-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ηλία, δεν σε κατηγόρησε κανείς, ούτε έχουμε λαϊκό δικαστήριο εδώ. Κουβέντα κάνουμε. Άλλωστε και μόνο το ότι προβληματίζεσαι για το αν έχεις δίκιο, δείχνει ότι είσαι σε σωστό δρόμο. Αυτούς που φοβάμαι είναι όσους είναι πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο τιμόνι.Πάνω στο ακόλουθο σημείο πάντως έχω μια απορία:
Σίγουρο επίσης είναι, ότι με είχαν δει από πριν και όντως περίμεναν να μπω στη ζώνη των 90, που όποιος από εσάς περάσει από το σημείο αυτό (και για να το υπενθυμίσω, αναφέρομαι στην Εθνική, στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης με κατεύθυνση προς Αθήνα), ας προβληματιστεί για την ορθότητα των ορίων..
Εσύ όταν είδες το όριο ταχύτητας των 90, έριξες καθόλου την ταχύτητα σου; Την κράτησες ίδια; Ή την αύξησες -έστω για να προλάβεις να προσπεράσεις και να μπεις αμέσως δεξιά ώστε να ελευθερώσεις την λωρίδα; Αν η απάντηση είναι η τρίτη επιλογή, κατανοώ την λογική. Στο επόμενο μήνυμα σου όμως, αναφέρεις αυτό:
Το αυτοκίνητο χωρίς φώτα το είχα προσπεράσει πριν 1 λεπτό, πραγμα που σημαίνει ότι το προσπέρασαν και οι αστυνομικοί, πριν καν αντιληφθούν οτι οδηγώ πάνω από το όριο..
Και πάλι λοιπόν δεν είχες λόγο να συνεχίζεις με τόσα χιλιόμετρα. Αλήθεια, απορρίπτεις εντελώς την περίπτωση να ήθελαν όντως να δουν αν θα μειώσεις ταχύτητα μετά την ταμπέλα; Για κάποιο περίεργο λόγο, είμαστε μια χώρα στην οποία ο ρυθμός με τον οποίο έχουμε διαλέξει να οδηγούμε θεωρείται σημαντικότερος από την σήμανση. Οκ, δεν είναι για 90 σε εκείνο το σημείο. Αν από τα 160 είχες πέσει στα 120, ή ακόμα και 130, πιστεύεις ότι θα σου έπαιρναν το δίπλωμα; Εσύ ποιο θα θεωρούσες λογικό όριο;
Θα έπρεπε να είχαν δει το αυτοκίνητο χωρίς τα φώτα, τουλάχιστον 30-40sec πριν δουν εμένα, γιατί όταν το είδα εγώ, το περιπολικό δεν υπήρχε ούτε καν ως κουκίδα στον καθρέπτη μου και από τη στιγμή που το είδα, κινούνταν μόνο στην αριστερή με μεγάλη ταχύτητα.
Όσο οδηγούσα στην αριστερή και με αυτοκίνητο που στην αρχή δεν ήξερα καν ότι ήταν περιπολικό και οδηγούσε πίσω μου με μεγάλη ταχύτητα και θέλησα να του ανοίξω το δρόμο, δε μου δώθηκε καν η δυνατότητα να επιβραδύνω.
Όταν πήγα στη μεσαία, επιβράδυνα, αλλά ήταν ήδη αργά (για τα όρια του δρόμου και ταυτόχρονα για εμένα)..Σχετικά με το ποιά θα ήταν η δική μου γνώμη για το όριο, τοποθετήθηκα πριν, λέγοντας πως θα έπρεπε να με γράψουν για 120. Ανεξάρτητα από αυτό, πάντως, πιστεύω πως δεν υπήρχε λόγος στην αριστερή να είναι μικρότερο από 110 τη στιγμή που πριν ήταν 120.. και αυτά τα 10χλμ τα βγάζω αυστηρά κιόλας, λόγω των εξόδων για μεταμόρφωση και αττική οδό (αν και στο σημείο αυτό έχει και μία 4η λωρίδα προετοιμασίας εισόδου στον αυτοκινητόδρομο από Μεταμόρφωση και εξόδου προς Αττική οδό που δε δημιουργεί πρόβλημα σε συνθήκες κανονικής κυκλοφορίας..) και τότε όχι, δεν πιστεύω πως θα μου έπαιρναν το δίπλωμα..
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ονειρεύομαι ένα κράτος που θα συνδυάζει την αυστηρή λογική της Δ. Ευρώπης, με την ελληνική εξυπνάδα και ευφυία. Να υπάρχει το όριο μεν, αλλά να μπορεί να αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας (νύχτα δε νομίζω να λειτουργούν σχολεία). Να μπορεί να σε σταματήσει ο αστυνομικός όταν κάνεις ταρζανιές ημέρες εορτών με την κίνηση αυξημένη, αλλά να σε αφήνει να πας με 160 όταν η Ε.Ο. είναι άδεια. Να σε σταματάει γιατί προσπέρασες δημιουργώντας κίνδυνο για τους αντιθέτως ερχόμενους, αλλά να μη σε γράφει για διπλή γραμμή στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων που σε ΟΛΕΣ τις ευθείες έχουν προνοήσει να βάλουν διπλή για να είναι σίγουροι ότι δε θα περνάει κανείς, έρχεται ή δεν έρχεται στο αντίθετο κάποιος. Να μπορεί να σου γράφει παρατήρηση ο αστυνομικός και όχι κλήση αν βλέπει ότι το δίπλωμά σου είναι καθαρό. Να την πληρώνει αυτός που πετάει το μπουκάλι το νερό από το παράθυρο στην Ε.Ο. (μου έτυχε πριν λίγες ημέρες) και όχι αυτός που με προσπέρασε με 90 σε όριο 70 στην Ακράτα.
Πολύ ονειρεύομαι τελικά. Με αυτούς που ψηφίζουμε, δε θα τα δούμε ποτέ δυστυχώς.
Ευχαριστώ.
Και ομως, οι νομοι πρεπει να ειναι συγκεκριμένοι και απολυτα σαφεις για να μην υπαρχουν παρερμηνείες και παραθυρακια.
Δυστυχώς όμως, στην πράξη, οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ποτέ απολύτως σαφείς και καθορισμένες. Ειδικά στην Ελλάδα, θα δεις να γίνονται πολλά 'κόλπα' για τους γνωστούς λόγους (χρήμα, ευθυνοφοβία κτλ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δουλέψει το σύστημα σωστά. Τώρα που το σκέφτομαι, μου έρχεται στο μυαλό ευθεία στη διαδρομή Ιωάννινα - Άρτα που είναι κατηφορική, με τέλεια ορατότητα και έχει διπλή γραμμή. Η ευθυνοφοβία έχει βάλει παντού διπλές γραμμές για να μην περνάει κανείς ή αν περάσει να φταίει αυτός και όχι αυτός που έφτιαξε τη διαγράμμμιση. Αν τα πράγματα ήταν πιο ελαστικά και υπήρχε και η κρίση του οργάνου, όλα θα ήταν πιο εύκολα για τους πολίτες. Όχι πως σήμερα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά γίνεται από πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
και υπήρχε και η κρίση του οργάνουΕυχαριστώ, δεν θα πάρω...
-
Ονειρεύομαι ένα κράτος που θα συνδυάζει την αυστηρή λογική της Δ. Ευρώπης, με την ελληνική εξυπνάδα και ευφυία. Να υπάρχει το όριο μεν, αλλά να μπορεί να αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας (νύχτα δε νομίζω να λειτουργούν σχολεία). Να μπορεί να σε σταματήσει ο αστυνομικός όταν κάνεις ταρζανιές ημέρες εορτών με την κίνηση αυξημένη, αλλά να σε αφήνει να πας με 160 όταν η Ε.Ο. είναι άδεια. Να σε σταματάει γιατί προσπέρασες δημιουργώντας κίνδυνο για τους αντιθέτως ερχόμενους, αλλά να μη σε γράφει για διπλή γραμμή στην Αντιρρίου - Ιωαννίνων που σε ΟΛΕΣ τις ευθείες έχουν προνοήσει να βάλουν διπλή για να είναι σίγουροι ότι δε θα περνάει κανείς, έρχεται ή δεν έρχεται στο αντίθετο κάποιος. Να μπορεί να σου γράφει παρατήρηση ο αστυνομικός και όχι κλήση αν βλέπει ότι το δίπλωμά σου είναι καθαρό. Να την πληρώνει αυτός που πετάει το μπουκάλι το νερό από το παράθυρο στην Ε.Ο. (μου έτυχε πριν λίγες ημέρες) και όχι αυτός που με προσπέρασε με 90 σε όριο 70 στην Ακράτα.
Ευχαριστώ.
Και ομως, οι νομοι πρεπει να ειναι συγκεκριμένοι και απολυτα σαφεις για να μην υπαρχουν παρερμηνείες και παραθυρακια.
Δυστυχώς όμως, στην πράξη, οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ποτέ απολύτως σαφείς και καθορισμένες. Ειδικά στην Ελλάδα, θα δεις να γίνονται πολλά 'κόλπα' για τους γνωστούς λόγους (χρήμα, ευθυνοφοβία κτλ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δουλέψει το σύστημα σωστά. Τώρα που το σκέφτομαι, μου έρχεται στο μυαλό ευθεία στη διαδρομή Ιωάννινα - Άρτα που είναι κατηφορική, με τέλεια ορατότητα και έχει διπλή γραμμή. Η ευθυνοφοβία έχει βάλει παντού διπλές γραμμές για να μην περνάει κανείς ή αν περάσει να φταίει αυτός και όχι αυτός που έφτιαξε τη διαγράμμμιση. Αν τα πράγματα ήταν πιο ελαστικά και υπήρχε και η κρίση του οργάνου, όλα θα ήταν πιο εύκολα για τους πολίτες. Όχι πως σήμερα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά γίνεται από πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών.
Ευχαριστώ.
Και ποιος μας διαβεβαιώνει οτι η κριση του οργανου θα ειναι σωστη;
-
Ο χρήστης iliaS2000 έγραψε:
Θα έπρεπε να είχαν δει το αυτοκίνητο χωρίς τα φώτα, τουλάχιστον 30-40sec πριν δουν εμένα, γιατί όταν το είδα εγώ, το περιπολικό δεν υπήρχε ούτε καν ως κουκίδα στον καθρέπτη μου και από τη στιγμή που το είδα, κινούνταν μόνο στην αριστερή με μεγάλη ταχύτητα.Όσο οδηγούσα στην αριστερή και με αυτοκίνητο που στην αρχή δεν ήξερα καν ότι ήταν περιπολικό και οδηγούσε πίσω μου με μεγάλη ταχύτητα και θέλησα να του ανοίξω το δρόμο, δε μου δώθηκε καν η δυνατότητα να επιβραδύνω.
Όταν πήγα στη μεσαία, επιβράδυνα, αλλά ήταν ήδη αργά (για τα όρια του δρόμου και ταυτόχρονα για εμένα)..Σχετικά με το ποιά θα ήταν η δική μου γνώμη για το όριο, τοποθετήθηκα πριν, λέγοντας πως θα έπρεπε να με γράψουν για 120. Ανεξάρτητα από αυτό, πάντως, πιστεύω πως δεν υπήρχε λόγος στην αριστερή να είναι μικρότερο από 110 τη στιγμή που πριν ήταν 120.. και αυτά τα 10χλμ τα βγάζω αυστηρά κιόλας, λόγω των εξόδων για μεταμόρφωση και αττική οδό (αν και στο σημείο αυτό έχει και μία 4η λωρίδα προετοιμασίας εισόδου στον αυτοκινητόδρομο από Μεταμόρφωση και εξόδου προς Αττική οδό που δε δημιουργεί πρόβλημα σε συνθήκες κανονικής κυκλοφορίας..) και τότε όχι, δεν πιστεύω πως θα μου έπαιρναν το δίπλωμα..
