-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
''πιεσμένο'' άνθρωπο ψυχολογικά έχω ακούσει... ''πιεσμένο'' μοτέρ πρώτη φορά...
άντε τώρα εξήγησε μου από που προκύπτει ότι το διτούρμπινο golf με 140 άλογα είναι ''πιεσμένο'', ενώ το tce με το μονό στα 130 δεν είναι...Να προχωρήσω και εγώ τον δικό σου συλογισμό.
Εξυπνάκιες έχω δει πολλούς, εξυνπάκια σαν και εσένα πρώτη φορά. Αντιλαβού;γιατί το γυρνάς σε προσωπικό επίπεδο; Δεν σου είπε τίποτα κακό.
Και εσύ γιατί πειράχθηκες;
γιατί ήταν άκομψη η τοποθέτησή σου. Κι επειδή γράφεις δημόσια απλά έκανα μία ερώτηση.
εάν έχεις όρεξη για να αρπαχθείς...κανένα πρόβλημα. Κάντο με πμ όμως. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Να προχωρήσω και εγώ το δικό σου συλογισμό γιατί κάτι ξέχασες.
TSI 160 PS / 114 και
TSI 170 PS / 121 και όλως παραδόξως αυτό το μοτέρ έπαψε να παράγεται.Γιατί άραγε;
Μίλησε κανείς για κάποια καραμέλα;
1ον. μίλησα για τα αναφερόμενα μοτέρ.
2ον. έπαψε να παράγεται ; Και το 1.4ΤC 160 τι είναι; Το 1.4ΤC 180 που φορά το Ibiza Cupra τι είναι;Στο 2009 είμαστε ... η τεχνολογία προχωρά. Εάν φοβάσαι κάτσε στο τσούκου τσούκου ατμοσφαιρικό σου. Αλλά μην πας να βγάλεις σώνει κ καλά τα τουρμπάτα ...σκάρτα. Εχει καταντήσει λίγο κουραστικό.
Προσέθεσα κάποια μοντελα που είχες ξεχάσει. Το 170αρι δεν παράγεται. Το 1400 των Ιμπιθα είναι ακόμα 'μωρό' Άσε να περάσει λίγος καιρός και κάμποσα χιλιόμετρα να το δούμε.
Γίνομαι κουραστικός αλλά θα το πω άλλη μια φορά. Στην ζωή μου είχα δύο φορές αυτοκίνητα με turbo. Την παλιά 'κακή' εποχή το 1990 είχα ( και ακόμα το έχω το έχω κρατήσει) ένα RENAULT 5 GT Turbo καινούργιο ,τότε με 120 PS. Καλό αυτοκίνητο ( ήμουνα και 24 χρονών τότε με ότι αυτό σημαίνει) αλλά η αξιοπιστία του μέτρια.
Το 2007 και για λιγότερο από χρόνο είχα ένα MEGANE RS του 2005. Άλλη εποχή άλλο πράγμα, αξιοπιστία άριστη αλλά δεν το έζησα και όταν έγινε 'μεσήλικο'.
Οπότε αυτό με το 'φόβο' που λες δε ισχύει για μένα. Δεν φοβήθηκα το 1990 να πάρω turbo δεν θα φοβηθώ σήμερα.Ο 'φόβος' προκύπτει όμως από μία άλλη εμπλοκή μου. Από το 1997 μέχρι το καλοκαίρι του 2007 δούλευα σε αντιπροσωπεία της RENAULT τα τελευταία χρόνια και BMW και εκεί ειχα επί καθημερινής βάσης μια πολύ καλή είκόνα για τον κόσμο του αυτοκινήτου στην πράξη του και φυσικά για το κομμάτι αξιοπιστία, όχι μόνο της δικιάς μας μάρκας αλλά και γενικά όλων των αυτοκινήτων αφού επί καθημερινής βάσης είχαμε πάρε δώσε με αντιπροσωπείες πολλών μαρκών.
Ε λοιπών η πράξη λέει ότι τα περισσότερα προβλήματα σε μοτέρ παρουσιάζονταν σε κινητήρες υπερτροφοδοτούμενους όλων των φιλοσοφιών.
