-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ποιος ο λόγος να φανατίζεστε μεγάλοι άνθρωποι ; Εγώ ως καταναλωτής κοιτάω το καλύτερο για την τσέπη μου.
Και Honda δούρμπο αγόραζα αν με συνέφερε. Δεν αντέχω τους δογματισμούς VAG=turbo, Honda=high revs atmo-hybrid
Καταλαβαίνετε ότι έχουν την τεχνογνωσία να παράξουν ότι θέλουν έτσι;
Μην τα λες σε μένα. Πες τα στους προφήτες και σε αυτούς που φαντασιώνουν πως θα δουν κωλοτούμπες.
Η κυρίως παρέμβασή μου στα λεγόμενα του qsi, ήταν γιατί μπέρδεψε την πόρτα της τουαλέτας με αυτή του φόρουμ -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Εγώ απλώς διερωτώμαι που θα πάει το πράμα η Χόντα εν έτει 2011, η ίδια εταιρεία που έβαζε τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας το 1989 στο Legent.
γι' αυτο ειανι γνωστη η Honda; για τους κινητηρες turbo;
σαν να λεμε οτι επειδη η audi ειχε κατασκευασει υβριδικο παραγωγης το 1989 (audi duo) ειναι το σημα κατατεθεν της. αμεσως μολις ακους audi στα υβριδικα παει το μυαλο σου
το ιδιο και για τη honda. κατ' ευθειαν στο turbo...
Κάποτε είχε και η audi υψηλόστροφα μοτέρ σε λίγα κυβικά
-
Kαλά δεν φταίει μόνο ο VAGQsis , οι κωλοτούμπες που λέει αναφέρονται σε δογματισμούς των Xoντιστι-Τογιοτιστι που άκριτα δέχονται τους ατμοσφαίρικους -υβριδικούς γιατί η ιερή εταιρεία τους, επέλεξε αυτό τον δρόμο ενώ μέσα τους θα ήθελαν ένα τουρμπάκι να γουστάρουν.
Είναι φάση iphone, που στην αρχή δεν ήθελαν γιατί δεν είχε το πρώτο 3G μόλις βγήκε 1η κωλοτούμπα, μετά δεν ήθελαν καλή κάμερα ή copy-paste μόλις βγήκαν στο επόμενο κι άλλη κωλοτούμπα κτλ κτλ.
Δηλ ποιος δεν θα ήθελε ένα CRZ 1.6 turbo 160hp στα ίδια λεφτά με αυτό που κυκλοφορεί τώρα ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δηλ ποιος δεν θα ήθελε ένα CRZ 1.6 turbo 160hp στα ίδια λεφτά με αυτό που κυκλοφορεί τώρα ;Πολλοί θα το ήθελαν αυτό. Αλλά ακόμα περισσότεροι θα προτιμούσαν έναν ατμοσφαιρικό 1600άρη με 160 άλογα στις 7500 στροφές!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλ ποιος δεν θα ήθελε ένα CRZ 1.6 turbo 160hp στα ίδια λεφτά με αυτό που κυκλοφορεί τώρα ;
Πολλοί θα το ήθελαν αυτό. Αλλά ακόμα περισσότεροι θα προτιμούσαν έναν ατμοσφαιρικό 1600άρη με 160 άλογα στις 7500 στροφές!
Tankman χαίρω πολύ ρε μιλάμε για 2011 με ρύπους και καταναλώσεις αυτής της εποχής.
-
Ναι μωρέ δικιο έχεις. Απλά σκέφτομαι ότι για να μπορεί η Renault π.χ. να έχει δίλιτρο αμτοσφαιρικό Euro 5 με 200+ άλογα, θα μπορούσε και η Honda αν ήθελε να βγάλει 100 άλογα στο λίτρο με τις σημερινές νόρμες εκπομπών...
-
Τάπαααααα!!!
-
Ναι μωρέ δικιο έχεις. Απλά σκέφτομαι ότι για να μπορεί η Renault π.χ. να έχει δίλιτρο αμτοσφαιρικό Euro 5 με 200+ άλογα, θα μπορούσε και η Honda αν ήθελε να βγάλει 100 άλογα στο λίτρο με τις σημερινές νόρμες εκπομπών...+1000
Θα μπορουσε, και μπορει, το θεμα ειναι οτι επεμενε σε υβριδικη τεχνολογια, με χρηση ατμοσφαιρικων κινητηρων, για σημαντικο χρονικο διαστημα, (οταν αρκετοι αλλοι κατασκευαστες δοκιμαζαν τουρμπο βενζινης+υβριδιδισμο) κατι
που σε επιπεδο ανταγωνισμου, δεν βοηθησε, και το βλεπουμε στις πωλησεις.
Προφανως, εκει πηγαινουν οι 'κωλοτουμπες' που αναφερει και ο qsis, και δεν εχει και αδικο.
Απλα λογω αυτης της εξελιξης της τεχνολογιας (υβριδικο με ατμοσφαιρικο βενζινοκινητηρα, και οχι με υπερτροφοδοτητση)
η Honda εχει χασει χρονο στο θεμα της εξελιξης -και των χρηματων- που αντιστοιχα εχουν επενδυσει αλλοι κατασκευαστες,
μεταξυ των οποιων και η VAG σε υβριδικους με τουρμπο βενζινοκινητηρες, και -θεωρω οτι- τρεχει να προλαβει
τις εξελιξεις στην συγκεκριμενη τεχνολογια, την οποια μεχρι πρωτινως δεν υποστηριζε, πολυ απλα γιατι δεν την εξεφραζε
ως μαρκα και ως φιλοσοφια γενικοτερα.
Απο την αλλη βεβαια η Renault, αποτελει ενα τρανο παραδειγμα, εστω με τον ενα ισχυρο διλιτρο ατμοσφαιρικο
κινητηρα των 203Ps , οτι μπορει να παραξει εναν αξιολογο και ανταγωνιστικο κινητηρα με χαμηλους ρυπους, χωρις την χρηση υπερτροφοδοτησης. -
Έλεος, η συντριπτική πλειοψηφία των υβριδικών είναι με άτμο κινητήρα. Τα όποια τουρμπίδια μπήκαν πολύ πρόσφατα στο παιχνίδι και είναι μια αμυδρότατη μειοψηφία.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι μωρέ δικιο έχεις. Απλά σκέφτομαι ότι για να μπορεί η Renault π.χ. να έχει δίλιτρο αμτοσφαιρικό Euro 5 με 200+ άλογα, θα μπορούσε και η Honda αν ήθελε να βγάλει 100 άλογα στο λίτρο με τις σημερινές νόρμες εκπομπών...
προφανώς εξέλισε τον νέο τουρμπάτο, για αυτό δεν ασχολήθηκε με το typeR.
Προβλέπω να τον φορά παντού σαν την PSA που μόνο σε γκαζόν μηχανές δεν τον έχει φορέσει τον ΤΗP.
Ποικιλία υπό του μηδενός.+VAG
-
Για μένα το να βγάλει η Χόντα κινητήρες επιδόσεων με τούρμπο, ΔΕΝ είναι κωλοτούμπα. Το έκανε και στο παρελθόν αλλά και τώρα (το Άκιουρα που έχω ξαναποστάρει) έστω και σε μικρή συχνότητα, μπορεί να το επαυξήσει και λίγο, αλλά κάτι το καινούργιο για την ίδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Η Χόντα ήταν εκείνη που έβγαλε πρώτη τούρμπο για μοτοσυκλέττες επιδόσεων το 1982, οι παλιοί δίτροχοι θα θυμούνται την CX που έφερε ακόμη και στην Ελλάδα, και φυσικά οι νεώτεροι θα θυμούνται τις επιτυχίες της στην Φ1 με τουρμπομοτέρ πριν καμμιά εικοσαριά χρόνια.
Εκείνο όμως που θα θεωρήσω κωλοτούμπα, και μάλιστα ολκής, είναι να βγάλει τουρμπομοτέρ εντελώς καθημερινής χρήσης, κάτι σαν τον 1.200 του ΒΑΓΚ με τα 86 αλόγατα, ή τον 1.800 των ιδίων με τα 120, κ.ο.κ.
