-
''πιεσμένο'' άνθρωπο ψυχολογικά έχω ακούσει... ''πιεσμένο'' μοτέρ πρώτη φορά...
άντε τώρα εξήγησε μου από που προκύπτει ότι το διτούρμπινο golf με 140 άλογα είναι ''πιεσμένο'', ενώ το tce με το μονό στα 130 δεν είναι... -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
άντε τώρα εξήγησε μου από που προκύπτει ότι το διτούρμπινο golf με 140 άλογα είναι ''πιεσμένο'', ενώ το tce με το μονό στα 130 δεν είναι...και για να προχωρήσω την σκέψη σου κοιτάμε πάντα την ειδική ισχύ τους ίππους ανα λίτρο για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης δηλ στην περίπτωση μας:
140/1.4=100
130/1.4=93ενδεικτικά
Smart 82/0.7=117
159 1.75 ΤΒι 200/1.8=111
Αstra 1.6T 180/1.6=112.5
Bravo1.4T 150/1.4=107για να πάψει αυτή η καραμέλα του πιεσμένου.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
άντε τώρα εξήγησε μου από που προκύπτει ότι το διτούρμπινο golf με 140 άλογα είναι ''πιεσμένο'', ενώ το tce με το μονό στα 130 δεν είναι...Να προχωρήσω και εγώ τον δικό σου συλογισμό.
Εξυπνάκιες έχω δει πολλούς, εξυνπάκια σαν και εσένα πρώτη φορά. Αντιλαβού; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
άντε τώρα εξήγησε μου από που προκύπτει ότι το διτούρμπινο golf με 140 άλογα είναι ''πιεσμένο'', ενώ το tce με το μονό στα 130 δεν είναι...και για να προχωρήσω την σκέψη σου κοιτάμε πάντα την ειδική ισχύ τους ίππους ανα λίτρο για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης δηλ στην περίπτωση μας:
140/1.4=100
130/1.4=93ενδεικτικά
Smart 82/0.7=117
159 1.75 ΤΒι 200/1.8=111
Αstra 1.6T 180/1.6=112.5
Bravo1.4T 150/1.4=107για να πάψει αυτή η καραμέλα του πιεσμένου.
Να προχωρήσω και εγώ το δικό σου συλογισμό γιατί κάτι ξέχασες.
TSI 160 PS / 114 και
TSI 170 PS / 121 και όλως παραδόξως αυτό το μοτέρ έπαψε να παράγεται.Γιατί άραγε;
Μίλησε κανείς για κάποια καραμέλα;
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
άντε τώρα εξήγησε μου από που προκύπτει ότι το διτούρμπινο golf με 140 άλογα είναι ''πιεσμένο'', ενώ το tce με το μονό στα 130 δεν είναι...Να προχωρήσω και εγώ τον δικό σου συλογισμό.
Εξυπνάκιες έχω δει πολλούς, εξυνπάκια σαν και εσένα πρώτη φορά. Αντιλαβού;γιατί το γυρνάς σε προσωπικό επίπεδο; Δεν σου είπε τίποτα κακό.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
TSI 160 PS / 114 και
TSI 170 PS / 121 και όλως παραδόξως αυτό το μοτέρ έπαψε να παράγεται.Γιατί άραγε;
1ον. μίλησα για τα αναφερόμενα μοτέρ.
2ον. έπαψε να παράγεται ; Και το 1.4ΤC 160 τι είναι; Το 1.4ΤC 180 που φορά το Ibiza Cupra τι είναι;Στο 2009 είμαστε ... η τεχνολογία προχωρά. Εάν φοβάσαι κάτσε στο τσούκου τσούκου ατμοσφαιρικό σου. Αλλά μην πας να βγάλεις σώνει κ καλά τα τουρμπάτα ...σκάρτα. Εχει καταντήσει λίγο κουραστικό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
TSI 160 PS / 114 και
2ον. έπαψε να παράγεται ; Και το 1.4ΤC 160 τι είναι; Το 1.4ΤC 180 που φορά το Ibiza Cupra τι είναι;Στο 2009 είμαστε ... η τεχνολογία προχωρά. Εάν φοβάσαι κάτσε στο τσούκου τσούκου ατμοσφαιρικό σου. Αλλά μην πας να βγάλεις σώνει κ καλά τα τουρμπάτα ...σκάρτα. Εχει καταντήσει λίγο κουραστικό.