Μακάρι τώρα να έχουν εξαλιφθεί τα προβλήματα.Επίσης πριν ανέφερα ένα παράδειγμα , CIVIC με μοτέρ 1800 και140 άλογα.
Αυτό το αυτοκίνητο πάει τσούκο-τσούκου;
Δεν νομίζω -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Επιμένω ότι θα είναι ατμόσφαιρα (η πηγή είναι αξιόπιστη )... περίμενε και θα δεις! Ο λόγος είναι απλός: κορυφαιές επιδόσεις και σπορ αίσθηση. Θα είναι σκληροπυρηνικό μοντέλο και θα στροφάρει στισ 8500!
να το κανουν και πισωκινητο και μετα να τραβαμε τα μαλλια μας
σου ειπα γιατι δε θα ειναι και αυτο ειναι το λογικο νομιζω..
αν θελουν να κανουν κινηση αυτογκολ και να ειναι πιο αργοι απο τη Μ3 τοτε ας βαλουν ατμοσφαιρα
να δω ομως πώς θα καταφερουν να φτασουν τη προπελα, γιατι τη προηγουμενη φορα εβαλαν ενα V8 κοντρα σε εξακυλινδρο..εκτος και αν βρηκαν αξιοπιστο τροπο να στροφαρουν στις 10+ χιλιαδες στροφες
10 χιλιάδες η Ferrari μόνο μπορεί! Πάρε κι ένα λινκ: http://carscoop.blogspot.com/2009/10/au ... ts-v8.html Δεν είναι από εκεί οι πληροφορίες μου αλλά και αυτοί τα ίδια λένε.
-
Προσέθεσα κάποια μοντελα που είχες ξεχάσει. Το 170αρι δεν παράγεται. Το 1400 των Ιμπιθα είναι ακόμα 'μωρό' Άσε να περάσει λίγος καιρός και κάμποσα χιλιόμετρα να το δούμε.
είναι το ίδιο μοτέρ με το 160 των Golf/Scirocco και το 180 των Ibiza.
Γίνομαι κουραστικός αλλά θα το πω άλλη μια φορά. Στην ζωή μου είχα δύο φορές αυτοκίνητα με turbo. Την παλιά 'κακή' εποχή το 1990 είχα ( και ακόμα το έχω το έχω κρατήσει) ένα RENAULT 5 GT Turbo καινούργιο ,τότε με 120 PS. Καλό αυτοκίνητο ( ήμουνα και 24 χρονών τότε με ότι αυτό σημαίνει) αλλά η αξιοπιστία του μέτρια.
Το 2007 και για λιγότερο από χρόνο είχα ένα MEGANE RS του 2005. Άλλη εποχή άλλο πράγμα, αξιοπιστία άριστη αλλά δεν το έζησα και όταν έγινε 'μεσήλικο'.
Οπότε αυτό με το 'φόβο' που λες δε ισχύει για μένα. Δεν φοβήθηκα το 1990 να πάρω turbo δεν θα φοβηθώ σήμερα.καλά τώρα συγκρίνεις εντελώς άλλες εποχές...μα εντελώς. Το Μεγκάν τι σου έβγαλε δηλ;
Ο 'φόβος' προκύπτει όμως από μία άλλη εμπλοκή μου. Από το 1997 μέχρι το καλοκαίρι του 2007 δούλευα σε αντιπροσωπεία της RENAULT τα τελευταία χρόνια και BMW και εκεί ειχα επί καθημερινής βάσης μια πολύ καλή είκόνα για τον κόσμο του αυτοκινήτου στην πράξη του και φυσικά για το κομμάτι αξιοπιστία, όχι μόνο της δικιάς μας μάρκας αλλά και γενικά όλων των αυτοκινήτων αφού επί καθημερινής βάσης είχαμε πάρε δώσε με αντιπροσωπείες πολλών μαρκών.
Είχε τούρμπο τότε η Ρενό ;;
Ε λοιπών η πράξη λέει ότι τα περισσότερα προβλήματα σε μοτέρ παρουσιάζονταν σε κινητήρες υπερτροφοδοτούμενους όλων των φιλοσοφιών.