Εκεί ναι, θα απορήσω. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
προφανώς εξέλισε τον νέο τουρμπάτο, για αυτό δεν ασχολήθηκε με το typeR.
Προβλέπω να τον φορά παντού σαν την PSA που μόνο σε γκαζόν μηχανές δεν τον έχει φορέσει τον ΤΗP.
Ποικιλία υπό του μηδενός.+VAG
VAG : 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.4 TC, 1.8 TSI, 2.0 TSI, 2.5 TSI
Renault : 1.2 TCE, 1.4 TCE, 2.0T
Fiat : 0.9 TA, 1.4 Tjet, 1.4 MA, 1.75 TBiμε πιάνεις ;
δεν είναι θέμα γερμανών, γάλλων...πορτογάλων.
δεν βλάπτει η ποικιλία, βέβαια ανέκαθεν η PSA ήταν δυσκίνητη στο θέμα μοτέρ./offtopic
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έλεος, η συντριπτική πλειοψηφία των υβριδικών είναι με άτμο κινητήρα. Τα όποια τουρμπίδια μπήκαν πολύ πρόσφατα στο παιχνίδι και είναι μια αμυδρότατη μειοψηφία.Αν δεν σου κανει κοπο, αναφερεις αυτη την 'συντριπτικη πλειοψηφια των υβριδικων, με ατμο κινητηρα', γιατι
προσωπικα, εχω την αισθηση, οτι δεν ειναι αμυδροτατη μειοψηφια τα τουρμπο/υβριδικα, αυτη την στιγμη που μιλαμε... -
750.000 τεμάχια υβρίδια το χρόνο πουλάει η Τουότα, όλα άτμο. Χόντα, επίσης όλα άτμο. Φορντ όλα άτμο. Μερσεντές S400 το αυτό. Νισσάν και Ινφίνιτι όλα άτμο. Λέξους το ίδιο.
Τα προαναφερθέντα είναι αυτή τη στιγμή χωρίς υπερβολή πάνω από το 90% των συνολικών πωλήσεων των υβριδικών.
Και υπάρχουν κι άλλα.έδιτ
Τσίμπα άλλο ένα : Porsche Cayenne Hybrid, the new best seller and status symbol του λαλακιστάν. -
Πολλοί θα το ήθελαν αυτό. Αλλά ακόμα περισσότεροι θα προτιμούσαν έναν ατμοσφαιρικό 1600άρη με 160 άλογα στις 7500 στροφές!
ναι σιγα μη σου βγαλει και 200 στις 7500
στις στροφες που λες 130 ψοφια και αν...
Μην τα λες σε μένα. Πες τα στους προφήτες και σε αυτούς που φαντασιώνουν πως θα δουν κωλοτούμπες.
Η κυρίως παρέμβασή μου στα λεγόμενα του qsi, ήταν γιατί μπέρδεψε την πόρτα της τουαλέτας με αυτή του φόρουμεγω φιλε μου ξυπνησα και τη κωλοτουμπα μου την εκανα εδω και χρονια
κανε τωρα μια και συ και ασε τα πολλα πολλα..
και οσο για τις προφητιες που λες, πολλες απο τις εικασιες που εχω κανει κατα το παρελθον (γιατι δεν ειμαι και κανας insider σαν τους πολλους που εχουμε εδω) βγηκαν αληθινες
το οτι θελουν να μας γεμισουν υβριδικα (και το vag μαζι ακολουθωντας τη μοδα ) το γνωριζω καλα, το οτι δε θα πιασει αυτη η προσπαθεια λεω και εδω θα ειμαστε να μου πεις αν κανω λαθος..
αλλα δεν πηγαινε εκει το σχολιο μου, το σχολιο μου πηγαινε στο οτι οι γερμανοι ασχοληθηκαν με τουρμπο που στη τελικη συμφερει ολους (και τη τσεπη μας και τους κ@υλογκαζους) , ενω οι ιαπωνες τον παιζουν με τα υβριδικα που δεν μας ενδιαφερουν ουτε λιγο στη τελικη ..
