφισια εχω αλλη εντυπωση στο τομεα της συμπεριφορας βασικα.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
δηλ nonos θα βρουμε κανενα σωστο συνεργειο στην αθηνα; οχι σαν το παρακμιακο του καρυαδη; μου το ειχε συστησει ο σιργκους (ειδα οτι μπαινει ακομα αλλα καμμια σχεση με σιτροεν ποια, τι να εγινε το ami;)Ο SirGus είναι μια χαρά!
Το ami είναι επίσης μια χαρά...
Ο Καρυάδης συνταξιούχος πλέον.... -
sorry, double post...
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
α) λοιπον απο ποιους βρεθηκε οτι εχει χτυπησει η πισω αναρτηση; αν καταλαβα καλα δεν φτιαχτηκε τελικα.
αν καταλαβες , ηταν κατασκευαστικο λαθος; η απο ανεβοκατεβασμα σε βαπορια παρκινγκ τελωνεια;Λοιπόν, και συγνώμη για την καθυστέρηση, απλά αυτές τις μέρες δεν παίζει πολύ χρόνος...
Η ανάρτηση δεν μπορώ να πω πότε και από ποιους έχει χτυπήσει, αλλά φαντάζομαι κάπου κατά τη μεταφορά - αποθήκευση. Να κατασκευάστηκε έτσι;;; Δεν πιστεύω...
Δυστυχώς η Νίτσα μου δεν έχει υδροπνευματική ανάρτηση, αλλά απλό ημιάκαμπτο πίσω και μακ-φέρσον μπροστά. Και είναι πολύ μαλακή, αλλά όχι ιδιαίτερα άνετη. Δεν θα την χαρακτήριζα ως το δυνατό σημείο του αυτοκινήτου...
β) φανταζομαι οταν το βρηκες δεν το παραδεχτηκαν, αρα εχουμε και ασχετο συνεργειο εκτος των αλλων
Βασικά, δεν το γνωρίζουν. Εγώ το βρήκα στο άσχετο σε άλλο συνεργείο. Στο εξουσιοδοτημένο δεν πατάω πλέον. Το ότι είναι άσχετοι (και άρα επικίνδυνοι) είναι γεγονός. Εδώ (μεταξύ άλλων) μου δήλωσαν ότι δεν ξέρουν πως να κάνουν ευθυγράμμιση στο αμάξι, γιατί όταν σβήνεις τη μηχανή μπαίνει το ηλεκτρικό χειρόφρενο... και επίσης προσπαθούσαν να με πείσουν ότι δεν τραβάει (ενώ τραβούσε λίγο μεν, αλλά τραβούσε) δεξιά...
γ) αν καταλαβα καλα τα κεντρικα απο γαλλια δεν σου απαντησαν ποτε; και στην ουσια δεν εχουν μαιλ επικοινωνιας
Ακριβώς, δεν μου απάντησαν ποτέ, και στα 2 mail που έστειλα. Υπάρχει (κάπου θαμμένο) ένα mail επικοινωνίας, αλλά απ' ότι κατάλαβα τα εισερχόμενα πάνε κατευθείαν στο trash...
δ) οπως τα βλεπεις τωρα τα πραγματα , παρελειψες κατι που θα μπορουσε να ειχαν παει καλλιτερα τα πραγματα;
ειμαστε δηλ στο ελεος τους;Εν συντομία, ναι, είμαστε στο έλεος του κάθε απατεώνα... Η μόνη λύση θα ήταν να κινηθώ δικαστικά... Θα το έκανες;;; Εγώ δεν έχω το κουράγιο να τραβιέμαι για χρόνια στα δικαστήρια...
ε)αν καταλαβα καλα δεν εχεις ξαναπαει σε εξουσιοδοτημενο, το συγκεκριμενο αυτοκινητο , μπορει να συντηρηθει απο αλλο συνεργειο και για οποιοδηποτε θεμα ; ρωταω γιατι καπου ακουσα οτι ειναι τοσο ρομποκοπ που πρεπει να συνδεθει σε ειδικο προγραμμα ακομα και για αναβαθμισεις η για ελεγχο.και φανταζομαι ανεξαρτητα συνεργεια θα ειναι λιγο δυσκολο
να εχουν αυτες τις κονσολες και τα προγραμματα.Κοίτα, εγώ έκανα μόνο τα 2 πρώτα σέρβις (τα εντός εγγύησης) στη ψιτροέν, για να μην έχω μαλακίες με την εγγύηση. Οποιοδήποτε συνεργείο μπορεί να συντηρήσει το αμάξι, ο 1,8 TU που φοράει δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο από τεχνολογία. Εκεί που υστερούν τα εξωτερικά συνεργεία (σε όλες τις μάρκες), είναι στο ότι συνήθως δεν έχουν μηχάνημα για να δουν τι παίζει με τον εγκέφαλο... και φυσικά δεν μπορούν να κάνουν αναβαθμίσεις σε λογισμικό, μιας και αυτά τα πράγματα κοστίζουν πάρα πολύ... Ε, άμα ανάψει κανένα λαμπάκι, τότε θα πάει αντιπροσωπεία. Μέχρι τότε δεν ξαναπατάει...
ζ)αν κανουμε οτι ξεχναμε αυτη την πρωτη ασχημη εμπειρια , μετα εβγαλε αλλες βλαβες το αμαξι;
Κατά τα άλλα το αμάξι είναι άψογο. Έχω κάνει μέχρι στιγμής κάπου 45.000χλμ και είναι σαν καινούριο (με την εξαίρεση ενός μικρού κομματιού της επένδυσης του τιμονιού και του ενός πίσω τραπεζιού, το οποίο περιποιήθηκε καταλλήλως η κόρη μου... )
η)το αμαξι αυτο σε εναν οικογενειαρχη (οχι τον κλασσικο ελληνα )φαινεται απιστευτο , το χαρηκες καθολου;
Εννοείται πως το χάρηκα. Για οικογενειακό είναι τέλειο. Απλά έχει κάποια μειονεκτήματα:
- Επιδόσεις. Δεν πάει μία....
- Κατανάλωση. Σε ταξίδι με σταθερή ταχύτητα 110-120χαω καίει 7-8 λίτρα / 100χλμ, το οποίο είναι εξαιρετικό. Στην πόλη όμως μιλάμε για 15άρια... Και φυσικά αν έχεις στο νου σου υψηλές ταχύτητες, τότε γίνεσαι κολλητός με τον βενζινά... Αλλά τότε δεν παίρνεις τέτοιο αμάξι.
- Οδική συμπεριφορά. Κρατάει και πολύ καλά μάλιστα, απλά έχει απίστευτα πολύ roll και γενικά σου λέει να κόψεις λίγο... Αλλά και πάλι αν θέλεις στρίψιμο δεν παίρνεις αυτό το αμάξι... Αλλά έχει και γ@μώ τα φρένα!
- Ο όγκος στο παρκάρισμα ή σε μανούβρες σε στενά σημεία...
Βέβαια, όλα αυτά είναι γνωστά μειονεκτήματα εξ' αρχής και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Δεν παίρνεις ούτε αγωνιστικό, ούτε τον πρωταθλητή της οικονομίας. Παίρνεις ένα καταπληκτικό οικογενειακό που θα το λατρέψεις αν το καταλάβεις.
Τώρα για τα συνεργεία εκεί που μένεις δεν μπορώ να πω... Εγώ πάντως έχω άτομο που εμπιστεύομαι, αλλά μιλάω για Θεσσαλονίκη.
Δεν πιστεύω πάντως να είναι ζημιάρικο το αμάξι, γενικά τα psa δεν είναι, απλά εγώ έτυχα στην περίπτωση και δοκίμασα τη μαλακία του ομίλου συγγελίδη από πρώτο χέρι.
Για ότι άλλο θέλεις ρώτα πολύ ευχαρίστως. Απλά ενδέχεται να μην απαντήσω άμεσα...
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
δηλ nonos θα βρουμε κανενα σωστο συνεργειο στην αθηνα; οχι σαν το παρακμιακο του καρυαδη; μου το ειχε συστησει ο σιργκους (ειδα οτι μπαινει ακομα αλλα καμμια σχεση με σιτροεν ποια, τι να εγινε το ami;)
Ο SirGus είναι μια χαρά!
Ο Καρυάδης συνταξιούχος πλέον....Το Ami ήταν χθες το απόγευμα παρκαρισμένο στην Πεύκη (λίγο πιο κάτω από το γήπεδο);
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ο SirGus είναι μια χαρά!
Ο Καρυάδης συνταξιούχος πλέον....Το Ami ήταν χθες το απόγευμα παρκαρισμένο στην Πεύκη (λίγο πιο κάτω από το γήπεδο);
ωχ μας πιάσανε !
-
Μα κόντεψα να το ρίξω στα παρτέρια το φιατάκι από το χάζεμα που έκανα, φτού-φτού!
Πήγαινα σε μια δουλειά και είχα καθυστερήσει αλλιώς θα σταματούσα.
Πολύ ωραία πλυμένο το είδα επίσης, εκεί παραπάνω στην AutoStar (ή όπως λέγεται τελοσπάντων) το έκανες; -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Μα κόντεψα να το ρίξω στα παρτέρια το φιατάκι από το χάζεμα που έκανα, φτού-φτού!
Πήγαινα σε μια δουλειά και είχα καθυστερήσει αλλιώς θα σταματούσα.
Πολύ ωραία πλυμένο το είδα επίσης, εκεί παραπάνω στην AutoStar (ή όπως λέγεται τελοσπάντων) το έκανες;Καλημέρα!
Ευχαριστώ πολύ! Το έχω σε όσο καλύτερη κατάσταση μπορώ και σίγουρα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα (καθίσματα/ταπετσαρίες, μικρές σκουριές που δεν είδες αφού δε σταμάτησες )Το πλύσιμο στο χέρι μια φορά το χρόνο ....
-
Μαρκο (markvag) σε ευχαριστω με καλυψες δεν εχω κατι αλλο , η μαλλον θα σου στειλω πμ.
kotetsi σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, ειχες σιτροεν; πως ξερεις για τον καρυαδη; το χειροτερο ολων ηταν οτι δεν ηταν αντιστοιχος με το συνεργειο του, δηλαδη μιλουσες μαζι του και βρισκοσουν στο παρισι οτι μιλουσες με καποιον γαλλο μηχανικο ευγενη, και μετα η ματια σου επεφτε στο πατωμα του συνεργειου με την μπουχλα του λαδιου παντου , και παθαινες πολιτισμικο σοκ. κατα τα αλλα ενταξει ηταν ε και λιγο ακριβος.
SirGus (κωστας ; αν θυμαμαι καλα) χαιρομαι που εισαι καλα, ελπιζω νασαι διορισμενος τωρα επειδη αν θυμαμαι καλα δουλευες φροντιστηρια; αλλα φανταζομουν οτι το αμι θα το ειχες δωσει γιατι θυμαμαι μια αγγελια με ενα ωραιο αμαξακι που πουλουσες καθως και μια μηχανη παλι.μην μου πεις οτι το εχεις ακομη σαν κυριο αμαξι.και παντα ολο κατι θελει ε;.
θυμασαι που ηθελες να το βαψεις μονος σου;
τελος παντων και παλι χαιρομαι που εισαι καλα και συ και το αμι. -
Δεν είχα Σιτροέν, ο SirGus σου είπε για τον Καρυάδη (βέβαια είναι/ήταν γνωστός για τα Σιτροέν, τον είχα ακούσει κι εγώ που δεν ασχολούμαι).
Γιατί ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να ξαναγοράσω Citroen