-
Μιας και που μιλάμε για το Megane οδήγησα το ΤCE και οφείλω να δηλώσω ότι είμαι ενθουσιασμένος με την οδική του συμπεριφορά καθώς ο τρόπος που βάζει κάτω τη δύναμη στους δρόμους σαπούνια του Ηρακλείου είναι...γαλλικός!!Στην εθνική το βρήκα τρομερά καλύτερο από το πεντάθυρο που είχα οδηγήσει ενώ και σε επιτάχυνση είναι πολύ καλό!Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ο θόρυβος του κινητήρα πάνω από τις 3800 σαλ.
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
το θεμα για εμενα δεν σηκωνει πολυ συζητηση. Αναμεσα σε megane και golf, η απαντηση ειναι μονοδορμος...GOLF, για πολλους και διαφορους λογους.όποτε ξεθάβεται ένα θέμα πάντα κάποιοι απαντάνε μετά σαν να έγινε σήμερα.
-
Βαριέμαι να διαβάζω 20 τόσες σελίδες. Διάλεξε ο φίλος αμάξι ή ακόμα?
Λοιπόν, γελάστε όσο θέλετε μαζί μου αλλά εγώ λέω να πάρει το Clio 1200 Turbo, (μιας και τον 'κόβω' για λάτρη της Renault) να του μείνουν στη τσέπη τουλάχιστον 5-6 χιλιάρικα και να έχει και την παραπάνω δύναμη για ταξίδια που επιθυμεί. Ακόμα και σε χώρους δεν είναι δα τόσο χάλια. -
Μπα τον χτυπησε η οικονομικη κριση το φιλο (εμενα δηλαδη) οποτε αναβληθηκε η αγορα...
Παντως νομιζω οτι megane θα επαιρνα γιατι βγαινει 2-3.000 € φτηνοτερο...
clio εχω και τωρα και για καμποσο μαλλον...
-
ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!
τσαμπα οι εργατοωρες -
οχι μωρε μην το κλειδωσετε, θελω να ελπιζω οτι θα επανελθει συντομα οσον αφορα εμενα. Εξαλλου νομιζω οτι αυτο δεν αφορα μονο εμενα αλλα πολλους που κοιτανε ενα αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας...
Και τα δυο τους ειναι απ τα καλυτερα αυτη τη στιγμη...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
οχι μωρε μην το κλειδωσετε, θελω να ελπιζω οτι θα επανελθει συντομα οσον αφορα εμενα. Εξαλλου νομιζω οτι αυτο δεν αφορα μονο εμενα αλλα πολλους που κοιτανε ενα αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας...Και τα δυο τους ειναι απ τα καλυτερα αυτη τη στιγμη...
Συμφωνω... να μεινει ανοιχτο ως τον Ιουνιο! Μετα ερχεται η Giulietta οποτε και δεν θα εχει νοημα συνεχειας το τοπικ...
-
αναλογως τη τιμουλα τους και κατι μου λεει οτι θα ναι τσιμπημενη...
-
Μπα τον χτυπησε η οικονομικη κριση το φιλο (εμενα δηλαδη) οποτε αναβληθηκε η αγορα...Παντως νομιζω οτι megane θα επαιρνα γιατι βγαινει 2-3.000 € φτηνοτερο...
Καλά δε βαριέσαι κουβέντα να γίνεται. Έχεις μοντέλο Cliο που έχει αλλάξει 2 τουλάχιστον φορές απο αυτο που έχεις και έχεις επίσης 75 άλογα ενω αυτο που σου λέω είναι 100.
Τέσπα ελπίζω να αλλάξουν προς το καλύτερο τα οικονομικά σου και να πάρεις κάτι καλύτερο!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μπα τον χτυπησε η οικονομικη κριση το φιλο (εμενα δηλαδη) οποτε αναβληθηκε η αγορα...
Παντως νομιζω οτι megane θα επαιρνα γιατι βγαινει 2-3.000 € φτηνοτερο...
Καλά δε βαριέσαι κουβέντα να γίνεται. Έχεις μοντέλο Cliο που έχει αλλάξει 2 τουλάχιστον φορές απο αυτο που έχεις και έχεις επίσης 75 άλογα ενω αυτο που σου λέω είναι 100.
Τέσπα ελπίζω να αλλάξουν προς το καλύτερο τα οικονομικά σου και να πάρεις κάτι καλύτερο!!!ναι μωρε κουβεντουλα να γινετε, και οσο για τα οικονομικα σιγουρα θα φτιαξουν μικρος ειμαι ακομα...απλα ειχα υπολογισει καποια πραγματα λαθος λογω νεανικου ενθουσιασμου!
-
Το τετραήμερο που μας πέρασε (ΠΣΚΔ) έκανα περί τα 1200km σαν επιβάτης σε ένα ολοκαίνουριο Golf 1.4 TSi trendline, λίγο πολύ σε κάθε είδους δρόμο (άμα είναι να πας από Θεσσαλονίκη στην Αιτωλοακαρνανία...).
Εκτίμησα πολλά στο γκολφάκι, όπως την πολύ ξεκούραστη 'καβάλα' που έχει, τον άνετο χώρο πίσω, το σφικτούτσικο κράτημα στις στροφές, το τράβηγμα, το πολύ απλό και χρηστικό mp3-ραδιόφωνο...
Αλλά θα το ήθελα περισσότερο αθόρυβο ομολογώ (τραχύ κατά την επιτάχυνση κ την οδήγηση στα 130km/h -μην φταίνε και τα default pirelli του?)
Επίσης παρότι ελάχιστα μικρότερο από το Megane, όταν είσαι μέσα δείχνει περισσότερο 'καθαρό' και συμμαζεμένο στις διαστάσεις του.
Μου άρεσε -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Το τετραήμερο που μας πέρασε (ΠΣΚΔ) έκανα περί τα 1200km σαν επιβάτης σε ένα ολοκαίνουριο Golf 1.4 TSi trendline, λίγο πολύ σε κάθε είδους δρόμο (άμα είναι να πας από Θεσσαλονίκη στην Αιτωλοακαρνανία...).
Εκτίμησα πολλά στο γκολφάκι, όπως την πολύ ξεκούραστη 'καβάλα' που έχει, τον άνετο χώρο πίσω, το σφικτούτσικο κράτημα στις στροφές, το τράβηγμα, το πολύ απλό και χρηστικό mp3-ραδιόφωνο...
Αλλά θα το ήθελα περισσότερο αθόρυβο ομολογώ (τραχύ κατά την επιτάχυνση κ την οδήγηση στα 130km/h -μην φταίνε και τα default pirelli του?)
Επίσης παρότι ελάχιστα μικρότερο από το Megane, όταν είσαι μέσα δείχνει περισσότερο 'καθαρό' και συμμαζεμένο στις διαστάσεις του.
Μου άρεσεε ναι ειναι καλυτερο το golf αλλα αν ειναι να το παρεις με καλο εξοπλισμο πληρωνεις αρκετα...
Οσο για το θορυβο που λες εμενα μου ειχε φανει πολυ αθορυβο οποτε μαλλον τα ελαστιχα θα φταιγανε... -
ε ναι ειναι καλυτερο το golf αλλα αν ειναι να το παρεις με καλο εξοπλισμο πληρωνεις αρκετα...
Οσο για το θορυβο που λες εμενα μου ειχε φανει πολυ αθορυβο οποτε μαλλον τα ελαστιχα θα φταιγανε...Megane Hatch Privilege: 20000 €/Golf 5θ. Trendline: 21760 € (στοιχεία Autobild). Ο εξοπλισμός τους είναι παραπλήσιος. Εντάξει, άμα θες VW δεν είναι και απαγορευτικά ακριβότερο ...
-
TO AN ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ GOLF, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ. ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΕ MEGANE (ΣΤΟ ΚΟΥΠΕ ΒΕΒΑΙΑ) ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ DSG ΕΝΩ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΟΧΙ. -
Ο χρήστης bger έγραψε:
TO AN ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ GOLF, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ. ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΕ MEGANE (ΣΤΟ ΚΟΥΠΕ ΒΕΒΑΙΑ) ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ DSG ΕΝΩ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΟΧΙ.και τωρα περνουμε βαθιες ανασες... εισπνοη, εκπνοη... ασε τον εαυτο σου να χαλαρωσει.... εισπνοη, μεινε... μεινε... εκπνοη τωρα...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
και τωρα περνουμε βαθιες ανασες... εισπνοη, εκπνοη... ασε τον εαυτο σου να χαλαρωσει.... εισπνοη, μεινε... μεινε... εκπνοη τωρα...
Ε μα πια, καλυτερο λεει το γκολφ...
-
ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΡΟΥΣ.
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΥΠΕΣ ΝΑΑΑ, ΜΕΤΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
ε ναι ειναι καλυτερο το golf αλλα αν ειναι να το παρεις με καλο εξοπλισμο πληρωνεις αρκετα...
Οσο για το θορυβο που λες εμενα μου ειχε φανει πολυ αθορυβο οποτε μαλλον τα ελαστιχα θα φταιγανε...Megane Hatch Privilege: 20000 €/Golf 5θ. Trendline: 21760 € (στοιχεία Autobild). Ο εξοπλισμός τους είναι παραπλήσιος. Εντάξει, άμα θες VW δεν είναι και απαγορευτικά ακριβότερο ...
το privilege θα το συγκρινεις με το highline...και αν βαλουμε ολο και καποια εκπτωσουλα που κανει η ρενω η διαφορα γινετε σεβαστη...
-
Ο χρήστης bger έγραψε:
ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ DSG ΕΝΩ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΟΧΙ.αυτα ακριβως ελεγε και το drive, προσθετοντας οτι η διαφορα ποιοτητας ειναι ελαχιστη
απο την αλλη βεβαια οι πολλαπλοι ειναι ενα ψυχολογικο πλεονεκτημα
-
Ο χρήστης bger έγραψε:
ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ DSG ΕΝΩ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΟΧΙ.Θα μπορούσες να μην δεχεσαι και ότι Γη είναι επίπεδη, αυτό όμως σε σημαίνει ότι θα έχεις και δίκιο.
Το megane coupe έχει σκληρότερες αναρτήσεις από το 5θυρο megane και φυσικά και από το Golf. To σωστό λοιπόν, θα ήταν να το συγκρίνεις με το scirocco όπως κάναμε και εμείς, που ψάχνουμε αυτοκίνητο αυτή την περίοδο. Επιπλέον το golf μπορείς να το παραγγείλεις με σπορ πακέτο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και σκληρότερες αναρτήσεις οπότε έρχεσαι στα ίσια σου.Από εκεί και μετά το Golf highline αν φορτωθεί με αντίστοιχο εξοπλισμό με το megane privilege είναι πολύ πιο ακριβό. τουλάχιστον +3500€. Προσωπική μου άποψη όμως, είναι ότι τα αξίζει. Το megane δυστυχώς απέχει στον τομέα της ποιότητας κατασκευής και έχει και χειρότερους χώρους στο πίσω κάθισμα. Επιπλέον η renault δεν έχει ακόμα ανταγωνιστική τεχνολογία στην υπερτροφοδότηση όπως η FIAT και το VAG και έτσι καταναλώνει αισθητά περισσότερο. Αν κάποιον δεν τον απασχολούν αυτά ή δεν του βγαίνουν τα κουκιά ας πάρει το megane. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα απογοητευτεί από την επιλογή του.
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI