-
Μου βγήκε ο Τροχαίος...
σταμάτησα μου τσέκαρε δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας.
Ζήτησε ταυτότητα και δεν είχα του είπα τον αριθμό απ΄εξω.
Έδωσε το ΟΚ στους άλλους δυο που μου ζήτησαν ΑΦΜ (και να μην το θυμάστε σε βρίσκουν από το όνομα) και άνοιξε η καρτέλα των δηλώσεων.
Με ρώτησε πότε πήρα το αυτοκίνητο? αν θυμάμαι πόσο?
Πήγαν στην φορολογική δήλωση του 2007 που το πήρα και βρήκαν τον κωδικό που είχα δηλώσει την αγορά και μου είπαν ακριβώς πόσο το αγόρασα και πόσο πούλησα το προηγούμενο.
Με ρώτησαν τι δουλειά κάνω εγώ και η γυναίκα μου. Που μένω και αν θυμάμαι πόσα τμ είναι το σπίτι μου.
Με καλημέρισαν και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μου βγήκε ο Τροχαίος...
Έδωσε το ΟΚ στους άλλους δυο που μου ζήτησαν ΑΦΜ (και να μην το θυμάστε σε βρίσκουν από το όνομα) και άνοιξε η καρτέλα των δηλώσεων.
Πήγαν στην φορολογική δήλωση του 2007 που το πήρα και βρήκαν τον κωδικό που είχα δηλώσει την αγορά και μου είπαν ακριβώς πόσο το αγόρασα και πόσο πούλησα το προηγούμενο.
Με ρώτησαν τι δουλειά κάνω εγώ και η γυναίκα μου. Που μένω και αν θυμάμαι πόσα τμ είναι το σπίτι μου.
Με καλημέρισαν και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΚανονική ανάκριση δηλαδή.
Αυτό επιτρέπεται? Θα μου πείτε γιατί να απαγορεύεται...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μου βγήκε ο Τροχαίος...
Με καλημέρισαν και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑBρε Αΐ στο διαολο!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μου βγήκε ο Τροχαίος...
Με καλημέρισαν και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΕίχαν και προβολέα?
-
Ξέχασα! Άνοιξα και το καπώ και είδε ο Τροχαίος τον αριθμό πλαισίου.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ξέχασα! Άνοιξα και το καπώ και είδε ο Τροχαίος τον αριθμό πλαισίου.Μήπως έψαχναν κάποιον?
Τι αυτοκίνητο είχες αν επιτρέπεται?
-
Σε λίγο θα μας βάζουν οι μπάτσοι να λύνουμε και διπλά ολοκληρώματα για να μας αφήσουν.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μήπως έψαχναν κάποιον?
Α4 Avant Quattro S-line
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως έψαχναν κάποιον?
Α4 Avant Quattro S-line
Περίμενα να μου έλεγες κανένα Porsche.
Μήπως έψαχναν τίποτα, κάποιον Παλαιοκώστα κλπ...
-
Με τον αριθμο κινητηρα και την φορολογικη του δηλωση?? Δεν νομιζω...
Απο την αλλη βεβαια καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται! Οποιος ειναι σωστος, ας δωσει τα στοιχεια του και σε μερικα λεπτα θα ειναι παλι στον δρομο του... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Απο την αλλη βεβαια καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται! Οποιος ειναι σωστος, ας δωσει τα στοιχεια του και σε μερικα λεπτα θα ειναι παλι στον δρομο του...Δεν πάει έτσι.
-
Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό. Αν δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, ο έλεγχος είναι 5 λεπτά υπόθεση. Big deal. Τα οφέλη είναι προφανή.
-
Oι οικονομικές υποθέσεις (εφόσον στοιχειοθετούνται) να λύνονται στα γραφεία της εφορίας ή της επιχείρησης που έχει ο φορολογούμενος. Δεν χρωστάει κανείς το χρόνο του σε κανέναν, όταν έχει προγραμματίσει κάποιο ταξίδι ή απλά πάει βόλτα. Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του κράτους, τα ΑΦΜ, τα οχήματα καθενός, οι δηλώσεις κλπ. Τι ηλιθιότητες είναι αυτές;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Απο την αλλη βεβαια καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται! Οποιος ειναι σωστος, ας δωσει τα στοιχεια του και σε μερικα λεπτα θα ειναι παλι στον δρομο του...Δεν πάει έτσι.
+1
Έλεγχος ναι, αλλά μέχρι ένα ορισμένο σημείο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έδωσε το ΟΚ στους άλλους δυο που μου ζήτησαν ΑΦΜ (και να μην το θυμάστε σε βρίσκουν από το όνομα)Εεεε, στη δική μου άδεια κυκλοφορίας φαίνεται και το ΑΦΜ μου. Γιατί πρέπει να το ζητήσουν ειδικά;
Πήγαν στην φορολογική δήλωση του 2007 που το πήρα και βρήκαν τον κωδικό που είχα δηλώσει την αγορά και μου είπαν ακριβώς πόσο το αγόρασα και πόσο πούλησα το προηγούμενο.OK, ναι, υποθέτω πως πάλι, από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Συγκοινωνιών τα βρίσκουν αν θέλουν, δεν κατάλαβα γιατί σε ρώτησαν αν θυμάσαι.
Εδώ είναι το μόνο φάουλ κατά τη γνώμη μου. WTF, πόσα τμ είναι το σπίτι μου;;; θα έπαιζε τέτοιου μεγέθους φορολογική απάτη και αυτός θα βαλθεί να την ανακαλύψει;
Τα άλλα, ας τα κάνουν ό,τι θέλουν. Τα νούμερα είναι πάνω στα χαρτιά, να τα εξακριβώσουν μόνοι τους. Φτάνει να τελειώσουν τον έλεγχο σε ένα δεκάλεπτο το πολύ και να μας αφήσουν στην ησυχία μας.
Αν και, αναρωτιέμαι μήπως ήταν κάτι επειδή δεν είχες αστυνομική ταυτότητα και έκαναν κάποια 'καλή' εξακρίβωση... αλλά πάλι, είχες το δίπλωμα.
Το δελτίο ταυτότητας πρέπει να το έχεις μαζί, πάντως, όπως και το δίπλωμα οδήγησης. Το λέει ο νόμος. Αν θες τέλος πάντων να είσαι 101% τυπικός... κάτι που ποτέ δε βλάπτει!
-
Το νέου τύπου δίπλωμα δεν παίζει και ρόλο ταυτότητας; Ετσι μου έλεγε φίλος που δουλεύει σε ΚΕΠ.
-
'οποιοδήποτε' δημόσιο έγγραφο παίζει ρόλο ταυτότητας. Τώρα άντε βρες τα..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πως παει δηλαδη?
Κατα την ταπεινη μου αποψη εφοσον ο συγκεκριμενος ελεγχος δεν κραταει αρκετη ωρα καλως γινεται... Τα οφελη οπως ειπωθηκε και πιο πανω ειναι προφανη! Γιατι απο την μια πλευρα εχουμε τις εκτακτες εισφορες και απο την αλλη εχουμε γιατρους να δηλωνουν 10.000€ εισοδημα με Cayenne και σπιτια στο Πανοραμα και στην Νεα Παραλια (μιας και εισαι απο Θεσσαλονικη)! -
Δεν πάει το καθαρός ουρανός-αστραπές δεν φοβάται.
-
Παιδες το θεμα ειναι απλο, αν προβλεπεται απο την νομοθεσια φορολογικος ελεγχος σε ιδιωτες, στην ακρη του δρομου, τοτε καλως εγινε (εφ'οσον μιλαμε για μικτο κλιμακιο με ΥΕΕ), εφ'οσον δεν προβλεπεται, κακως εγινε.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4