-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Για ΕΑ-4200 μου κάνει...Θα του κανεις μηνυση;
-
Susususummertime, summertime madnesssss
ΣΟΡΡΥ για το σεντονι που ακολουθει, μιας και βρηκα χρονο να γραψω λεπτομερως αφου βαραω μυγες στη δουλεια!
1) Σε 'Χωριο' με τροχαιο που την ειδε σεριφης.
Διασταυρωνομαι με αστυνομικο της ομαδας Ζ (?). Εγω ανεβαινα αυτος κατεβαινε το δρομο ... με νορμαλ ταχυτητες.
Πιο κατω στριβω αριστερα σταματαω αναμεσα απο 2 παρκαρισμενα, βγαζω κρανος το ακουμπαω στο τεποζιτο.
Δεν κατεβηκα, ουτε εβαλα πλαγιο σταντ, αρχιζω να μιλαω στο κινητο περι δουλειας γιατι με καλουσαν επιμονα, αναβω και ενα τσιγαρο.
Λιγα λεπτα μετα, αφου εχω κλεισει το κινητο και κανω το τσιγαρο για να συνεχισω... σκαει ο τροχαιος!Γεια σου παλικαρι, δωσε μου τα χαρτια σου;
Καλησπερα κτλ εγω... καθως του τα δινω, με ρωταει: Κρανος γιατι δε φορας;
Τώρα;; .. του απανταω.. Αφου ειμαι σταματημενος, μιλουσα στο κινητο και αναψα τσιγαρο.Με κοροιδευεις; Απανταει... σε ειδα χθες το πρωι στην πλατεια καθως ανεβαινες και πιο μετα καθως κατεβαινες με αλλο ενα ατομο!
Ναι του λεω, χθες οταν πηγα γυμναστηριο δεν φορουσα κρανος, σε ειδα και 'γω εκει στη σκια που ειχες κατσει.στα καπακια ο σεριφης... 'Μη χρηση κρανους, μη χρηση δεικτων κατευθυνσης'
Για φερε και το διπλωμα σου...
Ω να σου γαμησω εγω απο μεσα μου.... Δεν το εχω πανω μου.
Καλως, φερτο στο τμημα το συντομοτερο! Και φευγει!Μενω μαλακας εγω... και παω πριν απο τον ιδιο στο τμημα!
Μετα απο 1-2 λεπτα ερχεται και το οργανο της ταξης.
Αρχιζει να κοβει το κοστουμι του δινω οτι αλλα στοιχεια χρειαζοταν και τον ρωταω.-Με ειδες χωρις κρανος, ΧΘΕΣ και με γραφεις ΣΗΜΕΡΑ, σταματημενο, διοτι εαν δε σταματαγα, δεν παιζει να εκανες αναστροφη και να με προλαβαινες αφου θα ειχα φτασει σπιτι μου... και ισως και να μη με ξαναβλεπες ΠΟΤΕ, επειδη αυριο φευγω απο το πατρικο οπου βρισκομαι διακοπες. Κανω καπου λαθος;
-Κυριε μου, θα μπορουσα να ειχα κανει καταδιωξη... μπορει να σας σταματαγα ας πουμε 10 χιλιομετρα μετα, τι παει να πει αυτο, οτι δε θα βεβαιωσω την παραβαση;
-Μα καταδιωξη δεν εγινε, σημα να σταματησω δε μου εκανες, απλα με κοιταζες στον ισκιο που καθοσουν! Αυτο εγινε ΧΘΕΣ!!
-Ναι αλλα τα στοιχεια σου οπως χρωμα, οχημα και πινακιδα αν τα ειχα κρατησει παλι, μπορουσα να βεβαιωσω την παραβαση.Εκει σταματησα να μιλαω, του λεω υπογραφω πισω για ενσταση και θελω να μιλησω με το διοικητη σας.
