-
...άρα η λύση στο περιστατικό που μας ανάφερε ο Kacey είναι τί έγινε όταν το πλήρωμα του περιπολικού αρνήθηκε να μπει μέσα στη μάντρα..Επικοινώνησε με το Κέντρο της Άμεσης Δράση και τί απάντηση έλαβε?Του διέταξαν να αποχωρήσει?Του έστειλαν ενισχύσεις?
-
εστω οτι το περιπολικο δεν γουσταρε να επικοινωνισει,η οτι ουτε το κεντρο θα εστελνε ενισχυσεις.
ο πολιτης τι πρεπει να κανει? -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ε τοτε να παρουμε ολοι απο μια 12αρα και ενα** ak-74 **και να καταργησουμε την αστυνομια
τσαμπα λεφτα ειναι αλλωστε.νέο μοντέλο είν' τούτο????
-
του 1974. 5.45mm εκει κολλησες?
-
ελα πλάκα κάνω , προφανώς ΑΚ-47 εννοούσες..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ελα πλάκα κάνω , προφανώς ΑΚ-47 εννοούσες..Όχι, ΑΚ-74 εννοούσε. Το 47 είναι το μοντέλο του 1947 με διαμέτρημα 7.62 χ 39 mm. Το ΑΚ-74 είναι του 1974 με το νέο, μικρότερο διαμέτρημα 5.45 χ 39 mm. To ΑΚ-74 είναι το χορηγούμενο επιθετικό τυφέκιο του Ρωσικού Στρατού.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εστω οτι το περιπολικο δεν γουσταρε να επικοινωνισει,η οτι ουτε το κεντρο θα εστελνε ενισχυσεις.
ο πολιτης τι πρεπει να κανει?Επειδή κι εγώ το έχω απορία, ίσως η απάντηση είναι στο παρακάτω:
[...]
Ο Εισαγγελέας προΐσταται των διωκτικών Αρχών (Αστυνομίας, Λιμενικού, Τελωνείου κλπ) στα πλαίσια της δίωξης αδικημάτων. Εποπτεύει τους δικαστικούς υπαλλήλους και βεβαιώνει τυχόν πειθαρχικά τους παραπτώματα και ασκεί την ποινική δίωξη είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατ' έγκληση (κατόπιν μηνύσεως). Αν κάποιος έχει έννομο συμφέρον να προβούν οι διωκτικές αρχές σε κάποια πράξη, μπορεί να ζητήσει από τον Εισαγγελέα (συνήθως τον Εισαγγελέα υπηρεσίας) να εκδώσει εισαγγελική παραγγελία προς τις αρχές, που θα τις υποχρεώνει να προβούν σε ορισμένη πράξη.
[...]
(από http://el.wikipedia.org/wiki/Ε�% ... E%B1%CF%82)
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 210 6404641( http://www.ministryofjustice.gr/site/el ... CE%9D.aspx )
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ο πολιτης τι πρεπει να κανει?Δεν υπάρχει γουστάρω και δεν γουστάρω. Το πλήρωμα του περιπολικού είναι υποχρεωμένο να επικοινωνήσει με το Κέντρο. Από εκεί και πέρα αν έπαιρναν διαταγή να διατηρήσουν τις θέσεις τους μέχρι νεωτέρας, αυτό έπρεπε να πράξουν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ελα πλάκα κάνω , προφανώς ΑΚ-47 εννοούσες..
Όχι, ΑΚ-74 εννοούσε. Το 47 είναι το μοντέλο του 1947 με διαμέτρημα 7.62 χ 39 mm. Το ΑΚ-74 είναι του 1974 με το νέο, μικρότερο διαμέτρημα 5.45 χ 39 mm. To ΑΚ-74 είναι το χορηγούμενο επιθετικό τυφέκιο του Ρωσικού Στρατού.
α ζητώ ταπεινά συγνώμη..
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
ο πολιτης τι πρεπει να κανει?Επειδή κι εγώ το έχω απορία, ίσως η απάντηση είναι στο παρακάτω:
[...]
Ο Εισαγγελέας προΐσταται των διωκτικών Αρχών (Αστυνομίας, Λιμενικού, Τελωνείου κλπ) στα πλαίσια της δίωξης αδικημάτων. Εποπτεύει τους δικαστικούς υπαλλήλους και βεβαιώνει τυχόν πειθαρχικά τους παραπτώματα και ασκεί την ποινική δίωξη είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατ' έγκληση (κατόπιν μηνύσεως). Αν κάποιος έχει έννομο συμφέρον να προβούν οι διωκτικές αρχές σε κάποια πράξη, μπορεί να ζητήσει από τον Εισαγγελέα (συνήθως τον Εισαγγελέα υπηρεσίας) να εκδώσει εισαγγελική παραγγελία προς τις αρχές, που θα τις υποχρεώνει να προβούν σε ορισμένη πράξη.
[...]
(από http://el.wikipedia.org/wiki/Ε�% ... E%B1%CF%82)
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 210 6404641( http://www.ministryofjustice.gr/site/el ... CE%9D.aspx )
Ξέρουμε σε τι χρονικό διάστημα γίνεται η όλη διαδικασία?? Στην περίπτωση του κλεμμένου αυτοκινήτου μήπως δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο για θα είχαν προλάβει να το κάνουν βίδες??
Τελείως τραγική η όλη κατάσταση με τη γραφειοκρατεία και τις συνεννοήσεις και αυτό δυστυχώς ισχύει παντού. -
Δεν έχω ιδέα πόσο χρόνο παίρνει. Αλλά σε περίπτωση που οι αστυνομικοί αρνούνται (έστω λόγω εντολών από το κέντρο) να ενεργήσουν τα αυτονόητα, τι άλλη επιλογή έχει κάποιος; Το μη χείρον βέλτιστον...
-
Βάζεις τις φωνές ότι οι 'μπάτσοι' είναι έτοιμοι να κάνουν ντου και τους αφήνεις να φάνε της αρκούδας...
Πέραν της πλάκας (που συγνώμη κιόλας, αλλά άμα ήμουν στη θέση του ανθρώπου αυτό θα έκανα) οι αστυνομικοί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να κάνουν κάτι. Το επικοινώνησα με το κέντρο και μου είπε να πάω για καφέ δεν είναι δικαιολογία. Για την ακρίβεια θα έπρεπε να τους στείλουν σπίτια τους και αυτούς και το 'κέντρο'.
Όταν επιλέγεις να ακολουθήσεις ένα επάγγελμα το κάνεις ξέρωντας τις υποχρεώσεις σου, και τα δικαιώματα σου. Όσοι λοιπόν επέλεξαν να μπούνε στην αστυνομία ήξεραν ότι οι μισθοί είναι χάλια, ότι μπορεί να σκοτωθείς κτλ. Αν για κάποιο λόγο λοιπόν πιστεύουν ότι δεν αξίζει να κάνουν την δουλειά του, μπορούν πολύ απλά να παραιτηθούν.
-
Όταν διαταχθείς να κάνεις κάτι (στην συγκεκριμένη περίπτωση να κρατήσεις την θέση σου για παράδειγμα - αν έγινε έτσι) είσαι υποχρεωμένος να το τηρήσεις. Στρατό πήγες φαντάζομαι, ξέρεις τι είναι οι διαταγές και ότι τις ακολουθείς είτε σου αρέσουν ή όχι.
-
Όταν διαταχθείς να κάνεις κάτι (στην συγκεκριμένη περίπτωση να κρατήσεις την θέση σου για παράδειγμα - αν έγινε έτσι) είσαι υποχρεωμένος να το τηρήσεις. Στρατό πήγες φαντάζομαι, ξέρεις τι είναι οι διαταγές και ότι τις ακολουθείς είτε σου αρέσουν ή όχι.Άλλο Στρατός, άλλο το καφενείο της φραπΕΛ.ΑΣ όμως .
-
Ή ίδια δομή διοίκησης ισχύει Θωμά. Πολύ πιο χαλαρά βέβαια αλλά το νόημα είναι το ίδιο.
-
Ε ναι. Ο στρατός μπροστά τους είναι σαν καντίνα.
-
Ή ίδια δομή διοίκησης ισχύει Θωμά. Πολύ πιο χαλαρά βέβαια αλλά το νόημα είναι το ίδιο.Σαν ανέκδοτο θα το εκλάβω , ακόμη και στα ΠΑ και ΠΝ δουλέυουν . Μόνο γέλωτα μου φέρνουν
-
Όταν διαταχθείς να κάνεις κάτι (στην συγκεκριμένη περίπτωση να κρατήσεις την θέση σου για παράδειγμα - αν έγινε έτσι) είσαι υποχρεωμένος να το τηρήσεις. Στρατό πήγες φαντάζομαι, ξέρεις τι είναι οι διαταγές και ότι τις ακολουθείς είτε σου αρέσουν ή όχι.Ναι τη θητεία μου την υπηρέτησα, αλλά καλύτερα να μην αναφερθούμε σε αυτό.
Προσωπικά το θέμα 'διαταγές' δε μου έλεγε και πολλά.
Αλλά στο ΠΝ τα πράγματα είναι πολύ χαλαρά η αλήθεια είναι.Στην περίπτωση αυτή τώρα. Να κρατήσει τη θέση του και να κάνει τι?
Εγώ ως πωλήτης έχω δικαίωμα να μυνήσω το 'κέντρο' που δεν διέταξε να γίνουν τα πρέποντα?Αν αυτοί οι άνθρωποι πετύχουν φασαρίες, κάποιον τσαντάκια, κάτι τέλος πάντων, αφού ειδοποιήσουν το κέντρο όπως οφείλουν, θα σηκωθούν να φύγουν, ή θα περιμένουν να πάρουν οδηγίες?
-
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κρίνεται ανάλογα. Αν δουν για παράδειγμα 2 τσαντάκηδες με παπάκι και κρίνουν ότι δύνανται να ενεργήσουν χωρίς κίνδυνο για τους πολίτες και τους εαυτούς τους, θα το κάνουν. Αν δούνε όμως τέσσερις λεβέντες με ΑΚ-47, θα ειδοποιήσουν το κέντρο και θα καλυφθούν. Απλό είναι...
-
74 ειπαμε.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4