Πρόσεχε τι λες γιατί μπορεί να έχει κανένα ατμοσφαιρικό Clio RS και να κουνάει μαντήλι σε όλα αυτά που ανέφερες...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
TSI 160 PS / 114 και
Πρόσεχε τι λες γιατί μπορεί να έχει κανένα ατμοσφαιρικό Clio RS και να κουνάει μαντήλι σε όλα αυτά που ανέφερες...
και μετα θα σκασει ενα cooper s να το ραψει...
ατμοσφαιρα is dead
-
Ρε Κιουση γιατί πετάγεσαι; Θες να φέρω καμιά FXX? Normal Aspiration is alive and kicking!
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Θα συμφωνήσω αλλά θα θυμίσω πως και οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες στο ξεκίνημα τους είχαν παρόμοια προβλήματα. Επειδή οι TSI και TCE έχουν turbo δεν σημαίνει ότι θα αποδειχτούν αναξιόπιστοι. Αντιθέτως οι TSI στο σύνολο τους έχουν ήδη αποκτήσει αξιοπιστία και ειδικά ο 1.4 122PS και ο 1.8 160PS.
εγώ ενα TSI 140 ξέρω, γιατί ειναι του κολλητού μου ,ο οποίος όμως εχει κάνει και 65.000χλμ σε2,5χρόνια και εχει αποδειχθεί κάθε άλλο παρά αξιόπιστο.. απο το φόρουμ εδώ που ρώτησα, κανείς δεν εχει κάνει τοσα χιλιόμετρα με TSI γιαυτό μην ειστε σιγουροι
κοψε κατι.. σιγα τα πολλα χλμ που κανεις δεν εχει φτασει..
-
Ρε Κιουση γιατί πετάγεσαι; Θες να φέρω καμιά FXX? Normal Aspiration is alive and kicking!χαιρω πολυ... ακομα και το R8 ατμοσφαιρα ειναι..
εχεις να παρεις τοσα κυβικα..?
εχεις να τα ταιζεις?αρα μεχρι τα 2λιτρα τουλαχιστον ειναι μονοδρομος..και πιο πανω δηλαδη..αλλα τεσπα..
η fxx ειναι αμαξι πιστας, θα στο λεω και θα στο ξαναλεω μεχρι να το χωνεψεις
το οτι μαλιστα σου φερνουν και υποχρεωτικους μηχανικους για να στη βαλουν μες στη πιστα σημαινει οτι εχει ωρες λειτουργιας σαν τα καρτ..το μοτερ του clio rs δεν εχει τιποτα παραπανω απο αυτο του cooper, αυτο ειναι το θεμα..
καιει παραπανω βενζινη αδικα -
Πιο πάνω μόνο ατμόσφαιρα! Α σου έχω και νέα... το νέο RS5 είναι υψηλόστροφο ατμοσφαιρικό! Τυχαίο άραγε που τα καλύτερα Audi (R8, RS4, RS5) είναι ατμόσφαιρα;
-
Πιο πάνω μόνο ατμόσφαιρα! Α σου έχω και νέα... το νέο RS5 είναι υψηλόστροφο ατμοσφαιρικό! Τυχαίο άραγε που τα καλύτερα Audi (R8, RS4, RS5) είναι ατμόσφαιρα;οχι ρε συ V8 biturbo θα ειναι..
πού ακουσες για ατμοσφαιρα?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πιο πάνω μόνο ατμόσφαιρα! Α σου έχω και νέα... το νέο RS5 είναι υψηλόστροφο ατμοσφαιρικό! Τυχαίο άραγε που τα καλύτερα Audi (R8, RS4, RS5) είναι ατμόσφαιρα;
οχι ρε συ V8 biturbo θα ειναι..
Έχω πληροφορίες από Γερμανία. Αρχές του 2010 στην αγορά. V8 ατμόσφαιρα.
-
οχι ρε συ V8 biturbo θα ειναι..
Έχω πληροφορίες από Γερμανία. Αρχές του 2010 στην αγορά. V8 ατμόσφαιρα.
ελα ρε συ εχει βουηξει ο τοπος οτι θα ειναι τουρμπο και δεν παιζει να μην ειναι για 2 λογους..
1)το γκρουπ ειναι το πρωτο που ξεκινησε σε τοσο μεγαλο βαθμο το downsizing, εβγαλε το V8 απο το s5 και εφτιαξε ενα μοτερ ουσιαστικα για αυτο
(αμαξι ακριβο, οπου δεν εχει και τοση σημασια η οικονομια, ουτε θα το παρει και τοσος κοσμος ωστε να εχει το δικο του μοτερ)
2) νταξει επαιξαν με την ατμοσφαιρα στο προηγουμενο rs4 μας εδειξαν οτι μπορουν κτλ , ομως με ατμοσφαιρικο V8 λογω απωλειων 4κινησης+ βαρος ΔΕΝ παιζει να φτασουν σε καμια περιπτωση τη Μ3 , εκτος αν βαλουν V10 5λιτρο+ ομως σε αυτη τη κατηγορια ειναι υπερβολικο..για τον ιδιο λογο που οι Μ θα γινουν τουρμπατες η audi δε μπορει να εγκαταλειψει τη τοσων ετων γνωριμη συνταγη της
δηλαδη θα αλλαξουν ρολους μου λες? ειναι παρανοικο..
η bmw ειναι αυτη που θα πρεπε να το ξανασκεφτει γιατι στα πισωκινητα το τουρμπο εχει ενα θεματακι..
η 4κινηση με το τουρμπο ειναι συνταγη της audi και (ασχετα με το τι εκανε στο rs4 ή το r8 που δεν ειναι κανονικο audi) και ο λογος που την προτιμα το κοινο της..
τωρα που κανουν ολοι οτι κανει αυτη εκεινη θα αλλαξει?σε πιο γηινα πραγματα παντως.. οταν μιλαμε για κατω απο 2 λιτρα ειναι αυτοκτονια να αγορασεις ατμοσφαιρα..
αλλα ακομα και ενα v6 εως 3.5λιτρο μια χαρα το υποκαθιστας με 2λιτρο τουρμπο..
θα σου βγει πιο φθηνο να το παρεις (ειδικα στη χωρα μας) , θα εισαι πολυ πιο οικονομικος σε καυσιμο και γιατι οχι και πιο γρηγορος.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εξυπνάκιες έχω δει πολλούς, εξυνπάκια σαν και εσένα πρώτη φορά. Αντιλαβού;γιατί το γυρνάς σε προσωπικό επίπεδο; Δεν σου είπε τίποτα κακό.
Και εσύ γιατί πειράχθηκες;
-
Επιμένω ότι θα είναι ατμόσφαιρα (η πηγή είναι αξιόπιστη )... περίμενε και θα δεις! Ο λόγος είναι απλός: κορυφαιές επιδόσεις και σπορ αίσθηση. Θα είναι σκληροπυρηνικό μοντέλο και θα στροφάρει στισ 8500!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Θα συμφωνήσω αλλά θα θυμίσω πως και οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες στο ξεκίνημα τους είχαν παρόμοια προβλήματα. Επειδή οι TSI και TCE έχουν turbo δεν σημαίνει ότι θα αποδειχτούν αναξιόπιστοι. Αντιθέτως οι TSI στο σύνολο τους έχουν ήδη αποκτήσει αξιοπιστία και ειδικά ο 1.4 122PS και ο 1.8 160PS.
εγώ ενα TSI 140 ξέρω, γιατί ειναι του κολλητού μου ,ο οποίος όμως εχει κάνει και 65.000χλμ σε2,5χρόνια και εχει αποδειχθεί κάθε άλλο παρά αξιόπιστο.. απο το φόρουμ εδώ που ρώτησα, κανείς δεν εχει κάνει τοσα χιλιόμετρα με TSI γιαυτό μην ειστε σιγουροι
κοψε κατι.. σιγα τα πολλα χλμ που κανεις δεν εχει φτασει..
από οτι ρωτησα εδώ στο φορουμ...
δεν ειπα οτι κανεις στον κοσμο δεν τα εχει φτασει -
Επιμένω ότι θα είναι ατμόσφαιρα (η πηγή είναι αξιόπιστη )... περίμενε και θα δεις! Ο λόγος είναι απλός: κορυφαιές επιδόσεις και σπορ αίσθηση. Θα είναι σκληροπυρηνικό μοντέλο και θα στροφάρει στισ 8500!να το κανουν και πισωκινητο και μετα να τραβαμε τα μαλλια μας
σου ειπα γιατι δε θα ειναι και αυτο ειναι το λογικο νομιζω..
αν θελουν να κανουν κινηση αυτογκολ και να ειναι πιο αργοι απο τη Μ3 τοτε ας βαλουν ατμοσφαιρα
να δω ομως πώς θα καταφερουν να φτασουν τη προπελα, γιατι τη προηγουμενη φορα εβαλαν ενα V8 κοντρα σε εξακυλινδρο..εκτος και αν βρηκαν αξιοπιστο τροπο να στροφαρουν στις 10+ χιλιαδες στροφες
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
από οτι ρωτησα εδώ στο φορουμ...
δεν ειπα οτι κανεις στον κοσμο δεν τα εχει φτασειοκ
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI