-
http://ecfpo.gr/forum/viewtopic.php?f=1&t=4994
Υπάρχουν πολλές παρόμοιες (και χειρότερες!) περιπτώσεις.. Αν καταλαβα καλά από όλα που διάβασα, ο αστυνομικός κάνοντας μια κατάθεση/έκθεση μια χαρά βεβαιώνει παράβαση χωρίς να σε σταματήσει (δεν αναφέρεται πουθένα στο Αρ.104 ότι πρέπει να σε σταματήσουν για να επιδοθεί η κλήση, απλά ότι πρέπει να σε δουν να το κάνεις).
Αν το αρνηθείς πας στα δικαστήρια για να αποδείξεις ότι δεν ήσουν εσύ εκείνος που είδε, όχι για για να πεις ότι 'ναι, δεν φορούσα κράνος, εγώ ήμουν, αλλά δεν μπορεί να με γράψει την άλλη μέρα'. Εγώ αυτό πιστεύω. Όσο κι αν έψαξα, δεν μπορώ να βρω κάτι συγκεκριμένο (περαν του Αρ.104) που να λέει αν απαγορεύεται να δοθεί κλήση την επομενη μέρα, χωρίς να σε σταματήσουν/καταδιώξουν/κάνουν σινιάλο. Διάβασα 2-3 παραβάσεις με κόκκινο, που τους πήραν τηλέφωνο (!) για να πάνε να πάρουν την κλήση από το τμήμα, ενώ η παραπάνω περίπτωση είναι και από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας (όμως ο αστυνομικός μπορεί να επέμβει όταν κρίνει και θεωρείται εν υπηρεσία 24/24)! Για το κόκκινο καλά τους έκαναν πάντως... Άκρη κανείς δεν έβγαλε..
-
Ναι εντάξει. Εμπεριστατωμένα στην Ελλάδα καταδιώξεις δε γίνονται. Το ξέρω από πρώτο χέρι όταν έκανα κόντρες και μας την έπεφταν τα στρουμφάκια. Καθόταν και μας κοιτούσαν όταν φεύγαμε.
Ιωάννινα: Διακινητές αλλοδαπών συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/475958/ioannina-diakinites-allodapon-synelifthisan-meta-apo-katadioxi«Σκηνές τρόμου» στον Κηφισό: 50χρονος «βούτηξε» στο ποτάμι για να ξεφύγει από την αστυνομία
http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=238297&artTitle=skines_tromou_ston_kifiso_50chronos_voutixe_sto_potami_gia_na_xefygei_apo_tin_astynomiaΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΗΧΑΝΟΒΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
http://www.stoxos.gr/2014/07/blog-post_4185.htmlΘεσπρωτία: Καταδίωξη, συλλήψεις και «μπλόκο» σε μεγάλη ποσότητα χασίς
http://www.aerasnews.gr/90278/θεσπρωτία-καταδίωξη-συλλήψεις-και-μπ/ -
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Crektis
επειδη είΜαι προβληματικο και δεν μπορω να κατσω να σου απαντησω αναλυτικα και εμπεριστατωμενα, θα σου πω το εξης απλο: κοψε τις μαλακιες γιατι δεν ξερεις τι λες.
Μου αρκεί το ότι δεν μπορείς να κάτσεις να απαντήσεις εμπεριστατωμένα... Δεν εκπλήσσομαι και ούτε περίμενα κάτι άλλο...
Μεγαλε, το αν απαντω αναλυτικα και εμπεριστατωμενα σε οσους λενε μλκιες, το ξερουν ολοι εδω μεσα και το ξερεις και εσυ. Οταν ομως μπαινω με συνδεση απο κινητο και προβληματικο σημα ακομα και ως τηλεφωνο επειδη απεναντι μου εχω Τουρκια αυτη τη στιγμη, δεν θα κατσω να ασχοληθω με τις βλακειες που λες.
Και που'σαι μαγκα μου, οταν παραθετεις τα λογια του αλλου, ΒΛΑΚΑ, να μην τα παραποιεις. Εγω αυτο που εγραψα ηταν
Crektis
επειδη το ιντερνετ εδω ειναι προβληματικο και δεν μπορω να κατσω να σου απαντησω αναλυτικα και εμπεριστατωμενα, θα σου πω το εξης απλο: κοψε τις μαλακιες γιατι δεν ξερεις τι λες.
καταλαβες καραγκιοζη?
