-
οι χωροι του μεγκαν δεν ειναι μεγαλοι, οχι βεβαια οτι το γκολφ ειναι καμια αλανα...5πορτο μεγκαν δε θα παιρνα..
το 3πορτο ειναι ριζοσπαστικο σα σχημα, πιο πολυ παει εναντια στο σιροκο παρα στο γκολφ...μ'αρεσει παντως!μεσα νομιζω οτι το γκολφ υπερεχει του μεγκαν (μιλαμε για highline) αλλα η ρενω εχει προσπαθησει αρκετα και αυτο φαινεται...προβαδισμα δινω στο γκολφ! τα μοτορια (αποτι λενε και για το 1.4 tce) τα σπανε (οχι τα μπλοκ, στις επιδοσεις)...ο tsi της vag παντως θα χει πιο πολλες επιλογες upgrade στανταρ...σε οτι αφορα την αγορα του golf δεν αναφερεις 2 μαγικες λεξεις...η μια ειναι scirocco ( ) και η δευτερη ειναι dsg (το οποιο μαλλον θα το περιμενεις μηνες και μηνες)...
αρα αφου εισαι και ρενωφιλος τσεκαρε το μεγκαν λιγο παραπανω...σβελτο θαναι, ψαρωτικουλι ειναι, δε νομιζω να απογοητευτεις.. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ωραίο δίλημμα!
Πάρε megane γιατί γεμίσαμε (άσχημα) golf. Πραγματικά το έκαναν πολύ χειρότερο από το V.
Ο μοναδικός λόγος για να πάρεις το golf είναι εαν υπάρχει εμφανής και μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ποιότητα σε σχέση με το megane. Αλλιώς εφόσον είσαι ικανοποιημένος από τη renault, πάρε πάλι renault.Στο δίλημμα golf- sirocco 1000 φορές το άσχημο golf. **Έχει καθίσει κανείς πίσω σε sirocco? **
Γιατί τι παρατήρησες?
Πάντως στο δικό μου κάθεται πίσω ο αδερφός μου με ύψος 1.82 85 kg και μπροστά έγω 1.88 100kg και είμαστε άνετοι και οι 2. Επίσης όποιον έχω βάλει πίσω δεν έχει παραπονεθεί ποτέ...ούτε καν τα πεθερικά μου, εκτός από την δυσκολία στο μπες-βγες.
Προτείνω κι εγώ το Megane αφού ο φίλος είναι fun της Renault και χαλαρός οδηγός....
δυσκολία στην είσοδο-έξοδο και υπερβολικά κλειστοφοβικό. Προσωπικά μου φάνηκε παρόμοιο με το astra gtc. Από τα χειρότερα 3θυρα δηλαδή. Για αυτό τελικά πήγα και σε golf.
Βέβαια θα μου πεις ότι δεν κάθεται ο οδηγός πίσω και θα έχεις δίκιο. -
Σε θεωρητική συζήτηση και βάσει όσων έχω ακούσει μεταξύ Golf και Megane coupe θα επέλεγα το Renault.
Το Golf θα το προτιμούσα μόνο 5θυρο με τα 122ΗΡ με ESP και το DSG για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
Στη Renault έχω εμπιστοσύνη όσον αφορά την μηχανική αξιοπιστία της (κάποιες ενστάσεις μόνο στα ηλεκτρικά συγκεκριμένα εξαρτήματα) ενώ το coupe είναι και πολύ πιο όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά.
Σε σύγκριση με το Scirocco όμως θα το προτιμούσα το VW μόνο λόγω -ίσως- καλύτερης μεταπώλησης αλλά και premium προσωπικής μου αντίληψης σε σχέση με το Renault και ίσως χαλάλιζα το ακριβότερο aftersales της VW σε σχέση με το τιμοκαταλογο -σύμφωνα με ότι ακούγεται- της PGA.
Πάντως απ' όλα τα παραπάνω -εγώ προσωπικά- θα προτιμούσα το Eos 122ΗΡ -που με 'τρώει' εδώ και 2 χρόνια ... και σειρά δεν βρίσκει- με ωραίο αμάξωμα, ευκολη πρόσβαση πίσω και άνετο για 4! -
Αφου εισαι γαλλοφιλος εγω προτεινω να ριξεις μια ματια και στη citroen C4 1.6T. Εχει 150 τουρμπατα αλογα απο κινητηρα σε συνεργασια με τη BMW, 6αταχυτο κιβωτιο της BMW, ομορφο σχημα, ανετο ειναι , χωρους ικανοποιητικους και απο εξοπλισμο τα παντα ολα χωρις να ξεπερασεις το ψυχολογικο οριο των 20000 ευρω. Απο οδικη συμπεριφορα αλλοι το θαβουν, αλλοι το χαρακτηριζουν ως η βασιλισσα των στροφων. Παντως εγω που εχω το 1.4 ειμαι πολυ ικανοποιημενος! Σκεψου το!
-
το σασμαν ειναι της psa
-
Λαθος μου! Απλα ειναι τοσο καλο που δε μοιαζει για PSA!
-
golf απο εμενα , δεν θα το μετανοιωσεις
α επεισης μη ξεχασω , το 122 ΕΧΕΙ πλεον esp στανταρ
-
To civic το σκέφτεσαι?
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
To civic το σκέφτεσαι?μπααα...αυτα τα δυο μου εχουν κανει το κλικ και το καθενα για δοαφορετικους λογους...
-
renault σαν εσωτερικο ..πραγματικα δεν ειδα να ειναι καπου καλυτερο το γκολφ....η ποιοτητα ειναι κορυφαια και στο megan .
οι χωροι του σιροκο που ειπαν εδω μερικοι ειναι απλα τεραστιοι για το ειδος του αυτοκινητου..
μπροστα 2,02 μ και πισω 1,80 και στα ποδια ειχε ενα εκατοστο να ακουμπησουν μπροστα στο καθισμα -
Το δίλημμα του bibendum πρέπει να έχει γίνει: Μαύρο ή orange cayenne?
-
χαχαχα οντως...δεν περιμενα σε καμια περιπτωση τετοιες απαντησεις...και οντως τα πετυχες τα χρωματα...πρωτη φορα που μου κανε κατι ηταν οταν το ειδα σε μαυρο αλλα μετα το ειδα και σε cayenne και ειναι καλο κ αυτο...να χουμε και κατι απο πορσικο ε?χεχε
-
εγω το ειδα το megan στην εκθεση...δεν το οδηγησα ακομα.
λοιπον ειναι απιστευτα ποιοτικο.....με μονη παρατηρηση το κουμπι των αλαρμ ...και τιποτα αλλο...το αυτοκινητο ειναι καλοφτιαγμενο και πολυ ομορφο ( 3θυρο)
το προβλημα ειναι ΓΙΑ ΜΕΝΑ στην πισω αναρτηση και μονο...αλλιως ειναι καλυτερο του golf . -
για ημιακαμπτο και τετοια λες ε? εδω στο forum εμαθα οτι ειναι πιο τσιπικη λυση αυτη αλλα αν εχει καλο setup αποκλειεται να χει παρομοια αποτελεσματα?
-
Οπως το λες είναι...
Πάντως το χρώμα είναι δίλημμα...Χαχα! Βασικά όσα Coupe έχω δει έξω είναι σε αυτά τα 2 χρώματα, άντε και κανένα άσπρο...Και τα 2 είναι τέλεια! Το μαύρο είναι ίσως λίγο πιο διακριτικό!
-
H συγκριση ετσι οπως εχει τεθει α)αδικει το Megane Coupe,διοτι ενω ειναι ΤΟ ομορφοτερο σχεδιο που κυκλοφορει κι εχει κι ενα ζωηρο μοτερ,υπολειπεται σε συνολικη ποιοτητα(κατι που βεβαια, ισως να μην αντιληφθεις ευκολα αν δεν κανεις καποια συγκριση)και γενικα η δυναμικη του συμπεριφορα δεν πειθει για 'coupe',συγκρινομενο και με το 'απλο' Golf.Το πρωτο αρνητικο το χω διαπιστωσει στην εκθεση,για το δευτερο απλα παπαγαλιζω ο,τι διαβασα στον ειδικο τυπο.(μη σε παρω και στο λαιμο μου),β) αδικει το Golf διοτι ενω θα απορησεις για το ποσο (βλακωδως )μαλακα ειναι τα πλαστικα φινιριματα του εσωτερικου,ποσο καλη δουλεια εχει γινει στην ηχομονωση,ποσο αρχοντικο πατημα εχει στο δρομο(ελαφρως προσανατολισμενο στην ανεση) δυσκολα θα το αγοραζα εγω ως νεος.(γι αυτο αφησα τους γονεις μου να το αγορασουν )Η εμφανιση ειναι υποκειμενικο θεμα,αλλα εδω εχουμε την εξαιρεση.
Εγω παντως αν ηθελα 'the best of both worlds',που τραγουδαει και η Hannah Montana,θα λοξοκοιτουσα και προς τη μερια του Scirocco.
-
στο drive οταν δοκιμάζανε το απλό megane 5d το εκθειάζανε σε θεματα στησίματος και οδικής συμπεριφοράς και λέγανε ότι από το golf 6 (οχι 5)ειναι σίγουρα πολύ πιο σπορ, και αυτά μονο για το 5d 1,6, το coupe που εχει και αλλαγμένο setup θα είναι ακόμα πιο σπορ..
εγώ πάντως αυτούς πιστεύω
απλά στις εγκαρσιες ανωμαλίες που λένε θα ψιλοβαράει
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
οταν εννοεις ψιλοβαραει τι εννοεις? γιατι στο κλιο δεν εχω παρατηρησει να κοπαναει η κατι τετοιο..το μονο που χω ειναι οτι νοιωθω να γλιστραει το πισω μερος καμια φορα οταν περναει πανω απο ανωμαλο εδαφος...
λογικα οταν θα ρθει η στιγμη θα τα οδηγησω και τα 2 βεβαια...αν και θα μου φανουν και τα δυο πολυ καλα μαλλον...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
οταν εννοεις ψιλοβαραει τι εννοεις? γιατι στο κλιο δεν εχω παρατηρησει να κοπαναει η κατι τετοιο..το μονο που χω ειναι οτι νοιωθω να γλιστραει το πισω μερος καμια φορα οταν περναει πανω αοπ ανωμαλος εδαφος...
λογικα οταν θα ρθει η στιγμη θα τα οδηγησω και τα 2 βεβαια...αν και θα μου φανουν και τα δυο πολυ καλα μαλλον...
εχει γινει καραμέλα στα περιοδικά γιαυτό το αναφέρω... η αλήθεια ειναι αυτό που εχεις συνειδητοποιήσει και συ
-
Στο επόμενο Autobild έχει δοκιμή του Megane Coupe TCE στην Ελλάδα!
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI