-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Άν έχεις οδηγήσει , σου έχει τύχει ποτέ 5 μαντραχαλαίοι να περπατούν μέσα στη μέση κ εσύ να πηγαίνεις καταπάνω τους , όπως περήφανα μας δήλωνες τις προάλλες ?Sorry αλλά στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε χώρες της Ευρώπης όπου έχω ζήσει / οδηγήσει / επισκεπτεί εγώ, αν κάνεις τέτοιες μλκίες όπως να περνάς απρόσεκτα το δρόμο ή να περπατάς στη μέση του, όλοι θα σου κάνουν έντονη παρατήρηση, και *σχεδόν *όλοι θα συνεχίσουν την πορεία τους, περιμένοντας εσένα να κόψεις τις μλκίες.
-
εχει δικιο ο kacey που λεει οτι πρεπει να τους μιλας ομορφα και ηρεμα. πρεπει να ειναι μεγαλο ζωο ο αστυνομικος για να σε γραψει ενω σε βλεπει οτι εισαι συνειδητοποιημενος οδηγος. δεν ειναι ο κανονας, αλλα ισχυει πολλες φορες.
-
ομορφα και ηρεμα πρεπει να μιλας στον οποιονδηποτε,οχι μονο για να γλυψεις και να γλιτωσεις κληση.
-
@nintza για μενα ειναι αυτονοητο οτι πρεπει να μιλας ομορφα σε ολους. πολλοι ερχονται σε αντιπαραθεση
με τους αστυνομικους, πολλες φορες για ασυμαντους λογους γιατι 'πανε κοντρα στη στολη' και αυτο
εχει επιπτωσεις. -
το αν θα σε γραψει η οχι εχει να κανει με το αν εχεις κανει παραβαση,και οχι αν του γλυφεις το κωλο.
-
Υπενθυμιζω το περιστατικο που ειχε γινει τα Χριστουγεννα που μας περασαν:
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καναμε κ τη καλη μας πραξη χριστουγεννιατικα... Κ εξηγω:Ανεβαινα τη Σινα με το αυτοκινητο (στην περιοχη που αποκαλω 'κατω Κολωνακι' = Εξαρχεια αλλα τα μπαρακια θελουν να και λενε οτι ειναι Κολωνακι), κ βλεπω δυο μελαμψους τυπους, με ακουστικα handsfree κ στα δυο αυτια ο καθενας, κ καλα να ακουμπανε σε ενα αυτοκινητο κ να μιλανε, κοιταζοντας τα αστρα. @@ μιλαγανε κ εκανε μπαμ απο μακρυα, γιατι να εχεις κ στα δυο αυτια handsfree οταν μιλας με τον απεναντι σου?
Με το που τους προσπερναω κ ενω ημουν το τελευταιο αυτοκινητο που περναγε (=απο πισω κανεις, ουτε οχηματα ουτε πεζοι, για 5-10 δευτερολεπτα), τους βλεπω στο καθρεπτη ο ενας να σκυβει κ να κοιταει μεσα στο αυτοκινητο κ ο αλλος να προσπαθει να ανοιξει τη πορτα με τροπο που χρησιμοποιεις μονο οταν θες να σπασεις ενα αυτοκινητο...
Τηλ στο 100 επι τοπου, το κ το, τρεχατε να τους προλαβετε. Παρκαρω πιο κατω, γυρναω με τα ποδια κ αρχιζω να τους παρακολουθω διακριτικα απο 50μ. μετα απο 10λεπτα (μεσα στα οποια ειχαν ανοιξει 4 αυτοκινητα !, Yaris, Corsa, Fiesta κ κατι αλλο που δεν θυμαμαι) εμφανιζονται 2 ΔΙ.ΑΣ, τους λεω 'αυτοι ειναι αρπαξτε τους' κ τους πακεταρανε για το Α.Τ. Συνταγματος. Εδωσα στοιχεια κλπ κ μου ζητησαν να περασω το συντομοτερο για καταθεση, μετα απο λιγο με πηρε η μπατσινα ( ) τηλ κ με ρωτησε αν μπορω να παω εκεινη τη στιγμη, αλλα τελικα της ειπε ο ΑξΥπ. οτι δεν χρειαζεται κ οτι θα με καλεσουν αν χρειαστει.
Αυτα.
Σημερα εγινε η δικη-εφεση (εφεση γιατι αυτοι ειχαν φαει φυλακη απο το αυτοφορο τοτε κ ηταν απο τοτε μεσα, πραγμα που εμαθα σημερα) στο μονομελες εφετειο κακουργηματων στην Αθηνα. Ειχα παει για μαρτυρας, ειπα τα παραπανω κ εφαγαν 3 χρονια με αναστολη ο μικρος (σε ηλικια, για αυτο εφαγε αυτη τη ποινη) οποτε σημερα πηγε σπιτι του αλλα ειχε μεινει μεσα μεχρι σημερα, κ 5 χρονια επιτοπου φυλακη (δηλαδη εφυγε σημερα σουμπιτος για μεσα για 5 χρ.) κ μετα απελαση στην Αλγερια. Στο καλο κ να μας γραφει...
Το θεμα: εχουμε δικη νο1. Ωραια λεω, θα ξεκινησουμε 9και, ε κατα τις 10 και θα ειμαι σπιτι. Αμ δε...Ξεκιναει η δικη, δηλωνω οτι ειμαι εγω κ ειμαι παρων στα πρωτα 3 λεπτα, κ μετα αρχιζουν τα οργανα:
Προεδρος: 'να βρεθει διερμηνεας γιατι δεν μιλανε ελληνικα, κ να τους διοριστει δικηγορος γιατι δεν εχουν. στο μεταξυ ας πιασουμε τη δικη νο2 κ συνεχιζουμε την 1 μετα'.
Ναι καλα...η δικη νο2 που ηταν μετα απο εμας κρατησε απο τις 10και μεχρι τις 2 το μεσημερι σερι (μπουκαδοροι πολλαπλων σπιτιων = παρα πολλοι μαρτυρες, θυματα κ αστυνομοι), μετα εγινε διακοπη στις 2 για να βγει η αποφαση, κ αφου βγαινουν να πουν την αποφαση ανακαλυπτουν οτι ο διερμηνεας εκεινων των κατηγορουμενων ειχε φυγει γιατι νομιζε οτι δεν χρειαζοντα πια = να βρουμε νεο διερμηνεα για να τους λεει τις ποινες τους.
Οποτε τελικα εμεις που ημασταν νο1 δικη, ξεκινησαμε στις 3 παρα το μεσημερι κ τελειωσαμε 3μιση...
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
το αν θα σε γραψει η οχι εχει να κανει με το αν εχεις κανει παραβαση,και οχι αν του γλυφεις το κωλο.Αναλόγως. Υπάρχουν και αστυνομικοί που αν τους μιλήσεις και παραδεχθείς πως είσαι παράνομος δε σε γράφουν. Είναι και σε τι άνθρωπο θα πέσεις.
-
αυτο ειναι και παρανομο και παραλογο.
ουτε σωστο ειναι,ουτε δικαιοδοσια εχει ο αστυνομικος να κανει τον δικαστη. -
Υπαρχει ομως κ ανθρωπινος παραγων ρε νιντζα. Δεν ειμαστε ψυχροι βορειοευρωπαιοι κ ευτυχως δηλαδη. Βεβαια ο Ελληνας περναει στο αλλο ακρο ' ξερεις ποιος ειμαι εγω , θα σε στειλω Εβρο κ.λ.π'..
-
θα σε στειλω Ευρο κ.λ.π'.. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
θα σε στειλω Ευρο κ.λ.π'..
Πόσα δίνει μάθε
sent under heavy fire
-
Υπαρχει ομως κ ανθρωπινος παραγων ρε νιντζα. Δεν ειμαστε ψυχροι βορειοευρωπαιοι κ ευτυχως δηλαδη. Βεβαια ο Ελληνας περναει στο αλλο ακρο ' ξερεις ποιος ειμαι εγω , θα σε στειλω Ευρο κ.λ.π'..Δε μ αρεσει,αλλα το κατανοω αυτο μονο και μονο επειδη οι νομοι του κοκ ειναι σκατα,προχειροφτιαγμενοι και τελειως εισπρακτικοι.
αλλα για κανενα λογο δε μπορω να δεχτω να υπαρχει εμφανης διακριση αναμεσα στα 2 φυλα,στις ηλικιες,και στο τι αυτοκινητο εχει ο καθενας. -
Ο χρήστης panosft έγραψε:
το αν θα σε γραψει η οχι εχει να κανει με το αν εχεις κανει παραβαση,και οχι αν του γλυφεις το κωλο.
Αναλόγως. Υπάρχουν και αστυνομικοί που αν τους μιλήσεις και παραδεχθείς πως είσαι παράνομος δε σε γράφουν. Είναι και σε τι άνθρωπο θα πέσεις.
Καλο ειναι ο αστυνομικος να κρινει βασει παραβασης κ οχι μονο βαση του ποιος εισαι κ πως μιλησες...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αναλόγως. Υπάρχουν και αστυνομικοί που αν τους μιλήσεις και παραδεχθείς πως είσαι παράνομος δε σε γράφουν. Είναι και σε τι άνθρωπο θα πέσεις.
Καλο ειναι ο αστυνομικος να κρινει βασει παραβασης κ οχι μονο βαση του ποιος εισαι κ πως μιλησες...
στο καναδα ισως.στο ελλαντα ποτε
φιλος μου τον σταματανε σε μπλοκο,ηταν με τον πατερα του μεσα.
ελεγχος στοιχειων,ψαχνανε το αμαξι,τσαντακια
ηταν ουλτρα εριστικοι
ο φιλος μου αρχισε να τους τρολλαρει,του πρηξαν τα παπαρια,και οταν μαθαν οτι ο ενας ηταν ανθυποπλοιαρχος και ο αλλος υποπτεραραρχος,το βουλωσανε και τους διωξανε.καλα,και τα βυζγια ποσες κλησεις εχουν γλιτωσει ειναι μεγαλο κεφαλαιο.
-
Δεν καταλαβες. Αν με πιασουν να οδηγω λιαρδα, δεν πρεπει να με αφησουν, οποιος κ αν ειμαι, οσο καλα κ αν μιλαω κ οσο μεγαλο προβλημα κ αν μου δημιουργησουν. Ή οσο μεγαλα και ωραια βυζια κ αν εχω.
Αν κανω μια παρανομη αναστροφη στη μεση του πουθενα με κανενα οχημα τριγυρω/να ερχεται, ειναι διαφορετικο. Καλως ή κακως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΙΔΙΕΣ. Δεν εχουν την ιδια βαρυτητα, ειτε λογω της φυσης τους ειτε λογω των συγκεκριμενων συνθηκων τη συγκεκριμενη στιγμη*. Οσο για αυτο που λες οτι ο αστυνομικος δεν ειναι δικαστης, σου υπενθυμιζω οτι ο ΚΟΚ (κ ολοι οι ΚΟΚ των πολιτισμενων χωρων) εχουν μεσα τους ενσωματομενη την αναγκη κρισης του αστυνομικου: 'επικινδυνη οδηγηση' ας πουμε. Ποιος ΚΡΙΝΕΙ οτι η ταδε οδηγηση ειναι επικινδυνη κ η δεινα οχι?
*μπορω να σου δειξω φαναρι που μπορεις να περασεις με κοκκινο χωρις καν να σταματησεις, χωρις αυτο οχι να ειναι επικινδυνο αλλα να μην εχει καν καμμια σημασια σε κανεναν.
-
τον δεν πρεπει ισχυει,αλλα τι θα γινει?πιστευεις οτι κανεις δεν την εχει γλιτωσει οταν ηταν λιαρδα επειδη ειχε βυζγια,η επειδη ετυχε σε γνωστο γνωστου κτλ?
η ακομα και το αντιθετο,να σε γραψουν επειδη δεν εχεις κανει τιποτα? -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τον δεν πρεπει ισχυει,αλλα τι θα γινει??
πιστευεις οτι κανεις δεν την εχει γλιτωσει οταν ηταν λιαρδα επειδη ειχε βυζγια,η επειδη ετυχε σε γνωστο γνωστου κτλ?
η ακομα και το αντιθετο,να σε γραψουν επειδη δεν εχεις κανει τιποτα?Φυσικα κ φυσικα εχουν γινει.
-
σε καποιες φυσιολογικες χωρες που εχουν φυσιολογικους οδηγους και φυσιολογικους τροχαιους,οι ποινες ειναι αναλογα με την οικονομικη κατασταση και το μεγεθος τις επικινδυνοτητας.
πχ βρεχει η ειναι βραδυ?εξτρα γαμησι
αδειος ο δρομος?εκπτωση στο γαμησι. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
θα σε στειλω Ευρο κ.λ.π'..
ελα αμάν , από βιασύνη... Έβρο ήθελα να πω
-
Δεν είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας και μόνο πάντως η (καλώς εννοούμενη ΙΜΗΟ) ελαστικότητα από τα όργανα.
Sent from my Note 3 using smoke signals.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4