-
Τα περισσότερα ντίζελ που βλέπετε στις ζώνες που δεν επιτρέπεται, βάσει ελέγχων που κάνει η τροχαία, είναι επαρχιώται που γράφουν το νόμο στα παλαιότερα των ζαντολάστιχών τους.
Μια άλλη μερίδα είναι οι Αθηναίοι ή Θεσσαλονικείς που βγάζουν πινακίδες εκμεταλευόμενοι την καταγωγή τους ή την τοποθεσία που είναι χτισμένο το εξοχικό τους (επαρχία) προκειμένου να γλιτώσουν κανένα δίφραγκο και να το παίξουν και γκλαμ στο γραφείο ή στην παρέα.
Μια άλλη κατηγορία είναι τα επαγγελματικά, που πλέον επιτρέπεται να είναι παντού ντιζελοκίνητα. Δεν είναι όλα φορτηγά, ορισμένα εξ αυτών νομίζεις ότι είναι ΙΧ.
Το ότι κάποια είναι λήζινγκ ή όχι, ουδεμία σημασία έχει. -
αν ΔΕΝ εχεις εξοχικό ή το σπιτι του παππου στο χωριο βολευει...
-
Πως ακριβώς βολεύει? Έστω μια επιχείρηση με έδρα την Αθήνα, χωρίς υποκαταστήματα ή αποθήκες σε επαρχία. Πως δικαιολογεί ο νόμος την μακρόχρονη εκμίσθωση ενός πετρελαιοκίνητου ΙΧ στο ΑΦΜ της εταιρείας του για χρήση εντός απαγορευμένης ζώνης? Γιατί η αγορά ή εκμίσθωση πετρελαιοκίνητου από Αθηναική εταιρεία επιτρέπεται (π.χ. το κάνει η εταιρεία μου για κάποια αυτοκίνητα που έχει ΕΚΤΟΣ Αθηνών ή Θεσνίκης), η κίνησή του όμως εντός απαγορευμένης ζώνης είναι παρανομία.
Αντίστοιχα και με λήζινγκ σε Αθηναίο ιδιώτη. Υπάρχει και αυτό, το λήζινγκ εδώ και μερικά χρόνια επιτρέπεται και από φυσικά πρόσωπα. Ποιό νόμο μπορούμε να επικαλεστούμε ο οποίος να επιτρέπει την κίνηση του πετρελαιοκίνητου οχήματος στην απαγορευμένη ζώνη?
Ρωτάω για να το κάνω και εγώ. -
Το νομικό του πραγματος δεν το ξερω.. δεν ειμαι εγω ο κατοχος..
Απλά στο παρκινγ ύπαρχει ενα ωραιοτατο πετρελαιο
Αν σε βοηθαει, εταιρεια ενοικιασεων αυτοκινητων που εχει και leasing (....) δεν μμπορουσε λογω δικης της εδρας, απο οτι καταλαβα, ενω το τραπεζικό leasing μπορουσε.. -
Στο πάρκινγκ σου μπορεί να βρεις και μια τσάντα γεμάτη με ΑΚ 47, δε σημαίνει ότι είναι εκεί νόμιμα όμως...
-
Ειπα την λεξη 'νομιμα'??
ή μαλλον, νομιμα εγινε απλά 'βρισκεται' σε λαθος μερος... αν καταλαβαινεις τι εννοω...
Οσο νομιμα τελος παντων ειναι οταν εχει δηλωσει ο οποιοσδηποτε την διευθυνση του χωριου του και μενη στην Κυψελη -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ειπα την λεξη 'νομιμα'??ή μαλλον, νομιμα εγινε απλά 'βρισκεται' σε λαθος μερος... αν καταλαβαινεις τι εννοω...
Οσο νομιμα τελος παντων ειναι οταν εχει δηλωσει ο οποιοσδηποτε την διευθυνση του χωριου του και μενη στην ΚυψεληΣωστός, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος, όλοι η Αθήνα το ίδιο κάνει. Εξάλλου, το κρίμα είναι στους πολιτικούς που εξυπηρετούν τα συμφέρονται κάποιων μεγάλων τζιακών και δεν απελευθερώνουν την αγορά.
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Εξάλλου, το κρίμα είναι στους πολιτικούς που εξυπηρετούν τα συμφέρονται κάποιων μεγάλων τζιακών και δεν απελευθερώνουν την αγορά.Παίζει να είναι το μόνο σωστό πράγμα που έχουν κάνει οι πολιτικοί στην Ελλάδα.
ΥΓ: Προβλέπω αντιπαράθεση πάλι... περίεργο, 2 ολόκληρες βδομάδες έχουμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παίζει να είναι το μόνο σωστό πράγμα που έχουν κάνει οι πολιτικοί στην Ελλάδα. ΥΓ: Προβλέπω αντιπαράθεση πάλι... περίεργο, 2 ολόκληρες βδομάδες έχουμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα.Δεν πιστεύω να υποστηρίζεις ότι το πετρέλαιο δεν έχει απελευθερωθεί στην Αθήνα για περιβαλλοντολογικούς λόγους? Αν νομίζεις ότι οι πολιτικοί μας αυτό σκέφτονται είσαι πολύ γελασμένος. Όταν κέγονταν τα δάση και μετά μπαζόναν και χτίζαν, είδες κανέναν να αντιδράσει??? Τότε τους έφυγε η οικολογική τους ευαισθησία?
-
Δεν είμαι τόσο ρομαντικός για να πιστεύω κάτι τέτοιο. Απλά λέω ότι για όποιος λόγους και αν γίνεται, είναι στην τελική θετικό για την υγεία μας!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Να σου πω, δεν θα με χάλαγε και εμένα ένα τετοιο για την δουλεια τι να κάψει το κακόμοιρο!Θελεις ν απαρουμε μια C220 CDI T??
-
Δεν είμαι τόσο ρομαντικός για να πιστεύω κάτι τέτοιο. Απλά λέω ότι για όποιος λόγους και αν γίνεται, είναι στην τελική θετικό για την υγεία μας!Το θετικότερο για την υγεία μας θα ήταν να μην χρησιμοποιούμε καθόλου αυτοκίνητα και να χρησιμοποιούμε ΜΜΕ-ποδήλατο όπου αυτό είναι δυνατό. Επίσης, να μην έχουμε καθόλου aircondition-ψυγεία, κτλ και η συζήτηση δεν θα τελειώσει ποτέ. Έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες, αλλά προσωπικά βλέπω ότι πρέπει να κοιτάζουμε το δάσος και όχι το δένδρο. Δυστυχώς για εμάς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μας μολύνουν καθημερινά, με ποιο απλό παράδειγμα τη ΔΕΗ με τους λιγνίτες της. Μήπως δεν ανάβεις το ρεύμα σπίτι σου ή μήπως έχεις πάρει γενήτρια φυσικού αερίου που είναι πιο καλή για το περιβάλλον? Πρέπει να γίνουν πολλά για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Το θέμα είναι όμως ποιος είναι ο κύριος λόγο που δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, γιατί οι κύριοι πολιτικοί μας δεν το επιτρέπουν??? Εσύ πιστεύειεις ότι είναι θέμα καθαρά περιβαλλοντολογικό (ανεξάρτητα αν μας συμφέρει ή όχι, εγώ αναφέρομαι καθαρά στην δική τους επιλογή)???
-
Κάθε λιθαράκι προς την σωστή κατεύθυνση καλοδεχούμενο είναι για μένα. Όσο για τους λιγνίτες, έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά καλώς ή κακώς είναι εκτός των δύο μεγάλων πόλεων. Η μόλυνση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι από τα καλοριφέρ, τα αυτοκινούμενα οχήματα και την περιαστική βιομηχανία.
-
Κάθε λιθαράκι προς την σωστή κατεύθυνση καλοδεχούμενο είναι για μένα. Όσο για τους λιγνίτες, έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά καλώς ή κακώς είναι εκτός των δύο μεγάλων πόλεων. Η μόλυνση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι από τα καλοριφέρ, τα αυτοκινούμενα οχήματα και την περιαστική βιομηχανία.Συμφωνώ, ωστόσο δεν μου απαντάς στην τελευταία ερώτηση που σου έκανα? Ο λόγος για την απαγόρευση ποιος είναι κατά την άποψη σου?
-
Κατά την ταπεινή μου άποψη ο κύριος λόγος είναι ότι δεν μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά ότι όλα τα ντιζελοκίνητα θα καίνε πετρέλαιο κίνησης και όχι το πολύ φθηνότερο θέρμανσης. Συν το ότι τα ντίζελ έχουν μικρότερη κατανάλωση και άρα εισπράττωνται λιγότεροι φόροι από το κράτος. Ε λίγο και τα πρόστιμα της ΕΕ για το χάλι με τα μικροσωμματίδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έδεσε το γλυκό.
-
Κατά την ταπεινή μου άποψη ο κύριος λόγος είναι ότι δεν μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά ότι τα όλα ντιζελοκίνητα θα καίνε πετρέλαιο κίνησης και όχι το πολύ φθηνότερο θέρμανσης. Συν του ότι τα ντίζελ έχουν μικρότερη κατανάλωση και άρα εισπράττωνται λιγότεροι φόροι από το κράτος. Ε λίγο και τα πρόστιμα της ΕΕ για το χάλι με τα μικροσωμματίδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έδεσε το γλυκό.Το πρώτο δεν θα ισχύει πλεόν, διότι απλα τα δύο θα εξισωθούν. Στα άλλα δύο με βρίσκεις σύμφωνο, ωστόσο είναι καθαρή κοροιδία...
-
Γιατι δεν επιτρεπεται??? κατα την προσωπική μου αποψη παντα..)
α. Γιατι απαιτει τεραστιες επενδυσεις απο
- Βενζιναδικα ( πολλά ειναι εταιρειων....)
- Συνεργεια
β. γιατι δεν θα εχουν τι να κανουν την 'περισευουμενη' βενζινη. και την λεω ετσι γιατι ανα αποσταξη βαρελιου πετρελαιου ( αν τα λεω καλα διατειρω μια επιφυλλαξη ) περνεις ολα τα υποπροιοντα κι οχι μονο αυτα που θες.
Δηλ περνεις και βενζινα και ντιζελ και ορυκτελαιο και πισσα κ.λ.π. -
β. γιατι δεν θα εχουν τι να κανουν την 'περισευουμενη' βενζινη. και την λεω ετσι γιατι ανα αποσταξη βαρελιου πετρελαιου ( αν τα λεω καλα διατειρω μια επιφυλλαξη ) περνεις ολα τα υποπροιοντα κι οχι μονο αυτα που θες.
Δηλ περνεις και βενζινα και ντιζελ και ορυκτελαιο και πισσα κ.λ.π.Είναι γεγονός ότι σε μια κλασσική απόσταξη παίρνεις πολλά υποπροιόντα ή απευθείας αποστάγματα. Είναι δυνατόν βέβαια να πάρεις και σχεδόν μόνο πετρέλαιο, αλλά το κόστος ανά λίτρο εξακοντίζεται στα ουράνια, οπότε η κλασσική απόσταξη με τα πολλά υποπροιόντα είναι αυτή που χρησιμοποιείται συνήθως.
Το πρόβλημα των περισσευούμενων λύνεται με αποθήκευσή τους και εξαγωγή. Π.χ. οι εξαγωγές περισσευούμενης βενζίνης από τις χώρες της δυτικής ευρώπης προς Η.Π.Α., όπου εκεί η παραγωγή είναι ελλειματική σε αυτή είναι κάτι το σύνηθες. Το ίδιο και το αντίστροφο, εξαγωγή από ΗΠΑ περισσευούμενου πετρελαίου προς την ΕΕ.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει να κάνει με τη στροφή των καταναλωτών από το πετρέλαιο προς το φυσικό αέριο, είτε μιλάμε για θέρμανση είτε μιλάμε για εμπορική και βιομηχανική χρήση, με αποτέλεσμα η αναλογική ζήτηση του πετρελαίου σε σχέση με τις βανζίνες να αλλάζει σταδιακά. Εκτιμώ ότι είναι το σημείο κλειδί που θα ωθήσει την πολιτεία προς την απελευθέρωση της χρήσης του πετρελαίου κίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Άμα δείτε να αρχίζει να απομυθοποιείται στα ΜΜΕ η ρύπανση που προκαλεί το πετρέλαιο από τα ΙΧ, και παράλληλα να αυξάνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, τότε η ώρα κοντεύει και για την απελευθέρωσή του.
Μην βιάζεστε όμως, προς το παρόν έχει προαναγγελθεί μόνο το δεύτερο σκέλος της εξίσωσης, αυτό της αύξησης της τιμής του.
Έχουμε δρόμο ακόμη. -
ηδη απο οσο ξερω εξαγουμε 'περισσευουμενη' βενζινη...
χωρις να διαφωνω βεβαια και με αυτα που λες...
απλά δειχνει ορι η αποφαση εξαρταται απο πολλους παραγοντες αλλοτε εμφανεις στο κοινό, και αλλωτε οχι... -
Ξερει κανεις ποσο ειναι το προστιμο ?
εχω fabia (8με9)lt/100km και 2500Km/μηνα= πολλα λεφτα για βενζινη!
σκεφτομαι να αγορασω yaris new diesel (4με5)lt/100km = πολυ μεγαλη οικονομια!!!!Βεβαια ειναι ακριβό το yaris αλλα επειδη η αλλαγη του αμαξιου επιβαλεται το σκεφτομαι πολυ σοβαρα.
Μενω ανατολικη αττικη και κατα βαση οδηγω σε εθνικη και αττικη οδο , λογο δουλειας, που επιτρεπεται το diesel, αλλα και καμια επισκεψη σε φιλους επιβαλεται (=χαλανδρι, νεα σμυρνη, κηφισια,....ktl).
και αμα με σταματησουν τι γινεται ?
ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.
ps.ειναι δυνατον να μην μπορω βρω πουθενα ενα καταλογο απο την τροχαια για ολες τις παραβασεις? ποσο εχει βρε παιδι μου να πληρωσω........
Diesel πρόστιμο Αθήνας Θεσσαλονίκης??