Τα ιδια πανω κατω ειπε και ο διοικητης ο οποιος τυχαινε να βρισκεται εκεινη τη στιγμη εκει, μου απερριψε την ενσταση (εγγραφως και με το νομο).Ο αστυνομικος, ηταν σολο, βρισκομασταν σε στενο χωρις κοσμο τριγυρω, δικαβαλος δεν ημουν σ'εκεινη τη φαση για να αποδειξω οτιδηποτε...
Εν τελει με εγραψε για μη χρηση προστατευτικου κρανους μονο, το διπλωμα δε μου το κρατησαν (χαριστικα ειπε ).
Πληρωσα την κληση αμεσως μολις απορριφθηκε η ενσταση μου.Τη γνωμη σας παρακαλω.
Αν και οφφτοπικ, σχετικο με 'ζωα' το βαζω εδω σε spoiler.
[spoiler:1sktplms]2) Παππους ανασφαλιστος, parking level over 9000
3 μερες πριν το περιστατικο πιο πανω... εχω σταματησει σε ψιλικατζιδικο (Θεσ/νικη) για να παρω αναψυκτικο και τσιγαρα.Παρκαρω κατα μηκος του πεζοδρομιου, στο πλαγιο σταντ περιπου 1μιση μηχανη σε μηκος, πισω απο ενα ασημι Ford Mondeo του '10. Μπαινω στο ψιλικατζιδικο, τι ωραια τι καλα, βγαινω απο το ψιλικατζιδικο... εγκεφαλικο.
Το αυτοκινητο εκανε οπισθεν και τα ξαπλωσε ολα! Αφου συνηλθα απο το εγκεφαλικο κοντεψα να παθω και δευτερο, γιατι βλεπω οτι εβαλε 1η και στριβει να φυγει ξεπαρκαροντας!
Τα παιρνω στο κρανιο, τρεχω και πεταγομαι μπροστα του φωναζοντας 'εεεε σταματα'!
Σταματαει λοιπον ο παππους, καμια 70φευγα ... παω απο το παραθυρο του και του λεω, που πας, δες πισω τι εκανες! Δεν ακουσες τιποτα? (εγω δεν ακουσα τιποτα γιατι στο ψιλικατζιδικο ειχε πορτα και μεσα δουλευαν ολα τα ψυγεια).
Απαντηση απο τον παππου: -Ναι, τι θες?!!?!?
Κατεβα να δει τι εκανες, του λεω και παω πισω απο το αμαξι σηκωνοντας τη μηχανη.
Ερχεται και απλα με κοιταει για μερικα δευτερολεπτα και λεει 'Και 'γω τι θες να κανω'...
Ειχε ενα βλεμμα, το οποιο μαρτυρουσε πως ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ουτε καν σε ποιο πλανητη βρισκεται!
-Μισο να καλεσω την τροχαια και την φροντιδα ατυχηματος, ασφαλεια εχεις;
-Οχι
-Τι οχι, δεν εχεις ασφαλεια; Ριξε μια ματια στα χαρτια σου. (ηταν τοσο 'αλλου' ο παππους που ποτε δεν ξερεις, ισως και να 'χε και να μην ξερει πλεον τι ειναι το ασφαλιστηριο )
-Οχι δεν εχω!Οκ του λεω, μισο να δω τι ζημια επαθα, μανετα φρενου στραβωμενη, γρατζουνιες, καθρεπτης γυρισμενος απο τη βαση του (ισιαξε με λιγη δυναμη με το χερι) κατα τ'αλλα τιποτα σημαντικο! Εκατσε πανω στη γωνια του πεζοδρομιου χωρις πολλη ορμη.)
-Ρε ανθρωπε, εαν περναγες απο ενα στοπ και γινομασταν φως και ηχος, ΠΩΣ θα με αποζημιωνες; Εαν σκοτωνες καποιον, τι θα εκανες μετα μου λες;;;
-Συγνωμη, συγνωμη.