Και ακριβως επειδη εκανες το παραπανω, θα κατσω να ασχοληθω οσο μπορω με τη παρτη σου για να σε ξεβρακωσω κι αλλο:
Το γραφεις και μονος σου αστερακι μου
Καλά τώρα ο καθένας λέει ό,τι θέλει.. Το θέμα είναι, μπορούμε να μάθουμε τι λέει η νομοθεσία γι αυτό;
'ΑΡΘΡΟ 104 : Επιβολή προστίμων από αστυνομικά όργανα
- Στον καταλαμβανόμενο επ αυτοφώρω, να διαπράττει παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα, βεβαιώνεται από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για καθεμία από αυτές.'
'βεβαιωνεται'. Εκεινη τη στιγμη που τον καταλαμβανει να κανει τη παραβαση, και μαλιστα επ'αυτοφορω (δηλαδη ουτε βεβαιωση παραβασης με μαρτυρια αλλου γινεται).Γκεκε? Η παραβαση βεβαιωνεται εκεινη τη στιγμη που συμβαινει, αλλιως σταματαει να υπαρχει.
Και μαλιστα υπαρχει και αποφαση Αρειου Παγου (που αφορουσε περιστατικο με πλωτο μεσο και Λιμενικο ελεγχο, αλλα εφαρμοζει - συμφωνα με την αποφαση παντα - και στους αστυνομικους ελεγχους στη ξηρα) οπου ο ελεγχομενος δεν σταματησε σε σημα του λιμενικου για ελεγχο, και ενω τον πηδηξανε για αυτο, ακυρωθηκε η βεβαιωση της παραβασης που εγινε εκ των υστερων ακριβως επειδη δεν εγινε επι τοπου. Και εσυ καθεσαι και μου λες για βεβαιωση παραβασης 24 ωρες μετα επειδη τη στιγμη που γινοταν, δνε ασχοληθηκε ο αστυνομικος. Γελαει ο κοσμος με τη παρτη σου...
Και αλλες πολλες ΒΛΑΚΕΙΕΣ. Ενδεικτικα: εγραψες οτι 'δεν γινεται καταδιωξη αν προκειται να κινδυνεψει η ζωη του καταδιωκομενου'.
Ωραια τοτε, να το ξερουμε και οταν κανουνε ενοπλες ληστειες να φευγουμε σαν τρελλοι για να μην μας κυνηγανε...Επισης οποιος κουβαλαει ναρκωτικα να μη σταματαει σε σημα και να τρεχει σαν τρελος μεσα στη πολη, ωστε 'να μη το κυνηγησουν επειδη θα κινδυνεψει'.
ΥΓ Α και που'σαι. η μη συμμορφωση σε σημα αστυνομικου με στολη, επιφερει μυνηση. Η μυνηση μπορει να γινει και εκ των υστερων στο τμημα πχ με τη πινακιδα, δεν χρειαζεται ντε και καλα να τον κυνηγησουν για να του την επιβαλλουν. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να τον κυνηγησουν αν θελουν.
-
Πατάτε καλά εδώ; Είπε κανείς πως δεν κάνουν καταδιώξεις;;; Είπα ότι ο αστυνομικός μπορεί άνετα να ισχυριστεί ότι θεώρησε ότι διακυβεύονταν η ασφάλεια του διωκόμενου και γι αυτό δεν έκανε καταδίωξη. Είναι δύσκολο να το καταλάβετε αυτό; Δεν λέω ότι απαγορεύεται γενικά, αλλά ότι μπορεί να μην κάνει καταδίωξη, για κάποιες παραβάσεις (αφού μπορείς να φας κλήση τηλεφωνικά πλέον!)
Η μόνη διάταξη που μπόρεσα να βρω για την καταδίωξη είναι:
'Κατά την εποχούμενη καταδίωξη- Αναφέρει την έναρξη της καταδίωξης στην υπηρεσία του, καθώς και κάθε σχετική πληροφορία.
- Τηρεί τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με τις εξαιρέσεις στο άρθρο 44.
- Επιδιώκει να κινείται με ελεγχόμενη ταχύτητα, πίσω αριστερά του καταδιωκόμενου οχήματος, διατηρώντας οπτική επαφή από ανάλογη απόσταση σύμφωνα με τις συνθήκες κίνησης.
Λεπτομερής αναφοράς για την επιχειρησιακή τακτική εποχούμενης καταδίωξης μπορείτε να διαβάσετε την Κ.Δ.23/2010
Επιχειρησιακές Τακτικές σε περιπολίες, έλεγχοι πεζών υπόπτων ατόμων. Έλεγχοι οχημάτων, καταδιώξεις (πεζές-εποχούμενες), ανταπόκριση των πρώτων αστυνομικών περιπολίας σε εγκλήματα που εξελίσσονται. [6500/2/6-κβ/05/2010]Αναζητήστε την στη γραμματεία της υπηρεσίας σας.
Θεωρούμε αυτονόητο το λόγο που δεν δίνουμε λεπτομέρειες για τις περαιτέρω επιχειρησιακές τακτικές στη δημοσιότητα εκτός του ότι αποτελούν εγγραφα εσωτερικής λειτουργίας.'
@kacey
Εκτός από πολύ 'μάγκας' (του πληκτρολογίου) είσαι και πολύ γνώστης. Λοιπόν ΒΛΗΜΑ, κάνε λίγο τον κόπο να ψάξεις μερικά πραγματάκια για ανάλογες περιπτώσεις και μετά μίλα, γιατί λες π@π@ριες και μη προσπαθείς να το παίξεις ιστορία με το υφάκι σου.. Στο θέμα μας. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι 'επ' αυτοφώρω' σημαίνει να ΣΕ ΔΕΙ, και όχι ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕΙ, τότε έχει καλώς:Λεξικό:' επ' αυτοφώρω
κατά τη στιγμή της πράξης, της τέλεσης του αδικήματος, του εγκλήματος ή του παραπτώματος'
Βλέπεις πουθενά να λέει ΣΥΛΛΗΨΗ, με την έννοια ότι πρέπει να σε σταματήσουν, για να σου βεβαιώσουν την παράβαση; Πάμε καλά;.. Περιμένω να μου παραθέσεις την απόφαση του Αρείου Πάγου. Και ως τότε αναρωτιέμαι: 'τόσο μλκες ήταν εκείνοι που πλήρωσαν για την παραβίαση κόκκινου, ενώ απλά τους είδαν'; Αν υπήρχε μια απόφαση του Αρειου Πάγου όπως λες, δεν θα έκαναν δικαστήριο, να πάρουν χρήματα μέχρι και για ηθική βλάβη; Γιατί όλοι οι δικηγόροι λένε 'δεν βγάζεις άκρη' κλπ; Σκέψου τα αυτά, βρες απαντήσεις και εδώ είμαστε να συζητήσουμε.
-
Πάλι διπλό ποστ;μια φορά πάτα το κουμπι γμτ!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πάλι διπλό ποστ;μια φορά πάτα το κουμπι γμτ!!!Πραγματικά μια φορά το πατάω..! Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό.. Μου βγάζει 2 φορές την επιβεβαίωση απάντησης (και προφανώς 2πλο ποστ)..
-
Άλλαξε broswer...
-
Μαλιστα...
α) τηλεφωνικη κληση...
β) διακοπη καταδιωξης γιατι ο αστυνομικος εκρινε οτι απο τη καταδιωξη κινδυνευει ο καταδιωκομενος...
γ) κληση σε μεταγενεστερη μερα απο ττη παραβασηποιος ειναι το βλημα ειπαμε?
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
ως τότε αναρωτιέμαι: 'τόσο μλκες ήταν εκείνοι που πλήρωσαν για την παραβίαση κόκκινου, ενώ απλά τους είδαν'; Αν υπήρχε μια απόφαση του Αρειου Πάγου όπως λες, δεν θα έκαναν δικαστήριο, να πάρουν χρήματα μέχρι και για ηθική βλάβη; Γιατί όλοι οι δικηγόροι λένε� 'δεν βγάζεις άκρη' κλπ; Σκέψου τα αυτά, βρες απαντήσεις και εδώ είμαστε να συζητήσουμε.
Edit [Mod], και σε εμενα αν ερχοταν ενας μπατσος που με γνωριζει και για τον οποιοδηποτε λογο ηθελε να μου κοψει ετεροχρονισμενα κληση, και στις αντιρησσεις μου μου ελεγε 'ή παιρνεις τη κληση ή λεω οτι σου εκανα σημα να σταματησεις για τη παραβαση και εσυ δεν σταματησες = μηνυση και δικαστηριο', θα επαιρνα τη κληση και θα εφευγα. Και τα δυο ομως ειναι παρανομα, παρατυπα και παραβαση καθηκοντος. Edit. Το παρατραβήξατε και οι δύο στους χαρακτηρισμούς [Mod]
-
Γειτονας καλει την αστυνομια για καταγραφη καθως βρισκει το πισω φτερο μπασμενο και σκαει μυτη Διας ο οποιος τον γραφει γιατι ο πισω τροχος παταει στο τελειωμα κιτρινης γραμμης..
Αποδειχθηκε δε οτι το χτυπησε το σκουπιδιαρικο.. -
Πριν καμιά 5 χρόνια είχε γίνει ένα ρεπορτάζ με έναν που είχε αυτοκίνητο και έπεσε πάνω του περιπολικό με υπαιτιότητα του δεύτερου. Το περιπολικό όμως δε μπορούσε να τον αποζημιώσει γιατί ήταν ανασφάλιστο όπως και όλα!!! Τελικά μύθος των δημοσιογράφων (ότι όλα είναι ανασφάλιστα) που βάζουν ένα θέμα στο μεγεθυντικό φακό ή πραγματικότητα;
-
Τα δημοσια οχηματα δεν ειναι ασφαλισμενα σε ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιρειες γιατι 'το δημοσιο ειναι φερεγγυο και πληρωνει αμα κανει ζημια'...Το οτι για να σε πληρωσει ακομα και οταν φταιει πασιφανεστατα θα σε τραβηξει επι δεκαετιες σε δικαστηρια ακριβως (και μονο και μονο ) επειδη μπορει, ειναι αλλο θεμα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Γειτονας καλει την αστυνομια για καταγραφη καθως βρισκει το πισω φτερο μπασμενο και σκαει μυτη Διας ο οποιος τον γραφει γιατι ο πισω τροχος παταει στο τελειωμα κιτρινης γραμμης..
Αποδειχθηκε δε οτι το χτυπησε το σκουπιδιαρικο..Ο γείτονας ήξερε τι σημαίνει κίτρινη γραμμή; Το σκουπιδιάρικο χωρούσε να περάσει;
-
Ανετα χωραγε..αεροδρομιο απο χωρο.
Μην αρχισεις με τις τυπολατρειες σου παλι... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μην αρχισεις με τις τυπολατρειες σου παλι...
Καταλαβαίνω. Είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις σε Έλληνα ότι η τήρηση των νόμων είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική.
Όπως και να έχει, το σκουπιδιάρικο πληρώνει τον γείτονα για την ζημιά, ο γείτονας πληρώνει το πρόστιμο για την παράβαση, δεν το ξαναπαρκάρει εκεί και τελειώνει το θέμα.
-
Ασε μας ρε Λαππα.. απο ηθικολογια χορτασαμε.. 'καταλαβαινεις....'
Το αμαξι ηταν ολο εκτος κιτρινης γραμμης μ εξαιρεση τον πισω τροχο που μισοπαταγε και τον πισω προβολο φυσικα.. δεν εμποδιζε τιποτα.. ουτε καν το σκουπιδιαρικο..
Αλλα αφου σ αρεσουν να σου ξηγιουνται ετσι οταν βρεθεις στην αναγκη τους και αντι να κοιταξουν να λυσουν το προβλημα σου ασχοληθουν με μια μαλακια μη κλαψεις.. -
Εσείς πληρώνετε τα πρόστιμα, εγώ θα κλάψω;
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το αμαξι ηταν ολο εκτος κιτρινης γραμμης.... μ εξαιρεση τον πισω τροχο που μισοπαταγε και τον πισω προβολο φυσικα..
Όπως λέμε ολίγον έγκυος.
-
Εσεις ,εμεις και το τερας ηθικολογιας και τυπολατρειας.. Σου ξαναλεω οταν εχεςι προβλημα και ο μπατσουλης αντι να σε βοηθησει κοιταξει να βγαλει τα κομπλεξ του ελα να τα ξαναπουμε...
Το αμαξι δεν εμποδιζε.. στη περιοχη γινονται εργα αναπλασης και δημιουργειας ποδηλατοδρομων....οποτε υπαρχει σχετικη ανοχη απ ολους για αυτο το διαστημα..οχι οτι ειναι δικαιολογια.. το προβλημα για σενα ηταν οι 40 ποντοι που βρισκοταν εντος γραμμης.. ε γι αυτο σου λεω οτι εισαι ενας γελοιος τυπολατρης.. Δε σ ενδιαφερει αν χωραγαν 3 σκουπιδιαρικα και οτι δεν εμποδιζε ή οτι ο ανθρωπος δε πηγε στ @@ του να το βαλει φαρδυ πλατυ πανω στη γραμμη αγνοωντας την ,αλλα οτι ηταν το corolla 40 ποντους πανω στη γραμμη..
-
Καλα με τι ασχολεισαι τωρα... ο Λαππας εχει ευρωπαικες προδιαγραφες.
Ειναι σαν να καιγεται σπιτι και μαζι με την πυροσβεστικη, αφου γινει παραναλωμα να ερχεται και η πολεοδομια για παραβαση ημιυπαιθριου ενα πραμα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εσεις ,εμεις και το τερας ηθικολογιας και τυπολατρειας.. Σου ξαναλεω οταν εχεςι προβλημα και ο μπατσουλης αντι να σε βοηθησει κοιταξει να βγαλει τα κομπλεξ του ελα να τα ξαναπουμε...Το αμαξι δεν εμποδιζε.. στη περιοχη γινονται εργα αναπλασης και δημιουργειας ποδηλατοδρομων....οποτε υπαρχει σχετικη ανοχη απ ολους για αυτο το διαστημα..οχι οτι ειναι δικαιολογια.. το προβλημα για σενα ηταν οι 40 ποντοι που βρισκοταν εντος γραμμης.. ε γι αυτο σου λεω οτι εισαι ενας γελοιος τυπολατρης.. Δε σ ενδιαφερει αν χωραγαν 3 σκουπιδιαρικα και οτι δεν εμποδιζε ή οτι ο ανθρωπος δε πηγε στ @@ του να το βαλει φαρδυ πλατυ πανω στη γραμμη αγνοωντας την ,αλλα οτι ηταν το corolla 40 ποντους πανω στη γραμμη..
Εφόσον δεν είναι δικαιολογία, γιατί το αναφέρεις; Ο συγκεκριμένος έκανε μια παράβαση, και τιμωρήθηκε για αυτή. θα πληρώσει το πρόστιμο του και δεν θα ξαναπαρκάρει πάνω στην κίτρινη γραμμή. Ο δε οδηγός του απορριμματοφόρου θα του πληρώσει την ζημιά και όλα είναι εντάξει. Ο μόνος που δείχνει να έχει πρόβλημα είσαι εσύ που το ανέφερες.
Παρεμπιπτόντως, μια και οι συντονιστές έχουν αποφασίσει ότι στο forum μπορούμε να βριζόμαστε ελεύθερα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου κάνω την χάρη. Άκουσε λοιπόν γελοίο παλικαράκι: Οι νόμοι δεν είναι απλές συστάσεις που καλό είναι να εφαρμόζονται 'από τους άλλους' ώστε εμείς να ζούμε πιο όμορφα. Είναι κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται από ΟΛΟΥΣ ώστε η συμβίωση με τους συμπολίτες μας να γίνεται πιο ανθρώπινη και η ζωή μας πιο εύκολη. Ο λόγος που η Ελλάδα είναι ένα οδικό μπουρδέλο και άλλες χώρες δεν είναι, είναι ακριβώς ότι εκεί συμβαίνει ΣΥΝΕΧΩΣ αυτό που έγινε στον γείτονα σου.
Δεν σου αρέσει όταν η εφαρμογή των νόμων επιβάλλεται; Tough shit & better luck next time. -
Γιατι παραβλεπωντας ακομα και το οτι δεν εμποδιζε, δεν υπηρχε προθεση να παρανομησει, δεν ειχε μετακινησει το οχημα μεχρι να ερθει ,θα μπορουσε ν αναγνωρισει οτι γινεται της πουτανας στην περιοχη λογω των εργων, να εγραφε κατι διπλανους σε καβαλημενα πεζοδρομια καθετα και οχι τον κακομοιρακο που τον τρακαρανε φωναξε για καταγραφη και πληρωσε και μπουγιουρντι... Το προβλημα που το ξερεις οτι το εχω μονο εγω και οχι αυτος και αλλοι που ταυτιζονται?
Και αφου πας γυρευοντας ενας ψευτοηθικολογος και τυπολαγνος ο οποιος ιστορικα αδυνατει να συγκρατησει την ουσια ενος γεγονοτος και φαινομενου εισαι.. 'Νομος' ειναι και το χαρατσι και το κλεισιμο της ερτ αλλωστε... btw θα γινοσουν εξαιρετικος δικηγορος γιατι ετσι ακριβως λειτουργουν...
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4