-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
H ομάδα ΔΙΑΣ μπορεί να σε σταματήσει και να σε κάνει έλεγχο για κράνος, ζώνη, δίπλωμα όπως κάνει δλδ η τροχαία και να σε γράψει;Φυσικά και μπορεί! Κάθε αστυνομικός υπάλληλος μπορεί να το κάνει αυτό, ασχέτως αν δεν είναι το άμεσο αντικείμενό του. Η ΔΙΑΣ βέβαια σπάνια ασχολείται με τέτοια. Άσε που έχει και χαρτομάνι κάτι τέτοιο και έχει ζέστες ακόμα...
-
H ομάδα ΔΙΑΣ μπορεί να σε σταματήσει και να σε κάνει έλεγχο για κράνος, ζώνη, δίπλωμα όπως κάνει δλδ η τροχαία και να σε γράψει;Αυτό δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της τροχαίας.
-
Σα να λες ότι ένας τροχαίος δεν μπορεί να εμπλακεί σε καυγά με πυροβολισμούς γιατί είναι αποκλειστική αρμοδιότητα τις Άμεσης Δράσης (100)
-
Tα ματ σίγουρα δε δίνουν κλίσεις, όλοι οι αλλοι έχω την εντύπωση ότι μπορούν.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Tα ματ σίγουρα δε δίνουν κλίσεις, όλοι οι αλλοι έχω την εντύπωση ότι μπορούν.Δεν έχουν μαζί τους το μπλοκάκι, για αυτό.
Αστυνομικός με πολιτικά εκτός υπηρεσίας μπορεί να σε σταματήσει και να σε ελέγξει ακόμα και αν βρίσκεται διακοπές σε άλλο μέρος. Απλά τηλεφωνεί στην Άμεσο Δράση και παίρνει τον κωδικό του τοπικού Δήμου για να βεβαιώσει την παράβαση. Φυσικά κανείς στις διακοπές του δεν έχει τέτοιες καύλες αλλά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί αν θέλει.
-
Τα ΜΑΤ σίγουρα δεν μπορούν ή σίγουρα δεν ασχολούνται;
-
Δεν ασχολούνται αν και νομίζω δεν τους χορηγείται μπλοκάκι καθώς δε το χρειάζονται, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Αν θέλουν να σε γράψουν, απλά καλούν ένα περιπολικό και σε γράφουν αυτοί. Το αυτό φυσικά και για την Ε.Κ.Α.Μ. Φυσικά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, σήμερα είναι εκεί και αύριο είναι στην Τροχαία...
-
Μονάδες Αποκαταστάσεως Τάξεως είναι και προφανώς χρησιμοποιούνται σε πιο περίεργες καταστάσεις (Άλλα άμα ήθελαν μπορούσαν). Όλοι οι άλλοι αστυνομικοί μπορούν να κόψουν κλήση αν θέλουν.
-
H ομάδα ΔΙΑΣ μπορεί να σε σταματήσει και να σε κάνει έλεγχο για κράνος, ζώνη, δίπλωμα όπως κάνει δλδ η τροχαία και να σε γράψει;Έξω από το Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο:
viewtopic.php?f=5&t=45288&start=1830#p2130150Και μακάρι να έκαναν το ίδιο και για τα ζώα που πηγαίνουν στο Σκλαβενίτη από Θουκυδίδου -> Ηρακλειδών (αντίθετη κατεύθυνση) -> Ηροδότου αντί για το σωστό (ένα τετράγωνο διαφορά) Θουκυδίδου -> Σπ. Λάμπρου -> Ηροδότου.
-
Να προσθεσω οτι στο σκηνικο της προηγουμενης σελιδας - εκει που με σταματησαν κ εγω τους εδινε πιστωτικη καρτα - εκτος απο τροχονομικο ελεγχο, εδωσαν τα στοιχεια μου μεσω ασυρματου για να τους απαντησουν οτι δεν καταζητουμαι κλπ κλπ. Οπως εκαναν κ με τον επομενο, αλλοδαπο, δινοντας τα στοιχεια του με φωνητικο αλφαβητο (Alpha, Hotel Mike, Echo, Delta, Delta κλπ κλπ), κ εμεινα χαζος.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να προσθεσω οτι στο σκηνικο της προηγουμενης σελιδας - εκει που με σταματησαν κ εγω τους εδινε πιστωτικη καρτα - εκτος απο τροχονομικο ελεγχο, εδωσαν τα στοιχεια μου μεσω ασυρματου για να τους απαντησουν οτι δεν καταζητουμαι κλπ κλπ. Οπως εκαναν κ με τον επομενο, αλλοδαπο, δινοντας τα στοιχεια του με φωνητικο αλφαβητο (Alpha, Hotel Mike, Echo, Delta, Delta κλπ κλπ), κ εμεινα χαζος.Άψογα τα παλικάρια. Βέβαια τα φωνητικά αλφάβητα είναι εκπαίδευση Σχολής Αξιωματικών οπότε ίσως τα έμαθαν αλλού (οι περισσότεροι της ΔΙ.ΑΣ. είναι Ειδικοί Φρουροί και άρα Εφ. Αξκοι των Ε.Δ. ή μέλη των Ειδ. Δυνάμεων των Ε.Δ.).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν έχουν μαζί τους το μπλοκάκι, για αυτό.
Αστυνομικός με πολιτικά εκτός υπηρεσίας μπορεί να σε σταματήσει και να σε ελέγξει ακόμα και αν βρίσκεται διακοπές σε άλλο μέρος. Απλά τηλεφωνεί στην Άμεσο Δράση και παίρνει τον κωδικό του τοπικού Δήμου για να βεβαιώσει την παράβαση. Φυσικά κανείς στις διακοπές του δεν έχει τέτοιες καύλες αλλά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί αν θέλει.
Για να σε ελέγξει αστυνομικός με πολιτικά, ο πολίτης που ξέρει τα δικαιώματα του οφείλει να γνωρίζει ότι έχει δικαίωμα να ζητήσει πρώτα τα στοιχεία του αστυνομικού που να αποδεικνύουν ότι όντως ειναι τέτοιος και μάλιστα να τα διαβάσει ευκρινώς, όχι από απόσταση, μέσα από κάνα πορτοφόλι κτλ. Άμα δείξει την ταυτότητα του, τότε δείχνεις κι εσύ τη δική σου, αλλιώς έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς τον έλεγχο και μάλιστα να πάρεις άμεσα το 100 και να κάνεις και καταγγελία για αντιποιηση αρχής.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Για να σε ελέγξει αστυνομικός με πολιτικά, ο πολίτης που ξέρει τα δικαιώματα του οφείλει να γνωρίζει ότι έχει δικαίωμα να ζητήσει πρώτα τα στοιχεία του αστυνομικού που να αποδεικνύουν ότι όντως ειναι τέτοιος και μάλιστα να τα διαβάσει ευκρινώς, όχι από απόσταση, μέσα από κάνα πορτοφόλι κτλ. Άμα δείξει την ταυτότητα του, τότε δείχνεις κι εσύ τη δική σου, αλλιώς έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς τον έλεγχο και μάλιστα να πάρεις άμεσα το 100 και να κάνεις και καταγγελία για αντιποιηση αρχής.
Ναι. Που είναι το πρόβλημα και η διαφωνία;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι. Που είναι το πρόβλημα και η διαφωνία;
Δεν είδα να διαφωνώ κάπου, είδες εσύ κι έχεις πρόβλημα? Εγώ είδα να δίνω επιπρόσθετες πληροφορίες για εκείνους που δεν ξέρουν τα δικαιώματα τους.
-
Απολυτως σωστα ολα αυτα, με μια μικρη παρενθεση:
θα καταληξεις στο δικαστηριο κατηγορουμενος για απειθια κ αντισταση κατα της αρχης, οπου ο αστυνομικος θα 'θυμηθει' οτι εκανε γνωστη την ιδιοτητα κ ταυτοτητα του 'κανονικα'.
Εγω βεβαια πολυ απλα δεν σταματαω σε σημα κανενος αν δε φοραει στολη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω βεβαια πολυ απλα δεν σταματαω σε σημα κανενος αν δε φοραει στολη.Και καλά κάνεις!
Ειδικά αν είσαι με επαγγελματικό και το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ δεν έχει μαζί αστυνομικό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
και αν εισαι πεζος και ερθουν να σε ελεγξουν με πολιτικα τι θα κανεις θα αρχισεις να τρεχεις?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απολυτως σωστα ολα αυτα, με μια μικρη παρενθεση:θα καταληξεις στο δικαστηριο κατηγορουμενος για απειθια κ αντισταση κατα της αρχης, οπου ο αστυνομικος θα 'θυμηθει' οτι εκανε γνωστη την ιδιοτητα κ ταυτοτητα του 'κανονικα'.
Κάνεις μεγάλο λάθος. Το έχω εφαρμόσει και στην πράξη αυτό που λέω και μάλιστα μία φορά τον έβαλα και την ξαναδειξε και την έβγαλε από το πορτοφόλι γιατι δεν φαινόταν καλά μέσα από αυτό
Μάντεψε...ούτε δικαστήριο πήγα ούτε τίποτα...just know your rights dude.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Alxnks
μαλλον δεν με ξερεις, εισαι καινουριος στο forum . Εγω απλα αναφερω μια πιθανοτητα.
heras
θα κανω οτι ειπε ο Alxnks. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Alxnksμαλλον δεν με ξερεις, εισαι καινουριος στο forum . Εγω απλα αναφερω μια πιθανοτητα.
heras
θα κανω οτι ειπε ο Alxnks.Μωρέ παμπαλαιος είμαι αλλα οκ, άσε τι λέει το προφίλ μου
Κατά τα αλλα...δεν ξέρω τι κάνεις με ιδιώτες, αλλα με αστυνομικούς δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια
Αν όμως κινείσαι μέσα στα όρια των συνταγματικών δικαιωμάτων σου, δεν θα έχεις πρόβλημα. Δεν θα πεις πχ, τραβά γαμησου δεν στην δείχνω αν δεν μου δείξεις τη δική σου πρώτα. Εκεί θα έχεις θέμα. Αν όμως πεις...ευχαρίστως, αλλα πρώτα να δω τη δική σου (αν σου έχει απευθυνθεί στον ενικό ανταπαντας στον ενικό...δεν είμαστε και δουλοπρεπεις!), τότε θα είσαι μια χαρά!Sent from my Neo V using Tapatalk
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4