ενταξει ειναι στη κουλτουρα τους οι λαθος στρατηγικες δε μπορω να κανω εγω κατι για αυτο... -
Λάθος στρατηγικές οι επιλογές των δύο ιαπώνων, αυτών που ΠΟΤΕ το ΒΑΓΚ μέχρι στιγμής δεν έφτασε σε κέρδη ή αξιοπιστία?
Τόσο λάθος που το ΒΑΓΚ φιλοδοξεί μέχρι το 2020 να γίνει πρώτο παγκοσμίως σε πωλήσεις υβρίδιων και ηλεκτρικών (μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το πόσταρα στο Άουντι φόρουμ)?
Πολύ λάθος δρόμο έχουνε πάρει, και είναι και στο DNA τους φαίνεται.Τσιμπάτε άλλο έναν υποψήφιο παραστρατημένο μετά τους δύο ιάπωνες και τους ΒΑΓΚαίους. 2.600 εξειδικευμένους υπαλλήλους για άμεση πρόσληψη ζητά η Μπεμβέ, με ειδικότητα την ανάπτυξη υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.
http://green.autoblog.com/2010/12/09/bmw-2600-employees-2011-hybrid-electric-vehicles/
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Κιουσάκο η Renault βγάζει 101.5 στο λίτρο στις 7200, η Honda στις 7400. Οπότε πολλές ήταν και οι 7500 που είπα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Λάθος στρατηγικές οι επιλογές των δύο ιαπώνων, αυτών που ΠΟΤΕ το ΒΑΓΚ μέχρι στιγμής δεν έφτασε σε κέρδη ή αξιοπιστία?
Τόσο λάθος που το ΒΑΓΚ φιλοδοξεί μέχρι το 2020 να γίνει πρώτο παγκοσμίως σε πωλήσεις υβρίδιων και ηλεκτρικών (μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το πόσταρα στο Άουντι φόρουμ)?
Πολύ λάθος δρόμο έχουνε πάρει, και είναι και στο DNA τους φαίνεται.Τσιμπάτε άλλο έναν υποψήφιο παραστρατημένο μετά τους δύο ιάπωνες και τους ΒΑΓΚαίους. 2.600 εξειδικευμένους υπαλλήλους για άμεση πρόσληψη ζητά η Μπεμβέ, με ειδικότητα την ανάπτυξη υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.
http://green.autoblog.com/2010/12/09/bmw-2600-employees-2011-hybrid-electric-vehicles/
Τσάμπα χάνεις χρόνο και τα γράφεις.
Αφού ο Qsis αποφάσισε διά της επιστημονικής μεθόδου 'τρεις λαλούν και δυο χορεύουν', πως είναι μάπα η στρατηγική και πως στην κουλτούρα των ιαπώνων είναι να παίρνουν το στραβό δρόμο μονίμως, Ε- ΤΕ- ΛΕΙ- Ω- ΣΕ που έλεγε και ο Καλοχαιρέτας. -
Κιουσάκο η Renault βγάζει 101.5 στο λίτρο στις 7200, η Honda στις 7400. Οπότε πολλές ήταν και οι 7500 που είπα.
μονο 7200 παει το clio rs(το κατα ποσο ειναι αυτα 100 αλογα/λιτρο ας μην το σχολιασω καλυτερα )? για αυτο ειναι ψοφιμι μπροστα στο ταπερ το οποιο βγαζει τη δυναμη του στις 8000 και κοφτιαζει 8400 αν θυμαμαι καλα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Kάτι σου γραψε ο dstou, αλλά ως συνήθως όταν τρώς την τάπα για τα άσχετα που βγάζεις από την κοιλιά σου, κάνεις πως δεν το δες, ποστάρεις άσχετα ανθρωπάκια και κάνεις το παγώνι. Κάνα καινούριο κόλπο γιατί αυτά τα βαρεθήκαμε θα δούμε;
NEO HONDA CR-Z