-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Χθες βραδυ.
Επεστρεφα απο Λαυριο και με το που πλήρωσα στο ταμειο της Α.Ο. να σου το μπλοκο που σταματαει τους παντες.Απο χαρτια.... Δίπλωμα, ταυτότητα και απόκομμα συμβολαιου της ασφαλειας.
Αδεια αυτοκινητου, η ασφαλεια του και το αυτοκολλητο του 2010.... σε μια ζελατινα, ολα μαζι... σπιτι!
Ο αστυνομικος που με σταματησε, εδωσε σημα μεσω του 'τετρα' να δει αν απασχολει το αυτοκινητο, μου βεβαιωσε παραβαση των 20Ευ για την αδεια και μου πε να την προσκομίσω στο Α.Τ.Α.Ο. εντος 5 ημερων.
Μου πε να μη πιω αλλο, γιατι ειμαι στο 0.17 απο τα 0.25 και μου ευχήθηκε καλη επιστροφη.Ηταν ευγενεστατος και μονο συγνωμη δεν μου ζήτησε που με γραφει.
Με την προσκόμιση σβήνεται το πρόστιμο?
-
Υποθέτω ότι πρέπει να την προσκομίσει ώστε η παράβασή του να παραμείνει για το άρθρο 88 του ΚΟΚ (Κυκλοφορία ή οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας) και να μη βεβαιωθεί και για το άρθρο 94 παρ. 5 (Οδήγηση χωρίς ισχύουσα άδεια οδήγησης ή που έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί) όπου το πρόστιμο είναι >=200ευρώ.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Χθες βραδυ.
Επεστρεφα απο Λαυριο και με το που πλήρωσα στο ταμειο της Α.Ο. να σου το μπλοκο που σταματαει τους παντες.Απο χαρτια.... Δίπλωμα, ταυτότητα και απόκομμα συμβολαιου της ασφαλειας.
Αδεια αυτοκινητου, η ασφαλεια του και το αυτοκολλητο του 2010.... σε μια ζελατινα, ολα μαζι... σπιτι!
Ο αστυνομικος που με σταματησε, εδωσε σημα μεσω του 'τετρα' να δει αν απασχολει το αυτοκινητο, μου βεβαιωσε παραβαση των 20Ευ για την αδεια και μου πε να την προσκομίσω στο Α.Τ.Α.Ο. εντος 5 ημερων.
Μου πε να μη πιω αλλο, γιατι ειμαι στο 0.17 απο τα 0.25 και μου ευχήθηκε καλη επιστροφη.Ηταν ευγενεστατος και μονο συγνωμη δεν μου ζήτησε που με γραφει.
Με την προσκόμιση σβήνεται το πρόστιμο?
Οχι.
Το προστιμο παραμενει, αλλα δεν γινεται μήνυση εναντιον μου για οδηγηση χωρις ισχυουσα αδεια κυκλοφοριας αυτοκινητου ή αδειας ικανοτητας οδηγου. -
Χθες στη Σαμη Κεφαλονιας, ειχα μπροστα μου ενα μπλε Hyundai Accent του λιμενικου με εναν γννωστο μ@λ@κ σε υπηρεσια.
Σερνοταν επιδεικτικα με περιπου 15-20 km/h σε δρομο μιας λωριδας ανα κατευθυνση.
Επιχειρησα να τον προσπερασω αλλα μολις βγαζω φλας αριστερο, βγαζει και αυτος για να στριψει στο επομενο στενο.
Κανω εντονα δεξια για να ξαναμπω στη λωριδα μου, βλεπει τη κινηση μου, ενοχλειται, και ενω εχει στριψει τον βλεπω να κοκκαλωνει, κανει οπισθεν και με περνει στο κυνηγι.
Μου κορναρει και αναβει φαρο και δεξι φλας για να κανω στην ακρη.
Σταματω πραγματι και μετα απο 3(!!) λεπτα ερχεται στο παραθυρο μου (περπατωντας σα χ@σμενος με ολα τα συμπραγκαλα στη ζωνη του και γυαλι καθρεφτη reyban ) ζητωντας μου αδεια διπλωμα και ασφαλεια.
Βγαινω εξω και ρωταω ποιο ειναι το προβλημα και μου απαντα οτι τρεχω και ''κανω ιστοριες''.
Ρωτωντας τι ιστορια εκανα μου απαντα δεν ειπα εγω οτι εκανες ιστοριες.
