-
έχεις στραβιά ζάντα , πως καταλαβαίνεις ότι είναι εμπρός ή πίσω?
από 90 έως ~110-120 εμπρός
120 και πάνω πίσω(δεν αφορά εμένα αλλά φίλο που έχει τρέμουλο στα 120 και πάνω και δεν είναι θέμα ζυγοστάθμισης ή οποιασδήποτε άλλης φθοράς)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχεις στραβιά ζάντα , πως καταλαβαίνεις ότι είναι εμπρός ή πίσω?από 90 έως ~110-120 εμπρός
120 και πάνω πίσω(δεν αφορά εμένα αλλά φίλο που έχει τρέμουλο στα 120 και πάνω και δεν είναι θέμα ζυγοστάθμισης ή οποιασδήποτε άλλης φθοράς)
Μπορείς να το καταλάβεις και αν έχεις ευαίσθητο...οπίσθιο τμήμα
Κοινώς αν μπορείς να καταλάβεις (μέσω του καθίσματος, όχι του τιμονιού) αν ο κραδασμός/δόνηση προέρχεται από το μπροστά ή το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.... -
Πάντως εγώ που είχα πρόβλημα με τρέμουλο στο τιμόνι μετά τα 120χιλ όταν άλλαξα λάστιχα ίσιωσα και τις 4 ζάντες που είχαν γίνει τετράγωνες και λύθηκε το πρόβλημα.
-
Εγώ πάντως σήμερα είδα την πιο σωστή λύση για να λύσεις το πρόβλημα ...
Και τέρμα τα κοσκινισματα...
-
Τρέμουλο είχα κι εγώ στο L200 πέρυσι, την εποχή που μάζευα ελιές. Χίλια δυο πράγματα περνούσαν απο το μυαλό μου και με έλουζε κρύος ιδρώτας. Τελικά το τρέμουλο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μεγάλες ποσότητες λάσπης που είχαν μαζευτεί κάτω απο το αμάξι. Ας είναι καλά ο γαμπρός μου. Μου είπε να καθαρίσω τις λάσπες απο κάτω κι αν δεν δω αλλαγή να πάω για ζυγοστάθμιση. Πήγα λοιπόν μια μέρα που έβρεχε σε ένα δρόμο που ξέρω ότι κάνει 'λιμνούλες' απο το βρόχινο νερό, 'έριξα' μέσα το αμάξι 3-4 φορές και το τρέμουλο εξαφανίστηκε.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τρέμουλο είχα κι εγώ στο L200 πέρυσι, την εποχή που μάζευα ελιές. Χίλια δυο πράγματα περνούσαν απο το μυαλό μου και με έλουζε κρύος ιδρώτας. Τελικά το τρέμουλο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μεγάλες ποσότητες λάσπης που είχαν μαζευτεί κάτω απο το αμάξι. Ας είναι καλά ο γαμπρός μου. Μου είπε να καθαρίσω τις λάσπες απο κάτω κι αν δεν δω αλλαγή να πάω για ζυγοστάθμιση. Πήγα λοιπόν μια μέρα που έβρεχε σε ένα δρόμο που ξέρω ότι κάνει 'λιμνούλες' απο το βρόχινο νερό, 'έριξα' μέσα το αμάξι 3-4 φορές και το τρέμουλο εξαφανίστηκε.Οχι κατω απο το αμαξι αλλα μεσα στην ζαντες ειχες λασπες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τρέμουλο είχα κι εγώ στο L200 πέρυσι, την εποχή που μάζευα ελιές. Χίλια δυο πράγματα περνούσαν απο το μυαλό μου και με έλουζε κρύος ιδρώτας. Τελικά το τρέμουλο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μεγάλες ποσότητες λάσπης που είχαν μαζευτεί κάτω απο το αμάξι. Ας είναι καλά ο γαμπρός μου. Μου είπε να καθαρίσω τις λάσπες απο κάτω κι αν δεν δω αλλαγή να πάω για ζυγοστάθμιση. Πήγα λοιπόν μια μέρα που έβρεχε σε ένα δρόμο που ξέρω ότι κάνει 'λιμνούλες' απο το βρόχινο νερό, 'έριξα' μέσα το αμάξι 3-4 φορές και το τρέμουλο εξαφανίστηκε.
