-
@qsis: Έκανα το απλούστερο δυνατό. Πήρα το 4Χ4, ανέβασα την ισχύ του κινητήρα στα νορμάλ λημέρια του (200 ίππους) με 'διαπιστευμένο' πρόγραμμα (GIAC) και έβαλα και ένα μεγαλύτερο Front Mounted Intercooler της Σκόντα Σύνερτζυ, έβαλα τα μαμά φρένα του RS (ήτοι,του προηγούμενου S3) με σωληνάκια υψηλής πίεσης, υγρά Σούπερ Ντοτ 4 και τακάκια Φερόντο DS2500, και τέλος, οι Μαρακάκης-Ζευγώλης επιμελήθηκαν τα του στησίματος (ελατήρια Skoda Motorsport ειδικά για το τετρακίνητο -που κι αυτά τα φόρεσαν με ειδική προσθήκη για να μη χαμηλώσει 30 αλλά μόνον 25μμ, ώστε να μην ανοίξει υπερβολικά το πίσω κάμπερ-, αμορτισέρ custom του Μαρακάκη, γεωμετρία Ζευγώλης). Α, και τα σινεμπλόκ της ανάρτησης του S3, καθώς και 2 όργανα της Greddy, ένα πιεσόμετρο τουρμπίνας και ένα θερμόμετρο λαδιού, το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν πρέπει να λείπει από κανένα αμάξι (όπως και το φίλτρο νερού Μάτζικ Λάιφ από κανένα σπίτι )
Τροχούς άφησα τους μαμά 205/55-16 και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Σύνολον 4 χιλιάρικα συν τα 24 της απόκτησής του.
Το αυτοκίνητο ήταν ποίημα. Κατάπινε εκατοντάδες χιλιόμετρα βαλκανικών οδοστρωμάτων με καύσωνες, βροχές και χιόνια σε ασύλληπτους ρυθμούς, ταπείνωνε διάφορους γλήγοροι, και έστεκε και αξιοπρεπώς στην πίστα για εκμάθηση και διασκέδαση. Το μόνο που του έλειπε ήταν μια 6η ταχύτητα για τα μακρινά ταξίδια (η τελική σχέση μετάδοσης ήταν σκοπίμως κοντή).@rx8drifter: Για τα σαξόραλλα υπάρχει βέβαια μεγάλη τεχνογνωσία, αλλά δεν βλέπω γιατί 'διαψεύδομαι', αν αναλογισθείς πόσα λεφτά έδωσαν και πόσα άλογα πήραν (και κυρίως πού τα πήραν, ήτοι 'στο Θεό' και όχι χαμηλά που τα είχαν ανάγκη). Εκτός κι αν ζητούμενο είναι ένα αγωνιστικό μοτέρ / αυτοκίνητο, οπότε δεν τίθεται καν το ερώτημα του παρόντος θέματος.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στοιχειώδες εμπειρικοί κανόνες:
-Αφήνουμε τον κινητήρα ήσυχο, εκτός κι αν είναι τούρμπο, που όμως θέλει πολλή προσοχή.Δεκάδες βελτιωμένα σαξόλαρα σε διαψεύδουν.
+1
-
@coyot
ευχαριστω -
28 χιλιάρικα δεν έφταναν για ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο S3, που και πιο γρήγορο θα ήταν και πιο εγγυημένο αφού θα ήταν έτσι από την μαμά του;
Βέβαια, αν μιλάμε για οικογενειάρχη, τότε υπάρχει σημαντικό πλεονέκτημα του Octavia... Διαφορετικά, είναι λίγο κάπως...
Ακόμη και ακριβότερο λίγο να έβγαινε το Audi, θα ρεφάριζες με το παραπάνω στην μεταπώληση...
Το μόνο νόημα που βλέπω είναι την...ενασχόληση, που είναι σαφώς ένα δέλεαρ. Πέραν αυτού, άνθρακες ο θησαυρός: σήμερα είναι εύκολο να πάρεις από το ράφι ό,τι ακριβώς επιθυμείς, χωρίς να πρέπει να καταφύγεις σε περίεργες λύσεις που δεν θα έχουν ποτέ μάλλον εγγυημένα αποτελέσματα.
Οι μετατροπές για μένα έχουν νόημα όταν είσαι σε χαμηλό, έως πολύ χαμηλό budget και το αυτοκίνητό σου όντως υστερεί κάπου... Πχ στο δικό μου, υστερούσαν τα φρένα (όχι σε νορμάλ χρήση βέβαια...) και υστερεί ακόμη το αρκετά κλειστό και κοντό κιβώτιο που του λείπει μια 6η ταχύτητα και κάνεις ταξίδι με θόρυβο.
Τα φρένα τα βελτίωσα το σασμάν όχι, γιατί βρίσκω πολλά τα συνολικά 600€ που θα μου πάει, όταν κάνω 3-4 ταξίδια το χρόνο...Αν τελικά το κρατήσω πάντως για 1-2 χρόνια, ίσως το κάνω. Φοβάμαι την κατάσταση του μεταχειρισμένου σασμάν και όχι τόσο την τοποθέτηση, αφού το ίδιο μοτερ έβγαινε στα Punto με 6άρι.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
28 χιλιάρικα δεν έφταναν για ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο S3, που και πιο γρήγορο θα ήταν και πιο εγγυημένο αφού θα ήταν έτσι από την μαμά του;Δεν θυμάμαι πόσο είχαν τότε τα μτχ S3, αλλά το μτχ ΔΕΝ είναι πιο 'εγγυημένο', νομικώς και ουσιαστικώς, από ένα καινούργιο που βελτιώνεις με προσοχή και μελέτη. Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο επιδόσεων, δεν θα έπαιρνα ποτέ αν δεν γνώριζα προσωπικώς τον άνθρωπο που το χρησιμοποιούσε πριν, και κυρίως αυτόν που το έστρωσε! Εκτός κι αν τα μεταλλά του είναι αθάνατα (φτιάχτηκαν στο Zuffenhausen και φέρει τη σφραγίδα Porsche Approved).
Και από πλευράς επιδόσεων, πουθενά δεν υστερούσε το (συγκεκριμένο) Οκτάβια έναντι του (προηγούμενου) S3, ιδίως με τους τροχούς στριμμένους... Ένα S3 θα ήθελε επίσης τακάκια/σωληνάκια/υγρά και αμορτισέρ custom για να έρθει στο ίδιο επίπεδο προδιαγραφών. Άσε που και το διακριτικό Q car (τι ήταν τούτο;;;) έχει τη γοητεία του. -
Παραδωθηκε στα χερια μου καινουριο τελη Απρίλη του 2003 (η πρωτοτελευταια φουρνια νομιζω)
Εξωτερικα:
Ζάντες 14ρες (μαμα διασταση) KOSEI K1 TS για καλητερη ψυξη των φρενων και για μειωση μη αναρτομενης μαζας. απο ομορφια προτιμω σαφεστατα τις ασπρες ραλοζαντες. Για εναμιση χρονο κυκλοφορουσα με SEMI SLICK χειμωνα καλοκαιρι. Τα λαστιχα που επρασαν απο τα χερια μου ηταν BRIDGESTONE 540 MEDIUM, YOKOHAMA A048 MEDIUM( 2 τετραδες), SILVERSTONE FTZ RR MEDIUM
Εσωτερικα:
Bucket Sparco Sprint (homologated)
Ζανες 4 σημειων Sparco (homologated)
Πυργολεβιες με κοντυμα διαδρομης και λεβιεδακι ΜΟΜΟ (αναγκαστηκα μιας και ηταν οτι πιο απλο υπηρχε)
Τριακτινο τιμονι SparcoΜοτερ-Φρενα-Αναρτηση
Σκούπα Peugeot Sport
Eξατμιση απο καταλυτη και πισω + μεταλικος καταλυτης AMERICAT
Μπουζι Ιριδιου ενα βαθμο ψυχροτερα
Αλουμινενια τροχαλια στροφαλου
Ρυθμιστη πίεσης Βενζινης 3,5 BARΤακακια FERODO DS 2500
δισκοπλακες ZIMMERMAN (απλα τυχαινει να συνεργαζεται καλα αυτο το τακακι)
Σωληνακια υψηλης πιεσης SPARCOΑναρτηση, με φτιαχτες ραλιτζιδικες πιεσης απο Jamsport (Κυρλαγκιτσης) με κωνικα ελατηρια
Σινεμπλοκ μπρος(τα πισω των ψαλιδιαν ειναι peugeot sport), πισω σε ζαφμορ κλπ Powerflex όπως και η βαση σασμαν.ε θα ειναι και 2-3 πραγματακια ακομα που ξεχναω
Σε καμια περιπτωση παντως το αμαξι μου δεν ειναι καγκουρικο. Και να το θεωρει δλδ καποιος καγκουρικο χεστηκα, εδω ενας γνωστος μου επεμενε να βαζεις την μαρκα και το μοντελο ελαστικων που ηρθε το αμαξι απ οτο εργοστασιο, προφανως δεν ηξερε οτι αυτο δεν ειναι κατι στανταρ
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
28 χιλιάρικα δεν έφταναν για ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο S3, που και πιο γρήγορο θα ήταν και πιο εγγυημένο αφού θα ήταν έτσι από την μαμά του;
Δεν θυμάμαι πόσο είχαν τότε τα μτχ S3, αλλά το μτχ ΔΕΝ είναι πιο 'εγγυημένο', νομικώς και ουσιαστικώς, από ένα καινούργιο που βελτιώνεις με προσοχή και μελέτη. Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο επιδόσεων, δεν θα έπαιρνα ποτέ αν δεν γνώριζα προσωπικώς τον άνθρωπο που το χρησιμοποιούσε πριν, και κυρίως αυτόν που το έστρωσε! Εκτός κι αν τα μεταλλά του είναι αθάνατα (φτιάχτηκαν στο Zuffenhausen και φέρει τη σφραγίδα Porsche Approved).
Κατά την άποψή μου, οι κίνδυνοι ανάμεσα στο ελαφρώς μεταχειρισμένο με το ελαφρώς ή περισσότερο βελτιωμένο είναι αντίστοιχοι ή παρόμοιοι. Και τα δύο δεν είναι απολύτως εγγυημένα. Στο πρώτο δεν ξέρεις το ποιόν του ιδιοκτήτη (ένας...βαθμός ελευθερίας).
Στο δεύτερο, έχουν βάλει κάμποσοι το χέρι τους βάζοντας πράγματα που συχνά δεν προορίζονταν γι' αυτό το αυτοκίνητο (περισσότεροι βαθμοί ελευθερίας...).
Είναι θέμα επιλογής, αλλά νομίζω πως είναι κοντά.Για την Porsche δεν θα ήμουν σίγουρος για όλα τα μοντέλα της. Θα ήμουν για την 911 πάντως.
Και από πλευράς επιδόσεων, πουθενά δεν υστερούσε το (συγκεκριμένο) Οκτάβια έναντι του (προηγούμενου) S3, ιδίως με τους τροχούς στριμμένους... Ένα S3 θα ήθελε επίσης τακάκια/σωληνάκια/υγρά και αμορτισέρ custom για να έρθει στο ίδιο επίπεδο προδιαγραφών. Άσε που και το διακριτικό Q car (τι ήταν τούτο;;;) έχει τη γοητεία του.
Τα τακάκια , σωληνάκια , υγρά έχουν κόστος μαζί με την τοποθέτηση κάνα 300άρι μαξ. Αμελητέο.
Τα αμορτισερ, σαφώς και έχουν παραπάνω, αλλά πιθανόν να μην ήταν απαραίτητο κιόλας, αναλόγως τα γούστα.Στο δρόμο, το Octavia λόγω μεγαλύτερου βάρους πίσω από τον πίσω άξονα, μπορεί να είχε και πιο ισορροπημένη συμπεριφορά, αλλά δεν θα έπαιρνα και όρκο. Σίγουρα πάντως θα εμπιστευόμουν την εργοστασιακή μελέτη που θα είχε πάνω του το S3.
Το Q-car έχει την πλάκα του το δίχως άλλο. Το έχω ζήσει με...σαφώς αθλιότερο αυτοκίνητο και πραγματικά σε κάνει να διασκεδάζεις (αλλά και να κινδυνεύεις... ) στο δρόμο.
Θα διάλεγα πάντως το Audi, καθότι πανέμορφο και με σαφώς πιο ωραίο εσωτερικό. Επίσης, συνήθως τα S3 είναι και...λεφτά στην τράπεζα, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεκάδες βελτιωμένα σαξόλαρα σε διαψεύδουν.
βαλε μερικα μηδενικα ακομα ...
@ratanplan
Πολυ καλη δουλεια !!! Δεν νομιζω να εχεις κανει τιποτα εξωτερικα πλην των KOSEI ...@coyot
εισ'ωραιος 335>Μ3 για τα δεδομενα της Ελλαδας. -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Δεκάδες βελτιωμένα σαξόλαρα σε διαψεύδουν.
βαλε μερικα μηδενικα ακομα ...
@ratanplan
Πολυ καλη δουλεια !!! Δεν νομιζω να εχεις κανει τιποτα εξωτερικα πλην των KOSEI ...@coyot
εισ'ωραιος 335>Μ3 για τα δεδομενα της Ελλαδας.Oχι
-
το σταρλετ και το πασσατ της οικογενειας ειναι καραμαμα. η αλφα εχει μια εξατμιση...
-
Fiesta ST μαμα
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Fiesta ST μαμαΑκου εκει τι λεει ο ψετυης ο ιδιος!!!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Fiesta ST μαμαΑπίστευτη δουλειά κι αποτέλεσμα!! Να το χαίρεσαι φίλε μου!!
Swift 1.3 μαμά κι εδώ!
-
Tein SS with upper mounts
Whiteline swaybar 24mm (f) 22(r)-h/duty Blade adjustable (2)
Toyo R888 medium compound 205/55/16
Brake pads Ferodo ds 2500
TRD high flow air filter
Full body custom made exhaust - emission legal -
Ο χρήστης bill_viper έγραψε:
Fiesta ST μαμα
Απίστευτη δουλειά κι αποτέλεσμα!! Να το χαίρεσαι φίλε μου!!
Swift 1.3 μαμά κι εδώ!
χαχαχα να σαι καλα Μπιλυ!!!Απροβληματιστο και το δικο σου κουκλι!!!Πολυ καλο!!!Και πολυ καλη παρουσιαση!!
-
Ο χρήστης bill_viper έγραψε:
Fiesta ST μαμα
Απίστευτη δουλειά κι αποτέλεσμα!! Να το χαίρεσαι φίλε μου!!
Swift 1.3 μαμά κι εδώ!
Και γω μαμα λοιπον
Τουμπανακια και τα δυο . Να τα χαιρεστε -
- Αλλαγή απλού φίλτρου καμπίνας με φίλτρο ενεργού άνθρακα. (Βέβαια Toyota είναι και αυτό)
- Ηχομόνωση στις πόρτες και στο πάτωμα του αυτοκινήτου με Dynamat Extreme.
- Αλλαγή διάσταση ελαστικών από 215/70/16 σε 225/70/16.
Στο μέλλον:
1.Ψάχνω να βρω lsd διαφορικό για μπροστά (κεντρικό και πίσω υπάρχουν ήδη).
2. Αμορτισέρ bimors... -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Και γω μαμα λοιπον
Τουμπανακια και τα δυο . Να τα χαιρεστεΨεύτη, έχεις 4πίστονα Brembo και O.Z.!!
-
Αυστηρά μαμά πάντα σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα
-
Citroen C4 VTS 2.0L 177hp
-Σετ ελατήρια αμορτισερ της KW (τα απλά, όχι coilover)
-semislick Kumho V70A hard, 225/50/16 σε σιδερένιες ζάντες
-Μπάρα ψαλιδιών (όχι θόλων) απο τη Hercules PartsΑπο κινητήρα ούτε το φίλτρο αέρα δέν έχω πειράξει για την ώρα. Όμως ετοιμάζω τρελή μοντίφα, όταν τελειώσει το αμάξι θα εκτελεί ότι κινείται με συνοπτικές διαδικασίες
Έχετε το αυτοκίνητό σας μαμά?