-
την ανοιξη ερχεται το dct της ρενο....οποιοσ το θελει ασ κανει υπομονη....
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
χωρίς να έχω οδηγήσει TSI, θεωρώ ότι ο TCe πρέπει να είναι υπέραρκετός για το megane. Μην κάθεστε στους ίππους μόνο αλλά στο συνολικό στήσιμο του αυτοκινήτου.
Έχω πάρει το grand scenic με τον TCe και έχω εντυπωσιαστεί από τη δύναμη και απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές. Ο συνδιασμός του με το 6άρι σασμάν είναι πολύ καλός.
Όμως για να λέμε του στραβού το δίκιο, αν το vw touran ήταν στις διαστάσεις του grand scenic, δεν θα αγόραζα το grand scenic αλλά το touran με DSG.
Θεωρώ πολύ μεγάλη παράλειψη της renault το ότι δνε δίνει αυτόν το κινητήρα έστω με το cvt που έχει. Η renault αυτή τη στιγμή έχει μείνει πίσω, τη στιγμή που η vw και η fiat αλλά και η PSA έχουν σειριακά κιβώτιατο παρέλαβες τελικά..??
αν ναι καλορίζικο και απροβλημάτιστο...
αν θες, θα ηταν ομορφα να εγραφες ενα review στο 'οδηγησα' η στο τοπικό του scenic γιατί εχω γερους που ενδιαφέρονται.. -
will do it...στο δικό του θέμα
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Δεν καταλαβαίνεις για το νέο Megane ότι έχει ημιάκαμπτο, εκτός αν κάθεσαι στις πίσω θέσεις και περάσει το αμάξι με φόρα από χαράδρα ή ψηλό σαμάρι. Είναι πραγματικά καλή η δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο πρώτος ημιάκαμπτος άξονας που δεν θα μου έκανε διαφορά από πολλαπλούς.
περιμενε να παλιωσουν λιγο τα σινεμπλοκ και μετα θα βγαλουμε σωστα αποτελεσματα
To αυτό ισχύει και για τους πολλαπλούς και για τους υστερούντες κλπ. όμως. Αν κάποιος προσέχει αμορτισέρ και τα αλλάζει πριν από μένα (που περιμένω να τα δω να κάνουν διαδήλωση έξω από το Μαξίμου ότι τους έχει βγει το λάδι), δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα για αρκετά μεγάλο μέρος από τη ζωή του αυτοκινήτου. Εννοείται ότι ισχύει για όλα τα 'μαλακά' αυτοκίνητα αυτό, ανεξαρτήτως διάταξης.
-
Ο χρήστης klf έγραψε:
την ανοιξη ερχεται το dct της ρενο....οποιοσ το θελει ασ κανει υπομονη....ο πιό μικρός κινητήρας που θα μπαίνει;
-
αρχικα θα τοποθετειτε σε diesel κινητηρες και μετα στον 1.4 tce ...τωρα ποιο ειναι το χρονοδιαγραμμα δεν ξερω. ο samatistas θα μπορει να μας βοηθησει σε αυτο αν ξερει κατι περισσοτερο.
Μπορει με το νεο ετος να μπαινει με diesel κινητηρες και την ανοιξη να ρθει Ελλαδα με το τουρμο. Μπορει ομως να μπει την ανοιξη στους diesel οποτε αυτο σημαινει οτι θα καθυστερησει πιο πολυ στην Ελλαδα.
-
κάτι τέτοιες βλακείες κάνουν οι Γάλλοι.
Όπως η PSA που έχει σειριακό κιβώτιο (αυτό που έμπαινε στην δίλιτρη picasso) αλλά δεν το βάζει πουθενα! -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν καταλαβαίνεις για το νέο Megane ότι έχει ημιάκαμπτο, εκτός αν κάθεσαι στις πίσω θέσεις και περάσει το αμάξι με φόρα από χαράδρα ή ψηλό σαμάρι. Είναι πραγματικά καλή η δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο πρώτος ημιάκαμπτος άξονας που δεν θα μου έκανε διαφορά από πολλαπλούς.και το προηγουμενο megane ηταν πολυ καλο, ακομα και το clio μας ειναι αρκετα ανετο
γιατί ...παύει να είναι ημιάκαμπτος επειδή τον φορά η Ρενό; ...νταξ λίγο έλεος.
μπορεί να μην κοπανά σαν σε Τογιότα αλλά είναι ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ με τα μειονεκτήματα που τον συνοδεύουν.
κράζαμε την Σιτροέν γιατί τον έβαλε...κ θα χαιδεύουμε την Ρενό...;
εγω θα μπορουσα να κανω κατι τετοιο , αλλα το ρενω και το σιτροεν μου ειναι τελειως διαφορετικου χαρακτηρα..
δεν παυει ομως να ειναι φθηνια
οι γαλλοι παντως σε νορμαλ μοντελα (οχι σπορ) ειναι ανετα και ας εχουν ημιακαμπτο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Δεν καταλαβαίνεις για το νέο Megane ότι έχει ημιάκαμπτο, εκτός αν κάθεσαι στις πίσω θέσεις και περάσει το αμάξι με φόρα από χαράδρα ή ψηλό σαμάρι. Είναι πραγματικά καλή η δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο πρώτος ημιάκαμπτος άξονας που δεν θα μου έκανε διαφορά από πολλαπλούς.
και το προηγουμενο megane ηταν πολυ καλο, ακομα και το clio μας ειναι αρκετα ανετο
καλα προσεχε εσυ μην πουλησεις το S3 για κανα meganeRS γιατι τοσο που υπερασπιζεσαι τη renault, για εκει σε κοβω.. μαλλον πηραν τα μυαλα σου αερα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
και το προηγουμενο megane ηταν πολυ καλο, ακομα και το clio μας ειναι αρκετα ανετο
καλα προσεχε εσυ μην πουλησεις το S3 για κανα meganeRS γιατι τοσο που υπερασπιζεσαι τη renault, για εκει σε κοβω.. μαλλον πηραν τα μυαλα σου αερα
ειπα οτι ειναι ανετα τα απλα μοντελα, τα σπορ ημιακαμπτα ειναι κατσικια του κερατα που δεν αντεχονται ουτε λιγο
(για αυτο μαλλον δε θα το πουλησω )τους γαλλους εχουμε πει παντα τους αγαπω, ειδικα τη ρενω, αλλα δυστυχως ειναι πισω απο τους γερμανους..
και μιας και μιλαμε για ανεση, το golf 6 122 ειναι πραγματικα ΠΟΥΠΟΥΛΟ με το αντιστοιχο κοστος βεβαια (παιρνει σχετικα ευκολα κλισεις).αλλα για καθημερινο αυτοκινητο ή για ταξιδια τα σπαει
-
και μιας και μιλαμε για ανεση, το golf 6 122 ειναι πραγματικα ΠΟΥΠΟΥΛΟ με το αντιστοιχο κοστος βεβαια (παιρνει σχετικα ευκολα κλισεις).αλλα για καθημερινο αυτοκινητο ή για ταξιδια τα σπαει
καλά με τα 16αρια χαίρω πολύ ρε Qsis. Ολα είναι άνετα. Για να βάλει 18αρα...εκεί σε θέλω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
καλά με τα 16αρια χαίρω πολύ ρε Qsis. Ολα είναι άνετα. Για να βάλει 18αρα...εκεί σε θέλω.
και παλι ανετο ειναι αν κρινω απο το δικο μου golf
ή τελοσπαντων λογικα ανετο (εχω και σκληρες αναρτησεις)
στα ημιακαμπτα με χαμηπροφιλο ελαστικο γινεται χαμος (με σκληρη αναρτηση κολαση )
-
...
τους γαλλους εχουμε πει παντα τους αγαπω, ειδικα τη ρενω, αλλα δυστυχως ειναι πισω απο τους γερμανους..
...Γενικότητες.
Η σύγκριση εν προκειμένω, αφορά Megane-Golf και μόνο άνετη επικράτιση δεν κάνει το ...benchmark της κατηγορίας απέναντι στο απίστευτα ολοκληρωμένο Megane. Σε οποιοδήποτε τομέα κι αν αναφερθούμε, συγκρίνοντάς τα.
-
καλα οπως το δει κανεις και αναλογα με τις αναγκες του(και τα πιστευω του )..παντως εγω βλεπω οτι παραμενει ακριβο χωρις καποιο ουσιαστικο λογο
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
...
τους γαλλους εχουμε πει παντα τους αγαπω, ειδικα τη ρενω, αλλα δυστυχως ειναι πισω απο τους γερμανους..
...Γενικότητες.
Η σύγκριση εν προκειμένω, αφορά Megane-Golf και μόνο άνετη επικράτιση δεν κάνει το ...benchmark της κατηγορίας απέναντι στο απίστευτα ολοκληρωμένο Megane. Σε οποιοδήποτε τομέα κι αν αναφερθούμε, συγκρίνοντάς τα.
καλά κόψε κάτι
-
δε το θεωρω παντως πολυ σοφη κινηση να κανει τα ιδια λεφτα με το 'benchmark'
νομιζα οτι με τους νεους αντιπροσωπους θα αλλαζε η πολιτικη της εταιρειας (η τιμολογιακη τουλαχιστον) , αλλα δεν.. -
δεν κανει τα ιδια λεφτα..
η οποια διαφορα τους δεν δικαιολογει και τα περισσοτερα που ζητα το golf ομως, γιατι στα μισα τουλαχιστον υπερτερει το megane, οποτε το golf μαλλον ειναι το ακριβο και χωρις λογο κιολας -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
δεν κανει τα ιδια λεφτα..
η οποια διαφορα τους δεν δικαιολογει και τα περισσοτερα που ζητα το golf ομως, γιατι στα μισα τουλαχιστον υπερτερει το megane, οποτε το golf μαλλον ειναι το ακριβο και χωρις λογο κιολαςτο golf ειναι ακριβο, ναι , το megane γιατι κανει τα ιδια..?
ριξε ξανα μια ματια γιατι εμενα μου φαινεται οτι κανουν τα ιδια..
(συγκρινε 122 με 130)
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... del_id=729
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... del_id=719 -
Η αληθεια ειναι οτι το megane coupe οντας 500 ευρω πιο ακριβο απο το 5θ και το 3θ golf που ειναι 1000 ευρω πιο φτηνο απο το 5θ οι τιμες ερχονται κοντα. Το megane εχει καποια πραγματακια παραπανω που στο golf κοστιζουν καποια χρηματακια. Απο κει και περα και με την εκπτωση που κανει η renault ερχεται πιο φτηνα.
Εγω προσωπικα που κοιταξα golf 5θ και megane (5θ η coupe) μου προεκυπτε διαφορα 3.000-4.000 ευρω (24.000 vs 20.000 περιπου). Παντως ειναι και τα δυο πολυ ακριβα αν υπολογισει κανεις οτι με τα ιδια χρηματα βρισκεις μεσαιο αυτοκινητο που οπως και να το κανουμε ειναι πιο ολοκληρωμενες λυσεις απλα λιγοτερο βολικες λογω ογκου.
-
Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο post η τιμή του Megane hatch δεν συγκρίνεται με αυτή του Golf πλέον. Το Dynamic που έχει στάνταρ ESP,17αρες και διζωνικό και το μόνο extra που χρειάζεται είναι αισθητήρες παρκαρίσματος (+300 ευρώ), κάνει 19.300 και η επίσημη έκπτωση της Ρενω (χωρίς μπαλαμούτι δηλαδή) είναι νομίζω 1000 ευρώ, ενώ η VW δεν κάνει έκπτωση.
Όσον αφορά το Megane Coupe θα έπρεπε να το συγκρίνετε με το Scirocco, νομίζω ότι η σύγκριση με το τρίπορτο Golf μόνο και μόνο επειδή έχουν τρεις πόρτες είναι άκυρη...
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI