-
Eυχαριστώ πολύ παίδες
-
Ο χρήστης gabyy7 έγραψε:
αποφασησα να καθαρισω το ψυγειο με ξυδι οπως μου ειπατε αλλα δεν ξερω τι να κανω με την εξαερωση στο τελος! περιμενω συμβουλες! ευχαριστω εκ των προτερων...Αφήνεις την επιστροφή στο παγούρι να τρέχει κάτω στο δρόμο και με ανοιχτή την μηχανή κυκλοφορείς το νερό ενώ παράλληλα συμπληρώνεις το παγούρι με φρέσκο. Με λίγες γκαζιές για να επιταχύνει η τρόμπα είναι επιθυμητό. Για πιο hardcore καταστάσεις ή αν δεν έχει παγουρι και βάζεις νερό κατευθείαν στο ψυγείο , όπως πχ σε κάτι μερσεντές, εχει βίδες εξαέρωσης στο πλάι οπου και τις χαλαρώνεις , ενώ δουλευει ο κινητήρας, και περιμένεις να βγεί μόνο νερό. Ένα πράγμα σαν τα καλοριφέρ στο σπίτι.
Κάποιοι προτείνουν και το ζούληγμα στα κολάρα , τα μεγάλα , για καλύτερα αποτελέσματα.
-
Επειδή πολλές φορές χρειάζονται ειδικά εργαλεία τα οποία κοστίζουν αρκετά, αποφάσισα και έφτιαξα ένα διαιρέτη ακριβείας, όχι μόνο για να γλυτώσω κάποια λεφτά, αλλά για να έχει το μέγεθος που χρειάζομαι για τη φρέζα μου.
Αγόρασα ένα μικρό μειωτήρα 1/40 και ένα μικρό τσόκ Φ70 και έφτιαξα / προσάρμοσα τα υπόλοιπα απαραίτητα εξερτήματα που θα έκαναν τον μειωτήρα διαιρέτη, αυτό είναι το αποτέλεσμα, ένας διαιρέτης με υψηλή ακρίβεια.
-
και μετα λεω .....πιανουν τα χερια μου!!!!!!!
quadra μας εχεις τρελανει!!!!!!
-
Έχω τα εργαλεία βρε, τόρνο / φρέζα που είναι η βάση για τις υπόλοιπες κατασκευές, γιαυτό το παίζω μάγκας, ο καθένας με τόρνο / φρέζα μπορεί να φτιάξει πράγματα.
-
Εγώ δυστυχώς δεν έχω χώρο και χωρίς αυτόν δν μπορείς να κάνεις καμμία συλλογή αξιόλογων εργαλείων. Και τα λίγα που έχω για τα βασικά ήδη αποτελούν αιτία διαζυγίου....
-
Mετά από 4-5 αγώνες και αρκετές αναθυμιάσεις απο το σχετικό δοχείο , έγινε μέτρηση συμπίεσης μετά το Ραλλυ Κρήτης όπου βρέθηκε ένας κύλινδρος με 4.5 bar ενώ οι αλλοι ήταν στα 10-11. Ο κινητήρας ανοίχτηκε, πάνω στο αυτοκίνητο ,βγήκαν σήμερα τα πιστόνια και ...........
ο ένοχος !!!
Σημειωτέον ότι το 'ενοχο' ελατήριο πούχει φρεζάρει το λουκι του πιστονιού , ειναι άθικτο , ενώ αντίθετα λείπει μέρος του ελατηρίου λαδιού.
Αν κάποιος τοχει ξαναδεί ή έχει κάποια εξήγηση .....
Υ.Γ. Τρεχάτε ποδαράκια μου να προλάβετε Παλλάδιο
-
στα λεγαμε οτι χανει λαδια ο λασπωτηρας σου
-
Ακριβώς το ίδιο είχα πάθει στο 4L προ δεκαετίας, αλλά αυτό μετά απο απανωτές υπερθερμάνσεις. Σε εμένα είχε σπάσει ένα κομμάτι του πάνω ελατηρίου, πέρασε στο θάλαμο καύσης, βγήκε σαν κύριος απο την εξάτμιση (όλα αυτά είχαν διάρκεια περίπου μισό λεπτό, με τον αντίστοιχο ανατριχιαστικό θόρυβο ) και το μοτέρ συνέχισε να δουλεύει κανονικά. Μετά απο 1-2 εβδομάδες βέβαια παρατήρησα τα ντουμάνια, άνοιξα το μοτέρ και είδα ακριβώς αυτή την εικόνα που μας δείχνεις .
Σαν να μην άντεξε η κορώνα του εμβόλου τη θερμοκρασία? Φτωχό μίγμα ίσως?
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Mετά από 4-5 αγώνες και αρκετές αναθυμιάσεις απο το σχετικό δοχείο , έγινε μέτρηση συμπίεσης μετά το Ραλλυ Κρήτης όπου βρέθηκε ένας κύλινδρος με 4.5 bar ενώ οι αλλοι ήταν στα 10-11. Ο κινητήρας ανοίχτηκε, πάνω στο αυτοκίνητο ,βγήκαν σήμερα τα πιστόνια και ...........ο ένοχος !!!
Σημειωτέον ότι το 'ενοχο' ελατήριο πούχει φρεζάρει το λουκι του πιστονιού , ειναι άθικτο , ενώ αντίθετα λείπει μέρος του ελατηρίου λαδιού.
Αν κάποιος τοχει ξαναδεί ή έχει κάποια εξήγηση .....
Υ.Γ. Τρεχάτε ποδαράκια μου να προλάβετε Παλλάδιο
Εχει κανει δοντι στο φρεζαρισμα με αντιστοιχο λουκι στο χιτωνιο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχει κανει δοντι στο φρεζαρισμα με αντιστοιχο λουκι στο χιτωνιο;To δόντι στο λούκι του πιστονιού έγινε απο την μία άκρη του ελατηρίου , σε σχήμα βεντάλιας .
Το χιτώνιο δείχνει οπτικά τουλάχιστον ανέπαφο , αλλά αν δεν μετρηθεί δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα.. Σαν να μην άντεξε η κορώνα του εμβόλου τη θερμοκρασία? Φτωχό μίγμα ίσως?
Το θέμα είναι οτι όταν ρυθμίστηκε το ζιγκλέρωμα, βάλαμε και όργανο για 'λ' στην εξάτμιση και μετρήσαμε με 'σκασμένη' τρίτη και τετάρτη.
-
Ελπιζω να ειναι η μικροτερη δυνατη ζημια
-
Πες μας αν υπάρχει λούκι στον κύλινδρο, είμαι σίγουρος ότι και εκεί υπάρχει καταστροφή στο 1/3 του χιτωνίου.
Αυτό το λέω γιατί μου η ζημιά μου δείχνει όχι το ελατήριο δεν είχε τον ανάλογο τζόγο στο λούκι του και ήταν σφηνωμένο επάνω στον κύλινδρο και ανεβοκατέβαινε με το ζόρι, τρίβοντας πολύ στον κύλινδρο και με το άνω - κάτω του εμβόλου οδηγούνταν στο να ( γράψει ) στο έμβολο καινούργιο δικό του αυλάκι στο αλουμίνιο.
για κάποια αιτία λοιπόν νομίζω ότι το ελατήριο δούλευε πολύ σφιχτά στον κύλινδρο, σαν να μην είχε μπεί στο λούκι του και έμεινε έξω, καρφωμένο στο έμβολο, οπότε και έγραψε επάνω του κάνοντας νέα θήκη. Τώρα γιατί δεν έσπασε, άγνωστες οι βουλές του.
-
Εκτός απο λουκι στον κυλινδρο μηπως το πιστονι εχει συγκεκριμενη τοποθετηση ως προς την μια πλευρα της μηχανης καθως καταιδια περιπτωση εγινε στους δυο κυλινδρους μιας μηχανης απο GSA 1299 και στον 1 κυλινδρο ειχε λουκι και στον αλλον το πιστονι ειχε τοποθετηθει αναποδα με αποτελεσμα οταν ζεσταινοταν να 'εσφιγγε αναποδα' το εμβολο (το βελος αντι να κοιταει την φτερωτη κοιταγε το βολαν) με αποτελεσμα ολα τα ελατηρια στις 2 πλευρες που 'εσφιγγε' να σπασουν και να φτιαξουν δικο τους 2ο λουκι
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Εκτός απο λουκι στον κυλινδρο μηπως το πιστονι εχει συγκεκριμενη τοποθετηση ως προς την μια πλευρα της μηχανης καθως καταιδια περιπτωση εγινε στους δυο κυλινδρους μιας μηχανης απο GSA 1299 και στον 1 κυλινδρο ειχε λουκι και στον αλλον το πιστονι ειχε τοποθετηθει αναποδα με αποτελεσμα οταν ζεσταινοταν να 'εσφιγγε αναποδα' το εμβολο (το βελος αντι να κοιταει την φτερωτη κοιταγε το βολαν) με αποτελεσμα ολα τα ελατηρια στις 2 πλευρες που 'εσφιγγε' να σπασουν και να φτιαξουν δικο τους 2ο λουκιTά πιστόνια αυτά δεν εχουν 'φορά' , εχουν όμως οι μπιέλλες λόγω offset . H συναρμολόγηση έγινε σωστά, το μόνο που σκέπτομαι σαν αίτιο είναι η υπερβολική θερμοκρασία λόγω μίγματος στον συγκεκριμένο κύλινδρο .
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Εκτός απο λουκι στον κυλινδρο μηπως το πιστονι εχει συγκεκριμενη τοποθετηση ως προς την μια πλευρα της μηχανης καθως καταιδια περιπτωση εγινε στους δυο κυλινδρους μιας μηχανης απο GSA 1299 και στον 1 κυλινδρο ειχε λουκι και στον αλλον το πιστονι ειχε τοποθετηθει αναποδα με αποτελεσμα οταν ζεσταινοταν να 'εσφιγγε αναποδα' το εμβολο (το βελος αντι να κοιταει την φτερωτη κοιταγε το βολαν) με αποτελεσμα ολα τα ελατηρια στις 2 πλευρες που 'εσφιγγε' να σπασουν και να φτιαξουν δικο τους 2ο λουκι
Tά πιστόνια αυτά δεν εχουν 'φορά' , εχουν όμως οι μπιέλλες λόγω offset . H συναρμολόγηση έγινε σωστά, το μόνο που σκέπτομαι σαν αίτιο είναι η υπερβολική θερμοκρασία λόγω μίγματος στον συγκεκριμένο κύλινδρο .
Δεν έχουν βέλος χτυπημένο επάνω τους ? το offset στις μπιέλες είναι ΟΚ ? Τι λάδια χρησιμοποιείς ? Το έμβολο πάντως έχει γραμμώσεις, τα σημάδια αυτά δεν είναι από slapping στις φούστες, αλλά από ξένα σώματα.
-
αν εχειs ορεξη και θεs ρηξε ενα ελατηριο σκετο στον κυλινδρο και μετρα το διακενο που αφηνουν οι ακμεs του.
υποψιαζομε πωs δεν εχει καθολου. -
Ο χρήστης zassrs έγραψε:
αν εχειs ορεξη και θεs ρηξε ενα ελατηριο σκετο στον κυλινδρο και μετρα το διακενο που αφηνουν οι ακμεs του.
υποψιαζομε πωs δεν εχει καθολου.τοχω κάνει ήδη , και ήταν ΠΟΛΥ !! πάνω από 1 mm , ενω τα αλλα περιπου .50 mm
Δεν έχουν βέλος χτυπημένο επάνω τους ? το offset στις μπιέλες είναι ΟΚ ? Τι λάδια χρησιμοποιείς ? Το έμβολο πάντως έχει γραμμώσεις, τα σημάδια αυτά δεν είναι από slapping στις φούστες, αλλά από ξένα σώματα.
Οχι, δεν έχουν βέλος , το offset ειναι ΟΚ , και λαδι φυσικα MOTUL 300V Le Mans 20W60.....
-
Καυσιμα και λαδια σε ιστορικα αυτοκινητα.
Ερωτηση,
σε mercedes 3.8 , w126, m116, 1982,που λογικα καιει απλη βενζινη (ανευ μολυβδου) τι βαζουμε οταν δεν θα βρουμε απλα ?
Ακουσα οτι υπαρχουν προσθετα μολυβδου ... υπαρχουν ?απο λαδια τι ?
φουλ, ημι, ή απλα ? -
Το owner's manual γράφει τα πάντα.Ολα τ'άλλα είναι like opinions.......Φαντάζομαι ξέρεις τη συνέχεια.
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