-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Στη γρηγορη οδηγηση με ειδικα με γραμμες ουτε που παρεμβαινουν στο σιροκκο κοκκινοτερας.Για τα επιπεδα προσφυσης εχεις δικιο και ειναι λογικο.To οδήγησα πολλές φορές πάνω-κάτω σε κλειστό στροφιλίκη και το κατάλαβα και εγώ και ο ιδιοκτήτης του ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στη γρηγορη οδηγηση με ειδικα με γραμμες ουτε που παρεμβαινουν στο σιροκκο κοκκινοτερας.Για τα επιπεδα προσφυσης εχεις δικιο και ειναι λογικο.
To οδήγησα πολλές φορές πάνω-κάτω σε κλειστό στροφιλίκη και το κατάλαβα και εγώ και ο ιδιοκτήτης του ...
Οταν το μαθαινεις το αμαξι κανεις παπαδες...μη το συζητας,εγω το εχω κανει εσκεμμενα να ξεφυγει ετσι για να δω και το esp παρενεβη μονο οταν αφησα το γκαζι.Τι ακριβως ψαχνουμε ομως?
-
Δες το βιντεακι,ειναι πολυ καλο.Λεει ακριβως τι Δεν του αρεσει και εξηγει ακριβως πως παρεμβαινουν.
-
Στη γρηγορη οδηγηση με ειδικα με γραμμες ουτε που παρεμβαινουν στο σιροκκο κοκκινοτερας.Για τα επιπεδα προσφυσης εχεις δικιο και ειναι λογικο.
To οδήγησα πολλές φορές πάνω-κάτω σε κλειστό στροφιλίκη και το κατάλαβα και εγώ και ο ιδιοκτήτης του ...
Οταν το μαθαινεις το αμαξι κανεις παπαδες...μη το συζητας,εγω το εχω κανει εσκεμμενα να ξεφυγει ετσι για να δω και το esp παρενεβη μονο οταν αφησα το γκαζι.Τι ακριβως ψαχνουμε ομως?
Εγώ δεν το ήξερα το σιρόκο , αλλά ο ιδιοκτήτης του? Οτι ενιωθά τα ηλεκτρονικά να με κόβουν τα ένιωθα...
Τέσπα , όντως δεν έχει νόημα να ψάχνουμε καρφίτσες στα άχυρα -
Ενταξει και εγω συνεχεια το μαθαινω το αμαξι λογικο ειναι.Το μονο που θελω να καταλαβεις και στο βιντεο το λεει ξεκαθαρα ειναι οτι τα ηλεκτρονικα του scirocco(το Esp δηλαδη )παρεμβαινει πολυ γλυκα,δες το 2o βιντεακι απο τη μεση και μετα αν βαριεσαι.
-
Καλησπέρα,
Σχετικό με το θέμα - περίπου - αυτό που έζησα σήμερα, καθ'οδόν για Βέλγιο (από όπου γράφω τώρα) και στο δρόμο (εντός Γερμανίας) συνάντησα μεταξύ των άλλων κι ένα Scirocco 2.0 TDi και το οποίο πήγαινε πολύ γρήγορα. Έκανα δεξιά να περάσει (πήγαινα με 160-170) και το ακολούθησα να δω πόσο πάει, ευτυχώς που δεν είχε πολύ κίνηση.....
Κάπου στα 200Km/h άρχισε να ανοίγει πιο αργά και στα 230Km/h (περίπου) τερμάτισε και έκανε δεξιά.....οπότε τον πέρασα......πολύ καλά πήγαινε πάντως.....
Άσχετο: Βέβαια, το τσάι μου το ήπια κι όλας στην ίδια διαδρομή, βλέπε εδώ......
Βενζινοκίνητο δεν έχω βρει ακόμα.....
ΥΓ: Κοιτάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του βλέπω πως βγαίνει σε 2 εκδόσεις, με 140ΗΡ και 170ΗΡ και αυτό με τα 140ΗΡ έχει τελική 205 ενώ το 170άρι έχει τελική 222, οπότε το 170άρι ήταν.....
-
φυσικα και ευχαριστιεσαι οδηγηση και μη ξεχναμε οτι συγκρινεται με κουπερ S...
Καμία απολύτος σχέση...
Τραγουδα,εγω οδηγω συχνα S... http://www.youtube.com/watch?v=glyc2FmHVRI Κοιτα ρε πως στριβουν τα εργαλεια(φυσικα ειναι το 2λιτρο scirocco για να μπορει να πιανει το διαολο )
Όντως καμία σχέση.
Άσε τους χρόνους γιατί το Mini όπως είναι υστερεί στην πίστα... καταρχήν λόγω runflat ελαστικών και μετά λόγω νευρικού μεταξονίου που δεν βοηθάει στους απόλυτους χρόνους με γραμμές όσο η σταθερότητα του scirocco... (παρ'ολα αυτά το vw με την παραπάνω δύναμη και ροπή του πολύ καλού 2.0Τ και το καλύτερο πάτημα δεν κατάφερε να γράψει κάτι καλύτερο).
Κατα τα άλλα, η αμεσότητα, η ρυθμισημότητα, η αίσθηση, και το fun factor που έχουν τα 2 αυτοκίνητα δεν έχει καμία σχέση... -
Καμία απολύτος σχέση...
Τραγουδα,εγω οδηγω συχνα S...
Είναι δυνατόν να οδηγάς συχνά s και να μην βλέπεις μεγάλες διαφορές σε σχέση με το 160αρι σιρόκο??? καμία σχέση σε αίσθηση...
τι διαφορές έχει το 160αρι από το 200αρι σιρόκο πέρα από το μοτέρ?
-
και τα δυο ειναι fun to drive αυτοκινητα απλα το s ειναι πιο hardcore και σχεδον καρτ ....αυτο τιποτα αλλο...
και το 307 μπαινει σ στροφες οσο και ενα 106 ραλλυ αλλα αλλη η αισθηση του ενος αλλη του αλλου. -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
και τα δυο ειναι fun to drive αυτοκινητα απλα το s ειναι πιο hardcore και σχεδον καρτ ....αυτο τιποτα αλλο...
και το 307 μπαινει σ στροφες οσο και ενα 106 ραλλυ αλλα αλλη η αισθηση του ενος αλλη του αλλου.Αυτο θελω να πω!Δεν εχει καμια διαφορα το 2λιτρο με το 160αρι,ουτε καν στα φρενα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Καμία απολύτος σχέση...
Τραγουδα,εγω οδηγω συχνα S...
Είναι δυνατόν να οδηγάς συχνά s και να μην βλέπεις μεγάλες διαφορές σε σχέση με το 160αρι σιρόκο??? καμία σχέση σε αίσθηση...
τι διαφορές έχει το 160αρι από το 200αρι σιρόκο πέρα από το μοτέρ?
Μιλω για αποτελεσματικοτητα...το ενα εχει τρελη σταθεροτητα και το αλλο οπως ειπε ο Μορφεας ρυθμισιμοτητα.
-
Καταρχας για να ξεκαθαριστει κατι, το cooper s R56 ΔΕΝ εχει την extreme, απολυτη και καθαροαιμη αισθηση καρτ που ειχε το R53. Δεν εχει το γραμμικο αλλα συνεχες και απολυτα ρυθμισιμο γκαζι που ειχε το παλιο (εκαιγε βεβαια 4-5λιτρα/100km παραπανω περιπου),
δεν εχει το σκληρο τυπου 'τραπεζαρια' στησιμο με το παιχνιδιαρικο πισω μερος, και βεβαια
το τιμονι του εχει χασει σε ενα σημαντικο βαθμο την εξαιρετικη, αμεση αισθηση που ειχε.
Βεβαιως ολα αυτα δεν ειναι πληρως αντιληπτα και κατανοητα απο ολους, μιας και το
πλαισιο-στησιμο εξακολουθει να ειναι στην κορυφη της κατηγοριας, ΔΕΝ ειναι ομως
ο φονεας γιγαντων σε επιπεδο ανοθευτης οδικης συμπεριφορας που ηταν.
Φονεας γιγαντων γενικως φυσικα και ειναι χαρις και το πολυ ισχυρο και γραμμικο για
τουρμπο μοτερ που εχει, οχι ομως αυτο που ηταν και πιστευουν οι περισσοτεροι.
Το νεο ειναι σαφως πιο φιλικο, λιγο πιο απομακρο ομως και με ιδιαιτερα παρεμβατικα ηλεκτρονικα οταν το πιεσεις αρκετα ή γλυστραει, στοιχεια που ξεκαθαρισε και ο γνωστος Γερμανος δοκιμαστης σε προηγουμενο Video που παρεθεσα.
Το rocco εχει μια 'ωριμοτητα' στην οδικη συμπεριφορα, που ενω κερδιζει τον μυημενο,
ταυτοχρονα βοηθαει και τον λιγοτερο εμπειρο, ωστε να μαθει να κινειται γρηγορα
και με ασφαλεια.
Οσον αφορα scirocco 160 vs 200, απ' οσο γνωριζω εχουν τα ΙΔΙΑ φρενα και γενικοτερο στησιμο... -
θα συμφωνησω με τον κ.κικιζα κ τον jntaras οτι σε τεχνικες προδιαγραφες δεν διαφοροποιουνται οι εκδοσεις 1.4τσι 160 κ 2.0 τσι 200..τοσο σε αναρτησεις οσο κ σε φρενα κτλ..απο εκει κ περα δεν ξερω τι γινεται με το λεγομενο φρενο του κινητηρα,που πιθανον(δεν ειμαι σιγουρος,απλως υποθετω) να ειναι μεγαλυτερο στον 2.0..κ επισης δεν ξερω αν εχουν διαφορετικο βαρος οι κινητηρες,οποτε αλλαζει κ η κατανομη βαρους αρα ισως κ η οδικη συμπεριφορα..
η συγκριση με το μινι ειναι εκτος θεματος..γενικοτερα.. -
η bmw ειναι πιο διασκεδαστικη (κακα τα ψεματα σε δυο καλα στημενα αμαξια, με καλο τιμονι και συμπεριφορα, τα οποια το ενα ειναι FWD και το αλλο RWD, παντα το RWD θα εχει το κατι παραπανω.. ξαναλεω εφοσον οι προκειμενες ειναι αληθεις, αν ειναι σαπιο το RWD δεν παιζει η εξισωση..). και τα δυο ειναι λιγακι ασχημα ΙΜΟ. η 120 ειναι πια αδιαφορη, περναει απαρατηρητη, το σιροκο θα το προσεξουν περισσοτερο τωρα που ειναι ακομα φρεσκο σα σχημα. το σιροκο ειναι καινουργιο κ πιο 'λογικη' επιλογη (τελη κλπ). με τη μπεμπα θα βγαλεις γουστα με περισσοτερους τροπους (αν εχεις ορεξη). μαλλον θα διαλεγα τη μπεμπα. απηχηση σε γκομενακια: μαλλον οκ κ με τα δυο, αν κ παραδοξως με το σιροκο καλυτερα, μιας και η 1 ειναι η πιο μικρη και φθηνη bmw που μπορει κανεις να παρει ενω το σιροκο ειναι ακομα κατι φρεσκο.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Καταρχας για να ξεκαθαριστει κατι, το cooper s R56 ΔΕΝ εχει την extreme, απολυτη και καθαροαιμη αισθηση καρτ που ειχε το R53. Δεν εχει το γραμμικο αλλα συνεχες και απολυτα ρυθμισιμο γκαζι που ειχε το παλιο (εκαιγε βεβαια 4-5λιτρα/100km παραπανω περιπου),
δεν εχει το σκληρο τυπου 'τραπεζαρια' στησιμο με το παιχνιδιαρικο πισω μερος, και βεβαια
το τιμονι του εχει χασει σε ενα σημαντικο βαθμο την εξαιρετικη, αμεση αισθηση που ειχε.
Βεβαιως ολα αυτα δεν ειναι πληρως αντιληπτα και κατανοητα απο ολους, μιας και το
πλαισιο-στησιμο εξακολουθει να ειναι στην κορυφη της κατηγοριας, ΔΕΝ ειναι ομως
ο φονεας γιγαντων σε επιπεδο ανοθευτης οδικης συμπεριφορας που ηταν.
Φονεας γιγαντων γενικως φυσικα και ειναι χαρις και το πολυ ισχυρο και γραμμικο για
τουρμπο μοτερ που εχει, οχι ομως αυτο που ηταν και πιστευουν οι περισσοτεροι.
Το νεο ειναι σαφως πιο φιλικο, λιγο πιο απομακρο ομως και με ιδιαιτερα παρεμβατικα ηλεκτρονικα οταν το πιεσεις αρκετα ή γλυστραει, στοιχεια που ξεκαθαρισε και ο γνωστος Γερμανος δοκιμαστης σε προηγουμενο Video που παρεθεσα.
Το rocco εχει μια 'ωριμοτητα' στην οδικη συμπεριφορα, που ενω κερδιζει τον μυημενο,
ταυτοχρονα βοηθαει και τον λιγοτερο εμπειρο, ωστε να μαθει να κινειται γρηγορα
και με ασφαλεια.Σ'αυτό έχεις ένα δίκιο... και εγώ πολλές φορές ξεχνιέμαι και αναφέρομαι στο R53 που είχα...
Το Scirroco απο την άλλη πάντως παραείναι σταθερό... και εδώ θα διαφωνήσω στο οτι κερδίζει τον μυημένο (αν και είναι σχετικό το ποιόν οδηγό ονομάζουμε έτσι) αφού δεν είναι αυτοκίνητο που το ρυθμίζεις και το τοποθετείς για πλάκα... και όταν τελικά το κάνεις σου μένει ένα μικρό περιθώριο μεταξύ των υψηλών ορίων πρόσφυσης και των ηλεκτρονικών για να εκμεταλευτείς...
Είναι τόσο σταθερό που βγαίνοντας απο το ΤΤ και μπαίνοντας στο Scirocco έχω την αίσθηση οτι το 2ο πατάει καλύτερα στο δρόμο αλλά αυτή η αίσθηση λειτουργεί ανασταλτικά στον τομέα της αμεσότητας / ρύθμισης... (και ας είναι και τα 2 golf )...
Απο την άλλη, το rocco είναι απο τους καλύτερους ταξιδευτές που έχω δει, ειδικά με τον συνδυαμό DSG και Magnetic Ride καταπίνει χιλιόμετρα σαν μεγάλο GT... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
και ας είναι και τα 2 golf )συγγνώμη αλλα αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι μεγάλο κομπλιμάν για το golf??
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
και ας είναι και τα 2 golf )
συγγνώμη αλλα αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι μεγάλο κομπλιμάν για το golf??
Για το octavia να δείς...
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Για το octavia να δείς...
ΒΜW 120i μεταχ. γερμανιας vs VW Scirocco 160hp καινουριο