-
Καλημέρα,
επειδή έχω μπερδευτεί από αυτά που διαβάζω τις τελευταίες μέρες θα ήθελα την άποψη σας για ενδεχόμενη αλλαγή του εργοστασιακού (χάρτινο?) φίλτρου με ένα της ΚΝ. Μιλάω για φίλτρα τύπου πάνελ που απλά γίνεται αντικατάσταση μέσα στο φιλτροκούτι.
Θα ήθελα τις γνώμες σας και κυρίως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας αλλαγής.
Σημειωτέον ότι έχω ακούσει και διαβάσει πολλά περί σκόνης στον κινητήρα, αυξημένης κατανάλωσης αλλά και αύξησης της απόκρισης στα χαμηλά κλπ.Δεν ψάχνω τις επιδόσεις, άλλωστε δεν σκοπεύω να αλλάξω τίποτα πάνω στο αυτοκίνητο αν δεν παράσει μια 5ετία τουλάχιστον, με ενδιαφέρει η βέλτιστη (ασφαλής) λειτουργία του κινητήρα.
Υ.Γ αλλαγές λαδιών γίνονται και θα γίνονται κάθε 7.500 χλμ με Mobil ESP Formula 5-30.
-
Καλημέρα,
επειδή έχω μπερδευτεί από αυτά που διαβάζω τις τελευταίες μέρες θα ήθελα την άποψη σας για ενδεχόμενη αλλαγή του εργοστασιακού (χάρτινο?) φίλτρου με ένα της ΚΝ. Μιλάω για φίλτρα τύπου πάνελ που απλά γίνεται αντικατάσταση μέσα στο φιλτροκούτι.
Θα ήθελα τις γνώμες σας και κυρίως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας αλλαγής.
Σημειωτέον ότι έχω ακούσει και διαβάσει πολλά περί σκόνης στον κινητήρα, αυξημένης κατανάλωσης αλλά και αύξησης της απόκρισης στα χαμηλά κλπ.Δεν ψάχνω τις επιδόσεις, άλλωστε δεν σκοπεύω να αλλάξω τίποτα πάνω στο αυτοκίνητο αν δεν παράσει μια 5ετία τουλάχιστον, με ενδιαφέρει η βέλτιστη (ασφαλής) λειτουργία του κινητήρα.
Υ.Γ αλλαγές λαδιών γίνονται και θα γίνονται κάθε 7.500 χλμ με Mobil ESP Formula 5-30.
-
Καλημέρα,
-
μην βαζεις τιποτε...
-
Xωρια που τα εμποτισμενα με λαδι φιλτρα χαλανε και τον MAF. Κατι ξερει ο κατασκευαστης και βαζει αυτο που βαζει. Για 0.5 αλογο (και αν) δεν αξιζει τον κοπο...
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Xωρια που τα εμποτισμενα με λαδι φιλτρα χαλανε και τον MAF. Κατι ξερει ο κατασκευαστης και βαζει αυτο που βαζει. Για 0.5 αλογο (και αν) δεν αξιζει τον κοπο...Δεν θέλω άλογα...ίσως το διατύπωσα λάθος, θέλω ο κινητήρας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
Το λέω αυτό γιατί η προτροπή να βάλω ήταν ότι 'θα αναπνέει καλύτερα ο κινητήρας' -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δεν θέλω άλογα...ίσως το διατύπωσα λάθος, θέλω ο κινητήρας να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
Το λέω αυτό γιατί η προτροπή να βάλω ήταν ότι 'θα αναπνέει καλύτερα ο κινητήρας'Οπως είπαν και οι προηγούμενοι μην κάνεις τίποτε δεν υπάρχει λόγος, ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει η βελτίωση. Το ελεύθερο φίλτρο σίγουρα δεν θα βοηθήσει πουθενά
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
... με ενδιαφέρει η βέλτιστη (ασφαλής) λειτουργία του κινητήρα. ...Αυτό που λένε όλοι, επώνυμο κανονικό φίλτρο με τις αλλαγές που προβλέπει το εγχειρίδιό σου (για σκονισμένα μέρη που μάλλον είναι στα μισά χλμ από ότι στα άλλα μέρη...).
-
Για ρώτα και τον μαστο- Quadra 21, να δεις τι ωραία που θα σου αναλύσει γιατι να ΜΗΝ βάλεις after market...
-
Γνωμη μου μην του βαλεις τιποτα τετοιο.
Τα ΚΝ τα βαζουν σε κατι ατμοσφαρικα που σερνονται στις χαμηλες για περισσοτερο μπαμ αλλα και παλι ειμαι κατηγορηματικα αντιθετος σε αυτο.
Το μεγιστο φιλτραρισμα γινεται με το δικο του φιλτρο και εισαι ησυχος οτι δεν περναει τιποτα ''ξενο'' μεσα..
Εδω που τα λεμε εχεις προβλημα αποκρισης χαμηλα με τον 160αρι TSI? Δεν νομιζω.... -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Γνωμη μου μην του βαλεις τιποτα τετοιο.
Τα ΚΝ τα βαζουν σε κατι ατμοσφαρικα που σερνονται στις χαμηλες για περισσοτερο μπαμ αλλα και παλι ειμαι κατηγορηματικα αντιθετος σε αυτο.
Το μεγιστο φιλτραρισμα γινεται με το δικο του φιλτρο και εισαι ησυχος οτι δεν περναει τιποτα ''ξενο'' μεσα..
Εδω που τα λεμε εχεις προβλημα αποκρισης χαμηλα με τον 160αρι TSI? Δεν νομιζω....Ίσα ίσα που δουλεύει μόνιμα χαμηλά χωρίς κανένα πρόβλημα λόγω DSG. Σπάνια θα ξεπεράσει τις 2000 στρ και αυτό θα το κάνει αμεσότατα όταν το χρειαστώ.
-
Αρα απολαυσε τον κινητηρα διαμαντι και το τελειο κιβωτιο DSG και ασε τα αλλα στην ακρη.
-
Εγώ η μόνη διαφορά που παρατήρησα με το πιο ελεύθερο φίλτρο είναι το άρπαγμα στα λίγα χιλιόμετρα με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο! Είμαι με 100km/h και 5η στο κιβώτιο,πατάω γκάζι και μαζεύει χιλιόμετρα πιο γρήγορα απότι παλιότερα, εκεί ακούω και το χαρακτηριστικό ρούφηγμα από τον κινητήρα
Εάν δεν άλλαζα τόσο γρήγορα τα λάδια μου (7500km ή κάθε 6μηνο ότι έρθει πρώτο) δε νομίζω ότι θα το τολμούσα! Ενώ με το λαδάκι και τον MAF όταν έρθει η ώρα να καθαριστεί θα γίνει σωστά, οι περισσότεροι τα κανουν μπάνιο στο λάδι και παίρνουν τον MAF στο χέρι...
-
Ακόμα και με πολύ παλιό και βουλωμένο φίλτρο αέρα, δεν επηρεάζεται η κατανάλωση καυσίμου.
Επηρεάζεται μόνο η επιτάχυνση του αυτοκινήτου (αρκετά αν είναι βουλωμένο το φίλτρο).
http://www.fueleconomy.gov/feg/pdfs/Air_Filter_Effects_02_26_2009.pdfΣυμπέρασμα: Μην ξοδεύετε λεφτά για αλλαγές φίλτρου αέρα.
Φίλτρο ΚΝ σε Scirocco 160