-
Φιλε καλωσηρθες, υπαρχει ομως ηδη θεματακι
viewtopic.php?f=5&t=38142#p1628769
οπως και να'χει οριστε το κομματι του αρθρου που σε ενδιαφερει:
Oι επιπτώσεις για όποιον «συλληφθεί» να κινείται με πετρελαιοκίνητο μέσα στην απαγορευμένη ζώνη είναι η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για ένα μήνα, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 150 περίπου ευρώ
Για το αν αξιζει, εσυ το ξερεις φιλε μου. Σκεψου ποσο παραπανω κοστιζει το γιαρις απο το βενζινοκινητο που θα επαιρνες και υπολογισε σε ποσο καιρο θα 'καψεις' αυτη τη διαφορα
-
-
τωρα το'πιασα, λες??!!
στην περιπτωση αυτη, ενα σταρλετακι 2000€ με υγραεριο αλλα 1000€ (η εγκατασταση) και καθαρισες
-
-
Εμένα γιατι δεν με παίζετε;
-
διαβασε την υπογραφη μου
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Φιλε καλωσηρθες, υπαρχει ομως ηδη θεματακιhttp://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=38142#p1628769
Oι επιπτώσεις για όποιον «συλληφθεί» να κινείται με πετρελαιοκίνητο μέσα στην απαγορευμένη ζώνη είναι η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για ένα μήνα, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 150 περίπου ευρώ
Για το αν αξιζει, εσυ το ξερεις φιλε μου. Σκεψου ποσο παραπανω κοστιζει το γιαρις απο το βενζινοκινητο που θα επαιρνες και υπολογισε σε ποσο καιρο θα 'καψεις' αυτη τη διαφορα
και απο που προκυπτει αυτο το προστιμο? και οταν λεμε ' αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης' ειναι για ενα μηνα ή πρεπει να ξαναπαρεις διπλωμα?
υπαρχει καποιοσ που την εχει πατησει?
και για το αν αξιζει..... με σημερινες τιμεσ βενζινη στο αμαξι μου 350€/μηνα - πετρελαιο (κανονικο οχι μπουρδες) στο yaris 150€/μηνα!!!!!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
:yikes: τωρα το'πιασα, λες??!!στην περιπτωση αυτη, ενα σταρλετακι 2000€ με υγραεριο αλλα 1000€ (η εγκατασταση) και καθαρισες
το σκεφτηκα πολυ το υγραεριο στο αμαξι αλλα....
- δεν υπαρχει στην περιοχη που κινουμε βενζιναδικο με υγραεριο
2.απο αυτα που διαβαζω στα forum ολο και καποια θεματακια εχει και δεν θελω να μπλεξω - 2500km το μηνα με starlet σε εθνικη και αττικη? καλυτερα παπακι!!!!!
- δεν υπαρχει στην περιοχη που κινουμε βενζιναδικο με υγραεριο
-
Ο χρήστης xitos έγραψε:
Φιλε καλωσηρθες, υπαρχει ομως ηδη θεματακι
viewtopic.php?f=5&t=38142#p1628769
και απο που προκυπτει αυτο το προστιμο? και οταν λεμε ' αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης' ειναι για ενα μηνα ή πρεπει να ξαναπαρεις διπλωμα?
υπαρχει καποιοσ που την εχει πατησει?
και για το αν αξιζει..... με σημερινες τιμεσ βενζινη στο αμαξι μου 350€/μηνα - πετρελαιο (κανονικο οχι μπουρδες) στο yaris 150€/μηνα!!!!!!
οδηγαω με yaris diesel στην θεσσαλονικη και με εχουν σταματησει σε ελεγχο (αλκοοτεστ) και δεν μου ειπαν τιποτα παρολο που ειδαν την αδεια. γενικοτερα δεν ξερω κανεναν που να τον εχουν γραψει.
εχω και εγω το yaris d4d και πραγματικα το εχω ερωτευτει. ειδικα για κινηση στην πολη λογω ροπης και 6αρι κιβωτιου ειναι πολυ ξεκουραστο
-
Επειδή είχα ΦΙΧ κάτω των 4τόνων πετρελαίου, να γράψουμε ότι ισχύει...
Είσαι κάργα παράνομος και όλα τα άλλα είναι μπούρδες. Αλλά υπάρχει απίστευτη ανοχή από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είτε είναι η αστυνομία, είτε μικτό κλιμάκιο. Αλλά μόνο σε πινακίδες εκτός νομών Αττικής-Θεσσαλονίκης.
Όλα αυτά ΠΡΙΝ γίνει ατύχημα...
Έχω φίλο που ενεπλάκει σε ατύχημα. Θεώρησε ότι δεν έφταιγε και είχει δίκιο, και θέλησε να ακολουθήσει τα απολύτως νόμιμα. Ούτε η ασφαλιστική του τον κάλυψε, πλήρωσε την ζημιά τη δική του, τη ζημιά του άλλου, του πήραν το δίπλωμα, του πήραν την άδεια, έφαγε το 150ρι, έφαγε και μύνηση.... Ακόμα δεν ξέμπλεξε....
Αν δήλωνε επιτόπου ότι έφταιγε, τότε μάλλον θα πλήρωνε μόνο τη ζημιά του. Γνώμη μου...ΜΟΝΟ μικτή, σε γνωστό ασφαλιστή. Που να μπορεί να μπαλώσει την κατάσταση. -
δεν ξερω τι γινεται, αυτο με την ελαστικότητα της τήρησης του νόμου εχει αρχίσει να γίνεται κουραστικο (ασχετα αν καποιες φορες μας συμφερει )
ειχα ενα μικροατυχημα στη Θεσσαλονίκη, ήρθε η τροχαία, μας εκανε και αλκοτεστ (εμενα και τον αλλο οδηγο), συμπληρωσαν το εντυπο, δεν ανεφεραν πουθενα για πετρελαιο.
Η μονη ερωτηση που μου εκανε το 'οργανο' είναι 'πόσο το πήρα' και 'πως παει στο δρόμο'πρεπει να το εχω αναφερει και παλαιοτερα, ειχα βρει περυσι στο λαστιχαδικο καποιον με smart diesel που τον ειχαν γραψει 2-3 φορες (κατα τα λεγομενα του)
-
Χωρίς να θέλω να το παίξω νόμιμος και δικαστής Ντρεντ.....
Θα ήθελα πολύ να ξέρω το συλογισμό κάποιου που αγοράζει diesel, ενώ κατοικεί εντός Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
Δεν είναι κάτι που γίνεται κατά λάθος. Δεν είναι περιστασιακός χρήστης. Δηλαδή όταν έμενα Θεσ/νίκη, το αγροτικό ήταν μόνιμα στο χωριό. Όταν ήθελα να μπω στην πόλη(μόνο για φόρτωμα) ήξερα ότι ήμουνα παράνομος. Για καμιά άλλη περίπτωση δεν το έβαζα, και έμπαινα με το ΙΧ μου.
Ειδικά όταν ακούω για yaris-smart diesel, μου γυρνάνε τα μυαλά. Δεν ξέρω αν είναι παράλογος ο νόμος, αλλά είναι νόμος του κράτους. Του όποιου μπουρδελοκράτους μας. Δηλαδή αυτοί που παρανομούνε είναι μάγκες και οι υπόλοιποι είμαστε μλκες;;; -
Θα ήθελα πολύ να ξέρω το συλογισμό κάποιου που αγοράζει diesel, ενώ κατοικεί εντός Αθήνας-Θεσσαλονίκης.
Ιδού ο συλλογισμός :
'Έλα μωρέ σιγά, ασχολείστε με τους ταλάκες. Φέρτο εδώ να γλιτώσω κανένα φράγκο στο γέμισμα και να είμαι και κουλ-γκλαμ στην παρέα, και ποιός τους μαμεί τους κωλονόμους. Σιγά που ρυπαίνουν, όλος ο κόσμος έχει εκτός από Ελλάδα, εκεί δε ρυπαίνουν'?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν είναι κάτι που γίνεται κατά λάθος. Δεν είναι περιστασιακός χρήστης. Δηλαδή όταν έμενα Θεσ/νίκη, το αγροτικό ήταν μόνιμα στο χωριό. Όταν ήθελα να μπω στην πόλη(μόνο για φόρτωμα) ήξερα ότι ήμουνα παράνομος. Για καμιά άλλη περίπτωση δεν το έβαζα, και έμπαινα με το ΙΧ μου.
Ειδικά όταν ακούω για yaris-smart diesel, μου γυρνάνε τα μυαλά. Δεν ξέρω αν είναι παράλογος ο νόμος, αλλά είναι νόμος του κράτους. Του όποιου μπουρδελοκράτους μας. Δηλαδή αυτοί που παρανομούνε είναι μάγκες και οι υπόλοιποι είμαστε μλκες;;;Μια χαρά λογικός είναι ο νόμος, δείτε το λινκ στην υπογραφή του Qsis! Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκαιο Κυριάκο...
-
Δηλαδή είμαστε μλκες....
-
Γιώργο επειδή ασχολείσαι με ασφάλειες, πες μας λίγο.
Σε καλύπτει η ασφάλεια, αν οδηγείς πετρελαιοκίνητο, εντός του απαγορευμένου δακτύλιου; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ειδικά όταν ακούω για yaris-smart diesel, μου γυρνάνε τα μυαλά. Δεν ξέρω αν είναι παράλογος ο νόμος, αλλά είναι νόμος του κράτους. Του όποιου μπουρδελοκράτους μας. Δηλαδή αυτοί που παρανομούνε είναι μάγκες και οι υπόλοιποι είμαστε μλκες;;;Μια χαρά λογικός είναι ο νόμος, δείτε το λινκ στην υπογραφή του Qsis! Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκαιο Κυριάκο...
εαν το διαβασεις θα δεις να λεει αναλυτικα 'το αρσενικό είναι πιθανό να προέρχεται από καύση ντίζελ κακής ποιότητας, δηλαδή από καύση που γίνεται σε αυτοκίνητα, λεωφορεία και καυστήρες θέρμανσης.'
το πιθανο με το ειμαστε σιγουροι απεχει μερονυχτα. εγω συμφωνω οτι ενα κακοσυντηρημενο diesel βγαζει πολλους ρυπους, το ιδιο κανει και ενα καταλυτικο με χαλασμενο καταλυτη, ενα λεωφορείο, ενας λεβητας κτλ κτλ
προσωπικα δεν οδηγαω πετρελαιο του 60, αλλα καινουργιο αυτοκινητο με συστημα κρατησης σωματιδιων dpf, νεου τυπου καταλυτη κτλ και δεν σκοπευω να του παραμελω την συντηρηση του, ουτε να βγαλω τους καταλυτες. προσπαθω οσο μπορω να μην δημιουργω προβλημα με αυτα που καιω.
Δεν θεωρω ουτε τον εαυτο μου μαγκα, ουτε τους υπολοιπους μ@λ@κες. απο εκει και περα ειμαι ρεαλιστης, επειδη ζω σε κολοκρατος που θα παει την βενζινη στα 2 ευρω,δεν σκοπευω να δουλευω για καυσιμα, γιαυτο και πηρα diesel. Οχι για να κοροιδεψω εσας, ουτε να μολύνω την πολη μου. Ισα ισα με το να μην κυκλοφορω το subaru μου, γλιτωνω απο πολλους ρυπους την ατμοσφαιρα.
Οσο για την μολυνση των νεων diesel, δεν πιστευω οτι οι ελληνες ειμαστε οι εξυπνοι και ολες οι υπολοιπες χωρες χαζοι. ολοι το ξερουμε οτι με την προφανση των ρυπων δεν απελευθερωνουν την αγορα, για να κερδιζουν απο τους φορους.
Οταν θα γινει η εξισωση κινησης/θερμανσης τοτε θα απελευθερωθει και η πετρελαιοκινηση.
Y.Γ. ποιος μπορει να βρει μια ερευνα που να εχει αναγνωριστει και επαληθευθει, η οποια να αναφερει το ποσο ποιο επιβλαβη ειναι ενα diesel σε σχεση με βενζινα?
-
Ασχέτως με τα του αρσενικού, τα ντίζελ είναι πολύ πιο βλαβερά και αυτό διαπιστωμένο από δεκάδες έρευνες στο εξωτερικό Στο Λονδίνο π.χ. θέλουν να τα περιορίσουν! Αν ψάξεις θα τις βρεις. Επίσης οι Ιάπωνες δεν μπαίνουν δυναμικά στα ντίζελ καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να φτάσουν τα επίπεδα ρύπων των βενζινοκίνητων. Αυτά κατά δήλωση αρχιμηχανικών ιαπωνικών εταιρειών σε συνεντευξεις...
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Δεν θεωρω ουτε τον εαυτο μου μαγκα, ουτε τους υπολοιπους μ@λ@κες. απο εκει και περα ειμαι ρεαλιστης, επειδη ζω σε κολοκρατος που θα παει την βενζινη στα 2 ευρω,δεν σκοπευω να δουλευω για καυσιμα, γιαυτο και πηρα diesel. Οχι για να κοροιδεψω εσας, ουτε να μολύνω την πολη μου. Ισα ισα με το να μην κυκλοφορω το subaru μου, γλιτωνω απο πολλους ρυπους την ατμοσφαιρα.Τότε και εγώ δεν σκοπεύω να δουλεύω για να ταΐζω 1.000.000 Δ.Υ. . Οπότε να σταματήσω να κόβω αποδείξεις και να αποδιδω ΦΠΑ και φόρους. Αλλά μάντεψε... Άμα το κάνω, ο νόμος προβλέπει να με μαμίσουν...
Και στο εξωτερικό έχουν ελάχιστους ΔΥ..... Κάτι θα ξέρουν...
Αλλά επειδή μένω στο Ελλαδιστάν, συνεχίζω και πορεύομαι σύμφωνα με τους νόμους του. Όχι με τους νόμους που μου αρέσουν, ή μόνο με όσους με βολεύουν. -
Aυτό με το αρσενικό μου φαίνεται φιδιά. Το αρσενικό είναι οργανικό στοιχείο, δεν είναι υδρογονάνθρακας, ούτε είναι συστατικό κάποιων υδρογονανθράκων.
Diesel πρόστιμο Αθήνας Θεσσαλονίκης??