Μακάρι τώρα να έχουν εξαλιφθεί τα προβλήματα.Πλέον με τούρμπο μοτέρ από όλους ακόμα κ από την αγαπημένη σου Ρενό μάλλον θα καταλαβαίνεις ότι κάτι παραπάνω θα έχει υπάρξει στην εξέλιξη. Σκέψου ότι μπαίνουν σε καθημερινά αμάξια που τα παίρνουν και γυναίκες για να πάνε στα σούπερ μαρκετ.
Επίσης πριν ανέφερα ένα παράδειγμα , CIVIC με μοτέρ 1800 και140 άλογα.
Δεν νομίζωμπες στο αντίστοιχο τουρμπάτο και το ξανασυζητάμε. Θα νομίζεις ότι μετά από 2.5λιτρο μπήκες σε 1400αρι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
άντε τώρα εξήγησε μου από που προκύπτει ότι το διτούρμπινο golf με 140 άλογα είναι ''πιεσμένο'', ενώ το tce με το μονό στα 130 δεν είναι...Να προχωρήσω και εγώ τον δικό σου συλογισμό.
Εξυπνάκιες έχω δει πολλούς, εξυνπάκια σαν και εσένα πρώτη φορά. Αντιλαβού;γιατί το γυρνάς σε προσωπικό επίπεδο; Δεν σου είπε τίποτα κακό.
γιατί ήταν άκομψη η τοποθέτησή σου. Κι επειδή γράφεις δημόσια απλά έκανα μία ερώτηση.
εάν έχεις όρεξη για να αρπαχθείς...κανένα πρόβλημα. Κάντο με πμ όμως.Ενώ η άλλη τοποθέτηση είναι κομψή και γεμάτη ευγένεια; Έχουμε φαίνεται διαφορετικά κριτήρια για κομψότητα και ευγένεια.
Και απ' ότι βλέπεις γράφω δημόσια από την πρώτη μέρα αυτού του forum και αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τοποθετήσεις μου από παλιά θα δεις ότι ποτέ δεν έχω προσβάλει κανένα με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και όταν ανγκάστηκα να απαντήσω σε απίστευτες κοτσάνες.
Οπότε... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
10 χιλιάδες η Ferrari μόνο μπορεί! Πάρε κι ένα λινκ: http://carscoop.blogspot.com/2009/10/au ... ts-v8.html Δεν είναι από εκεί οι πληροφορίες μου αλλά και αυτοί τα ίδια λένε.
ρε συ αυτο που ξερουμε (απο το ιδιο site ) τοσο καιρο λενε..
εχει ξαναγινει συζητηση..θα ειναι τουρμπο 450 αλογα και μαλιστα εγω προσωπικα αναρωτιομουν γιατι θα ανεβασουν τοσο λιγο τα αλογα σε σχεση με το προηγουμενο , ενω μπορουν χαλαρα να το πανε 500 και να ειναι και λογικη η διαφορα με το rs6..
βεβαια θα εχει πιο γεματη καμπυλη ροπης και 450 να ειναι γιατι τουρμπατα και ατμοσφαιρικα αλογα δε συγκρινονται συνηθως..
(με ΦΠΕ θα γινεται παρτυ )απλα η βαση του θα ειναι ο προηγουμενος V8 αυτο μονο λεει..
ψαξε και παλιοτερα αρθρα τους που λενε ξεκαθαρα 450 biturbo..
βεβαια α σκεφτουμε οτι το προηγουμενο μοτερ δεν εδινε 420 στον τροχο , αλλα πολυ λιγοτερα (οπως και η Μ3) , αν αυτο δινει κατι πιο κοντα στα 450 θα κουνησει το μαντιλι στην Μturbo rules
τελος το οφτοπικ -
Γιώργο θέλω να δω τα μούτρα σου όταν βγει η επίσημη ανακοίνωση και δεις ότι είναι ατμοσφαιρικό...
