-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Υγ. αλήθεια σε τι πίεση δουλεύει η τουρμπίνα του 1.75 για να βγάζει τα 200 άλογα; Το δικό μου 1.8 TSi δουλέυει με πρόγραμμα στο 1.1 bar και αποδίδει 220 άλογα από 0.6 με 170 μανίσια.
για αυτό γνωρίζεις κάτι ;
ναι ρε παιδια τι πιεση δουλευει αυτο το μοτερ , γιατι για να εχει τοσο χαμηλη συμπιεση η τουρμπινα θα δουλευει υπερωριες
Τώρα δεν μπορώ να βρω το αρχείο μου, αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου δουλεύει 1.0bar σταθερό με 1.4 overboost....Θα επανέλθω όμως με περισσότερα στοιχεία μόλις τα βρω
δουλευει πιο ψηλα απο τον tfsi
ξανακοιτατο παντως να ειμαστε βεβαιοι γιατι αυτα που εχω διαβασει μαλλον ειναι ανακριβη..στο ειπα παντως οτι για να ειχε τετοια συμπιεση δε θα φυσαγε ισα ισα τη τουρμπινα..
ο 200αρης δε θυμαμαι τωρα σε τι πιεση δουλευει, αλλα ο 265 που ειναι και καλα το 'πιεσμενο' μοτερ δουλευει 0.9 σταθερη 1.2 overσαν τη μιτο 155 ενα πραγμα με την οποια εχω και ιδια συμπιεση
-
Υγ. αλήθεια σε τι πίεση δουλεύει η τουρμπίνα του 1.75 για να βγάζει τα 200 άλογα; Το δικό μου 1.8 TSi δουλέυει με πρόγραμμα στο 1.1 bar και αποδίδει 220 άλογα από 0.6 με 170 μανίσια.
για αυτό γνωρίζεις κάτι ;
ναι ρε παιδια τι πιεση δουλευει αυτο το μοτερ , γιατι για να εχει τοσο χαμηλη συμπιεση η τουρμπινα θα δουλευει υπερωριες
Τώρα δεν μπορώ να βρω το αρχείο μου, αλλά αν δεν με απατά η μνήμη μου δουλεύει 1.0bar σταθερό με 1.4 overboost....Θα επανέλθω όμως με περισσότερα στοιχεία μόλις τα βρω
A! δουλεύει αρκετά ψηλά. Ο μανίσιος 1800 ΤΣΙ δουλεύει σταθερά 0.5 και οβερ 0.6 νομίζω ή 0.7.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Merc Sportcoupe 1.8 163 ατια (κομπρεοορ).
Φυσικα ηξερα πως κατα πασα πιθανοτητα υστερουσα... αλλα εγω εκει που εμεινα μλκς κυριολεκτικα ηταν οτι ΔΕΝ ΕΙΧΑ την ευκαιρια να την κυνηγησω... δλδ... μου τελειωσε την οποια αποπειρα κυνηγητου της ταχυτατα. Ανοιξε τοσο γρηγορα σε σχεση με μενα στην ανηφορα που το ονειρο εσβησε γρηγορα!
Απλά δεν περίμενες ότι ο τύπος θα το πατήσει, όχι ότι ήλπιζες ότι με τα άλογα και τα κιλά σου θα είχες την ευκαιρία να τον κυνηγήσεις.
Οντως δεν περιμενα να τον δω να το πλακωνει, αλλα και οταν αρχισα να τις σκαω και γω τις ταχυτητες... ηλπιζα να μπορω εστω να τον εχω απο κοντα, αλλα τον εχασα ανελπιστα γρηγορα! Δεν περιμενα να εχω τοση διαφορα απο δαυτον...
Δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρεις κάτι. Εδώ με Slk (R171) με πρόγραμμα Brabus στους 193hp, ήταν αισθητά πιο αργό από 2λιτρο Tfsi. Και τα έχουμε ανοίξει κατ'επανάληψη και με Gti με χειροκίνητο κιβώτιο και με dsg. Υστερεί αρκετά το Merc.
-
@elteo
απο τουρμπομοτερ vag το μονο που δουλευει τρελα ψηλα ειναι αυτο του golf gt , ολα τα αλλα δουλευουν σε σχετικα 'χαλαρες' πιεσεις..νομιζω ακομα και το 2.5 του TTRS που ειναι RS τελοσπαντων και θα μπορουσε να γινεται χαμος
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
A! δουλεύει αρκετά ψηλά. Ο μανίσιος 1800 ΤΣΙ δουλεύει σταθερά 0.5 και οβερ 0.6 νομίζω ή 0.7.Γιατί αντέχει και παραπάνω
θα πιεί όλο το λάδι...πλάκα κάνω φίλε μου....Η τουρμπίνα του 1.8 Di Turbo είναι της BorgWarner και διάβασε το παρακάτω άρθρο
http://www.autoevolution.com/news/borgwarner-turbocharger-for-fiat-s-18-gdi-engine-9118.html'Once again, BorgWarner has achieved a 'first' in turbocharger design, confirming our technological leadership in all aspects of turbocharging,' Roger Wood, BorgWarner Engine President said when announcing the achievement. 'We are pleased to supply partners like Fiat with state-of-the-art technologies that greatly enhance driving performance and improve fuel economy.'
The turbocharger designed by BorgWarner is less expensive and less complex in design than its counterparts. The turbine housing is made of a temperature-resistant alloy while the manifold is produced with a less costly alloy.
The optimized turbo with a boost pressure control valve is less expensive and complex, allowing at the same time improved fuel economy. Thanks to the welding technology used, the cast manifold was fixed directly to the turbine housing.
Και το παρακάτω:
http://italiancars.blogspot.com/2009/02/world-preview-175-liter-200-hp-turbo.htmlTurbo
The engine has a new generation turbocharger linked to an innovative exhaust manifold of the “Pulse Converter” type which optimizes exploitation of the exhaust pressure waves to increase torque at low engine speeds. Both the manifold and the turbine are made of microcast steel which allows them to withstand very high operating temperatures (up to a maximum of 1020°C), which is extremely important in reducing consumption during motorway driving at medium/high speeds.Ελπίζω να σε κάλυψα...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
vasgti αν καταφερεις να δεις αυτους τους αριθμους που δηλωνονται,ελα πες μου..γιατι κ το δικο μου υποτιθεμενα εχει 6.2λτ/100χλμ..υποτιθεμενα ομως..κ με την πιο συντηρητικη οδηγηση που μπορεις να φανταστεις+dsg(που μειωνει την καταναλωση κατα το εβαγκελιο) δεν εχω δει με τιποτα αυτα τα στοιχεια..οποτε οπως προειπαν κ οι ανωτερω,καλη η θεωρια αλλα στην πραξη..κ αυτο ισχυει για αμφοτερα τα αυτοκινητα..Προσωπικά έχω δει αρκετές φορές καταναλώσεις 7.3-8.5lt/100km σε μικτές συνθήκες. Χαρακτηριστικά καλοκαίρι με πυκνή ροή και σε αρκετά σημεία κίνηση διαδρομή ΒΠ-Περιστέρι-Ν.Μάκρη-Περιστέρι-Β.Π. με 8.1lt/100km (κοντά στο 7.7 του κατασκευαστή). Και σε καμία περίπτωση δεν πήγαινα με μικρές ταχύτητες (δεν την παλεύω άλλωστε να πηγαίνω κοιμήσικα ) .
Εξάλλου αυτά τα έχω παραθέσει κατά διαστήματα και στην ενότητα των καταναλώσεων.
-
@busso
γιατι εμας ποιος μας δινει τουρμπινες νομιζεις
να και μια Κ04
-
A! δουλεύει αρκετά ψηλά. Ο μανίσιος 1800 ΤΣΙ δουλεύει σταθερά 0.5 και οβερ 0.6 νομίζω ή 0.7.
Γιατί αντέχει και παραπάνω
θα πιεί όλο το λάδι...πλάκα κάνω φίλε μου....Eάν βάζεις καλό λαδάκι και το αλλάζεις κάθε 7500χλμ δεν έχει ανάγκη κανένας τουρμποκινητήρας.
Αυτό εφαρμόζω και δεν μου καίει τίποτα παρότι στο 1.1 b και με αρκετά ανοίγματα γιατί είναι γλυκό το ρημάδι.ΥΓ. για τα άλλα με κάλυψες, οκ.
ΥΓ.2 εάν έβγαζε μόνο τον 1.8 η VAG πιστεύω ότι θα είχε άνετα τις ιπποδυνάμεις του ΤΒΙ. Εδώ με τον αρχαίο 20VT και έβγαζε ως τα τελειώματα του νομίζω 225 εργοστασιακά.
-
Ρε μια χαρά είναι σήμερα όλα τα μοτόρια...ξεκολλάτε...
Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα άλογα, τα οποία γρήγορα συνηθίζεις... -
α) ναι δεν υπάρχει, αλλά επειδή γνωρίζω δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει 2λιτρος ο ΤΒΙ όντας υπερτετράγωνος με ένα stroke kit από την ίδια την FPT...κάποτε έτσι μια 1750 έγινε GTAm
γ)....ισχύ....Δεν θέλω να μελλοντολογώ, ούτε να σε τρομάξω αλλά ήδη ξέρω πως προβλέπεται έκδοση 270 ίππων για τον 1750(για την Milano QV μάλλον), με μονή τουρμπίνα, ενώ πιο πριν είχα ακούσει για διτούρμπινο 300άρι, κάτι που όμως δεν βλέπω να προχωράει προς το παρόν γιατί θα αποτελεί πολύ κοντινή έκδοση στον νέο V6 2600biturbo 320hp(βασική έκδοση)....
Το σίγουρο είναι ότι αυτό το moteur είναι στην αρχή της καριέρας του και έχει δάφνες για πολλή εξέλιξη....διπλό μεταβλητό χρονισμό, άμεσο ψεκασμό 7 μπεκ, scavenging, και πάντα υπάρχει και η πατέντα MultiAir που θα τροφοδοτεί μελλοντικά όλες τις εισαγωγές όλων των κινητήρων της FPT....Για το α) μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να το κάνουν.Το Γενάρη του 2008 άφησαν κατά μέρος την εξέλιξη ενός κινητήρα 2,0JTS Tb,ο οποίος κάλυπτε την περιοχή ισχύος από 250-290 ίππους και αποφάσισαν το πεδίο των ιπποδυνάμεων από 250- 550 ίππους να καλυφθεί από τον νέο V6 της FPT σε εκδόσεις 2,7 και 3,3 λίτρων(ο 2,7 σε ατμοσφαιρική ή soft turbo εκδοχή ξεκινά από τα 250 περίπου άλογα).
Για το γ) υπήρξε όντως σκέψη για έναν 1,8Di turbo στα 265 άλογα....αλλά και αυτό δεν προχώρησε λόγω της δυνατότητας του V6 να καλύψει αυτή την περιοχή ισχύος.Για την 940 σε έκδοση Ti,θα χρησιμοποιήσουν τον 1,75tb με ονομαστική ισχύ στα 230 άλογα....ενώ αν τελικά απελευθερώσουν έκδοση 940GTA,αυτή θα εξοπλίζεται από τον V6 2,7 biturbo με ισχύ λίγο πάνω από τα 300 άλογα.
Αυτή τη στιγμή πάντως έτοιμη είναι μόνο η έκδοση των 240 ίππων του 1,75,την οποία δεν χρησιμοποίησαν τελικά στις Breera /Spider,οι οποίες ήταν και τα πρώτα μοντέλα που θα φορούσαν αυτόν τον κινητήρα,προκειμένου να τον λανσάρουν σε άλλο μοντέλο.Πιθανολογώ ότι το πρώτο μοντέλο που θα τον φορέσει είναι η 940. -
Ρε μια χαρά είναι σήμερα όλα τα μοτόρια...ξεκολλάτε...
Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα άλογα, τα οποία γρήγορα συνηθίζεις...ναι ρε γαμωτο θελω κι αλλα
αλλα καλυτερα να κατσω στα αυγα μου
ΥΓ πασχο αμα μεινω απο τουρμπινα θα σου δωσω πολυ μεγαλο τασακι οπως μπορεις να δεις κι απο πανω
-
εγω θα ξαναπω για αυτους που λενε οτι δεν τους νοιαζει αν η αλφα εκανε τον κινητηρα 1.8λτ αντι για 2.0λτ,οτι αντιστοιχως κ οι της αλφα θα μπορουσαν να πουν οτι δεν φταινε αυτοι που στο βαγκ εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους με τους κινητηρες κ ''αναγκαζονται''(?) να μην παραγουν τον 1.8τσι σε πιο δυνατη εκδοση..
vasgti δεκτο αυτο που λες,κ εγω σε μικτες συνθηκες(που ουσιαστικα ειναι περισσοτερο επαρχιακος δρομος) εχω δει κ καταναλωσεις χαμηλοτερες απο τον μεσο ορο..αλλα μεσα στην πολη ειλικρινα πρεπει να πηγαινω χαιδευοντας το γκαζι για να δω τις καταναλωσεις που οριζει το εργοστασιο εντος πολεως..παντως η μεση καταναλωση μου απεχει παρασαγγας απο την δηλωμενη εργοστασιακη..
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Για το γ) υπήρξε όντως σκέψη για έναν 1,8Di turbo στα 265 άλογα....αλλά και αυτό δεν προχώρησε λόγω της δυνατότητας του V6 να καλύψει αυτή την περιοχή ισχύος.
αυτο για την ελλαδα ομως ειναι μηδενικες πωλησεις..
αλλα αφου ο 1.8 θα παει στα 230 θα παρουν κατι και οι ελληναραδες..αν μπει ομως και σε μικρομεσαια-μεσαια μοντελα -
εγω θα ξαναπω για αυτους που λενε οτι δεν τους νοιαζει αν η αλφα εκανε τον κινητηρα 1.8λτ αντι για 2.0λτ,οτι αντιστοιχως κ οι της αλφα θα μπορουσαν να πουν οτι δεν φταινε αυτοι που στο βαγκ εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους με τους κινητηρες κ ''αναγκαζονται''(?) να μην παραγουν τον 1.8τσι σε πιο δυνατη εκδοση..vasgti δεκτο αυτο που λες,κ εγω σε μικτες συνθηκες(που ουσιαστικα ειναι περισσοτερο επαρχιακος δρομος) εχω δει κ καταναλωσεις χαμηλοτερες απο τον μεσο ορο..αλλα μεσα στην πολη ειλικρινα πρεπει να πηγαινω χαιδευοντας το γκαζι για να δω τις καταναλωσεις που οριζει το εργοστασιο εντος πολεως..παντως η μεση καταναλωση μου απεχει παρασαγγας απο την δηλωμενη εργοστασιακη..
αυτο με τις καταναλωσεις (εργοστασιου-τι γινεται στη πραξη) ισχυει γενικα..οπως επισης ισχυει οτι τα τουρμπομοτερ ειναι πιο οικονομικα απο την ατμοσφαιρικα και σε αυτο δε σηκωνω τη παραμικρη κουβεντα
οσο για το vag λεφτα εχει, τι σε πειραζει αν βγαζει ενα καρο μοτερ..σαν καταναλωτη αυτο θα επρεπε να σου αρεσει γιατι εχεις επιλογη..
ειδικα οταν φτανει στην ιδια ιπποδυναμη με 2-3 τροπους ειναι ολα τα λεφτα
επισης εχει το καλο οτι μπορει 2 μοτερ να εχουν την ιδια ιπποδυναμη , ομως εχουν αλλο χαρακτηρα..
πχ κινητηρες TTRS-S4 ο ενας ειναι γκαγκουρικος , ο αλλος οικογενειακος-ζμπορ..στη φιατ που οι επιλογες ειναι πιο περιορισμενες εχουν τον 1.4 ΤΒ με τα 150 σε οικογενειακο μικρομεσαιο (δελτα) και σε punto abarth..
σε καποιο απο τα 2 δε θα πολυταιριαζει , δε συμφωνεις?
(στη Δ συγκεκριμενα , γιατι ειναι ζμπορ μοτερ για τον ηρεμο χαρακτηρα του αυτοκινητου) -
κιουσις εμενα δεν με πειραζει καθολου..εξαλλου αυτο θα κανει κ η αλφα.διαφορετικες αποδοσεις..απλως δεν θα μπλεκει τα μπουτια της..(ελπιζω)
για το θεμα των καταναλωσεων συμφωνω.
προς αλμπα κ μπουσο..
αναφερετε v6 κινητηρες αρκετων κυβικων..γνωριζετε τι γινεται απο πλευρας κατανομης βαρων?γιατι αν θυμαμαι καλα κ η 159 απο τη στιγμη που μπηκε ελαφρυτερος κινητηρας,αλλαξε κ η οδικη της συμπεριφορα-αισθηση προς το καλυτερο..επισης θα βγει επιτελους καποιο μοντελο οπισθοκινητο οπως ακουγοταν πριν καποιο καιρο?γιαυτο υπαρχει πλεον κ η ηλεκτρονικη διαχειριση του κινητηρα ωστε να μπορεις να του αλλαξεις εστω κ ελαφρως το ''στυλ'' αποδοσης..κ αν αναρωτιεσαι το ιδιο κανατε με τον 2.0τφσι 211 στο q5..οι ιδιοι λετε οτι δεν εχει τις ιδιες ''ρυθμισεις'' με τους αλλους 2.0τφσι 211..γιατι προοριζεται για suv..
οποτε αν μπορω να πετυχω ιδια πραγματα με λιγοτερους κινητηρες,γιατι να σπαταλω(αρα κ χρεωνω) αδικως χρηματα?δεν καταλαβα ακριβως ποιος κινητηρας λες οτι δεν ταιριαζει στην δ..ο 150 η ο 200?οποιος κ να λες,πιθανως να μην την εχεις οδηγησει για να δεις οτι ταιριαζουν αμφοτεροι μια χαρα..κ ισως ακομη καλυτερα ο 200 με το αυτοματο..
-
ο 155 στη μιτο ξερω οτι εχει ξεσπασματα , πραγμα που ταιριαζει γαντι στο αυτοκινητο και τον 'αγριο' χαρακτηρα του , αλλα οχι σε μια Δ.δεν ξερω ποσο διαφορετικα ειναι τα πραγματα εκει, αλλα δε μπορουν να διαφερουν και πολυ
αυτο με τον tfsi των 211 το υπεθεσα εγω, γιατι δινει ροπη χαμηλα και ψηλα απο οτι λενε οι κατοχοι δεν ειναι τοσο δυνατος..αυτο μου φερνει στο μυαλο 'οικογενειακο' στυλ
αντιθετα σε ενα s3 το μοτερ μετα τις 3000+ ξυπναει και ξυριζει..ειναι διαφορετικου στυλ αυτοκινητα, αν και εκει εχουμε και διαφορες στα σωθικα των μοτερ οχι μονο στην ηλεκτρονικη διαχειριση
το μοτερ που εβγαλε η audi για παρτη της δεν μπαινει καν στο ΤΤ ή Α3 μονο στα μεγαλα μοντελα με διαμηκη τοποθετηση.τα ΤΤ-Α3 εχουν το διλιτρο που εχει το υπολοιπο group
-
.
αναφερετε v6 κινητηρες αρκετων κυβικων..γνωριζετε τι γινεται απο πλευρας κατανομης βαρων?γιατι αν θυμαμαι καλα κ η 159 απο τη στιγμη που μπηκε ελαφρυτερος κινητηρας,αλλαξε κ η οδικη της συμπεριφορα-αισθηση προς το καλυτερο..επισης θα βγει επιτελους καποιο μοντελο οπισθοκινητο οπως ακουγοταν πριν καποιο καιρο?Καταρχήν ο 1,75 Tbi δεν είναι ελαφρύτερος από τον 2,2JTS των 159/Βrera.Το αντίθετο.
O V6 της FPT έχει μικρό βάρος και αν τελικά τοποθετηθεί στην 940 (που θα είναι και το μοναδικό c segment που θα τον φορέσει)θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τετρακίνηση.Για πίσω κίνηση η μόνη σίγουρη αυτή τη στιγμή είναι η 941(αντικαταστάτης της 166).
Για την 944 (αντικαταστάτης 159) η τελευταία σοβαρή πληροφορία επιμένει για πάτωμα Xover (D evo) προσθιοκίνητο - τετρακίνητο. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
.
αναφερετε v6 κινητηρες αρκετων κυβικων..γνωριζετε τι γινεται απο πλευρας κατανομης βαρων?γιατι αν θυμαμαι καλα κ η 159 απο τη στιγμη που μπηκε ελαφρυτερος κινητηρας,αλλαξε κ η οδικη της συμπεριφορα-αισθηση προς το καλυτερο..επισης θα βγει επιτελους καποιο μοντελο οπισθοκινητο οπως ακουγοταν πριν καποιο καιρο?Καταρχήν ο 1,75 Tbi δεν είναι ελαφρύτερος από τον 2,2JTS των 159/Βrera.Το αντίθετο.
O V6 της FPT έχει μικρό βάρος και αν τελικά τοποθετηθεί στην 940 (που θα είναι και το μοναδικό c segment που θα τον φορέσει)θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τετρακίνηση.Για πίσω κίνηση η μόνη σίγουρη αυτή τη στιγμή είναι η 941(αντικαταστάτης της 166).
Για την 944 (αντικαταστάτης 159) η τελευταία σοβαρή πληροφορία επιμένει για πάτωμα Xover (D evo) προσθιοκίνητο - τετρακίνητο.ευχαριστω πολυ,με καλυψατε πληρως..
-
κιουσις εμενα δεν με πειραζει καθολου..εξαλλου αυτο θα κανει κ η αλφα.διαφορετικες αποδοσεις..απλως δεν θα μπλεκει τα μπουτια της..(ελπιζω)
για το θεμα των καταναλωσεων συμφωνω.
προς αλμπα κ μπουσο..
αναφερετε v6 κινητηρες αρκετων κυβικων..γνωριζετε τι γινεται απο πλευρας κατανομης βαρων?γιατι αν θυμαμαι καλα κ η 159 απο τη στιγμη που μπηκε ελαφρυτερος κινητηρας,αλλαξε κ η οδικη της συμπεριφορα-αισθηση προς το καλυτερο..επισης θα βγει επιτελους καποιο μοντελο οπισθοκινητο οπως ακουγοταν πριν καποιο καιρο?γιαυτο υπαρχει πλεον κ η ηλεκτρονικη διαχειριση του κινητηρα ωστε να μπορεις να του αλλαξεις εστω κ ελαφρως το ''στυλ'' αποδοσης..κ αν αναρωτιεσαι το ιδιο κανατε με τον 2.0τφσι 211 στο q5..οι ιδιοι λετε οτι δεν εχει τις ιδιες ''ρυθμισεις'' με τους αλλους 2.0τφσι 211..γιατι προοριζεται για suv..
οποτε αν μπορω να πετυχω ιδια πραγματα με λιγοτερους κινητηρες,γιατι να σπαταλω(αρα κ χρεωνω) αδικως χρηματα?δεν καταλαβα ακριβως ποιος κινητηρας λες οτι δεν ταιριαζει στην δ..ο 150 η ο 200?οποιος κ να λες,πιθανως να μην την εχεις οδηγησει για να δεις οτι ταιριαζουν αμφοτεροι μια χαρα..κ ισως ακομη καλυτερα ο 200 με το αυτοματο..
Τι?? Πως?? Ποιος το είπε αυτό μην πάω τώρα στους ξανθομπάμπουρες και τους μ@μήσω όλους??
http://www.youtube.com/watch?v=A4uyfYFfvWE στο 1.15!! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ΥΓ πασχο αμα μεινω απο τουρμπινα θα σου δωσω πολυ μεγαλο τασακι οπως μπορεις να δεις κι απο πανωEχω καβατζα καμια 10ρια απ το γκολφ του vasgti.. Κ04 αλλωστε εχω αρκετες απο fr..
1.75 TB vs 2.0 tfsi