-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ε γενικα εχουν ακουστει και εδω διασπαρτα σχολια για την αξιοπιστια του dsg. Μαλιστα και ο **κ. Καβουρας **ειχε ενα θεματακι αν δεν κανω λαθος με το δικο του στο Α3. Αν δεν κανω λαθος ειναι το ιδιο κιβωτιο περιπου.
να ση.....
ΥΓ:Το 'κάβουρας' είναι nickname
To νεο σου αβαταρ
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
ε γενικα εχουν ακουστει και εδω διασπαρτα σχολια για την αξιοπιστια του dsg. Μαλιστα και ο **κ. Καβουρας **ειχε ενα θεματακι αν δεν κανω λαθος με το δικο του στο Α3. Αν δεν κανω λαθος ειναι το ιδιο κιβωτιο περιπου.
να ση.....
ΥΓ:Το 'κάβουρας' είναι nickname
To νεο σου αβαταρ
done.
ποιός είναι αυτός που έχει το Μπομπ-σφουγγαράκι avatar να πάμε να παίξουμε μαζί?
-
λίγο χοντρούλης είσαι
-
Με γεια Καβουρα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
λίγο χοντρούλης είσαιείναι απλά λίγο εύσωμος (βλέπε ατάκα 'Οβελίξ' )
-
Το superb τι διαφορες εχει με το octavia 5? Ειναι πιο ανετο και πολυτελες?
-
Είναι άλλη κατηγορία. Τα έχει όλα στο περισσότερο
Περισσότεροι χώροι, ποιότητα, άνεση, βάρος, μέγεθος και φυσικά... τιμή
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Το superb τι διαφορες εχει με το octavia 5? Ειναι πιο ανετο και πολυτελες?ανήκουν σε άλλες κατηγορίες.
Το Superb ανήκει στην κατηγορία της E-class, 5-series, A6 (με 5+ μέτρα μήκος ) ενώ το Octavia5 στην κατηγορία του Α4/3-series/C-class (με 4,5+ μέτρα μήπως ).Θεωρητικά (και μάλλον πρακτικά) αφού το SuperB είναι μια κατηγορία πάνω από το octaviα, λογικό είναι να είναι και πιο πολυτελές και πιο προσεγμένο εσωτερικά.
-
το χει ξαναχρησιμοποιηση και ο αλλος το κ. Καβουρας γι αυτο το ειπα και γω...χεχε..
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
το χει ξαναχρησιμοποιηση και ο αλλος το κ. Καβουρας γι αυτο το ειπα και γω...χεχε..Άσε με να μαντέψω...CLAB?
-
Αδερφε καλημέρα, ειμαι και γω περίπου στην ίδια φαση...
ποσο συχνά θα χρησημοποιείς τα επιπλέων 200 λίτρα του χώρου αποσκευών? το λέω αυτό γιατί καθε μέρα θα πρέπει να παρκάρεις το 4,5 μέτρα αυτοκ.
Μπορείς να επιλέξεις το golf και όποτε θες να βάζεις μία μπαγκαζιέρα οροφης και να εισαι κύριος!!!
αυτά απο μένα έτσι για να σε προβληματήσω περισσότερο!!!sorry!!! -
Τα 4,57 μέτρα του Octavia διαφέρουν κατά 37 εκατοστά από τα 4,2 του Golf. Διαφορά +8,8%.
Τα 560 λίτρα του Octavia διαφέρουν κατά 210 λίτρα από τα 350 του Golf. Διαφορά +60%.
Μπαγκαζιέρες οροφής με 140-160 χλμ/ω στην Εθνική (ή στην Εγνατία) σε ταξίδια 5, 6, 8 ωρών είναι ψιλομπέρδεμα...
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Τα 4,57 μέτρα του Octavia διαφέρουν κατά 37 εκατοστά από τα 4,2 του Golf. Διαφορά +8,8%.Τα 560 λίτρα του Octavia διαφέρουν κατά 210 λίτρα από τα 350 του Golf. Διαφορά +60%.
Μπαγκαζιέρες οροφής με 140-160 χλμ/ω στην Εθνική (ή στην Εγνατία) σε ταξίδια 5, 6, 8 ωρών είναι ψιλομπέρδεμα...
ποσες φορες το χρονο θες 560 λιτρα αποσκευων??
ποσες φορες το χρονο βρησκεις χωρο που το αυτοκ. χωραει ισα ισα για να παρκαρεις??
και τι εννοεις ψιλομπερδεμα στην εθνικη με μπαγαζιερα?? -
Ο χρήστης tzouvar έγραψε:
ποσες φορες το χρονο θες 560 λιτρα αποσκευων??Ακόμη κι αν είναι πολύ λίγες αυτές οι φορές (που για μένα ΔΕΝ είναι πολύ λίγες), είναι καλύτερα όταν σου χρειαστεί ο χώρος να ΜΗΝ τον έχεις...;
ποσες φορες το χρονο βρησκεις χωρο που το αυτοκ. χωραει ισα ισα για να παρκαρεις??
Δεν θα διαφωνήσω ότι όσο πιο μικρό είναι το μήκος του οχήματος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεις θέση στάθμευσης σε 'πηγμένες' περιοχές. Αυτός όμως σίγουρα δεν είναι λόγος για μένα να στερούμαι την άνεση και τους χώρους που μου προσφέρουν τα αμαξώματα των 4,5 μέτρων.
Προσωπικά αποφεύγω να κυκλοφορώ με αμάξι εκεί όπου ΔΕΝ υπάρχει χώρος για παρκάρισμα. Και μιας και ΔΕΝ έχω (ούτε επιθυμώ) 'δεύτερο' αμάξι 'πόλης', προτιμώ πόδια, ποδήλατο, μηχανάκι, μετρό, ΗΣΑΠ.και τι εννοεις ψιλομπερδεμα στην εθνικη με μπαγαζιερα??
Τι άλλο από αεροδυναμική αντίσταση, θόρυβο, αύξηση κατανάλωσης, (επικίνδυνη) μετατόπιση κέντρου βάρους προς τα πάνω, άβολη θέση για φόρτωση ογκωδών αντικειμένων (που ΔΕΝ θα έχουν χωρέσει στα 350 λίτρα του hatch-back)... μάλλον ΧΟΝΤΡΟ-μπέρδεμα έπρεπε να γράψω καλύτερα.
Και κάτι ακόμη. Για σκέψου κάποιον που έχει χρυσοπληρώσει την ηλιοροφή του και, στα ταξίδια με μπαγκαζιέρα, οι επιβάτες αντί για ουρανό βλέπουν από πάνω τους μια μαύρη φάλαινα... -
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Ακόμη κι αν είναι πολύ λίγες αυτές οι φορές (που για μένα ΔΕΝ είναι πολύ λίγες), είναι καλύτερα όταν σου χρειαστεί ο χώρος να ΜΗΝ τον έχεις...;
Δεν θα διαφωνήσω ότι όσο πιο μικρό είναι το μήκος του οχήματος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεις θέση στάθμευσης σε 'πηγμένες' περιοχές. Αυτός όμως σίγουρα δεν είναι λόγος για μένα να στερούμαι την άνεση και τους χώρους που μου προσφέρουν τα αμαξώματα των 4,5 μέτρων.
Προσωπικά αποφεύγω να κυκλοφορώ με αμάξι εκεί όπου ΔΕΝ υπάρχει χώρος για παρκάρισμα. Και μιας και ΔΕΝ έχω (ούτε επιθυμώ) 'δεύτερο' αμάξι 'πόλης', προτιμώ πόδια, ποδήλατο, μηχανάκι, μετρό, ΗΣΑΠ.και τι εννοεις ψιλομπερδεμα στην εθνικη με μπαγαζιερα??
Τι άλλο από αεροδυναμική αντίσταση, θόρυβο, αύξηση κατανάλωσης, (επικίνδυνη) μετατόπιση κέντρου βάρους προς τα πάνω, άβολη θέση για φόρτωση ογκωδών αντικειμένων (που ΔΕΝ θα έχουν χωρέσει στα 350 λίτρα του hatch-back)... μάλλον ΧΟΝΤΡΟ-μπέρδεμα έπρεπε να γράψω καλύτερα.
Και κάτι ακόμη. Για σκέψου κάποιον που έχει χρυσοπληρώσει την ηλιοροφή του και, στα ταξίδια με μπαγκαζιέρα, οι επιβάτες αντί για ουρανό βλέπουν από πάνω τους μια μαύρη φάλαινα...μπορεί να είναι οικολόγος!!!
anyway,δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες...
απλα προτείνω μια αναλλακτηκη σκέψη.
εγω πηγαινω καθα μερα στη δουλεία με το αυτοκ.ουτε parking σπιτι, ουτε πουθενα...
διακοπες παω συνηθως σε νησί...
όπως βλεπεις η κάθε περιπτωση είναι διαφορετική!!! -
Επιτρέψτε μου να ρωτήσω τα εξής: έχω οικογένεια με ένα μικρό παιδί και θέλω να αγοράσω αμάξι.Είδα το passat 1.4 tsi R-Line και έπαθα την πλάκα μου. Είδα και το skoda octavia 5 και το skoda superb. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μία απάντηση με το χέρι στην καρδιά. Ποιο από τα παραπάνω τρία να επιλέξω?
-
[quote/
και τι εννοεις ψιλομπερδεμα στην εθνικη με μπαγαζιερα??[/quote]Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο. Δεν θα φορτωθώ μια 'μαούνα' καθημερινά για ένα χώρο αποσκευών που θα χρησιμοποιήσω 3-4-5 φορές τον χρόνο (γιατί μόνο σε ταξίδια θα τον εκμεταλευτείς) κι ενώ μπορώ να βολευτώ με μπαγκαζιέρα οροφής.
Αν βέβαια έχεις παρκινγκ καθώς και δεσμευμένη θέση παρκαρίσματος σε κάθε προορισμός σου τότε... -
Παίδες, αν δεν υπήρχαν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι (και τόποι) ζωής/κατοικίας/μετακίνησης/διακοπών κλπ. δεν θα υπήρχαν και δεκάδες τύποι αμαξωμάτων αυτοκινήτων. Οπότε, εν τέλει, ο καθένας διαλέγει αυτό που του ταιριάζει, ΑΡΚΕΙ να έχει σκεφτεί σωστά και ώριμα πριν διαλέξει... και όχι να 'χει παρασυρθεί απ' αυτό που πήρε ο γείτονας.
@ dimostolmaidis Δήμο, κατ' αρχήν να υποθέσω ότι και τα τρία αμάξια σε ενδιαφέρουν με τον ΟΛΟΪΔΙΟ 1.4 TSi κινητήρα (κρίνοντας από το Passat που μόνο εκεί αναφέρεις κυβισμό), οπότε σε ιπποδύναμη και ροπή είμαστε σχεδόν στα ίδια, και στην κατανάλωση κάτι ψιλο-διαφορές. Από χώρο αποσκευών και τα τρία είναι σχεδόν ολόιδια (560/565 λίτρα). Υπάρχουν όμως και κάμποσες βασικές διαφορές. Ορίστε οι διαφορές τους, σύμφωνα με το εργαλείο σύγκρισης των 4Τροχών. Απ' αυτές, ξεχωρίζω και βάζω εδώ κάτω τις πιο (κατά τη γνώμη μου) ΒΑΣΙΚΕΣ :
___________Επιτάχυνση______Βάρος________Μήκος_____Πορτ-Μπαγκάζ____________Τιμή
Passat__________10,5________1330_________4765______Καπάκι_________________23090
Superb__________10,5________1410_________4838______Καπάκι/5η πόρτα________21158
Octavia5_________9,7________1265_________4569______5η πόρτα_______________18089Εάν ήθελα λογικό κόστος (και βολικό ΜΗΚΟΣ) και καλύτερη επιτάχυνση, ΦΥΣΙΚΑ θα διάλεγα το Octavia, εάν ήθελα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αχανείς χώρους επιβατών (και είχα εξασφαλισμένη θέση πάρκινγ) θα διάλεγα το Suberb, εάν, τέλος, ήθελα (σώνει και καλά) 'Σήμα' στη μάσκα, ε, αναγκαστικά θα διάλεγα το Passat.
@ kostask106 Κώστα, εάν το Octavia είναι 'μαούνα' τότε τα Passat, Octavia, E-Class, Panamera κλπ κλπ. ΤΙ είναι; Υπερωκεάνεια…;
-
Ο χρήστης dimostolmaidis έγραψε:
Επιτρέψτε μου να ρωτήσω τα εξής: έχω οικογένεια με ένα μικρό παιδί και θέλω να αγοράσω αμάξι.Είδα το passat 1.4 tsi R-Line και έπαθα την πλάκα μου. Είδα και το skoda octavia 5 και το skoda superb. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μία απάντηση με το χέρι στην καρδιά. Ποιο από τα παραπάνω τρία να επιλέξω?ναι αλλά το passat στο 1.4tsi με το Rline είναι αρκετά πιο ακριβό από το octavia5 ή το SuperB.
ΥΓ:προσωπικά θα πήγαινα στο passat, αλλά έχει σημασία και πόσα 'τολμάς' να διαθέσεις.
-
Εναλλακτικά του Passat υπάρχει και το Jetta.
Όλη η ουσία με επιπλέον χαμηλότερη τιμή, ευελιξία σε πόλη και παρκάρισμα και πίσω κάθισμα για 5 χωρίς το κεντρικό τούνελ της τετρακίνησης και την υπερμεγέθη κονσόλα που αφαιρούν πολύτιμο χώρο.
VW Golf 1.4 TSI DSG vs Skoda Octavia 5 1.4 TSI DSG