-Ποια συγνωμη;; Θα αναστησεις καποιον με μια συγνωμη; Θα επισκευασεις καμια ζημια με συγνωμη;
Μηπως εχεις να μου δωσεις ενα κατοσταρικακι τωρα να αλλαξω μανετα και να βαψω το πλαστικο της ουρας;
Οχι, θα μου δωσεις μια συγνωμη...Αφου τον κατσαδιασα λιγο και ειχα αρχισει να νευριαζω πολυ ασχημα... θα μετανιωνω για ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καιρο που τον λυπηθηκα και τον διαολοστειλα!! Δε φωναξα ουτε τροχαια, ουτε ασφαλιστικη τιποτα... ο ΜΑΛΑΚΑΣ![/spoiler:1sktplms]
-
Τυπικά είναι σωστός. Ουσιαστικά είναι λάθος. Το αντίστροφο μπορεί να λεχθεί για σένα.
-
Tι παει να πει τυπικα ειναι σωστος?
Τυπικα, μπορει να με γραψει για οτι θελει οποτε θελει και να με γαμησει οσο θελει!
Και μαλιστα ανδρομικα, εαν περισυ δεν του αρεσε το κουρεμα μου?
Ειδικα εαν δεν εχω πειστηρια για το αντιθετο!Ουσιαστικα, πως ειναι λαθος;
-
Μπορεί να βεβαιωθεί παράβαση αναδρομικά χωρίς αποδείξεις (φωτο κλπ.) ?
Απλά και μόνο επειδή το είπε ο μπάτσος !? -
Απλά και μόνο επειδή το είπε ο μπάτσος !?+1
-
Απλά και μόνο επειδή το είπε ο μπάτσος !?Με κοροιδευεις; Απανταει... σε ειδα χθες το πρωι στην πλατεια καθως ανεβαινες και πιο μετα καθως κατεβαινες με αλλο ενα ατομο!
Ναι του λεω, χθες οταν πηγα γυμναστηριο δεν φορουσα κρανος, σε ειδα και 'γω εκει στη σκια που ειχες κατσει. -
Απλά και μόνο επειδή το είπε ο μπάτσος !?Kατα τα λεγομενα του Διοικητη του Α/Τ ... ΝΑΙ! Αντε βγαλε ακρη!!
Ο διαλογος πανω κατω.
-Μα κυριε αστυνομε, μου βεβαιωνει προστιμο για μια παραβαση που εκανα ΧΘΕΣ ... σε τελειως διαφορετικο σημειο τη στιγμη μαλιστα που ΔΕΝ βρισκομαι εν κινησει ουτε καν με τον κινητηρα σε λειτουργια.
-Αφου το λες και μονος σου, εκανες παραβαση και τωρα κοροιδευομαστε;
-Ειμαστε με τα καλα μας; Μου βεβαιωνει την παραβαση στο τμημα;
-Εαν εκανε καταδιωξη ο συναδελφος και σε σταματαγε 10 χιλιομετρα πιο κατω, δε θα επρεπε να σε γραψει;
-Καταδιωξη δεν εγινε και εαν το ηθελε ας αναβε το φαρο και τη σειρηνα για να καταλαβω και να σταματησω. Ομως απλα με ειδε, ηταν κατω απο το δεντρο και επινε καφε σε πλαστικο ποτηρακι... οταν με ειδε ξανα σημερα και μαλιστα με πινακιδα μακρινου νομού γυρισε και με επιασε μετα απο λιγο.. κι αυτο καταδιωξη ηταν; Εαν εφτανα σπιτι μου αντι να σταματησω; Ποτε θα με εγραφε, αυριο; Ή θα μου εστελνε την κληση σπιτι;
-Εαν εχεις καποια αντιρρηση συμπληρωσε μια ενσταση
(Σαν να μου λεει θα σου ριξω και επισημως ακυρο και αντε βγαλε ακρη μετα)ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν ειχα μαρτυρες αλλα ηταν η στιγμη που θα ηθελα να ειχα καμερα κρανους.
Βεβαιωση παραβασης χωρις παρουσια οργανου (κληση delivery κατ'οικον) μονο με τεχνικα μεσα. Καμερες κτλ...
Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ειτε βεβαιωνει ΕΠΙΤΟΠΟΥ ειτε ξεκιναει καταδιωξη. Εαν το τραβαγα απο τα μαλλια, μπορει να μου φορτωναν και οτι αλλο ηθελαν (που απ'οτι φανηκε, ηθελε οταν σταματησε διπλα μου). Δε με επαιρνε πιστευω να ειχα ντραβαλα για διαφυγη κτλ ετσι απο το τιποτα!Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Απλά και μόνο επειδή το είπε ο μπάτσος !?Με κοροιδευεις; Απανταει... σε ειδα χθες το πρωι στην πλατεια καθως ανεβαινες και πιο μετα καθως κατεβαινες με αλλο ενα ατομο!
Ναι του λεω, χθες οταν πηγα γυμναστηριο δεν φορουσα κρανος, σε ειδα και 'γω εκει στη σκια που ειχες κατσει.E τι να του ελεγα... αφου τον ειδα και με ειδε! Εκεινη τη στιγμη αν με σταματαγε θα του 'λεγα ευθεως, στα παπακια μου, δεν εχω καμια δικαιολογια δε φοραω κρανος γραψε με να παω να πληρωσω και να κανω μια ενσταση οτι ειμαι εδω για διακοπες και θελω το διπλωμα πισω για να οδηγησω πισω σπιτι μου.
Αλλα οχι ρε φιλε να αραζει σαν το φιδι 10 το πρωι με τη δροσουλα κατω απο το δεντρο και να πινει το φρεντοκαπουτσινο του και ΤΣΑΚ οταν με βλεπει την αλλη μερα, να του 'ρχονται αναμνησεις απο το κουτελο μου το εκτεθειμενο...
-
Δες το αλλιώς. Τιμωρήθηκες για μια παράβαση που όντως έκανες. Τόσο απλά!
Δε διαφωνώ ότι είναι άσχημο να φιδιάζει και να στη ρίχνει την άλλη μέρα (δείχνει σαφέστατα κόμπλεξ άσο μέρους του) αλλά παραμένει δίκαιη τιμωρία για πραγματικό παράπτωμα. Διαφωνείς; -
Στο οτι τιμωρηθηκα για μια παραβαση που οντως εκανα, θα συμφωνησω. Εν μερει οταν το σκεφτομαι ετσι λεω οκ, στα κομματια.
Ομως ρε Dimsabas ... εαν ετσι ευκολα και μαλιστα χωρις να μπορεσεις να βρεις το δικιο σου με την καμια αρχιζουν και μοιραζουν μπουρδελοχαρτα, κατα που βαδιζουμε;
Οι νομοι ειναι νομοι, οσο και αν εφταιγα που την περασμενη μερα ημουν ανεϋ κρανους ενω με εγραψε οταν του δοθηκε η ευκαιρια... δεν προβλεπεται κατι τετοιο.
Δηλαδη την επομενη φορα που θα επισκεφτω το ιδιο μερος και με πετυχει, εαν εχει φαει κερατο, εαν πεθανε η γατα του, εαν ξυπνησε στραβα ... θα πρεπει να φοβαμαι μη με γραψει καμια 'μαϊμου' κληση, ετσι επειδη δε του αρεσει πλεον η φατσα μου; -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
εαν ετσι ευκολα και μαλιστα χωρις να μπορεσεις να βρεις το δικιο σου με την καμια αρχιζουν και μοιραζουν μπουρδελοχαρτα, κατα που βαδιζουμε;
(snip)
Δηλαδη την επομενη φορα που θα επισκεφτω το ιδιο μερος και με πετυχει, εαν εχει φαει κερατο, εαν πεθανε η γατα του, εαν ξυπνησε στραβα ... θα πρεπει να φοβαμαι μη με γραψει καμια 'μαϊμου' κληση, ετσι επειδη δε του αρεσει πλεον η φατσα μου;Γράφετε συνέχεια για την πιθανότητα να σας γράψει αστυνομικός ψεύτικη κλήση. Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν γενικά τέτοιες περιπτώσεις από ανήθικους, αντιεπαγγελματίες, διεφθαρμένους, ηλίθιους αστυνομικούς.
Αλλά αγνοείτε τελείως το γεγονός ότι παραδέχτηκες την παράβασή σου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζεις να την ομολογείς δημόσια σε φόρουμ!
Να στο θέσω αλλιώς. Βρίσκω εγώ έναν αστυνομικό στο δρόμο. Πάω και του λέω: 'Καλημέρα, να ξέρετε ότι χθες πέρασα από εδώ με κόκκινο γιατί βαριόμουν να περιμένω.' Πρέπει να μου γράψει κλήση ή όχι;
-
Έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, έχει γίνει μια υπερυψωμένη διάβαση πεζών. Έχουν τοποθετηθεί μέχρι και φανάρια για τους οδηγούς με πορτοκαλί να ανάβει/ σβήνει συνεχόμενα. Αυτοί που τα τοποθέτησαν, είναι και οι μόνοι που ξέρουν ότι υπάρχουν. Κάθε μέρα περνάνε χιλιάδες κόσμος από αυτή τη διάβαση, παιδιά, ηλικιωμένοι. Υπάρχουν στιγμές που κάποιοι έξυπνοι περνάνε από τη διάβαση με 70, 80 χλμ σε σημείο τα αυτοκίνητα σχεδόν να απογειώνονται αδιαφορόντας για τους πεζούς. Τι κάνει η αστυνομία λοιπόν? Βγαίνουν ανά πολύ τακτά χρονικά διαστήματα και πολλές φορές 2-2, 3-3 και γράφουν όσους έχουν παρκάρει παράνομα την ίδια στιγμή που τα αυτοκίνητα περνάνε από τη διάβαση χωρίς να σταματάνε. Μια φορά έπιασα την κουβέντα σε ένα αστυνομικό και τον ρώτησα, σε πολύ χαλαρό τόνο, πόσο είναι η κλήση για κάποιον που δεν σταματήσει σε διάβαση. Δεν ξέρω αν του ξέφυγε αυτό που μου είπε ή αν ήταν απλά πολύ ειλικρινής.
'Δεν έχει κοπεί ποτέ τέτοια κλήση σε αυτό το χώρο και δεν το έχω ψάξει' ήταν η απάντηση -
Άρα ο Morx την έκανε την πατάτα. Επειδή παραδέχτηκες ότι έκανες την παράβαση. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν να στη βεβαιώσουν, ελπίζω...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δε διαφωνώ ότι είναι άσχημο να φιδιάζει και να στη ρίχνει την άλλη μέρα (δείχνει σαφέστατα κόμπλεξ άσο μέρους του) αλλά παραμένει δίκαιη τιμωρία για πραγματικό παράπτωμα. Διαφωνείς;Αυτο που πρεπει να καταλαβεις (και ο Avel νομιζω παρακατω) ειναι οτι ο ιδιος νομος που λεει οτι η οδηγηση χωρις κρανος ειναι παραβαση, εχει και την προβλεπομενη και απαιτουμενη διαδικασια για τη βεβαιωση της. και δεν μπορει να επιβαλλουμε το πρωτο χωρις να τηρουμε το δευτερο. Ειναι ακριβως το ιδιο με το να σε γραφουν με ρανταρ χωρις προειδοποιητικη πινακιδα.
Άρα ο Morx την έκανε την πατάτα. Επειδή παραδέχτηκες ότι έκανες την παράβαση. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν να στη βεβαιώσουν, ελπίζω...
ελα μωρε, προφανως ηταν γνωστος ο Μορχ και του το ειχε αχτι, και θα εβρισκε δημιουργικα ενα τροπο να τον γραψει.
-
Γνωστος του σε καμια περιπτωση δεν ειμαι. Δεν τον ξερω δεν με ξερει.
Το οτι παραδεχτηκα προφορικα οτι δε φορουσα κρανος ειναι επειδη με ειδε με τα ματια του και οτιδηποτε αλλο αν ελεγα θα ηταν απλα ασεβεια και κοροιδια. Να τον εβγαζα στραβο ή να πουλαγα τρελα χωρις λογο;
Ωστοσο, ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ θα μπορουσα να πω οτι ηθελα αυτο σημαινει οτι αληθευουν;Η παραβαση βεβαιωνεται με συγκεκριμενο τροπο, εκει στεκομαι και αυτο ηθελα να συζητησω με καποιον που γνωριζει.
-
Από την στιγμή που το παραδέχτηκες, τελείωσε.. Αλλά και πάλι, όπως λες ήταν έντιμο, αφού η μαρτυρία οργάνου είναι σημαντική.. Οπότε ξέμπλεξες..
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Από την στιγμή που το παραδέχτηκες, τελείωσε.. Αλλά και πάλι, όπως λες ήταν έντιμο, αφού η μαρτυρία οργάνου είναι σημαντική.. Οπότε ξέμπλεξες..Μου θυμιζει το ανεκτοδο '... σε λιγο θα σας πει οτι κρυβω και πτωμα στο πορτμπαγκαζ'
Τι παει να πει οτι το παραδεχτηκα... υπεργραψα καμια ομολογια μηπως ή με ανεκριναν;
Ακομα και να ΜΗΝ παραδεχομουν τιποτα, τα χαρτια μου τα ειχε κρατησει (πλην διπλωματος) και επεστρεφε στο Α/Τ οπου πηγα και 'γω στ καπακια. Συμπληρωνε την κληση εκει περα! Τι θα μπορουσε να ειχε ωφελησει αν μπροστα του ελεγα οτι δε με ειδε ποτε, δεν ημουν ποτε εκει και 'να, μολις ηρθα εδω, σημερα εφτασα' ??? -
Υπαρχει κανας νομος που να λεει για αναδρομικες κλησεις? Καπως κουλο μου φαινεται.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Υπαρχει κανας νομος που να λεει για αναδρομικες κλησεις? Καπως κουλο μου φαινεται.Απ'οσο ξερω μια παραβαση πρεπει να βεβαιωνεται παρουσια αστυνομικου ΕΚΤΟΣ.
Σε διαφορετικη περιπτωση ΜΟΝΟ απο καμερες ελεγου κυκλοφοριας / Ρανταρ.Απ'οσα διαβασα λοιπον, η παραβαση πρεπει να βεβαιωθει ΕΠ ΑΥΤΟΦΟΡΩ και οχι με την ενοια του ποινικου δικαιου, δηλαδη μεχρι το τελος της επομενης μερας... αλλα εκεινης της στιγμης.
Κανω καπου λαθος;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Υπαρχει κανας νομος που να λεει για αναδρομικες κλησεις? Καπως κουλο μου φαινεται.οπως εγραψα και πιο πανω :
Δε διαφωνώ ότι είναι άσχημο να φιδιάζει και να στη ρίχνει την άλλη μέρα (δείχνει σαφέστατα κόμπλεξ άσο μέρους του) αλλά παραμένει δίκαιη τιμωρία για πραγματικό παράπτωμα. Διαφωνείς;Αυτο που πρεπει να καταλαβεις (και ο Avel νομιζω παρακατω) ειναι οτι ο ιδιος νομος που λεει οτι η οδηγηση χωρις κρανος ειναι παραβαση, εχει και την προβλεπομενη και απαιτουμενη διαδικασια για τη βεβαιωση της. και δεν μπορει να επιβαλλουμε το πρωτο χωρις να τηρουμε το δευτερο. Ειναι ακριβως το ιδιο με το να σε γραφουν με ρανταρ χωρις προειδοποιητικη πινακιδα.
κοινως, παραβαση καθηκοντος.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4