-
εάν έχεις όρεξη για να αρπαχθείς...κανένα πρόβλημα. Κάντο με πμ όμως.Ενώ η άλλη τοποθέτηση είναι κομψή και γεμάτη ευγένεια; Έχουμε φαίνεται διαφορετικά κριτήρια για κομψότητα και ευγένεια.
Και απ' ότι βλέπεις γράφω δημόσια από την πρώτη μέρα αυτού του forum και αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τοποθετήσεις μου από παλιά θα δεις ότι ποτέ δεν έχω προσβάλει κανένα με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και όταν ανγκάστηκα να απαντήσω σε απίστευτες κοτσάνες.
Οπότε...ρε συ θα με τρελάνεις...δες από πάνω τι σου λέει και τι του απαντάς...ειλικρινά είδες πουθενά να σε χαρακτηρίζει εξυπνάκια ή οτιδήποτε;
τέσπα σταματώ το οφτόπικ, ας σου απαντήσει ο ίδιος. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
είναι το ίδιο μοτέρ με το 160 των Golf/Scirocco και το 180 των Ibiza.
Οπότε αυτό με το 'φόβο' που λες δε ισχύει για μένα. Δεν φοβήθηκα το 1990 να πάρω turbo δεν θα φοβηθώ σήμερα.καλά τώρα συγκρίνεις εντελώς άλλες εποχές...μα εντελώς. Το Μεγκάν τι σου έβγαλε δηλ;
Ο 'φόβος' προκύπτει όμως από μία άλλη εμπλοκή μου. Από το 1997 μέχρι το καλοκαίρι του 2007 δούλευα σε αντιπροσωπεία της RENAULT τα τελευταία χρόνια και BMW και εκεί ειχα επί καθημερινής βάσης μια πολύ καλή είκόνα για τον κόσμο του αυτοκινήτου στην πράξη του και φυσικά για το κομμάτι αξιοπιστία, όχι μόνο της δικιάς μας μάρκας αλλά και γενικά όλων των αυτοκινήτων αφού επί καθημερινής βάσης είχαμε πάρε δώσε με αντιπροσωπείες πολλών μαρκών.
Είχε τούρμπο τότε η Ρενό ;;
Μακάρι τώρα να έχουν εξαλιφθεί τα προβλήματα.Πλέον με τούρμπο μοτέρ από όλους ακόμα κ από την αγαπημένη σου Ρενό μάλλον θα καταλαβαίνεις ότι κάτι παραπάνω θα έχει υπάρξει στην εξέλιξη. Σκέψου ότι μπαίνουν σε καθημερινά αμάξια που τα παίρνουν και γυναίκες για να πάνε στα σούπερ μαρκετ.
Επίσης πριν ανέφερα ένα παράδειγμα , CIVIC με μοτέρ 1800 και140 άλογα.
Δεν νομίζωμπες στο αντίστοιχο τουρμπάτο και το ξανασυζητάμε. Θα νομίζεις ότι μετά από 2.5λιτρο μπήκες σε 1400αρι.
1.Ναι απλώς είπα ότι ο κωδικός που αντιπροσωπεύει αυτόν τον κινητήρα έπαψε να παράγεται, γιατί όπως ξέρεις κάθε πράγμα έχει τον δικό του κωδικό, τίποτα δεν είναι όμοιο με το άλλο που έχει κοντινά χαρκτηριστικά.
-
Τα MEGANE δεν έβγαλε τίποτα αλλά σου ξαναλέω ότι ήταν ένα αυτοκίνητο 2 χρόνων και έφυγε από μένα όταν ήταν 3, οπότε δεν το είδα να παλιώνει.
-
Όχι δεν είχε, αλλά δεν αναφέρομαι μόνο στα RENAULT μιλάω για σχεδόν όλες τις μάρκες που είχαν υπετροφοδοτούμενες λύσεις.
-
Σαφώς και υπάρχει εξέλιξη, αλλά και μόνο το γεγονός ότι ένας κινητήρας υπερτροφοδοτούμενος έχει τόσα μα τόσα παραπάνω παρελκόμενα από έναν ατμοσφαιρικό, σημαίνει ότι υπάρχει και η βάση να αναπτυχθούν παραπάνω προβλήματα από ένα ατμοσφαιρικό και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, όσο και εξέλιξη να υπάρξει. Όσο για την RENAULT τα turbo είναι όπως ξέρεις μία πολύ παλιά ιστορία.
