-
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη βοήθεια.
Λαμβάνοντας υπ όψη τα παραπάνω, έκανα κάποιες trial διαδρομές (γιατί όταν πας για δουλειά δε σε παίρνει να κάνεις καμιά βλακεία που θα στοιχίσει μισή ώρα) και όντως ο καλύτερος δρόμος είναι από Λαγουμιτζή και ευθεία για Χαμοστέρνας. Δακτύλιος δεν την πιάνει καθόλου αυτή τη διαδρομή και σύμφωνα με τη συμβουλή dpolal για δρομάκι πριν τις ράγες του τρένου δεν μπαίνω δακτύλιο ούτε για 1 μέτρο. Οπότε όλα καλά
Μένει να.. χρονομετρήσω τη διαδρομή σε συνθήκες πραγματικής κίνησης για να δω πόσο παίρνει -
another story
παμε σημερα για μπανιο στην καστελα(κοντα και γρηγορα) και αποφασιζουμε να μην μπουμε στην κονωνος(η οπως γραφεται αυτη)γιατι ηταν τιγκα και πηγαμε απο τον ολπ που ηταν ορθανοιχτος
μεχρι που φτασαμε κοντα σχετικα στο ρολοι ηταν ολα τιγκα
ο καμμενος λοχαγος που ηταν μαζι μας ειχε παρει το υπηρεσιακο land cruiser και ειχε και ασυρματο μεσα (το μυαλο σας ηδη κανει παραξενες ιδεες)
αρχιζει και ψαχνει ψαχνει δεν τον ρωταγαμε γιατι ειχε γινει κοκκινος(οχι απο τον ηλιο αλλα το οτι για μια αποσταση 500 μετρων καναμε 1 ωρα κοντα) και βρισκει την συχνοτητα στην 148( )
και ακουγαμε ακουγαμε οσπου μιλησε η ωραια που ηταν εκει περα και λεει 'να κανω ενα διαλλειμα γιατι ειμαι κουρασμενη?'
και λεει ο θεος
'αμα κανεις διαλλειμα θα κοβεις κλησεις στις ΓΑΜΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΡΕ'
τα υπολοιπα ειναι απορρητα -
Ο λοχαγός έπιανε με τον ασύρματο του τα κλειδωμένα TETRA της αστυνομίας;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο λοχαγός έπιανε με τον ασύρματο του τα κλειδωμένα TETRA της αστυνομίας;θες pm να σου δωσω ακριβως να δεις ποσο κλειδωμενα ειναι ακομη και με απλα recievers
-
Ο λοχαγός έπιανε με τον ασύρματο του τα κλειδωμένα TETRA της αστυνομίας;ΟΧΙ
Ο λοχαγός έπιανε με τον ασύρματο του τα κλειδωμένα TETRA της αστυνομίας;θες pm να σου δωσω ακριβως να δεις ποσο κλειδωμενα ειναι ακομη και με απλα recievers
ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε ορισμένα θέματα, αυτό που πιάνατε είναι απλά VHF που τα χρησιμοποιούν για επικοινωνία τροχονόμου και Τμήματος Τροχαίας Πειραιά. Την Τροχαία Αθήνας θα την πιάσεις στα 148,xyz MHz. Ασύρματοι που πιάνουν αυτές τις συχνότητες πωλούνται ελεύθερα και απλά αρκεί να κόψεις ένα καλωδιάκι ή να αλλάξεις ένα jumper και θα τους κάνεις να λαμβάνουν σε όλο το φάσμα των VHF / UHF (ανάλογα τι αγοράζεις) ενώ, εκπέμπουν μόνο στο ραδιοεραστιτεχνικό. Υπάρχουν και άλλοι που εκπέμπουν παντού, φυσικά, αλλά αυτοί και αν είναι παράνομοι.
Το Tetra είναι ένα σύστημα όπως το κινητό τηλέφωνο, με σταθμούς βάσης, κινητά, κάρτες sim, κλειστές ομάδες (αυτό κυρίως ενδιαφέρει) κτλ. Λειτουργεί σε χαμηλότερη συχνότητα, με μικρότερο εύρος ζώνης, αλλά πιο εξελιγμένη κωδικοποίηση φωνής που μπορεί να εκμεταλλευθεί τα μικρότερα κανάλια που υπάρχουν. Επειδή είναι πανάκριβο, ΔΕΝ υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, αλλά μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ορισμένες υπηρεσίες εκεί). Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αυτή τη στιγμή υπάρχει VHF και σε λίγο καιρό, θα χρησιμοποιήσουν κινητά κρυπτογραφημένα με ένα ορισμένο εύρος ζώνης αφοσιωμένο για τις κρατικές υπηρεσίες.
Προς το παρόν το Tetra ΔΕΝ έχει σπάσει. Επίσης, 2-3 τεχνικές πληροφορίες. Το Tetra ξεκίνησε από το Ελ. Βενιζέλος και επεκτάθηκε παντού (πχ ΗΣΑΠ). Το δίκτυο ανήκε στον ΟΤΕ που το νοίκιαζε στις υπόλοιπες υπηρεσίες. Δεν ξέρω αν τελικά η ΕΛΑΣ έφτιαξε δικό της, αλλά αυτό σε κάποια φάση θα το μάθω. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα ασφαλείας, από επίπεδο κινητού, μέχρι υψηλή κρυπτογραφική ασφάλεια (αν θυμάμαι καλά 4 επίπεδα προσφέρονται στους χρήστες*).
Ευχαριστώ.
- Τώρα το κοιταξα και είναι 4 αλγόριθμοι τελικά.
-
δεν μιλησα για αστυνομια καταρχας αν και δεν ειναι δυσκολο την στιγμη που το 90% δεν εχει tetra rec αλλα απλα κινητα με μια απλη τροποιοιηση
μιλησα για τροχαια οπου καλυτερα να σβησεις την συχνοτητα
κυκλοφορουν ασυρματοι οπου δεν χρειαζεται καν να κανεις αυτο απλα κοιτα εαν πιανουν air band -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
δεν μιλησα για αστυνομια καταρχας αν και δεν ειναι δυσκολο την στιγμη που το 90% δεν εχει tetra rec αλλα απλα κινητα με μια απλη τροποιοιησηΔεν είναι απλά κινητά. Έτσι σου μοιάζουν, αλλά είναι συσκευές Tetra. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουν κινητά με επιπλέον κρυπτογράφηση και αφιερωμένο φάσμα.
Πιο πάνω έχει αναφερθεί η συχνότητα της Τροχαίας Πειραιά. Αν δε σβηστει ΚΑΙ αυτή, δε σβήνω τίποτε. Δεν αλλάζει τίποτε με αστυνομία όμως. ΚΑΙ η Τροχαία έχει Tetra και στα περιπολικά, αλλά και οι Τροχονόμοι (βγες Παραλιακή και θα το δεις ή ακόμα και Πειραιά που κρατάνε πολλές φορές 2 συσκευές στο χέρι).
κυκλοφορουν ασυρματοι οπου δεν χρειαζεται καν να κανεις αυτο απλα κοιτα εαν πιανουν air band
Υπάρχουν 3 περιπτώσεις:
-
Scanners που σαρώνουν κομμάτια του φάσματος και ανιχνεύουν κίνηση, δηλαδή ομιλία.
-
Ασύρματοι ερασιτεχνικοί που ξεκλειδώνουν για λήψη ή / και εκπομπή.
-
Ασύρματοι για ΕΛΑΣ με έτοιμα κανάλια (χωρίς συχνότητες) ή ασύρματοι τελείως ξεκλείδωτοι (τέτοιον είχα μέχρι που χάλασε ο LO).
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
δεν μιλησα για αστυνομια καταρχας αν και δεν ειναι δυσκολο την στιγμη που το 90% δεν εχει tetra rec αλλα απλα κινητα με μια απλη τροποιοιηση
Δεν είναι απλά κινητά. Έτσι σου μοιάζουν, αλλά είναι συσκευές Tetra. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουν κινητά με επιπλέον κρυπτογράφηση και αφιερωμένο φάσμα.
Πιο πάνω έχει αναφερθεί η συχνότητα της Τροχαίας Πειραιά. Αν δε σβηστει ΚΑΙ αυτή, δε σβήνω τίποτε. Δεν αλλάζει τίποτε με αστυνομία όμως. ΚΑΙ η Τροχαία έχει Tetra και στα περιπολικά, αλλά και οι Τροχονόμοι (βγες Παραλιακή και θα το δεις ή ακόμα και Πειραιά που κρατάνε πολλές φορές 2 συσκευές στο χέρι).
κυκλοφορουν ασυρματοι οπου δεν χρειαζεται καν να κανεις αυτο απλα κοιτα εαν πιανουν air band
Υπάρχουν 3 περιπτώσεις:
-
Scanners που σαρώνουν κομμάτια του φάσματος και ανιχνεύουν κίνηση, δηλαδή ομιλία.
-
Ασύρματοι ερασιτεχνικοί που ξεκλειδώνουν για λήψη ή / και εκπομπή.
-
Ασύρματοι για ΕΛΑΣ με έτοιμα κανάλια (χωρίς συχνότητες) ή ασύρματοι τελείως ξεκλείδωτοι (τέτοιον είχα μέχρι που χάλασε ο LO).
Ευχαριστώ.
απλα nokia και μερικα νεα demitra ειναι πιστεψε με ξερω(τα εχω δει και τα δυο και η πλακα ειναι οτι τα demitra υποτιθεται οτι εχουν τεραστεια αυτονομια αλλα ουτε μερα δεν κρατανε στο standby )
την 148 κυκλοφορουν 44 ερασιτεχνες 3 ασχετοι και η τροχαια good luck αμα την βρεις (αλλο να βαλω 148.002 αλλο να πω 148 )
τα scanners ειναι για τους plane spotters κυριως και για δημοσιογραφους καμμενους και για κουτσομποληδες( )
δεν εχω δει πειραια κανεναν με tetra νομιζω οτι στον πειραια μονο η ο.π.κ.ε και ε.φ εχουν tetra οι αλλοι νορμαλ και μονο σε εκτακτη αναγκη tetra
το πηρες το pm? γιατι δεν μου ενιωσε και πολυ το site -
-
απλα nokia και μερικα νεα demitra ειναι πιστεψε με ξερω(τα εχω δει και τα δυο και η πλακα ειναι οτι τα demitra υποτιθεται οτι εχουν τεραστεια αυτονομια αλλα ουτε μερα δεν κρατανε στο standby )
την 148 κυκλοφορουν 44 ερασιτεχνες 3 ασχετοι και η τροχαια good luck αμα την βρεις (αλλο να βαλω 148.002 αλλο να πω 148 )
τα scanners ειναι για τους plane spotters κυριως και για δημοσιογραφους καμμενους και για κουτσομποληδες( )
δεν εχω δει πειραια κανεναν με tetra νομιζω οτι στον πειραια μονο η ο.π.κ.ε και ε.φ εχουν tetra οι αλλοι νορμαλ και μονο σε εκτακτη αναγκη tetra
το πηρες το pm? γιατι δεν μου ενιωσε και πολυ το siteΤα Nokia είναι κάτι τέτοιο:
και είναι Tetra. Αυτό είναι το τελευταίο model. Η ΕΛΑΣ έχει το προηγούμενο αν δεν κάνω λάθος. Ο ΗΣΑΠ πχ έχει κάτι τέτοιο:
που είναι της motorola.
Με αναγκάζεις να γράψω ακριβώς συχνότητες τώρα. Τροχαία Πειραιά ΑΚΡΙΒΩΣ στα 148,xyz και Αθήνας στα 148,xyz. Άρα, καλά γράφτηκε αρχικά, όχι στο περίπου.
Πειραιά ΟΛΟΙ έχουν Tetra εκτός των Τροχονόμων που έχουν 1 ανά ομάδα. Θα το δεις παντού, σε Α.Τ., περιπολικά, παντού γενικά.
Τα scanners μπορείς να τα βάλεις να ψάξουν σε κομμάτια της μπάντας, οπότε λειτουργούν όπως ακριβώς οι ξεκλείδωτοι ασύρματοι, απλά δεν έχουν εκπομπή. Από την άλλη, υπάρχουν Tri-band ασύρματοι που είναι και scanners και βρίσκεις και κινέζικους αξιολογότατους με
-
το nokia ειναι ενα 6210 με ενα ματζαφλαρι πισω του..εκτως και αμα μεσα σε ενα χρονο πηραν αλλο..
οχι δεν ειναι ακριβως στα 148 ειναι λιγο παραπανω απο αυτο που εβαλες στα 148 ειναι αλλα κουμασια
καμινια και δραπετσωνα tetra δεν εχω δει ακομη στο κεντρικο δεν ξερω (για απλους αστυνομικους παντα)
στους κινεζικους μπορεις να βαλεις διπολη κεραια ματζαφλαρι?
βεβαια για οτι εχει βγει παντα υπαρχει η γιατρεια γιατι ποτε δεν ξερεις αμα γινει κατι -
το nokia ειναι ενα 6210 με ενα ματζαφλαρι πισω του..εκτως και αμα μεσα σε ενα χρονο πηραν αλλο..
οχι δεν ειναι ακριβως στα 148 ειναι λιγο παραπανω απο αυτο που εβαλες στα 148 ειναι αλλα κουμασια
καμινια και δραπετσωνα tetra δεν εχω δει ακομη στο κεντρικο δεν ξερω (για απλους αστυνομικους παντα)
στους κινεζικους μπορεις να βαλεις διπολη κεραια ματζαφλαρι?
βεβαια για οτι εχει βγει παντα υπαρχει η γιατρεια γιατι ποτε δεν ξερεις αμα γινει κατιΑν εννοείς αυτό:
από εδώ:
http://www.oppermann-telekom.de/nokia-thr850.html
μοιάζει με 6210, αλλά δεν είναι. Και ναι, έχουν κι άλλους.