Έπεσες στην περίπτωση που ήθελαν να γράψουν γιατί είδαν γρήγορο αυτοκίνητο. Αυτό είναι όλο. Πριν κάτι χρόνια, επιστρέφω νύχτα από Πρέβεζα προς Αθήνα. Στη Συκούλα, λίγο μετά την Άρτα, έχει κλασσικά μπλόκο των Συνοριακών (καμιά φορά και για ταχύτητα). Φορτηγό μπροστά, πίσω 5-6 αυτοκίνητα, περιμένουμε να βγούμε από το χωριό για να προσπεράσουμε. Είμαι τελευταίος. 1ο αυτοκίνητο ένα GSA και ακριβώς μπροστά μου ένα Civic του '85. Με το που περνάει το φορτηγό, πετάγεται ο αστυνομικός στη μέση του δρόμου και σταμάταει το GSA. Φρένα όλοι για μηδενισμό πρακτικά της ταχύτητας, μόνο που το Civic δεν έχει φώτα stop πίσω. Από τύχη εκείνη την ώρα καθώς έσκυβα να κάνω κάτι, βλέπω μπροστά από το Civic τα φρένα των άλλων. Τσαρουχώνω φρένο και σταματάω πριν πέσω πάνω στο Civic. Περνάμε και λέω στον αστυνομικό: 'θα μας έκανες πίτα με αυτό που έκανες'. Αφήνουν τότε, οι μάγκες, το GSA, μπαίνουν στο Terrano και αρχίζουν να με κυνηγούν στις στροφές στο Μενίδι. Έρχονται από πίσω. Ανάβουν φώτα. Κάνω δεξιά, του κάνω σήμα να περάσει. Ξανά φώτα αυτός. Ξανά το ίδιο εγώ. Τελικά, κατεβάζω 3η και αρχίζω να μπαίνω καλά στις στροφές. Μέσα σε 2 στροφές το Terrano έμεινε πολύ πίσω. Τότε, ανάβει τη σειρήνα. Σταματάω δεξιά και για να μην σας πρήζω, το έπαιζαν τυπικοί κι εγώ τους τα έχωνα. Τελικά, αποφάσισαν να πουν την αλήθεια, ότι θίχτηκαν που τους έκανα παρατήρηση και ότι αν κρατούσα αποστάσεις δε θα είχα πρόβλημα. Τους απαντάω ότι ήμουν ο μόνος που κρατούσε αποστάσεις και γι' αυτό σώθηκα, αλλά αν ήθελαν να είναι σωστοί θα έπρεπε να σταματούσαν τον μπροστά που δεν είχε φώτα φρένων και θα με σκότωνε. Η απάντηση ήταν απλή: 'Καληνύχτα σας'...!!! Αν ήθελαν όμως, θα το τραβούσαν γιατί ήταν έτοιμοι να μου κάνουν έλεγχο στο αυτοκίνητο, να κάνουν σωματικό έλεγχο κτλ.
Γενικά, στο λέω σαν φιλική συμβουλή αυτό, να είσαι ευγενικός, αλλά σαφής με καθαρή ευθεία φωνή και επιχειρήματα. Δηλαδή: 'Σε είδα να έρχεσαι, ήθελα να κάνω στην άκρη για να μην σε κόψω, πάτησα γκάζι για να μπω δεξιά, όπως είδες, και τίποτε παραπάνω. Αν θες να με γράψεις, γράψε με, απλά να ξέρεις ότι μου δημιούργεις και 2ο πρόβλημα τώρα'. Σίγουρα θα σε ρωτήσει ποιο ήταν το 1ο πρόβλημα και θα του εξηγήσεις ότι: 'Αν βλέπω ένα αυτοκίνητο να έρχεται με +50 από πίσω μου χωρίς φάρους κτλ, φοβάμαι για το χειρότερο και πιέζομαι. Και τώρα, θες να μου πάρεις και το δίπλωμα, αν κι εγώ προσπάθησα να σε εξυπηρετήσω, ασχέτως να ήσουν αστυνομικός ή πολίτης, πράγμα που στην τελική στο δρόμο λίγο μετράει, γιατί το ατύχημα δεν κοιτάει τέτοιες λεπτομέρειες'. Από εκεί και μετά, αν σε γράψει, σε έγραψε. Δε χάνεις και τίποτε να εξηγήσεις τι έγινε.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
Και ποιος μας διαβεβαιώνει οτι η κριση του οργανου θα ειναι σωστη;
Κανείς δεν μας διαβεβαιώνει, αλλά σκέψου ότι και σήμερα ισχύει η κρίση του οργάνου. Δεν αναφέρομαι μόνο στο όριο που γράφουν οι αστυνομικοί, αλλά και σε πολλές διατάξεις του ΚΟΚ. Πχ οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή που είναι 100% στην κρίση του οργάνου να γράψει για αυτή την παράβαση. Μιλάω σαν παθών που έφαγε κλήση για 68 σε όριο 50 (70 στο κοντέρ), το όργανο την ανέβασε στα 88 (για να πληρώσω περισσότερα), μου κόβει κλήση για ζώνη (δίκιο είχε) και μετά μου κόβει κλήση για αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς χρήση φλας (μόνος στην ευθεία με τελευταία αλλαγή 500 m πριν το μπλόκο με δει λόγω της στροφής) και για οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή γιατί λέει έτρεχα πολύ...!!!
Στην πράξη, απλά θεωρούμε ότι με σωστή εκπαίδευση, εμπειρία και την ηθικότητα που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες, θα μειωθούν αυτά τα περιστατικά στο ελάχιστο δυνατό. Να μηδενιστούν δε γίνεται για προφανείς λόγους. Ούτε άγιοι είμαστε, ούτε αλάθητο έχουμε, ούτε και ο ΚΟΚ μπορεί να είναι τόσο σαφής που να μην επιδέχεται άλλης ερμηνείας*.
Ευχαριστώ.
- Ξάδελφος, μπαίνει στο στροφή με χειρόφρενο. Τον σταματάνε και του λένε τα κλασσικά, για επίδειξη κτλ. Δεν ξέρω ρε παιδιά τους λέει, μου έφυγε και με το ζόρι το μάζεψα το αμάξι. Κοιτάνε και βλέπουν το πίσω λάστιχο ξεφούσκωτο. Σου ξεφούσκωσε, του λένε, γι' αυτό σου έφυγε, πήγαινε να το φουσκώσεις. Έφυγε χωρίς κλήση. Σκέψου τώρα ότι θα μπορούσε το περιστατικό να είναι εντελώς αντίθετα. Να βλέπεις να έρχεται πάνω σου όχημα, να κάνεις ελιγμό, να γυρίζεις το αυτοκίνητο, να αποφεύγεις τη ζημιά και να σου τη λένε γιατί έκανες επίδειξη στη μέση του δρόμου. Κι όμως, μου έχει τύχει να γυρίσω το αυτοκίνητο για να αποφύγω σύγκρουση, να παθαίνω τελικά ελάχιστη ζημιά (αντί κολώνας, ένα βούλιαγμα φτερού ελάχιστο) και ο αστυνομικός που ήταν και μπροστά (Τροχονόμος που ρύθμιζε κυκλοφορία) να λέει ότι κάνω βλακείες με το αμάξι που μου πήρε ο μπαμπάς μου.
-
Τις περισσότερες φορές έχει να κάνει και με το αμάξι. Συνήθως τα ακριβά και γρήγορα οχήματα , ειδικά αν έχουν ν'εοοδηγό , αντιμετωπίζωνται αρνητικά απο τα όργανα ειδικά αν ο οδηγός πάει να το παίξει και λίγο μάγκας.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Τις περισσότερες φορές έχει να κάνει και με το αμάξι. Συνήθως τα ακριβά και γρήγορα οχήματα , ειδικά αν έχουν ν'εοοδηγό , αντιμετωπίζωνται αρνητικά απο τα όργανα ειδικά αν ο οδηγός πάει να το παίξει και λίγο μάγκας.Αναλογα , πχ εμενα δε θα με λυπηθουν, αλλα σε πορσικο και βαλε ενδεχομενως και να το σκεφτουν και σε μερικα ειμαι σχεδον βεβαιος οτι δε μπαινουν καν στο κοπο
Πιο πολυ ομως κυνηγανε μηχανες/παπακια και σαξοραλλα
Τα γρηγορα αυτοκινητα δε νομιζω οτι ειναι πρωταρχικος στοχος εφοσον δε προκαλεσουν
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τις περισσότερες φορές έχει να κάνει και με το αμάξι. Συνήθως τα ακριβά και γρήγορα οχήματα , ειδικά αν έχουν ν'εοοδηγό , αντιμετωπίζωνται αρνητικά απο τα όργανα ειδικά αν ο οδηγός πάει να το παίξει και λίγο μάγκας.
Αναλογα , πχ εμενα δε θα με λυπηθουν, αλλα σε πορσικο και βαλε ενδεχομενως και να το σκεφτουν και σε μερικα ειμαι σχεδον βεβαιος οτι δε μπαινουν καν στο κοπο
Πιο πολυ ομως κυνηγανε μηχανες/παπακια και σαξοραλλα
Τα γρηγορα αυτοκινητα δε νομιζω οτι ειναι πρωταρχικος στοχος εφοσον δε προκαλεσουν
Μα ναι το αυτονοητο ειναι το αμαξι τι να προκαλεσει? εσυ εισαι το θεμα οχι το αμαξι
-
WTF?
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... i-dramas-/
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
WTF?http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... i-dramas-/
τραγικοι!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
-
Γνωρίζετε ότι όσοι φορούν γυαλια μυωπίας πρέπει να έχουν και ενα δευτερο ζευγαρι στο οχημα τους?Αυτο ορίζει ο ΚΟΚ...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
WTF?http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... i-dramas-/
Πέρα από τη βλακεία του Δντη, είναι και οι άλλοι τελείως τρελλοί. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις τον Δκτη σου; Τι εισαγγελείς και τρίχες; Αυτοί έπρεπε να φύγουν με 2 μήνες αργία για αρχή, και μετά να τους βάλουν να παρουσιάζονται σε όλη την ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Δράμα κάθε ημέρα για ένα χρόνο, μέχρι να τους μάθουν όλους απέξω. Ώρες ώρες αναπολώ τον στρατό που ήξερες ποιος είναι ποιος σε όλο το στρατόπεδο, είτε ήταν ΠΖ, είτε ΔΒ, είτε ΥΠ, είτε ο,τιδήποτε άλλο.
Απλά, ΔΕΝ πάμε καλά σαν κράτος και κάτι πρέπει να αλλάξει και σύντομα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Γνωρίζετε ότι όσοι φορούν γυαλια μυωπίας πρέπει να έχουν και ενα δευτερο ζευγαρι στο οχημα τους?Αυτο ορίζει ο ΚΟΚ...Σίγουρα? Από πότε?
Εγώ ήξερα ότι αν έχεις δηλώσει στο δίπλωμά σου με γυαλιά απλά πρέπει να τα φοράς. -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Γνωρίζετε ότι όσοι φορούν γυαλια μυωπίας πρέπει να έχουν και ενα δευτερο ζευγαρι στο οχημα τους?Αυτο ορίζει ο ΚΟΚ...
Σίγουρα? Από πότε?
Εγώ ήξερα ότι αν έχεις δηλώσει στο δίπλωμά σου με γυαλιά απλά πρέπει να τα φοράς.Εγω ξερω οτι αν φορας φακους επαφης πρεπει να εχεις και γυαλια μυωπιας στο αμαξι μαζι σου..Και μεχρι προσφατα το τηρουσα για δικη μου ασφαλεια πρωτα απ ολα..Τωρα που σκεφτομαι χαζομαρα μου που το σταματησα..Απλα επιανε ογκο η θηκη με τα γυαλια στη κονσολα..
-
WTF?
Πέρα από τη βλακεία του Δντη, είναι και οι άλλοι τελείως τρελλοί. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις τον Δκτη σου; Τι εισαγγελείς και τρίχες; Αυτοί έπρεπε να φύγουν με 2 μήνες αργία για αρχή, και μετά να τους βάλουν να παρουσιάζονται σε όλη την ηγεσία της ΕΛΑΣ στη Δράμα κάθε ημέρα για ένα χρόνο, μέχρι να τους μάθουν όλους απέξω. Ώρες ώρες αναπολώ τον στρατό που ήξερες ποιος είναι ποιος σε όλο το στρατόπεδο, είτε ήταν ΠΖ, είτε ΔΒ, είτε ΥΠ, είτε ο,τιδήποτε άλλο.
Ευχαριστώ.
Δεν διάβασα πουθενά ότι ήταν ο Δκτης τους! Θα μπορούσε να ήταν ένας οποιοσδήποτε Αστυνομικός Διευθυντής (για όσους δε γνωρίζουν, ο Αστυνομικός Διευθυντής είναι βαθμός και όχι θέση και είναι το αντίστοιχο του Συνταγματάρχη στον Στρατό). Και σαφώς ο κονονισμός ορίζει ότι οι υφιστάμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν έναν ανώτερό τους εάν δεν φοράει στολή ή δεν επιδείξη υπηρεσιακή ταυτότητα. Σε περίπτωση όμως που αναγνωρίσεις τον ανώτερό ή σου αναγνωριστεί δια της επίδειξης ταυτότητας, είσαι υποχρεωμένος να αποτίσεις χαιρετισμό και υποχρεούσαι υπακοής. Σε κάθε περίπτωση, κακώς που ο Αστ. Δ/ντης δεν επέδειξε ταυτότητα και κακώς που οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη όταν πιστοποιήθηκε η ιδιότητα του.
-
Θα επεσε η γνωστη ατακα 'ξερεις ποιος ειμαι εγω;' και εγιναν μαλλια κουβαρια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα επεσε η γνωστη ατακα 'ξερεις ποιος ειμαι εγω;' και εγιναν μαλλια κουβαρια.Αυτό φαντάζομαι κι εγώ. Αν και η σωστή απάντηση του οργάνου θα ήταν: 'Όχι δεν ξέρω, αλλά θα μάθω τώρα που θα ελέγξω τα στοιχεία σας. Ταυτότητα παρακαλώ!'.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα επεσε η γνωστη ατακα 'ξερεις ποιος ειμαι εγω;' και εγιναν μαλλια κουβαρια.Και μετα το επικο 'this is not a game of who the fuck are you'
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
WTF?
Ευχαριστώ.
Δεν διάβασα πουθενά ότι ήταν ο Δκτης τους! Θα μπορούσε να ήταν ένας οποιοσδήποτε Αστυνομικός Διευθυντής (για όσους δε γνωρίζουν, ο Αστυνομικός Διευθυντής είναι βαθμός και όχι θέση και είναι το αντίστοιχο του Συνταγματάρχη στον Στρατό). Και σαφώς ο κονονισμός ορίζει ότι οι υφιστάμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν έναν ανώτερό τους εάν δεν φοράει στολή ή δεν επιδείξη υπηρεσιακή ταυτότητα. Σε περίπτωση όμως που αναγνωρίσεις τον ανώτερό ή σου αναγνωριστεί δια της επίδειξης ταυτότητας, είσαι υποχρεωμένος να αποτίσεις χαιρετισμό και υποχρεούσαι υπακοής. Σε κάθε περίπτωση, κακώς που ο Αστ. Δ/ντης δεν επέδειξε ταυτότητα και κακώς που οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη όταν πιστοποιήθηκε η ιδιότητα του.
Κι όμως κάνεις λάθος. Αν διαβάσεις σωστά την 1η παράγραφο είναι ο Δκτης τους:
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου στη Δράμα, με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό διευθυντή.
Εμφανώς γίνεται αναφορά για περιστατικό στη Δράμα με πρωταγωνιστή ΤΟΝ Αστ. Δντη, δηλαδή τον Αστ. Δντη Δράμας. Και επειδή το μπλόκο και το περιστατικό έγιναν ΣΤΗ Δράμα:
η εισαγγελία Δράμας άσκησε διώξεις
σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δε γνώριζαν τον Δκτη τους εξ όψεως. Ο χαιρετισμός στην ΕΛΑΣ απλά είναι εξαιρετικά σπάνιος, οπότε δεν με απασχολεί αυτό το θέμα. Με απασχολεί ότι δε γνώριζαν οι Δραμινοί Αστυνομικοί τον Αστυνομικό Δντη Δράμας... Έλεος...
Για τους βαθμούς είμαι πολύ πολύ καλός γνώστης και απλά σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει ένας Αστ. Δντης που είναι ο ανώτερος του Νομού. Ταξίαρχοι κτλ μόνο σε μεγάλες πόλεις, έδρες Περιφερειών συνήθως. Αρκεί να σου πω ότι πριν κάτι χρόνια, έγινα σε ένα πανηγύρι στα Γιάννενα με τον Αστ. Δντη Ιωαννίνων...
Ευχαριστώ.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4