Οχι κατω απο το αμαξι αλλα μεσα στην ζαντες ειχες λασπες.
Ναι, δε λέω είχα κι εκεί ήταν το πρόβλημα. Γενικά πάντως, είχα λάσπες παντού απο κάτω.
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Καλημερα παιδες εχω megane montelo '00 και εχω το εξης προβλημα: Το τιμονι οταν πηγαινω με παραπανω απο 120 χλμ τρεμει και νιωθω οτι εν μερει χανει, πολυ ελαφρα ομως, και την σταθεροτητα του το αυτοκινητο.Ακομα παρατηρησα ενα ελαφρυ κενο στο τιμονι οταν το στριβω ελαχιστα προς τα αριστερα.Λαστιχα εβαλα καινουργια πριν 5 μηνες και παραλληλα μου εκαναν και ζυγοσταθμιση αλλα το προβλημα παρεμεινε.Μπορειτε να με προσανατολισετε λιγο για να μην ταλαιπωρουμαι και εγω αδικα και να μη πεταω και λεφτα τζαμπα?τι πιθανον να φταίει?To προβλημα επιτελους λυθηκε!Συγγνωμη για το σεντονι που θα ακολουθησει..
Λοιπον την προηγουμενη παρασκευη πηγαινω το αμαξι στο Στεφανοπουλο Βασιλη Παπαφη 202,Τουμπα και του σκαω 50 ευρω για ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση (χωρις αποδειξη) και μου λεει πως το τρεμουλο στο τιμονι πανω απο τα 120χλμ θα σταματησει σιγουρα και μου παραδιδει ενα αμαξι σκετο εμετο που το τιμονι επαιζε με το παραμικρο ενω ακομα και σε στροφες με μηδενικα χλμ το τιμονι τραβουσε υπερβολικα ειτε δεξια ειτε αριστερα αναλογως την στροφη...
Το αμαξι σημερα το πηγα στο λαστιχαδικο της Παχιδου Ευαγγελιας αρχες Εγνατιας πριν στριψεις δεξια για βουλγαρη(οι θεσσαλονικεις ξερουν)..το βλεπει το παιδι και μου δειχνει οτι οι 2 μπροστα ζαντες ειναι στραβες και οτι τα 2 πισω λαστιχα ειναι λαθος ζυγοσταθμισμενα απο τον προηγουμενο.
Μου αλλαζει λοιπον τις ζαντες μπρος-πισω καθως οι πισω ηταν μια χαρα και μου ζυγοσταθμιζει(σωστα) τα λαστιχα..το προβλημα λυθηκε και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΟΣΟ ΘΕΛΩ!
Οσο για το λαμογιο(Στεφανοπουλος Βασιλης) το μονο που εκανα ηταν να παω απο κει και να τον κραξω και εννοειται οτι του πηρα αποδειξη..το 50ρικο δεν θα μου το δινε και θα επρεπε να μαλωνω μια ωρα οποτε λεω γαμα τον τον ...
Αυτα...ελπιζω να βοηθησα μερικους...
-
Καλημερα παιδες εχω megane montelo '00 και εχω το εξης προβλημα: Το τιμονι οταν πηγαινω με παραπανω απο 120 χλμ τρεμει και νιωθω οτι εν μερει χανει, πολυ ελαφρα ομως, και την σταθεροτητα του το αυτοκινητο.Ακομα παρατηρησα ενα ελαφρυ κενο στο τιμονι οταν το στριβω ελαχιστα προς τα αριστερα.Λαστιχα εβαλα καινουργια πριν 5 μηνες και παραλληλα μου εκαναν και ζυγοσταθμιση αλλα το προβλημα παρεμεινε.Μπορειτε να με προσανατολισετε λιγο για να μην ταλαιπωρουμαι και εγω αδικα και να μη πεταω και λεφτα τζαμπα?τι πιθανον να φταίει?
To προβλημα επιτελους λυθηκε!Συγγνωμη για το σεντονι που θα ακολουθησει..
Λοιπον την προηγουμενη παρασκευη πηγαινω το αμαξι στο Στεφανοπουλο Βασιλη Παπαφη 202,Τουμπα και του σκαω 50 ευρω για ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση (χωρις αποδειξη) και μου λεει πως το τρεμουλο στο τιμονι πανω απο τα 120χλμ θα σταματησει σιγουρα και μου παραδιδει ενα αμαξι σκετο εμετο που το τιμονι επαιζε με το παραμικρο ενω ακομα και σε στροφες με μηδενικα χλμ το τιμονι τραβουσε υπερβολικα ειτε δεξια ειτε αριστερα αναλογως την στροφη...
Το αμαξι σημερα το πηγα στο λαστιχαδικο της Παχιδου Ευαγγελιας αρχες Εγνατιας πριν στριψεις δεξια για βουλγαρη(οι θεσσαλονικεις ξερουν)..το βλεπει το παιδι και μου δειχνει οτι οι 2 μπροστα ζαντες ειναι στραβες και οτι τα 2 πισω λαστιχα ειναι λαθος ζυγοσταθμισμενα απο τον προηγουμενο.
Μου αλλαζει λοιπον τις ζαντες μπρος-πισω καθως οι πισω ηταν μια χαρα και μου ζυγοσταθμιζει(σωστα) τα λαστιχα..το προβλημα λυθηκε και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΟΣΟ ΘΕΛΩ!
Οσο για το λαμογιο(Στεφανοπουλος Βασιλης) το μονο που εκανα ηταν να παω απο κει και να τον κραξω και εννοειται οτι του πηρα αποδειξη..το 50ρικο δεν θα μου το δινε και θα επρεπε να μαλωνω μια ωρα οποτε λεω γαμα τον τον ...
Καλά εγώ του έσκασα 550Ε για καινούργια και καλά λάστιχα.Όταν τον ρώτησα τι ημερομηνίας ήταν μου είπε του 2012 (τηλεφωνικά) και οταν πηγα μου τα έδειξε πάλι και έλεγαν 2012.
Τελικώς αφου εχω τα λαστιχα 3 μήνες ενω καθαριζα το αμαξι τις προάλλες είπα να δω την ημερομηνία τους...τα μπροστινά ηταν όντως του 2012 και πίσω ο ασυνήδητος μου έβαλε του 2011!Εγώ θα ντρεπόμουν να το κάνω αυτό το πράγμα και ειδικά απο την στιγμή που έπαιρνα 550 ευρώ ! Ωραίος...ούτε την ασφάλεια ούτε τα λεφτα του πελατη του σκέφτεται...ωραίος επαγγελματίας και πολύ υπέυθηνός...Το θέμα ειναι οτι τα χει καλά με την συνείδησή του και την τσέπη του οπότε....
Δηλαδή έχω 2 χρονών λάστιχα στο αμάξι μου που τα χρησοπλήρωσα 550ευρω για καινούργια!
Και επίσης ότααν είχα πάθει ένα φουιτάκι μου πήρε 10 ευρώ για να βάλει μπαλοματάκι...Όσο για την ευθυγράμμιση 50 ευρω δεν θα σου έπαιρναν ουτε στην αντιπροσωπία που έχουν και τα νούμερα ακριβώς του αυτοκινήτου σου...
Πάντως και εμένα που μου έκανε ευθυγράμμιση ψιλο μούφα έγινε..... -
δεν εχετε παρα να τον δυσφημιζεται οπου σταθειτε και οπου βρεθειτε
απο στομα σε στομα θα το κλεισει το μαγαζακι......... -
Καλημερα παιδες εχω megane montelo '00 και εχω το εξης προβλημα: Το τιμονι οταν πηγαινω με παραπανω απο 120 χλμ τρεμει και νιωθω οτι εν μερει χανει, πολυ ελαφρα ομως, και την σταθεροτητα του το αυτοκινητο.Ακομα παρατηρησα ενα ελαφρυ κενο στο τιμονι οταν το στριβω ελαχιστα προς τα αριστερα.Λαστιχα εβαλα καινουργια πριν 5 μηνες και παραλληλα μου εκαναν και ζυγοσταθμιση αλλα το προβλημα παρεμεινε.Μπορειτε να με προσανατολισετε λιγο για να μην ταλαιπωρουμαι και εγω αδικα και να μη πεταω και λεφτα τζαμπα?τι πιθανον να φταίει?
To προβλημα επιτελους λυθηκε!Συγγνωμη για το σεντονι που θα ακολουθησει..
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση...
Οπως κάθε επάγγελμα(γιατροί κλπ..) μπορεί να σε κοιτάνε στην τσέπη και μόνο...
άλλοι το κάνουν σωστά από μεράκι γιατί αγαπάνε το αντικείμενο και νοιώθουν υπεύθυνοι για τις ζωές...
Ετσι και εμείς ενημερωνόμαστε και ψάχνουμε για να μάθουμε πράγματα για το 'εργαλείο' που έχουμε χωρίς να επαναπαυόμαστε στο ότι οι άλλοι 'ξέρουν' καλύτερα από εμάς.. -
Παιδια και η ευθυγραμμιση που μου εκανε μαπα πρεπει να ειναι...θα ξανακανω αλλα θα ρωτησω πρωτα γιατι 50ρικα σε κομπογιαννιτες δεν ξαναδινω...μας τελειωσαν..παω βολτα με το αυτοκινητακι μου να το χαρω λιγο...γιατι την προηγουμενη εβδομαδα ειχα απογοητευτει τελειως..
Υ.Γ Επρεπε να του ειχα παρει και το 50ρικο πισω..
-
Ευθυγραμμιση και ζυγοσταθιση σε ολους τους τροχους ,τοσο στοιχιζει και παραπανω.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ευθυγραμμιση και ζυγοσταθιση σε ολους τους τροχους ,τοσο στοιχιζει και παραπανω.Τι λετε ωρε;;
20 κανει η ευθυγραμιση και πανω απο 10 δεν μου χουν παρει ποτε για ζυγοσταθμιση σε ολους τους τροχους. -
Εγώ πάντως παιδιά με την αλλαγή ζάντας είχα για μερικούς μήνες τεντωμένα νεύρα.. Έκανα πάνω από 3 ευθυγραμμίσεις (και σε διαφορετικά συνεργεία) και παρ'όλα αυτά έτρεμε το τιμόνι πολύ στα 90 (όταν είχα ανοιχτή την οροφή ακόμα περισσότερο) και στα 125.. Έκανα ευθυγράμμιση μόνο στους τροχούς, ευθυγράμμιση πάνω στο αυτοκίνητο...τίποτα! και τελικά ήταν διαφορά στο μουαγιέ με τον αφαλό (αν το λέω σωστά) της ζάντας και έπιανε έκκεντρα.. Έφτιαξα δαχτυλίδια προσαρμογής από τεφλόν, έκανα ευθυγράμμιση πάνω στο αμάξι και ζυγοστάθμιση με λέιζερ, και πλέον δεν καταλαβαίνω τίποτα..
-
Εξαρτάται και το αμάξι. Σε πισωκίνητα ζητάνε περισσότερα. 30*ε είναι καλά, 40 νορμάλ, 50 αρκετά. Παίζει ρόλο και η δουλειά.
*για ευθυγράμμιση πάντα
τρεμουλο στο τιμονι!!!