Οι άλλοι κατασκευαστές προέκυψαν τώρα.. -
Το HONDA το ανέφερα γιατι νομίζω ότι μιλάμε για μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα. Φτάνει και περισεύει ο συνδυασμός για οικογενειάρχη. Δεν θέλουν όλοι να πηγαίνουν στο δρόμο χωρίς αύριο.
-
-
καλα τα χρονια μετα το 2000, η renault ειχε τον 2.0Τ με τα 165 αλογα αρχικά, μετα μου φαινεται εβγαινε και με 205
το TSI140 για οσους αναρωτιούνται,παρουσίαζε κοψίματα και πτώση απόδωσης,μετα καηκε το τούρμπο και μετα η βαλβίδα του τουρμπο
-
Εξυπνάκιες έχω δει πολλούς, εξυνπάκια σαν και εσένα πρώτη φορά. Αντιλαβού;αφού δεν απαντάς επί του προκειμένου (πώς θα μπορούσες άλλωστε αφού οι αριθμοί σε διαψεύδουν με την ύπαρξη πολύ πιο ''πιεσμένων'' μοτέρ), να σε ρωτήσω επί του ιατρικού...
ποια αγωγή πρέπει να ακολουθήσει ένας ''πιεσμένος'' κινητήρας για να ξεπιεστεί?Όλα τα άλλα καραμέλες και γαργάρες...
-
για καθε καινουριο παντως υπαρχει προκαταληψη. Θυμαμαι τοτε που ειχαν βγει οι 16V στα 1.4 με τα 100 αλογα σε σχεση με τα 75 των 8V παλι λεγανε οτι τα 16V εινα αναξιοπιστα, οτι δεν εχουν ομαλη λειτουργια και τα λοιπα...Ε για να βγαζουν τα τουρμπο τωρα και να τα κανουν μοδα κατι θα εχουν δοκιμασει...
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Εξυπνάκιες έχω δει πολλούς, εξυνπάκια σαν και εσένα πρώτη φορά. Αντιλαβού;αφού δεν απαντάς επί του προκειμένου (πώς θα μπορούσες άλλωστε αφού οι αριθμοί σε διαψεύδουν με την ύπαρξη πολύ πιο ''πιεσμένων'' μοτέρ), να σε ρωτήσω επί του ιατρικού...
ποια αγωγή πρέπει να ακολουθήσει ένας ''πιεσμένος'' κινητήρας για να ξεπιεστεί?Όλα τα άλλα καραμέλες και γαργάρες...
Δεν φταίω εγώ που εκτείθεσαι...
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
καλα τα χρονια μετα το 2000, η renault ειχε τον 2.0Τ με τα 165 αλογα αρχικά, μετα μου φαινεται εβγαινε και με 205το TSI140 για οσους αναρωτιούνται,παρουσίαζε κοψίματα και πτώση απόδωσης,μετα καηκε το τούρμπο και μετα η βαλβίδα του τουρμπο
Για τα RENAULT που λες έχεις απόλυτο δίκιο. Τα υπόλοιπα δεν με εκπλήσουν. Καθημερινότητα είναι αυτά.
-
Δεν φταίω εγώ που εκτείθεσαι...αγαπητό μέλος ας εκτίθεμαι...
δεν μπορούμε να διαβάζουμε περί πιεσμένων μοτέρ της vag και πρασίνων αλόγων και να μη σχολιάζουμε...
κάποιο που διαβάζουν το φόρουμ είναι ακόμα μικροί και πιστεύουν στα παραμύθια... ας τους προφυλάξουμε -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Δεν φταίω εγώ που εκτείθεσαι...
αγαπητό μέλος ας εκτίθεμαι...
δεν μπορούμε να διαβάζουμε περί πιεσμένων μοτέρ της vag και πρασίνων αλόγων και να μη σχολιάζουμε...
κάποιο που διαβάζουν το φόρουμ είναι ακόμα μικροί και πιστεύουν στα παραμύθια... ας τους προφυλάξουμεΛοιπόν τώρα που τα λες ωραία θα σου πω οτι την ίδια σκέψη έχουμε και επειδή και ωραία τα λες για τους μικρούς που δεν πρέπει να τρώνε κουτόχορτο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η δική σου άποψη οδηγεί την νεολαία στο σωστό δρόμο και η δική μου σε κακή επιλογή. Όσοι γράφουμε εδώ τόσες και οι απόψεις και οι περισσότερες σωστά τεκμηριωμένες.
Από εκεί και πέρα ας είναι οι πιτσιρικάδες διαβασμένοι και κυρίως οξυδερκείς για να καταλάβουν ποιος έχει παραπάνω δίκιο από τον άλλο.
Άμα σου τα δίνουν μασημένη τροφή, στο τέλος θα βαρεθείς να πατάς μπανανόφλουδες και να αιμοραγεί η τσέπη σου γιατί το 'σπορ' απ' ότι ξέρεις είναι ακριβό και τα λάθη πληρώνονται σε πολλά επίπεδα. -
εμενα η γνωμη μου ειναι οτι ενα μοτερ με πολλα αλογα και λιγα κυβικα ειναι ευαισθητο .
αμα δειτε τα εμβολα απο ενα μοτερ 1.4 και ενος 2.0 θα καταλαβετε την διαφορα. -
οταν ολοι ζητανε επιδοσεισ απο λιγα κυβικα λογω οικονομιασ,φορολογιασ κ.τ.λ.οι εταιριεσ ανταποκρινονται.ειναι κ θεμα ανταγωνισμου.δεν καταλαβαινω γιατι ο 'πολεμοσ' ατμ.-τουρμπο.δεν πουλατε εσεισ,οι εταιριεσ κερδιζουν.σιγουρα καλυτερα τα κυβικα δεν τιθεται θεμα αλλα ποισ μπορει να τα χει
-
Ο χρήστης klf έγραψε:
οταν ολοι ζητανε επιδοσεισ απο λιγα κυβικα λογω οικονομιασ,φορολογιασ κ.τ.λ.οι εταιριεσ ανταποκρινονται.ειναι κ θεμα ανταγωνισμου.δεν καταλαβαινω γιατι ο 'πολεμοσ' ατμ.-τουρμπο.δεν πουλατε εσεισ,οι εταιριεσ κερδιζουν.σιγουρα καλυτερα τα κυβικα δεν τιθεται θεμα αλλα ποισ μπορει να τα χειεγω θα πω οτι οι εταιριες μου τα εχουν πρηξει αρκετα με την τεχνολογια τους με τα προιοντα τους και με τις αρχιδιες τους σε βαθμο να πεταξω το αμαξιμου και να παρω ποδηλατο.
-
Ο χρήστης klf έγραψε:
οταν ολοι ζητανε επιδοσεισ απο λιγα κυβικα λογω οικονομιασ,φορολογιασ κ.τ.λ.οι εταιριεσ ανταποκρινονται.ειναι κ θεμα ανταγωνισμου.δεν καταλαβαινω γιατι ο 'πολεμοσ' ατμ.-τουρμπο.δεν πουλατε εσεισ,οι εταιριεσ κερδιζουν.σιγουρα καλυτερα τα κυβικα δεν τιθεται θεμα αλλα ποισ μπορει να τα χειεμεις δεν κερδιζουμε απο την τιμη του αυτοκινητου, σηματα και καταναλωση?
επισης δεν καταλαβαινω το επιχειρημα οτι τα τουρμπο ειναι καινουρια τεχνολογια..καθολου καινουρια δεν ειναι ειναι δοκιμασμενη και αξιοπιστη εδω και χρονια..
ιταλακια τα υπερτροφοδοτουμενα δεν τουρμπιζονται ετσι για τη φαση, αλλαζουν πραγματα στα σωθικα τους αν δε κανω λαθος σε σχεση με τα ατμοσφαιρικα
και στο κατω κατω κι εσυ τουρμπο εχεις..σε χαλασε?
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI