-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
απο εκει κ περα,αν το διαγραμμα οπως λες ειναι σωστο,απλως στριμωγμενο,τοτε αποδεικνυει ακομα περισσοτερο το αν ειναι καλυτερο το 1.75 απο το τφσι..γιατι το τφσι θα θελει ακομα περισσοτερες στροφες για να φτασει το 1.75!(ουσιαστικα προσπαθησε να ''απλωσεις'' ,οπως λες ο ιδιος, το διαγραμμα του τφσι ως τις 6.800-7.000στρ/λ..θα δεις οτι θα μεγαλωσει η ψαλιδα απο το 1.75..)και ποιος σου είπε ότι τα άλογα που βγαίνουν σε υψηλότερες στροφές είναι χειρότερα από τα άλογα που βγαίνουν στις χαμηλότερες?
είναι προτέρημα για έναν κινητήρα να βγάζει άλογα ψηλά γιατί αυτό δίνει την ευκαιρία για πιο κλειστές σχέσεις μετάδοσεις και άρα πιο μεγάλη πραγματική ροπή τροχού... -
μαλλον μπερδευεσαι..δεν ειμαι υπερμαχος των αλφα ουτε πολεμιος των βαγκ..συζητηση κανουμε,δεν θα ..............................
γιωργοςφοκους αφιερωσες..ξερεις κ την αξιοπιστια ενος κινητηρα ενω εχει λιγους μηνες που κυκλοφορει..σε παω..
κοιτα ειναι σιγουρα αξιολογο το οτι απο λιγοτερα κυβικα βγαζει τοση δυναμη και κυριως ροπη.επισης με βαση αυτα που βλεπουμε χαμηλα ο 1.75 δυνατος , αρα και πιο καταλληλος για καθημερινες μετακινησεις..
ο 2λιτρος θελει περισσοτερο ξεζουμισμα για να ειναι πιο δυνατος, ομως σε απολυτες επιδοσεις (σκισιμο, τρεξιμο οπως θες πες το) ειναι πιο δυνατος ,χωρις να ειναι και ψοφιος χαμηλα καθοτι τουρμπο(και συνηθως εχει να συρει λιγοτερο βαρος )..αρα για μενα τουλαχιστον πιο ολοκληρωμενος.
επισης οπως ειπα και πριν εχουν ιδια τελικη σχεση μεταδοσης, αρα δε λες οτι ο 1.75 εχει πιο κοντες σχεσεις οπως αρχικα νομιζα , απλά δεν ανεβαζει περισσοτερα χλμ στον κοφτη καθε σχεσης λογω του οτι δεν ανεβαζει και στροφες, αρα στην επιταχυνση θα θελει περισσοτερες αλλαγες (κατι που δικαιολογει και ενα χειροτερο 0-100, καθως στο ΤΤ τα πιανει με 2α)
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
2.0 πιστευω πιο αξιοπιστος κινητηρας και εχει παραπανω προοπτικες βελτιωσης απο οτι ο 1.75 της αλφα.Αν και μου αρεσει πολυ η ιδεα 159+200 αλογα.
Έχεις δώρο 2 λίτρα Castrol από μένα.....
Δε θελω castrol θελω λαδακι belerey!!!!Αν και αν ειχα τα 30κ στο χερι αλφα θα αγοραζα....
-
μια χαρα 190 αλογα τροχο εβγαλε σε δυναμομετρο...........
να μας πει ο busso ,γιατι οι περισσοτεροι δε διαβαζουμε ιταλικα περιοδικα , ποσα αλογα βγαζει στο ιδιο περιοδικο ο tfsi.
δεν μπορουμε να συγκρινουμε και διαφορετικα δυναμομετρα..αμα ο tfsi βγαζει 203 αλογα τοτε η διαφορα τουλαχιστον ειναι ιδια με τους 4Τ
(και τα vag βγαζουν οσα αλογα λενε στον τροχο )
-
απο ποτε το 0-100 ειναι πραγματικο κριτηριο επιδοσεων?η μηπως στο 0-100 παιζει αποκλειστικο ρολο ο κινητηρας κ οχι τα λαστιχα,το βαρος,οι παρομοιες συνθηκες κτλ?δεν θα το ελεγα..
κατα τα αλλα δεν μπορω να διαφωνισω,απλως επειδη ομολογω οτι κουραστηκα..διαγραμματα υπαρχουν,τιμες υπαρχουν εντελει κατοχος 2.0τφσι κ 1.75 τβι ας κανουν μια δυναμομετρηση στο καλυτερο δυναμομετρο,με την ιδια βενζινη να δουμε τι πραγματικα ισχυει..
καλη συνεχεια..νομιζω μπορεις να καταλαβεις ακομα κ αν δεν γνωριζεις ιταλικα οτι το 217 ειναι στροφαλο κ 190 τροχο..
το quattroruote γνωριζεις τι σημαινει..το ruote δεν μπορεις να καταλαβεις?οσο για την δυναμομετρηση του τφσι απο το ιδιο περιοδικο,κ εγω θα ηθελα να δω ποσο βγαζει απο περιεργεια..
-
παντως κι εγω παντα ημουν κατα του 0-100 σαν κριτηριο..απλα το αναφερω για να δικαιολογησω (ναι ειμαι δικαιος κατα βαθος ) το 'κακο' 0-100 που θα κανει η alfa για να μην πιαστουν καποιοι vag-εληδες απο αυτο
αντε busso , ακομα να μας βρεις το tfsi
-
μπορει να μου πει καποιος με πληρη εγκυροτητα τα ορια στροφων των 1.4τσι 160 κ 1.8 τσι 160?δεν το λεω ειρωνικα,θα ηθελα να το μαθω επειδη μου κινησε την περιεργεια..
-
Κανένα σχόλιο για το πώς αποκρίνεται στο γκάζι και πόσο γραμμικά ανεβάζει (i.e. πόσο θυμίζει ατμοσφαιρικό) ο κάθε κινητήρας?... Τα άλογα εύκολα βγαίνουν, αλλά δεν είδα να συγκρίνει κανείς τον 1.8Τ-20VT της Αudi με τα 210 ή τα 225 με τον 1.75 ΤΒΙ της Άλφα...
ουτε εγω ειδα να συγκρινει κανεις τον διλιτρο της γκιμπλι με τον διλιτρο του σ3..αλλες εποχες,αλλα ορια εκπομπων ρυπων.
Οι ρύποι είναι το πρόβλημα? Κατά τ' άλλα δηλαδή για το ίδιο πράγμα μιλάμε, ε?...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Κανένα σχόλιο για το πώς αποκρίνεται στο γκάζι και πόσο γραμμικά ανεβάζει (i.e. πόσο θυμίζει ατμοσφαιρικό) ο κάθε κινητήρας?... Τα άλογα εύκολα βγαίνουν, αλλά δεν είδα να συγκρίνει κανείς τον 1.8Τ-20VT της Αudi με τα 210 ή τα 225 με τον 1.75 ΤΒΙ της Άλφα...
ουτε εγω ειδα να συγκρινει κανεις τον διλιτρο της γκιμπλι με τον διλιτρο του σ3..αλλες εποχες,αλλα ορια εκπομπων ρυπων.
Οι ρύποι είναι το πρόβλημα? Κατά τ' άλλα δηλαδή για το ίδιο πράγμα μιλάμε, ε?...
Και οι ρυποι φυσικα ως αφορμη για ανομοια συγκριση.Αν τους παραβλεψουμε,εχουμε να πουμε οτι με διαφορετικες τουρμπινες (K03-K03s-K04 κλπ) εβγαζε και βγαζει τα 220,240 που λες με περιπου 32 κιλα ροπης και αλλαγμενες παραμετρους στο λογισμικο. Ο Tbi μονο με αλλαγες λογισμικου θα παιζει στα 260 οπως φημολογειται.Με μεγαλυτερη ισως τουρμπινα (φανταζομαι θα συμφωνεις εφοσον ξερεις τους 20VT του γκρουπ) θα ξεπερασει και τα 300.Μημου πεις για αξιoπιστια κλπ,εχω δει και απειρα fr και την αξιοπιστια τους στα 240 αλογα του 1,8Τ. Και τελος αλλα σημαντικο,θυμησου οτι μιλαμε για μοτερ euro5.
Κατι αλλο;
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
2.0 πιστευω πιο αξιοπιστος κινητηρας και εχει παραπανω προοπτικες βελτιωσης απο οτι ο 1.75 της αλφα.Αν και μου αρεσει πολυ η ιδια 159+200 αλογα.Αυτό πως ακριβώς προκύπτει?? Δεν λέω ότι μπορεί να μην ισχύει αλλά πως βγάζουμε συμπέρασμα για ένα μοτέρ που είναι 3-4 μήνες στην αγορά?? BWT ο TFSI ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόπιστο μοτέρ. Αξιόπιστα μοτέρ είναι κάτι Vtec, κάτι Mitsubishi 4G63T κτλ...you get the point φαντάζομαι...
-
ποιο ειναι δηλαδη το προβλημα αν οχι οι ρυποι?δηλαδη θελεις να μου πεις οτι δεν αποτελει τροχοπεδη η μειωση των οριων εκπομπων ρυπων κ απλως αποφασισε η αουντι να ριξει την ιπποδυναμη του 1.8 για να χωρεσει ενας διλιτρος??..επειδη αποφασισε οτι ειχε λεφτα για πεταμα για να σχεδιασει-εξελιξει ενα νεο κινητηρα κ αποφασισε να φτιαξει τον διλιτρο..
οκ τοτε..με το σκεπτικο σου ο 1.8 20βτ της αουντι ειναι καλυτερος απο τον 1.75 τβι κ τον 2.0τφσι..κ τον αντικατεστησαν επειδη ειναι ανοητοι( ) κ ηθελαν χειροτερες επιδοσεις ωστε να κονταροχτυπιουνται με τους ιταλους.. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
2.0 πιστευω πιο αξιοπιστος κινητηρας και εχει παραπανω προοπτικες βελτιωσης απο οτι ο 1.75 της αλφα.Αν και μου αρεσει πολυ η ιδια 159+200 αλογα.
Αυτό πως ακριβώς προκύπτει?? Δεν λέω ότι μπορεί να μην ισχύει αλλά πως βγάζουμε συμπέρασμα για ένα μοτέρ που είναι 3-4 μήνες στην αγορά?? BWT ο TFSI ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόπιστο μοτέρ. Αξιόπιστα μοτέρ είναι κάτι Vtec, κάτι Mitsubishi 4G63T κτλ...you get the point φαντάζομαι...
Ειναι 16 χρονων το παιδι αστο να πει τη γνωμη του,διαλειμμα απο το εμεις κι ο κοσμος κανει ετσι κι αλλιως..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
2.0 πιστευω πιο αξιοπιστος κινητηρας και εχει παραπανω προοπτικες βελτιωσης απο οτι ο 1.75 της αλφα.Αν και μου αρεσει πολυ η ιδια 159+200 αλογα.
Αυτό πως ακριβώς προκύπτει?? Δεν λέω ότι μπορεί να μην ισχύει αλλά πως βγάζουμε συμπέρασμα για ένα μοτέρ που είναι 3-4 μήνες στην αγορά?? BWT ο TFSI ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόπιστο μοτέρ. Αξιόπιστα μοτέρ είναι κάτι Vtec, κάτι Mitsubishi 4G63T κτλ...you get the point φαντάζομαι...
Ειναι 16 χρονων το παιδι αστο να πει τη γνωμη του,διαλειμμα απο το εμεις κι ο κοσμος κανει ετσι κι αλλιως..
Αααα sorry!! Δεν ήξερα...!!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Και οι ρυποι φυσικα ως αφορμη για ανομοια συγκριση.Αν τους παραβλεψουμε,εχουμε να πουμε οτι με διαφορετικες τουρμπινες (K03-K03s-K04 κλπ) εβγαζε και βγαζει τα 220,240 που λες με περιπου 32 κιλα ροπης και αλλαγμενες παραμετρους στο λογισμικο. Ο Tbi μονο με αλλαγες λογισμικου θα παιζει στα 260 οπως φημολογειται.Με μεγαλυτερη ισως τουρμπινα (φανταζομαι θα συμφωνεις εφοσον ξερεις τους 20VT του γκρουπ) θα ξεπερασει και τα 300.
Μημου πεις για αξιoπιστια κλπ,εχω δει και απειρα fr και την αξιοπιστια τους στα 240 αλογα του 1,8Τ.
Και τελος αλλα σημαντικο,θυμησου οτι μιλαμε για μοτερ euro5.Κατι αλλο;
Ναι: Δεν πήρες χαμπάρι ότι προσπαθώ να βάλω στη συζήτηση και το θέμα της απόκρισης στο γκάζι, που δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα, πέρα από το πόσα άλογα μπορεί να βγάλει από διαφορετικά κυβικά το κάθε μοτέρ, και δεν έθεσα κανένα ερώτημα περί αξιοπιστίας.
Κατα τ' άλλα το αν θα ξεπεράσει τα 300 δε μου λέει κάτι. Και το ΤΤ γνωστού μου έχει φτάσει τα 400 με τον 20βάλβιδο 1.8 αλλά καλύτερα να μην πω τι γίνεται όταν πατάς το δεξί πεντάλ.
-
Κατα τ' άλλα το αν θα ξεπεράσει τα 300 δε μου λέει κάτι. Και το ΤΤ γνωστού μου έχει φτάσει τα 400 με τον 20βάλβιδο 1.8 αλλά καλύτερα να μην πω τι γίνεται όταν πατάς το δεξί πεντάλ.
τι γίνεται ;
-
Eμενα παντως, αν και δεν ειναι ιδιαιτερα δικαιες οι συνθηκες κατω απο τις οποιες
ενιωσα τα δυο μοτερ, -σε βαρος 1,500 παρα κατι κιλων της 159, και 1,300 και κατι κιλων
του Golf GTI, και του rocco 2.0 Tsi, σε πρωτη φαση, και για λογους ελαφρως μεγαλυτερου συνολικου ευρους στροφων, και απουσιας μικρου σκορτσαρισματος ελαχιστα πανω απο το ρελαντι, με κερδισε συνολικα ο Γερμανικος κινητηρας... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τι γίνεται ;
Τίποτα. Θυμάσαι ότι οδηγείς τούρμπο προ TFSi, THP, κλπ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ενταξει κοιταξε εγω πιστευω πως ειναι πιο αξιοπιστος απο τον 1.75 της αλφα.Και το προανεφερα εμενα μου αρεσει παραπανω η αλφα παρα η vw σε σχεση με τον κινητηρα σχεδιασμο.Η 159 ειναι μια κουκλα!!!!
-
Ναι: Δεν πήρες χαμπάρι ότι προσπαθώ να βάλω στη συζήτηση και το θέμα της απόκρισης στο γκάζι,
off topic.Γιατι; Ειναι θεμα ηλεκτρονικης διαχειρησης ισχυος. Οχι κινητηρα. Και σορρυ οχι,δε μυρισα τα νυχια μου για το τι εννοεις στο μυαλο σου..
-
κ εγω πιστευω διαφορα..κ ο καθεις πιστευει κατι διαφορετικο..το θεμα ειναι να υπαρχει εστω κ μια βαση στα λεγομενα μας..το να κρινεις την αξιοπιστια χωρις να εχει προλαβει να κυκλοφορησει καλα καλα,μαλλον ατοπο-ακυρο ειναι..με ποια κριτηρια αποφασισες οτι ειναι λιγοτερο αξιοπιστο?τι γνωσεις κατεχεις επι του θεματος της μηχανολογιας?γιατι απο κατοχους πιστευω δυσκολα θα εχεις ακουσει,καθοτι οπως προειπα δεν εχει κυκλοφορησει καλα καλα..
αναμενω δυναμομετρησεις απο κατοχους 2.0τφσι-175-τβι..μηπως ζηταω πολλα?
1.75 TB vs 2.0 tfsi