-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
μητσε, δεν σπανε δεν χαλανε, κουμπωνουν με την σκεψη οτι θες να αλλαξεις, ενω εισαι σε κινηση μπροστα κουμπωνει η οπισθεν και αντιστροφα.....αλλα κλιμακωση ελεος.....λιωνεις την 2η και η 3η χανει 2000στρ. στα καλυτερα της(στα τογιοτα βεβαια, ντατσουν δεν εχω οδηγησει ποτε και κανενα)
Δεν θα διαφωνήσω Βαγγέλη, αλλά ο Βασίλης μίλησε για 'αισθηση και για γρηγοραδα αλλαγης ταχυτητας ιδιως απο πρωτη σε δευτερα'!
εκει οι ιαπωνες ειναι πολυ μπροστα!!
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
μητσε, δεν σπανε δεν χαλανε, κουμπωνουν με την σκεψη οτι θες να αλλαξεις, ενω εισαι σε κινηση μπροστα κουμπωνει η οπισθεν και αντιστροφα.....αλλα κλιμακωση ελεος.....λιωνεις την 2η και η 3η χανει 2000στρ. στα καλυτερα της(στα τογιοτα βεβαια, ντατσουν δεν εχω οδηγησει ποτε και κανενα)
Δεν θα διαφωνήσω Βαγγέλη, αλλά ο Βασίλης μίλησε για 'αισθηση και για γρηγοραδα αλλαγης ταχυτητας ιδιως απο πρωτη σε δευτερα'!
Και τι να την κανεις την γρηγοραδα αλλαγης απο πρωτη σε δευτερα;Για να προλαβεις το επομενο φαναρι;Πιο χρησιμη δεν ειναι η επομενη αλλαγη ;
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Μπορείτε να προτείνετε λόγους που να προκαλούν πολύ πρόωρη φθορά των σταυρών κεντρικού άξονα;
Το πρόβλημα το έχω στο Lada 2105.
Έχω χάσει το μέτρημα πλέον των σταυρών που έχω αλλάξει.
Μέχρι άξονα άλλαξα με άψογο μεταχειρισμένο ο οποίος στην αρχή κυριολεκτικά μεταμόρφωσε το αυτοκίνητο.
Κραδασμός και βουητό εξαφανίστηκαν τελείως. Μετά από ένα ταξίδι στην Θεσσαλονίκη όμως άρχισαν τα ίδια.
Να τονίσω ότι το αυτοκίνητο δεν το ζορίζω με απότομα συμπλεκταρίσματα, πλαγιολισθήσεις κτλ.
Η μόνη διαφορά που έχει το αυτοκίνητο από τις εργοστασιακές του προδιαγραφές είναι ότι ίσως να είναι λίγο ψηλότερο επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τραβούσε κάτι με κοτσαδόρο.μετά την αλλαγή των σταυρών ο άξονας συναρμολογείτε σωστά,δηλαδή τα σταθερά σημεία του με τα σπαστά είναι στην ευθεία η 'κουμπώνουμε' τα καρέ όπου πέσουν.
έχει γίνει ποτέ ευθυγράμμιση- ζυγοστάθμιση του άξονα, δεν είδα να το αναφέρεις πουθενά αυτό και μάλλον δεν έχει γίνει.
υγ
τι εννοείς 'άψογο μεταχειρισμένο' -
Mαλον Δημητρη κι εσυ δεν εχεις οδηγησει giulia,junior η spider με σωστο σασμαν.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Μπορείτε να προτείνετε λόγους που να προκαλούν πολύ πρόωρη φθορά των σταυρών κεντρικού άξονα;
Το πρόβλημα το έχω στο Lada 2105.
Έχω χάσει το μέτρημα πλέον των σταυρών που έχω αλλάξει.
Μέχρι άξονα άλλαξα με άψογο μεταχειρισμένο ο οποίος στην αρχή κυριολεκτικά μεταμόρφωσε το αυτοκίνητο.
Κραδασμός και βουητό εξαφανίστηκαν τελείως. Μετά από ένα ταξίδι στην Θεσσαλονίκη όμως άρχισαν τα ίδια.
Να τονίσω ότι το αυτοκίνητο δεν το ζορίζω με απότομα συμπλεκταρίσματα, πλαγιολισθήσεις κτλ.
Η μόνη διαφορά που έχει το αυτοκίνητο από τις εργοστασιακές του προδιαγραφές είναι ότι ίσως να είναι λίγο ψηλότερο επειδή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τραβούσε κάτι με κοτσαδόρο.μετά την αλλαγή των σταυρών ο άξονας συναρμολογείτε σωστά,δηλαδή τα σταθερά σημεία του με τα σπαστά είναι στην ευθεία η 'κουμπώνουμε' τα καρέ όπου πέσουν.
έχει γίνει ποτέ ευθυγράμμιση- ζυγοστάθμιση του άξονα, δεν είδα να το αναφέρεις πουθενά αυτό και μάλλον δεν έχει γίνει.
υγ
τι εννοείς 'άψογο μεταχειρισμένο'Όταν ξεκίνησα να αλλάζω σταυρούς στην επαρχία, δεν ξέρω τι έκαναν.
Μετά που το πήγα στην Αθήνα σε δικό μου συνεργείο η συρναμολόγηση γινόταν σωστά.
(Μου ανέφεραν τα καρέ και ότι θέλει προσοχή όταν βάζεις τους σταυρούς μην χτυπηθεί ή σφιχτεί σε μέγγενη ο άξονας και χάζει τα ζύγια του)
Ευθυγράμμιση - Ζυγοστάθμιση δεν έχει γίνει.
Με τον μεταχειρισμένο εννοώ ότι δεν είχε τον παραμικρό τζόγο ή χτύπημα, και όταν τον έβαλα επάνω εξαφανίστηκε εντελώς και ο θόρυβος και ο συντονισμός.
Γι' αυτό συμπεραίνω ότι ίσως λόγω άλλης αιτίας, οι άξονες δουλεύουν παράκεντρα και φθείρονται πρόωρα. -
όλους τους σταυρούς τους διαλύει η κάποιον συγκεκριμένο,πχ αυτόν που είναι στο σασμάν,η αυτόν που είναι στο διαφορικό.
οι βάσεις της μηχανής είναι σωστές?? δεν έχουν κοπή η κάτσει?? -
Αυτός ο σταυρός.
Οι βάσεις δεν είναι κομμένες αλλά δεν το έχω ψάξει παραπάνω για να είμαι ειλικρινής. -
Ο χρήστης vasilis164 έγραψε:
Mαλον Δημητρη κι εσυ δεν εχεις οδηγησει giulia,junior η spider με σωστο σασμαν.Ενδέχεται πράγματι, διότι όσες εχω οδηγησει (3-4 περίπου) δεν είχαν καμία ιδιαίτερη 'αισθηση και γρηγοραδα αλλαγης ταχυτητας ιδιως απο πρωτη σε δευτερα'. Σε όλες χτυπούσε η δευτέρα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για συνομήλικα και εξ' ίσου ταλαιπωρημενα Ιαπωνικά κιβώτια!
-
Ησουν αργος στην αλλαγη βρε γιαυτο χτυπουσε η δευτερα.ΧΑχαχαχα.Σε πειραζω ετσι?
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Αυτός ο σταυρός.
Οι βάσεις δεν είναι κομμένες αλλά δεν το έχω ψάξει παραπάνω για να είμαι ειλικρινής.μετά από μια 'άτυπη'σύσκεψη που έγινε βγήκε το συμπέρασμα ότι για να διαλύει τον συγκεκριμένο σταυρό κάτι συμβαίνει με τον νοητό άξονα μηχανής-σασμάν-αξονα-διαφορικου, έλεγξε τις βάσεις της μηχανής και την πίσω του σασμάν, και μια και ανάφερες ότι πιθανόν να έχει ο προηγούμενος σηκώσει το αυτοκίνητο πίσω έλεγξε αν το διαφορικό έχει μετακινηθεί δεξιά η αριστερά.
κάτι γίνετε και έχει μετακινηθεί προς τα πλάγια είτε η μηχανή-σασμάν είτε ο πίσω άξονας με αποτέλεσμα να ξεσπάει το πρόβλημα στο σταυρό της μεσαίας τριβής. -
Οπότε να ελέγξω βάσεις μηχανής, σασμάν και τίποτα σινεμπλόκ στο διαφορικό αν έχει για αρχή και προχωράμε...
Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις...
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης vasilis164 έγραψε:
Ησουν αργος στην αλλαγη βρε γιαυτο χτυπουσε η δευτερα.ΧΑχαχαχα.Σε πειραζω ετσι? -
Απ οσο ξερω σε αυτοκινητα παλαιας τεχνολογιας,αν αποσυνδεσεις την μπαταρια ενω ο κινητηρας βρισκεται εν λειτουργια,αυτος εξακολουθει να λειτουργει.
Οταν ομως το επιχειρησα στο δικο μου (και συγκεκριμενα βγαζοντας τον αρνητικο πολο),αυτο σταματησε να λειτουργει.
Ειναι φυσιολογικο αυτο;Η μπορει να ειναι πχ ενδειξη οτι το αυτοκινητο δεν εχει καλη γειωση;
Ρωταω γιατι και στο παρελθον ειχα αντιμετωπισει προβλημα με τη γειωση.. -
Από όσο γνωρίζω η μπαταρία είναι σημαντική για την εκκίνηση του οχήματος. Από τη στιγμή που πάρει μπροστά και δουλέψει το δυναμό (χωρίς φυσικά να έχεις εξτρα απαιτήσεις σε ρεύμα) νομίζω ότι ο κινητήρας λειτουργεί με το δυναμό και μόνο. Αν η θεωρία αυτή δεν έχει λάθη, τότε ή το δυναμό σου έχει θέμα, ή έχεις 'διαρροές'.
-
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Απ οσο ξερω σε αυτοκινητα παλαιας τεχνολογιας,αν αποσυνδεσεις την μπαταρια ενω ο κινητηρας βρισκεται εν λειτουργια,αυτος εξακολουθει να λειτουργει.
Οταν ομως το επιχειρησα στο δικο μου (και συγκεκριμενα βγαζοντας τον αρνητικο πολο),αυτο σταματησε να λειτουργει.
Ειναι φυσιολογικο αυτο;Η μπορει να ειναι πχ ενδειξη οτι το αυτοκινητο δεν εχει καλη γειωση;
Ρωταω γιατι και στο παρελθον ειχα αντιμετωπισει προβλημα με τη γειωση..δεν θα έπρεπε να σβήσει . Έτσι , χωρίς να έχουν καν μπαταρία, λειτουργώ κατά περιόδους τα δυο από τα τρία 127 που έχω . Η γείωση που λες δεν νομίζω να παίζει γιατί θα είχε πρόβλημα το αυτοκίνητο και με την μπαταρία , δοκίμασε άλλο δυναμό Χωρίς μπαταρία εκτός της χρονοκαθυστέρησης που παρατηρώ πχ στο να ανάψουν τα φώτα , κάνει και αισθητά μεγαλύτερη βύθιση το ρελαντί όταν υπάρξει ζήτηση ρέματος ( άνοιγμα βεντιλατερ ) . Αν το αυτοκίνητο σου έχει χαμηλό ρελαντί σε τέτοια περίπτωση θα σβήσει ( δεν έχει βηματικό ).
-
Προβλημα με τη μπαταρια ειχα αντιμετωπισει πριν καποιους μηνες,και μαλιστα πολυ ασυνηθιστο.Μπορει πχ να εμενε απο μπαταρια,να το αφηνα 2-3 ωρες,και μετα να επαιρνε μπρος κανονικα(και οχι μονο..).Τοτε αλλαξα δυναμο(χωρις αποτελεσμα),και τελικα ανταλλαξα μπαταρια με το Yugo,και εκτοτε και τα δυο λειτουργουν κανονικα
Βεβαια οταν δοκιμασα να βγαλω τον πολο,το αυτοκινητο ηταν σχετικα κρυο και χωρις τσοκ,οποτε μπορει οντως να επαιξε ρολο το ρελαντι..υ.γ τελικα εσφιξα απλως τη γειωση επανω στο σασι και το προβλημα λυθηκε..ευχαριστω για το ενδιαφερον!
-
Ψαχνοντας στο ebay, επεσα σε αυτη τη συσκευη:
http://www.ebay.co.uk/itm/GUNSON-Color- ... 519f32880a
Υποτιθεται οτι τοποθετοντας την μπορεις να δεις σε καθε κυλινδρο με βαση το χρωμα που εκπεμπει αν το μειγμα ειναι φτωχο, πλουσιο, κ.λ.π. Εχει κανεις καποια εμπειρια με παρομοια τετοια συσκευη?
μερικα σχετικα βιντεκια
Youtube Video -
Την είχα παλιά. Δουλεύει, είναι τόσο απλή που δεν κάνει λάθος. Μειονέκτημά της ότι σε έντονο φως, όπως έχουμε στην Ελλάδα δηλαδή, δεν βλέπεις τίποτα. Πρέπει να είσαι σε συννεφιασμένη μέρα, ή σε σκεπαστό γκαράζ κλπ.
Επίσης όταν έχεις δύο (ή περισσότερα!) καρμπυρατέρ καλά είναι να έχεις δύο (ή περισσότερα!) τέτοια μαραφέτια για να μπορείς να συνχρονίσεις σωστά. Άσε που δε λέει να είσαι βίδωσε - ξεβίδωσε καυτά μπουζί. Άσε που σε αλουμινένιες κεφαλές θα κάνεις ζημιά.
Αργότερα πήρα ένα τέτοιο: http://www.ebay.co.uk/itm/GUNSON-GUNSONS-DIGITAL-GASTESTER-GAS-TESTER-With-Pulse-Pump-G4125-/350563225979?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item519f32517b
Το έχω ακόμα και το χρησιμοποιώ 1- 2 φορές το χρόνο. Έχει ικανοποιητική ακρίβεια και κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω. Όταν το είχα πάρει βέβαια δεν ήταν τόσο ακριβό! -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Την είχα παλιά. Δουλεύει, είναι τόσο απλή που δεν κάνει λάθος. Μειονέκτημά της ότι σε έντονο φως, όπως έχουμε στην Ελλάδα δηλαδή, δεν βλέπεις τίποτα. Πρέπει να είσαι σε συννεφιασμένη μέρα, ή σε σκεπαστό γκαράζ κλπ.
Επίσης όταν έχεις δύο (ή περισσότερα!) καρμπυρατέρ καλά είναι να έχεις δύο (ή περισσότερα!) τέτοια μαραφέτια για να μπορείς να συνχρονίσεις σωστά. Άσε που δε λέει να είσαι βίδωσε - ξεβίδωσε καυτά μπουζί. Άσε που σε αλουμινένιες κεφαλές θα κάνεις ζημιά.
Αργότερα πήρα ένα τέτοιο: http://www.ebay.co.uk/itm/GUNSON-GUNSONS-DIGITAL-GASTESTER-GAS-TESTER-With-Pulse-Pump-G4125-/350563225979?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item519f32517b
Το έχω ακόμα και το χρησιμοποιώ 1- 2 φορές το χρόνο. Έχει ικανοποιητική ακρίβεια και κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω. Όταν το είχα πάρει βέβαια δεν ήταν τόσο ακριβό!Ενδιαφερον και ο αναλυτης, τον ειδα και εγω ψαχνονας, ομως ο αναλυτης θα σου δειξει το αποτελεσμα της καυσης ολων των κυλινδρων, οποτε αν εχει χωριστα καρμπς μπορει καποιο να μην ειναι ρυθμισμενο σωστα ακομα και αν εχεις σωστα καυσαερια
Τον αναλυτη σου παντως θελω να τον δω καποια στιγμη απο κοντα.... -
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
........
Τον αναλυτη σου παντως θελω να τον δω καποια στιγμη απο κοντα....Αν μιλαγες σε γυναικα, θα νομιζε οτι της την πεφτεις......
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