-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τρόποι εξίσωσης υπάρχουν για τα πάντα, να σου δώσω ένα παράδειγμα. Αν συμφωνήσουμε πως η δουλειά του οικοδόμου είναι 5 φορές πιο σκατά απ την δουλειά του γραφιά με αιρκοντίσιον θα προτιμούσες να δουλεύεις 5 ώρες την ημέρα γραφιάς η 1 οικοδόμος; Εγώ το δεύτερο. Πιστεύω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό.
ναι αλλά τότε ο οικοδόμος θα ήταν προνομιούχος αφού θα έβγαζε λεφτά σε λιγότερο χρόνο, οπότε αν δούλευε περισσότερο θα έβγαζε περισσότερα λεφτά.
Ή έστω θα είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ενώ ο γραφειάς θα ήταν πιο 'πηγμένος' μέσα στο γραφείο του για το 5πλάσιο του χρόνου.
Άκρη δε βρίσκεις...QsisVTS, η μαγκιά είναι να γίνουμε όλοι σκλάβοι και να ψάχνουμε κάθε μέρα ποιός θα μας διατάζει και θα μας μαστιγώνει...αλλιώς τι σκ@τ@ ισότητα έχουμε?
Είμαι σαφής: Η 5 ώρες δουλειά γραφείου η 1 οικοδομή, διάλεξε.
Τα λεφτά θα είναι τα ίδια -
παντως μιας και λεμε για οικοδομες και τετοια, εχετε δει τι χρεωνουν οι υδραυλικοι?
και μετα σου λενε πηγαινε σπουδασε..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για αυτο ειμαι υπερ της θανατικης καταδικης και της οπλοφοριας..απο τη στιγμη που το καθε 17χρονο τσογλανι μπορει να βρει οπλο (και πιστεψε με ξερω γιατι μιλαω) θα επρεπε κι εγω να εχω το δικο μου νομιμα γιατι η αστυνομια οπως και να το κανουμε δεν επαρκει.
και αν εκανα καταχρηση αυτου του δικαιωματος μου με το δικιο του το κρατος να με εκτελουσε
ετσι απλα
εχεις σκεφτει οτι κ αυτος τσογλανι θα θεωρει εσενα που εχεις το χρημα επειδη ησουν πιο τυχερος κ ενω εσυ κοβεις βολτες με το s3 αυτος ζηταει 50 λεπτα στην ομονοια να παρει τη δοση του; γιατι πιστευεις οτι εσυ εισαι ο καλος κ το τσογλανι ο κακος της υποθεσης; απλως υπαρχουν διαφορετικα συμφεροντα, πραγμα φυσιολογικο
το παράδειγμα το έθεσα απλώς και μόνο για να 'αποδείξω' ότι ποτέ δε γίνεται να είμαστε όλοι ίσοι και να μην υπάρχει καμία ανισότητα, όσο κι αν προσπαθήσουμε και να το κάνουμε αυτοσκοπό.Αν διαβάσεις όλο το post μου προσεκτικά ως απάντηση στο quote που έκανα, πιστεύω ότι θα καταλάβεις το γενικό πνεύμα του post.
πεστο ντε κ εγω νομιζα πως μιλουσαμε για τετραφωνες συγχορδιες τοση ωρα
Προφανώς και η χρήση του νόμου της ζούγκλας είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο για οποιοδήποτε πολιτισμό.
μα ο νομος της ζουγκλας υπαρχει, απλως λειτουργει ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. ο καθενας χρησιμοποιει τα οπλα του σε συνασπισμο με αλλους ανθρωπους που εχουν ή νομιζουν πως εχουν κοινα συμφεροντα για να επικρατησει. εσυ πχ που εισαι λεφτακιας χρησιμοποιεις την αστυνομια για να προστατευσει τα λεφτακια σου απο καποιον που θα θελησει να σε φερμαρει κ η αστυνομια χρησιμοποιει εσενα για να βγαζει τα απωθημενα της δερνοντας αλανια σαν τον ζασταβα στα εξαρχεια επειδη δε γουσταρουν τη φατσα του. ετσι λειτουργει το συστημα, απλως οι ισορροπιες ειναι λεπτες καθως υπαρχουν λογικα συγκρουσεις στα συμφεροντα κ το καλο κ το κακο ειναι εννοιες κομμενες κ ραμμενες στα μετρα του καθενος
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εχεις σκεφτει οτι κ αυτος τσογλανι θα θεωρει εσενα που εχεις το χρημα επειδη ησουν πιο τυχερος κ ενω εσυ κοβεις βολτες με το s3 αυτος ζηταει 50 λεπτα στην ομονοια να παρει τη δοση του; γιατι πιστευεις οτι εσυ εισαι ο καλος κ το τσογλανι ο κακος της υποθεσης; απλως υπαρχουν διαφορετικα συμφεροντα, πραγμα φυσιολογικο
δεν ειπα οτι ειναι ο κακος της υποθεσης ειναι απλα θυμα των περιστασεων (και της μαλακιας του για να γινει πρεζονι και αυτο δεν εχει να κανει με τα λεφτα που εχεις πισω σου) , το μονο που ειπα ειναι οτι πρεπει να εχουμε νομιμο δικαιωμα να προστατευουμε τους εαυτους μας αποτελεσματικα.
απο κει και περα ειμαι τσογλανι και κωλοπαιδο και λογικο το βρισκω να με μισει οπως και γω μπορει να αισθανθω ετσι για καποιο αλλο πραγματικα πλουσιο κωλοπαιδο που δε θα χρειαστει να δουλεψει ποτε στη ζωη του και εχει σπιταρα με πισιναρα και πορσικο απο τα 20.
παντως εγω με τα πρεζακια τα παω καλα και τσιγαρα τους δινω και ψιλα τους δινω και οταν μπαινω στον ηλεκτρικο ερχονται και καθονται διπλα μου και μιλανε για τα ναρκωτικα τους και συγκρινουν τις τρυπες τους
-
Αυτό που σου λέει ο σκάι είναι ότι η νομιμότητα είναι αποτέλεσμα συγκυριών και ισορροπιών.
Εξ ού και το ό,τι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν του Βουλγαράκη.
Το οποίο είναι ό,τι ειλικρινέστερο έχει ειπωθεί τα τελευταία χρόνια, κι απορώ που καποιοι τρελάθηκαν στο άκουσμά του -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως εγω με τα πρεζακια τα παω καλα και τσιγαρα τους δινω και ψιλα τους δινω και οταν μπαινω στον ηλεκτρικο ερχονται και καθονται διπλα μου και μιλανε για τα ναρκωτικα τους και συγκρινουν τις τρυπες τους
γαμω τις φασεις
κ γω τα παω καλα με εξαιρεση μια φορα πριν πολλααααααα χρονια που ενας κολλησε σε ενα φιλο μου ενα μαχαιρι στο λαιμο για να του παρει 500 δραχμες μετα απο αγωνα πανιωνιος-παοκ. για κακη του τυχη ομως ειχαμε κοινους γνωστους κ αναγκαστηκε να επιστρεψει τα χρηματα (πρεπει να γινεται πρωτη φορα στα χρονικα της μαστουρας κατι τετοιο).
μετα τον βλεπαμε στο δρομο κ ηθελε να μας πουλησει κλοπιμαια, μας ελεγε μαλιστα μια φορα οτι εκλεψε ενα playstation κ αν θελουμε να ερθει αυτος σπιτι μας να το συνδεσει ...
θεος 'σχωρεσ'τον...Το οποίο είναι ό,τι ειλικρινέστερο έχει ειπωθεί τα τελευταία χρόνια, κι απορώ που καποιοι τρελάθηκαν στο άκουσμά του
Γιατι παραηταν ειλικρινες. Ειναι σα να σκας σε μια χοντρη ισα με 170 κιλα κ να της λες οτι ειναι σα μπαλα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μα ο νομος της ζουγκλας υπαρχει, απλως λειτουργει ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. ο καθενας χρησιμοποιει τα οπλα του σε συνασπισμο με αλλους ανθρωπους που εχουν ή νομιζουν πως εχουν κοινα συμφεροντα για να επικρατησει. εσυ πχ που εισαι λεφτακιας χρησιμοποιεις την αστυνομια για να προστατευσει τα λεφτακια σου απο καποιον που θα θελησει να σε φερμαρει κ η αστυνομια χρησιμοποιει εσενα για να βγαζει τα απωθημενα της δερνοντας αλανια σαν τον ζασταβα στα εξαρχεια επειδη δε γουσταρουν τη φατσα του. ετσι λειτουργει το συστημα, απλως** οι ισορροπιες ειναι λεπτες καθως υπαρχουν λογικα συγκρουσεις στα συμφεροντα κ το καλο κ το κακο ειναι εννοιες κομμενες κ ραμμενες στα μετρα του καθενος**
Tα οποια συμφεροντα ταυτιζομενα με το υποκειμενο δημιουργουν την κινητήριο δυναμη της ιστοριας, γιατι αν τα συμφεροντα ηταν ανεξαρτητα και αντικειμενικα τοτε θα ειχαμε κατι που δεν διαφοροποιειται ουτε απο τον τοπο ουτε απο τον χρονο,μερικες φορες ο skye μου δινει την εντυπωση οτι γουσταρει συστηματικη φιλοσοφια αλα Καντ... μηπως να του δωσουμε χρονο να τη συστηματοποιησει, να του παρουμε (το forum) κανα oneway ticket για καραϊβικη
-
To budget θα πρέπει να καλύψει και τα έξοδα μετάβασης της καινούργιας του ασχολίας
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτό που σου λέει ο σκάι είναι ότι η νομιμότητα είναι αποτέλεσμα συγκυριών και ισορροπιών.
Εξ ού και το ό,τι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν του Βουλγαράκη.
Το οποίο είναι ό,τι ειλικρινέστερο έχει ειπωθεί τα τελευταία χρόνια, κι απορώ που καποιοι τρελάθηκαν στο άκουσμά τουΣχετικά με αυτή την παπαριά του Βουλγαράκη υπάρχει μια εκ του πονηρού παρανόηση. Ο κύριος αυτός 'ξέχασε' ότι η διαδικασία παραγωγής νόμων δεν εξαντλείται στο νομοσχέδιο τάδε και στην υπουργική απόφαση που το εφαρμόζει. Υπάρχει πρώτα απ' όλα το Σύνταγμα (και διεθνείς-κοινοτικές νομοθεσίες) που βρίσκονται από πάνω.
Οι νόμοι ελέγχονται από τα ανώτατα δικαστήρια και τους θεσμούς που υπάρχουν, όπως πχ οι διαδικασίες για την ευθύνη υπουργών. Για να το πούμε απλά, αυτό που θα νομοθετηθεί από 5 ανθρώπους και θα περάσει με 5 ψήφους νύχτα δεν είναι de facto νόμιμο. Ούτε φυσικά και ηθικό.
Αν πχ νομοθετηθεί ότι οι υιοί βουλευτών θα μετατίθενται στη στρατιωτική μονάδα της επιλογής τους ή θα μεταγράφονται στο ΑΕΙ της επιλογής τους, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι 'νόμιμο', αφού θίγει την αρχή της ισότητας, ενώ είναι οπωσδήποτε ανήθικο. Και σίγουρα ανήθικο είναι να αφήνονται σε νόμους παραθυράκια για να κάνει τη δουλειά του όποιος φροντίζει να τα ανοίξει. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μαλλον δε με καταλαβες. Εγω συμφωνω με οσα λετε. Απλως σας επισημαινω οτι οπως εσεις χρησιμοποιειτε τα προσοντα που τυχαια πηρατε απο τη φυση, το ιδιο κανει κ ενας ληστης που μπαινει σε μια τραπεζα, καθαριζει 5-6 ταμιες, παιρνει τις τσαντες με τα δολλαρια, την ξανθια μουναρα και τη φερραρι και φευγει
Και οσοι πεθαναν, bad luck. Ετσι ειναι η ζωη και δεν ειχαν τη δυναμη να υπερασπιστουν τη ζωη τους. Ας προσεχαν.
Το ιδιο ισχυει κ για οσους κανουν κατι που δεν ειναι αρεστο στον οποιοδηποτε (πχ δεν πληρωνουν φορους, βιαζουν γιαγιαδες κ τους κλεβουν τη συνταξη, πουλανε ηρωινη εξω απο το τοπικο λυκειο ή απλα σου γρατζουνανε το αυτοκινητο just for the lulz ). Απλως κανουν ο,τι μπορουν για να ζουν/περνανε καλα. Μαγκια τους.Ετσι ειναι.Ο φουσκωτος θα δερνει,ο πλουσιος θα προσλαμβανει περισσοτερους φουσκωτους για να δερνουν το πρωτο,ο ιντερνετακιας θ'αγοραζει tazer απ'το ebay,ο εξυπνος θα φτιαχνει zip guns,o αστυνομικος θα πυροβολει τον 15χρονο,και ο αντιεξουσιαστης θ'ανατιναζει το χρηματιστηριο.
Ειναι λιγο,Catch 22 η φαση:Εχω το δικαιωμα να σου κανω,ο,τι δεν μπορεις να με σταματησεις να σου κανω
-
Μόλις έμαθα πόσο μας κόστισε το 2007 το εθνικό μας σπορ (=εκλογές): 115.000.000 Ευρώ.
Μια χαρά.... -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μόλις έμαθα πόσο μας κόστισε το 2007 το εθνικό μας σπορ (=εκλογές): 115.000.000 Ευρώ.
Μια χαρά....Ερώτηση.
Γιατί ο φορολογούμενος να πληρώνει φόρους?
Για να τα τρώνε τα λαμόγια και οι κλέφτες?
Αι από δω ρε..... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μια χαρά....Ερώτηση.
Αι από δω ρε.....λογικό και θεμιτό να μήν θές να πληρώνεις
αλλά όταν έρθει η ώρα και πάθεις καρκίνο, καμιά νεφρική ανεπάρκεια πιστεύω θα το βρείς λογικότατο να μην σε περιθάλψουν για περισσότερο απο οσο δυνασαι να πληρώσεις απο την τσέπη σου (ή απο αυτά που έκρυβες απο την εφορία)
-
H αληθεια ειναι καπου στη μεση...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μια χαρά....Ερώτηση.
αλλά όταν έρθει η ώρα και πάθεις καρκίνο, καμιά νεφρική ανεπάρκεια πιστεύω θα το βρείς λογικότατο να μην σε περιθάλψουν για περισσότερο απο οσο δυνασαι να πληρώσεις απο την τσέπη σου (ή απο αυτά που έκρυβες απο την εφορία)
Δυστυχώς για τους περισσότερους η αλήθεια ειναι ανάποδα.
Οταν πάθεις κάτι θα καταλάβεις οτι οι φόροι που πληρωνες τόσο χρόνια δεν
σου παρέχουν πραγματικά ανταποδοτικά νοσοκομειακή περιθαλψη και οτι θα
χρειαστείς ένα σωρό χρήματα ακόμα να βάλεις από την τσέπη σου...Νομιζω οτι η φοροδιαφυγή είναι κάτι σαν το αόρατο εχθρό. Κανείς δεν ξέρει
πόσο πραγματικα είναι και είναι πολύ ευκολο να ρίχνεις εκεί ευθύνες αντί
για εκεί που πραγματικά υπάρχουν. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μια χαρά....Ερώτηση.
H θεραπεία έχει ένα στάνταρ κόστος. Εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν και με ΠΟΛΛΑ λιγότερα. Ίσως και κανα δύο ψηφία λιγότερα...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μια χαρά....Ερώτηση.
Μπα τι μου λες?
Ξες τι ΤΕΒΕ (η ποιο σωστά ΚΛΕΒΕ) πληρώνω όπως κι όλοι οι επαγγελματίες?
Το νέο υπό κατασκευή εδώ και 15 χρόνια περίπου νοσοκομείο Κατερίνης επίτηδες το έχουν στον πάγο για να μη θιγούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών κλινικαρχών.
Θεωρείς ότι αν πάθεις κάτι θα έχεις δωρεάν περίθαλψη?
Θεωρείς ότι το σύστημα υγείας είναι πολιτικά ορθό στην Ελλάδα?
Είναι πράγματι δωρεάν?
Που πάνε τα λεφτά απ το ΤΕΒΕ/ΙΚΑ?
Οι υπόλοιποι φόροι που πάνε?
Γιατί δανειζόμαστε συνεχώς?Πήγε φυλακή ενας δημόσιος υπαλληλος που ζει με μίζες έχοντας βίλες κλπ με μισθό δηλωμένο 2000 ευρώ το μήνα?
Που ειναι το πόθεν έσχες?
Γιατί προσλαμβάνονται σωρηδών δημόσιοι υπάλληλοι συνεχώς?
Εχουμε έλλειψη?
Γιατί να τους πληρώνω να τα ξύνουν?Επειδη προφανώς δε θα πάρω πειστική απάντηση σε προτρέπω να δεις την πραγματικότητα απ το αναλώνεσαι στο θεωρητικό επίπεδο των πραγματων.
Οταν ο πολίτης δει ότι τα λεφτά του πιάνουν τόπο ναι θα πληρώσει ευχαρίστως έστω κι απ το στέρημά του.
Οσο βλέπει σε καθημερινή βάση βατοπέδια,μίζες,ομόλογα,τεμετεροι,παρατρεχάμενους,απατεώνες,κλέφτες,σαπιοκοιλιάδες,κομματόσκυλα,
κοπρόσκυλα κλπ δε θα δίνει μια για να τα τρώνε και να τα κουμαντάρουν ανίκανοι πολιτικοί απατεωνίσκοι. -
δημοκρατία δεν θέλατε
δυστυχώς δεν υπάρχει η επιλογή να μην πληρώνεις εισφορές εφορίες και ότι άλλο και να τα διαχειρίζεσαι όλα αυτά μόνος σου
θα λυνόταν κάμποσα προβλήματα (όπως και θα δημιουργούνταν πολλά άλλα)
οσο για το ΤΕΒΕ κλπ αν πιστεύεις οτι δεν πιάνουν τόπο τα λεφτά σου μην το πληρώνεις και αντιμετώπισε τις συνέπειες
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δημοκρατία δεν θέλατεδυστυχώς δεν υπάρχει η επιλογή να μην πληρώνεις εισφορές εφορίες και ότι άλλο και να τα διαχειρίζεσαι όλα αυτά μόνος σου
θα λυνόταν κάμποσα προβλήματα (όπως και θα δημιουργούνταν πολλά άλλα)Δεν έχω την απαίτηση να τα διαχειρίζομαι εγώ,αν μη τι άλλο είναι παρανοικό κι εγωιστικό.
Απαιτώ τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.
Απαιτώ Ελληνες πολιτικούς κι όχι λαμόγια και κλέφτες.οσο για το ΤΕΒΕ κλπ αν πιστεύεις οτι δεν πιάνουν τόπο τα λεφτά σου μην το πληρώνεις και αντιμετώπισε τις συνέπειες
Ουτως η άλλως υποχρεωτικό είναι δεν έχω εναλλακτική άρα το πληρώνω.
Οταν θα έρθει η ώρα να πάρω σύνταξη και δε θα έχουν τα ταμεία λεφτά, τότε να ζούμε και να είμαστε εδω να σε δω τι δικαιολογίες θα μου πεις. -
Απο την Ν.Δ. εφυγαν πολοι υπουργοι μεταξυ αυτων βουλγαρακης ,λιαπης κ.α. τους οποιους σκεφτεται να τους παρει ο καρατζαφερεις
Στο ψηφοδελτιο του πασοκ ο νταλαρας και ο ντεμης .......
Εκλογές 2009