Η Τροχαία Πειραιά είναι ΑΚΡΙΒΩΣ στα 148,xyz, το επαναλαμβάνω. Εκτός και αν άλλαξαν τώρα, στους μήνες που δεν έχω ψάξει. Μπορώ να σου πω και άλλα τέτοια, αλλά δεν κάνει.
Καμίνια έχουν 100% Tetra. Ήμουν εκεί πριν κάτι μέρες για νέα Ταυτότητα μετά την κλοπή. Δραπετσώνα επίσης έχει, Νίκαια το ίδιο (ένα ντουλάπι γεμάτο είδα).
Οι κινέζικοι, ανάλογα τι πληρώνεις μπορούν να πάρουν από τίποτε, μέχρι τα πάντα. Τέτοιες κεραίες που αναφέρεις άνετα παίρνουν, άλλωστε δεν είναι κάτι το περίεργο. Εδώ άλλοι τα συνδέουν με εξωτερικές κατασκευτές, στο δίπολο θα κολλήσουν που είναι βγάλε-βάλε;
Υποκλοπή Tetra ΔΕΝ υπάρχει ακόμα ως επίσημη πηγή. Φαντάζομαι ότι ΚΥΠ θα μπορεί να το κάνει, αλλά επισήμως δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι. Παρεμβολή, είναι πιο εύκολο να κάνεις, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ευχαριστώ.
-
δεν καταλαβαινομαστε και πολυ παντως
ειναι ενα 6210 με ενα ματζαφλαρι το οποιο ειναι συνδεδεμενο μεσα στην κεραια το ιδιο ειχαμε και στο αφγ (βεβαια για αλλη δουλεια αλλα ηταν το ιδιο )
(αμα τα αλλαξαν ολα μεσα σε ενα χρονο τι να πω δεν ξερω πολυ γρηγορα για την αστυνομια εγινε ) -
ειναι ενα 6210 με ενα ματζαφλαρι το οποιο ειναι συνδεδεμενο μεσα στην κεραια το ιδιο ειχαμε και στο αφγ (βεβαια για αλλη δουλεια αλλα ηταν το ιδιο )
(αμα τα αλλαξαν ολα μεσα σε ενα χρονο τι να πω δεν ξερω πολυ γρηγορα για την αστυνομια εγινε )Δες αυτό:
http://www.astynomia.gr/images/stories/ ... 0diasa.JPG
Κάνε zoom στο χέρι της κοπέλας και θα δεις ότι είναι κάτι σαν αυτά που σου έδειξα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
(αμα τα αλλαξαν ολα μεσα σε ενα χρονο τι να πω δεν ξερω πολυ γρηγορα για την αστυνομια εγινε )Δες αυτό:
http://www.astynomia.gr/images/stories/ ... 0diasa.JPG
Κάνε zoom στο χέρι της κοπέλας και θα δεις ότι είναι κάτι σαν αυτά που σου έδειξα.
Ευχαριστώ.
ειχα δει και αλλου τυπου ειμαι σιγουρος ( )
-
Πιπίνε, μην επιμένεις, απλά δεν θα βγάλεις άκρη με την συγκεκριμένη περίπτωση. Τα γεγονότα δεν τον πτοούν.
-
Ποιός σας είπε ότι ήταν ασύρματοι με κωδικοποίηση TETRA αυτοί για τους οποίους μιλάει ο Cabala? Στον ΕΣ ακούγαμε συχνά τις συχνότητες της Αστυνομίας...
-
θες pm να σου δωσω ακριβως να δεις ποσο κλειδωμενα ειναι ακομη και με απλα recievers
-
θες pm να σου δωσω ακριβως να δεις ποσο κλειδωμενα ειναι ακομη και με απλα recievers
Χρήστό, το είδα και αυτό αλλά αν διαβάζω σωστά ανάμεσα στις γραμμές το ένα δεν συνδέεται απαραίτητα με το άλλο. Και εξηγούμαι! Ο Cabala έχει πρόσβαση σε εξοπλισμό πολύ ανώτερο της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος έχει τέτοιες δυνατότητες και για αυτό μίλησε για δυνατότητα 'σπασίματος'. Από την άλλη όμως η χρήση ενός απλού στρατιωτικού TRC πχ εξασφαλίζει πρόσβαση σε ελεύθερες συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ και προσωπικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση.
-
Μπορεί να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τι εννοεί λοιπόν. Έπιασαν ελεύθερες συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ στον Πειραιά (υπάρχουν; ), ή έχει τρόπο να σπάσει το TETRA; Αν υπονοεί το τελευταίο, είμαι πολύ περίεργος να μάθω πως (έστω και με pm). Και χωρίς ' ' αν είναι δυνατόν.
-
Πολύ περίεργος είστε Mister Lappas!
Αλλά ξέρω τι θες να κάνεις! Επίσης ξέρω τι έκανες και πέρσι το καλοκαίρι!
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4