-
Ριξε μια ματια τι εγκαταστασεις χρειαζονται για την συναρμολογηση ενος αυτοκινητου και πως τοποθετουνται το ταμπλο οι πορτες κτλ..
Ποσο συμφερει την fiat και την καθε fiat πιστευεις να διαθετει μια επιπλεον γραμμη συναρμολογησης μονο για 3-4 components στην χωρα μας? Ξερεις για τι Logistics μιλαμε ειδικα για τις αυτοκινητοβιομηχανιας οι οποιες λειτουργουν με JIΤ συστηματα? Υποδομες, οι οποιες απλα ειναι ανυπαρκτες στην χωρα μας?.... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
λειτουργουν με JIΤ συστηματα?Ώπα κάτσε γιατί δεν καταλαβαίνω...τι είναι το JIT;
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
λειτουργουν με JIΤ συστηματα?
Ώπα κάτσε γιατί δεν καταλαβαίνω...τι είναι το JIT;
Εχει βαλει το λινκ αλλα το ξαναβαζω http://en.wikipedia.org/wiki/Just-in-ti ... usiness%29
-
Προσπάθησα να καταλάβω....τελωσπάντων λόγω του ότι ασχολείσαι με τέτοια όπως είχαμε μιλήσει και στην συνάντηση μου δίνεις και τα διαπιστευτήρια!
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Δε μιλησα για πορτες, αλλα για την ταπετσαρια στην πορτα και το σαλονι!
Το ταμπλο επισης δεν θελει τον τρομερο εξοπλισμο για να μπει!Δες το βιντεο στο προηγουμενο ποστ...
Οι πορτες οταν τοποθετουντε πανω στο οχημα εχουν ηδη περασμενες τις ταπετσαριες... -
Όταν περνιέται δερμάτινο σαλόνι στην Ελλάδα περνάνε και τις αντίστοιχες επενδύσεις από πάνω και στις πόρτες. Υποθέτω οτι σε κάτι τέτοιο αναφέρεται ο φίλος Blanc Ange
-
Στην ελλαδα μπαινουν αισθητηρες παρκαρισματος-xenon-συναγερμοι και δερματινα σαλονια που τα προσφερει σαν extra ο ελληνας εισαγωγεας και συνηθως βεβαια δεν εχουν την εργοστασιακη ποιοτητα εκτος και αν μιλαμε για συμφωνια με καμια connoly..
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Όταν περνιέται δερμάτινο σαλόνι στην Ελλάδα περνάνε και τις αντίστοιχες επενδύσεις από πάνω και στις πόρτες. Υποθέτω οτι σε κάτι τέτοιο αναφέρεται ο φίλος Blanc AngeΕτσι ειναι..στο λιμανι ομως? Ή μηπως στον ταπετσερη με τον οποιο η εκαστοτε αντιπροσωπεια συνεργαζετε?
-
Ακριβώς στο χρόνο...JIT
Τα ταμλπώ τοποθετούνται πλέον απο ρομπότ.... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Όταν περνιέται δερμάτινο σαλόνι στην Ελλάδα περνάνε και τις αντίστοιχες επενδύσεις από πάνω και στις πόρτες. Υποθέτω οτι σε κάτι τέτοιο αναφέρεται ο φίλος Blanc Ange
Ετσι ειναι..στο λιμανι ομως? Ή μηπως στον ταπετσερη με τον οποιο η εκαστοτε αντιπροσωπεια συνεργαζετε?
H Peugeot τα περνάει στο εργοστάσιο του αντιπροσώπου της στον Βόλο. Και η Toyota νομίζω εκεί τα βάζει. Στην συνέχεια τα διάφορα κέντρα προετοιμασίας έχουν την δυνατότητα να τα τοποθετήσουν πάνω στο αμάξι. Δεν γνωρίζω όμως που βρίσκονται, δεν νομίζω ομως οτι είναι στο λιμάνι. Κάποτε είχα βρεί μια ιστοσελίδα μιας τέτοιας εταιρείας, από όσο θυμάμαι δεν ήταν στο λιμάνι
-
Δηλαδη το χουν το ταμπλο στο πορτ μπαγκαζ και στο λιμανι το τοποθεουν στη θεση του;;; δεν νομιζω να συμβαινει κατι τετοιο...
Πριν καποια χρονια ειχα βρεθει στο εργοστασιο της φιατ στο τορινο και ειχαμε δει ολη τη διαδικασια παραγωγης του αυτοκινητου..πως ερχονται οι πορτες το σασι και τα σχετικα, που βαφονται, που μπαινει ο εξοπλισμος, πως μπαινουν τα καθισματα, το ταμπλω και ολα τα σχετικα φανταζομαι οτι τους ειναι πολυ πιο οικονομικο να το διωχνουν το αυτοκινητο πανετοιμο παρα μισοτελειωμενο...Ολα γινονται απο ρομποτ εκτος απο λιγες δουλειες. Οι ανθρωποι ειναι εκει για βιδωσουν τη τελευταια βιδα πχ...
Αλλα ειμαι πολυ περιεργος να δω και μια φοτο απ αυτες που λεει ο Blanc Ange να καταλαβουμε τι εννοει ακριβως...Εξαλλου στο κοσμο που ζουμε τιποτα δεν ειναι απιθανο. -
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Φίλε μου, δεν ξέρω τι λένε κάποιοι για το astra αλλά το 1,4Τ που έχω είμαι μονίμως με ένα χαμόγελο στα χείλη. Με το sport το κουμπάκι κολλάς στο κάθισμα. Μέσα δεν κάνει κιχ. Για εσωτερικό σχεδιασμό δεν συζητάω. Μακράν ο καλύτερος. Σίγουρα η έλλειψη άμεσου ψεκασμού είναι μείον, αλλά ο συνδυασμός μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων με το τούρμπο βελτιώνει και τις επιδόσεις και την κατανάλωση. Αυτό που λένε κάποιοι για μακρυές σχέσεις, εμένα μου κάνει μάλλον για προγραμματισμό. Με το sport mode μόνο μακριές δεν είναι οι σχέσεις.Το τούρμπο του astra λέει είναι υδρόψυκτο. Τι παίζει με τα tsi-tce;
φίλε γράψε εντυπώσεις στο 'οδήγησα...'
-
Ο χρήστης billy7 έγραψε:
Φίλε μου, δεν ξέρω τι λένε κάποιοι για το astra αλλά το 1,4Τ που έχω είμαι μονίμως με ένα χαμόγελο στα χείλη. Με το sport το κουμπάκι κολλάς στο κάθισμα. Μέσα δεν κάνει κιχ. Για εσωτερικό σχεδιασμό δεν συζητάω. Μακράν ο καλύτερος. Σίγουρα η έλλειψη άμεσου ψεκασμού είναι μείον, αλλά ο συνδυασμός μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων με το τούρμπο βελτιώνει και τις επιδόσεις και την κατανάλωση. Αυτό που λένε κάποιοι για μακρυές σχέσεις, εμένα μου κάνει μάλλον για προγραμματισμό. Με το sport mode μόνο μακριές δεν είναι οι σχέσεις.
Το τούρμπο του astra λέει είναι υδρόψυκτο. Τι παίζει με τα tsi-tce;
Κι εκεί θα είναι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Φίλε μου, δεν ξέρω τι λένε κάποιοι για το astra αλλά το 1,4Τ που έχω είμαι μονίμως με ένα χαμόγελο στα χείλη. Με το sport το κουμπάκι κολλάς στο κάθισμα. Μέσα δεν κάνει κιχ. Για εσωτερικό σχεδιασμό δεν συζητάω. Μακράν ο καλύτερος. Σίγουρα η έλλειψη άμεσου ψεκασμού είναι μείον, αλλά ο συνδυασμός μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων με το τούρμπο βελτιώνει και τις επιδόσεις και την κατανάλωση. Αυτό που λένε κάποιοι για μακρυές σχέσεις, εμένα μου κάνει μάλλον για προγραμματισμό. Με το sport mode μόνο μακριές δεν είναι οι σχέσεις.
Το τούρμπο του astra λέει είναι υδρόψυκτο. Τι παίζει με τα tsi-tce;
Κι εκεί θα είναι
-
Ενώ η κουβέντα για το που συναρμολογούνται τα Toyota, τα golf και τα fiat είναι ακριβώς το θέμα μας.
Μάλλον είμαι περιορισμένης ευθύνης. -
Να σου πω δε χαλαρωνεις λιγο...
Καθε φορα που θα γραφτει κατι αρνητικο για την opel και το astra σου εισαι εκει να προασπισεις την επιλογη σου και να αυτοεπιβεβαιωθεις λες και νιωθεις ανασφαλεια για το αμαξι σου και την επιλογη σου....Στη τελικη η opel ειχε παραδοση στο να παραγει τελειως βαρετα οδηγικα και αισθητικα αυτοκινητο..Εχει κανει πολυ μεγαλα βηματα με το insignia και το νεο astra τουλαχιστον σχεδιαστικα αλλα δε καταλαβαινω γιατι τοσο κολλημα πια..Ενα astra ειναι απλα οπως θα μπορουσε να ειναι ενα golf ή ενα megane..
Ουτε alfisti δε κανουν ετσι.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
......Ενα astra ειναι απλα οπως θα μπορουσε να ειναι ενα golf ή ενα megane..
Ουτε alfisti δε κανουν ετσι..Fiat όμως δεν θα μπορούσε να είναι!!!!
(με ότι καλό και κακό μπορεί να είχε αυτό). -
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Λιγος σεβασμος στο νεο Astra!
Εγω το παω με 1.000! Kαι εννοειτε οτι ακομα και το Megane Coupe ειναι κομματακι ασχημο μπροστα του!
Οι γερμανοι αναγενουν την Opel σιγα σιγα!Παλι δε καταλαβες και δε καταλαβες γιατι δε παρακολουθεις τις δημοσιευσεις του κυριου giorgosgoudelias.
Κι εγω το παω και ιδιως σχεδιαστικα με εχει εντυπωσιασει.. πολυ πιο ομορφο απο το megane και το golf ,αλλωστε εσυ το ξερεις.. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Γενικα νομίζω οτι ειναι απ τα καλυτερα στη κατηγορια τους αν οχι τα καλυτερα. Δεν εχω αποψη για το νεο Astra που ομως γενικα το χουν θαψει λιγο και εδω μεσα τα παιδια που το ειδαν και απο τον τυπο δεν διαβασα κατι σπουδαιο, αλλα στο δρομο κυκλοφορουν καμποσα σιγα σιγα...
Σε αυτό εδώ απάντησα. Είπα την προσωπική μου εμπειρία και έκανα μια ερώτηση τεχνικού περιεχομένου. Μάλλον τρελός και παλαβός πρέπει να είμαι.
-
Θέλω να αν μπορειτε να μου δωσετε μια εικονα του megane III προς το νεο Astra...Προσωπικα νομιζω οτι το Megane ισως ειναι πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο με το Αstra να υπερεχει στην εικονα του εσωτερικου...
Απ τη μια ειναι το minimal Megane (το οποιο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο) και απο την αλλη το Astra με τα απειρα κουμπακια και τους εντυπωσιακους φωτισμους. Σε Astra δεν εχω μπει για να ξερω απο ποιοτητα και τα σχετικα.Το ρωταω αυτο γιατι παροτι το Astra ηρθε πιο μετα νομιζω οτι το βλεπω περισσοτερο στο δρομο...ας κανουμε μια μινι συγκριση χωρις να ανοιξω καινουριο τοπικ και χωρις να ξεφυγουμε ιδιαιτερα.
Οχι οτι μ ενδιαφερει το νεο Astra γιατι νομιζω οτι ειναι πολυ μακρυ γι αυτο που θελω...Αραγε ο Neos που ηταν πολυ θετικος με το megane coupe που ειναι; ...Εχουμε πολυ καιρο να τον δουμε...
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI