-
Λοιπον και το golf οσο πιο πολυ το παρατηρεις το σχημα του φαινεται πιο αποδεκτο...απ την αλλη το coupe ειναι ομορφο αντικειμενικα αλλα το προβλημα ειναι οι πισω θεσεις που ειναι λιγο κλειστοφοβικες...Παντως τη μια βδομαδα λεω megane και την αλλη λεω golf...ειναι λιγο μπερδεμα η υποθεση
-
κ που ειναι κλειστοφοβικες οι πισω θεσεις ??? εσυ θα καθεσαι ?? σε ολα τα νεα τριθυρα μικρομεσαια καπως ετσι ειναι εκτος του γκολφ (σιροκο , type s , megane astra gtc κλπ..) το οποιο αντικειμενικα ειναι πολυ γερικο εμφανισιακα.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Στο επόμενο Autobild έχει δοκιμή του Megane Coupe TCE στην Ελλάδα!Το πηρα και το Autobid αλλα μεταξυ μας πιο αναλυτικα τα λεμε...Αυτο που λεει ειναι oτι το 1.4 ειναι πιο γργηγορο απο το 1.6...Χαιρω πολυ αυτα τα βλεπαμε και μονοι μας απο τα νουμερα και μονο...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Στο επόμενο Autobild έχει δοκιμή του Megane Coupe TCE στην Ελλάδα!
Το πηρα και το Autobid αλλα μεταξυ μας πιο αναλυτικα τα λεμε...Αυτο που λεει ειναι oτι το 1.4 ειναι πιο γργηγορο απο το 1.6...Χαιρω πολυ αυτα τα βλεπαμε και μονοι μας απο τα νουμερα και μονο...
φταιει το υψηλό επίπεδο του ειδικού τύπου στην Ελλάδα
για το golf εχουν γραφτεί χιλιάδες αράδες βέβαια, εκει ειναι πάντα αναλυτικότατοι -
Γενικά πάντως θετικά είναι τα σχόλια ! Στα αρνητικά καταλογίζουν την έλλειψη ESP από το στάνταρ εξοπλισμό! Κι ευτυχώς αυτή τη φορά δεν... κοπανάει...Χαχαχα!!!
-
Μήπως φταίει το ότι δεν υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη από τις εταιρείες και όχι από τα περιοδικά;
Π.χ. 4διεύθυντη Λαγκούνα δεν είδα κανέναν να τη σχολιάζει, πολλω δε μάλλον να την αναλύσει. Πλην εμού.
Βέβαια, το θέμα είναι ότι τα Ρενό τα έχουν όλα έτοιμα ειδικά οι 4Τ, με τα safetrack κλπ., αλλά...άρθρο γιοκ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μήπως φταίει το ότι δεν υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη από τις εταιρείες και όχι από τα περιοδικά;Π.χ. 4διεύθυντη Λαγκούνα δεν είδα κανέναν να τη σχολιάζει, πολλω δε μάλλον να την αναλύσει. Πλην εμού.
Βέβαια, το θέμα είναι ότι τα Ρενό τα έχουν όλα έτοιμα ειδικά οι 4Τ, με τα safetrack κλπ., αλλά...άρθρο γιοκ.
επι θειου Μανιατο αυτα.. τωρα δεν νομίζω
-
Εγώ πάλι νομίζω, ότι μερικές καταστάσεις θέλουν χρόνια για να επανέλθουν. Twingo GT-twingo RS, Clio GT, Clio III ph2 και TCe, Laguna 4WS είναι terre incognite. Αν και η Ρενό με τους 4Τ είναι ειδική περίπτωση, δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα τα περιοδικά βαριούνται να ασχοληθούν, ενώ έχουν αυτοκίνητα διαθέσιμα.
Ίσως κανένας από το περιοδικό, Σπύρ... ε, μας απαντήσει ήθελα να πω. Και όχι μόνο για την Ρενό, αλλά και για άλλα οχήματα.
-
αμα δεν εχουν τζιμανια στα γραφεια τυπου και στα pr...τι promotion να κανουν...ας παρουν μαθηματα οργανωσης απο αλλες μαρκες! χαντακωνουν τα ιδια τους τα προιοντα!
-
[quote]Για μένα το σιρόκο παραμένει πάντα το ψευτοσπορ αυτοκίνητο του φτωχού, όπως ήταν πριν 2-3 δεκαετίες. Συν το ότι το σχέδιο δεν μου αρέσει. Γούστα είναι αυτά - μην με φάτε....
Ψευτοσπορ είναι και τα megane coupe κ.λπ. αυτοκίνητα τέτοιου τύπου. Δεν θα πήγαινα σε αγορά τέτοιου οχήματος λόγω του 'ψευτο'σπορ που ανέφερα. Καλύτερα κάτι πιο συμβατικό σ' αυτά τα χρήματα. Θα προτιμούσα δηλ. το απλό megane ή το golf (ή την delta..??..).[quote]Αν ήθελες πορσικό και δε σου βγαινε το budget, βεβαίως και είσαι ψευτοσπόρ,
αν απλά θεωρείς το golf κουβά και επιλέγεις scirocco ή το 5θυρο megane πιο αδιάφορο του 3θυρου ή την delta- ναι μεν πανέμορφη, αλλά πολύ μακρυά- τότε δε θα σε έλεγα ψευτοσπόρ. Απλά θεωρώ ότι ''ψευτοσπορ'' είναι χαρακτηρισμός του υποκειμένου κι όχι του αντικειμένου-αυτοκινήτου. -
και φεραρι να ηθελες και να κατελιγες σε πορσε παλι 'ψευτοσπορ' εισαι !!!! μου φενετε οτι καποιοι εχουν χασει τον μπουσουλα 'η εχουν τοσα λεφτα που τουσ φενοντε φτηνιαρικα αυτοκινητα με 20.000χιλ ευρω . ΑΠΛΑ ΕΛΕΟΣ!!!
-
μάλλον υπάρχει συγκριτικό megane 1,4TCe-golf TSi 122-bravo T-Jet 150 στο drive
άντε γιατί πολύ μας τα είχαν ζαλίσει τα γερμανοτραφή περιοδικά με το βασιλιά της κατηγορίας
-
Παντως σημερα πηγα και εκανα test drive το golf. Ειναι πολυ καλο. Ειχαν διαθεσιμο αυτο με τα 122 αλογα. Το αυτοκινητο ειναι σβελτο, αθορυβο, καλο ποιοτικα μεσα, παταει καλα στο δρομο και ειναι ανετο. Περναει πανω γραμμες του τραινου και δεν καταλαβαινεις τιποτα. Μου το δωσανε για κανα 40λεπτο περιπου και ημουν μονος μου μεσα οποτε το ψιλοπηγα τεζα...το ανοιξα λιγο και τα 170 τα πιασε ανετα και με 4η μαλιστα και εξακολουθουσε να ειναι αθορυβο...Επιπλεον οταν εισαι στη θεση του οδηγου δεν βλεπεις το αδιαφορο εξωτερικο του αλλα το καλο του εσωτερικο. Γενικα εμεινα εντυπωσιασμενος με το αυτοκινητο! Αυριο θα παω να δω και το coupe αν και δεν θα χουν test drive εκει...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
και φεραρι να ηθελες και να κατελιγες σε πορσε παλι 'ψευτοσπορ' εισαι !!!! μου φενετε οτι καποιοι εχουν χασει τον μπουσουλα 'η εχουν τοσα λεφτα που τουσ φενοντε φτηνιαρικα αυτοκινητα με 20.000χιλ ευρω . ΑΠΛΑ ΕΛΕΟΣ!!!Είπα πουθενά ότι ειναι φτηνιάριακα ως κατασκευή ? Είπα ότι είναι το ψευτοσπορ αυτοκίνητο του φτωχού- αν δεν μπορείς να πάρεις κάτι πραγματικά σπορ, πάρε κατι πιο συμβατικό. Νομίζω ότι λίγο να κατέχεις το θέμα αυτοκίνητο, θα ξέρεις τι σημαίνει πραγματικά σπορ αυτοκίνητο (και πόσο ξεφεύγει σε τιμές). Γενικά δεν είμαι του fake, να προσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι, αλλά μάλλον του αντιθέτου, να μην κάνεις επίδειξη ότι είσαι κάτι που δεν είσαι, δηλαδή οδηγός σπορ αυτοκινήτου οδηγώντας ένα σιρόκο ή ένα megane coupe..... (ή βάλτε όποιο αντίστοιχο μοντέλο θέλετε...)
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
και φεραρι να ηθελες και να κατελιγες σε πορσε παλι 'ψευτοσπορ' εισαι !!!! μου φενετε οτι καποιοι εχουν χασει τον μπουσουλα 'η εχουν τοσα λεφτα που τουσ φενοντε φτηνιαρικα αυτοκινητα με 20.000χιλ ευρω . ΑΠΛΑ ΕΛΕΟΣ!!!
Είπα πουθενά ότι ειναι φτηνιάριακα ως κατασκευή ? Είπα ότι είναι το ψευτοσπορ αυτοκίνητο του φτωχού- αν δεν μπορείς να πάρεις κάτι πραγματικά σπορ, πάρε κατι πιο συμβατικό. Νομίζω ότι λίγο να κατέχεις το θέμα αυτοκίνητο, θα ξέρεις τι σημαίνει πραγματικά σπορ αυτοκίνητο (και πόσο ξεφεύγει σε τιμές). Γενικά δεν είμαι του fake, να προσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι, αλλά μάλλον του αντιθέτου, να μην κάνεις επίδειξη ότι είσαι κάτι που δεν είσαι, δηλαδή οδηγός σπορ αυτοκινήτου οδηγώντας ένα σιρόκο ή ένα megane coupe..... (ή βάλτε όποιο αντίστοιχο μοντέλο θέλετε...)
ειναι λιγο υπερβολικα αυτα που λες...γιατι πχ με τη λογικη σου μπορω να πω οτι το passat το superb ειναι ψευτολιμουζινες αρα επισης πρεσβευεις κατι fake
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Είπα πουθενά ότι ειναι φτηνιάριακα ως κατασκευή ? Είπα ότι είναι το ψευτοσπορ αυτοκίνητο του φτωχού- αν δεν μπορείς να πάρεις κάτι πραγματικά σπορ, πάρε κατι πιο συμβατικό. Νομίζω ότι λίγο να κατέχεις το θέμα αυτοκίνητο, θα ξέρεις τι σημαίνει πραγματικά σπορ αυτοκίνητο (και πόσο ξεφεύγει σε τιμές). Γενικά δεν είμαι του fake, να προσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι, αλλά μάλλον του αντιθέτου, να μην κάνεις επίδειξη ότι είσαι κάτι που δεν είσαι, δηλαδή οδηγός σπορ αυτοκινήτου οδηγώντας ένα σιρόκο ή ένα megane coupe..... (ή βάλτε όποιο αντίστοιχο μοντέλο θέλετε...)
Δηλαδή όποιος οικονομικά δεν μπορεί κατ' ελάχιστο να πάρει ένα Megane RS πρέπει να κυκλοφορεί με 5θυρο έκτρωμα με αναρτήσεις που κάνουν τραμπολίνο και τιμόνι-λαγουδέρα;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
... Δηλαδή όποιος οικονομικά δεν μπορεί κατ' εάλάχιστο να πάρει ένα Megane RS πρέπει να κυκλοφορεί με 5θυρο έκτρωμα με μαλακές αναρτήσεις και τιμόνι-λαγουδέρα;Απλώς πρέπει να συμβαίνει (αν και δεν το ξεκαθαρίζει) αυτό που αναφέρω σε ποστ μου (μία σελίδα πίσω). Δεν του αρέσουν τα 2θυρα/3θυρα, χαμηλοτάβανα με στενές πίσω θέσεις αν δεν είναι Ferrari, Porsche κλπ.
Δεκτή σαν άποψη αλλά σίγουρα δεν την συμμερίζομαι. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πέρασε ένα λευκό Megane Coupe από δίπλα μου σήμερα στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου ... και έμεινα μέσα στην βροχή να κοιτώ έτσι ...Τρελό αυτοκίνητο ... Πανέμορφο ...
Πέρασε και ένα Golf ΤSi καινούριο μαύρο ... Πως ήταν έτσι; ... Σαν πολυμορφικό ...
Τίποτα το ιδιαίτερο. Αδιάφορο αμάξωμα μέσα/έξω...Είναι που το είδες σε μαύρο για αυτό! Άμα το έβλεπες σε άσπρο κι αυτό, 3πορτο, με σκούρο τζάμι και μια ωραία ζάντα θα άλλαζες γνώμη! Πέρα από την πλάκα, όντως τα πίσω φώτα του golf δείχνουν λίγο περίεργα, αλλά νομίζω πως στο 3θυρο αμάξωμα δένουν καλύτερα....
-
ειναι λιγο υπερβολικα αυτα που λες...γιατι πχ με τη λογικη σου μπορω να πω οτι το passat το superb ειναι ψευτολιμουζινες αρα επισης πρεσβευεις κατι fakeΑυτά είναι τυπικά οικογενειακά αυτοκίνητα. Δεν πάνε να το παίξουν λιμο.
... Δηλαδή όποιος οικονομικά δεν μπορεί κατ' εάλάχιστο να πάρει ένα Megane RS πρέπει να κυκλοφορεί με 5θυρο έκτρωμα με μαλακές αναρτήσεις και τιμόνι-λαγουδέρα;
Είπα τίποτα τέτοιο?? Ή νομίζεις ότι έχουν διαφορα οι αναρτήσεις του megane coupe από του απλού megane?
Απλώς πρέπει να συμβαίνει (αν και δεν το ξεκαθαρίζει) αυτό που αναφέρω σε ποστ μου (μία σελίδα πίσω). Δεν του αρέσουν τα 2θυρα/3θυρα, χαμηλοτάβανα με στενές πίσω θέσεις αν δεν είναι Ferrari, Porsche κλπ.
Δεκτή σαν άποψη αλλά σίγουρα δεν την συμμερίζομαι.Ακριβώς (όχι φυσικά μόνο ferrari, porsche αλλά και άλλα πιο προσιτά σπορ...- πραγματικά σπορ όμως). Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.
-
Παντως σημερα πηγα και εκανα test drive το golf. Ειναι πολυ καλο. Ειχαν διαθεσιμο αυτο με τα 122 αλογα. Το αυτοκινητο ειναι σβελτο, αθορυβο, καλο ποιοτικα μεσα, παταει καλα στο δρομο και ειναι ανετο. Περναει πανω γραμμες του τραινου και δεν καταλαβαινεις τιποτα. Μου το δωσανε για κανα 40λεπτο περιπου και ημουν μονος μου μεσα οποτε το ψιλοπηγα τεζα...το ανοιξα λιγο και τα 170 τα πιασε ανετα και με 4η μαλιστα και εξακολουθουσε να ειναι αθορυβο...Επιπλεον οταν εισαι στη θεση του οδηγου δεν βλεπεις το αδιαφορο εξωτερικο του αλλα το καλο του εσωτερικο. Γενικα εμεινα εντυπωσιασμενος με το αυτοκινητο! Αυριο θα παω να δω και το coupe αν και δεν θα χουν test drive εκει...
Σημερα πηγα και στη Renault. Ειχαν για test drive ομως το hatch 1.6 16V. Πηγα μια βολτα με αυτο αλλα δεν μπορεσα να βγαλω συμπερασματα φυσικα καθως πηγα μολις μια 5λεπτη βολτα με το πωλητη μαζι, αντιθετως με το golf που το χα 40λεπτα μονος μου. Σαν αυτοκινητο ειδα οτι ειναι λιγο πιο κατω απο το golf εν γενει και οχι τοσο απο την ποιοτητα υλικων οσο απο την (οση) πολυτελεια που αποπνεει το καθενα. Απο αναρτηση καλο ειναι και το megane αλλα γινετε αντιληπτο η διαφορετικοτητα των πισω αναρτησεων χωρις να δημιουργει βεβαια σπουδαια προβληματα.
Γενικα νομιζω οτι εντυπωσιαστηκα περισσοτερο απ το golf ...Αλλα απο την αλλη προκυπτει μια διαφορα στη τιμη της ταξεως των 3000-4000€ (αν και στη renault δεν μου δωσανε τιμη γιατι δεν ξερανε στανταρ τιμη, αλλα κανουν καποια εκπτωση)
Αλλο ενα στοιχειο ειναι οτι το coupe απομακρυνεται σιγα σιγα για λογους πρακτικοτητας. Μ εχει κουρασει το 3πορτο clio και το εμπα-εβγα των υπολοιπων. Οποτε η αποφαση θα παρθει μαλλον μεταξυ των 5πορτων μοντελων.
και οπως καταλαβαινετε το διλημμα εχει ξεφυγει απο τα φιλολογικα του επιπεδα...
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI