-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Η Datsunα η regularite (full normal) μου κανει νερά: Ενώ γενικά δούλευε μια χαρά (είχε γινει και καθαρισμος/rebuild του καρμπυρατέρ) τις τελευταίες φορές δυσκολευόταν πολύ να πάρει εμπρός μετα απο ακινησία 1-2 εβδομάδων. Την τελευταία φορά, ενώ έφερνε βενζίνη, έφερνε ρεύμα πήρε μετα από μεγάλη προσπάθεια (άδειασε δυο μπαταρίες μιζάρωντας) και ήταν σαν πολύ μπουκωμένο....Μετά ρύθμισα αβανς, ρύθμισα διάκενο πλατινων και σήμερα το πρωί (μετα απο 1-2 εβδομάδες ακινησία πάλι) πήρε εμπρός με την μία... Παω μια διαδρομή 30 χιλιομέτρων, το σβήνω και μετά δεν επαιρνε με τίποτα... Τρώω τρείς μπαταρίες - τίποτα. Τελικά πήρε μέ ρυμούλκηση απο άλλο αυτοκίνητο με δυσκολία πάλι....Η βενζίνη είναι φρέσκια, μπουζί και πλατίνες δεν είναι μεν καινούρια αλλά έχουν ελάχιστα χιλιόμετρα...
Το μόνο 'περιέργο' που εχω παρατηρησει είναι λίγο αυξημένες αναθυμιασεις λαδιού...Καμία ιδέα????
Στην αλφετα που μου ειχε συμβει αυτο ηταν καποιος σωληνας που ειχε σχεση με το σερβο και τις βενζινες,δεν εφερνε βενζινη, δε θυμαμαι ακριβως ρε γαμωτο ηταν κατι πολυ κουφο παντως.
Παντως ηταν ακριβως ιδια τα συμπτωματα. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η Datsunα η regularite (full normal) μου κανει νερά: Ενώ γενικά δούλευε μια χαρά (είχε γινει και καθαρισμος/rebuild του καρμπυρατέρ) τις τελευταίες φορές δυσκολευόταν πολύ να πάρει εμπρός μετα απο ακινησία 1-2 εβδομάδων. Την τελευταία φορά, ενώ έφερνε βενζίνη, έφερνε ρεύμα πήρε μετα από μεγάλη προσπάθεια (άδειασε δυο μπαταρίες μιζάρωντας) και ήταν σαν πολύ μπουκωμένο....Μετά ρύθμισα αβανς, ρύθμισα διάκενο πλατινων και σήμερα το πρωί (μετα απο 1-2 εβδομάδες ακινησία πάλι) πήρε εμπρός με την μία... Παω μια διαδρομή 30 χιλιομέτρων, το σβήνω και μετά δεν επαιρνε με τίποτα... Τρώω τρείς μπαταρίες - τίποτα. Τελικά πήρε μέ ρυμούλκηση απο άλλο αυτοκίνητο με δυσκολία πάλι....
Η βενζίνη είναι φρέσκια, μπουζί και πλατίνες δεν είναι μεν καινούρια αλλά έχουν ελάχιστα χιλιόμετρα...
Το μόνο 'περιέργο' που εχω παρατηρησει είναι λίγο αυξημένες αναθυμιασεις λαδιού...Καμία ιδέα????
Ο συμπυκνωτής ( πυκνωτής είναι ) στις πλατίνες αν έχει πρόβλημα δεν παίρνει μπροστά το μοτέρ ακόμα και αν δείχνει ότι φέρνει ρεύμα γιατί ο σπινθήρας χάνεται όταν το έμβολο είναι σε φάση συμπίεσης ( όταν το μίγμα συμπιέζεται χρειάζεται πολύ ρεύμα για να έχουμε σπινθήρα, ο πυκνωτής εκφορτίζεται με το άνοιγμα των πλατινών αυξάνοντας το ρεύμα ) ώστε να έχουμε σπινθήρα στο μπουζί στη φάση συμπίεσης.
Οι γειώσεις στο ρεύμα της υψηλής αλλά και της χαμηλής τάσης είναι ΟΚ ?
Μήπως υπάρχει διαρροή του ρεύματος υψηλής τάσης από φθαρμένα μπουζοκαλώδια ? Επίσης όταν τα μπουζοκαλώδια είναι παληά παρουσιάζουν διακοπές στη ροή του ρεύματος όπως και αύξηση της αντίστασης τους, όλα αυτά μειώνουν σημαντικά το ρεύμα που χρειάζεται για να υπάρχει σπινθήρας όταν το μίγμα συμπιέζεται. Γιατί μπορεί σε στατικές συνθήκες να δείχνει ότι το / τα μπουζ'ι σπινθηρίζουν ενώ όταν βρίσκονται στον κινητήρα ο σπινθήρας πνίγεται όταν έχουμε συμπίεση.
Τα μπουζί είναι ΟΚ ? Γιατί από την περιγραφή σου φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα υψηλής τάσης
Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, θα τα κοιτάξω οσα αναφέρεις αναλυτικά... Μια ερώτηση ακόμα, το πυκνωτάκι (το οποίο υποψιάζομαι και εγώ...) ,μπορεί μια να δουλευει (και να παίρνει εμπρός το αυτοκίνητο) και μια όχι? ή χαλάει μια και καλή?
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Ψαχνε ψαχνε εσυ, οσο θαναι μεσα ο χερμπι στο γκαραζ ή τριγυρω δεν μπορεις να φανταστεις τι αλλη αβαρια θα παρουσιαστει.....ετσι ειναι οι γκεισες, δυστροπες, αμ τι νομιζες, θα σε αφηνε στα χερια αλλου οχηματος? Εδω εμεις που εχουμε αδερφες και ξαδερφες παλι μαλωνουν μεταξυ τους!!!! Η λυση ειναι απλη: ή οι ντατσουνες ή ο χερμπις..... Διαλεξε!ΛΕΣ ??? Δεν το είχα σκεφθεί έτσι... Και να σκεφθείς οτι τα έχω σε διαφορετικά γκαράζ καλού κακού!!!
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Η Datsunα η regularite (full normal) μου κανει νερά:........Καμία ιδέα????
παει και το τελευταιο οχυρο τι να πουμε κι εμεις με τα ρημαδια μας
και υπάρχουν μερικοί μερικοί που μιλάνε για Γιαπωνέζικη αξιοπιστία.
Αμαν πια...μη χασεις ευκαιρία εσύ!!!
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Η Datsunα η regularite (full normal) μου κανει νερά: Ενώ γενικά δούλευε μια χαρά (είχε γινει και καθαρισμος/rebuild του καρμπυρατέρ) τις τελευταίες φορές δυσκολευόταν πολύ να πάρει εμπρός μετα απο ακινησία 1-2 εβδομάδων. Την τελευταία φορά, ενώ έφερνε βενζίνη, έφερνε ρεύμα πήρε μετα από μεγάλη προσπάθεια (άδειασε δυο μπαταρίες μιζάρωντας) και ήταν σαν πολύ μπουκωμένο....Μετά ρύθμισα αβανς, ρύθμισα διάκενο πλατινων και σήμερα το πρωί (μετα απο 1-2 εβδομάδες ακινησία πάλι) πήρε εμπρός με την μία... Παω μια διαδρομή 30 χιλιομέτρων, το σβήνω και μετά δεν επαιρνε με τίποτα... Τρώω τρείς μπαταρίες - τίποτα. Τελικά πήρε μέ ρυμούλκηση απο άλλο αυτοκίνητο με δυσκολία πάλι....
Η βενζίνη είναι φρέσκια, μπουζί και πλατίνες δεν είναι μεν καινούρια αλλά έχουν ελάχιστα χιλιόμετρα...
Ο συμπυκνωτής ( πυκνωτής είναι ) στις πλατίνες αν έχει πρόβλημα δεν παίρνει μπροστά το μοτέρ ακόμα και αν δείχνει ότι φέρνει ρεύμα γιατί ο σπινθήρας χάνεται όταν το έμβολο είναι σε φάση συμπίεσης ( όταν το μίγμα συμπιέζεται χρειάζεται πολύ ρεύμα για να έχουμε σπινθήρα, ο πυκνωτής εκφορτίζεται με το άνοιγμα των πλατινών αυξάνοντας το ρεύμα ) ώστε να έχουμε σπινθήρα στο μπουζί στη φάση συμπίεσης.
Οι γειώσεις στο ρεύμα της υψηλής αλλά και της χαμηλής τάσης είναι ΟΚ ?
Μήπως υπάρχει διαρροή του ρεύματος υψηλής τάσης από φθαρμένα μπουζοκαλώδια ? Επίσης όταν τα μπουζοκαλώδια είναι παληά παρουσιάζουν διακοπές στη ροή του ρεύματος όπως και αύξηση της αντίστασης τους, όλα αυτά μειώνουν σημαντικά το ρεύμα που χρειάζεται για να υπάρχει σπινθήρας όταν το μίγμα συμπιέζεται. Γιατί μπορεί σε στατικές συνθήκες να δείχνει ότι το / τα μπουζ'ι σπινθηρίζουν ενώ όταν βρίσκονται στον κινητήρα ο σπινθήρας πνίγεται όταν έχουμε συμπίεση.
Τα μπουζί είναι ΟΚ ? Γιατί από την περιγραφή σου φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα υψηλής τάσης
Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, θα τα κοιτάξω οσα αναφέρεις αναλυτικά... Μια ερώτηση ακόμα, το πυκνωτάκι (το οποίο υποψιάζομαι και εγώ...) ,μπορεί μια να δουλευει (και να παίρνει εμπρός το αυτοκίνητο) και μια όχι? ή χαλάει μια και καλή?
ναι, μπορεί μια να δουλεύει και μια όχι δηλαδη μια να σιάει και μια να χαλάει την έχω πατήσει πολλάκις με αυτόν τον διάολο.
αλλαξε και αυτην την διαολοαντισταση απο τον πολλαπλασιαστη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. -
Ποιά είναι η ιδανική θερμοκρασία λαδιού κινητήρα;
Το 2000 μου βγήκε από το εργοστάσιο με στάνταρ ψυγείο λαδιού. Μια επιλογή μάλλον δικαιολογημένη, καθώς θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει όλη μέρα με 160 χλμ (5000+ σ.α.λ.) χωρίς να βράζει τα λάδια του.
Τώρα όμως το χειμώνα σε χαλαρό ταξίδι, τα λάδια με το ζόρι φτάνουν τους 70 βαθμούς, σε πολύ κρύες μέρες μπορεί να μην φτάνουν ούτε τους 60. Μήπως είναι πολύ χαμηλή αυτή η θερμοκρασία για το λάδι;
Σκέφτομαι να βγάλω το ψυγείο λαδιού και να δω πως πάνε οι θερμοκρασίες και το καλοκαίρι. Μέχρι τώρα, με το ψυγείο, σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνούσαν τους 90 βαθμούς. Δεδομένου και ότι τα λάδια πια έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τα αντίστοιχά τους πριν από 40 χρόνια. -
Τώρα το χειμώνα, σκέπασε το ψυγείο λαδιού με αλουμινόχαρτο και βλέπεις.
-
Δείτε αυτό: http://eln-valves.com/valve.html
Αρκετά ακριβό φαίνεται. Ενδιαφέρον πάντως έχει η επισήμανση που κάνει η εταιρεία ποτέ να μην αναμιγνύονται διαφορετικές μάρκες υποκατάστατων μολύβδου. http://eln-valves.com/petrol.html
-
τι να σου πω εγω ακομα παντως βρισκω την super LRP και βολευομαι με αυτην. Εδω και 4 χρονια βαζω απο το ιδιο πρατηριο και δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα. Ξερω και ατομα που κυκλοφορουνε κανονικα τα κλασσικα τους αυτοκινητα και εχουν κανει πανω απο 100.000 χλμ με τετοια βενζινη και επισης δεν εχουν καποιο προβλημα. Ωστοσο με αρκετα ατομα εχω διαφωνησει σχετικα με αυτο το θεμα. Στη Γερμανια παντως ειτε βαζουν πιο σκληρες εδρες βαλβιδων δινοντας περιπου 1500 ευρω για την μετατροπη ειτε βαζουν προσθετικο,αλλα εκει σε καθε πρατηριο την σωστη δοση στην βαζει υπαλληλος του πρατηριου.
-
Κι εγώ έβαζα super LRP αλλά η τιμή της έχει γίνει απαγορευτική πλέον, άσε που δεν την έχουν τα φτηνά βενζινάδικα της περιοχής. Το πρόσθετο μου στοιχίζει 3,2 λεπτά το λίτρο (8 ευρώ τα 250ml που είναι για 250 λίτρα βενζίνης). Όμως το μαγαζί που το παίρνω άλλαξε μάρκα και η καινούρια δεν έχει δοσομετρητή και με δυσκολεύει. Ψάχνοντας λοιπόν στο ιντερνέτ βρήκα αυτή την εταιρεία και με ανησύχησε αυτό που γράφει να μην ανακατεύουμε πρόσθετα διαφορετικών εταιρειών.....
-
μια φορα εκανα ενα πειραμα, εχοντας βαλει σουπερ LRP εριξα μεσα και λιγο προσθετικο. Δεν φανταζεσαι τι εγινε, η μηχανη αρχισε να αποδιδει τρελα πατωντας αρκετα λιγοτερο το γκαζι,αυξηθηκε καπως ο θορυβος και οι κραδασμοι στον κινητηρα,ταυτοχρονα ομως η βενζινη τελειωσε πολυ πιο γρηγορα απο οτι συνηθως. Δεν ξερω αν ηταν σωστο ή λαθος παντως δεν το ξαναεκανα. Συμφωνω οτι η τιμη της ειναι ακριβη αλλα δεν βαζω και τοσο συχνα. Ο πρατηριουχος παντως μου λεει οτι θα συνεχισει να φερνει ευτυχως
-
Εγώ έχω αναμείξει τις μάρκες πάντως. (Sonax, Wurth, F1, και ένα άλλο που δεν θυμάμαι την μάρκα τώρα).
Κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί.
Πάντως, γενικά, και με σκέτη αμόλυβδη δεν είναι τρομερά τα πράγματα.
Αν παρουσιαστεί εκτεταμένη φθορα θα παρουσιαστεί μετά από πολλά χιλιόμετρα (100.000 και πλεον) εφόσον ο κινητήρας καταπονείται πολύ. (Π.χ. τραβά τροχόσπιτο,σκάφος κτλ).
Οπότε ίσως να πρέπει να δεις τι συμφέρει πιο πολύ. Να πληρώνεις υποκατάστατα για 100.000+ χιλιόμετρα ή να κάνεις ένα άνοιγμα στο καπάκι ΑΝ σε αυτά τα χιλιόμετρα παρουσιαστεί πρόβλημα... -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Εγώ έχω αναμείξει τις μάρκες πάντως. (Sonax, Wurth, F1, και ένα άλλο που δεν θυμάμαι την μάρκα τώρα).
Κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί.
Πάντως, γενικά, και με σκέτη αμόλυβδη δεν είναι τρομερά τα πράγματα.
Αν παρουσιαστεί εκτεταμένη φθορα θα παρουσιαστεί μετά από πολλά χιλιόμετρα (100.000 και πλεον) εφόσον ο κινητήρας καταπονείται πολύ. (Π.χ. τραβά τροχόσπιτο,σκάφος κτλ).
Οπότε ίσως να πρέπει να δεις τι συμφέρει πιο πολύ. Να πληρώνεις υποκατάστατα για 100.000+ χιλιόμετρα ή να κάνεις ένα άνοιγμα στο καπάκι ΑΝ σε αυτά τα χιλιόμετρα παρουσιαστεί πρόβλημα...τι να σου πω,δεν νομιζω παντως οι Γερμανοι να ειναι τοσο βλακες, δηλ. να δινουν 1500 ευρω για να βαλουν πιο σκληρες εδρες βαλβιδων στον κινητηρα των κλασσικων αυτοκινητων τους,χωρις να υπαρχει ιδιαιτερος λογος.
-
καλά δεν το ακολουθώ φανατικά, κάποιες φορές βάζω και σκέτη αμόλυβδη, άλλωστε τα χιλιόμετρα που κάνω είναι λίγα, αλλά γι'αυτό ακριβώς δεν αξίζει τον κόπο να μην το βάζω, η επιβάρυνση είναι μικρή.
-
Ειναι θεμα χρησης. Αμα κανεις λιγα χιλιομετρα, θα περασουν παρα πολλα χρονια πριν εμφανιστει καποιο προβλημα.
Αν εχεις ενα κουρασμενο μοτερ και του κανεις γενικη επισκευη, μονο τοτε αξιζει η μετατροπη σε πιο σκληρες εδρες.
-
Γνωριζει κανεις καποια ποιοτικη βαλβολινη για σαζμαν Φιατ που να μην περιεχει προσθετα που διαβρωνουν τα μπρουτζινα εξαρτηματα οπως συγχρονιζε ?
Παλια συστηναν για τετοιες περιπτωσεις προδιαγραφες GL-1 και σε ξενα site συστηνουν Castrol VMX80 που δεν εχει τετοια προσθετα αλλα εδω βρισκεται πολυ δυσκολα . Το μονο που βρηκα ειναι απλες GL-1 . -
GL4 δεν κανει;
-
Oπως λεει και ο bill gl4 θελεις αυτην δεν κανει ζημια στα μπρουτζινα εξαρτηματα του σασμαν.Εγω ειχα δοκιμασει amsoil και ηταν πολυ καλη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
GL4 δεν κανει;Δεν το ξερω ακριβως γι'αυτο ρωταω.Η Fiat τοτε συνιστουσε για τα σαζμαν με μπρουτζινα εξαρτηματα βαλβολινες που δεν περιεχουν προσθετα ΕΡ οπως οι τυπου GL-5 για τα συγχρονα σαζμαν .Χοντρικα οι μονες που ξερω ειναι οι απλες προδιαγραφων GL-1. Πιθανων και αλλες προδιαγραφες να κανουν
Σε forum που το συζητησα οι βαλβολινες με ΕΡ προσθετα που περιεχουν θειο διαβρωνουν τα μπρουτζινα μερη.Καποιες εχουν ψευδαργυρο στα προσθετα που δεν πειραζει.
Οι amsoil που αναφερθησαν ειναι με ΕΡ προσθετα η οχι ? -
Oι GL5 δεν κανουν.Οι GL4 κανουν.Οι -5 δεν ειναι εξελιξη των -4 αλλα ειναι για αλλο τυπο σασμαν.
TΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