Επισης την ασφαλεια την ειχα σε μορφη φαξ γιατι το αποκομα ξεχαστηκε στη Πατρα και οταν βγηκε η συνοδηγος να του το πει (ειναι και η ιδιοκτητης του αυτοκινητου) τη διεκοψε χωρις να την αφησει να μιλησει λεγωντας ''μονο τον οδηγο θελω'' με φοβερο υφος.
Γενικως αγενης σε ολη τη διαρκεια του συμβαντος.
Εκτος του υφους του που θα ηθελα να μαθω αν μπορω να κανω κατι,ειχε την δικαιοδοσια να κανει ελεγχο? -
Κακώς νομίζω του έδωσες σημασία. Οι λιμενικοί έχουν δικαιοδοσία μόνο μέσα στα λιμάνια. Αλλιώς στον Πειραιά θα το παίζανε καμπόσοι στην Καλλιθέα.
-
Παραθαλάσσιος δρόμος ή καμία σχέση; Σε πολλές περιοχές το λιμενικό έχει στη δικαιοδοσία του και κάποιες παραθαλάσσιες οδούς.
Αν έχεις όρεξη και όντως δεν είχε δικαιοδοσία, ίσως μια αναφορά στην υπηρεσία του αξίζει. Πολύ πιθανό να μπορούσες να του κάνεις και μήνυση αλλά απαιτεί να έχεις όρεξη να ασχολείσαι...
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Χθες στη Σαμη Κεφαλονιας, ειχα μπροστα μου ενα μπλε Hyundai Accent του λιμενικου με εναν γννωστο μ@λ@κ σε υπηρεσια.
Σερνοταν επιδεικτικα με περιπου 15-20 km/h σε δρομο μιας λωριδας ανα κατευθυνση.
Επιχειρησα να τον προσπερασω αλλα μολις βγαζω φλας αριστερο, βγαζει και αυτος για να στριψει στο επομενο στενο.
Κανω εντονα δεξια για να ξαναμπω στη λωριδα μου, βλεπει τη κινηση μου, ενοχλειται, και ενω εχει στριψει τον βλεπω να κοκκαλωνει, κανει οπισθεν και με περνει στο κυνηγι.
Μου κορναρει και αναβει φαρο και δεξι φλας για να κανω στην ακρη.
Σταματω πραγματι και μετα απο 3(!!) λεπτα ερχεται στο παραθυρο μου (περπατωντας σα χ@σμενος με ολα τα συμπραγκαλα στη ζωνη του και γυαλι καθρεφτη reyban ) ζητωντας μου αδεια διπλωμα και ασφαλεια.
Βγαινω εξω και ρωταω ποιο ειναι το προβλημα και μου απαντα οτι τρεχω και ''κανω ιστοριες''.
Ρωτωντας τι ιστορια εκανα μου απαντα δεν ειπα εγω οτι εκανες ιστοριες.
Επισης την ασφαλεια την ειχα σε μορφη φαξ γιατι το αποκομα ξεχαστηκε στη Πατρα και οταν βγηκε η συνοδηγος να του το πει (ειναι και η ιδιοκτητης του αυτοκινητου) τη διεκοψε χωρις να την αφησει να μιλησει λεγωντας ''μονο τον οδηγο θελω'' με φοβερο υφος.
Γενικως αγενης σε ολη τη διαρκεια του συμβαντος.
Εκτος του υφους του που θα ηθελα να μαθω αν μπορω να κανω κατι,ειχε την δικαιοδοσια να κανει ελεγχο?Ήσασταν σε περιοχη δικαιοδοσιας Λιμενικου;;;
Το Λιμενικο εχει δικαιοδοσια στη θαλασσα και μεχρι τις πυλες του Λιμανιου (χερσαίες ζώνες λιμένα) ή το πρωτο ασφαλτοστρωμένο δρομο.
Οπουδηποτε αλλου τον γραφεις στα @@ σου ή του κανεις μηνυση για υπερβαση/παραβαση καθηκοντος και καταχρηση εξουσιας. -
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Ο δρομος ηταν παραλιακος.
Σε αυτον το δρομο υπαρχει πραγματι και η πυλη του λιμανιου αλλα ημουν περιπου 1 χιλιομετρο μακρια της.
Ξεχασα να αναφερω οτι μιας και δεν ηξερα αν το χαρτι της ασφαλειας ως φαξ ΄΄μετρα΄΄ επελεξα για αρχη να μη του το δειξω και να πω οτι δεν εχω το αποκομα.
Δεν εδωσε καμια σημασια και δεν μου το ζητησε (ενω ειχε ζητησει διπλωμα, αδεια, ασφαλεια) και περιεργως κοιταξε μονο την αδεια και ουτε καν το διπλωμα μου.
Μου εδωσε δηλαδη την εντυπωση οτι με σταματησε απλα επειδη θιχτηκε ο εγωισμος του.
Μια φασαρια θα την εκανα μονο επιτοπου αν ηξερα οτι ηταν εκτος δικαιοδοσιας του αλλα δεν ημουν σιγουρος.
Γιατι αν τωρα παω για μηνυση, μπορει και αυτος να πει οτι κι εγω εκανα ''επικινδυνη οδηγηση με ελιγμους'' κλπ.
Παντως επειδη το παιζει γενικοτερα μαγκας στη περιοχη, θα ηθελα να ειμαι ενημερος αν γενικως ηταν νομιμο αυτο που εκανε.
Ηταν?ΥΓ. Το accent εχει κατι ζινον μωβ που φωτιζουν στο θεο...
Ακομα ενα δειγμα του τι ειναι.. -
Πιθανότατα ήταν νόμιμος εφόσον ο δρόμος είναι παραλιακός. Για να σιγουρευτείς, πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ρώτα σε ποιας υπηρεσίας τη δικαιοδοσία είναι ο συγκεκριμένος δρόμος.
-
θα ρωτησω κι εγω γνωστους μου απο τη σαμη τι παιζει με αυτο το θεμα, παντως οντως μερικες φορες η δικαιοδοσια τους φτανει εξω απο το λιμανι
γενικα παντως οι λιμενικοι τα σεβονται αυτα και απλα ειδοποιουν την αστυνομια αν ειναι να δουν καμια παραβαση, αυτο μου χει τυχει μπροστα μου δηλαδη
περισυ παντως στο λιμανι του πειραια ηταν ενα ζωο με ενα αλλο (λιμενικοι) πανω σε μηχανη και πηγαιναν γ@μιωντας αναμεσα στο κοσμο, οταν μαλιστα ενας ξαφνιαστηκε και τους ειπε να προσεχουν ,ο οδηγος της μηχανης αρχισε τους τραμπουκισμους
-
'Ο οδηγος ειναι υποχρεωμενος να σταματα σε σημα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΟΛΗ'. Κ οσο αυτονοητο κ αν ειναι οτι στο σημα λιμενικου θα σταματησεις, ο ΚΟΚ γραφει ακριβως αυτο, ρητα κ ξεκαθαρα. Αντε βγαλε ακρη .
-
Σήμερα είμαι αραχτός στο μπαλκόνι του φροντιστηρίου και χαζεύω τον δρόμο ενώ περιμένω 4 πιτσιρίκες για μάθημα. Περνούν 2 μηχανές Δίας με 4 άτομα. κοιτούν προς το μέρος μου και η μια σταματάει και ξεκαβαλάει ο πίσω. εν τω μεταξύ, η δεύτερη μηχανή που είχε προχωρήσει κάνει επιτόπου και επιστρέφει. Με κοιτούν που τους κοιτώ, και με ρωτά ο ένας πολύ ευγενικά 'αυτή η μηχανή είναι δική σας;' Εκείνη τη στιγμή πρόσεξα την μηχανή που ήταν παρκαρισμένη πάνω στο πεζοδρόμιο.
'όχι' του αποκρίνομαι ενώ την κοιτάζω πλέον με περιέργεια για να καταλάβω τι παίζει. Τελικά είδα ότι η πινακίδα της ήταν γραμμένη/βαμμένη με το χέρι. Έμειναν εκεί αρκετή ώρα ρωτώντας στα γειτονικά σπίτια και μιλώντας στα TETRA μέχρι που ήρθαν οι μαθήτριες μου και έχασα την συνέχεια.
Τώρα ή η μηχανή έμοιαζε με κάποια δηλωμένη ως κλεμμένη, ή απλά περνώντας πρόσεξαν την πινακίδα. Όπως και να έχει, τέτοια αστυνόμευση εγώ απλά δεν την έχω ξαναζήσει. Ο father μου λέει ότι στην εποχή του έτσι ήταν, αλλά εμείς μεγαλώσαμε σε κλίμα αστυνομικής ανυπαρξίας και απόλυτης αδιαφορίας. Ομολογώ ότι αυτή η αλλαγή που ξεκίνησε με τον Δία δεν με χαλάει διόλου. Είναι ουσιαστική και ο κόσμος δείχνει να την αγκαλιάζει. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
Edit: Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, μπορεί απλά να τους το ανέφερε κάποιος και να ήρθαν για να εξετάσουν τι παίζει.
-
καλα δεν ζεις και σε καποια επικινδυνη περιοχη για να πεις οτι γινοταν χαμος και ηρεμησαν τα πραγματα
περνα μια βολτα τωρα πχ απο ομονοια και ελα πες μου μετα αν οι διες ειναι μοστρα ή κανουν κατι το ουσιαστικο..
δε λεω οτι δεν εχει αλλαξει τιποτα βεβαια, απλα δεν ξερω αν αυτο που αλλαξε ειναι καλο ή οχι
να ρωτησω, οι μηχανες γενικα επιτρεπεται να χρησιμοποιουν υπογειες διαβασεις?
-
Με σταμάτησαν σήμερα οι Διας. Είχαν πορεία τα μπαόκια και έκοβαν βόλτες (ΚΑΙ οι 2 ). Κάτω η οροφή εγώ, χαλαρός και ωραίος πλησιάζω σε κόκκινο... Κατεβάζω 2 σχέσεις περνώντας δίπλα τους (έτυχε ) και περιμένω. Ανάβει πράσινο, ξεκινάω, έρχεται ένας δίπλα μου και μου λέει να κάνω στην άκρη. Στην αρχή νόμιζα ότι θα μου δώσει καμιά χαζή κλήση αλλά τελικά μάλλον να μου την σπάσουν θέλανε (στα κατεβάσματα είχα τα σκασίματα της εξάτμισης 'τυχαία' όταν περνούσα δίπλα τους )... 'Απλός' έλεγχος τελικά. Τόσα πρεζάκια κυκλοφορούσαν δίπλα τους, εμένα σταματήσανε . Άμα το χεις μέσα σου τελικά...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Με σταμάτησαν σήμερα οι Διας. Είχαν πορεία τα μπαόκια και έκοβαν βόλτες (ΚΑΙ οι 2 ). Κάτω η οροφή εγώ, χαλαρός και ωραίος πλησιάζω σε κόκκινο... Κατεβάζω 2 σχέσεις περνώντας δίπλα τους (έτυχε ) και περιμένω. Ανάβει πράσινο, ξεκινάω, έρχεται ένας δίπλα μου και μου λέει να κάνω στην άκρη. Στην αρχή νόμιζα ότι θα μου δώσει καμιά χαζή κλήση αλλά τελικά μάλλον να μου την σπάσουν θέλανε (στα κατεβάσματα είχα τα σκασίματα της εξάτμισης 'τυχαία' όταν περνούσα δίπλα τους )... 'Απλός' έλεγχος τελικά. Τόσα πρεζάκια κυκλοφορούσαν δίπλα τους, εμένα σταματήσανε . Άμα το χεις μέσα σου τελικά...Η πολύ αλαζονεία στον νόμο θα σε βλάψει...
μιας και ειμαι συναδελφος
-
Και μένα με σταμάτησαν προχτες το βραδάκι 2 μηχανές ΔΙΑΣ. Ευγενικότατα τα παιδιά , αφου μου ζήτησαν να βαλω τα χέρια στο ταμπλώ , ζήτησαν στοιχεία για εκαναν απλό έλεγχο κλπ κλπ. Κανένα πρόβλημα , μου τα επέστρεψαν και απλά μου έκαναν σύσταση να φτιάξω την πινακίδα πίσω γιατί απο το πολυκαιρισμό δεν φαινεται καλα. Τους ευχαριστησα και εφυγα.
-
Καλα τη μαλακία αυτό με τα χεριά στο ταμπλό!!! Για αμερικανια το βλέπω γιατι ευρωπη ποτε δεν μου εχει τύχει!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Καλα τη μαλακία αυτό με τα χεριά στο ταμπλό!!! Για αμερικανια το βλέπω γιατι ευρωπη ποτε δεν μου εχει τύχει!Ο ανασχηματισμος εγινε σε ωρα ΗΠΑ τα χερια στο ταμπλο σε πειραξαν?
-
Χθες βράδυ πήγα με (γυναίκα) συνάδελφο σε club στη Σόφια όπου περάσαμε από ανιχνευτή μετάλλων, μας ήλεγξαν τσαντάκι/τσάντα και εμένα μου έκαναν και σωματικό έλεγχο
Και μετά μου λες για τα χέρια στο ταμπλό σε έλεγχο της αστυνομίας
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Χθες βράδυ πήγα με (γυναίκα) συνάδελφο σε club στη Σόφια όπου περάσαμε από ανιχνευτή μετάλλων, μας ήλεγξαν τσαντάκι/τσάντα και εμένα μου έκαναν και σωματικό έλεγχοΚαι μετά μου λες για τα χέρια στο ταμπλό σε έλεγχο της αστυνομίας
σε ολα τα καλα κλαμπ της βαλκανικης ετσι γινεται
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4