-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αμέσως μετά γίνεται το ακόμα πιο θεϊκό. Ο αστυνομικός του περιπολικού έχει μπλοκάρει όλα τα αυτοκίνητα που κινούνταν κανονικά και αρχίζει να αδειάζει την ΛΕΑ για να μπορεί να φτάσει και το 2ο περιπολικό που ούρλιαζε 200 μέτρα πίσω.Το αποτέλεσμα... οι εγκληματίες που έκλεισαν την ΛΕΑ πήγαν σπίτι τους 20 λεπτά νωρίτερα από εμένα που ήμουν μόλις 30 μέτρα πιο πίσω και ποιος ξέρει πότε ξεμπλοκάρανε αυτοί που ήταν πολύ πιο πίσω.
Μόνο εγώ βρίσκω την κίνηση του αστυνομικού λογικότατη;
Την δεδομένη στιγμή δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο,αλλά είναι σαν να μου λέει ότι είμαι βλάκας που πήγαινα κανονικά,και σε παρόμοια περίπτωση που θα μου τύχει, να πιάσω την ΛΕΑ για να πάω γρήγορα και χωρίς συνέπειες στον προορισμό μου.(άσχετα βέβαια που δεν θα το κάνω ποτέ).
Πριν κανένα μήνα στην εθνική Αθηνών Κορίνθου χωρίς ιδιαίτερο λόγο υπήρχε μποτιλιάρισμα από το ύψος εισόδου της Ελευσίνας.Προειδοποιητικές πινακίδες δεν υπήρχαν αλλά ήταν προφανές πως κάτι είχε συμβεί.Πραγματικά είχε γίνει μεγάλο ατύχημα στην αερογέφυρα του παραδείσου.Σε όλη την απόσταση υπήρχαν συνεχώς αυτοκίνητα μέσα στην ΛΕΑ από ιχ μέχρι και φορτηγά.Όταν μετά από καμιά ώρα έφτασα λίγα μέτρα από το ατύχημα από πίσω ακουγόταν η σειρήνα του ασθενοφόρου χωρίς να μπορεί να πλησιάσει και να κάνει σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα.Η αστυνομία εκτός από αυτούς που ασχολούνταν με το ατύχημα απλά κοίταζε...
Σε μια αντίστοιχη περίπτωση στην Σκωτία και στον δρόμο ανάμεσα Γκλασκώβη και Ενδιμβούργο (δεν ξέρω αν λέγεται εθνική γιατί είχε 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση) ο δρόμος δεν είχε ΛΕΑ και αναρωτήθηκα τι θα γινόταν σε περίπτωση ατυχήματος.Η απάντηση μου ήρθε λίγες ώρες αργότερα.Από την αντίθετη κατεύθυνση είχε γίνει ατύχημα με μια μηχανή και ο αναβάτης ξάπλα στην άσφαλτο,κατά έναν μαγικό τρόπο όλα τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν περίπου 500 μέτρα είχαν ανοίξει δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια λωρίδα ανάμεσά τους και από εκεί περνούσαν τα ασθενοφόρα και τα περιπολικά.Δυστυχώς δεν σκέφτηκα να το φωτογραφίσω. -
ΟΛΕΣ οι λωριδες κανουν τερμα δεξια, εκτος απο την τερμα αριστερη λωριδα που κανει τερμα αριστερα. Ετσι δημιουργειται χωρος κανονικοτατης λωριδας για να περασει αφρεναριστο το οχημα*. Αυτος ειναι ο ορισμος συμπεριφορας για διευκολυνση οχηματος εκτακτης αναγκης.
Ειναι ΤΟΣΟ απλο. Κ οπως λες κ εσυ, αναρωτηθηκες τι θα συνεβαινε.
*Στην Ελλαδαρα, σε αντιστοιχο παραδειγμα στην Συγγρου πχ, ο καθενας παει οπου του κατεβει με αποτελεσμα την αναγκη για σλαλομ που αναφερεις.
-
Μολις συνεβη το εξης μαγικο:
Kacey σταματαει στο φαναρι της Γρηγοριου Λαμπρακη+Πειραως, απο Πειραια για Καμινια, στην μεσαι λωριδα. Μπροστα του Toledo, στην αριστερη κ λιγο πιο πισω απο το TOledo (= σχεδον στην πορτα μου) περιπολικο της Τροχαιας.
Toledo βαριεται να περιμενει στο φαναρι κ περναει με κοκκινο.
Kacey: Ωραιος ο κυριος...
Μπατσοι: Ναι, οταν ομως με τον νεο ΚΟΚ του κατσει το 1200αρι ευρω, θα το ξανασκεφτει
Kacey: ( ), εχμ, συγνωμη, αυτο αντι να μου το λετε εμενα, δεν επρεπε να ειστε ηδη διπλα του κ να του το λετε?
Μπατσοι: Μην ανησυχεις, θα τον τσιμπησουν οι επομενοι.
Kacey: Τι εννοειτε?
