-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Κ φυσικα μεσα στην εβδομαδα θα εχω κ εγω το σηματακι του 'μονιμου κατοικου Αθηνων', ωστε να κανω κ εγω ελευθερα οτι γουσταρω, οπως καθε εξυπνος πολιτης αυτης της χωρας. Γιατι βαρεθηκα να νιωθω μαλακας.Δε μου λες κι εμένα το κόλπο για να πηγαίνω κύριος στο Κολωνάκι να παρκάρω σε θέση μόνιμου κατοίκου που ψάχνω να βρω θέση;
Ευχαριστώ.
-
Ποιο κολπο ρε Πιπινε, στην Ελλαδα ζεις. Δεν καταλαβαινεις?
Σημειωση: στο Κολονακι κ σε οποιες περιοχες ισχυει το συστημα ελεγχομενης σταθμευσης, παρκαρω κανονικα πληρωνοντας αυτο κ εκει που πρεπει, κ ας ειναι κ 4 τετραγωνα μακρυα. Το θεμα μου παραπανω δεν ηταν η ελεγχομενη σταθμευση κ η εφαρμογη της, αλλα η επιλεκτικη εφαρμογη αυτης (κ των υπολοιπων αρμοδιοτητων & καθηκοντων του δημοτομπατσου)
ΥΓ Βεβαια εχω μια προσωπικη ενσταση για το οτι δια μαγειας ολοι οι δρομοι γυρω απο την Καρυτση εκτος απο 120 μετρα σε 2 στενα ειναι 'μονιμων κατοικων' (γιατι αραγε?), σε μια περιοχη που ΚΑΝΕΙΣ δεν διαμενει, αλλα εφ'οσον ημουν παρανομος δεν διαμαρτυρομαι για αυτο.
-
@kacey: Τι παράνομο έκαναν οι ποδηλάτες ?
Ούτε εγώ θα τον έγραφα αυτόν με το swift γιατί θα σκεφτόμουν, οκ ο άνθρωπος προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του.
Για τα τραπεζάκια πολύ καλά κάνεις και τα εχεις πάρει.Πάντα φιλικά, Μιχάλης.
-
Οι ποδηλατες βιαζουν τον ΚΟΚ οταν κανουν την ποδηλαταδα τους.
ειναι υποχρεωμενοι να ειναι στην δεξια λωριδα
ειναι υποχρεωμενοι να πηγαινουν σε μονη σειρα
ειναι υποχρεωμενοι να σταματανε στο κοκκινο στις διασταυρωσεις κ οχι να βαζουν τσαμπουκαλεμενους ποδηλατες να τις κλεινουν καθετα ωστε να περνανε 1000 ποδηλατα με κοκκινο κ εσυ που εχεις πρασινο να περιμενεις 25 λεπτα να περασεις.Ουτε μπορουν να σταματανε στα τελευταια 100 μετρα της Σταδιου για να κανουν ανασυγκροτηση κ να κλεινουν για αυτο τον λογο εναν απο τους πιο κεντρικους δρομους της Αθηνας.
Κ μην μου πει κανεις οτι εχουν κ την αστυνομια μαζι τους και 'κανουν πορεια' οπως ειπε ενας απο αυτους που μας περναει για ηλιθιους, γιατι αν δεν ειχαν κοννε μεσα στον Δημο Αθηναιων θα ειχαν τα @@ μου συνοδεια. Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται στο ονομα καποιας 'δρασης' ή καποιας 'οικολογιας', νομιμοποιειται μια ομαδα ανθρωπων να γ@μ@νε μια 100 φορες μεγαλυτερη ομαδα ανθρωπων.
Αυτα απο νομικης αποψης. Τωρα αν εσενα σου φαινεται φυσιολογικο να κλεινει Παρασκευη βραδυ ολο το κεντρο της Αθηνας για να κανουν ποδηλαταδα, τοτε εγω πρεπει να ειμαι πολυ βλακας που καθε ΣΚ κανω ποδηλατο ολο το παραλιακο μετωπο απο Πειραια μεχρι Γλυφαδα [u]χωρις να ενοχλω κανεναν (αυτο για οποιον πει οτι τα εχω βαλει κ με τους ποδηλατες γενικα...).
'Ούτε εγώ θα τον έγραφα αυτόν με το swift γιατί θα σκεφτόμουν, οκ ο άνθρωπος προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του.'
Να υποθεσω οτι δεν εχεις προβλημα ουτε με τον ταριφα που σταματαει καθε 50 μετρα για να παρει διπλοτριπλη κουρσα ενω εσυ θες να φτασεις στον προορισμο σου, ουτε με τον ντελιβερα που καταλυει καθε εννοια του ΚΟΚ οταν παει παραγγελια, ουτε με τους παρκαδορους που οικιοποιουνται δημοσιο χωρο για παρκινγκ? Ολοι προσπαθουν να βγαλουν το ψωμι τους...
-
Συμφωνώ με τον kacey. Έχω συμμετάσχει σε μια ποδηλατο-πορεία μια φορά και ένιωσα πολύ άσχημα για την παραβίαση του ΚΟΚ. Κάποιοι ποδηλάτες βγάζουν απλά τα κόμπλεξ τους απέναντι στα αυτοκίνητα. Κρίμα, ξεκίνησαν πολύ όμορφα, και η προώθηση της κουλτούρας του ποδηλάτου είναι κάτι πολύ σημαντικό για τις αστικές μας κοινωνίες αλλά κάποιοι καταστρέφουν την 'εικόνα' του άνθρωπου που ποδηλατεί με τον χειρότερο τρόπο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΥΓ Κ για να προλαβω τους εξυπνους, 5 χρονια εχω ζησει στην Αγγλια.Πριν ή μετά το Σεπτέμβριο του 2001; Γιατί κι εγώ έχω δει την αντίστοιχη εποχή στις ΗΠΑ και υπάρχει τεράστια διαφορά.
-
Για τους ποδηλάτες ρώτησα γιατί δεν κατάλαβα απλά.
Για αυτον που βγάζει το ψωμί του, κατά την γνώμη μου πάντα, ανάλογα με την παραβίαση που κάνει, τιμωρείται. Αλλο το να παρκάρει σε κάποια θέση και άλλο να σφαξει κόκκινο γιατί βιαζόταν. Με αυτή τη λογική και ο επαγγελματίας δολοφόνος βγάζει το ψωμί του και πρέπει να τον αφήνουμε να σκοτώνει αβέρτα. -
Κοιτα, οταν με γραφουν για την ιδια παραβαση με τον ακριβως διπλα μου / απο πισω μου, συγνωμη αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι 'αυτος βγαζει το ψωμι του'. Κ ο ιδιοκτητης του μπαρ 'το ψωμι του βγαζει' (κ δινει κ σε 5 υπαλληλους ψωμι να φανε) οταν βγαζει τα τραπεζακια εξω...
@zorz
Μεχρι κ το 2005, κ λιγο το 2006. -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Για τους ποδηλάτες ρώτησα γιατί δεν κατάλαβα απλά.
Για αυτον που βγάζει το ψωμί του, κατά την γνώμη μου πάντα, ανάλογα με την παραβίαση που κάνει, τιμωρείται. Αλλο το να παρκάρει σε κάποια θέση και άλλο να σφαξει κόκκινο γιατί βιαζόταν. Με αυτή τη λογική και ο επαγγελματίας δολοφόνος βγάζει το ψωμί του και πρέπει να τον αφήνουμε να σκοτώνει αβέρτα.Ο νόμος είτε ισχύει για όλους είτε για κανένα. Στο κέντρο της Αθήνας καθημερινά δουλεύει 1εκατ. κόσμος. Αν όλοι αυτοί πάρκαραν παράνομα με ένα χαρτάκι να ενημερώνει, θα ήμασταν ΖΟΥΓΚΛΑ (όχι ότι απέχουμε πολύ τώρα). Δικαιολογίες υπάρχουν πάμπολλες για όποιον θέλει να βρει μία. Αυτός που δουλεύει εκεί να διαλέξει μία από τις νόμιμες εναλλακτικές: 1) παρκάρισμα πιο μακριά και περπάτημα, 2) απόκτηση μηχανής, 3) πληρωμή πάρκινγκ με το μήνα. Οι υπόλοιποι που ψάχνουμε με τις ώρες να παρκάρουμε νόμιμα όταν πηγαίνουμε στη δουλειά μας είμαστε κορόιδα;
Υ.Γ.: Με 'απογοήτευσες' Kacey Θα περίμενα να είχες πάρει τηλέφωνο στα κεντρικά της Δημοτικής Αστυνομίας και να είχες δηλώσει ότι, αν ο κύριος Δρόσος δεν τσακιστεί να έρθει στο σημείο να βεβαιώσει την παράβαση και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα, θα κάνεις μήνυση στο διοικητή της Δημ. Αστυνομίας και στον ίδιο τον αστυνομικό για παράβαση καθήκοντος. Αν είχες και κανά φίλο δικηγόρο πρόχειρο να κάνει το τηλεφώνημα, ακόμα καλύτερα! Δυστυχώς, με τις κατάρες δεν κερδίζεις τίποτα και με την 'απόκτηση'* της κάρτας μονίμου κατοίκου μπαίνεις στην ίδια κατηγορία με τον swiftάκια, απλώς εσύ νομότυπα.
*: Όπως το έγραψες, συμπεραίνω ότι η απόκτηση θα γίνει δια της πλαγίας οδού.
-
Τσ τσ τσμ ΕΣΥ με απογοητευσες:
pc.info@cityofathens.gr (parking control info @)
Η διευθυνση του γραφειου εξυπηρετησης του κοινου, της Διευθυνσης Ελεγχομενης Σταθμευσης της Δημοτικης Αστυνομιας.
Το email του Διευθυντη της.
Εχει φυγει απο το πρωι email παραπονων για ακριβως αυτο το θεμα οπου γραφω τα παντα. Φυσικα μηνυση δεν μπορω να κανω (κ δεν αξιζει) γιατι δεν εχω αποδειξεις για οτι γραφω. Ειχα πολυ πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθω στις 4 το πρωι που πηγα στο αμαξι (βασικα το μωρο που ειχα αγκαζε κ τελικα εβγαλα τα νευρα μου πανω της αλλα με 'δημιουργικο' τροπο) απο το να φωτογραφιζω τον χωρο κ τα αλλα αυτοκινητα, επισης το ωραριο τους ειναι μεχρι τις 2πμ οποτε οτι κ να ζηταγα εκεινη την στιγμη δεν θα γινοταν.
ΥΓ Εννοειται οτι θα το βγαλω με οποιον τροπο μπορω. Νομιζω οτι ημουν σαφης πιο πανω οπου εγραψα οτι θα κανω κ εγω οτι μπορω για να κανω οτι γουσταρω.
-
Κατ' αρχήν, προφανώς και δεν περίμενα να κάνεις μήνυση. Απλά να το ανέφερες (με τον τρόπο που εσύ ξέρεις ), μήπως και ο συγκεκριμένος δημοτικός αστυνομικός ερχόταν εκ των υστέρων να κάνει τη δουλειά του σωστά. Βέβαια, με την ώρα να έχει πάει 4πμ και με το 'μωρό' αγκαζέ, μάλλον δεν έπαιζε αυτό το σενάριο
Περιμένω να μας παραθέσεις την (κατά 99,9% τυπική) απάντηση στο email σου.
Όσο για την κάρτα μονίμου κατοίκου, προφανώς και ΔΕΝ είναι προς τιμήν σου το γεγονός ότι θα προσπαθήσεις να την αποκτήσεις με οποιονδήποτε τρόπο
Ο χρήστης kacey έγραψε:
για να κανω οτι γουσταρω.Όταν πράττεις ανάλογα με αυτούς που κράζεις, χάνεις το δίκιο σου.
-
Το ξερω, αλλα οταν κανω αυτο που πρεπει, ΔΕΝ βρισκω το δικιο μου. Οποτε...
Επισης οσον αφορα το τηλ, ποιον ακριβως να επαιρνα (ακομα κ αν ηταν πιο νωρις)? Το 100 δεν εχει επαφη με την Δημοτικη αστυνομια, κ δεν τυγχανει να κουβαλαω τα νουμερα ολων των δημοτικων αρχων πανω μου
Εδω απλα να συμπληρωσω οτι ΚΑΘΕ φορα που παω στην Καρυτση (κ η εποχη ειναι τετοια που σημαινει τραπεζακια εξω = το προβλημα με το συγκεκριμενο μαγαζι), παιρνω τηλ το 100 κ λεω τι συμβαινει. Ποτε στα 3 χρονια δεν εχει συμβει τιποτα.
-
Αν πας και κάνεις τα τραπεζάκια στην άκρη και παρκάρεις τι θα γίνει?
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Αν πας και κάνεις τα τραπεζάκια στην άκρη και παρκάρεις τι θα γίνει?Εκείνη τη στιγμή μάλλον τίποτα. Μετά μάλλον θα βρει διάφορες 'καλλιτεχνίες' πάνω στο αυτοκίνητό του
Επισης οσον αφορα το τηλ, ποιον ακριβως να επαιρνα (ακομα κ αν ηταν πιο νωρις)? Το 100 δεν εχει επαφη με την Δημοτικη αστυνομια, κ δεν τυγχανει να κουβαλαω τα νουμερα ολων των δημοτικων αρχων πανω μου
Κοτζάμ κλήση της δημοτικής αστυνομίας δεν ανέγραφε το τηλέφωνο αυτής επάνω;
-
Ρε παιδια...
Στα τραπεζακια καθονται ανθρωποι κ πινουν το ποτο τους, τι να κανω να παω να τους σηκωσω για να παρκαρω? Κ το θεμα μας δεν ειναι το τι κανω εγω, το θεμα ειναι πως θα επρεπε να δουλευει το πραγμα.
Για το τηλ δεν το σκεφτηκα, τωρα που την κοιταω εχει το κεντρικο της υπηρεσιας με αναγραφομενο ωραριο απο κατω 'καθημερινες 8-14:30'.
-
καλα, σου εδωσε κληση δημοτικη αστυνομια κι ασχοληθηκες παραπανω απο μισο λεπτο να τη σκισεις;;
εννοειται οτι δεν σου κανουν τιποτα. εννοειται οτι για να την πληρωσεις πρεπει να σου ερθει ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ γραμμα (μπορει να στην εκλεψαν απο το παρμπριζ, να εβρεχε να μην την ειδες ποτε)
συστημενα δεν στελνουν ποτε... κοστιζουν
-
Δεν τα λες καλα...Για την ακριβεια τα λες καλα μεχρι την τελευταια παραγραφο. Σαφως κ πρεπει να ερθει συστημενο, το οποιο λες 'δεν στελνουν επειδη κοστιζει'. Δηλαδη μας λες οτι κοστιζει παραπανω απο τα 80 ευρω της κλησης? Γιατι μια συστημενη επιστολη (κ μαλιστα απο μαζικο αποστολεα-συνεργαζομενο με τα ΕΛΤΑ οπως σιγουρα ειναι ο Δημος Αθηναιων) δεν πρεπει να κοστιζει πανω απο 2 ευρω, εναντι 80 ευρω κερδους. Οποτε...
Οποτε, ρισκαρεις το αν θα σου ερθει, οπου θα κληθεις να πληρωσεις ολοκληρο το ποσο, ενω τωρα σε 10 μερες πληρωνεις το μισο?
ΥΓ Εσυ απο ολα αυτα που γραψαμε, καταλαβες οτι το προβλημα μου ηταν η δικια μου η κληση κ αν θα την πληρωσω?
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
καλα, σου εδωσε κληση δημοτικη αστυνομια κι ασχοληθηκες παραπανω απο μισο λεπτο να τη σκισεις;;εννοειται οτι δεν σου κανουν τιποτα. εννοειται οτι για να την πληρωσεις πρεπει να σου ερθει ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ γραμμα (μπορει να στην εκλεψαν απο το παρμπριζ, να εβρεχε να μην την ειδες ποτε)
συστημενα δεν στελνουν ποτε... κοστιζουν
Και για ποιον λόγο να μην πληρώσεις, αφού προφανώς έχεις παρανομήσει?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν τα λες καλα...Για την ακριβεια τα λες καλα μεχρι την τελευταια παραγραφο. Σαφως κ πρεπει να ερθει συστημενο, το οποιο λες 'δεν στελνουν επειδη κοστιζει'. Δηλαδη μας λες οτι κοστιζει παραπανω απο τα 80 ευρω της κλησης? Γιατι μια συστημενη επιστολη (κ μαλιστα απο μαζικο αποστολεα-συνεργαζομενο με τα ΕΛΤΑ οπως σιγουρα ειναι ο Δημος Αθηναιων) δεν πρεπει να κοστιζει πανω απο 2 ευρω, εναντι 80 ευρω κερδους. Οποτε...Οποτε, ρισκαρεις το αν θα σου ερθει, οπου θα κληθεις να πληρωσεις ολοκληρο το ποσο, ενω τωρα σε 10 μερες πληρωνεις το μισο?
ΥΓ Εσυ απο ολα αυτα που γραψαμε, καταλαβες οτι το προβλημα μου ηταν η δικια μου η κληση κ αν θα την πληρωσω?
οχι, δεν μιλαω γι' αυτο το προβλημα. οτι μπορεις να την αγνοησεις. η επιλεκτικη εφαρμογη των νομων ειναι δεδομενη, δεν σχολιαζω αυτο.
επειδη μου χουν δωσει και μενα κληση πριν 3-4 χρονια σε θεση για μονιμους κατοικους στο κολωνακι, φυσικα την αγνοησα, πηγε καποια στιγμη γραμμα στην προηγουμενη διευθυνση που εμενα, (αρα δεν την ελαβα ποτε) που το αγνοησα και αυτο και φυσικα ουτε μπηκε ποτε στη φορολογικη δηλωση, ουτε ηρθε συστημενο.
προς Μ-Fate: για να την πληρωσω την κληση αφου ΠΡΟΦΑΝΩΣ ειναι παρανομη; εχει περισσοτερα δικαιωματα ο κατοικος της Χ περιοχης και να χει θεσεις παρκινγκ; πληρωνει περισσοτερα τελη κυκλοφοριας; εχει καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο;
κλησεις για παρκαρισμα μονο απο τροχαια. των δημοτικων αστυνομιων δεν στεκουν, εχουν γινει πολλες αγωγες σε δημους (καλλιθεας, πατρων κλπ)
φυσικα οποιος θελει μπορει να την πληρωσει, δικαιωμα του αν νομιζει οτι ετσι ειναι το σωστο.
-
Πληρώνει δημοτικά τέλη ο κάτοικος.
Επίσης αυτός που μένει σε πολυσύχναστη περιοχή ζορίζεται πολύ περισσότερο να βρει να παρκάρει, καθημερινά, σε σύγκριση με αυτόν που θα κατέβει μια φορά την εβδομάδα για τη βόλτα/ποτό του.
Ακόμη, υπάρχουν μερικά σπίτια που κατοικούνται στη Πραξιτέλους.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4