-
Εκανε αυτο ακριβως που κατηγορεις 'δημιουργησε τη συνηθεια που ειναι παρανομη και επικινδυνη και λογω της οποιας χανονται ανθρωπινες ζωες'
i m out of here...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
Δεν την προκάλεσε. Την αποκάλυψε. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο απλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όσα bold και αν βάλουμε.
Διαφωνω οριζοντιως καθετος και στον αξονα των z.
Εστω οτι εχεις δικιο και ναι ο μπατσος αποκαλυπτει την ταση του εκαστοτε οδηγου να τρεχει,ποσο φρονημο ομως ειναι να τον κανεις με τον τροπο σου να τρεξει;ειναι καλυτερα τωρα που δεν χρησιμοποιησα την λεξη προκαλω; -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Τουλαχιστον εμενα δεν θα με δεις ΠΟΤΕ να μιλαω στο κιν, να ειμαι πιωμενος ή να εχω το χερι κρεμασμενο απ εξω. Προσπαθω ο,τι κανω να το κανω με πληρη συνειδηση και αφοσιωση
Δηλαδή το χέρι απ΄'εξω είναι το ίδιο με το να μιλάς στο κινητό και να έχεις πιεί; Τί άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα...
Εσυ βαλτο και μεσα στο παντελονι σου, εγω παντως τα εχω και τα 2 στο τιμονι οταν ΟΔΗΓΩ
-
Νονε με προλαβες,ο Χρηστος απλα παιζει με τις λεξεις.
Αποκαλυψε,προκαλεσε,μαντεψε δεν ξερω και γω τι αλλο η ουσια ειναι η ιδια. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
....
Εστω οτι εχεις δικιο και ναι ο μπατσος αποκαλυπτει την ταση του εκαστοτε οδηγου να τρεχει,ποσο φρονημο ομως ειναι να τον κανεις με τον τροπο σου να τρεξει;ειναι καλυτερα τωρα που δεν χρησιμοποιησα την λεξη προκαλω;χρησιμοποιείς την λέξη μπάτσος όμως..
Αστυνομικός σου είναι δύσκολο να γράψεις? -
Έχουν ρίξει κουστουμάκια σε πολλούς κοντράκιδες?? Έχουν κατασχέσει αυτοκίνητά τους με αυτές τις τακτικές?? Το ζόρι σας ποιο είναι, το ηθικό του θέματος??
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Εστω οτι εχεις δικιο και ναι ο μπατσος αποκαλυπτει την ταση του εκαστοτε οδηγου να τρεχει,ποσο φρονημο ομως ειναι να τον κανεις με τον τροπο σου να τρεξει;ειναι καλυτερα τωρα που δεν χρησιμοποιησα την λεξη προκαλω;
Τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόωρων θανάτων. Αν αναρωτιόμαστε λοιπόν αν είναι φρόνιμο να βεβαιώνονται παραβάσεις με αυτό τον τρόπο, in context και ως ένα ακόμα όπλο στην μάχη για να απαλλαγούν οι δρόμοι μας από όσους νομίζουν ότι είναι επιλογή τους να κάνουν κόντρες, εγώ πιστεύω ναι.
Ο heras πιο πάνω, όπως και ο Γιώργος από την Κρήτη δεν πρόκειται να πτοηθούν από ένα περιπολικό, μπροστά στο οποίο φυσικά δεν θα παρανομήσουν. Αν όμως πάρουν από ένα πρόστιμο από ένα αυτοκίνητο με το οποίο νόμισαν ότι μπορούν να κάνουν 'παιχνίδι', ίσως το ξανασκεφτούν για το αν τους παίρνει να το ξανακάνουν. Ο παραβάτης ΠΡΕΠΕΙ να φοβάται την ξαφνική και αναπάντεχη τιμωρία.
Και μπορεί να συζητάμε εδώ φιλικά σε επίπεδο καφενείου, αλλά η οδική ασφάλεια δεν είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να γελάμε, ή να αποφασίζουμε μόνοι μας. Υπάρχουν κανόνες πολύ συγκεκριμένοι και όποιος δεν τους τηρεί δεν 'κάνει απλά τις επιλογές του'. Θέτει την ζωή των άλλων οδηγών και πεζών γύρω του σε κίνδυνο. Και αυτό δεν είναι ούτε extreme sport, ούτε προσωπική επιλογή.
-
Διορθωσε το quote γιατι δεν ειναι δικο μου.
Με τις κοντρες αντιθετος ειμαι και πρεπει να τους κυνηγανε.
Το θεμα σου ομως δεν ειναι οι κοντρες αλλο ειναι και εχει σχεση με τη φιλοσοφια που εχεις στη ζωη σου πιθανοτητα απαξιωντας για τον τροπο που θα λυθει το οποιο προβλημα αρκει να λυθει χωρις να σε απασχολει αν ειναι νομιμος ή ηθικος ο τροπος ( ποιος τη γαμει μωρε την ηθικη-νομιμοτητα? ε Πανο? και τη ζημιογονα ΕΡΤ σε μια νυχτα τη κλεισαμε επειδη ετσι μας αρεσει ας ειναι και ανηθικο-παρανομο φτανει που εκλεισε ) γιατι αν ηταν αυτο το προβλημα σου το πρωτο που θα επρεπε να σε απασχολει ειναι να κυνηγησουν οσους σφαζουν κοκκινα και stop καθως για μια παραπλευρη απωλεια απο κοντρα εχουμε 10 απο κοκκινο και stop...Κοπτεσαι για την οδικη ασφαλεια τωρα εσυ...ξεμειναμε απο επιχειρηματολογια αφου παιξαμε με τις λεξεις-ρηματα και το παμε σε αλλο επιπεδο... -
Έλα ρε Χρήστο, δε θέλουν να καταλάβουν. Εδώ στο θέμα με τις πινακίδες είχε γίνει ολόκληρος ντόρος για το ότι είναι παράνομο να μην έχεις τη μπροστινή και όταν τους έλεγα ότι δεν θέτεις κανέναν σε κίνδυνο με το να κάνεις αυτό εφεύρισκαν κάτι δικαιολογίες του κώλου. Τώρα εδώ κάθονται και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα επειδή προφανώς τα εφαρμόζουν.
O george_krhth μας έλεγε ότι έβαζε κόντρα με άλλη Merc οπότε προφανώς και δεν τον συμφέρουν τέτοιες τακτικές γιατί είναι επιρρεπείς σε αυτό. Επίσης οι αστυνομικοί τέτοιων επιχειρήσεων δεν προκαλούν ούτε σε κατοικημένες περιοχές ούτε σε σημεία με κίνηση, ούτε θα κάνουν κανα 400αρι κόντρα. Με το που γίνει το άνοιγμα φάρος και δεξιά, ούτε 100 μέτρα, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό?? Επίσης προφυλακτήρα δεν κολλάνε, αν και όσοι το κάνουν είναι βόδια. -
Ετσι ρε Πανουλη γιατι με 75 ατιθασα καθε βραδυ βουτα και λιμανακια ειμαι..
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Επίσης οι αστυνομικοί τέτοιων επιχειρήσεων δεν προκαλούν ούτε σε κατοικημένες περιοχές ούτε σε σημεία με κίνηση, ούτε θα κάνουν κανα 400αρι κόντρα. Με το που γίνει το άνοιγμα φάρος και δεξιά, ούτε 100 μέτρα, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό?? Επίσης προφυλακτήρα δεν κολλάνε, αν και όσοι το κάνουν είναι βόδια.Σε ποια χωρα ζεις?Σε ποιο παραλληλο συμπαν βρισκεσαι?
-
Το quote το διόρθωσα.
Το πως κατάφερες να ταιριάξεις την... ΕΡΤ με τις κόντρες μόνο εσύ το ξέρεις.
Δεν τίθεται θέμα έλλειψης ηθικής εδώ (τίθεται όμως θέμα έλλειψης κοινής λογικής). Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και αυτές δεν απειλούνται από τους αστυνομικούς, αλλά από ανθρώπους που πιστεύουν -και γράφουν- ότι 'τα ανοίγματα' σε δημόσιους δρόμους δεν είναι παρά ένα extreme sport που μπορεί να επιλέξει κανείς, όπως το rafting ας πούμε. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει και η συγκεκριμένη μέθοδος ενοχλεί ακριβώς γιατί είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.
-
Το quote το διόρθωσα.Το πως κατάφερες να ταιριάξεις την... ΕΡΤ με τις κόντρες μόνο εσύ το ξέρεις.
Δεν τίθεται θέμα έλλειψης ηθικής εδώ (τίθεται όμως θέμα έλλειψης κοινής λογικής). Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές και αυτές δεν απειλούνται από τους αστυνομικούς, αλλά από ανθρώπους που πιστεύουν -και γράφουν- ότι 'τα ανοίγματα' σε δημόσιους δρόμους δεν είναι παρά ένα extreme sport που μπορεί να επιλέξει κανείς, όπως το rafting ας πούμε. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει και η συγκεκριμένη μέθοδος ενοχλεί ακριβώς γιατί είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.
Ναι οντως ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβεις τον γελοιο συλλογισμο οτι οταν εχουμε ενα προβλημα ειτε ειναι η ΕΡΤ (το οποιο λυθηκε υποτιθεται αλλα ανηθικα και παρανομα ) ειτε οι κοντρες πρεπει να επιλυθει αλλα με νομιμο και ηθικο τροπο..πραγματικα πολυ δυσκολο...
Να πλακωθω μεχρι τα 180 με αλλον εναν παπαρα σα κι εμενα να με κυνηγησει ή να με πιασει η καμερα του και μετα να μου κοψει το κωλο ,να μου παρει το αμαξι και το διπλωμα..Αυτο ειναι λυση και νομιμη και ηθικη.
Συνεχισε μεχρι αυριο εδω θα ειμαστε...το ιδιο τροπαρι της οδικης ασφαλειας.. ενταξει μαζι σου.. σου εγραψα και τον τροπο στην απο πανω παραγραφο.
-
Μπορείς να βάλεις μέσα και την εκκλησία αν θέλεις, μου είναι το ίδιο αδιάφορο. Είτε σου αρέσει είτε όχι έχουμε να κάνουμε με την οδική ασφάλεια, όχι με φιλοσοφική συζήτηση. Ανθρώποι πεθαίνουν, επειδή κάποιοι πιστεύουν πραγματικά ότι είναι επιλογή τους να κάνουν κόντρες σε δημόσιους δρόμους.
Η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να σώσει ζωές.
-
Μπορείς να βάλεις μέσα και την εκκλησία αν θέλεις, μου είναι το ίδιο αδιάφορο. Είτε σου αρέσει είτε όχι έχουμε να κάνουμε με την οδική ασφάλεια, όχι με φιλοσοφική συζήτηση. **Ανθρώποι πεθαίνουν, επειδή κάποιοι πιστεύουν πραγματικά ότι είναι επιλογή τους να κάνουν κόντρες σε δημόσιους δρόμους. **Η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να σώσει ζωές.
Ωραίο το μελόδραμα, αλλά φανταστικό το σενάριο.. Εύχομαι ολόψυχα περαστικά και κρίμα..!!
-
Επίσης.
-
Σεβαστο αγαπητε Χρηστο
Εσυ θα κανεις στη ακρη, εγω θα καρφωσω την 3ηΑυτό πάλι δεν είναι σεβαστό αγαπητέ Hera. Δεν μπορεί να είναι, από την στιγμή που είναι παράνομο. Διαφορετικά μπορεί ο καθένας να λέει εσύ κάνε αυτό που λέει ο νόμος, εγώ θα κάνω του κεφαλιού μου.
Και η πρόκληση ('προβοκάτορας') είναι παράνομη αλλά την υποστηρίζεις.
Το έγραψα και πριν. Δεν είναι πρόκληση. Ο νόμιμος οδηγός δεν προκαλείται να παρανομήσει όταν κάποιος κολλάει πίσω του. Θα κάνει στην άκρη και θα τον αφήσει να πάει στον δρόμο του.
η θα πατησω το φρενο και θα ψαχνεσαι.
-
Μπορείς να βάλεις μέσα και την εκκλησία αν θέλεις, μου είναι το ίδιο αδιάφορο. Είτε σου αρέσει είτε όχι έχουμε να κάνουμε με την οδική ασφάλεια, όχι με φιλοσοφική συζήτηση. Ανθρώποι πεθαίνουν, επειδή κάποιοι πιστεύουν πραγματικά ότι είναι επιλογή τους να κάνουν κόντρες σε δημόσιους δρόμους.Η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να σώσει ζωές.
Και ξανα λεω,αφου πεθαινουν ανθρωποι στις κοντρες ποια ειναι η ανωτερη δυναμη που προστατευει τον αστυνομικο και του δινει την δυνατοτητα να κοντραρεται συνεχως στους δημοσιους δρομους χωρις να κινδυνευει αυτος η οι υπολοιποι χρηστες του δρομου;
Δεν ηξερα οτι προσλαβαμε οδηγους αγωνων στην τροχαια. -
η θα πατησω το φρενο και θα ψαχνεσαι.
Έχει κολήσει κάποιος πίσω σου με μεγάλη ταχύτητα (ας πούμε 120-150) και αποφασίζεις (!) να πατήσεις φρένο για να τον κάνεις να ψάχνεται.
Σε περίπτωση σύγκρουσης (πολύ πιθανό καθώς δεν θα οδηγεί ο Schumacher) το αμάξι σου μάλλον θα πάει για ολική (ανάλογα με το πόσο πολύ θα αποφασίσεις να πατήσεις το φρένο για να εξασφαλίσεις ότι ο άλλος θα ψάχνεται) χωρίς να βάλουμε μέσα την πιθανότητα σοβαρής σωματικής βλάβης (η δυνατή στούκα από πίσω δεν είναι ότι καλύτερο για αυχένα-σπονδυλική στήλη).
Και το αποτέλεσμα: θα κάνεις τον γρήγορο από πίσω να ψάχνεται.
-
Διαβαζοντας τα παραπανω που γραφτηκαν θα ηθελα να προσθεσω και τη δικη μου προσφατη
περιπετεια.
Το αμαξι οταν το αγορασα μεταχειρο ειχε φιμε μεμβρανες και παρολο που αισθητικα δεν μου ταιριαζουν αποφασισα να τις κρατησω λογω της γεννησης του γιου μου.
Ομως, επισκεφτηκα ΚΤΕΟ και αφαιρεσα τις εμπρος (οδηγου-συνοδηγου) για να ειμαι νομιμος 100%.
Πριν λιγες μερες μαλιστα περασα και ΚΤΕΟ και ολα ενταξει.
Ομως σε μπλοκο,λιγες μερες μετα, με διαβεβαιωσαν οτι ειναι ολες παρανομες ακομα και στα εργοστασιακα!
Παραβαση δεν βεβαιωθηκε λογω βεβαιωσης δημ. νοσοκομειου για προβλημα υγειας.
Δεν δεχοντουσαν να δουν ουτε το χαρτι του ΚΤΕΟ να δουν ουτε το νομο τυπωμενο που ειχα μαζι μου!
Το απογευμα της ιδιας μερας παω στο τμημα που ανηκε το μπλοκο να ρωτησω τι λεει ο νομος.
Ευγενεστατοι μου απαντησαν οτι δεν ξερουν και θα το ψαξουν. Ηξεραν ομως οτι το προστιμο
ειναι 80 ευρω.
Βουρ ξανα στο ΚΤΕΟ οπου εξιστορωντας στον διευθυντη πλεον τι εγινε ο ανθρωπος εφριξε..
Μου συνεστησε να παω στα κεντρικα τους και να το αναφερω.
Πραγματι πηγα και ζητησα απο την αξιωματικο υπηρεσιας να ρωτησω τι ισχυει.
Στην αρχη ελαφρα εκνευρισμενη μου ειπε οτι ολα ειναι παρανομα. 'Ολα κυριε, ολα..'
Περιεργως δεχτηκε να ανοιξει τον ΚΟΚ οπου διαβαζοντας τον, διαπιστωσε οτι του ΚΤΕΟ ελεγαν αληθεια.
Εκει τα πραγματα ξεφυγαν, τσατιστηκε ακομα πιο πολυ 'μη μου κουνατε εμενα τα χερια κυριε, αυτοι στο ΚΤΕΟ μονο να παιρνουν τα λεφτα ξερουν,..'
Φοβηθηκα για τιποτα χειροτερα και προσπαθησα να φυγω οσο πιο ευγενικα μπορουσα.Τη ρωτησα 'μπορω να
απευθυνθω στο υπουργειο συγκοινωνιων?'
'Ναι, να πατε' απαντησε και την εκανα με κοφτες...
Φυσικα πηγα και στο υπουργειο οπου φυσικα πηρα τις αυτονοητες απαντησεις περι νομου.
Εντυπωση μου εκανε η επιθετικοτητα της αξιωματικου, λες και ειχε το χειροτερο εχθρο απεναντι της!
Παρολο που αντιλαμβανομαι τη γελειοτητα του θεματος (φιμε) πραγματικα θα ηθελα να κανω εγγραφη επωνυμη καταγγελια
στο υπουργειο προστασιας του πολιτη να δω τι θα γινει.
Γκουγκλαροντας ομως στο νετ 'αστυνομικη αυθαιρεσια' μου κοπηκε αμεσως η επιθυμια και εκλεισα ραντεβου να ξηλωσω και τις πισω μεμβρανες.
Αλλωστε φανταζομαι και στο υπουργειο προστασιας του πολιτη θα συναντουσα παρομοιους σαν την αξιωματικο...
Ασε, εχουμε και παιδι να μεγαλωσουμε.. -
Δεν την προκάλεσε. Την αποκάλυψε. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο απλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όσα bold και αν βάλουμε.
Xρησιμοποιώντας έκνομη και επικίνδυνη (ακόμα κι αν δεν τσιμπήσει) τακτική.
Έχουν ρίξει κουστουμάκια σε πολλούς κοντράκιδες?? Έχουν κατασχέσει αυτοκίνητά τους με αυτές τις τακτικές??
Μιας και είσαι υποστηρικτής της τακτικής αυτής, εσύ θα πρέπει να δείξεις την αποτελεσματικότητά της.
Το ζόρι σας ποιο είναι, το ηθικό του θέματος??
Προφανώς. Ο νόμος είναι νόμος, ο ΚΟΚ είναι ΚΟΚ. Αμφότεροι ισχύουν για όλους τους οδηγούς, είτε πρόκειται για κάποιον μπάρμπα με Lantra, είτε για μπαρμπαλεφτά με F430 είτε για αστυνομικό. ΔΕΝ είναι a la cart, να τον εφαρμόζουμε όποτε θέλουμε και μας συμφέρει. Αυτό βέβαια εσύ δεν το ασπάζεσαι, μιας και παρακάτω λες το εξής:
Έλα ρε Χρήστο, δε θέλουν να καταλάβουν. Εδώ στο θέμα με τις πινακίδες είχε γίνει ολόκληρος ντόρος για το ότι είναι παράνομο να μην έχεις τη μπροστινή και όταν τους έλεγα ότι δεν θέτεις κανέναν σε κίνδυνο με το να κάνεις αυτό εφεύρισκαν κάτι δικαιολογίες του κώλου.
Τώρα εδώ κάθονται και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα επειδή προφανώς τα εφαρμόζουν.
Είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει θέμα κατανόησης κειμένου, πού ακριβώς εσύ είδες ότι όσοι κρίνουν τις τακτικές αυτές 'προφανως τα εφαρμόζουν'; Με ξέρεις προσωπικά, σου κάνω για κοντράκιας; Τόσοι κατέκριναν τις κόντρες στους δημόσιους δρόμους, δεν αρκεί και σου μένει στο μυαλό μόνο ο χεράς και ο γιώργος_κρήτη;
Όσο για τους καλούς αστυνομικούληδες που πάνε κυρία, καλά εντάξει, εγώ φαίνεται σε άλλους δρόμους κυκλοφορώ και βλέπω τις octavia με τα μπουριά, τις ξερογκαζιές, τα αδικαιολόγητα ανοίγματα στα φανάρια (αμάξια, μηχανές), τις σούζες και τα πλαγιάσματα της ομάδας Ζ και ΔΙΑΣ.
Για ποιό λόγο δεν τίθεται έλλειψης ηθικής; Εσύ απλά επιλέγεις να την αγνοήσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση. Συμφωνώ πάντως πως υπάρχει έλλειψη κοινής λογικής, η οποία δεν είναι και τόσο κοινή τελικά.
Η συγκεκριμένη μέθοδος ενοχλεί γιατί είναι παράνομη, επικίνδυνη (και για τον προπορευόμενο και για τον αστυνομικό) και γιατί όχι, ανήθικη.
Το αν είναι αποτελεσματική ελέγχεται. Εγώ πάντως, αν και δεν ασχολούμαι με το άθλημα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομύριο να ανοίξω έτσι και μου κολλήσει κάτι (ειδικά Octavia, C4 κλπ κλπ), φαντάζομαι πως οι ακόμα πιο υποψιασμένοι που ασχολούνται με το άθλημα θα είναι ακόμα πιο πληροφορημένοι. Στην πρώτη ευκαιρία δεξιά, σταδιακή μείωση ταχύτητας γιατί πρόκειται για επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει να μετριαστούν οι συνέπειες τυχόν ατυχήματος κλπ.
ΥΓ:
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4