Μπατσοι: Ε, ολο κ σε καποιο μπλοκο θα πεσει κανοντας μλκια, κ θα τον σκισουν.
Kacey: ( ) Εσεις γιατι δεν ασχολειστε μαζι του ΤΩΡΑ δηλαδη? Γιατι εγω νιωθω πολυ μαλακας που περιμενω στο κοκκινο, εχοντας μολις δει αυτο το πραγμα.
Μπατσοι: (με ενοχλημενο υφακι) Προχωρηστε γιατι ειναι πρασινο.
Kacey: (φευγω διπλωμενος απο το φαναρι, μπαινοντας για Καμινια).
Μπατσοι: (Ακομα με ψαχνουν)...ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
-
Δίκιο έχεις Kacey ΑΛΛΑ, σκέφτηκες ότι δεν ήθελαν να του στερήσουν ολόκληρο μηνιάτικο και για αυτό να φέρθηκαν έτσι; Όχι ότι το δικαιολογω βέβαια! Απλά έδειξαν επιείκια πιστεύω....
-
σε φοβερη περιπτωση αποφασισαν να δειξουν επιεικεια
ατομο που περναει κοκκινο ειναι φονιας
ατομο που περναει κοκκινο διπλα σε μπατσικο ειναι αμετανοητος φονιας (ή εγω στα 18 μου)
ατομο που δεν εχει δει οτι διπλα του ειναι μπατσικο (αρα δεν ξερει που παταει και πού βρισκεται) , δεν θα πρεπε καν να βρισκεται πισω απο τιμονιοπως και να το παρεις δεν το εκαναν απο επιεικεια (εκτος αν ηταν τελειως βληματα) , μπορουσαν να τον σταματουσαν στο κατω κατω να τον τσεκαρουν (μπορει ο τυπος να ηταν λιωμα , πρεζακι.. για να εκανε κατι τοσο χοντρο διπλα στην αστυνομια, δηλαδη δημοσιος κινδυνος) και ΑΝ εκριναν οτι αξιζει να ειναι επιεικεις , ας ηταν
το να μην κανουν τιποτα ομως υποδηλωνει δημοσιουπαλληλιστικη νοοτροπια , ξυσιμο, βαρεμαρα .. οπως θες πες το.. σιγουρα ομως οχι την καλη διαθεση που θες να πιστευεις
-
αυτά συμβαίνουν όταν ο μπάτσος τη βλέπει δικαστής.
είχε σκάσει μια, τύφλα, σε παρκαρισμένα. είχε διαλύσει το δικό της και 2-3 ακόμα και οι τροχαίοι που ήρθαν, πιτσιρικάδες, το κάνανε μόκο στην έκθεση. δεν την άφησαν να πάει με το ασθενοφόρο που ήρθε γιατί θα φαινόντουσαν όλα στην αιματολογική στο νοσοκομείο, και κάθισαν και της έκαναν παρέα κανένα τρίωρο μέχρι να έρθουν να την μαζέψουν οι δικοί της.
αύριο μεθαύριο θα μαζέψει κανένα φουκάρα η καριόλα όπως θα γυρνάει τύφλα απο τα μπουζούκια και θα λέμε η κακιά στιγμή.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δίκιο έχεις Kacey ΑΛΛΑ, σκέφτηκες ότι δεν ήθελαν να του στερήσουν ολόκληρο μηνιάτικο και για αυτό να φέρθηκαν έτσι; Όχι ότι το δικαιολογω βέβαια! Απλά έδειξαν επιείκεια πιστεύω....Πιστεψε με, επειδη ημουν εκει, δεν εδειξαν καμμια επιεικια. Δημοσιουπαλληλικη βαρεμαρα να κανουν την δουλεια τους εδειξαν. Ετσι κ αλλιως φαινεται απο την πρωτη αντιδραση τους, το σχολιο που εκαναν με ειρωνικο προς τα εκεινον υφακι : 'Οταν θα φαει το 1200αρι δεν θα το ξανακανει'.
Επισης, η συγκεκριμενη διασταυρωση δεν ειναι για τετοια. Οι αποστασεις μεταξυ των αποληξεων των δρομων στην διασταυρωση ειναι μεγαλες (δηλαδη, το ας το πουμε 'κοινοχρηστο' για τους τεσσερεις δρομους οδοστρωμα, εκει που συναντιουνται, ειναι μεγαλο σαν γηπεδο), οποτε δεν μπορεις να ελεγξεις αν ερχεται καποιος κ να περασεις. Γιατι μπορει καλλιστα, ειδικα στις 5 το πρωι, να ερχεται απο το πρασινο κανεις με ΠΟΛΛΑ για να προλαβει το πρασινο, κ να συναντηθειτε στην μεση.
Σε καθε περιπτωση, μιλαμε για σκηνικο οπου ΙΧης περναει κοκκινο, μπροστα απο περιπολικο ΤΡΟΧΑΙΑΣ, αυτοι σχολιαζουν το γεγονος, αλλα δεν ασχολουνται. Τι αλλο να πουμε?
-
Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές. Εξηγεί όμως 100% την κατάσταση στους δρόμους μας. Πολύ απλά η τροχαία όπως είναι σήμερα δεν κάνει για την δουλειά για την οποία την πληρώνει ο φορολογούμενος.
-
Όπως είπανε και οι προηγούμενοι, αυτός που παραβιάζει κόκκινο είναι εν δυνάμει φονιάς και δεν χωρεί επιείκια γι αυτόν σε καμμία περίπτωση. Για ποιο λόγο; Δεν ήξερε τι έκανε; Έχασε τον έλεγχο ή αφαιρέθηκε και δεν είδε το κόκκινο; Από στάση ξεκίνησε! Μάλλον οι αστυνομικοί σκέφτηκαν: 'παλιό αυτοκίνητο που φεύγει με κόκκινο μπροστά σε περιπολικό = μάλλον μεθυσμένος μετανάστης - άντε βγάλε άκρη, ειδικά αν κουβαλάει κανένα καλάσνικοφ μαζί. Άστον να τον πιάσουν οι επόμενοι.' Αυτές οι περιπτώσεις κανονικά θέλουν μήνυση για παράβαση καθήκοντος αλλά που να τρέχεις και πώς να το αποδείξεις...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Αυτές οι περιπτώσεις κανονικά θέλουν μήνυση για παράβαση καθήκοντος αλλά που να τρέχεις και πώς να το αποδείξεις...Αυτές οι περιπτώσεις θέλουν να έχεις μονίμως μια κάμερα μέσα στο αυτοκίνητο και να τους ξεμπροστιάζεις συνέχεια σε κανάλια-μπλογκς κτλ. Μόνο έτσι μπορεί ίσως να αλλάξει κάτι, αν περιμένεις από το δικαστικό σύστημα...
-
Εαν τράκαρε ο μ@λ@κας τον καθ' όλα νόμιμο που πέρασε με πράσινο, τι θα λέγανε - κάνανε τα έξυπνα και νωχελικά μπατσόνια?
-
Θα εστριβαν απο την αλλη για να φυγουν.
-
Δίκιο έχεις Kacey ΑΛΛΑ, σκέφτηκες ότι δεν ήθελαν να του στερήσουν ολόκληρο μηνιάτικο και για αυτό να φέρθηκαν έτσι; Όχι ότι το δικαιολογω βέβαια! Απλά έδειξαν επιείκια πιστεύω....
Κακώς δείχνουν επιείκια. Το μηνιάτικό του πρέπει να το σκέφτεται αυτός και όχι οι αστυνομικοί.
Sent from my bakatela.
-
Xθες με σταμάτησαν για έλεγχο. Τυπικότατοι και ευγενικότατοι (να λέμε και τα καλά).
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αυτές οι περιπτώσεις κανονικά θέλουν μήνυση για παράβαση καθήκοντος αλλά που να τρέχεις και πώς να το αποδείξεις...
Αυτές οι περιπτώσεις θέλουν να έχεις μονίμως μια κάμερα μέσα στο αυτοκίνητο και να τους ξεμπροστιάζεις συνέχεια σε κανάλια-μπλογκς κτλ. Μόνο έτσι μπορεί ίσως να αλλάξει κάτι, αν περιμένεις από το δικαστικό σύστημα...
- άπειρο.
-
Ο χρήστης sopen έγραψε:
Σε μια αντίστοιχη περίπτωση στην Σκωτία και στον δρόμο ανάμεσα Γκλασκώβη και Ενδιμβούργο (δεν ξέρω αν λέγεται εθνική γιατί είχε 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση) ο δρόμος δεν είχε ΛΕΑ και αναρωτήθηκα τι θα γινόταν σε περίπτωση ατυχήματος.Είναι ο Μ8, είναι motorway και μάλιστα από τους πιο πολυσύχναστους στη ΜΒ και έχει ΛΕΑ (πιθανώς σε ορισμένα σημεία/junctions διακόπτεται). Και φυσικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση όσον αφορά σε θέματα οδηγικής (και όχι μόνο) παιδείας, οργάνωσης, δρόμων, νοοτροπίας με Ελλάδα. Η μέρα με τη νύχτα.
-
Δεν είναι απόλυτο αυτό. O IKE είχε ανεβάσει παλαιότερα ένα βίντεο στο οποίο είχε μποτιλιάρισμα σε έναν motorway της Αγγλίας και είχαν κλείσει τα αγγλικά ζωόμορφα την ΛΕΑ.
-
Δεν απαγορεύεται πάντα η κίνηση στη ΛΕΑ, υπάρχουν και εξαιρέσεις: http://en.wikipedia.org/wiki/Shoulder_(road)#Peak_period_use_by_all_traffic
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Xθες με σταμάτησαν για έλεγχο. Τυπικότατοι και ευγενικότατοι (να λέμε και τα καλά).ΜΟΝΟ χθες ... δεν με σταματησαν!!! Πως τους ξέφυγα?
-
Τους τραβάει ό,τι γυαλίζει φαίνεται.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4